11 συναρπαστικές δυνατότητες για τα Windows 11 [2022]

Επιτέλους, έξι χρόνια μετά τα Windows 10, η τελευταία ενημέρωση των Windows 11 είναι εδώ!

Όπως πάντα, με αυτήν την ενημέρωση, μπορείτε να περιμένετε καλύτερη παραγωγικότητα και διεπαφή συστήματος, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στο κατάστημα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε!

Design Makeover

Με τη νέα ενημέρωση έχουν έρθει εντελώς νέα και κομψή οθόνη κλειδώματος καθώς και φόντο αρχικής οθόνης. Αυτές οι οθόνες διαθέτουν ζωντανά χρώματα και μαγευτικά μοτίβα για να κάνουν την εργασία να φαίνεται πιο συναρπαστική από πριν. Θα δείτε ζωντανούς χρωματικούς συνδυασμούς, μοναδικά θέματα, έναν διακόπτη λειτουργίας ανοιχτού-σκούρου και φρέσκες εικόνες φόντου. Εν ολίγοις, ο φορητός υπολογιστής σας θα έχει αλλάξει πλήρως μετά από αυτήν την ενημέρωση.

Μαγευτικό UI UX

Τα Windows 11 ομορφαίνουν την επιφάνεια εργασίας σας με μια ελκυστική διεπαφή χρήστη που βελτιώνει την εμπειρία σας. Σας δίνει επιλογές για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο στυλ σε οτιδήποτε θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επαναφέρετε τη θέση του κεντρικού κουμπιού εκκίνησης σε αριστερό προσανατολισμό. Το καλύτερο μέρος για τις αλλαγές UI/UX είναι οι γραμματοσειρές και τα εικονίδια του συστήματος.

Τα τελευταία έχουν γίνει πιο σχετικά με αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, όπως τα εικονίδια του καιρού και του φακέλου μουσικής. Ακόμη και η επάνω γραμμή του File Explorer έχει γίνει πιο φιλική στην αφή μετατρέποντας τις καρτέλες της σε κουμπιά.

  12 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για Windows 11 που απλά δεν μπορείτε να χάσετε

Ανανεωμένες διατάξεις

Η εστίασή σας θα παραμένει πλέον στο κέντρο της οθόνης όλη την ώρα. Ο σχεδιασμός της συμβατικής γραμμής εργασιών έχει μεταμορφωθεί ώστε να τοποθετεί το κουμπί Έναρξη στη μέση για ευκολότερη πρόσβαση. Κάνοντας δεξί κλικ πάνω του, θα εμφανιστούν επιλογές με περισσότερες ενέργειες από πριν, όπως το Κέντρο κινητικότητας, η Διαχείριση Συσκευών, το Τερματικό των Windows και η Διαχείριση Υπολογιστή.

Το κύριο μενού ανοίγει προς τα πάνω, με τη γραμμή αναζήτησής του να βρίσκεται στην κορυφή. Όλα τα παράθυρα και οι εργασίες θα φαίνονται πιο προσεγμένα και ελκυστικά. Επιπλέον, το κουμπί Έναρξη εμφανίζει τις πρόσφατες καρτέλες σας για να σας διευκολύνει να συνεχίσετε την εργασία σας.

Εφαρμογές Android;

Ναί!

Τα Windows 11, σε συνεργασία με την Amazon, σάς επιτρέπουν τώρα να κατεβάζετε εφαρμογές Android από το Amazon Playstore στην επιφάνεια εργασίας σας. Από παιχνίδια μέχρι μουσική, ψυχαγωγία μέχρι ακαδημαϊκούς, από την ανάγνωση ενός βιβλίου μέχρι την κράτηση ταξί, δεν θα χάνετε πλέον τις αγαπημένες σας εφαρμογές λόγω των περιορισμών της συσκευής σας.

Παράθυρο widget

Τέλος, υπάρχει τώρα μια πρόβλεψη ενός παραθύρου Widget για να οργανώσετε και να ιεραρχήσετε τις εφαρμογές. Μπορείτε να παρακολουθείτε απευθείας τον καιρό ή να ενημερώνεστε για το σκορ του κρίκετ από την οθόνη σας, όπως ακριβώς κάνατε στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα γραφικά στοιχεία για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας και να επεκτείνετε ή να ελαχιστοποιήσετε την καρτέλα για ευκολία.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες προβολές στο Event Viewer στα Windows 10

Κεντρικό κουμπί σίγασης για διάσωση

Εμπνευσμένα από τα σενάρια Work-From-Home παγκοσμίως σήμερα, τα Windows δημιούργησαν το καθολικό κουμπί Mute. Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες για να σας απαλλάξει από το βάρος της συνεχούς επίγνωσης αυτού που λέτε. Τοποθετείται στο δίσκο συστήματος και είναι εύκολη η πρόσβαση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών σας.

Εκσυγχρονισμένες ομάδες της Microsoft

Βλέπουμε μια αυξανόμενη εξάρτηση από τηλεδιάσκεψη μέσω Διαδικτύου, επιχειρηματικά μηνύματα και υπηρεσίες επικοινωνίας. Λογισμικό και εφαρμογές όπως το Microsoft Teams έχουν γίνει επομένως εξαιρετικά σημαντικά για εικονικές εκδηλώσεις. Έτσι, η εφαρμογή Teams είναι ενσωματωμένη στην ίδια τη γραμμή εργασιών για να σας διευκολύνει να ξεκινήσετε εικονικές συσκέψεις.

Wi-Fi 6E

Αυτή η προηγμένη τεχνολογία κάνει την παροχή και τη χρήση του Διαδικτύου ταχύτερη, ευκολότερη, πιο αποτελεσματική και ασφαλέστερη. Επιτρέπει έως και 300% περισσότερο εύρος ζώνης από τα Windows 10 και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες Gigabit με ελάχιστη καθυστέρηση. Παρά το γεγονός ότι έχει ένα πιο συνεχόμενο φάσμα και μεγάλα κανάλια για υψηλή χωρητικότητα, εξασφαλίζει λιγότερες παρεμβολές κατά τη μετάδοση δεδομένων.

Βελτιωμένη αφή

Περαιτέρω επεκτείνοντας την εξαιρετική διεπαφή χρήστη, η επιφάνεια εργασίας σας θα είναι πλέον πιο φιλική προς την αφή και την γραφίδα. Η τοποθέτηση των εικονιδίων, των κουμπιών, των καρτελών και των πλήκτρων στην οθόνη είναι τέτοια που μπορείτε να απολαύσετε την πληκτρολόγηση χωρίς σφάλματα. Ακόμη και η είσοδος του μικροφώνου έχει γίνει πιο αξιόπιστη και ακριβής. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος και τον τύπο των γραμματοσειρών και το συνολικό θέμα του συστήματος ώστε να ταιριάζει στις οπτικές σας ανάγκες.

  Διορθώστε το σφάλμα θερμικής διαδρομής στα Windows 10

Το gaming μόλις ανέβηκε!

Το πιο συναρπαστικό μέρος αυτής της ενημέρωσης θα είναι η αυτόματη υποστήριξη HDR (υψηλού δυναμικού εύρους) στην πλατφόρμα παιχνιδιών και ροής. Η εφαρμογή Xbox είναι πλέον ενσωματωμένη στο σύστημα και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συλλογή βιντεοπαιχνιδιών της μέσω του Xbox Game Pass. Περισσότερα από 100 παιχνίδια όπως το Halo Infinite και το Age of Empires IV θα είναι διαθέσιμα μέσα σε λίγα κλικ!

Ενα τηλέφωνο? Επιτραπέζιος υπολογιστής;

Η ενημέρωση των Windows 11 σχεδόν θολώνει τη γραμμή μεταξύ ενός τηλεφώνου και ενός επιτραπέζιου υπολογιστή με τόσο προηγμένες δυνατότητες και σχεδιασμό γραφικών. Κάνει το σερφ, τη μάθηση, το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και την εργασία διασκεδαστικά και πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να εκτελέσετε πολλές εργασίες χρησιμοποιώντας τη διάταξη Snap, να εξατομικεύσετε ολόκληρο το outlook, να κατεβάσετε εφαρμογές για κινητά και να σας παραδίδονται ζωντανές ροές ειδήσεων που υποστηρίζονται από AI.

συμπέρασμα

Τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Windows 11 Η ενημέρωση είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε με ανυπομονησία. Η πιο αριστοκρατική εμφάνιση και η καλύτερη διεπαφή χρήστη θα είναι στην κορυφή της λίστας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που προσφέρει.

Θα υπάρχουν επτά διαφορετικές εκδόσεις των Windows 11: Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations, Enterprise, Education και Mixed Reality.

Για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο κανάλι προγραμματιστή ή στο κανάλι beta από το πρόγραμμα Windows Insider μέσω των Ρυθμίσεων.