12 καλύτερα παιχνίδια προσομοίωσης ζωής για καθηλωτικές και συναρπαστικές εμπειρίες

Θέλετε να ζήσετε περισσότερες ζωές ενώ ζείτε την κανονική σας ζωή; Δοκιμάστε αυτά τα παιχνίδια προσομοίωσης ζωής για μια βελτιωμένη εμπειρία.

Εάν έχετε κουραστεί από την καθημερινότητά σας και θέλετε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή, τότε τα παιχνίδια Life Simulation είναι η καλύτερη διάσωση για εσάς. Κάποτε, ο φίλος μου είπε ότι ένας παίκτης θα μπορούσε να ζήσει χίλιες ζωές σε μια ζωή μέσα από παιχνίδια, και αυτά τα λόγια άλλαξαν την οπτική μου απέναντι στα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια Life Simulation προσφέρουν τεράστιες και άφθονες επιλογές, αλλά κάθε παιχνίδι δεν μπορεί να είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας. Εκτός από τα ατελείωτα παιχνίδια προσομοίωσης και τις νέες προσθήκες που εμφανίζονται τακτικά, η επιλογή του καλύτερου παιχνιδιού για εσάς μπορεί να γίνει δύσκολη. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια Life-Simulation που προσφέρουν μια καθηλωτική και συναρπαστική εμπειρία.

Τι είναι τα παιχνίδια προσομοίωσης ζωής;

Τα παιχνίδια Life Simulation είναι αυτά που σας μεταφέρουν σε έναν εικονικό κόσμο όπου πρέπει να διατηρήσετε και να αναπτυχθείτε σύμφωνα με τις ιστορίες του παιχνιδιού. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν στους παίκτες τη δύναμη να ελέγχουν τις ζωές πολλών ανθρώπων και πλασμάτων στο παιχνίδι.

Η απόφαση του παίκτη επηρεάζει τις ιστορίες των περισσότερων παιχνιδιών Life Simulation. Ως εκ τούτου, αυτά τα παιχνίδια δεν περιορίζονται μόνο στο πάτημα του πλήκτρου διαστήματος ή άλλων πλήκτρων. Αντίθετα, ο παίκτης θα πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία μυαλού και να παίρνει ζωτικές αποφάσεις. Τα παιχνίδια Life Simulation είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε μια άλλη εικονική ζωή από ένα κρεβάτι ή ένα άνετο μέρος.

Οφέλη από την αναπαραγωγή παιχνιδιών προσομοίωσης ζωής

Τα παιχνίδια αντιμετωπίζονται ευρέως σε ένα αρνητικό πλαίσιο. Ωστόσο, τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν επίσης να είναι μια συναρπαστική και διασκεδαστική εναλλακτική στη μάθηση. Τα παιχνίδια προσομοίωσης ζωής βοηθούν τον παίκτη να αναπτυχθεί συναισθηματικά και να αναπτύξει καλύτερες δεξιότητες.

Τα παιχνίδια Life Simulation βασίζονται σε πραγματικές καταστάσεις που αναδημιουργήθηκαν με χρήση τεχνολογίας προσομοίωσης. Αυτά τα παιχνίδια βοηθούν τον παίκτη να μάθει νέες δεξιότητες ή να εκτελεί διάφορες εργασίες στον εικονικό κόσμο. Επιπλέον, αυτά τα παιχνίδια δεν περιορίζονται μόνο σε μία τυπική ιστορία. Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε παιχνίδια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Είτε θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη σας είτε τη συγκέντρωσή σας, τα παιχνίδια Life Simulation μπορούν να σας βοηθήσουν όλους.

Λοιπόν, ας μεταβούμε απευθείας στη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια προσομοίωσης ζωής.

Κοιλάδα Stardew

Το Stardew Valley είναι ένα βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης ρόλων ανοιχτού κόσμου. Βασίζεται στη ζωή της χώρας και στις περιπέτειες που την συνοδεύουν. Αυτό το παιχνίδι βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αγροτικές και καθημερινές ρουτίνες, τις οποίες εμπνέουν οι συμπολίτες μας. Βρίσκεται σε μια μυστηριώδη αγροτική πόλη που ονομάζεται «Πόλη των πελεκάνων», όπου ξεκινάτε το ταξίδι σας ως κάτοικος και κληρονομείτε την παλιά αγροτεμάχια του παππού σας.

Η ιστορία αυτού του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από τη γεωργία, αλλά και άλλες εργασίες όπως η αναζήτηση τροφής, η εξόρυξη, το ψάρεμα και η συναναστροφή με διάφορους κατοίκους της πόλης είναι επίσης μέρος της. Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει τόνους δευτερεύουσες αποστολές και γεγονότα που ανταμείβουν τον παίκτη με κάθε ολοκλήρωση.

Το Stardew Valley είναι ένα παιχνίδι που αγαπούν πολλοί για τη χαλαρωτική του εμπειρία, τα μοναδικά, ήρεμα, χαλαρωτικά soundtrack και τα παλιάς σχολής pixelated γραφικά. Η ποικιλομορφία των χαρακτήρων είναι εκπληκτική και αν σας αρέσει να ξοδεύετε ώρες προσαρμόζοντας τον χαρακτήρα σας, αυτό είναι το παιχνίδι ειδικά κατασκευασμένο για εσάς!

Κυκλοφορία – Φεβρουάριος 2016

Εκδότης/Προγραμματιστής – ConcernedApe

Πλατφόρμες – PC, PlayStation 4, Nintendo Switch και Xbox One

Sims 4

Ας υποθέσουμε ότι είστε φανατικός θαυμαστής των βιντεοπαιχνιδιών προσομοίωσης. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχετε ακούσει για τη σειρά παιχνιδιών «Sims», η οποία έφερε επανάσταση στην ιδέα των παιχνιδιών προσομοίωσης και την πήγε σε άλλο επίπεδο. Αυτή είναι η 4η δόση της σειράς Sims.

  Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση PHR

Στο Sims 4, πρέπει να δημιουργήσετε έναν μοναδικό δικό σας εικονικό χαρακτήρα και να τον ελέγχετε σε όλο το παιχνίδι, που ονομάζεται επίσης “Sims”. Οι παίκτες πρέπει να διαχειριστούν τη ζωή, τις σχέσεις και την καριέρα τους για να απολαύσουν αυτό το αριστούργημα. Αυτό το παιχνίδι παρέχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών προσαρμογής για την εμφάνιση, την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά, το σπίτι και τις γειτονιές του Sim.

Αυτό το παιχνίδι διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία τρόπων παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του “Live Mode”, όπου οι παίκτες ελέγχουν τα Sims τους σε πραγματικό χρόνο και “Build mode”, όπου οι παίκτες έχουν πρόσβαση για να χτίσουν τα δικά τους σπίτια, και “Create a Sim”, όπου οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν τους νέους τους Sims από την αρχή.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα πακέτων, όπως πακέτα επέκτασης και υλικού, για να προσθέσετε νέες δυνατότητες στο παιχνίδι σας.

Κυκλοφορία – Σεπτέμβριος 2014

Εκδότης/Προγραμματιστής – Maxis, The Sims Studio

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Xbox One και PC

Νοσοκομείο Two Point

Θέλατε ποτέ να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο σε επαγγελματικό επίπεδο; Εδώ είναι το παιχνίδι των ονείρων σας! Το Two Point Hospital είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν να χτίσουν και να διαχειρίζονται δικά τους νοσοκομεία για να θεραπεύσουν διάφορες περίεργες ασθένειες, που σίγουρα θα σας τρελαίνουν! Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει διάφορα νοσοκομεία, το καθένα με τα καθήκοντά του.

Οι παίκτες πρέπει να διαχειρίζονται το προσωπικό του νοσοκομείου, τις εγκαταστάσεις και τα οικονομικά για να διατηρήσουν την ομαλότητα του παιχνιδιού.

Καθήκοντα όπως η πρόσληψη ατόμων για το προσωπικό, η εκπαίδευσή τους, η έρευνα νέων τεχνολογιών και η ανακάλυψη νέων θεραπειών και η αναβάθμιση του νοσοκομείου για την ικανοποίηση των ασθενών καθώς και για τη συνολική βελτιστοποίηση του παιχνιδιού είναι μερικά προνόμια που αξίζει να αναφερθούν. Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει μια σειρά από τρελούς χαρακτήρες με τρελά προβλήματα, με διάφορες αναφορές σε δημοφιλείς κουλτούρες και κλασικά νοσοκομειακά δράματα.

Συνολικά, είναι ένα καθηλωτικό και διασκεδαστικό παιχνίδι προσομοίωσης με πολλά να προσφέρει — από μοναδικό σαρκασμό έως παιχνίδι στρατηγικής. Τα καρτουνίστικα γραφικά και η ανάλαφρη, χαλαρή προσέγγιση το καθιστούν κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Κυκλοφορία – Αύγουστος 2018

Εκδότης/Προγραμματιστής – Two Point Studios

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One και PC

Πέρασμα ζώων

Το Animal Crossing είναι ένα πολύ γνωστό φανταστικό παιχνίδι προσομοίωσης ζωής που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από τη Nintendo. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001 και ακολούθησαν πολλές συνέχειες.

Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να μεταβούν σε μια πόλη γεμάτη ανθρωπομετρικά ζώα (για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο όρος, αναφέρεται σε ζώα που έχουν ανθρώπινες ιδιότητες και χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς) και να ζήσουν μια ειρηνική ζωή ως κάτοικος .

Η πόλη μπορεί να εξερευνηθεί από τους παίκτες, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να αλληλεπιδράσουν και με ζώα και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες όπως κυνήγι απολιθωμάτων, ψάρεμα κ.λπ. Αυτό είναι ένα βιντεοπαιχνίδι σε πραγματικό χρόνο με διαφορετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. μήνα και έτος με βάση τη συγκεκριμένη τοποθεσία του παίκτη.

Αυτό το παιχνίδι είναι γνωστό για τη χαλάρωση και την ηρεμία που φέρνει, μαζί με τα γοητευτικά και υπέροχα γραφικά, τα οποία δεν αξίζουν τίποτα. Οι παίκτες έχουν πρόσβαση για να επισκεφτούν τις πόλεις άλλων παικτών, τοπικά/διαδικτυακά.

Κυκλοφορία – Απρίλιος 2001

Εκδότες/Προγραμματιστές – Nintendo, Nintendo of America Inc.

Πλατφόρμες – Nintendo Switch

Ο χρόνος μου στην Πόρτια

Το My Time At Portia είναι ένα παιχνίδι ρόλων με γνώμονα την προσομοίωση και ολόκληρη η ιστορία του οποίου περιστρέφεται γύρω από την πόλη που ονομάζεται “Portia”. Η ιστορία ξεκινά καθώς καταλήγετε να βρίσκεστε στην Πόρτια ως νεοφερμένος και να ανακαλύπτετε τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο στον οποίο βρίσκεται αυτή η πόλη.

Εκεί που η ανθρωπότητα έχει ξαναχτίσει τον πολιτισμό της μετά από ένα ατυχές καταστροφικό γεγονός, ως πρωταρχικός χαρακτήρας, κληρονόμησες το εργαστήριο του πατέρα σου. Πρέπει να χρησιμοποιείται για τη χειροτεχνία, την κατασκευή και την αναβάθμιση διαφόρων αντικειμένων όπως μηχανές, εργαλεία και όπλα.

Μια μεγάλη ποικιλία υλικών και πόρων που μπορούν να συλλέξουν οι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων μετάλλων, πετρωμάτων, λίθων, δέρματος και γούνας, παρουσιάζονται σε αυτό το παιχνίδι. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με διάφορα NPC ενώ προχωράτε σε αυτό το παιχνίδι, και πολλά από αυτά προσφέρουν αποστολές που ξεκλειδώνουν την ιστορία της πόλης και το παρελθόν του παίκτη σε μικρά κομμάτια με την ολοκλήρωση του καθενός.

  Ο έλεγχος της υγείας της μπαταρίας του iPhone, του iPad και του MacBook είναι εύκολος με αυτά τα 7 εργαλεία

Μπορείτε να δημιουργήσετε ρομαντικές σχέσεις κατά μήκος της ιστορίας, μεταμορφώνοντας τελικά σε γάμο με ένα από τα πολλά NPC.

Με εκπληκτικά γραφικά και εθιστικό και καθηλωτικό gameplay, αυτό το παιχνίδι προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων—από εξόρυξη και γεωργία μέχρι εξερεύνηση του κόσμου μέχρι συναρπαστικές μάχες! Οι παίκτες μπορούν να πειραματιστούν συνδυάζοντας αξεσουάρ για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αντικείμενο.

Κυκλοφορία – Ιανουάριος 2019

Publishers/Developers – Pathea, Team17

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 και Xbox One

Νησί των Κοραλλιών

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να ζεις σε ένα νησί; Αν ναι, τότε αυτό το παιχνίδι θα εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες σας. Το Coral Island είναι ένα βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης γεωργίας και ζωής σε ένα Τροπικό νησί. Όπως τα περισσότερα παιχνίδια, η ιστορία αυτού του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από ένα υποβαθμισμένο ράντσο σε ένα όμορφο νησί. Αυτό το παιχνίδι στοχεύει να επαναφέρει το αγρόκτημα στην παλιά του κατάσταση και να οικοδομήσει μια ακμάζουσα κοινωνία σε ένα νησί!

Οι παίκτες μπορούν να καλλιεργήσουν καλλιέργειες, να δαμάσουν και να εκτρέφουν ζώα και επίσης να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα, για να κερδίσουν χρήματα και να βελτιώσουν την κατάσταση της φάρμας τους. Είναι ένα παιχνίδι που περιστρέφεται γύρω από τον περιβαλλοντισμό και τη βιωσιμότητα.

Οι παίκτες πρέπει να προστατεύουν τους φυσικούς πόρους του νησιού τους και να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες όπως η ανακύκλωση και η χρήση ανανεώσιμων πηγών.

Οι παίκτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ανθρώπους σε όλο το νησί και η εμπλοκή σε ρομαντικές σχέσεις μπορεί επίσης να γίνει με άλλους κατοίκους. Αυτό το παιχνίδι διαθέτει μια ποικιλία χαρακτήρων με μοναδικές προσωπικότητες και ιστορίες.

Κυκλοφορία – Οκτώβριος 2022

Publishers/Developers – Stairway Games, Humble Bundle

Πλατφόρμα – Steam

The Guild 3

Βουτήξτε πίσω στη μεσαιωνική εποχή και δείτε πόσο καλά θα μπορούσατε να τα έχετε πάει εκείνες τις εποχές! Το Guild 3 είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που διαδραματίζεται στην Ευρώπη κατά τον ύστερο μεσαίωνα. Οι παίκτες πρέπει να χτίσουν τη δυναστεία τους πλοηγώντας σε ένα περίπλοκο οικονομικό και πολιτικό σύστημα σε αυτό το παιχνίδι.

Οι παίκτες μπορούν να παίξουν επιλέγοντας ένα από τα πολλά επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων εμπόρων, πολιτικών, τεχνιτών κ.λπ. Οι παίκτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν κάθε επάγγελμα ως χαρακτηριστικό και προνόμιο για να πετύχουν σε αυτό το παιχνίδι.

Επιπλέον, οι παίκτες πρέπει επίσης να διαχειρίζονται πόρους, συμπεριλαμβανομένου του πλούτου, των τροφίμων και των υλικών, για να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους και να αποκτούν επιρροή και δύναμη στην κοινωνία. Η εμπλοκή στη διπλωματία είναι δυνατή, ενώ παράλληλα θα σχηματιστούν συμμαχίες με άλλους παίκτες. Αυτό το παιχνίδι έχει έναν δυναμικό κόσμο που κατοικείται από χαρακτήρες AI με ατζέντες.

Κυκλοφορία – Ιούνιος 2022

Εκδότες/Προγραμματιστές – GolemLabs

Πλατφόρμες – Steam

Dreamlight Valley

Οι άνθρωποι αγαπούν αυτό το παιχνίδι για τους πολύχρωμους χαρακτήρες και τον ζωντανό κόσμο του, γεμάτο με μυστικούς κρυμμένους θησαυρούς. Το Dreamlight Valley είναι ένα άλλο παιχνίδι προσομοίωσης που βασίζεται στη γεωργία. Οι παίκτες μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, καταιγίδες και πλημμύρες και να διαχειριστούν τα οικονομικά και τους πόρους τους για να αναπτύξουν τις φάρμες τους.

Καθώς οι παίκτες προχωρούν σε αυτό το παιχνίδι, μπορούν να ξεκλειδώσουν νέες περιοχές της κοιλάδας και να επεκτείνουν το αγρόκτημά τους με πρόσθετες διακοσμήσεις και κτίρια. Μπορούν επίσης να κάνουν συναλλαγές με άλλους παίκτες και να συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και δευτερεύουσες αποστολές για να κερδίσουν επιπλέον ανταμοιβές.

Αυτό το σοφά κατασκευασμένο αριστούργημα συμπληρώνεται από γοητευτικά και ζωντανά γραφικά και ένα χαλαρωτικό φόντο, που είναι το κεράσι στην τούρτα.

Κυκλοφορία – Σεπτέμβριος 2022

Εκδότες/Προγραμματιστές – Gameloft

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 και Xbox One

Παιχνίδι Dev Story

Το Game Dev Story είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης στο οποίο οι παίκτες διαχειρίζονται τη δική τους εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργώντας, αναπτύσσοντας και κυκλοφορώντας βιντεοπαιχνίδια, διαχειρίζονται την ομάδα τους και λειτουργούν ομαλά την επιχείρησή τους.

Οι παίκτες πρέπει να ερευνήσουν νέες τεχνολογίες και να δημιουργήσουν τα βιντεοπαιχνίδια τους επιλέγοντας τις επιθυμητές πλατφόρμες και είδη. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε μέλη προσωπικού με διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων. Αυτό μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη παραγωγικότητα και να βοηθήσει στην πρόοδο της εταιρείας. Οι παίκτες μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διάφορα γεγονότα και να λαμβάνουν επιπλέον ανταμοιβές για κάθε επίτευγμα που κάνουν.

  Πώς να αντιμετωπίσετε κοινά προβλήματα με τα Apple AirPods

Αυτό που κάνει αυτό το παιχνίδι μοναδικό είναι τα γραφικά με pixel σε ρετρό στυλ και ο μοναδικός σχεδιασμός και ο χαλαρός τόνος, που το καθιστούν κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Έτσι, αν θέλετε να γίνετε προγραμματιστής παιχνιδιών αλλά δεν έχετε αρκετό προϋπολογισμό για να ξεκινήσετε, μπορείτε να εκπληρώσετε τις φαντασιώσεις σας εδώ μέχρι να αρχίσετε να το κάνετε στην πραγματική ζωή.

Κυκλοφορία – 1997 (αρχικά)

Publishers/Developers – Kairosoft

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 και Steam

Ο χρόνος μου στο Sandrock

Αυτή είναι η θρυλική συνέχεια ενός φανταστικού παιχνιδιού. Το My Time at Sandrock είναι η συνέχεια της επιτυχίας προσομοίωσης ζωής του 2022, My Time at Portia. Η ιστορία ξεκινά από την πόλη Sandrock, στην οποία οι παίκτες εισέρχονται ως νεοφερμένοι, μια σκληροτράχηλη συνοριακή πόλη σε μια εποχή μετά την Αποκάλυψη.

Ο παίκτης πρέπει να οικοδομήσει και να διατηρήσει σχέσεις με τους ντόπιους και να διαχειριστεί τη φάρμα τους, εξερευνώντας την έρημο και αποκαλύπτοντας τα μυστήρια της πόλης. Αυτό το παιχνίδι διαθέτει τον κύκλο ημέρας-νύχτας και προσφέρει πολλές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο παίκτης, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης πόρων και της κατασκευής αγαθών.

Καθώς ο παίκτης προχωρά, ξεκλειδώνει νέες δεξιότητες, αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του και αποκτά πρόσβαση για να επεκτείνει το αγρόκτημά του. Συνολικά, το My Time at Sandrock διαθέτει συναρπαστικό και βαθύ παιχνίδι με χαλαρωτικά soundtrack για να απελευθερώσει την εμπειρία παιχνιδιού.

Κυκλοφορία – Μάιος 2022

Publishers/Developers – Pathea

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Steam

Άδεια φίλτρου

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι άνθρωποι συνήθιζαν να αντιμετωπίζουν τις ασθένειές τους πολύ πριν οι γιατροί κάθονταν στις κλινικές περιμένοντας να φτάσουν οι ασθενείς τους; Λάβετε την απάντησή σας σε αυτό το παιχνίδι προσομοίωσης ζωής, Potion Permit. Η ιστορία ξεκινά από την πόλη «Moonbury», η οποία απορρίπτει όλες τις σύγχρονες νόρμες και προτιμά τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας/θεραπείας ασθενειών.

Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες παίζουν ως χημικοί της μικρής πόλης που θεραπεύουν τους κατοίκους της πόλης από τις ασθένειες και τις παθήσεις τους. Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει τη φροντίδα των άρρωστων κατοίκων, τη διάγνωση των συμπτωμάτων μιας πάθησης και την εύρεση της συγκεκριμένης θεραπείας της.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, ο παίκτης πρέπει επίσης να συγκεντρώσει συστατικά έξω από τον κόσμο, να συναντήσει τέρατα μερικές φορές και να κερδίσει υλικά από αυτά για το μέλλον. Τα ηρεμιστικά soundtrack και τα ζωντανά γραφικά με pixel κάνει το παιχνίδι ενδιαφέρον.

Κυκλοφορία – Σεπτέμβριος 2022

Εκδότης/Προγραμματιστής – MassHive Media, PQube

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 και Xbox One

Η καλή ζωή

Το The Good Life είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας που περιλαμβάνει επίλυση παζλ, εξερεύνηση και μηχανικούς γύρω από τη φωτογραφία. Η ιστορία ξεκινά στη φανταστική πόλη Rainy Woods στην αγροτική Αγγλία. Η παίκτρια παίρνει το ρόλο της Naomi, μιας φωτογράφου που άφησε το σπίτι της και μετακόμισε στην πόλη για να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Αυτό το παιχνίδι αποτελείται από πολλούς μοναδικούς μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού “Happiness”, το οποίο απαιτεί από τον παίκτη να διατηρήσει τη γραμμή ευτυχίας του συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις, κοινωνικοποιώντας τους κατοίκους, τραβώντας φωτογραφίες συναρπαστικών γεγονότων, αντικειμένων κ.λπ.

Αν κάποιος αποτύχει να διατηρήσει τα επίπεδα ευτυχίας, το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο δύσκολο, οδηγώντας σε πολύπλοκο και δυσμενές παιχνίδι. Συνολικά, είναι ένα συναρπαστικό και χαρισματικό παιχνίδι που είναι ένας συνδυασμός τρισδιάστατων γραφικών με γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι και ένα ιδιόμορφο soundtrack Indie.

Κυκλοφορία – Οκτώβριος 2021

Εκδότες/Προγραμματιστές – White Owls, Playism

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One και Steam

Συμπέρασμα

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει πολλά όνειρα πραγματικότητα. Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή των ονείρων σας μέσα από παιχνίδια VR. Αλλά δεν είναι σε θέση να ταιριάξουν με το επίπεδο των παιχνιδιών προσομοίωσης ζωής.

Μέσα από την παραπάνω λίστα, θα είχατε παρατηρήσει ότι το είδος Life Simulation έχει άφθονες επιλογές για να σας εξυπηρετήσει. Μπορείτε να ζήσετε χιλιάδες ζωές, να πάρετε αποφάσεις, να ελέγξετε τον χαρακτήρα και να απολαύσετε το παιχνίδι ενώ χαλαρώνετε στον προσωπικό σας χώρο. Απλά πρέπει να δοκιμάσετε μερικά από την παραπάνω λίστα.