12 καλύτερα εργαλεία για να δημιουργήσετε αξιομνημόνευτα κολάζ βίντεο

Είτε σας αρέσει να μοιράζεστε επιπόλαια μερικές στιγμές από τη ζωή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε θέλετε να γίνετε δημιουργός περιεχομένου, θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη τη σημασία του περιεχομένου βίντεο.

Ωστόσο, η κοινή χρήση όλων σε ένα μόνο βίντεο κλιπ είναι συχνά αδύνατη. Κατά τη μεταφόρτωση ενός τέτοιου βίντεο, πρέπει να συμβιβαστείτε λίγο και να αφήσετε μερικά από τα καλά πράγματα έξω. Εκεί μπαίνουν τα κολάζ βίντεο. Τα κολάζ βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επισημάνετε τα αγαπημένα σας μέρη από διαφορετικά βίντεο και να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί, ώστε να μην μείνει κανένα σημαντικό πράγμα.

Ανεξάρτητα από τον σκοπό σας, είτε πρόκειται για την προβολή των σημαντικότερων στιγμιότυπων μιας εκδήλωσης είτε για την προώθηση του καναλιού σας στο YouTube, η δημιουργία κολάζ βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε. Προς το παρόν, πολλά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο είναι διαθέσιμα στην αγορά, καθένα από τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι ικανό να παράγει τα καλύτερα κολάζ βίντεο.

Για να εξαλείψουμε τη σύγχυσή σας, έχουμε επιμεληθεί τα καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία αξιομνημόνευτων κολάζ βίντεο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Πώς το βίντεο προσελκύει περισσότερο κοινό;

Είναι γνωστό ότι το περιεχόμενο βίντεο μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά την αφοσίωση του κοινού. Το ερώτημα όμως είναι πώς; Παρακάτω, θα αναφέρουμε μερικούς από αυτούς τους λόγους:

Οι άνθρωποι είναι γνωστοί για τη σύντομη διάρκεια προσοχής. Καθώς τα βίντεο είναι πιο ενδιαφέροντα, τα βίντεο είναι πιο πιθανό να τραβήξουν την προσοχή του θεατή σας σε σύγκριση με κείμενο ή εικόνες. Επίσης, τα στατιστικά δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι 27 φορές πιο διατεθειμένοι να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί βίντεο παρά σε μια στατική εικόνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι σύμφωνα με τη διάσημη μελέτη Forrester του McQuivey, ένα βίντεο αξίζει 1,8 εκατομμύρια λέξεις ανά λεπτό. Ναι, 1,8 εκατομμύρια. Δεν είναι περίεργο γιατί τα βίντεο έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό από άλλα είδη περιεχομένου.

Επίσης, ο αντίκτυπος διατήρησης των βίντεο είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τύπο περιεχομένου. Η παλινδρόμηση είναι μια κατάσταση κατά την οποία πρέπει να ξαναδιαβάσετε το κείμενο μιας ολόκληρης σελίδας αφού μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση, καθώς είτε χάσατε την εστίαση στη μέση είτε δεν θυμάστε τι διαβάσατε.

Η παλινδρόμηση είναι συχνό φαινόμενο κατά την ανάγνωση κειμένων. Συγκριτικά, μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό συγκράτησης του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι 95% κατά την παρακολούθηση ενός βίντεο. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά σε σύγκριση με το 10% διατήρηση κατά την ανάγνωση.

Επιπλέον, ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να επεξεργάζεται οπτικά καλύτερα, κάτι που είναι 60.000 φορές ταχύτερο από το κείμενο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αφοσίωση του κοινού σας αυξάνεται με τα βίντεο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 65% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι οπτικοί μαθητές. Επομένως, κάθε επωνυμία που αναζητά καλύτερη αφοσίωση κοινού θα πρέπει να εστιάζει περισσότερο στη δημιουργία περιεχομένου βίντεο παρά σε κείμενο ή στατικό περιεχόμενο.

  8 Αξιόπιστο API επικύρωσης αριθμού τηλεφώνου για το επόμενο προϊόν σας

Πώς διαφέρει ένα κολάζ βίντεο από ένα κανονικό κολάζ;

Το κολάζ βίντεο είναι ένας τύπος κολάζ για την εμφάνιση της φωτογραφίας ή του μοντάζ βίντεο σας. Σε αντίθεση με ένα κολάζ φωτογραφιών, μια σειρά φωτογραφιών μαζί, ένα κολάζ βίντεο δημιουργείται όταν πολλές εικόνες, βίντεο κλιπ, GIF κ.λπ., συνδυάζονται με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι κατασκευαστές κολάζ βίντεο είναι πιο προηγμένοι όσον αφορά τις δυνατότητες σε σύγκριση με τους κατασκευαστές κολάζ φωτογραφιών. Οι δημιουργοί κολάζ βίντεο επιτρέπουν στους χρήστες να εμπλουτίζουν τα κολάζ τους με μουσική υπόκρουση, κινούμενα σχέδια, μεταβάσεις και πολλά άλλα.

Τα κολάζ εικόνων είναι ιδανικά μόνο για στατικό περιεχόμενο. Τα κολάζ βίντεο, από την άλλη πλευρά, δημιουργούν δυναμικό οπτικό περιεχόμενο που προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον στο κοινό και ενισχύει την αφοσίωση.

Ας δούμε τώρα μερικούς από τους καλύτερους κατασκευαστές κολάζ βίντεο που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε υπέροχα κολάζ βίντεο για το κοινό σας:

InVideo

Το InVideo βοηθά τους χρήστες να κάνουν εκπληκτικά κολάζ βίντεο από τις εικόνες και τα βίντεό τους στο διαδίκτυο. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο συνοδεύεται από πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως πρότυπα καλλιτεχνικών βίντεο, μουσική, μεταβάσεις βίντεο, μέσα στοκ, κινούμενα σχέδια και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε πολλά κιτ επωνυμίας και να τα εφαρμόσετε στα βίντεό σας με ένα μόνο κλικ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν τις ομάδες τους για να συνεργαστούν και με τους συμπαίκτες τους. Επιπλέον, μπορείτε να ηχογραφήσετε φωνητικές εντολές για τα βίντεό σας και ακόμη και να επιλέξετε ευκολίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Επί του παρόντος, το InVideo διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμένες δυνατότητες. Τα άτομα που επιθυμούν να αναβαθμίσουν και να χρησιμοποιήσουν περισσότερες δυνατότητες μπορούν να αγοράσουν τα μηνιαία ή ετήσια προγράμματα επί πληρωμή που ξεκινούν από 30 USD/μήνα και 15 USD/μήνα, αντίστοιχα.

Canva

Το Canva είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε και να προσαρμόσετε κολάζ βίντεο για διάφορους σκοπούς. Ο δημιουργός βίντεο κολάζ της Canva διαθέτει χαρακτηριστικά όπως δωρεάν πρότυπα, διατάξεις, δωρεάν στοκ βίντεο, μουσική χωρίς δικαιώματα, ηχητικά εφέ, κινούμενα σχέδια κ.λπ.

Εκτός από φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε GIF για να φτιάξετε κολάζ. Η εύκολη λήψη και κοινή χρήση του Canva κάνει τα πάντα ακόμα πιο εύκολα. Επίσης, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα, εικονογραφήσεις, εικονίδια κ.λπ., στα βίντεό σας, προσφέρουν μια τεράστια συλλογή από σχεδιαστικά στοιχεία για να διαλέξετε.

Ενώ η Canva προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, είναι περιορισμένο όσον αφορά τις δυνατότητες. Για τις λειτουργίες premium, οι χρήστες πρέπει να αγοράζουν τα πληρωμένα πακέτα τους ξεκινώντας από 12,99 USD/μήνα (με χρέωση μηνιαίως) και 9,99 USD/μήνα (χρεώνεται ετησίως).

Κύμα.βίντεο

Το Wave.video σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μείξη πολλών κλιπ δίπλα-δίπλα και να δημιουργείτε εντυπωσιακά κολάζ βίντεο με ευκολία. Παρέχει επίσης πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως πρότυπα, πλάνα αρχείου, διάταξη, διαισθητική διεπαφή χρήστη, υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το Wave.video σάς επιτρέπει να προσθέσετε BGM, κείμενα κ.λπ., στα βίντεό σας για να δώσετε στους θεατές σας μια πιο εμπλουτισμένη εμπειρία.

Προς το παρόν, το Wave.video διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμένες δυνατότητες. Για να ξεκλειδώσετε πρόσθετες λειτουργίες, οι χρήστες πρέπει να αγοράσουν ένα από τα μηνιαία ή ετήσια προγράμματα επί πληρωμή τους που ξεκινούν από 20 USD/μήνα και 16 USD/μήνα, αντίστοιχα.

  Πώς να ρυθμίσετε την αυτόματη απάντηση στο Outlook

Adobe Express

Το Adobe Express βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν εντυπωσιακά κολάζ βίντεο μέσα σε λίγα λεπτά. Δυνατότητες όπως πρότυπα, υπότιτλοι, εύχρηστα εφέ, εύκολη κοινή χρήση, στοκ φωτογραφίες, κινούμενα σχέδια κ.λπ., μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβείτε τα κολάζ βίντεο σας στο επόμενο επίπεδο.

Το Adobe Express σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα θέμα και να αποφασίσετε τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του περιεχομένου βίντεο σας. Περιττό να πούμε ότι αυτό κάνει τη διαδικασία δημιουργίας κολάζ μια εμπειρία χωρίς προβλήματα.

Η Adobe Express με ένα δωρεάν και premium πρόγραμμα που ξεκινά από 9,99 USD/μήνα, με το πρώτο να προσφέρει βασικές δυνατότητες και το δεύτερο όλα τα premium χαρακτηριστικά.

Kapwing

Το Kapwing σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα κολάζ βίντεο ή βίντεο σε χωρισμένη οθόνη. Σας βοηθά να δημιουργήσετε κολάζ βίντεο χρησιμοποιώντας βίντεο, εικόνες, GIF και άλλα, μαζί με μουσική υπόκρουση. Το Kapwing είναι ένας ωραίος τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές αφηγήσεις με 60+ πρότυπα για να διαλέξετε.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε αυτοκόλλητα, να αυξήσετε/μειώσετε την ένταση του ήχου, να συγχωνεύσετε πολλά βίντεο κλιπ, να συνεργαστείτε με άλλα κ.λπ., για αυξημένη απόδοση και παραγωγικότητα.

Το Kapwing προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα για όσους μόλις ξεκινούν, με πολλαπλούς περιορισμούς. Οι προηγμένες λειτουργίες παρέχονται μόνο με τα επί πληρωμή πακέτα τους που ξεκινούν από 6 USD/μήνα (τιμολόγηση ετησίως).

Smilebox

Το να δημιουργείς υπέροχα κολάζ βίντεο είναι σαν ένα cakewalk με το Smilebox στη διάθεσή σου. Απλώς επιλέξτε τις εικόνες ή τα βίντεο κλιπ σας και το Smilebox θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Αυτό το βολικό εργαλείο έχει πολλές δυνατότητες, όπως πρότυπα, μουσική υπόκρουση, εύκολη κοινή χρήση, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, επιχειρηματική υπογραφή, κινούμενα σχέδια κ.λπ.

Το Smilebox επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν χρώματα, να προσθέτουν κείμενα, να αλλάζουν φόντο και πολλά άλλα για να δημιουργούν κολάζ βίντεο με επαγγελματική εμφάνιση μέσα σε λίγα λεπτά. Και το καλύτερο μέρος; Το Smilebox είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.

VEED

Το video collage maker του VEED είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εκπληκτικά κολάζ βίντεο ανεξάρτητα από τον σκοπό τους. Εκτός από εύχρηστα πρότυπα, το VEED παρέχει στους χρήστες μια σειρά από εξαιρετικά εργαλεία επεξεργασίας.

Επίσης, επιτρέπει στους χρήστες να βελτιώνουν τα κολάζ βίντεο τους με διάφορα φίλτρα, emoji, SFX, αυτοκόλλητα, αυτοματοποιημένους υπότιτλους και άλλα. Το μινιμαλιστικό, διαισθητικό UI του είναι επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Επί του παρόντος, το πρόγραμμα περιορισμένων δυνατοτήτων της VEED είναι δωρεάν για όλους. Τα επί πληρωμή τους προγράμματα έχουν περισσότερες δυνατότητες που ξεκινούν από 10 USD/χρήστης/μήνα (χρεώνεται ετησίως).

Flixier

Το Flixier είναι ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε οπτικά ελκυστικά κολάζ βίντεο στο διαδίκτυο απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Όχι μόνο αυτό, το Flixier βοηθά επίσης τους χρήστες να προσθέτουν κείμενα, κινούμενα κείμενα, εφέ, μουσική, τίτλους κινουμένων σχεδίων, γραφικά κ.λπ.

Αφού είναι έτοιμο το κολάζ βίντεο, μπορείτε να το κατεβάσετε εύκολα ή να το μοιραστείτε με έως και επτά διαδικτυακές πλατφόρμες ταυτόχρονα.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές στο Nintendo Switch

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, ο διαδικτυακός δημιουργός βίντεο κολάζ του Flixier είναι δωρεάν για χρήση.

Abraia

Η δημιουργία κολάζ βίντεο με μουσική έχει γίνει εύκολη. Με το Abraia, μπορείτε να αναμίξετε αβίαστα διαφορετικές εικόνες, βίντεο κλιπ, κ.λπ., για να κάνετε κάτι εκθαμβωτικό. Κλιμακώστε, περικόψτε ή αλλάξτε το μέγεθος του βίντεό σας για να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις γραμματοσειρές, τα στυλ και τι όχι για να προσαρμόσουν τα κολάζ βίντεο τους. Επίσης, μπορείτε να ηχογραφήσετε φωνές και να τις χρησιμοποιήσετε στα κολάζ σας. Το Abraia συγχωνεύει και συγχρονίζει αυτόματα τον ήχο. Έτσι, μπορείτε πάντα να περιμένετε μια διαδικασία δημιουργίας κολάζ χωρίς προβλήματα.

Προς το παρόν, η Abraia δεν έχει μηνιαίες/ετήσιες συνδρομές. Αντίθετα, προσφέρουν επιλογές αγοράς βάσει πίστωσης που ξεκινούν από μόλις 9 USD.

Fastreel

Το Fastreel by Movavi είναι ένα απλό εργαλείο για τη δημιουργία κολάζ βίντεο με επαγγελματική εμφάνιση για χρήση οπουδήποτε θέλετε. Υπάρχουν πολλά πρότυπα για να διαλέξετε. Πληροφοριακά, εάν χρησιμοποιείτε πολλά βίντεο κλιπ, το εργαλείο θα επαναφέρει αυτόματα τα μικρότερα κλιπ ώστε να ταιριάζουν με το μεγαλύτερο σε διάρκεια βίντεο κλιπ. Η ελάχιστη, εύκολη στην πλοήγηση UI είναι ιδανική για όσους έχουν ελάχιστες έως καθόλου τεχνολογικές γνώσεις.

Τα κολάζ που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το δωρεάν σχέδιο του Fastreel συνοδεύονται από υδατογραφήματα. Για εξόδους χωρίς υδατογράφημα, έχουν πληρωμένα προγράμματα που ξεκινούν από 5,95 USD/βίντεο. Διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα καλύτερης αξίας 49,95 USD/έτος, παρέχοντας πρόσβαση σε όλα τα πρότυπα και τα εργαλεία.

Renderforest

Χρησιμοποιώντας το Renderforest, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά κολάζ βίντεο για να αυξήσετε την αφοσίωση σας. Από μια πληθώρα προτύπων έως ενδιαφέρουσες παλέτες χρωμάτων έως εντυπωσιακά στυλ – το Renderforest έχει τα πάντα για να γίνει ο ιδανικός σας κατασκευαστής κολάζ βίντεο.

Επιπλέον, το Renderforest σάς επιτρέπει να προσθέσετε ένα συναρπαστικό BGM ή την ηχογραφημένη φωνή σας για να βελτιώσετε τα βίντεό σας σε μεγάλο βαθμό.

Προς το παρόν, το Renderforest διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα για πάντα με περιορισμένες δυνατότητες. Η τιμολόγηση του προγράμματος Premium με επιπλέον χαρακτηριστικά ξεκινά από 9,99 USD/μήνα.

Τυπικό

Το Typito είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο για τη δημιουργία υπέροχων κολάζ βίντεο με τη μίξη διαφορετικών φωτογραφιών και βίντεο και την προσθήκη μουσικής υπόκρουσης.

Αναπτύξτε τη δημιουργικότητά σας με τις εκπληκτικές δυνατότητες του Typito, συμπεριλαμβανομένων των επικαλύψεων, των εκατομμυρίων premium πλάνα στοκ, της γρήγορης προεπισκόπησης και εξαγωγής, ενός κιτ επωνυμίας, ενός εύκολου προγράμματος επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης κ.λπ.

Εκτός από το δωρεάν πρόγραμμά τους, το Typito προσφέρει διαφορετικά μηνιαία και ετήσια προγράμματα επί πληρωμή με επιπλέον δυνατότητες, που ξεκινούν από 18 USD/μήνα και 15 USD/μήνα (τιμολόγηση ετησίως), αντίστοιχα.

Τελικές Λέξεις

Εν κατακλείδι, τα κολάζ βίντεο είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους θεατές και να αυξήσετε την αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης/κανάλι σας. Εδώ, παραθέσαμε τα καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία αξιομνημόνευτων κολάζ βίντεο.

Προσδιορίστε τις ανάγκες σας και ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για να βρείτε τον ιδανικό σας κατασκευαστή κολάζ βίντεο. Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας και δείξτε τι είστε πραγματικά ικανοί. Καλή τύχη!

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο δημιουργό και πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για macOS και Windows.