11 Growth Hacks για την προώθηση της επιχείρησής σας χωρίς πληρωμένες διαφημίσεις

Το μάρκετινγκ είναι η βασική αιτία της ανάπτυξης οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας στην αγορά.

Το μάρκετινγκ αποτελεί ουσιαστικό μέρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Από την αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας μέχρι το σχοινί στους πελάτες, από την αύξηση των πωλήσεων έως την επέκταση της επιχείρησης, το μάρκετινγκ παίζει κεντρικό ρόλο. Διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τα μέσα και τα έξω του προϊόντος και πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει το προϊόν στη ζωή τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κάνει την επιχείρηση αμφίδρομη, προσελκύοντας τους καταναλωτές της. Μέσω του μάρκετινγκ, μια εταιρεία λαμβάνει τα σχόλια των πελατών, εργάζεται για την προσαρμογή και χτίζει μια ισχυρή βάση. Εφαρμόζει επίσης αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων για να διαμορφώσει τη φήμη της επιχείρησης σε μια χρονική περίοδο.

Όλοι στοχεύουν σε εύκολες και προσιτές τεχνικές επιχειρηματικού μάρκετινγκ. Ωστόσο, οι περισσότεροι επιχειρηματίες στρέφονται στη διαφήμιση με άμεση πληρωμή, η οποία κοστίζει έναν τόνο.

Αντίθετα, γίνετε δημιουργικοί με την προώθηση της επιχείρησης με τις ακόλουθες παραβιάσεις ανάπτυξης.

Hack έκδοσης Beta

Αυτό είναι ένα λιγότερο γνωστό μυστικό που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις. Πριν ξεκινήσετε τον πραγματικό ιστότοπο ή το προϊόν σας στην αγορά, ανακοινώστε μια έκδοση beta του ίδιου. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αίσθηση επιθυμίας στο κοινό σας. Θα σας δώσει επίσης μια εκτίμηση της αρχικής απόδοσης του προϊόντος.

Χρησιμοποιήστε την έκδοση beta για να συγκεντρώσετε την αρχική σας βάση πελατών και, στη συνέχεια, διαμορφώστε ανάλογα τη στρατηγική μάρκετινγκ του προϊόντος σας. Εκτός από την ανάπτυξη και τη βελτίωση του προϊόντος, χρησιμοποιήστε την έκδοση beta για να συλλέξετε σχόλια σχετικά με τις ίδιες τις τεχνικές μάρκετινγκ. Αυτό θα ανάψει επίσης έναν αέρα αποκλειστικότητας γύρω από το προϊόν, καθώς οι πελάτες θα λαχταρούν να το δοκιμάσουν.

Επιπλέον, όσοι συμμετέχουν στις δοκιμές της έκδοσης beta θα αισθάνονται τιμή που είναι μέρος των «εσωτερικών» που παίρνουν την πρώτη σέσουλα παγωτού πριν από όλους. Εάν λειτουργήσει καλά, μπορείτε ακόμη και να περιμένετε ένα πιστό κοινό που θα δημιουργηθεί από στόμα σε στόμα προτού το πραγματικό προϊόν εμφανιστεί στην εικόνα.

Μπορείτε να κυκλοφορήσετε το προϊόν beta στο Product Hunt και σε άλλα.

  9 διαδικτυακά μαθήματα για να μάθετε τα βασικά της επενδυτικής τραπεζικής

Ξεχασμένα φόρουμ

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα μακροπρόθεσμο κοινό είναι η χρήση ειδικών φόρουμ μάρκετινγκ για την προώθηση της επιχείρησής σας. Συνδεθείτε με άλλους βιομήχανους, συμπληρωματικές επιχειρήσεις και συναδέλφους του μάρκετινγκ. Όσο περισσότερο δικτυώνεστε με τους καλύτερους άλλους κλάδους, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να αναπτυχθείτε οργανικά.

Με μια κατάλληλη στρατηγική μάρκετινγκ φόρουμ, μπορείτε να συμμετέχετε σε συζητήσεις για συγκεκριμένους τομείς και να προσφέρετε την τεχνογνωσία σας σε μια ενδιαφερόμενη πελατειακή βάση. Μπράβο, αυτό το κοινό μπορεί να μετατραπεί σε πιστό μακροπρόθεσμα!

Πλατφόρμες δημοσίευσης

Εάν θέλετε το προϊόν σας να προσεγγίσει μανιώδεις αναγνώστες, στοχεύστε να εμφανιστείτε σε μεγάλα περιοδικά μάρκετινγκ. Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις και ετοιμάστε λεπτομερείς αναφορές για διαφημιστικές εμπορικές εκδόσεις.

Μπορείτε να καλύψετε θέματα όπως οι δημόσιες σχέσεις, η επωνυμία, οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας, το ψηφιακό μάρκετινγκ, η αυτοματοποίηση, οι εκδηλώσεις του κλάδου, οι μελέτες περιπτώσεων και η ανάπτυξη στρατηγικής. Επιπλέον, όταν παρέχετε αξία μέσω εκδόσεων, ενημερωτικών δελτίων και δημοσιεύσεων, το προϊόν σας αποκτά έλξη στον κύκλο της ελίτ των βιομηχάνων.

Τελικός χρήστης

Οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται τις πράξεις περισσότερο από τα λόγια. Ανεξάρτητα από το πόσο δυνατά ή συχνά λέτε στους ανθρώπους για το προϊόν σας, ο πραγματικός αντίκτυπος θα τους φτάσει μόνο όταν δουν ότι το χρησιμοποιείτε μόνοι σας. Είναι απλό: Γίνετε ο κύριος χρήστης που έγινε πρεσβευτής της δικής σας επωνυμίας.

Επιπλέον, όταν γίνετε ο μεγαλύτερος χρήστης του προϊόντος που αναπτύσσετε, θα γνωρίζετε τα οφέλη και τους περιορισμούς του και θα το βελτιώσετε.

Συνταγή παραπομπής

Ένα από τα πιο προσιτά σχέδια μάρκετινγκ είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας διάδοσης από στόμα σε στόμα που θα περιλαμβάνει υπάρχοντες πελάτες. Στην πραγματικότητα, 78% εμπειρογνωμόνων του B2B τραπεζών σε αυτό το είδος μάρκετινγκ κοινωνικών δικτύων για να δημιουργήσουν εξαιρετικούς δυνητικούς πελάτες.

Οι παραπομπές περιλαμβάνουν τους έμπειρους χρήστες του προϊόντος σας που διαδίδουν τη λέξη μέσω του δικτύου φίλων και συγγενών τους για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. Μπορείτε να προσφέρετε ανταμοιβές για κάθε πρόταση που μετατρέπεται σε πελάτη για να τους ενθαρρύνετε.

Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε αυτό το hack μάρκετινγκ που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, χρησιμοποιήστε λογισμικό προγράμματος παραπομπής όπως το GrowSurf.

Βασιστείτε στους διαγωνισμούς

Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού με ανταμοιβές να είναι τα δικά σας προϊόντα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαδώσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας και να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό κοινό. Οι διαγωνισμοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις με την έρευνα αγοράς και την ευαισθητοποίηση των ανταγωνιστών τους.

  Τι είναι ο κωδικός σφάλματος 36 σε Mac;

Μπορείτε να κάνετε διαγωνισμούς με βάση την περίσταση την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την Ημέρα Δωρεάς Οργάνων ή τις αργίες ανάλογα με το κοινό-στόχο σας. Ομοίως, μπορείτε να οργανώσετε δημοσκοπήσεις για τη συλλογή άμεσων πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις της πελατειακής σας βάσης. Μπορείτε να συνδέσετε ένα βραβείο στο τέλος που μπορούν να επιλέξουν από πολλές επιλογές.

Μια πιο ενδιαφέρουσα επιλογή διαγωνισμού είναι η διοργάνωση ενός κουίζ με έναν συνδυασμό εύκολων και απαιτητικών ερωτήσεων για να προσελκύσετε το κοινό με την επωνυμία σας και τις ασήμαντες πληροφορίες που το περιβάλλουν. Ακόμη καλύτερα, οργανώστε έναν διαγωνισμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης με προκλήσεις που απαιτούν από τους ανθρώπους να ανεβάσουν μια φωτογραφία τους με το προϊόν σας στο κάδρο. Όχι μόνο θα κατανοήσετε περισσότερο την καταναλωτική σας βάση, αλλά θα αποκτήσετε και πελάτες μέσω διαφορετικών καναλιών κοινωνικής δικτύωσης.

Λήψη με μετρητά

Το καλύτερο κίνητρο που μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας είναι τα μετρητά. Προσφέρετέ τους χρηματικές ανταμοιβές ή ισοδύναμες ανταμοιβές όταν φέρνουν στο κοινό σας ένα νέο μέλος. Αυτό μπορεί να κάνει κάποιον να εγγραφεί στον ιστότοπό σας, να κατεβάσει την εφαρμογή σας για κινητά, να εγγραφεί για το προϊόν σας ή ακόμα και να δημοσιεύσει για την εταιρεία σας σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Όταν αρχίσετε να επιβραβεύετε τους ανθρώπους για μικρές ενέργειες προώθησης της επωνυμίας όπως αυτές, θα κερδίσουν αυτόματα ενδιαφέρον για την εταιρεία και τις υπηρεσίες σας. Αυτό το μυστικό μάρκετινγκ δίνει υψηλές αποδόσεις σε μια μικρή επένδυση.

Δικτύωση Hack

Δημιουργήστε ένα ισχυρό δίκτυο ομοϊδεατών ανθρώπων από διαφορετικούς κλάδους μέσω εμπορικών συναντήσεων, συνεδρίων, εκθέσεων και δημόσιων εκθέσεων. Μόλις βρείτε πιθανούς επενδυτές, πελάτες ή συμπληρωματικούς συνεργάτες, παρουσιάστε το προϊόν σας και τα οραματικά σας σχέδια για την προώθηση της επωνυμίας σας.

Όχι μόνο θα συνδεθείτε με την πελατεία, αλλά μπορείτε επίσης να ενώσετε τα χέρια με προγραμματιστές, υπεύθυνους στρατηγικής περιεχομένου, λογιστές και σχεδιαστές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας με τις υπηρεσίες τους.

Δημόσια φυλλάδια

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε την επωνυμία σας αξέχαστη είναι να επενδύσετε σε φυλλάδια, φυλλάδια, σήματα και αυτοκόλλητα με δυνατότητα διανομής. Κατανοήστε το κοινό σας και βασίστε τα φυλλάδια στο AIDA (Προσοχή, Ενδιαφέρον, Επιθυμία και Δράση). Συμπεριλάβετε CTA με ελκυστικές προθεσμίες για να δημιουργήσετε την αίσθηση του επείγοντος στους αναγνώστες. Το πιο σημαντικό, διευκολύνετε τους αναγνώστες να συνδεθούν μαζί σας μέσω ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Riot

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κορυφαίες υπηρεσίες copywriting, σχεδίασης και αποστολής για να εκτελέσετε στρατηγικά αυτό το hack μάρκετινγκ. Εάν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, διαβεβαιώστε τους αναγνώστες του φυλλαδίου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εγγραφής για το προϊόν σας συμπεριλαμβάνοντας μια επιλογή εγγύησης επιστροφής χρημάτων.

Όσο πιο αποτελεσματικά καταφέρετε να διανείμετε δημόσια τέτοια φυλλάδια, τόσο καλύτερη θα είναι η ανταπόκριση. Επιπλέον, οι διαφημιστικές οθόνες επωνυμίας σε τοίχους και διαφημιστικές πινακίδες μπορούν να κάνουν το προϊόν σας αξέχαστο και συναρπαστικό να συνδεθείτε.

Εκστρατεία για έναν σκοπό

Η εκτέλεση μιας καμπάνιας για έναν κοινωνικό σκοπό, όπως η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δωρεά οργάνων, η εξάλειψη της πείνας των παιδιών, η εξοικονόμηση νερού από τη ρύπανση κ.λπ., μπορεί να προσελκύσει καλοπροαίρετους πελάτες στην επωνυμία σας. Όταν συσχετίζετε τον εαυτό σας με μια εκστρατεία που εργάζεται για μια καλύτερη κοινωνία, αντιμετωπίζετε ως μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία.

Τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν ακόμη και να σας προσφέρουν υποστήριξη που χρηματοδοτείται από το πλήθος. Την ημέρα της εκδήλωσης, μπορείτε να μοιράσετε μπλουζάκια με την επωνυμία σας ή να μοιράσετε φυλλάδια για το πώς η επιχείρησή σας ευθυγραμμίζεται με τον κοινωνικό σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήστε μια κοινότητα την οποία μπορείτε αργότερα να μετατρέψετε σε καταναλωτές.

Viral βίντεο

Η χρήση εφαρμογών κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το YouTube, το Facebook και το Twitter αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι, το πιο έξυπνο hack ανάπτυξης μάρκετινγκ είναι η δημιουργία ενός οπτικά ελκυστικού βίντεο που επηρεάζει. 81% των εταιρειών επιλέγουν το video marketing εξηγώντας διεξοδικά το προϊόν και τις εφαρμογές του δημιουργικά.

Μπορείτε να κάνετε το βίντεο ασυνήθιστα ξεκαρδιστικό ή ασυνήθιστα υπερβολικό για να το διαδώσει το ευρύ κοινό. Αν αυτό το βίντεο γίνει viral, η επωνυμία σας θα γίνει γνωστή σε όλους σχεδόν τους κοινωνικούς κύκλους σε ελάχιστο χρόνο!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της Intel για να το καταλάβετε καλύτερα.

συμπέρασμα

Το μάρκετινγκ υπερβαίνει κατά πολύ τις πληρωμένες διαφημίσεις. Αξιοποιήστε στο έπακρο τη στρατηγική προώθησης της επωνυμίας σας και αναγνωρισιμότητας προϊόντος, χρησιμοποιώντας όλα τα πιθανά hack ανάπτυξης που αναφέρονται παραπάνω. Η επιχείρησή σας είναι βέβαιο ότι θα εκτοξευθεί στα ύψη σύντομα!