11 Podcast για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που θα παραμείνουν μπροστά στον κόσμο των ψηφιακών απειλών

Η πρόσβαση στις σωστές πηγές είναι σημαντική για την απόκτηση τεχνογνωσίας σε οποιονδήποτε τομέα.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν αποτελεί εξαίρεση!

Είμαστε αρκετά τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που τα podcast είναι ευρέως διαθέσιμα, με παθιασμένους ανθρώπους πίσω από τα μικρόφωνα να συζητούν για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να σκεφτείτε.

Τα podcast γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους λάτρεις της κυβερνοασφάλειας επειδή προσφέρουν μια μοναδική εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους εκμάθησης και μειώνουν τον χρόνο οθόνης.

Υπάρχουν τόνοι podcast που διατίθενται στο διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Κάναμε τη δουλειά για εσάς και αναφέραμε τα καλύτερα podcast μεταξύ αυτών.

Ανεξάρτητα από το podcast που θα επιλέξετε από αυτήν τη λίστα, θα βρείτε πολύτιμο περιεχόμενο και προοπτικές που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας.

Έτσι, καθίστε αναπαυτικά, συνδέστε τα ακουστικά σας και ετοιμαστείτε να κάνετε ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των podcast για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πάμε να κυλήσουμε!

Darknet Diaries

Darknet Diaries είναι ένα από τα καλύτερα podcast για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Έχει κερδίσει σημαντική δημοτικότητα και έχει αφοσιωμένους ακόλουθους εντός της κοινότητας της κυβερνοασφάλειας και όχι μόνο.

Οι ιστορίες που καλύπτονται στο podcast κυμαίνονται από περιστατικά χακαρίσματος υψηλού προφίλ έως λιγότερο γνωστές ιστορίες ψηφιακής κατασκοπείας και διαδικτυακών απατών.

Αυτό το podcast δημιουργήθηκε από τον Jack Rhysider.

Το κίνητρό του για τη δημιουργία της εκπομπής προήλθε από την επιθυμία του να έχει ένα podcast που επικεντρώνεται ειδικά στις ενδιαφέρουσες ιστορίες του hacking και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Δεν μπόρεσε να βρει ένα τέτοιο podcast εκείνη την εποχή – έτσι ανέλαβε να καλύψει το κενό και να ζωντανέψει το “Darknet Diaries”.

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Ασφάλεια τώρα

Ασφάλεια τώρα by TWiT Community είναι ένα άλλο υπέροχο podcast για την κυβερνοασφάλεια που φιλοξενείται από τον Steve Gibson και τον Leo Laporte.

Ο Steve Gibson – γνωστός για την επινόηση του όρου «spyware» και τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος anti-spyware, φέρνει την τεχνογνωσία του στην παράσταση.

Υπάρχει μια ποικιλία θεμάτων που καλύπτονται στο podcast, όπως κακόβουλο λογισμικό, απόρρητο δεδομένων και ασφάλεια συσκευής. Οι οικοδεσπότες πηγαίνουν για συζητήσεις σε βάθος, με τα επεισόδια να διαρκούν συνήθως περίπου δύο ώρες κατά μέσο όρο.

  Τρόπος γρήγορης σίγασης ενοχλητικών ειδοποιήσεων σε Mac

Το “Security Now” έκανε το ντεμπούτο του το 2005 και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά podcast για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μόλις δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του (2007), κέρδισε την αναγνώριση κερδίζοντας τα βραβεία People’s Choice Podcast στην κατηγορία Τεχνολογία/Επιστήμη.

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Smashing Security

Smashing Security είναι ένα ευρέως δημοφιλές podcast για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που φιλοξενείται από τους ειδικούς του κλάδου Graham Cluley & Carole Theriault.

Ο κατάλογος των επιτευγμάτων είναι εντυπωσιακός – ξεκινώντας με συνεχόμενες νίκες για το βραβείο «Best Security Podcast» το 2018 και το 2019. Έχει επίσης αναγνωριστεί ως το καλύτερο στον τομέα του καθώς και το βραβείο «Most Entertaining» στο τόσο το 2022 όσο και το 2023.

Αυτό δείχνει πόσο καλά το podcast μπορεί να προσφέρει διασκεδαστικό και ελκυστικό περιεχόμενο.

Αυτή η αναγνώριση από ειδικούς του κλάδου υπογραμμίζει την εξαιρετική ποιότητα των podcast και τη σημαντική συμβολή τους στην κοινότητα της κυβερνοασφάλειας.

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ είναι ένα podcast για υπερασπιστές του κυβερνοχώρου που επιθυμούν να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και έννοιες ασφάλειας.

Φιλοξενείται από τον John Hubbard και χορηγείται από το SANS Institute.

Αυτό το podcast περιλαμβάνει συνεντεύξεις με εξέχοντες ηγέτες και ειδικούς των μπλε ομάδων που αλλάζουν ενεργά το παιχνίδι στον τομέα της άμυνας στον κυβερνοχώρο. Αυτοί οι επαγγελματίες μοιράζονται τις εμπειρίες και τις στρατηγικές τους για την αποτελεσματική άμυνα έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Τα θέματα που καλύπτονται στο podcast περιλαμβάνουν συζητήσεις για τεχνολογίες αιχμής, πρωτόκολλα ασφαλείας και αμυντικά εργαλεία. Προβάλλει επίσης το έργο των επαγγελματιών ασφαλείας που είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της φήμης και των περιουσιακών στοιχείων διάσημων εμπορικών σημάτων.

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

CyberWire Daily

Το podcast “CyberWire Daily” παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση σημαντικών ιστοριών στον κυβερνοχώρο.

Συνδέεται με την υπηρεσία ειδήσεων CyberWire για την παροχή των πιο πρόσφατων πληροφοριών.

Αυτό το podcast παρουσιάζεται από τον συνιδρυτή της CyberWire, Dave Bittner και έχει αποκτήσει όνομα ως αξιόπιστη πηγή ειδήσεων στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας.

Αυτό το podcast κυκλοφόρησε το 2015 και η μέση διάρκεια κάθε επεισοδίου είναι 20 λεπτά.

Αν προτιμάτε podcast που παρέχουν γρήγορες περιλήψεις ειδήσεων και τάσεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο – τότε αυτό το podcast είναι μια εξαιρετική επιλογή.

  9 καλύτερα μηχανικά πληκτρολόγια για χρήστες Mac

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Κυβερνοασφάλεια σήμερα

Κυβερνοασφάλεια σήμερα” είναι ένα δημοφιλές podcast που παράγεται από την ITWC (Information Technology World Canada) – μια κορυφαία εταιρεία πολυμέσων τεχνολογίας με έδρα τον Καναδά.

Παρέχει τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τις πιο πρόσφατες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις, τις αποκαλύψεις παραβίασης δεδομένων και τις στρατηγικές για την ασφάλεια των οργανισμών.

Παρουσιάστηκε από τον Howard Solomon, δημοσιογράφο και ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Κυκλοφορούν επεισόδια σε καθημερινή βάση με ένα κενό μιας ημέρας μεταξύ κάθε επεισοδίου. έτσι ώστε, οι ακροατές να μπορούν να μένουν συνεχώς ενημερωμένοι για τις τελευταίες απειλές και εξελίξεις στον κυβερνοχώρο.

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

CYBER

CYBER είναι ένα πολύ γνωστό podcast μεταξύ των ειδικών σε θέματα ασφάλειας. Φιλοξενείται από τον Matthew Gault και συνδέεται με το διάσημο τεχνολογικό δημοσιογραφικό κατάστημα του Vice – Motherboard.

Ο οικοδεσπότης συγκεντρώνει δημοσιογράφους της Motherboard και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον τομέα για να συζητήσουν πρωτοποριακές ιστορίες.

Αυτό το podcast χρησιμεύει κυριολεκτικά ως οδηγός για την αποκωδικοποίηση της πολυπλοκότητας και την αποκάλυψη των κρυφών ιστοριών που περιβάλλουν το hacking, τις εκστρατείες παραπληροφόρησης, την κρυπτογράφηση και πολλά άλλα.

Το CYBER προσφέρει μια καλή εμπειρία για ακροατές που θέλουν να παραμένουν ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με συχνότητα επεισοδίων μία έως δύο φορές την εβδομάδα και μέση διάρκεια 35 έως 60 λεπτά,

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Καθημερινό StormCast

Ο “Καθημερινό StormCast” είναι ένα εξαιρετικά ενημερωτικό podcast που σχετίζεται με το SANS Internet Storm Center (ISC).

Φιλοξενείται από τον Johannes B. Ullrich

Κάθε επεισόδιο αυτού του podcast προσφέρει μια σύντομη περίληψη σημαντικών καθημερινών γεγονότων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Το κύριο κίνητρο είναι να παρέχουμε στους ακροατές ενημερωμένες πληροφορίες – συνήθως σε επεισόδια διάρκειας 5 λεπτών για να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα.

Κάθε επεισόδιο αυτού του podcast αντιμετωπίζει επίκαιρα θέματα, όπως παραβιάσεις δεδομένων, αποκαλύψεις ευπάθειας και πρακτικές συμβουλές για την προστασία των ψηφιακών σας στοιχείων

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Κακόβουλη ζωή

Το podcast “Κακόβουλη ζωή” έχει να κάνει με την ιστορία της κυβερνοασφάλειας – αλλά δεν είναι το τυπικό σας μάθημα ιστορίας.

Αφηγείται άγνωστες ιστορίες και γεγονότα που διαμόρφωσαν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας με πληροφορίες από πραγματικούς χάκερ, ειδικούς ασφαλείας, δημοσιογράφους, ακόμη και πολιτικούς.

  Μηνιαία επαναλαμβανόμενα έσοδα (MRR) που εξηγούνται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Αυτό το podcast παράγεται και χρηματοδοτείται από την Cybereason, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ο οικοδεσπότης, Ran Levi, αποκαλύπτει συναρπαστικές ανείπωτες ιστορίες από όλο τον κόσμο, συνδέοντας τις κουκκίδες μεταξύ του προηγούμενου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και των σημερινών παραβιάσεων δεδομένων,

Αν είστε περίεργοι να μάθετε για την κρυφή πλευρά της κυβερνοασφάλειας, τότε αυτό το podcast αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Διαχείριση Κυβερνοκινδύνων

Ο “Διαχείριση ΚυβερνοκινδύνωνΤο podcast είναι μια πολύτιμη πηγή για τους ηγέτες των επιχειρήσεων που αναζητούν να εξερευνήσουν τον περίπλοκο κόσμο της κυβερνοασφάλειας.

Φιλοξενείται από έμπειρους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας – Kip Boyle και Jake Bernstein.

Αυτό το podcast έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει τα στελέχη με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο και τη μετατροπή τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ο Kip Boyle φέρνει στο τραπέζι την 20ετή εμπειρία του στον τομέα της πληροφορικής ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cyber ​​Risk Opportunities.

Έχοντας υπηρετήσει ως σύμβουλος κυβερνοασφάλειας στο Stanford Research Institute (SRI), ο Kip Boyle προσφέρει μοναδικές γνώσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της διαχείρισης κινδύνων.

Ο άλλος οικοδεσπότης είναι ο Jake Bernstein, δικηγόρος και Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Παρέχει πολύτιμες νομικές προοπτικές για κάθε θέμα που συζητείται.

Μαζί, και οι δύο προσφέρουν μια θαυμάσια προσέγγιση στη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο.

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Το Evolution Exchange Cyber ​​Security

Το “Evolution Exchange Cyber ​​Security” είναι άλλο ένα φανταστικό podcast που διατίθεται στο διαδίκτυο.

Αυτό το podcast κυκλοφόρησε το 2022 και έγινε πολύτιμος πόρος για άτομα που ενδιαφέρονται για τον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με 42 επεισόδια διαθέσιμα μέχρι σήμερα,

Περιλαμβάνει συνεντεύξεις και συνομιλίες με προσκεκλημένους ομιλητές που συζητούν διάφορες πτυχές της κυβερνοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών νέας εποχής και των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ακούστε στο: Spotify | μήλο | Google podcast

Σημείωση συγγραφέα✍️

Είναι σημαντικό για τους λάτρεις της τεχνολογίας να μαθαίνουν συνεχώς για τις πιο πρόσφατες απειλές και στρατηγικές άμυνας – καθώς ο τομέας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να εξελίσσεται.

Αυτά τα podcast προσφέρουν έναν συναρπαστικό τρόπο απόκτησης γνώσεων από ειδικούς του κλάδου.

Οι ακροατές μπορούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους εξερευνώντας τα προτεινόμενα podcast σε αυτήν την ανάρτηση.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για τα καλύτερα podcast AI και μηχανικής εκμάθησης για μείωση του χρόνου εκμάθησης.