11 Good Docker Tutorials για αρχάριους έως κύριους

Καλά νέα: Το DevOps είναι σε ζήτηση. Άσχημα νέα: Εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε εργαλεία παλαιού τύπου. Καλά νέα: Χρησιμοποιήστε το Docker

Σε αυτό το άρθρο, Πρώτον, θα κατανοήσουμε τα DevOps και τη ζήτηση για DevOps στον κλάδο της πληροφορικής. Θα συζητήσουμε τη σημασία του Docker στον κόσμο των DevOps, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα καλύτερα διαδικτυακά σεμινάρια για την εκμάθηση του Docker.

Τι είναι το DevOps;

Στη βιομηχανία πληροφορικής, το λογισμικό αναπτύσσεται από την ομάδα τεχνολογίας και αυτή η ομάδα τεχνολογίας έχει υποδιαιρεθεί σε δύο υποομάδες που ονομάζονται ο προγραμματιστής και η ομάδα λειτουργίας. Η δουλειά της ομάδας του προγραμματιστή είναι να αναπτύξει μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας κωδικούς, αφού ολοκληρωθεί η κωδικοποίηση, πρέπει να παραδοθεί στην ομάδα λειτουργίας, η δουλειά της οποίας είναι να αναπτύξει την εφαρμογή στον διακομιστή.

Φαίνεται ωραίο και τόσο απλό, σωστά;

Αλλά περιμένετε για ένα δευτερόλεπτο? δεν είναι τόσο απλό.

Και οι δύο ομάδες συνήθως συγκρούονται με ζητήματα όπως ο σχεδιασμός, οι δοκιμές, η ασφάλεια, η εξάρτηση, η αναντιστοιχία περιβάλλοντος και πολλά άλλα. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, υπήρξαν πολλά «πέρα και πίσω» μεταξύ του προγραμματιστή και των ομάδων λειτουργίας. Αυτά ήταν το πρωταρχικό πρόβλημα, και αυτά έπρεπε να λυθούν, και αυτά λύθηκαν χρησιμοποιώντας την έννοια του DevOps.

Η βιομηχανία λογισμικού συνήθως αντιμετωπίζει τα DevOps ως συνδυασμό του προγραμματιστή και της λειτουργίας. Το DevOps είναι μια ιδέα που λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ της ομάδας ανάπτυξης λογισμικού και λειτουργίας. Συνήθως, ένας μηχανικός DevOps συνεργάζεται, ενσωματώνει και επικοινωνεί μεταξύ των τμημάτων ανάπτυξης και λειτουργίας του οργανισμού.

Ο πρωταρχικός ρόλος του DevOps είναι η συνεχής παρακολούθηση και αυτοματοποίηση κάθε φάσης της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού. Αν δούμε τον κύκλο ζωής του DevOps, μοιάζει με το σύμβολο άπειρο(∞).

Είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκινά με Σχεδιασμό, Κωδικοποίηση, Δόμηση, Δοκιμή, Αποδέσμευση, Ανάπτυξη, Λειτουργία και καταλήγει στην Παρακολούθηση. Αυτά τα στάδια του κύκλου ζωής επιτυγχάνονται συνήθως με τη βοήθεια εργαλείων DevOps. Τα Git, Jenkins, Splunk, Nagios, Chef, Puppet, Ansible, Docker και Kubernetes είναι κορυφαία εργαλεία DevOps.

Ένας επαγγελματίας DevOps είναι ουσιαστικά ένας επαγγελματίας πληροφορικής με εξειδίκευση σε εργαλεία DevOps, σενάρια, κωδικοποίηση κ.λπ.

Ζήτηση στον κλάδο της πληροφορικής

Σε όλο τον κόσμο, η προσέγγιση DevOps έχει βοηθήσει πολύ τις εταιρείες να επιταχύνουν τις διαδικασίες ανάπτυξής τους. Διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες που προσέλαβαν επαγγελματίες DevOps έχουν δει μια τεράστια ώθηση στον κύκλο ανάπτυξης τους με λιγότερες ή καθόλου αποτυχίες.

  Πώς να αποφασίσετε ποιος διακόπτης Nintendo είναι κατάλληλος για εσάς

Λόγω της συντριπτικής ανάπτυξης και, ως εκ τούτου, της υιοθέτησης της κουλτούρας DevOps, έχει προβλεφθεί ότι έως το 2021, πάνω από το 50% των εταιρειών της τύχης θα έχουν τεράστια ζήτηση για επαγγελματίες DevOps.

Η βιομηχανία έχει ήδη παρατηρήσει μια φανταστική αύξηση 75% από πέρυσι στη ζήτηση για μηχανικούς DevOps. Δεδομένου ότι απαιτείται ένα εξειδικευμένο σετ δεξιοτήτων για αυτό το προφίλ, το τμήμα αντιστάθμισης για αυτόν τον ρόλο είναι επίσης ελκυστικό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μισθών Glassdoor, ο μέσος ετήσιος μισθός ενός Μηχανικού DevOps στην Ινδία είναι περίπου 6.06.445 ₹, 99.604 $ στις ΗΠΑ, 45.679 £/έτος στο Ηνωμένο Βασίλειο και 58.211 € στη Γερμανία.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να γνωρίζετε τον ετήσιο μέσο μισθό DevOps στη χώρα σας. Ο μισθός είναι συνήθως υψηλότερος για υποψηφίους με πλούσια γνώση των εργαλείων DevOps και μερικές φορές εξαρτάται και από την εμπειρία σας στον τομέα. Συνολικά, η πτυχή της σταδιοδρομίας και του μισθού των μηχανικών DevOps παγκοσμίως φαίνεται ιδιαίτερα απαιτητική.

DevOps Tools και Docker

Στην πρώτη ενότητα, μάθαμε ότι το DevOps είναι μια έννοια που μειώνει τις συγκρούσεις μεταξύ του προγραμματιστή και της ομάδας λειτουργίας. Αυτό γίνεται με μερικά από τα εργαλεία DevOps που συνήθως χρησιμοποιεί ένας μηχανικός DevOps. Κάθε εργαλείο DevOps επιλύει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού. Εάν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της περιβαλλοντικής αναντιστοιχίας, αυτό μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια του Docker.

Ας συζητήσουμε πρώτα τη δήλωση του προβλήματος και τη λύση λεπτομερώς.

Το πρόβλημα

Έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί μια εφαρμογή από την ομάδα ανάπτυξης και έχει σταλεί για δοκιμή. Δεδομένου ότι το περιβάλλον των μηχανών ανάπτυξης και δοκιμής είναι διαφορετικό και ως εκ τούτου, η εφαρμογή δεν λειτουργεί. Αυτό το πρόβλημα ονομάζεται αναντιστοιχία περιβάλλοντος. Τώρα ας συζητήσουμε τη λύση.

Η λύση

Υπάρχουν δύο λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, η πρώτη είναι μια εικονική μηχανή και η πιο σημαντική είναι το Docker. Αλλά το πρόβλημα με την εικονική μηχανή είναι ότι απαιτεί πολλούς πόρους. Οπότε το αριστερό είναι το Docker, η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να το διαβάσετε αυτό για να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ VM και Docker.

Πώς λύνεται;

Το Docker είναι ένα ελαφρύ δοχείο που αναπαράγει το ίδιο περιβάλλον σε πολλαπλά συστήματα. Τώρα οι προγραμματιστές θα αναπτύξουν το λογισμικό μέσα σε αυτό το κοντέινερ και θα παραδώσουν αυτό το κοντέινερ στην ομάδα δοκιμών. Δεδομένου ότι αυτό το δοχείο έχει το ίδιο περιβάλλον. Έτσι, η εφαρμογή θα εκτελείται χωρίς πρόβλημα και το πρόβλημα της περιβαλλοντικής αναντιστοιχίας έχει λυθεί.

Έτσι, το Docker είναι ένα εργαλείο που ταιριάζει απόλυτα στο οικοσύστημα DevOps.

Γιατί είναι απαραίτητο να μάθετε το Docker;

Ο πρωταρχικός στόχος του Docker είναι να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών επιτρέποντας σε πολλά κοντέινερ να τρέχουν στο ίδιο μηχάνημα. Το Docker εγγυάται πάντα ότι εάν μια εφαρμογή λειτουργεί καλά στο περιβάλλον ανάπτυξης, θα λειτουργήσει και στο περιβάλλον σταδιοποίησης και παραγωγής.

  Βρείτε ποιος μένει στη γειτονιά σας;

Αυτό βοηθά να αποκτήσετε υψηλότερο επίπεδο ελέγχου σε όλες τις τροποποιήσεις, επειδή γίνονται χρησιμοποιώντας τα ίδια κοντέινερ Docker. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στην επίτευξη υψηλής παραγωγικότητας, υψηλής απόδοσης επένδυσης (ROI) και στην εξοικονόμηση κόστους.

Λόγω όλων αυτών των πλεονεκτημάτων, οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει το Docker με αξιοσημείωτο ρυθμό. Πάνω από 35 εκατομμύρια εφαρμογές έχουν αποσταλεί μέσω Docker μέχρι σήμερα, Όχι μόνο, αλλά πάνω από 37 εκατομμύρια εφαρμογές Docker έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.

Κάθε εταιρεία που υιοθέτησε την κουλτούρα του DevOps χρησιμοποιεί το Docker για να προσφέρει μια αποτελεσματική και γρήγορη εφαρμογή στους πελάτες της και αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες που αναζητούν επαγγελματίες DevOps πρέπει να αναζητήσουν τον ειδικό/επαγγελματία Docker ως βασική απαίτησή τους στην περιγραφή της θέσης εργασίας.

Διαδικτυακή πλατφόρμα για εκμάθηση Docker

Τα παρακάτω που αναφέρονται είναι μερικοί από τους καλύτερους πόρους που διατίθενται στον Ιστό. Κάποιος μπορεί να δοκιμάσει οποιοδήποτε από αυτά με βάση το επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης. Μοιράζομαι τους συνδέσμους τόσο του κειμένου όσο και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που βασίζονται σε βίντεο, τα οποία είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους χρηστών, δηλαδή για αρχάριους έως κύριους.

🧑‍💻 Εκμάθηση βάσει βίντεο

Για αρχάριους

Αυτό το μάθημα δικαιούται για αρχάριους ο εκπαιδευτής Demetrius Johnson. Είναι ένα μάθημα επί πληρωμή για το Udemy. Όλες οι διαλέξεις αυτού του μαθήματος είναι απλές και κατανοητές. Το μάθημα συνοδεύεται από άσκηση επίδειξης και κωδικοποίησης, η οποία μας βοηθά να εξασκούμε τις εντολές Docker και να μαθαίνουμε γρήγορα.

Docker Certified Associate

Τι θα λέγατε να λάβετε πιστοποίηση Docker;

Εάν αναπνέετε το Docker ή ο οργανισμός σας πρόκειται να το υιοθετήσει σύντομα και σας ζητηθεί να εμπλακείτε, τότε θα ήταν λογικό να λάβετε την κατάλληλη εκπαίδευση και να αποκτήσετε πιστοποίηση Docker.

Whizlabs προσφέρει περισσότερες από 6 ώρες εκπαίδευσης Docker, όλα όσα χρειάζεστε για να μάθετε και να ξεκινήσετε. Μόλις αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, μπορείτε να δοκιμάσετε το πρακτικό τεστ για να αξιολογήσετε τον εαυτό σας πριν γράψετε μια εξέταση. Η εξέταση πιστοποίησης Docker περιέχει τα ακόλουθα.

  • Ενορχήστρωση
  • Δικτύωση
  • Δημιουργία και διαχείριση εικόνας
  • Εγκατάσταση και διαμόρφωση
  • Ασφάλιση Docker
  • Αποθήκευση και όγκοι

Μπορείτε να το διαβάσετε για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το Docker σε CentOS, Ubuntu, Debian και Windows.

Από το μηδέν στον ήρωα

Αυτό το μάθημα είναι δωρεάν διαθέσιμο στο YouTube ανέβηκε από Εντουρέκα. Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για αρχάριους και επαγγελματίες που θέλουν να κατακτήσουν τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων μέσω του Docker.

Υπερεντατικά μαθήματα

Ακόμη ένα άλλο πληρωμένο από την Udemy. Αυτό Σειρά μαθημάτων ξεκινά με τις θεμελιώδεις έννοιες και βαθμιαία βουτάει στο βάθος. Όπως αντικατοπτρίζει ο τίτλος του μαθήματος, το κοινό του Ideal θα ήταν αρχάριοι αλλά και επαγγελματίες.

  Πώς να διορθώσετε αυτόματα τις στραβές φωτογραφίες του iPhone σας

Ξεκινώντας

Ξεκινώντας με το Docker έχει οδηγίες από τον Nigel από το Pluralsight. Αυτό το σεμινάριο είναι ιδανικό για αρχάριους. Βοηθά στην κατανόηση των βασικών αρχών του Docker.

Βαθιά κατάδυση

Αυτό το μάθημα προορίζεται τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες. Αυτό είναι επίσης από την Pluralsight με εκπαιδευτή τον Nigel. Το μάθημα περιλαμβάνει πολλά πρακτικά εργαστήρια και ασκήσεις. Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, κάποιος μπορεί να ανεβάσει την καριέρα του/της στο επόμενο επίπεδο.

Από αρχάριους έως προχωρημένους

Το τελευταίο στη λίστα είναι Comprehensive Docker: Από αρχάριους έως προχωρημένους, ένα επί πληρωμή μάθημα από το Experfy. Όπως αντικατοπτρίζει το όνομα, το ιδανικό κοινό θα ήταν ένας αρχάριος και ένας επαγγελματίας. Ξεκινά με τις βασικές αρχές και καλύπτει όλες τις προηγμένες λειτουργίες

📚 Πόροι που βασίζονται σε κείμενο

Docker για προγραμματιστές

Docker για προγραμματιστές είναι ένα μάθημα επί πληρωμή από τον Arnaud Weil από το Educative. Το σεμινάριο προορίζεται κυρίως για προγραμματιστές που έχουν προηγούμενες γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού ή σεναρίου όπως .NET Core, Java, Node.JS, PHP ή Python, JavaScript κ.λπ. Ξεκινά με λεπτομέρειες πολύ χαμηλού επιπέδου και αγγίζει ανώτερο επίπεδο χωρίς αφήνοντάς μας να χαθούμε σε οποιαδήποτε Ζαργόνα. Αυτό το μάθημα έχει δικαίωμα σε όλα τα επίπεδα αναγνωστών.

Για απόλυτους αρχάριους

Docker Tutorial για απόλυτους αρχάριους είναι ένα άλλο σεμινάριο βασισμένο σε κείμενο από το Tutorials Point. Διατίθεται ελεύθερα και εξηγεί όλες τις πτυχές της υπηρεσίας Docker Container. Ξεκινά επίσης με βασικές εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις παραμέτρων των Dockers και σταδιακά περνά σε προηγμένα θέματα όπως η δικτύωση και οι εγγραφές.

Για προγραμματιστή Java

Docker Tutorial για Java Developer από το Java Code Geeks είναι το πιο ευρέως διαβασμένο σεμινάριο μεταξύ προγραμματιστών Java. Είναι γραμμένο από τον Andrey Redko, έναν έμπειρο προγραμματιστή λογισμικού. Με αυτό το σεμινάριο, μπορούμε να θέσουμε σε λειτουργία την εφαρμογή μας που βασίζεται στο Docker σε ελάχιστο χρόνο. Αν και δικαιούται προγραμματιστές Java, ειλικρινά μιλώντας, όλα τα επίπεδα αναγνωστών μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το σεμινάριο.

Docker 101

Αυτό το σεμινάριο είναι από το ίδιο το Docker. Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες. Είναι ένα αυτοδύναμο, πρακτικό σεμινάριο που καλύπτει βασικές αρχές σε προηγμένα θέματα όπως η δημιουργία εικόνων, η δικτύωση κ.λπ.

συμπέρασμα

Στο τέλος, ελπίζω να καταλάβετε καλύτερα γιατί οι επαγγελματίες DevOps είναι απαραίτητοι για εταιρείες που θέλουν να φέρουν τα προϊόντα λογισμικού τους στην αγορά ταχύτερα και πιο αξιόπιστα. Έχετε επίσης μια πολύ καλή ιδέα για το γιατί είναι σημαντικό να μάθετε το Docker και πού ταιριάζει στον κόσμο των DevOps.