12 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για Windows 11 που απλά δεν μπορείτε να χάσετε

Τα Windows 11 είναι αναμφισβήτητα καλύτερα από τα Windows 10 από πολλές απόψεις, αλλά ξέρετε τι μπορεί να τα κάνει ακόμα καλύτερα; Εφαρμογές τρίτων.

Παρόλο που τα Windows 11 συνοδεύονται από πολλές νέες δυνατότητες που ελαχιστοποιούν την ανάγκη για εφαρμογές τρίτων, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα Windows 11 χρησιμοποιώντας εφαρμογές.

Είτε αναζητάτε καλύτερη ασφάλεια, καλύτερη απόδοση είτε αλλάζετε την εμφάνιση των Windows 11, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στα Windows 11.

Για να σας βοηθήσω να βρείτε τις καλύτερες εφαρμογές για Windows 11, παραθέτω μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για Windows 11.

IObit Driver Booster — Αυτόματη ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης

Παρόλο που τα Windows 11 μπορούν να ενημερώσουν αυτόματα τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας για να εκτελεστεί, εξακολουθεί να έχει μια πολύ βασική βάση δεδομένων προγραμμάτων οδήγησης και συνήθως χάνει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης. Θα χρειαστείτε μια εφαρμογή ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης τρίτου κατασκευαστή για την αυτόματη ενημέρωση όλων των προγραμμάτων οδήγησης, ακόμα κι αν έχετε παλιό υπολογιστή.

Συστήνω ανεπιφύλακτα IObit Driver Booster Για το σκοπό αυτό, καθώς διαθέτει μια τεράστια βάση δεδομένων με περισσότερα από 8 εκατομμύρια προγράμματα οδήγησης και ενημερώνει αυτόματα όλα τα προγράμματα οδήγησης με δύο μόνο κλικ. Ακόμη και στη δωρεάν έκδοση, δεν περιορίζει πολύ την ταχύτητα λήψης και μπορείτε να κατεβάσετε τα περισσότερα από τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης.

Αν και με την έκδοση pro, μπορείτε να έχετε διπλάσια ταχύτητα λήψης και μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει μερικά από τα λιγότερο γνωστά προγράμματα οδήγησης. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δώσετε Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης Avast μια δοκιμή, η οποία είναι γνωστό ότι λειτουργεί πολύ γρήγορα και μπορεί επίσης να διορθώσει προβλήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα οδήγησης.

Avast One — Καλύτερο Antivirus για Windows 11

Μια εφαρμογή προστασίας από ιούς είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Ωστόσο, μια απειλή από ιούς υπολογιστή είναι το λιγότερο από τα προβλήματα αυτές τις μέρες. Με τόση εξάρτηση από το Διαδίκτυο και τις διαδικτυακές υπηρεσίες, χρειαζόμαστε προηγμένη προστασία που διασφαλίζει ότι ο υπολογιστής και η διαδικτυακή μας δραστηριότητα είναι ασφαλείς. Η καλύτερη λύση προστασίας all-in-one που έχω βρει είναι Avast One.

Το Avast One όχι μόνο προστατεύει τον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και εισβολείς χρησιμοποιώντας προστασία από ιούς και τείχος προστασίας, αλλά διατηρεί επίσης ασφαλή τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα χρησιμοποιώντας πολλά εργαλεία. Αποκλείει αυτόματα τους ιχνηλάτες από διαφημιστές και ασφαλίζει τις συνδέσεις με ευαίσθητους ιστότοπους, όπως τράπεζες ή ηλεκτρονικά καταστήματα.

  Η Microsoft εξηγεί πώς η "Λήψη Cloud" επανεγκαθιστά τα Windows 10

Υπάρχει ακόμη και ένα ενσωματωμένο απεριόριστο VPN για να σας κάνει ανώνυμους στο διαδίκτυο και να έχετε πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο. Βοηθά επίσης να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας και να ενημερώσετε τις εφαρμογές για να διατηρήσετε τη βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια.

CCleaner — εφαρμογή βελτιστοποίησης υπολογιστή

Σίγουρα δεν θέλετε μια υποτονική εμπειρία στα Windows 11. Μια εφαρμογή βελτιστοποίησης των Windows όπως το CCleaner μπορεί να διατηρήσει τον υπολογιστή σας να λειτουργεί ομαλά, καθαρίζοντας αυτόματα ανεπιθύμητα δεδομένα που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας με την πάροδο του χρόνου. Το CCleaner θα αναζητήσει και θα διαγράψει αυτόματα προσωρινά και ανεπιθύμητα αρχεία στον υπολογιστή σας για να διασφαλίσει ότι διατηρεί τη βέλτιστη απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο περιοχές του υπολογιστή σας για τον καθαρισμό ανεπιθύμητων δεδομένων.

Διαθέτει επίσης ένα σωρό άλλα εργαλεία όπως πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού, υαλοκαθαριστήρα μονάδας δίσκου και ακόμη και καθαριστικό μητρώου. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση Pro για να αποκτήσετε λειτουργίες όπως αυτόματο καθαρισμό, καθαρισμό προγράμματος περιήγησης και το νέο εργαλείο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης.

ThisIsWin11 — Προσαρμόστε εύκολα τα Windows 11

Μια δωρεάν εφαρμογή μόνο για Windows 11, ThisIsWin11 σας επιτρέπει να προσαρμόσετε πλήρως τα Windows 11 από μια ενιαία διεπαφή. Σαρώνει αυτόματα τον υπολογιστή σας για να προτείνει τις πιο συνηθισμένες αλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στα Windows 11. Θα προσφέρει δεκάδες αλλαγές, γι’ αυτό φροντίστε να διαβάσετε όλες και να εφαρμόσετε μόνο αυτές που χρειάζεστε.

Εκτός από την αλλαγή των ρυθμίσεων των Windows 11, μπορείτε επίσης να διαγράψετε τις ενσωματωμένες μη απαιτούμενες εφαρμογές των Windows 11 με ένα μόνο κλικ. Υπάρχει επίσης μια ενότητα Πακέτα που παραθέτει τις πιο χρήσιμες εφαρμογές τρίτων που είτε είναι εντελώς δωρεάν είτε έχουν μια καλή δωρεάν έκδοση. Μπορείτε να επιλέξετε εφαρμογές εδώ για να τις εγκαταστήσετε απευθείας χωρίς να τις κάνετε αναζήτηση στο πρόγραμμα περιήγησης.

VLC Media Player — Καλύτερο Media Player για Windows 11

Σίγουρα χρειάζεστε μια εφαρμογή για τη διαχείριση όλων των αναγκών σας που σχετίζονται με τα μέσα και δεν υπάρχει καλύτερη δωρεάν εφαρμογή από αυτήν VLC Media Player. Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που είναι απλή και ελαφριά ενώ υποστηρίζει την πιο εκτενή λίστα μορφών βίντεο και ήχου.

Μπορείτε να αναπαράγετε τοπικά πολυμέσα και να κάνετε ροή βίντεο απευθείας από τη διεπαφή VLC και οι τεράστιες επιλογές προσαρμογής ήχου/βίντεο και υποτίτλων εξασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες στη συσκευή αναπαραγωγής χρησιμοποιώντας εκατοντάδες πρόσθετα τρίτων διαθέσιμο δωρεάν.

1Κωδικός πρόσβασης — διαχειριστείτε με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασης

Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι απαραίτητος, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί ιστότοποι που απαιτούν λογαριασμό και η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης παντού δεν είναι ασφαλής, καθώς μια παραβίαση λογαριασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβίαση όλων των λογαριασμών. Το 1Password είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που θα ασφαλίσουν όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα κρυπτογραφημένο θησαυροφυλάκιο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Όχι μόνο μπορείτε να ασφαλίσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, αλλά μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ευαίσθητα έγγραφα χρησιμοποιώντας έως και 1 GB χώρου. Το 1Password διαθέτει ειδικά πακέτα για άτομα, οικογένειες και επιχειρήσεις και μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε πακέτο χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

  Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο από το τηλέφωνό σας

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το 1Password, μπορείτε να ελέγξετε τη εις βάθος κριτική μας για το 1Password.

VeraCrypt — Δημιουργία κρυπτογραφημένων δίσκων.

Έχω ήδη καλύψει τις απαραίτητες εφαρμογές προστασίας από ιούς και στο διαδίκτυο, αλλά οι κρυπτογραφημένοι δίσκοι μπορεί να σας ενδιαφέρουν εάν θέλετε να αναβαθμίσετε περαιτέρω την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώντας VeraCrypt, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους κρυπτογραφημένους δίσκους χρησιμοποιώντας μέρος του χώρου στον σκληρό σας δίσκο. Τα δεδομένα μέσα στο δίσκο μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης και είναι απρόσβλητο σε επιθέσεις ωμής βίας.

Μπορείτε να διατηρήσετε με ασφάλεια ευαίσθητα δεδομένα μέσα σε αυτούς τους δίσκους και χωρίς τον κωδικό πρόσβασης, κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα, ούτε καν ένας ιός. Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα κρυφού δίσκου που δημιουργεί έναν ψεύτικο δίσκο που μπορείτε να αποκαλύψετε εάν κάποιος σας αναγκάσει να πείτε τον κωδικό πρόσβασης.

ProtonVPN — Το καλύτερο VPN για Windows 11

Είτε θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο, να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο ή απλά να μειώσετε το ping στα διαδικτυακά παιχνίδια, η απόκτηση ενός VPN είναι μια εξαιρετική ιδέα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Avast One για VPN ή χρειάζεστε ένα αποκλειστικό VPN, προτείνω το ProtonVPN.

Η δωρεάν έκδοσή του δεν έχει όρια και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε 24 διακομιστές που βρίσκονται σε 3 χώρες. Αν και η ταχύτητα σύνδεσης είναι περιορισμένη στη δωρεάν έκδοση, προσωπικά δεν βρήκα κάποια αξιοσημείωτη μείωση κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών και την περιήγηση.

Με τη συνδρομή Plus, μπορείτε να συνδεθείτε σε 1500+ διακομιστές σε 61 χώρες χωρίς να επηρεαστεί η ταχύτητα σύνδεσης. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, διακόπτης killπρόσβαση σε περιορισμένες υπηρεσίες ροής, κοινή χρήση αρχείων P2P και πολλά άλλα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει έδρα την Ελβετία, επομένως οι αυστηροί νόμοι περί απορρήτου της χώρας διασφαλίζουν επίσης ότι κανένα ισχυρό μέρος δεν μπορεί να αποκτήσει βίαιη πρόσβαση στα δεδομένα σας.

7-Zip — Συμπίεση/Αποσυμπίεση αρχείων

Παρόλο που τα Windows 11 μπορούν να συμπιέσουν και να αποσυμπιέσουν αρχεία/φακέλους εγγενώς, αυτή η λειτουργία είναι πολύ βασική. Εάν ασχολείστε συχνά με αρχεία zip, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσετε ένα εργαλείο συμπίεσης τρίτου κατασκευαστή όπως 7-Zip. Σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορη συμπίεση/αποσυμπίεση πολλών αρχείων ταυτόχρονα και μπορείτε ακόμη και να κρυπτογραφήσετε δεδομένα για ασφάλεια.

Μπορείτε να επιλέξετε επίπεδα/μεθόδους συμπίεσης και ακόμη και μέγεθος μπλοκ, ώστε να μπορείτε να συμπιέσετε και τεράστια αρχεία. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε και να ενημερώσετε τα αρχεία καθώς έχει πολλές επιλογές για την ενημέρωση υπαρχόντων συμπιεσμένων αρχείων.

Είναι ελαφρύ, δωρεάν και λειτουργεί απευθείας από το μενού περιβάλλοντος. Ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στην κατοχή αυτής της εφαρμογής, καθώς είναι μια απευθείας αναβάθμιση στην εγγενή λειτουργία.

Internet Download Manager — Διαχείριση λήψεων

Εάν κατεβάζετε συχνά τεράστια αρχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αποκλειστικό διαχειριστή λήψεων και όχι το πρόγραμμα περιήγησης. Internet Download Manager είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα διαχείρισης λήψεων που μπορεί να επιταχύνει τις λήψεις έως και 5 φορές δημιουργώντας πολλαπλές συνδέσεις στην πηγή λήψης.

  Πώς να βρείτε τη θέση του φακέλου εκκίνησης των Windows 10

Έχω χρησιμοποιήσει πολλά προγράμματα διαχείρισης λήψεων στο παρελθόν και το Internet Download Manager έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο συνεπές στην αύξηση της ταχύτητας λήψης ανεξάρτητα από το πού κάνω λήψη. Θα αναλάβει αυτόματα τυχόν συνδέσμους λήψης στους οποίους κάνετε κλικ και θα σας επιτρέψει να τους διαχειριστείτε μέσα στη διεπαφή του.

Μπορείτε να διακόψετε/συνεχίσετε τις λήψεις, να προγραμματίσετε λήψεις, να κάνετε μαζική λήψη περιεχομένου ιστότοπου, να περιορίσετε τις λήψεις, να σαρώσετε τις λήψεις για ιούς και πολλά άλλα. Έχει μια πλήρως λειτουργική δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε την εφαρμογή.

Greenshot — Εφαρμογή στιγμιότυπου οθόνης

Παρόλο που τα Windows προσφέρουν πολλούς τρόπους λήψης στιγμιότυπων οθόνης, εξακολουθείτε να χρειάζεστε ένα ειδικό εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης εάν θέλετε καλύτερο έλεγχο. Συνιστώ πάντα Greenshot για Windows καθώς είναι ανοιχτού κώδικα και εντελώς δωρεάν. Προσφέρει πολλούς τρόπους λήψης στιγμιότυπων οθόνης και μπορείτε να τα αποθηκεύσετε αυτόματα σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία.

Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αυτόματα στιγμιότυπα οθόνης σε διαδικτυακούς ιστότοπους διαχείρισης φωτογραφιών ή απλώς να τα αντιγράψετε/επικολλήσετε οπουδήποτε θέλετε. Αν και έχει ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, είναι ελάχιστο και προσφέρει μόνο βασικό σχολιασμό. Εάν η επεξεργασία στιγμιότυπου οθόνης έχει σημασία για εσάς, θα το προτείνω PicPick Αντίθετα, καθώς διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Braina — Cortana Alternative

Παρόλο που η Cortana δεν θα σας ενοχλήσει στα Windows 11 αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα, αλλά αν θέλετε ακόμα έναν βοηθό AI, τότε Braina μπορεί να είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση. Κάνει σχεδόν όλα όσα μπορεί να κάνει η Cortana και πολλά άλλα.

Μπορείτε να αναζητήσετε πράγματα στο διαδίκτυο, να κάνετε αναζήτηση στον υπολογιστή, να ανοίξετε εφαρμογές/αρχεία, να κάνετε ερωτήσεις, να διαχειριστείτε χρονοδιαγράμματα και υπενθυμίσεις και βασικά ό,τι άλλο μπορεί να κάνει η Cortana.

Μιλώντας για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, μπορεί να χρησιμοποιεί ομιλία σε κείμενο για να πληκτρολογεί οπουδήποτε στη φωνή σας, να ελέγχει πλήρως τον υπολογιστή με φωνή χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας, να δημιουργεί προσαρμοσμένες μακροεντολές πληκτρολογίου/ποντικιού, μετατροπής κειμένου σε ομιλία και να λύνει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα.

Η ομάδα πίσω από τον Braina προσπαθεί δημιουργήστε ένα τεχνητό λογισμικό εγκεφάλου που έχει γνωστικές ικανότητες όπως οι άνθρωποι. Όσο περισσότερο συνομιλείτε με την εφαρμογή, τόσο καλύτερη θα γίνεται. Μπορείτε να το βοηθήσετε να μάθει νέα πράγματα και θα θυμάται την επόμενη φορά που θα κάνετε ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

Λέξεις λήξης

Πιστεύω ότι μια εφαρμογή ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης, προστασίας από ιούς και βελτιστοποίησης υπολογιστή είναι απαραίτητα για σταθερή απόδοση και ασφάλεια υπολογιστή και οι εφαρμογές που προτείνω είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία τους. Αν και αν θέλετε περισσότερα, οι υπόλοιπες εφαρμογές σίγουρα θα ολοκληρώσουν τέλεια την εμπειρία σας στα Windows 11.

Βελτιώστε την εμπειρία σας στα Windows 11 με αυτές τις εισβολές μητρώου.

Και, αν δεν έχετε ακόμα τα Windows 11, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το bestseller φορητό υπολογιστή Windows 11.