12 Καλύτερα Εργαλεία Ανάπτυξης βάσει Δοκιμών (TDD) για ακραίο προγραμματισμό

Βρείτε παρακάτω μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα εργαλείων ανάπτυξης βάσει δοκιμής (TDD) που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε λογισμικό υψηλότερης ποιότητας σε περιβάλλον Agile DevOps.

Ο χρόνος και ο χώρος της ανάπτυξης λογισμικού αλλάζει ραγδαία. Η απαίτηση για λογισμικό υπολογιστών και εφαρμογές για φορητές συσκευές αλλάζει γρήγορα. Μέχρι να αναπτύξετε ένα ελάχιστα βιώσιμο προϊόν (MVP), η τάση της αγοράς θα μπορούσε να έχει ήδη αλλάξει και το πρωτότυπο δεν γίνεται τόσο δημοφιλές.

Η ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού ακολουθεί το πλαίσιο ακραίου προγραμματισμού (XP) για την αντιμετώπιση τέτοιων κινδύνων για την ανάπτυξη λογισμικού έργων σταθερού χρόνου που περιλαμβάνουν την τελευταία τάση της τεχνολογίας. Τα DevOps που ακολουθούν το πλαίσιο XP στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στο TDD. Έτσι, εάν είστε σε ένα τέτοιο έργο, τα παρακάτω εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν.

Τι είναι η Δοκιμαστική Ανάπτυξη (TDD);

Το Test-Driven Development (TDD) είναι ένα μέρος της διαδικασίας DevOps που δίνει έμφαση στη σύνταξη σεναρίων δοκιμών πριν γράψει τον πραγματικό κώδικα. Είναι μια κυκλική ροή εργασίας όπου οι προγραμματιστές γράφουν πρώτα μια δοκιμαστική περίπτωση που αποτελείται από τη λειτουργικότητα που χρειάζονται στο λογισμικό.

Κατά τη δοκιμή, το πρόγραμμα προφανώς αποτυγχάνει. Αυτή η αποτυχημένη δοκιμή γίνεται αντικείμενο περαιτέρω διορθωτικών ενεργειών. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές πρέπει να γράψουν ελάχιστες γραμμές κώδικα ώστε να περάσει το σενάριο δοκιμής. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί λογισμικού αναμορφώνουν τον κώδικα για να βελτιώσουν τη διεπαφή χρήστη, το UX και το σχεδιασμό και να απαλλαγούν από αναποτελεσματικούς ή διπλότυπους κωδικούς.

Με λίγα λόγια, το TDD είναι μια πειθαρχημένη διαδικασία δοκιμής λογισμικού πριν από τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου για την απόδειξη του κώδικα έναντι διαφόρων σεναρίων αποτυχίας. Έτσι, το πρωτότυπο γίνεται λιγότερο λάθη και πιο κατάλληλο για δοκιμές beta από δοκιμαστές λογισμικού ή μερικές ομάδες εστίασης από την ομάδα τελικών χρηστών. Οι κωδικοί που δημιουργούνται μέσω της διαδικασίας TDD είναι πιο διατηρητέοι και αξιόπιστοι.

Για παράδειγμα, βρείτε παρακάτω τη διαδικασία TDD για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου:

 • Γράψτε δοκιμαστικές περιπτώσεις για καταχωρίσεις προϊόντων, περιγραφές προϊόντων, καρουζέλ προϊόντων, καλάθια αγορών και ροές εργασιών ολοκλήρωσης αγοράς.
 • Στη συνέχεια, δημιουργήστε τυχαίες διαδρομές πελατών για να επιλέξετε και να προσθέσετε προϊόντα στο καλάθι αγορών και στο ταμείο.
 • Σημειώστε όλα τα σενάρια όπου αυτά τα τυχαία ταξίδια πελατών αποτυγχάνουν.
 • Αναδιαμορφώστε τους αρχικούς κωδικούς ώστε να περάσουν τις δοκιμές.
 • Τώρα, η ομάδα ανάπτυξης μπορεί να εργαστεί σε περαιτέρω στοιχεία όπως σχεδιασμός, UI, UX κ.λπ.

Πώς ταιριάζει το TDD σε Agile και DevOps;

Το TDD είναι ένα σημαντικό μέρος του ακραίου προγραμματισμού, το οποίο με τη σειρά του είναι ένα απαραίτητο πλαίσιο του Agile και του DevOps.

Στην ανάπτυξη Agile, το TDD διευκολύνει τη σταδιακή και επαναληπτική διαδικασία ανάπτυξης δημιουργώντας αποτυχημένες δοκιμαστικές περιπτώσεις και γράφοντας ελάχιστους κωδικούς για να περάσετε τη δοκιμή. Στη συνέχεια, οι ομάδες κατάντη αυτού του αγωγού μπορούν να παρέχουν ανατροφοδότηση και η ομάδα TDD θα αρχίσει να αναπτύσσει περισσότερα αποτυχημένα σενάρια δοκιμών και να τροποποιήσει τον κώδικα για να περάσει όλες αυτές τις περιπτώσεις δοκιμής. Αυτές οι επαναληπτικές αποτυχημένες δοκιμές και οι επιτυχείς δοκιμές εξασφαλίζουν έναν βρόχο ανατροφοδότησης μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στην ανάπτυξη Agile.

Στο DevOps, το TDD υποστηρίζει τον γενικό στόχο της παροχής λογισμικού υψηλής ποιότητας με γρήγορους ρυθμούς. Με την εφαρμογή δοκιμαστικού αυτοματισμού, το TDD σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη βάση για αγωγούς συνεχούς ενοποίησης και συνεχούς παράδοσης (CI/CD).

  Πώς να ξεκινήσετε μια βιντεοδιάσκεψη Google Meet

Δεδομένου ότι ακυρώνετε κοινές αποτυχημένες δοκιμαστικές περιπτώσεις νωρίς στη φάση ανάπτυξης, χρειάζεται μόνο να ανησυχείτε για τη λειτουργικότητα των βασικών λειτουργιών λογισμικού που θα χρησιμοποιήσουν οι τελικοί χρήστες, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία δοκιμών beta.

Συγχρονίστε τα αποτελέσματα των δοκιμών beta με το CI/CD και θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια κυκλική ροή εργασιών ανάπτυξης λογισμικού υψηλής ποιότητας σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η συνεργασία και η επικοινωνία είναι μια σημαντική πτυχή του Agile και του DevOps. Η ανάπτυξη με γνώμονα τις δοκιμές το διευκολύνει επίσης σε διαλειτουργικές ομάδες. Οι προγραμματιστές, οι σχεδιαστές και οι επιχειρήσεις μπορούν να ευθυγραμμίσουν την κατανόησή τους για τις λειτουργίες του τελικού προϊόντος συζητώντας εκ των προτέρων τα σενάρια δοκιμής.

Οφέλη από την ανάπτυξη με γνώμονα τη δοκιμή (TDD)

Βρείτε παρακάτω τα πλεονεκτήματα του TDD έναντι των παραδοσιακών δοκιμών:

 • Το TDD ενθαρρύνει τη βελτιστοποιημένη δημιουργία κώδικα.
 • Βοηθά τους προγραμματιστές να αναλύουν και να κατανοούν τις απαιτήσεις των πελατών πιο αποτελεσματικά, αναζητώντας διευκρινίσεις όταν χρειάζεται.
 • TDD Απλοποιεί τη διαδικασία προσθήκης και δοκιμής νέων λειτουργιών σε μεταγενέστερα στάδια ανάπτυξης.
 • Η ανάπτυξη βάσει δοκιμής παρέχει υψηλότερη κάλυψη δοκιμής σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα ανάπτυξης.
 • Τονίζει τη δημιουργία δοκιμών για κάθε λειτουργικότητα από την αρχή.
 • Το TDD ενισχύει επίσης την παραγωγικότητα των προγραμματιστών.
 • Η βάση κώδικα που παράγεται σε ένα έργο TDD είναι πιο ευέλικτη και διατηρήσιμη από τους κώδικες που προκύπτουν από τις παραδοσιακές δοκιμές.

Απαραίτητα χαρακτηριστικά για ένα εργαλείο TDD για DevOps

Βρείτε παρακάτω τις λειτουργίες που πρέπει να αναζητάτε σε ένα εργαλείο TDD:

 • Ένας πίνακας εργαλείων που σας υπενθυμίζει τις λειτουργίες που απαιτούνται στο τελικό λογισμικό.
 • Δυνατότητα εγγραφής μικρότερων κωδικών δοκιμής που απευθύνονται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
 • Θα πρέπει να είναι διαθέσιμες λειτουργίες ανακατασκευής κώδικα.
 • Ένα δοκιμαστικό περιβάλλον για την εκτέλεση του κωδικού δοκιμής και τη λήψη σχολίων αμέσως.
 • Λειτουργίες αυτοματισμού για την εκτέλεση δοκιμαστικών περιπτώσεων χωρίς συνεχή επίβλεψη.
 • Δυνατότητα υλοποίησης του κύκλου Red-Green-Refactor του πλαισίου TDD.
 • Λειτουργίες που εξισορροπούν την ανάγκη για δοκιμές αποδοχής, δοκιμές ολοκλήρωσης και δοκιμές μονάδας.
 • Ενσωμάτωση CI/CD, ώστε το εργαλείο να μπορεί να εκτελεί αυτοματοποιημένες δοκιμές όταν υπάρχει αλλαγή κώδικα.

Ας εξερευνήσουμε τα καλύτερα εργαλεία TDD που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα έργα DevOps:

Apache JMeter

Apache JMeter είναι μια εφαρμογή Java που σας δίνει τη δυνατότητα να φορτώσετε τη δοκιμή της λειτουργικής συμπεριφοράς των εφαρμογών και να μετρήσετε την απόδοση δοκιμής. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε την απόδοση τόσο δυναμικών όσο και στατικών εφαρμογών και εφαρμογών ιστού. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι όπως περιγράφονται παρακάτω:

 • Φορτώστε διακομιστές δοκιμών και δοκιμών απόδοσης, εφαρμογές και πρωτόκολλα Διαδικτύου
 • Υποστηρίζει πρωτόκολλα όπως LDAP, βάση δεδομένων μέσω JDBC, FTP, SOAP / REST Webservices και άλλα
 • Είναι ένα πλήρως λειτουργικό δοκιμαστικό IDE που διευκολύνει την καταγραφή, τον εντοπισμό σφαλμάτων και τη δημιουργία δοκιμαστικών σχεδίων από εγγενείς εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης ιστού
 • Δημιουργεί δυναμικές αναφορές HTML
 • Επεξεργασία πολλαπλών νημάτων, ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε πολλά σχέδια δοκιμών
 • Υποστηρίζει συνεχή ενοποίηση (CI) μέσω Gradle, Maven και Jenkins.

Mockito

Mockito είναι ένα ουσιαστικό σκωπτικό πλαίσιο για έργα TDD. Επιτρέπει σε εσάς και την ομάδα DevOps να δημιουργείτε εικονικά αντικείμενα για δοκιμαστικούς σκοπούς. Αυτό το εργαλείο εγγραφής δοκιμής απλοποιεί τη διαδικασία απομόνωσης εξαρτήσεων κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας δοκιμής κώδικα. Επίσης, μπορείτε εύκολα να επαληθεύσετε τη συμπεριφορά του αντικειμένου δοκιμής.

  20 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το KissAnime

Το Mockito σάς επιτρέπει να κοροϊδεύετε και εξωτερικές εξαρτήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε εικονικές περιπτώσεις βάσεων δεδομένων ή υπηρεσιών web. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτά τα εικονικά θέματα για να δοκιμάσετε περαιτέρω εικονικά αντικείμενα μικρών λειτουργιών δοκιμής του λογισμικού σας.

Διάφορα έργα DevOps χρησιμοποιούν συχνά το JUnit 4 μαζί με το Mockito για να διευκολύνουν την ανάπτυξη λογισμικού βάσει δοκιμής και συμπεριφοράς.

JUnit

JUnit (τελευταία έκδοση JUnit 5) είναι ένα δημοφιλές εργαλείο TDD για την εκτέλεση δοκιμαστικών σχεδίων στην Java Virtual Machine (JVM). Προσφέρει επίσης το TestEngine API που χρειάζεστε για να αναπτύξετε πλαίσια δοκιμών σε ένα JVM. Επιπλέον, το Junit 5 περιλαμβάνει βολικά χαρακτηριστικά όπως τα ακόλουθα:

 • Μια κονσόλα για την εκκίνηση δοκιμών από ένα CLI
 • Το JUnit Platform Suite Engine για εκτέλεση προσαρμοσμένων δοκιμών

Επιπλέον, δημοφιλή περιβάλλοντα ολοκληρωμένης ανάπτυξης (IDE) όπως τα IntelliJ IDEA, Eclipse, NetBeans, Visual Studio Code κ.λπ., διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη για αυτό. Για να μην αναφέρουμε, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε εύκολα το JUnit 5 με εργαλεία κατασκευής όπως τα Ant, Maven και Gradle.

pytest

Πίστωση εικόνας: pytest

pytest είναι ένα πλαίσιο δοκιμών που βασίζεται στην Python. Οι προγραμματιστές λογισμικού DevOps και Agile το χρησιμοποιούν για να γράφουν και να κλιμακώνουν εύκολα τους κώδικες δοκιμής στο Python CLI. Χρησιμοποιώντας το pytest, μπορείτε να γράψετε απλές δοκιμαστικές περιπτώσεις για διεπαφές χρήστη (UIs), βάσεις δεδομένων και διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API). Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

 • Μπορεί να ανακαλύψει αυτόματα δοκιμαστικές λειτουργίες και ενότητες
 • Το pytest μπορεί να εκτελέσει δοκιμές μύτης και μονάδας χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες λειτουργίες
 • 1.000+ έργα PyPI ή πρόσθετα που σας βοηθούν με τη διαδικασία TDD

Για να μην αναφέρουμε, μπορείτε να κλιμακώσετε τη διαδικασία συγγραφής και αξιολόγησης δοκιμαστικών περιπτώσεων όταν αυξηθεί η απαίτηση.

Μονάδα

Εάν δημιουργείτε λογισμικό στο πλαίσιο .NET χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις υποστηριζόμενες γλώσσες όπως F#, C# και Visual Basic, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μονάδα για δοκιμή μονάδας.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι όπως περιγράφονται παρακάτω:

 • Ο προσαρμογέας δοκιμής NUnit 3 σάς επιτρέπει να εκτελέσετε δοκιμές NUnit 3 εντός του κώδικα VS
 • Το NUnit Engine σάς δίνει τη δυνατότητα να εκτελείτε δοκιμές που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα πλαίσια δοκιμών
 • Το VS Test Generator σάς βοηθά να δημιουργείτε IntelliTests και δοκιμές μονάδων

Η πιο πρόσφατη έκδοση, η οποία είναι η NUnit 3, είναι ήδη διαθέσιμη στο Visual Studio IDE και στο Code Editor. Μπορείτε να αποκτήσετε εύκολη πρόσβαση μέσω Εργαλείων > NuGet Package Manager και πρόσβασης σε πακέτα NuGet για λύση που ανοίγει ένα πρόγραμμα περιήγησης για να εντοπίσει τα πακέτα NUnit.Console και NUnit.

TestNG

TestNG είναι ένα πλαίσιο δοκιμής κώδικα που απλοποιεί ένα ευρύ φάσμα αναγκών δοκιμών, από τη δοκιμή μονάδας (δοκιμή μεμονωμένης λειτουργικότητας μεμονωμένα από ολόκληρο το λογισμικό) έως τη δοκιμή ενοποίησης.

Τα πλούσια χαρακτηριστικά του TestNG που το κάνουν διαφορετικό από το JUnit και το NUnit είναι:

 • Σχολιασμός δοκιμών μονάδων
 • Έλεγχος εάν ο κώδικάς σας υποστηρίζει πολλαπλές νήματα
 • Επιτρέπει δοκιμές βάσει δεδομένων
 • Διατίθενται διάφορα πρόσθετα και εργαλεία, όπως IDEA, Eclipse, Selenium, Maven, Ant κ.λπ.

Η δοκιμή ενσωμάτωσης στο TestNG θα μπορούσε να περιλαμβάνει σενάρια δοκιμών όπως δοκιμή εξωτερικών πλαισίων όπως διακομιστές εφαρμογών, δοκιμή πολλών πακέτων και δοκιμή ενός μεμονωμένου λογισμικού που αποτελείται από διάφορες μικρές μονάδες λειτουργικότητας.

Αγγούρι

Για ανάπτυξη με γνώμονα τη συμπεριφορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Αγγούρι ως η κύρια στοίβα τεχνολογίας που θα επιβεβαιώσει εάν μια δοκιμαστική περίπτωση ή ένα πλήρες λογισμικό έχει τις λειτουργίες που αναζητά ο πελάτης σας. Το Cucumber σαρώνει τις προδιαγραφές γραμμένες σε μορφές που βασίζονται σε κείμενο.

  5 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Nintendo Wii 51330

Αυτές οι προδιαγραφές είναι κυρίως λειτουργίες που πρέπει να παρέχονται από το λογισμικό που αναπτύσσετε. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές προδιαγραφές σε διαφορετικά σενάρια.

Το εργαλείο θα περάσει από όλα αυτά και θα επικυρώσει εάν ο κώδικας συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές. Δημιουργεί μια αναφορά με σενάρια αποτυχίας και επιτυχίας. Υποστηρίζει 20+ γλώσσες ανάπτυξης λογισμικού όπως Java, Ruby, C++, Lua, Kotlin, Scala, Python κ.λπ.

TestRail

TestRail είναι ένα εργαλείο δοκιμής που μοιάζει με χώρο εργασίας για όλα τα έργα DevOps. Δημιουργεί ένα οικοσύστημα κεντρικών δοκιμών κώδικα και πλατφόρμα QA χρησιμοποιώντας το TestRail Quality OS. Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Build, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλαπλές αυτοματοποιημένες δοκιμές για διαφορετικά έργα ανάπτυξης λογισμικού και να τις οργανώσετε σε ένα πλαίσιο Διαχείρισης Δοκιμών.

Η ενότητα Connect σάς επιτρέπει να ενοποιήσετε τα εργαλεία αυτοματισμού δοκιμών, το λογισμικό παρακολούθησης προβλημάτων όπως το Jira και τις σωληνώσεις DevOps με δεδομένα δοκιμών από το TestRail.

Τέλος, η ενότητα Optimize σάς επιτρέπει να δώσετε προτεραιότητα στις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας για να προχωρήσετε στις κατάλληλες δοκιμές εντοπίζοντας άμεσα τους κινδύνους.

RSpec

Πίστωση εικόνας: RSpec

Εάν η ομάδα ανάπτυξης λογισμικού σας είναι ειδική σε εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί στο Ruby, θα πρέπει να το ελέγξετε RSpec ως το εργαλείο TDD και BDD για έργα δοκιμών που βασίζονται σε Ruby.

Υπάρχουν πολλές βιβλιοθήκες δοκιμών στο RSpec που μπορούν να λειτουργήσουν μαζί ή μεμονωμένα. Πρόκειται για rspec-expectations, rspec-rails, rspec-core και rspec-expectations.

Κυπαρίσσι

Πίστωση εικόνας: Κυπαρίσσι

Κυπαρίσσι είναι ένα εργαλείο δοκιμών που βασίζεται σε σύννεφο, σχεδιασμένο για σύγχρονες εφαρμογές ιστού με λειτουργίες επόμενης γενιάς. Αυτά είναι όπως περιγράφονται παρακάτω:

 • Δοκιμάστε τις εφαρμογές ιστού σας σε προγράμματα περιήγησης ιστού
 • Χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να ρυθμίσετε και να γράψετε την πρώτη περίπτωση δοκιμής
 • Μπορείτε να εντοπίσετε σφάλματα σε αποτυχημένες δοκιμές στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού
 • Αλληλεπιδρά με την εφαρμογή όπως κάνει ο τελικός χρήστης, ώστε να μπορείτε να εξαλείψετε κοινά σφάλματα
 • Ενσωματώνεται με εργαλεία συνεχούς ενοποίησης όπως Circle CI, GitLab CI, Atlassian Bitbucket κ.λπ.

Η χρέωση είναι κατάλληλη για δοκιμές μονάδας, δοκιμές ενοποίησης, δοκιμές στοιχείων και δοκιμές από άκρο σε άκρο.

Αστείο

Πίστωση εικόνας: Αστείο

Αστείο είναι ένα λογισμικό δοκιμών JavaScript που χρησιμοποιούν συνήθως οι προγραμματιστές για ανάπτυξη βάσει δοκιμής (TDD).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Λειτουργεί στα περισσότερα έργα JavaScript out of the box χωρίς καμία ρύθμιση παραμέτρων
 • Δημιουργήστε στιγμιότυπα δοκιμής
 • Εκτελεί διαφορετικές δοκιμές σε ξεχωριστές διεργασίες για να αυξήσει την απόδοση δοκιμών

Προσφέρει ένα απλό API για τη σύνταξη δοκιμών, με ενσωματωμένη υποστήριξη για κοροϊδία και ισχυρισμούς. Διαθέτει επίσης τις απαραίτητες κλήσεις API για αναφορά κάλυψης.

Μόκα

Πίστωση εικόνας: Μόκα

Μόκα είναι ένα ευέλικτο πλαίσιο δοκιμής JavaScript που χρησιμοποιείται για τη σύνταξη δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμαστικών περιπτώσεων για τα έργα σας TDD. Προσφέρει μια απλή και εκτεταμένη βιβλιοθήκη σύνταξης, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν εύκολα να δημιουργούν και να εκτελούν δοκιμές. Μπορείτε να εκτελέσετε το Mocha απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού με τη βοήθεια του Node.js.

Έρχεται με εκτεταμένη υποστήριξη για ασύγχρονες δοκιμές. Ως εκ τούτου, επιτρέπει τη δοκιμή κώδικα που αφορά τις επανακλήσεις, τις υποσχέσεις ή τις λειτουργίες ασυγχρονισμού/αναμονής.

Επιπλέον, προσφέρει διάφορες δυνατότητες δοκιμών κώδικα, όπως ρεπόρτερ δοκιμών, κάλυψη δοκιμών και άγκιστρα για τη διαχείριση πολλών έργων δοκιμών λογισμικού.

Τελικές Λέξεις

Τώρα ξέρετε ποια εργαλεία ανάπτυξης βάσει δοκιμής πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε ακραία έργα προγραμματισμού που βασίζονται σε DevOps. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τη διαδικασία δοκιμών με τη διοχέτευση CI/CD για να μεταφέρετε λογισμικό υψηλής ποιότητας γρήγορα στην αγορά προτού η τάση μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας καταλαγιάσει.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με την αυτοματοποίηση DevOps.