12 καλύτεροι διαδικτυακοί μεταγλωττιστές JavaScript για να κωδικοποιήσουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε

Η JavaScript είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και χρησιμοποιούμενες γλώσσες προγραμματισμού. Η ευελιξία και η δύναμή του είναι μερικοί από τους λόγους της δημοτικότητάς του. Διαθέτει πλαίσια που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από την πλευρά του διακομιστή και του πελάτη, εξηγώντας γιατί αυξάνεται η υιοθέτησή του.

Οι προγραμματιστές χρειάζονται διάφορα εργαλεία για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή JavaScript και να την εκτελέσουν. Οι μεταγλωττιστές JavaScript είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι έμπειροι προγραμματιστές, οι μαθητές και οι λάτρεις του προγραμματισμού για να γράψουν και να δοκιμάσουν τον κώδικά τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα ορίσουμε τι είναι ένας μεταγλωττιστής JavaScript, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν και θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα:

Τι είναι ο μεταγλωττιστής JavaScript;

Η JavaScript είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου και ο κώδικας της σε καθαρή μορφή δεν είναι αναγνώσιμος από υπολογιστές.

Ο μεταγλωττιστής JavaScript είναι ένα εργαλείο που μετατρέπει τον πηγαίο κώδικα JavaScript σε αναγνώσιμο από μηχανή κώδικα πριν από την εκτέλεση ενός προγράμματος.

Ένας μεταγλωττιστής αλλάζει/μεταγλωττίζει αυτήν τη γλώσσα υψηλού επιπέδου σε δυαδικά αρχεία που είναι αναγνώσιμα από υπολογιστές.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν μεταγλωττιστή JavaScript;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενσωματωμένο περιβάλλον ανάπτυξης ή ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα για να γράψετε, να εκτελέσετε και να δοκιμάσετε τον κώδικά σας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να αποφύγετε τα δύο και να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό μεταγλωττιστή JavaScript.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβιβαστείτε με το τελευταίο.

 • Εκτέλεση χωρίς προβλήματα: Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη JavaScript και τα συσχετιζόμενα πακέτα για τη μεταγλώττιση και την εκτέλεση κώδικα. Ένας διαδικτυακός μεταγλωττιστής αναλαμβάνει τα πάντα.
 • Πιο παραγωγικό: Δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προγραμμάτων για να μεταγλωττίσετε και να εκτελέσετε τον κώδικά σας. Ένα παράθυρο διαδικτυακού μεταγλωττιστή είναι αρκετό για να εργαστεί στον κώδικα JavaScript.
 • Δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε τον υπολογιστή σας: Οι μεταγλωττιστές JavaScript φιλοξενούνται κυρίως σε βελτιστοποιημένα περιβάλλοντα. Δεν χρειάζεται πλέον να επιβαρύνετε την CPU σας καθώς εκτελείτε τον κώδικα τοπικά.
 • Απλό: Ορισμένα IDE και προγράμματα επεξεργασίας κώδικα μπορεί μερικές φορές να έχουν πολλές δυνατότητες που δεν χρειάζεστε. Ένα διαδικτυακό JavaScript είναι απλό, με αρκετές λειτουργίες για να ολοκληρώσετε την εργασία σας.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι μεταγλωττιστές JS.

Replit

Το Replit είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης που διαθέτει μεταγλωττιστή. Είναι ένας από αυτούς τους μεταγλωττιστές με προηγμένες λειτουργίες που προσφέρουν ένα πλήρες περιβάλλον ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει τη συνεργασία: Μπορείτε να μοιραστείτε τον κωδικό σας για έλεγχο ή να εργαστείτε στο ίδιο έργο ως ομάδα.
 • Ενσωματώνεται με το Git: Μπορείτε να συνδεθείτε με τα υπάρχοντα αποθετήρια Git ή να δημιουργήσετε μερικά από την αρχή ενώ χρησιμοποιείτε το Replit.
 • Υποστηρίζει την ανάπτυξη: Χρησιμοποιώντας αυτόν τον μεταγλωττιστή, μπορείτε να αναπτύξετε την εφαρμογή JavaScript σε πλατφόρμες όπως το GitHub Pages και το Heroku.
 • Υποστηρίζει διαχειριστές πακέτων: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους διαχειριστές πακέτων NPM και Yarn με το Replit.
  Πώς να ενεργοποιήσετε τον φακό πατώντας το πίσω μέρος του iPhone σας

Το Replit διαθέτει ένα δωρεάν πακέτο όπου μπορείτε να απολαύσετε έως και 0,5 GB αποθήκευσης λογαριασμού και να δημιουργήσετε απεριόριστες δημόσιες απαντήσεις. Τα επί πληρωμή πακέτα ξεκινούν από 7 $/μήνα αν θέλετε απεριόριστες ιδιωτικές απαντήσεις.

grtechpc.org μεταγλωττιστής

Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής JavaScript grtechpc.org είναι ένα τέλειο εργαλείο για τη μεταγλώττιση κώδικα JavaScript και NodeJS. Ο μεταγλωττιστής συνοδεύεται από κώδικα boilerplate για να ξεκινήσετε.

Χαρακτηριστικά

 • Δεν απαιτείται εγκατάσταση: Σε αντίθεση με τους περισσότερους διαδικτυακούς μεταγλωττιστές JS που ζητούν από τους χρήστες να εγγραφούν, ο μεταγλωττιστής grtechpc.org δεν χρειάζεται εγγραφές.
 • Ζωντανή εκτέλεση: Μπορείτε να δείτε πώς εμφανίζεται ο κώδικάς σας στο πρόγραμμα περιήγησης όταν πατήσετε το κουμπί “Εκτέλεση”.
 • Μινιμαλιστικό: ο μεταγλωττιστής grtechpc.org είναι απλός αλλά απαραίτητος για δοκιμή και εκμάθηση.

Ο μεταγλωττιστής grtechpc.org είναι δωρεάν και τέλειος για δοκιμαστικούς σκοπούς.

Programiz

Ο μεταγλωττιστής Programiz κάνει την κωδικοποίηση JavaScript διαθέσιμη σε όλους, καθώς το εργαλείο του είναι προσβάσιμο σε υπολογιστές και κινητές συσκευές. Αυτός ο μεταγλωττιστής JavaScript είναι μεταξύ των πολλών άλλων που προσφέρονται στην πλατφόρμα.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον διαδικτυακό μεταγλωττιστή. Ξεκινήστε να γράφετε κώδικα και πατήστε το κουμπί “Εκτέλεση” για να τον δείτε να αποδίδεται.
 • Συνοδεύεται από κώδικα boilerplate: Το εργαλείο συνοδεύεται από κάποιο κώδικα για να σας δείξει τη βασική δομή του κώδικα JavaScript. Μπορείτε να το επεξεργαστείτε και να γράψετε τον κωδικό σας.
 • Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ σκοτεινής και φωτεινής λειτουργίας ανάλογα με το γούστο σας. Μπορείτε επίσης να μεγιστοποιήσετε τον επεξεργαστή κώδικα και τα παράθυρα εξόδου για καλύτερη προβολή.

Ο μεταγλωττιστής Programiz είναι δωρεάν.

Playcode

Ο μεταγλωττιστής Playcode JS επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν, να μεταγλωττίζουν και να εκτελούν κώδικα JavaScript online. Αυτό το εργαλείο είναι τέλειο για μάθηση.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Πρέπει να εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε το Playcode. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογαριασμούς Google, GitHub ή Microsoft για να εγγραφείτε και να ξεκινήσετε την κωδικοποίηση.
 • Συνοδεύεται από πρότυπα: Τα πρότυπα JavaScript έχουν διαμορφώσει αρχεία HTML, CSS και JavaScript. Αυτά τα αρχεία έχουν κώδικα boilerplate για να ξεκινήσετε.
 • Προσαρμόσιμες έξοδοι: Μπορείτε να προσαρμόσετε το παράθυρο εξόδου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ο μεταγλωττιστής Playcode διαθέτει ένα δωρεάν πακέτο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστα έργα με έως και 8 γραμμές κώδικα. Τα επί πληρωμή πακέτα ξεκινούν από 4,99 $/μήνα για απεριόριστες γραμμές κώδικα ανά έργο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις χειρονομίες Trackpad στο iPad σας

OneCompiler

Το OneCompiler είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο όπου οι χρήστες μπορούν να γράφουν, να εκτελούν και να μοιράζονται κώδικα JavaScript. Το εργαλείο εισάγει επίσης τα βασικά της γλώσσας JavaScript για αρχάριους.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Δεν απαιτείται εγγραφή για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο.
 • Προτάσεις κώδικα και αυτόματη συμπλήρωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας.
 • Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να προσθέσετε εξαρτήσεις στον κώδικα JavaScript.
 • Εμφανίζει μηνύματα λάθους: Χρησιμοποιήστε περιγραφικά μηνύματα σφάλματος για τον εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικά σας.
 • Υποστηρίζει λήψεις: Μπορείτε να κάνετε λήψη του κωδικού σας στον τοπικό σας υπολογιστή.

Το OneCompiler είναι ένα δωρεάν εργαλείο.

myCompiler

Το myCompiler επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους μαθητές να εκτελούν τον κώδικά τους άμεσα από οποιαδήποτε συσκευή.

Χαρακτηριστικά

 • Ισχυρός επεξεργαστής: Μπορείτε να απολαύσετε αυτόματη συμπλήρωση και επισήμανση σύνταξης από αυτό το εργαλείο.
 • Προσθήκη ετικετών κώδικα: Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στις εφαρμογές σας για εύκολη αναφορά και αναζήτηση.
 • Υποστηρίζει αποθήκευση και λήψη: Μπορείτε να εγγραφείτε και να αποθηκεύσετε τον κωδικό σας. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τα αρχεία σας μετά τη δοκιμή.
 • Υποστήριξη πολλών γλωσσών: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το myCompiler με άλλες γλώσσες όπως Python, PHP, Ruby και C.

Το myCompiler είναι δωρεάν για χρήση.

Scaler

Ο μεταγλωττιστής Scaler JS είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μεταγλώττιση, εκτέλεση και δοκιμή κώδικα JavaScript. Το εργαλείο έχει μια ενότητα που εξηγεί πώς λειτουργεί ένας μεταγλωττιστής JavaScript και τα βασικά αυτής της γλώσσας.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον μεταγλωττιστή ως επισκέπτη ή να εγγραφείτε.
 • Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να αλλάξετε θέματα ή ακόμα και να αλλάξετε το μέγεθος γραμματοσειράς του επεξεργαστή κώδικα σε αυτό το εργαλείο.
 • Υποστηρίζει τον εντοπισμό σφαλμάτων: Αυτός ο μεταγλωττιστής εμφανίζει μηνύματα σφάλματος για να διευκολύνει τον εντοπισμό σφαλμάτων.

Ο μεταγλωττιστής Scaler είναι δωρεάν για χρήση.

Codingninjas

Ο μεταγλωττιστής Codingninjas είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο για τη δημιουργία, εκτέλεση και δοκιμή κώδικα JavaScript. Αυτό το online είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή.

Χαρακτηριστικά

 • Έξυπνος επεξεργαστής: Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής διαθέτει έξυπνες δυνατότητες όπως η συμπλήρωση κώδικα και η επισήμανση σύνταξης για τη βελτίωση της διαδικασίας σύνταξης κώδικα.
 • Επισήμανση σφάλματος: Ο μεταγλωττιστής παρέχει λεπτομερή μηνύματα σφάλματος για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε σφάλματα στον κώδικά σας.
 • Προσαρμόσιμος επεξεργαστής: Χρησιμοποιώντας αυτόν τον μεταγλωττιστή, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ φωτεινών και σκούρων θεμάτων.

Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής Codingninjas είναι ένα δωρεάν εργαλείο.

Μεταγλωττιστής Ideone

Ο μεταγλωττιστής Ideone είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους προγραμματιστές να εντοπίσουν σφάλματα και να μεταγλωττίσουν κώδικα JavaScript. Το εργαλείο τροφοδοτείται από την τεχνολογία Sphere Engine™.

Χαρακτηριστικά

 • Επισήμανση σύνταξης: Αυτό το εργαλείο επισημαίνει τη σύνταξη που πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά τη σύνταξη του κώδικα JavaScript.
 • Υποστηρίζει κοινή χρήση κώδικα: Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε τον κωδικό σας με τους συμπαίκτες σας για έλεγχο.
 • Έρχεται με ισχυρές συντομεύσεις: Ο επεξεργαστής του έχει συντομεύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να είστε πιο παραγωγικοί.
  Διόρθωση του σφάλματος «Το iTunes δεν μπόρεσε να συνδεθεί σε αυτό το iPhone».

Ο μεταγλωττιστής Ideone είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο.

Sololearn

Ο μεταγλωττιστής Sololearn είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που συνοδεύεται από αρχεία HTML, CSS και JavaScript για την πλήρη εμπειρία ανάπτυξης front-end.

Χαρακτηριστικά

 • Έξυπνος επεξεργαστής: Οι προγραμματιστές επωφελούνται από την αυτόματη συμπλήρωση και την επισήμανση σύνταξης από αυτόν τον μεταγλωττιστή JS.
 • Κοινόχρηστος κώδικας: Μπορείτε να τον κάνετε δημόσιο και να τον μοιραστείτε με τα μέλη της ομάδας για έλεγχο κώδικα.
 • Επισήμανση σφάλματος: Αυτό το εργαλείο επισημαίνει τα σφάλματα του κώδικά σας για να βοηθήσει στον εντοπισμό σφαλμάτων.

Ο μεταγλωττιστής Sololearn είναι ένα δωρεάν εργαλείο.

Workat Compiler

Με τον μεταγλωττιστή Workat, οι προγραμματιστές μπορούν να εκτελέσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν κώδικα JavaScript χωρίς να ορίσουν περιβάλλον JavaScript στους τοπικούς υπολογιστές τους. Το εργαλείο διαθέτει μια ενημερωτική ενότητα που εξηγεί τα βασικά της γλώσσας JavaScript.

Χαρακτηριστικά

 • Προτάσεις κώδικα: Ο μεταγλωττιστής διαθέτει έναν έξυπνο επεξεργαστή που προσφέρει αυτόματη συμπλήρωση κώδικα και προτάσεις.
 • Επισημάνσεις σφάλματος: Ο μεταγλωττιστής επισημαίνει γιατί ο κώδικάς σας αποτυγχάνει για εύκολο εντοπισμό σφαλμάτων.
 • Προσαρμόσιμος επεξεργαστής: Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών θεμάτων στο πρόγραμμα επεξεργασίας για να ταιριάζουν με τα γούστα και τις προτιμήσεις σας.
 • Κωδικοί με δυνατότητα κοινής χρήσης: Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους κωδικούς σας στον πίνακα ελέγχου και να τους μοιραστείτε με άλλους.

Το Workat Compiler είναι δωρεάν για χρήση.

JS.do

Ο μεταγλωττιστής JS.do προσφέρει ένα απλό, γρήγορο και ελαφρύ εργαλείο για να γράψετε και να μεταγλωττίσετε τον κώδικά σας. Αυτός ο μεταγλωττιστής συνοδεύεται από κάποιο κώδικα boilerplate για να ξεκινήσετε.

Χαρακτηριστικά

 • Απλό: Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής έχει απλό σχεδιασμό αλλά είναι πολύ ισχυρός.
 • Συνοδεύεται από αποσπάσματα HTML: Ο μεταγλωττιστής σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε κώδικα HTML στο έργο σας για πλήρη ανάπτυξη στο front-end.
 • Υποστηρίζει διάφορα πλαίσια: Μπορείτε να προσθέσετε πλαίσια και βιβλιοθήκες όπως JQuery και Bootstrap ενώ χρησιμοποιείτε αυτόν τον μεταγλωττιστή.
 • Υποστηρίζει αποθήκευση κώδικα: Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό σας για μελλοντική αναφορά.

Ο μεταγλωττιστής JS.do είναι δωρεάν για χρήση.

συμπέρασμα

Η δημοτικότητα της JavaScript δεν εξασθενεί σύντομα, καθώς βλέπουμε ότι οι βιβλιοθήκες και τα πλαίσια του διακομιστή JavaScript UI συνεχίζουν να βελτιώνονται και να παρουσιάζονται άλλα. Οι έμπειροι προγραμματιστές και οι αρχάριοι έχουν επίσης τους παραπάνω διαδικτυακούς μεταγλωττιστές για χρήση καθώς δημιουργούν διαφορετικές εφαρμογές JavaScript.

Η επιλογή ενός διαδικτυακού μεταγλωττιστή θα εξαρτηθεί από το κόστος, τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις. Μερικά από αυτά τα εργαλεία προσφέρουν βασική λειτουργικότητα, ενώ άλλα προσφέρουν περισσότερα από έναν μεταγλωττιστή.

Ρίξτε μια ματιά στα κορυφαία Java IDE και Online Compilers.