12 εκπαιδευτικά κανάλια YouTube για παιδιά που αξίζει να εγγραφείτε

Υπάρχουν χιλιάδες κανάλια για παιδιά στο YouTube που προσφέρουν ψυχαγωγία και εκπαίδευση κατάλληλη για παιδιά.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κανάλια ένα ασφαλές καταφύγιο για να διασκεδάσουν και να μάθουν τα παιδιά.

Αν θέλετε να αυξήσετε τις γνώσεις του παιδιού σας χρησιμοποιώντας βίντεο στο YouTube, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αφήσετε το παιδί σας να δει οποιοδήποτε βίντεο μόνο και μόνο επειδή λέει “για παιδιά”. Τα παιδιά σας δεν θα αποκτήσουν καλή γνώση βλέποντας βίντεο που δείχνουν κακά στο πρόσωπο της Elsa IRL ή παιδιά να σκοτώνουν γιγάντια ζωύφια χρησιμοποιώντας μαγειρικά σκεύη.

Ο ορισμός του YouTube για το “για παιδιά” είναι πολύ χαλαρός, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί ως γονείς. Μια εφαρμογή γονικού ελέγχου μπορεί να τα προστατεύει από ακατάλληλα κανάλια.

Κάποτε έκανα το λάθος να επιτρέψω στα παιδιά μου να πλοηγούνται ελεύθερα σε κανάλια φιλικά προς τα παιδιά και κάπως πάντα κατέληγαν σε κανάλια που δεν έβρισκα κατάλληλα για μάθηση (ή ακόμα και για να τα παρακολουθήσω για διασκέδαση). Έτσι, δημιούργησα έναν αποκλειστικό λογαριασμό YouTube για τα παιδιά μου και έγραψα πολλά κανάλια που θεωρώ κατάλληλα για αυτά. Αυτό διατηρεί τις συστάσεις τους παρόμοιες και πρέπει να τις μετριάζω λιγότερο.

Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, γνωρίζω πολλά κανάλια YouTube για παιδιά που είναι πολύ εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά ταυτόχρονα. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα εκπαιδευτικά κανάλια YouTube ασφαλή για τα παιδιά.

SciShow Kids

Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα κανάλι που βοηθά τα παιδιά να μάθουν για την επιστήμη. SciShow Kids χρησιμοποιήστε φιλικό προς τα παιδιά τόνο και γραφικό υλικό για να διδάξετε διασκεδαστικά γεγονότα και ανακαλύψεις της επιστήμης. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εστίαση του καναλιού. μπορείτε να βρείτε βίντεο σχετικά με τη δημιουργία κάτι, γιατί και πώς συμβαίνουν ορισμένα φυσικά πράγματα, νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, γεγονότα για πράγματα και σχεδόν οτιδήποτε, αρκεί να εμπίπτει στην επιστήμη.

Συνήθως ανεβάζουν ένα νέο βίντεο μία φορά την εβδομάδα και τα βίντεο έχουν διάρκεια σχεδόν 5 λεπτών. Τα αστεία αστεία τους και η φιλική προς τα παιδιά διάταξη που περιλαμβάνει μια μασκότ διασκεδάζουν τα παιδιά ενώ αποκτούν γνώσεις.

TED-Ed

Μια άλλη εξαιρετική πηγή γνώσης, αλλά δεν εστιάζει σε μια συγκεκριμένη θέση. TED-Ed καλύπτει εκπαιδευτικά βίντεο με κινούμενα σχέδια διάρκειας 5 λεπτών για σχεδόν οτιδήποτε. Αυτό περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την επιστήμη, την ιστορία, τη θρησκεία, ακόμη και τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα. Διαφορετικοί σχεδιαστές και αφηγητές φτιάχνουν τα βίντεο, επομένως τα κινούμενα σχέδια και το στυλ παράδοσης μπορεί να διαφέρουν από βίντεο σε βίντεο.

  Πώς να αποκτήσετε τη λειτουργία PIP YouTube σε Android 7 ή παρακάτω

Το κανάλι ενημερώνεται με νέο βίντεο 2-3 φορές την εβδομάδα. Έχουν επίσης αφιερωμένες ενότητες για βίντεο που καλύπτουν μαθηματικά γεγονότα, τη φύση, τις ανακαλύψεις του Αϊνστάιν, τα ποιήματα, την κωδικοποίηση, τους ιούς και άλλα.

Sesame Street

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ήδη Sesame Street. Έχουν επίσης ένα κανάλι στο YouTube, όπου είναι διαθέσιμες όλες οι εκπομπές τους. Τα περισσότερα από τα βίντεό τους είναι διασκεδαστικές ιστορίες και δραστηριότητες που βοηθούν έμμεσα τα παιδιά να μάθουν πολλές πτυχές της ζωής, όπως η ηθική, η καθαριότητα, οι χειροτεχνίες DIY και άλλα.

Έχουν επίσης απευθείας ακαδημαϊκά βίντεο σχετικά με τη μέτρηση, τα βασικά μαθηματικά, τα ABC, την Τέχνη, την ιστορία κ.λπ. Τα βίντεο έχουν συνήθως διάρκεια 1-5 λεπτών, εκτός εάν πρόκειται για συλλογή, και ανεβάζουν 4-5 νέα βίντεο σε μια εβδομάδα.

Smithsonian

Εμπνευσμένο από το Ίδρυμα Smithsonian μουσείο και έρευνα, η κανάλι Smithsonian στο YouTube προσφέρει βίντεο για την ιστορία, τα ζώα και τον πολιτισμό. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα βίντεο αφορούν ζώα που δείχνουν διασκεδαστικά γεγονότα, μοναδικές αλληλεπιδράσεις και λίστες κατάταξης.

Τα βίντεο είναι συνήθως ντοκιμαντέρ με πραγματικά κλιπ και εικόνες, και μερικά από αυτά περιέχουν επίσης συνεντεύξεις. Τα περισσότερα βίντεο που σχετίζονται με ζώα έχουν διάρκεια 2-5 λεπτών, αλλά τα ιστορικά ντοκιμαντέρ συνήθως ξεπερνούν τα 30 λεπτά.

Απλή Ιστορία

Αν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν την ιστορία του κόσμου, τότε Απλά Ιστορία είναι το τέλειο μέρος. Το Simply History κάνει καταπληκτική δουλειά στο να ζωντανεύει ιστορικά γεγονότα ζωντανεύοντάς τα. Τα κινούμενα σχέδια είναι επαναλαμβανόμενα και όχι πολύ ωραία, αλλά λειτουργούν μια χαρά για την αφήγηση της ιστορίας.

Ωστόσο, δεν θα σας προτείνω να τα δείξετε σε μικρά παιδιά, καθώς καλύπτουν επίσης την ιστορία των πολέμων, συμπεριλαμβανομένων του αίματος και των τραυματισμών κ.λπ. Καλύπτουν πολλές ιστορίες από την ιστορία που δεν είναι πολύ δημοφιλείς, ειδικά ιστορίες για ήρωες του παρελθόντος που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν για. Τα βίντεο έχουν επίσης διάρκεια 5-8 λεπτά και ανεβάζουν 2 βίντεο κάθε εβδομάδα.

Αλφαμπλοκ

Αλφαμπλοκ είναι το μοναδικό μέρος του παιδιού σας για να μάθει αλφάβητα, ορθογραφία και πώς σχηματίζονται οι λέξεις. Το κανάλι αποτελείται από κινούμενες εκπομπές όπου και τα 26 γράμματα του αλφαβήτου είναι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων με αποκλειστική ταυτότητα. Όταν αυτά τα γράμματα συνδέονται, δημιουργούν μια λέξη που επίσης ζωντανεύει με μαγικό τρόπο το νόημα της λέξης.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε ένα βίντεο YouTube στο Chrome

Με βάση αυτό, αυτά τα γράμματα εμπλέκονται σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργούν λέξεις που λένε επίσης την ιστορία του επεισοδίου. Κάνουν επίσης καταπληκτική δουλειά στην ομοιοκαταληξία λέξεων. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε έξω Αριθμητικά μπλοκ Κανάλι YouTube που κάνει παρόμοιες δραστηριότητες αλλά με αριθμούς.

PBS Kids

PBS Διαθέτει επίσης ένα ειδικό κανάλι στο YouTube για παιδιά, όπου ανεβαίνουν μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές τους για παιδιά. Στο PBS Kidsτα παιδιά σας μπορούν να βρουν εκπομπές όπως η Molly of Denali, η Elinor Wonder Why, το Word World, ο Arthur, το Mister Rogers’ Neighborhood και άλλα.

Εκτός από τηλεοπτικές σειρές, το PBS Kids φιλοξενεί επίσης μερικές από τις δικές τους εκπομπές όπου τα παιδιά μιλούν για τις σκέψεις τους για διαφορετικά θέματα και συμμετέχουν σε άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Οι περισσότερες εκπομπές τους έχουν διάρκεια 13-30 λεπτά και συνήθως ανεβάζουν τουλάχιστον 5 βίντεο/εβδομάδα.

Σχετικά με το Magic

Η εκμάθηση μαγικών κόλπων μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική εμπειρία εκμάθησης που είναι επίσης αρκετά διασκεδαστική. Σχετικά με το Magic δείχνει γρήγορα μαγικά κόλπα που μπορούν να γίνουν εύκολα χρησιμοποιώντας κανονικά οικιακά αντικείμενα. Χρησιμοποιώντας νόμους της φυσικής και κάποια ψευδαίσθηση, τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν διασκεδαστικά μαγικά κόλπα που φαίνονται αδύνατο να τα βγάλουν μέχρι να αποκαλυφθεί το μυστικό.

Εκτός από μαγικά κόλπα, το κανάλι έχει επίσης μερικά βίντεο για να μάθετε να φτιάχνετε αντικείμενα από μπαλόνια ή να κάνετε κάποια κόλπα με κάρτες, όπως ανακάτεμα με το ένα χέρι ή χωρίς αλλαγή σειράς. Τόσο το κόλπο όσο και το μυστικό του αποκαλύπτονται στο ίδιο βίντεο και τα βίντεο έχουν συνήθως διάρκεια από 15 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά.

Λεπτή Φυσική

Όπως υποδηλώνει το όνομα, Λεπτή Φυσική έχει γρήγορα βίντεο σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τη φυσική που διαρκούν μόνο λίγα λεπτά. Τα βίντεο αποτελούνται κυρίως από κινούμενα σχέδια λευκού πίνακα μαζί με πραγματικές εικόνες και κλιπ που βοηθούν στην κατανόηση της έννοιας.

Αν και τα περισσότερα από τα βίντεο σχετίζονται με τη φυσική, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τύποι βίντεο. αλλά όλα υπάγονται στην επιστήμη. Δυστυχώς, το πρόγραμμα μεταφόρτωσης είναι ελαφρώς αργό. ανεβάζουν μόνο 1-2 βίντεο σε ένα μήνα. Ωστόσο, κάθε βίντεο αξίζει να παρακολουθήσετε, οπότε καλό είναι να εγγραφείτε.

  Δημιουργήστε μια συναρπαστική εισαγωγή στο YouTube για να αποκτήσετε συνδρομές με αυτά τα 12 εργαλεία

Veritasium

Άλλο ένα κανάλι στο YouTube με θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη. Ωστόσο, στο Veritasium, Ντέρεκ Μύλλερ υιοθετεί λίγο διαφορετική προσέγγιση αμφισβητώντας άμεσα ορισμένες επιστημονικές έννοιες ή συζητούνται κάποιες από τις λιγότερο γνωστές έννοιες.

Τα βίντεο είναι ως επί το πλείστον άμεσες συνεντεύξεις άλλων επιστημόνων και πειράματα που έγιναν από τον Derek ή από αυτούς από τους οποίους παίρνει συνέντευξη. Τα περισσότερα βίντεο έχουν διάρκεια πάνω από 15 λεπτά και μπορείτε να βρείτε 2-3 νέα βίντεο/μήνα. Εκτός από την εξήγηση της επιστήμης με πειράματα, υπάρχουν επίσης μερικά βίντεο ντοκιμαντέρ της ιστορίας της επιστήμης.

Πρέπει να αναφέρω ότι αυτά τα βίντεο είναι συνήθως καλά για εφήβους, καθώς μιλούν για πιο προηγμένες έννοιες και επίσης δεν απευθύνονται απευθείας σε παιδιά.

Mystery Doug

Στο Mystery Doug, τα παιδιά κάνουν ερωτήσεις που σχετίζονται με την επιστήμη και τις απαντούν χρησιμοποιώντας τόσο κινούμενα όσο και αληθινά κλιπ. Καθώς οι περισσότερες ερωτήσεις γίνονται από παιδιά, είναι συνήθως απλές σκέψεις για πράγματα που είναι γύρω μας.

Καλύπτουν επίσης ορισμένα εκτός θεμάτων που βασίζονται σε αιτήματα ή τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα, όπως “Γιορτάζουν άλλες χώρες την Ημέρα των Ευχαριστιών;” ή «Πώς ξεγελούν οι μάγοι τους ανθρώπους;». Όλα τα βίντεο φτιάχνονται και αφηγούνται Νταγκ Πελτζ ο ίδιος και φροντίζει να είναι φιλικά προς τα παιδιά.

Science Channel

Γνωρίζω ότι αυτό είναι ένα ακόμη κανάλι στο YouTube που συζητά την επιστήμη, αλλά θα ήθελα να προτείνω συγκεκριμένα το Science Channel για τη σειρά του “How It’s Made”. Σε αυτή τη σειρά, Science Channel μας δείχνει πώς κατασκευάζονται συγκεκριμένα προϊόντα σε ένα εργοστάσιο κάνοντας βίντεο με την πλήρη διαδικασία καθώς συμβαίνει.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς ακριβώς φτιάχνονται τα πράγματα, όπως πετονιές, μπάλες ποδοσφαίρου, κρέμα δέρματος, μέντες σοκολάτας, πυροτεχνήματα και πολλά άλλα πράγματα. Μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε, υπάρχουν πάνω από 220 βίντεο σε αυτήν τη σειρά και βίντεο ανεβάζεται κάθε εβδομάδα που δείχνει πώς φτιάχνεται κάτι.

Έχουν επίσης μια σειρά βίντεο σχετικά με τον γαλαξία, την ιστορία της γης και τα τρελά επιστημονικά πειράματα.

Σκέψεις που τελειώνουν

Αυτά τα κανάλια προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό με διασκεδαστικό τρόπο, είτε με τόνο φιλικό προς τα παιδιά είτε κινούμενα σχέδια που τα κρατούν ελκυστικά. Επιπλέον, σχεδόν τα μισά από αυτά τα κανάλια σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την επιστήμη, αλλά όλα καλύπτουν τα θέματα διαφορετικά, επομένως αξίζει να εγγραφείτε σε όλα.

Στη συνέχεια, ανακαλύψτε μερικούς από τους καλύτερους ιχνηλάτες για παιδιά για καλύτερη ασφάλεια.