11 τρόποι για να κάνετε τον ιστότοπό σας αξιόπιστο

Η αξιοπιστία της ιστοσελίδας είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας στη σημερινή επιχείρηση. Όταν κοιτάτε τις κορυφαίες επωνυμίες, μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο ισχυρή είναι η βάση χρηστών τους και πόσο πιστοί είναι οι πελάτες τους σε αυτές τις επωνυμίες.

Είναι επειδή έχουν δημιουργήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και τη διατήρησαν. Ανεξάρτητα από τον κλάδο σας, η απόκτηση της εμπιστοσύνης των χρηστών είναι απαραίτητη για να φτάσει ο ιστότοπος ή η επωνυμία σας στα ύψη.

Μα γιατί?

Έχετε ήδη έναν λειτουργικό ιστότοπο, ποιοτικά προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες, οπότε γιατί έχει σημασία;

Λοιπόν, συγχαρητήρια για αυτά, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά. Πρέπει να υπάρχουν χιλιάδες επωνυμίες σαν εσάς με παρόμοιες προσφορές. Επίσης, θα υπάρχουν απατεώνες που υποδύονται γνήσια εμπορικά σήματα.

Λοιπόν, σε αυτή την προχωρημένη ηλικία, πώς θα αναγνωρίσουν οι πελάτες εάν είστε άξιοι της εμπιστοσύνης σας ή όχι;

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εξασφαλίσετε μερικά πράγματα και να κάνετε κάτι επιπλέον για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει ορισμένες υποδείξεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον ιστότοπό σας αξιόπιστο.

Πάμε!

Βελτιστοποιήστε τον τομέα σας

Το όνομα τομέα σας είναι το μοναδικό αναγνωριστικό για τον ιστότοπό σας και είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξουν οι επισκέπτες. Πρέπει να είναι εύκολο να το θυμάστε, ώστε οι χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση στον ιστότοπό σας χωρίς σύγχυση. Το όνομα τομέα σας δεν πρέπει να δυσκολεύει τους ανθρώπους που τους λείπει πάντα και να καταλήγουν απογοητευμένοι και να επισκέπτονται άλλους ιστότοπους με μια εύκολη στην απομνημόνευση διεύθυνση.

Για αυτό, έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα:

 • Επιλέξτε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα αντί για έναν υποτομέα όπως το abc.wordpress.com. Η χρήση ενός προσαρμοσμένου ονόματος τομέα όπως το abc.com προσθέτει μια επαγγελματική πινελιά.
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε το όνομα τομέα σας σύντομο και γρήγορο στην ορθογραφία χωρίς να περιλαμβάνει ειδικούς χαρακτήρες.
 • Χρησιμοποιήστε μια ποιοτική επέκταση τομέα όπως .com, .net, .io κ.λπ. αντί να χρησιμοποιήσετε .info, .science κ.λπ. που πολλοί ιστότοποι θεωρούν κατώτερη ή ανεπιθύμητη.
 • Επιλέξτε το όνομα που σχετίζεται με την επωνυμία σας και τον κλάδο που εξυπηρετείτε. Θα βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι είναι ουσιαστικά ο ιστότοπός σας.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα blog μόδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τομέα με σχετικές λέξεις-κλειδιά όπως “στυλ” ή “μόδα” και τις παραλλαγές τους. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε το όνομά σας για να το κάνετε ακόμα πιο εξατομικευμένο.

Προσθήκη HTTPS για ασφάλεια

Ένα άλλο πράγμα για να κάνετε τον ιστότοπό σας αξιόπιστο είναι η χρήση HTTPS στο όνομα τομέα σας. Είναι ζωτικής σημασίας, καθώς καθιστά τον ιστότοπό σας πιο ασφαλή και οι επισκέπτες με αυτές τις γνώσεις μπορεί να αποφασίσουν να μην επισκεφτούν τον ιστότοπό σας εάν το HTTPS δεν είναι ενεργοποιημένο.

Λοιπόν, τι είναι ακριβώς;

Ας πάρουμε το παράδειγμα του grtechpc.org. Ο ιστότοπος έχει τη διεύθυνση URL: www.grtechpc.org.com, η οποία αναγνωρίζεται γρήγορα. Αλλά περιέχει επίσης ένα κρίσιμο στοιχείο – https:// που προηγείται της διεύθυνσης URL. Αυτό είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου με s ή χωρίς αυτό για ασφάλεια. Αυτές τις μέρες, η προσθήκη www έχει καταστεί ασήμαντη λόγω πολλής ασάφειας στον κόσμο του Διαδικτύου. Η προσθήκη s στο HTTP, HTTPS, έχει γίνει αναγκαιότητα λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας.

Ο ιστότοπός σας έχει HTTP από προεπιλογή, επομένως πρέπει να τον κάνετε HTTPS εγκαθιστώντας ένα πιστοποιητικό SSL. Δημιουργεί ασφαλή συνδεσιμότητα μεταξύ του προγράμματος περιήγησης ενός επισκέπτη και του διακομιστή φιλοξενίας Ιστού σας, ώστε να μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα με ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα, αυξάνει την εμπιστοσύνη του ιστότοπου, καθώς οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να δουν ένα πράσινο λουκέτο για τη διεύθυνση του ιστότοπού σας, λέγοντάς τους ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής για επίσκεψη.

Όμορφη αλλά διαισθητική σχεδίαση

Οι σύγχρονες τοποθεσίες πρέπει να είναι όμορφες αλλά και διαισθητικές για να προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία επισκεπτών.

Είναι σαν το σπίτι σας που αφιερώνετε αρκετό χρόνο για να αποφασίσετε τα χρώματα, τα σχέδια, την τοποθέτηση στοιχείων σε προσβάσιμα σημεία του σπιτιού κ.λπ.

Οι επισκέπτες σας θα το εκτιμούσαν εάν μπορούσατε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σχεδιάσετε έξυπνα τον ιστότοπό σας, καθώς εκεί προσγειώνονται για πρώτη φορά όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Για αυτό, φροντίστε να:

 • Επιλέξτε μια ελκυστική και χρήσιμη διάταξη σχεδίασης και θέμα που μπορεί να προσφέρει ευελιξία για να πειραματιστείτε με το σχέδιό σας.
 • Χρησιμοποιήστε συναφείς, ποιοτικές εικόνες, βίντεο και άλλα γραφικά στοιχεία εναρμονισμένα με τον στόχο του ιστότοπού σας.
 • Σχεδιάστε κάθε σελίδα έξυπνα με μια σαφή περιγραφή και τονισμένα CTA που ξεχωρίζουν και προκαλούν τους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε αυτές. Κάντε την πλοήγηση στην ιστοσελίδα ομαλή, ώστε οι επισκέπτες να μην δυσκολεύονται να μετακινηθούν από τη μια σελίδα στην άλλη, διατηρώντας την αισθητική που δεν τους κατακλύζει.
  Τρόπος χρήσης πολλαπλών προφίλ χρηστών στον Microsoft Edge

Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή ιστότοπου για να προσθέσει εξαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, λογότυπο, ευανάγνωστο κείμενο, να προσθέσει τοποθετήσεις και άλλα αισθητικά στοιχεία για τον ιστότοπό σας για να καταπλήξει τους επισκέπτες.

Βελτιώστε το Περιεχόμενό σας

Εντάξει, άρα έχετε σχεδιάσει τον ιστότοπό σας θαυμάσια, αλλά τι γίνεται με το περιεχόμενο;

Όταν οι επισκέπτες έρχονται στον ιστότοπό σας, αναζητούν κάποιες πληροφορίες. Μπορεί να είναι άρθρα και ιστολόγια που μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους, προϊόντα ή υπηρεσίες που τους αρέσει να αγοράζουν ή οτιδήποτε άλλο αναζητούσαν.

Οι επισκέπτες θα αναζητήσουν τις πληροφορίες που έχετε δώσει στον ιστότοπό σας, γι’ αυτό πρέπει να αναβαθμίσετε το παιχνίδι περιεχομένου σας. Το ποιοτικό περιεχόμενο θα δελεάσει τους χρήστες σας να βρίσκονται στον ιστότοπό σας και να κάνουν τις ενέργειες που θέλετε, όπως να κάνουν μια αγορά, να διαβάσουν άρθρα, να κάνουν κλικ σε συνεργάτες κ.λπ.

Επομένως, φροντίστε να ενσωματώνετε στους ιστότοπούς σας περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, με γνώμονα τα αποτελέσματα, όπως την ενότητα «Σχετικά με εμάς», το αντίγραφο της αρχικής σελίδας, τα άρθρα και τα ιστολόγια, τις περιγραφές προϊόντων και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε οδηγούς και ηλεκτρονικά βιβλία για να ενημερωθούν οι χρήστες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας ή να τα πουλήσετε αν θέλετε.

Επιπλέον, κάντε τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο ενημερωτικό και βοηθήστε τους χρήστες να λύσουν κοινά ζητήματα συμπεριλαμβάνοντας μια ενότητα Συχνές ερωτήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις σε μια απλή και κατανοητή γλώσσα. Για αυτό, μπορείτε να προσλάβετε έναν κειμενογράφο για να γράψει το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας με ελκυστικό τρόπο και να επικοινωνήσει αποτελεσματικά το μήνυμά σας στο κοινό σας.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ορθογραφικά λάθη ή ανακρίβειες στο περιεχόμενό σας. Εάν διατηρείτε ένα ιστολόγιο, δημοσιεύετε τακτικά ενημερωτικά άρθρα και αναφέρετε πόρους για να το κάνετε αυθεντικό και να βασίζεται στην έρευνα. Επίσης, συμπεριλάβετε σχετικές CTA και εικόνες στο περιεχόμενό σας για να το κάνετε ελκυστικό, να προσελκύσετε χρήστες και να πείσετε τους ανθρώπους να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια.

Βελτιώστε το SEO του ιστότοπου

Ακόμα κι αν έχετε την καλύτερη σχεδίαση, όνομα τομέα και περιεχόμενο, πώς θα γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι υπάρχεις εάν ο ιστότοπός σας δεν μπορεί να καταταχθεί στις μηχανές αναζήτησης;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να αυξήσετε την προβολή του ιστότοπού σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να σας βρίσκουν εύκολα όταν αναζητούν πληροφορίες, προϊόντα ή υπηρεσίες. Και εδώ είναι που το SEO λάμπει. Το Search Engine Optimization (SEO) περιλαμβάνει ορισμένες πρακτικές που βοηθούν στην αύξηση της κατάταξης του ιστότοπού σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo κ.λπ.

Οι άνθρωποι στις μέρες μας πηγαίνουν στο Διαδίκτυο για να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με αυτές τις μηχανές πριν προβούν σε αγορά ή αναζητήσουν καθοδήγηση. Περισσότερα άτομα θα επισκεφθούν τον ιστότοπό σας και θα μάθουν για εσάς, εάν κατατάξετε καλά. Και τώρα, όλη η προσπάθεια που έχετε κάνει μπορεί να αποδοθεί.

Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τρεις τρόπους για να αποφασίσουν την κατάταξη ιστοτόπων – ανίχνευση, κατάταξη και ευρετηρίαση.

 • Τα ρομπότ μηχανών αναζήτησης ανιχνεύουν τον ιστό και βρίσκουν ιστότοπους μέσω συνδέσμων από άλλους ιστότοπους. Ως εκ τούτου, πρέπει να ξεκινήσετε τη δημιουργία συνδέσμων με άλλους ιστότοπους.
 • Αφού τα bots ανιχνεύσουν και βρουν τον ιστότοπό σας, τον ευρετηριάζουν σε χιλιάδες άλλους ιστότοπους με βάση το περιεχόμενο, τις λέξεις-κλειδιά, τη συνάφεια, τη μοναδικότητα, τα πολυμέσα και τους συνδέσμους. Επομένως, συμπεριλάβετε τακτικά φρέσκο ​​περιεχόμενο με λέξεις-κλειδιά και μέσα για κατάταξη.
 • Τέλος, οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν τον ιστότοπό σας προσδιορίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τη δεδομένη αναζήτηση. Βασίζεται στην αυθεντία και τη συνάφεια του περιεχομένου σας. Επομένως, συμπεριλάβετε σχετικό περιεχόμενο που στοχεύει τις λέξεις-κλειδιά της επιχείρησής σας ή του κλάδου που αναζητά το κοινό σας.
  Πώς να ταξινομήσετε κατά ημερομηνία στο Microsoft Excel

Τοποθετήστε τις διαφημίσεις στρατηγικά

Η συμπερίληψη διαφημίσεων στον ιστότοπό σας βοηθά στη δημιουργία εσόδων από τον ιστότοπό σας. Ως εκ τούτου, συμφωνείτε ευχαρίστως να τα χρησιμοποιήσετε.

Είναι εντάξει να το κάνετε εάν οι διαφημίσεις είναι σχετικές με τον ιστότοπό σας και μπορεί να βοηθήσουν τους επισκέπτες σας να βρουν πολύτιμα προϊόντα ή υπηρεσίες. Αλλά μπορεί να τους ενοχλήσει αν τοποθετήσετε πάρα πολλές διαφημίσεις ή διαφημίσεις ακατάλληλες για τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Το χειρότερο είναι οι αναδυόμενες διαφημίσεις που αρχίζουν να παίζονται από το πουθενά, επιβραδύνουν τα προγράμματα περιήγησης ιστού, καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα και απογοητεύουν τους επισκέπτες.

Και αν τους ενοχλήσετε, μαντέψτε, μπορεί να τους χάσετε, κάτι που θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα και την κερδοφορία σας. Είναι κάτι που δεν θα θέλατε ποτέ, επομένως τοποθετήστε διαφημίσεις στρατηγικά στον ιστότοπό σας. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

 • Τοποθετήστε 2-3 καλύτερες διαφημίσεις για τις οποίες μπορεί να ενδιαφέρονται οι χρήστες, διότι εάν προσθέσετε περισσότερες, λιγότερος χώρος θα είναι διαθέσιμος για το περιεχόμενο για το οποίο έχουν έρθει οι επισκέπτες. Σχεδιάστε διαφημίσεις και banner που οι επισκέπτες δεν βρίσκουν ότι υπερισχύουν του περιεχομένου σας ή δεν τραβούν υπερβολική προσοχή που μπορεί να τους τρομάξει.
 • Μην ξεγελάτε ποτέ το κοινό σας, διαφορετικά μπορεί να χάσετε την εμπιστοσύνη του. Αποφύγετε τη χρήση διαφημίσεων που μοιάζουν με το περιεχόμενό σας, στις οποίες οι επισκέπτες καταλήγουν να κάνουν κλικ ακόμα κι αν δεν το θέλουν. Αντίθετα, διαφοροποιήστε τις διαφημίσεις από το περιεχόμενο ενσωματώνοντας κάποιες αλλαγές στο χώρο ή στα χρώματα.

Μπορείτε επίσης να επισημάνετε τις διαφημίσεις, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να τις διαφοροποιήσουν, προσθέτοντάς τους ετικέτες ως “διαφημίσεις”, “ανάρτηση χορηγίας” κ.λπ. Σημαίνει ότι είστε διαφανείς στους επισκέπτες και ότι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν κλικ σε αυτήν ή όχι.

Συμπεριλάβετε μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες έχουν σημασία. Αποτελούν απόδειξη ότι άλλοι έχουν αποδεχθεί τις υπηρεσίες, τα προϊόντα σας ή συνεργάστηκαν μαζί σας σε κάτι και ότι ήταν χαρούμενοι γι’ αυτό.

Οι δόλιες δραστηριότητες είναι παντού και κανείς δεν θέλει να πλαισιωθεί. Συμπεριλαμβάνοντας μαρτυρίες, αποδεικνύετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να σας εμπιστευτούν τις πληροφορίες, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Επιπλέον, οι γνήσιες μαρτυρίες σας διαφοροποιούν από τους άλλους και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση με κοινωνική απόδειξη. Βοηθά επίσης να ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους στην επωνυμία ή τον ιστότοπό σας, επειδή μπορούν να δουν πόσο χαρούμενοι είναι οι άλλοι επιλέγοντάς σας. Ένα πράγμα που πρέπει να διασφαλίσετε, πρέπει πάντα να συμπεριλάβετε γνήσιες μαρτυρίες, καθώς το αντίθετο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη φήμη.

Για μαρτυρίες, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα:

 • Ζητήστε από τους ευχαριστημένους πελάτες σας να παρέχουν μαρτυρίες που μπορείτε να δημοσιεύσετε στον ιστότοπό σας. Συμπεριλάβετε το όνομα, τη φωτογραφία και την οργανωτική τους ικανότητα, εάν είναι δυνατόν, για να κάνετε τη μαρτυρία πιο αυθεντική.
 • Λάβετε κριτικές χρηστών και δημοσιεύστε ιστορίες επιτυχίας στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μελέτες περιπτώσεων σχετικά με το πώς βοηθήσατε κάποιον με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θα έχει πιο ουσιαστικό αντίκτυπο στο κοινό που αναζητά παρόμοια βοήθεια.
 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με δημοφιλείς, αξιόπιστους ιστότοπους πολυμέσων για να παρουσιάσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θα αυξήσει επίσης την ορατότητά σας μπροστά σε μια ευρύτερη βάση χρηστών, η οποία μπορεί να βοηθήσει σε περισσότερη επισκεψιμότητα και μετατροπές ιστότοπου.

Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε είναι πελάτες είτε οργανισμοί. Δημοφιλείς ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn είναι εύκολοι τρόποι για να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα, να συνδεθείτε μαζί τους και να αναπτύξετε το επαγγελματικό σας δίκτυο.

Επομένως, επιλέξτε το LinkedIn ή άλλους ιστότοπους πολυμέσων με τους οποίους αισθάνεστε άνετα και πού βρίσκεται το κοινό σας. Δημιουργήστε έναν επαγγελματικό λογαριασμό και παραμείνετε ενεργοί για να δικτυώνεστε συνεχώς με τους ανθρώπους του κλάδου σας και να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας.

Επιπλέον, προσθέστε τους συνδέσμους κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπό σας και συμπεριλάβετε τις πληροφορίες του ιστότοπού σας στις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να είναι μια κατάσταση win-win γιατί μπορείτε να αυξήσετε τη βάση του κοινού σας και με τους δύο τρόπους.

Για παράδειγμα, όταν οι χρήστες σας βρίσκουν στο LinkedIn, μπορούν να ελέγξουν τη διεύθυνση του ιστότοπού σας και να μεταβούν στον ιστότοπό σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Ομοίως, εάν έχουν βρει τον ιστότοπό σας, μπορούν να μεταβούν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να ελέγξουν το προφίλ σας και να δουν την αυθεντικότητά σας. Λειτουργεί και με τους δύο τρόπους και συμβάλλει στην οικοδόμηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης με το κοινό σας.

  14 πρακτικές δοκιμές Azure που θα σας βοηθήσουν να περάσετε τις πραγματικές εξετάσεις

Τώρα, τα έχετε όλα στη θέση τους. Ο σχεδιασμός του ιστοτόπου σας είναι εξαιρετικός, το περιεχόμενο και το SEO είναι εξαιρετικά, οι κοινωνικοί σύνδεσμοι προστίθενται, οι διαφημίσεις τοποθετούνται καλά και υπάρχουν μαρτυρίες, αλλά αν δεν παρέχετε τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας, θα είναι πρόβλημα για τους επισκέπτες.

Δεν θα έχει σημασία πόση προσπάθεια έχετε καταβάλει εάν ο επισκέπτης δεν μπορεί να βρει τον σωστό τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας. Θα μπορούσαν να πάνε σε άλλες τοποθεσίες.

Επομένως, διευκολύνετε τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν έχουν κάποιο ερώτημα, πρόβλημα ή αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές σας.

Μπορείτε να προσθέσετε τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου και την επιλογή συνομιλίας, αν θέλετε, στην αρχική σελίδα και στις σελίδες επικοινωνίας. Σχεδιάστε τη σελίδα επαφής προσεκτικά, διατηρώντας την απλή. Προσφέρετε πολλά κανάλια επικοινωνίας, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να επιλέγουν άνετα την καλύτερη επιλογή.

Επιπλέον, συμπεριλάβετε μια γρήγορη φόρμα επικοινωνίας για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί σας σχετικά με το περιβάλλον τους. Κάντε το απλό και μην κάνετε πολλές ερωτήσεις, καθώς μπορεί να ενοχλήσει τους χρήστες που δεν θέλουν να μοιραστούν τέτοιες πληροφορίες. Μπορείτε απλώς να ζητήσετε το όνομά τους, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την ανησυχία που έχουν, ώστε να πάρετε μια ιδέα για το τι πραγματικά αναζητούν.

Επιπλέον, εάν είστε πάροχος προϊόντων ή υπηρεσιών, φροντίστε να είστε διαθέσιμοι γρήγορα μέσω ζωντανής συνομιλίας ή τηλεφωνικής κλήσης, τουλάχιστον κατά τις εργάσιμες ώρες, αν όχι 24×7 (αν και το 24×7 είναι το καλύτερο). Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε μια επιλογή επικοινωνίας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να είστε διαφανείς

Η διαφάνεια είναι ζωτικής σημασίας στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο που δέχεται επίθεση από απατεώνες και οπορτουνιστές. Όποιες και αν είναι οι πολιτικές σας, πόσο εύκολες ή αυστηρές, πρέπει να τις κοινοποιείτε ξεκάθαρα στους επισκέπτες σας. Θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη δουλειά σας και θα τους αποτρέψει από το να είναι στο σκοτάδι.

Για παράδειγμα, παρουσιάστε ευθέως την πολιτική επιστροφών σας εάν πουλάτε ορισμένα προϊόντα. Θα βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν τι θα συμβεί και τι να περιμένουν όταν θέλουν να επιστρέψουν ένα αντικείμενο. Αποτρέπει επίσης την περιττή τριβή που θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη σας. Για αυτό:

 • Δημιουργήστε μια σελίδα όρων και προϋποθέσεων που επισημαίνει όλες τις πολιτικές που έχετε για τους επισκέπτες και ότι συμφωνούν με αυτές πριν προχωρήσετε στον ιστότοπό σας.
 • Επίσης, δημιουργήστε μια σελίδα για την πολιτική απορρήτου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κατανοήσουν πώς χρησιμοποιείτε τα δεδομένα τους. Θα διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας σε εσάς και θα αποτρέψει τους κινδύνους που σχετίζονται με τους κανονισμούς συμμόρφωσης και τις κυρώσεις.

Διατηρήστε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο

Όλες οι παραπάνω υποδείξεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον ιστότοπό σας αξιόπιστο και είναι πολύ χρήσιμοι κατά την κατασκευή. Θα δημιουργήσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας. Και τώρα έχετε μια ακόμη ευθύνη – να διατηρήσετε αυτή την εμπιστοσύνη.

Και πώς το κάνεις αυτό;

Πρέπει να ενημερώνετε τακτικά τον ιστότοπό σας. Εννοώ όλο το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένου του αντιγράφου ιστού, της δημιουργίας νέων άρθρων και ιστολογίων, της ενημέρωσης των παλαιών άρθρων, της ενημέρωσης της πολιτικής απορρήτου και των όρων και προϋποθέσεων εάν αλλάξουν κ.λπ.

Όταν ενημερώνετε τον ιστότοπό σας, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, τα άρθρα και τον τρόπο χρήσης του.

Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τους χρήστες μέσω του email τους εάν υποστείτε σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες για να χρησιμοποιούν τον ιστότοπο πιο αποτελεσματικά, όπως οι όροι χρήσης. Ως αποτέλεσμα, οι επισκέπτες σας θα αισθάνονται ότι ανησυχείτε για αυτούς και την εμπειρία τους, και ως εκ τούτου, μπορούν να παραμείνουν πιστοί χρήστες σας.

Συμπέρασμα 👨‍🏫

Η εμπιστοσύνη των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες ανταγωνιστικοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων αυτών που υποδύονται ή είναι απατεώνες. Ως εκ τούτου, οι επισκέπτες αναζητούν εμπιστοσύνη και κάτι επιπλέον που μπορεί να σας διαφοροποιήσει από τους υπόλοιπους. Και μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους ακολουθώντας τα παραπάνω σημεία που συζητήσαμε. Θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των χρηστών και να τη διατηρήσετε μακροπρόθεσμα.