12 εφαρμογές Android Watch που πρέπει να έχετε για να έχετε την καλύτερη εμπειρία

Αν μόλις αγοράσατε ένα νέο έξυπνο ρολόι συμβατό με το Wear OS, είμαι βέβαιος ότι θα ψάχνετε τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Και τι μπορεί να είναι καλύτερο από τη χρήση εφαρμογών ρολογιών Android για να προσαρμόσετε πλήρως την εμπειρία σας;

Το έξυπνο ρολόι σας συνοδεύεται από μια δέσμη αισθητήρων που δεν διαθέτουν ακόμη και τα περισσότερα smartphone και μπορούν να συνδεθούν απρόσκοπτα με το τηλέφωνό σας Android για κοινή χρήση δεδομένων. Ωστόσο, θα χρειαστείτε ορισμένες συμβατές εφαρμογές για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτές τις δυνατότητες.

Είτε θέλετε να παρακολουθείτε την υγεία σας, είτε να επιβαρύνετε το ρολόι σας με νέες λειτουργίες είτε απλά θέλετε να ελαχιστοποιήσετε την αλληλεπίδρασή σας με το τηλέφωνο, υπάρχουν εφαρμογές ρολογιών Android για να τα κάνετε όλα.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσω μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές ρολογιών Android που σίγουρα θα βελτιώσουν την εμπειρία σας.

ΚΥΡΙΕ ΩΡΑ

Δεν θέλετε ένα θαμπό ρολόι με την ίδια όψη ρολογιού όλη την ώρα. ΚΥΡΙΕ ΩΡΑ προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο προσόψεις ρολογιού για να διατηρείτε φρέσκια την εμφάνιση του smartwatch σας κάθε μέρα. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε τη δική σας όψη ρολογιού χρησιμοποιώντας πρότυπα MR TIME και ακόμη και τις δικές σας φωτογραφίες.

Αν και τα περισσότερα από τα ρολόγια είναι δωρεάν, υπάρχει επίσης μια έκδοση premium που αφαιρεί τις διαφημίσεις και δίνει πρόσβαση σε 400+ premium σχέδια που έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με επωνυμίες όπως η Ducati. Νέα premium σχέδια προστίθενται επίσης κάθε εβδομάδα.

Lifesum

Μία από τις καλύτερες εφαρμογές σχεδίου διατροφής, Lifesum, σας επιτρέπει να ακολουθείτε διαφορετικά σχέδια διατροφής και προσφέρει συμβουλές και μετρητή θερμίδων για να διασφαλίσετε ότι ακολουθείτε σωστά τη δίαιτα. Ενσωματώνεται άψογα με το ρολόι σας Android για εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων.

Μπορείτε να εξάγετε δεδομένα διατροφής και άσκησης από το Lifesum στην εφαρμογή άσκησής σας στο smartwatch και να εισαγάγετε δεδομένα από την εφαρμογή άσκησης, όπως σωματικό βάρος και μετρήσεις. Αυτό διασφαλίζει ότι τόσο το πρόγραμμα διατροφής όσο και η άσκησή σας παραμένουν συγχρονισμένα με ελάχιστη προσπάθεια.

Adidas Running

Με το πρόγραμμα διατροφής που καλύπτεται, θα χρειαστείτε επίσης μια εφαρμογή άσκησης για να παραμείνετε σε φόρμα. Adidas Running είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης και καταγραφής για να διατηρείτε υπό έλεγχο τη δραστηριότητα άσκησης. Μπορείτε να παρακολουθείτε την απόσταση, τη διάρκεια, τις θερμίδες που καίγονται και πολλά άλλα. Είτε τρέχετε, είτε κάνετε ποδήλατο ή πεζοπορία, μπορείτε να λάβετε εξατομικευμένα στατιστικά ανάλογα με τη δραστηριότητά σας.

  Πώς να προσαρτήσετε το κρυπτογραφημένο VeraCrypt στο Android

Όλα αυτά τα δεδομένα φαίνονται ακριβώς μέσα στο smartwatch σας και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το smartwatch για να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του. Αν και τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του είναι δωρεάν, μπορείτε να αποκτήσετε μια premium συνδρομή για να λάβετε εξατομικευμένα σχέδια άσκησης και αρχεία.

Εύκολη συσκευή εγγραφής φωνής

Εύκολη συσκευή εγγραφής φωνής διευκολύνει την εγγραφή μεγάλων αρχείων ήχου με απεριόριστη διάρκεια. Η εφαρμογή λειτουργεί με το ρολόι σας Android για προβολή εγγραφών και αναπαραγωγή τους απευθείας στο ρολόι σας. Εάν το ρολόι σας διαθέτει μικρόφωνο, μπορείτε επίσης να εγγράψετε ήχο χρησιμοποιώντας το ρολόι σας.

Η απεριόριστη εγγραφή υψηλής ποιότητας και η υποστήριξη Wear OS είναι διαθέσιμα στη δωρεάν έκδοση. Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες, το Pro έκδοση θα σας επιτρέψει να βελτιστοποιήσετε τις εγγραφές με αύξηση της έντασης του ήχου, να παραλείψετε ήσυχες ενότητες, πρόγραμμα επεξεργασίας εγγραφών, εγγραφή με μικρόφωνο Bluetooth και πολλά άλλα.

Komoot

Για όλες τις υπαίθριες περιπέτειές σας, Komoot είναι η τέλεια εφαρμογή για να σχεδιάσετε τη διαδρομή. Είτε τρέξιμο, είτε ποδηλασία είτε πεζοπορία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διαδρομή στην εφαρμογή Komoot και θα παρέχει σχετικές πληροφορίες για τη δημιουργία της τέλειας διαδρομής. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν επιφάνεια, απόσταση, δυσκολία, μονοπάτια, σημεία ενδιαφέροντος και πολλά άλλα.

Το Komoot διαθέτει επίσης εξαιρετικές δυνατότητες κοινότητας όπου μπορείτε να λάβετε και να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με μονοπάτια και μέρη που αξίζει να δείτε στο δρόμο από άλλα μέλη του Komoot. Η διαδρομή που δημιουργήσατε μπορεί να προβληθεί και να ακολουθηθεί στο ρολόι σας Android, επομένως δεν θα χρειάζεται να κρατάτε το τηλέφωνό σας έξω στις περιπέτειές σας.

StayLit Wear

Εάν δεν σας αρέσει το προεπιλεγμένο χρονόμετρο οπίσθιου φωτισμού στο ρολόι σας Android, τότε StayLit Wear μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε προσαρμοσμένους χρονοδιακόπτες. Μπορείτε να επιλέξετε χρονοδιακόπτες όπως 30sec, 1min, 2min, 3min, ακόμα και απεριόριστο για να διατηρείτε τον οπίσθιο φωτισμό συνεχώς.

Μια αυτόματη λειτουργία σβήνει το φως όταν απομακρύνετε το ρολόι από εσάς ή χαμηλώνετε το χέρι σας. Εάν το έξυπνο ρολόι σας δεν έχει ενσωματωμένη αυτήν τη δυνατότητα, τότε αυτή η εφαρμογή μπορεί να καλύψει το κενό. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι μπορεί να μην λειτουργεί τέλεια εάν το ρολόι σας έχει ήδη άλλες μεθόδους για να εξαναγκάσει τον οπίσθιο φωτισμό να σβήσει.

  Πώς να ακούτε Podcast σε iPhone, iPad ή Android

myWear File Explorer

Δεν θέλετε να πιάσετε το τηλέφωνο για να διαχειριστείτε αρχεία και φακέλους; myWear File Explorer πήρε την πλάτη σου. Είναι μια εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων που σας επιτρέπει να προβάλλετε και να διαχειρίζεστε αρχεία/φακέλους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μετονομασίας, διαγραφής και μεταφοράς δεδομένων. Μπορεί ακόμη και να ανοίξει εικόνες, έγγραφα κειμένου και αρχεία PDF απευθείας στο smartwatch σας.

Το πιο σημαντικό, σας επιτρέπει να μετακινείτε αρχεία μεταξύ του ρολογιού Android και του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε αυτήν την εφαρμογή με άλλες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων για να εισάγετε αρχεία πολυμέσων και να τα αναπαράγετε στο smartwatch σας.

Καιρός Ώρα για ένδυση

Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί τόσο ως αλλαγή προσώπου ρολογιού όσο και ως εφαρμογή καιρού. Καιρός για Wear OS έρχεται με όμορφα και διαδραστικά ρολόγια που δείχνουν τόσο την ώρα όσο και τον καιρό. Έχει 24ωρη πρόγνωση με πληροφορίες θερμοκρασίας και βροχόπτωσης.

Η εμφάνιση της εφαρμογής μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως αλλάζοντας την εικόνα φόντου, τη μορφή ρολογιού και ημερομηνίας, τα στυλ δεικτών ρολογιού, το χρώμα πληροφοριών καιρού και πολλά άλλα. Η αλλαγή της ένδειξης σε άνεμο/ θερμοκρασία/ υγρασία/ σημείο δρόσου/ σύννεφο απαιτεί μόνο ένα πάτημα. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να βοηθήσει στο συγχρονισμό δεδομένων και υπενθυμίσεων από το Google Fit και το Ημερολόγιο.

Υπενθύμιση ποτού νερού

Μια άλλη εξαιρετική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, Υπενθύμιση ποτού νερού σας υπενθυμίζει να πίνετε νερό στην ώρα σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ενυδατωμένοι. Θα δημιουργήσει ένα σχέδιο για εσάς και θα σας πει πόσο νερό πρέπει να πίνετε και πότε.

Μπορείτε να πείτε πόσο νερό πίνετε κάθε φορά σε ουγγιές ή χιλιοστόλιτρα και θα προσαρμόσετε ανάλογα την πρόσληψη. Όλες αυτές οι υπενθυμίσεις μπορούν να ληφθούν στο ρολόι σας και μπορείτε ακόμη και να δείτε την πρόοδό σας και να επεξεργαστείτε κύπελλα χωρίς να αγγίξετε το τηλέφωνό σας.

NavCasts

Αν θέλετε να πάτε εντελώς χωρίς τηλέφωνο και να ακούσετε podcast στο ρολόι σας Android, τότε NavCasts είναι η τέλεια εφαρμογή. Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε podcast από το τηλέφωνό σας στο ρολόι σας. Με το NavCasts, μπορείτε να κάνετε λήψη ή ροή podcast απευθείας στο ρολόι.

  10 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κάνετε root τα τηλέφωνα Android

Μπορεί να κατεβάσει podcast όταν το ρολόι φορτίζεται και επίσης να εισάγει συνδρομές από άλλες εφαρμογές podcast. Το πρόγραμμα αναπαραγωγής podcast είναι επίσης εξαιρετικό και σας επιτρέπει να παίζετε σε μεταβλητές ταχύτητες και να διαχειρίζεστε λίστες αναπαραγωγής. Ωστόσο, η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν. πρέπει να πληρώσετε 0,99 $ για να κατεβάσετε την εφαρμογή.

Wi-Fi Manager για Wear OS

Διαχειριστείτε πλήρως τη σύνδεση Wi-Fi του ρολογιού σας χρησιμοποιώντας Wi-Fi Manager για Wear OS. Μπορείτε να κάνετε σάρωση για κοντινά δίκτυα, ακόμη και να συνδεθείτε σε νέα δίκτυα και να εισαγάγετε κωδικούς πρόσβασης απευθείας από το smartwatch σας. Η ενότητα λεπτομερειών σύνδεσης δείχνει την ταχύτητα, το κανάλι, τη διεύθυνση IP, τη συχνότητα και την ισχύ του σήματος.

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση pro για να αποκτήσετε τη δυνατότητα σύνδεσης σε δημόσια σημεία πρόσβασης Wi-Fi και χρήσης στατικής IP. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε άλλες βασικές εργασίες όπως αποσύνδεση από το δίκτυο, ξεχάστε ένα δίκτυο, απενεργοποίηση Wi-Fi κ.λπ.

Δείκτης UV τώρα

Είτε έχετε ευαίσθητο δέρμα είτε θέλετε να μείνετε έξω στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα ηλιακά εγκαύματα με Δείκτης UV τώρα στην πλευρά σου. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, θα σας πει πότε πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακό και πόση έκθεση στον ήλιο είναι καλή.

Θα σας δείξει τον ημερήσιο δείκτη UV οποιασδήποτε τοποθεσίας μαζί με μια πρόβλεψη 6 ωρών του δείκτη UV για να προγραμματίσετε. Υπάρχει επίσης ένας εύχρηστος συναγερμός για όταν έχετε μείνει πολύ στον ήλιο και μπορεί να υποστείτε ηλιακό έγκαυμα. Όλες αυτές οι λειτουργίες λειτουργούν πλήρως σε smartwatches και δεν θα χρειαστεί να βγάλετε το τηλέφωνο.

Τελικές σκέψεις ⌚

Εάν αγοράσατε το ρολόι Android για να παρακολουθείτε καλύτερα την υγεία και να παραμένετε σε φόρμα, τότε είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε το Lifesum και το Adidas Running πολύ χρήσιμα. Σε συνδυασμό, τόσο η διατροφή όσο και οι ανάγκες σας για άσκηση θα ικανοποιηθούν. Άλλες εφαρμογές θα ελαχιστοποιήσουν επίσης την αλληλεπίδρασή σας με το τηλέφωνο και θα προσφέρουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες απευθείας στον καρπό σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι Best Fitness Apps για τη διαχείριση της προπόνησής σας.