12 καλύτερες εφαρμογές σαρωτών για κινητά που χρησιμοποιούν τεχνολογία AI

Οι εφαρμογές σαρωτών για κινητά σάς βοηθούν να μειώσετε το κόστος διαχείρισης εγγράφων, καθώς αντικαθιστά τις συμβατικές μηχανές σάρωσης.

Οι κάμερες smartphone γίνονται εξαιρετικές με την κυκλοφορία κάθε νέας συσκευής σε διάφορες επωνυμίες. Τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα υψηλής ανάλυσης γίνονται επίσης προσιτά και διαθέσιμα παγκοσμίως.

Εκτός από σχεδόν επαγγελματικές φωτογραφίες ή γρήγορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κάμερα του smartphone έχει μια άλλη μεγάλη χρησιμότητα.

Σωστά το μαντέψατε! Μπορείτε να σαρώσετε σημαντικά έγγραφα όπως επαγγελματικές κάρτες, πιστοποιητικά, λογαριασμούς και πολλά άλλα. Η επεξεργασία εικόνας AI και η ανάλυση κειμένου βελτιώνουν επίσης τη διαδικασία μεταγραφής εικόνας.

Ωστόσο, η επιλογή ενός κατάλληλου σαρωτή για κινητά Android ή iOS είναι δύσκολη, καθώς θα δείτε πολλές εφαρμογές στο Google Play ή το App Store. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να βρείτε τη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές σαρωτή για κινητά.

Τι είναι μια εφαρμογή Mobile Scanner;

Οι εφαρμογές σαρωτών για κινητά λειτουργούν διαφορετικά από τα συνηθισμένα μηχανήματα σάρωσης. Η εφαρμογή σαρωτή εγγράφων χρησιμοποιεί την κάμερα και τον φακό του κινητού σας ως υλικό λήψης περιεχομένου. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ο προγραμματισμός εφαρμογών που μετατρέπει μια φωτογραφία σε σαρωμένο PDF.

Ο αλγόριθμος της εφαρμογής συνοδεύεται από διάφορες τεχνολογίες, όπως οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR), επεξεργασία εικόνας AI, βελτίωση εικόνας κ.λπ. Μερικοί σαρωτές PDF smartphone είναι τόσο ισχυροί που μπορούν να δημιουργήσουν επεξεργάσιμα έγγραφα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή σαρωτή για κινητά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή smartphone για σάρωση εγγράφων και μετατροπή PDF. Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα ενός σαρωτή κινητού τηλεφώνου έναντι των αποκλειστικών συσκευών σάρωσης:

 • Συχνά, οι φορητοί σαρωτές είναι δωρεάν στη χρήση, επομένως δεν χρειάζεται να επιβαρυνθείτε με το κόστος σάρωσης.
 • Το smartphone είναι πολύ φορητό από μια συμβατική συσκευή σάρωσης. Έτσι, μπορείτε να πάρετε τον σαρωτή τσέπης σας οπουδήποτε.
 • Οι σαρωτές που βασίζονται σε εφαρμογές αποθηκεύουν τα δεδομένα στον χώρο αποθήκευσης smartphone και επομένως η διαδικασία είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε αγροτικές περιοχές.
 • Οι εφαρμογές σάρωσης για κινητά είναι αυτάρκες, καθώς δεν χρειάζονται υπολογιστή για την επεξεργασία εικόνας.
 • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα σαρωμένα αρχεία σας από το τηλέφωνό σας ή να τα ανεβάσετε στο Google Drive ή στο OneDrive για πρόσβαση στο cloud.

Υπάρχουν διάφορες δυνατότητες με τις εφαρμογές σαρωτών για κινητά τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές εφαρμογών.

Οι παρακάτω μοντέρνες εφαρμογές smartphone για σάρωση εγγράφων θα σας βοηθήσουν με τις εργασίες σάρωσης. Εάν είστε προγραμματιστής εφαρμογών, μπορείτε επίσης να εμπνευστείτε από την ανάπτυξη.

Adobe Scan

Το Adobe Scan είναι ένα ισχυρό φορητό πρόγραμμα σάρωσης. Είναι διαθέσιμο τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε με φυσικά έγγραφα εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή αμέσως.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια τεχνολογία σάρωσης με τεχνητή νοημοσύνη για πιο καθαρά και καθαρότερα έγγραφα PDF. Όπως οι μέσες εφαρμογές σάρωσης, δεν χρειάζεται να κάθεστε σε υπολογιστή για να βελτιώσετε την ποιότητα του σαρωμένου εγγράφου σας.

Ο προγραμματισμός AI προσαρμόζει αυτόματα τη λάμψη της σκιάς και του φακού. Το Adobe Scan διαχειρίζεται επίσης το εφέ ευκρίνειας των εκτυπωμένων ή σαρωμένων εικόνων. Με προσεκτική σάρωση σε καλά φωτισμένο χώρο, μπορείτε να αποκτήσετε υψηλής ποιότητας αρχεία PDF που θα προσφέρουν εύκολα σκληρό ανταγωνισμό στα μηχανήματα σάρωσης.

  Εγγραφή Screencast και αποθήκευση σε μορφή MP4, AVI, OGG, WebM ή GIF

Τα δημοφιλή χαρακτηριστικά του είναι:

 • Σαρώστε σημαντικά έγγραφα και αποθηκεύστε τα στο τηλέφωνό σας.
 • Η ενσωμάτωση της εφαρμογής Acrobat Reader σάς βοηθά να υπογράφετε σαρωμένα έγγραφα.
 • Αποθηκεύστε τις σαρώσεις σας ως αρχείο JPG.
 • Αναζήτηση περιεχομένου σε σαρωμένα αρχεία.
 • Διαγράψτε τις ατέλειες στα σαρωμένα αρχεία PDF ή JPG.
 • Εξαγωγή κειμένου από σαρωμένο αρχείο χρησιμοποιώντας OCR.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για συσκευές iOS και Android. Ορισμένες αγορές και συνδρομές εντός εφαρμογής σάς δίνουν πρόσβαση σε λειτουργίες premium, όπως η εξαγωγή εγγράφων ή πολλαπλών αρχείων PDF σε ένα αρχείο.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

iScanner

Το iScanner είναι μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή διαχείρισης και σάρωσης εγγράφων που υποστηρίζεται από AI. Έρχεται με premium χαρακτηριστικά βαθιάς εκμάθησης, και αυτές είναι:

 • Σάρωση κωδικών QR για διευθύνσεις URL, επαφές, hotspot κ.λπ.
 • Υπολογίστε ή μετρήστε την περιοχή.
 • Η αναγνώριση αντικειμένων που βασίζεται σε AI σάς βοηθά να μετράτε σχήματα ή αντικείμενα.
 • Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής iScanner για Android, έχετε τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Σάρωση και επεξεργασία εγγράφων/φωτογραφιών/αποδείξεων/ταυτοτήτων.
 • Χρήση ψηφιακής υπογραφής.
 • Δυνατότητα αποστολής εγγράφου σε βολικό messenger.

Οι περιορισμοί για τους χρήστες Android της δωρεάν έκδοσης είναι:

 • Μπορείτε να εξάγετε μόνο 5 έγγραφα την ημέρα.
 • Η λειτουργία OCR δεν είναι διαθέσιμη.
 • Η λειτουργία μαθηματικών δεν είναι διαθέσιμη.
 • Η λειτουργία καταμέτρησης δεν είναι διαθέσιμη.

Επομένως, για τις τρεις τελευταίες λειτουργίες, χρειάζεστε συνδρομή.

Για τους χρήστες iOS, τα όρια είναι τα ίδια, αλλά η σάρωση πολλών σελίδων δεν είναι επιπλέον διαθέσιμη.

Μπορείτε, ωστόσο, να απολαύσετε τις πλήρεις λειτουργίες με μια συνδρομή επί πληρωμή. Το κόστος για την εφαρμογή iScanner για χρήστες iOS και Android είναι παρόμοιο.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Εφαρμογή σάρωσης φωτογραφιών από τη Photomyne

Εάν θέλετε να μετατρέψετε polaroid και εκτυπωμένες φωτογραφίες σε ψηφιακά αρχεία, μπορείτε να δοκιμάσετε το Photo Scan App by Photomyne. Προσφέρει γρήγορη μετατροπή φυσικών εικόνων σε ψηφιακές και κοινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο προηγμένος προγραμματισμός AI του προσφέρει διάφορες επεξεργασίες εικόνας, όπως βελτιώσεις φωτογραφιών, αλλαγή μεγέθους, περικοπή, χρωματισμό φωτογραφιών κ.λπ. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε μεταδεδομένα όπως ημερομηνίες, τοποθεσίες και ονόματα.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ψηφιακά άλμπουμ, κολάζ φωτογραφιών, συνδέσμους με δυνατότητα κοινής χρήσης και προβολές διαφανειών με αξιομνημόνευτα γεγονότα.

Εάν χρησιμοποιείτε τη βασική εφαρμογή δωρεάν, μπορείτε να απολαύσετε λειτουργίες όπως αποθήκευση, κοινή χρήση και βελτιώσεις με περιορισμούς. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα συνδρομής 2 ετών για να απολαύσετε απεριόριστες σαρώσεις και premium λειτουργίες AI.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Υπεραίσθηση

Το Supersense είναι ο ιδανικός φορητός σαρωτής για άτομα με προβλήματα όρασης και τυφλά άτομα. Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο AI για να σαρώσει και να διαβάσει το περιεχόμενο που τοποθετείτε μπροστά από το σκόπευτρο σάρωσης.

Έτσι, μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε την αξία του τιμολογίου, την ονομαστική αξία νομίσματος ή το κείμενο του εγγράφου μέσω ενός έξυπνου φωνητικού βοηθού. Επιπλέον, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε το φυσικό σας περιβάλλον.

Μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή μέσω φωνητικών εντολών και στη συνέχεια να την κατευθύνετε προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να γνωρίζετε τα αντικείμενα γύρω σας όπως υπολογιστές, καρέκλες, αυτοκίνητα, άτομα και πολλά άλλα.

Το δωρεάν πρόγραμμα του έχει περιορισμένες δυνατότητες όπως Γρήγορη ανάγνωση, Εισαγωγή, Μεγεθυντικός φακός και Ιστορικό ανάγνωσης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες premium, πρέπει να λάβετε μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

  Λειτουργεί το Slingbox με το DirecTV;

Λήψη ενεργοποιημένη iOS.

Google Stack

Το Google Stack είναι ένας αποκλειστικός σαρωτής για κινητά από την περιοχή 120 της Google. Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για λήψη από την αγορά Google Play των ΗΠΑ. Με περισσότερες από 100.000 λήψεις, η εφαρμογή απεικονίζεται ως ένας εύκολος στη χρήση σαρωτής εγγράφων δωρεάν.

Έρχεται με προηγμένο κώδικα προγραμματισμού που προσδιορίζει ζωτικής σημασίας λεπτομέρειες από ένα έγγραφο. Εάν σαρώνετε μια απόδειξη παντοπωλείου, θα οργανώσει αυτόματα λεπτομέρειες όπως ημερομηνία λογαριασμού, ποσό κ.λπ.

Είναι πολύ γνωστό ως Google Stack, καθώς η εφαρμογή αποθηκεύει σαρωμένες εικόνες σε στοίβες όπως Λογαριασμοί, Αποδείξεις, Ταυτότητες, Τραπεζικές Υπηρεσίες, Οχήματα, Με αστέρι και Κατοικία. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σαρωμένων αρχείων στον λογαριασμό σας στο Google Drive.

Λήψη ενεργοποιημένη Android

ABBYY FineReader

Το ABBYY FineReader PDF είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης εγγράφων για συσκευές Windows και macOS. Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη και για τις συσκευές σας iPhone ή Android.

Είναι μια από τις πρωτοποριακές εφαρμογές σαρωτών με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να παρέχει αντίγραφα JPEG ή PDF φυσικών εγγράφων όπως πιστοποιητικά, βιβλία, τιμολόγια, επαγγελματικές κάρτες κ.λπ. Επίσης, μπορεί να εξάγει γραπτά κείμενα σε προσβάσιμη μορφή από αυτά τα σαρωμένα αρχεία.

Η εφαρμογή επεξεργάζεται τις εικόνες εκτός σύνδεσης στην τοπική αποθήκευση του smartphone σας. Το νευρωνικό του δίκτυο μπορεί να οργανώσει τα σαρωμένα αρχεία σας σε 7 κατηγορίες. Αυτές οι ομάδες είναι επαγγελματικές κάρτες, χειρόγραφες κάρτες, A4, βιβλία, ταυτότητες, αποδείξεις και άλλα έγγραφα.

Η εφαρμογή υποστηρίζει έως και 12 μορφές σε 193 γλώσσες για την εργασία εξαγωγής κειμένου. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια γενική αναζήτηση κειμένου στις σαρωμένες εικόνες.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

PhotoScan

Το Google Photos είναι ο τέλειος χώρος για αξέχαστες φωτογραφίες και βίντεο. Εάν θέλετε επίσης να τοποθετήσετε τις εκτυπωμένες φωτογραφίες σας στο ίδιο μέρος, μπορείτε να εξετάσετε το PhotoScan by Google Photos.

Είναι μια δωρεάν εφαρμογή από την Google. Διαθέτει χαρακτηριστικά όπως αυτόματη περικοπή, ορθογώνιες σαρώσεις, ανίχνευση άκρων, έξυπνη περιστροφή και σαρώσεις χωρίς λάμψη μέσω επεξεργασίας εικόνας AI.

Η έξυπνη εφαρμογή εμφανίζει 4 καθοδηγούμενες λευκές φυσαλίδες στις οποίες πρέπει να ταιριάξετε τη θέση της κάμερας του τηλεφώνου σας. Μόλις καλύψετε και τις 4 φυσαλίδες, η εφαρμογή επεξεργάζεται το σαρωμένο αρχείο σε ένα εκπληκτικό ψηφιακό αρχείο. Μπορείτε επίσης να σαρώσετε έγγραφα που βασίζονται σε κείμενο χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Microsoft Lens

Το Microsoft Lens είναι μια δημοφιλής εφαρμογή παραγωγικότητας που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στην εργασία ή στο σπίτι για όλες τις εργασίες που σχετίζονται με τη σάρωση. Δοκιμάστε αυτήν την εφαρμογή εάν θέλετε να κάνετε τις εικόνες εγγράφων και πίνακες αναγνώσιμες και επεξεργάσιμες.

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να μετατρέψετε εκτυπωμένα κείμενα ή φωτογραφίες σε επεξεργάσιμο περιεχόμενο σε διάφορες μορφές όπως Excel, PowerPoint, Word και PDF. Η εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύσει τα σαρωμένα αρχεία σας στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του smartphone, στο OneDrive και στο OneNote.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις επαγγελματικές επαφές σε αυτήν την εφαρμογή, καθώς η σάρωση μιας επαγγελματικής κάρτας σάς δίνει την επιλογή να αποθηκεύσετε ως επαφές.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

TapScanner

Το TapScanner είναι ένας άλλος μοντέρνος σαρωτής για φορητές συσκευές για τη μετατροπή εικόνων σε PDF. Μπορείτε εύκολα να σαρώσετε, να μοιραστείτε ή να εκτυπώσετε φωτογραφίες σε PDF μέσω αυτής της εφαρμογής.

  Πώς να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος εξορύσσει κρυπτονομίσματα

Έρχεται με το δικό του πρόγραμμα ανάγνωσης και δημιουργίας PDF, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε και να προβάλλετε αρχεία σε μία εφαρμογή. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εισάγετε σαρωμένα αρχεία από άλλες εφαρμογές ή γκαλερί τηλεφώνου.

Ο έξυπνος κώδικας προγραμματισμού του εκτελεί αυτόματα την απαραίτητη επεξεργασία εγγράφων, όπως προσαρμογή περιγράμματος, συμπίεση αρχείων PDF, εφαρμογή επαγγελματικών φίλτρων κ.λπ.

Η εφαρμογή προσφέρει συνδρομές εντός εφαρμογής που ξεκινούν από 4,99 $.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Genius Scan

Μετατρέψτε το κινητό σας τηλέφωνο σε παραγωγικό κέντρο με την εφαρμογή Genius Scan – PDF Scanner. Διαχειριστείτε χειρόγραφες σημειώσεις, επαγγελματικές κάρτες, προσκλήσεις, αποδείξεις, λογαριασμούς κοινής ωφελείας και πολλά ακόμα πιο αποτελεσματικά από μία συσκευή.

Σαρώστε γρήγορα έγγραφα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και αποθηκεύστε τα σε PDF επαγγελματικής ποιότητας. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε σαρωμένα αρχεία σε προσωπική αποθήκευση cloud ή εφαρμογές παραγωγικότητας για συλλογική εργασία.

Το Genius Scan προσφέρει μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή σάρωσης χωρίς χρέωση. Ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε τις επαγγελματικές λειτουργίες όπως κρυπτογράφηση PDF, αναγνώριση κειμένου (OCR), εξαγωγή σε OneDrive ή Google Drive με το πρόγραμμα επί πληρωμή.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Γρήγορος σαρωτής

Fast Scanner – Η εφαρμογή PDF Scan μετατρέπει το κινητό σας τηλέφωνο σε φορητή μηχανή σάρωσης μέσω του έξυπνου αλγόριθμου και της επεξεργασίας AI. Μετατρέπει αυτόματα τα αρχεία σε βιομηχανική τυπική μορφή PDF όταν σαρώνετε μία ή πολλές εικόνες.

Μπορείτε επίσης, αργότερα, να προσθέσετε περισσότερες σελίδες σε ένα υπάρχον PDF. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε άμεσα ένα σαρωμένο PDF μέσω email. Η τεχνολογία OCR σάς επιτρέπει να εξάγετε χειρόγραφα κείμενα από μια φυσική σημείωση και να τη μετατρέπετε σε ψηφιακό αντίγραφο.

Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει την αποθήκευση αρχείων PDF σε Dropbox, OneDrive και Google Drive με μερικά αγγίγματα. Εάν πρέπει να στείλετε φαξ το έγγραφο, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή Easy Fax που προσφέρεται από τον ίδιο προγραμματιστή.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Οι σαρώσεις μου

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τον φορητό σαρωτή My Scans εάν αναζητάτε σαρώσεις υψηλής ποιότητας παρόμοιες με οποιαδήποτε κανονική συσκευή σάρωσης. Μαζί με τη σάρωση εικόνων και την οργάνωση εγγράφων, έχετε τη δυνατότητα σχολιασμού εγγράφων.

Επομένως, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε το σαρωμένο αρχείο σε άλλη εφαρμογή για σχολιασμό. Η εφαρμογή διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες σχολιασμού, όπως επισήμανση πολύχρωμου κειμένου, υπογραφή PDF, σφράγιση PDF, θόλωση κειμένου κ.λπ.

Η δυνατότητα Αυτόματης Διόρθωσης προσαρμόζει διάφορα στοιχεία ποιότητας εικόνας, όπως σκιά, λάμψη, φωτισμό και ανάλυση κειμένου. Το cloud App Top του My Scans σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των σαρωμένων αρχείων σε μια μονάδα cloud, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από οποιαδήποτε συσκευή με το Διαδίκτυο.

Το My Scans προσφέρει μερικές βασικές υπηρεσίες σάρωσης δωρεάν. Υπάρχουν συνδρομές εντός εφαρμογής και μια εφάπαξ επιλογή αγοράς για την εφαρμογή σαρωτή.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Τελικές Λέξεις

Αφού γνωρίσετε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές σαρωτών για κινητά, μπορείτε να επιλέξετε αβίαστα την κατάλληλη εφαρμογή για προσωπική ή επαγγελματική χρήση. Ανάλογα με τον όγκο εργασίας σας, μπορείτε είτε να αγοράσετε συνδρομή επί πληρωμή είτε απλώς να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν υπηρεσίες εάν ο φόρτος εργασίας σας είναι μικρότερος.

Εφόσον το κινητό σας τηλέφωνο γίνεται μια αξιόπιστη και εν κινήσει συσκευή για όλα τα σημαντικά έγγραφα, προστατέψτε τα δεδομένα του smartphone σας με αυτές τις εφαρμογές.