11 Ρυθμίσεις τηλεφώνου Samsung Galaxy που πρέπει πάντα να αλλάζετε

Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy έχουν υποστεί πολλές αναβαθμίσεις με την πάροδο του χρόνου. Ένα UI που αντικατέστησε το Touchwiz ήταν το σημαντικότερο, και από τότε, το τηλέφωνο Galaxy διαθέτει πολλές δροσερές λειτουργίες για τη βελτίωση της εμπειρίας σας στο smartphone.

Το smartphone Galaxy σας είναι γεμάτο δυνατότητες, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να τροποποιήσετε μερικές ρυθμίσεις για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα όσα μπορεί να κάνει. Εδώ είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να αλλάξετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το τηλέφωνό σας Samsung.

1. Ενεργοποιήστε την κλήση Wi-Fi

Οι κλήσεις Wi-Fi βελτιώνουν την ποιότητα φωνής των τηλεφωνικών κλήσεων επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις μέσω Wi-Fi όταν το σήμα του κινητού είναι αδύναμο ή δεν είναι διαθέσιμο. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στο τηλέφωνο Galaxy σας:

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Phone της Samsung.
 • Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις από την αναπτυσσόμενη λίστα.
 • Τώρα κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε εναλλαγή στις Κλήσεις Wi-Fi.
 • 2. Χρησιμοποιήστε το Google Password Manager για τις υπηρεσίες αυτόματης συμπλήρωσης

  Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση, τη δημιουργία και τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης μέσω εφαρμογών ή ιστότοπων. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στο διαδίκτυο, αλλά το Google Password Manager παραμένει ένα από τα καλύτερα καθώς είναι αξιόπιστο, λειτουργεί τόσο σε επιτραπέζιους όσο και σε κινητές συσκευές και είναι δωρεάν στη χρήση.

  Στα τηλέφωνα Samsung Galaxy, το Samsung Pass είναι η προεπιλεγμένη επιλογή για τις υπηρεσίες αυτόματης συμπλήρωσης, αλλά μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στο Google Password Manager ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενική διαχείριση και πατήστε Κωδικοί πρόσβασης και αυτόματη συμπλήρωση.
 • Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις κάτω από την επικεφαλίδα υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης, επιλέξτε Google και πατήστε OK στο μήνυμα επιβεβαίωσης.
 •   Πώς να κρύψετε ένα μήνυμα σε ένα νήμα iMessage

  Εάν θέλετε να μάθετε σχετικά με τη διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ο οδηγός μας για το Google Password Manager θα σας βοηθήσει.

  3. Απενεργοποιήστε τις εξατομικευμένες διαφημίσεις

  Από την περιήγηση στον ιστό ή τις αγορές στο διαδίκτυο, το τηλέφωνό σας συλλέγει τόσα πολλά δεδομένα και τα χρησιμοποιεί για να σας εμφανίζει εξατομικευμένες διαφημίσεις. Αυτές οι διαφημίσεις είναι ομολογουμένως πιο σχετικές σε σύγκριση με τις κανονικές, αλλά αν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση των δεδομένων σας με αυτόν τον τρόπο, απενεργοποιήστε τις ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Απόρρητο > Άλλες ρυθμίσεις απορρήτου > Υπηρεσία προσαρμογής.
 • Απενεργοποίηση Προσαρμογή αυτού του τηλεφώνου και Προσαρμοσμένες διαφημίσεις και άμεσο μάρκετινγκ.
 • Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα απενεργοποιηθούν οι εξατομικευμένες διαφημίσεις στο τηλέφωνό σας Samsung. Για μια πιο μόνιμη λύση, μπορείτε να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε τις διαφημίσεις και τις προσφορές συστήματος στη Samsung. Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε τις εξατομικευμένες διαφημίσεις της Google στον υπολογιστή σας.

  4. Απόκρυψη περιεχομένου από ειδοποιήσεις οθόνης κλειδώματος

  Οι ειδοποιήσεις κλειδώματος οθόνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ρίξετε μια ματιά στα μηνύματα ή τα email χωρίς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Είναι βολικό, αλλά ταυτόχρονα, είναι επίσης μια ανησυχία που σχετίζεται με το απόρρητο, καθώς ο καθένας μπορεί να ελέγξει τις ειδοποιήσεις σας.

  Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκρύψετε περιεχόμενο από τις ειδοποιήσεις της οθόνης κλειδώματος:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις > Ειδοποιήσεις οθόνης κλειδώματος.
 • Εάν θέλετε να αποκρύψετε το περιεχόμενο ειδοποιήσεων οθόνης κλειδώματος από όλες τις εφαρμογές, πατήστε Απόκρυψη περιεχομένου.
 • Εάν θέλετε να αποκρύψετε το περιεχόμενο ειδοποιήσεων οθόνης κλειδώματος από επιλεγμένες εφαρμογές, πατήστε Εμφάνιση περιεχομένου, μετά πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις δίπλα του και απενεργοποιήστε τις εφαρμογές της επιλογής σας που θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικές.
 • 5. Προσαρμόστε τις εφαρμογές ύπνου

  Για εξοικονόμηση μπαταρίας ή βελτίωση της απόδοσης, το One UI θα τοποθετεί εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιούν πόρους στο παρασκήνιο. Είναι μια φανταστική δυνατότητα, αλλά αν απορρίψετε μια εφαρμογή ενώ εργάζεστε σε αυτήν και τεθεί σε αδράνεια, η εργασία σας θα χαθεί.

    Το καλύτερο εργαλείο για τη δημιουργία ήχου ομιλίας μέσω κειμένου

  Για να αποφευχθεί αυτό, το One UI έχει μια επιλογή για την προσαρμογή των εφαρμογών ύπνου. Μπορείτε να διαχειριστείτε εφαρμογές για την κατάσταση αδράνειας στο τηλέφωνο Samsung Galaxy σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής > Μπαταρία > Όρια χρήσης στο παρασκήνιο και απενεργοποιώντας την επιλογή Θέστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται σε αδράνεια.

  Αυτή η ενέργεια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη χρήση της μπαταρίας και υποβάθμιση της απόδοσης, επομένως εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τον βαθύ ύπνο μόνο για περιορισμένο αριθμό εφαρμογών, πατήστε στο Sleeping apps και αφαιρέστε τις εφαρμογές με μη αυτόματο τρόπο από τη λίστα. Μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε ποιες εφαρμογές θέλετε να αδράνει.

  6. Ενεργοποιήστε τις Κυμαινόμενες Ειδοποιήσεις

  Οι κυμαινόμενες ειδοποιήσεις σάς βοηθούν με την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών μετατρέποντας την ειδοποίηση συνομιλίας συμβατών εφαρμογών σε συννεφάκι ή αναδυόμενο παράθυρο που μπορείτε να τοποθετήσετε οπουδήποτε στην οθόνη, ακόμη και πάνω από άλλες εφαρμογές. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στο smartphone Samsung.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και πατήστε Σύνθετες ρυθμίσεις.
 • Στο μενού σύνθετων ρυθμίσεων, πατήστε Κυμαινόμενες ειδοποιήσεις και επιλέξτε το στυλ που θέλετε.
 • 7. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ανάγνωσης

  Η λειτουργία ανάγνωσης προστατεύει τα μάτια σας από το μπλε φως που προέρχεται από την οθόνη του κινητού σας. Η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν χρησιμοποιείτε την οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το μοτίβο ύπνου σας κάνοντας τους χρωματικούς τόνους της οθόνης σας ζεστό κίτρινο, το οποίο ανακουφίζει τα μάτια σας και μειώνει την καταπόνηση.

  Δείτε πώς να το προγραμματίσετε στη συσκευή σας.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και πατήστε στην Ασπίδα άνεσης για τα μάτια.
 • Ενεργοποιήστε την ασπίδα άνεσης ματιών και επιλέξτε μεταξύ των λειτουργιών Adaptive και Custom. Με την προσαρμοσμένη λειτουργία, μπορείτε να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία ανάγνωσης. Το Adaptive θα κάνει τις αλλαγές αυτόματα με βάση την ώρα της ημέρας.
 • 8. Ενεργοποιήστε την Εύρεση συσκευής

  Το Find My Device μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που δεν μπορείτε να θυμηθείτε πού αφήσατε το τηλέφωνό σας. Θα παρακολουθεί το τηλέφωνό σας μέσω του Διαδικτύου και θα σας δείξει την τρέχουσα τοποθεσία του. Μπορεί επίσης να κουδουνίσει ή να διαγράψει τα δεδομένα στη συσκευή σας με λίγα μόνο κλικ, εάν τα χάσατε, αντί απλώς να τα τοποθετήσετε λάθος.

    Η Microsoft θα αντικαταστήσει την Cortana με το ChatGPT και το Predibase συγκεντρώνει $12,2 εκατομμύρια
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Google και πατήστε Εύρεση της συσκευής μου.
 • Ενεργοποιήστε το Find My Device από την εναλλαγή και είστε έτοιμοι.
 • Η Εύρεση συσκευής λειτουργεί μόνο όταν είναι ενεργοποιημένες οι υπηρεσίες τοποθεσίας της συσκευής σας.

  9. Απενεργοποιήστε τη σάρωση κοντινής συσκευής

  Η σάρωση Nearby Device επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με άλλες συσκευές Android που βρίσκονται κοντά. Μπορεί να είναι μια εύχρηστη λειτουργία, αλλά δεν τη χρησιμοποιούν όλοι, και η απενεργοποίηση αυτής από τις ρυθμίσεις θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε έναν τόνο χυμού μπαταρίας.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συνδέσεις και πατήστε Περισσότερες ρυθμίσεις σύνδεσης.
 • Τώρα θα πρέπει να δείτε το διακόπτη για να απενεργοποιήσετε τη σάρωση συσκευής Nearby.
 • 10. Προγραμματίστε τη σκοτεινή λειτουργία

  Η Dark Mode μειώνει την ένταση του φωτός που εκπέμπεται από την οθόνη του τηλεφώνου σας, ενώ διατηρεί την ελάχιστη αναλογία χρώματος και αντίθεσης που απαιτείται για την αναγνωσιμότητα. Βοηθά επίσης στην εξοικονόμηση μπαταρίας σε τηλέφωνα με οθόνες AMOLED.

  Δείτε πώς μπορείτε να προγραμματίσετε τη Dark Mode στο τηλέφωνό σας Galaxy.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εμφάνιση και πατήστε Ρυθμίσεις Dark mode.
 • Ενεργοποιήστε την Ενεργοποίηση όπως έχει προγραμματιστεί και επιλέξτε μεταξύ της ρύθμισης ενός προσαρμοσμένου προγράμματος ή της αυτόματης ενεργοποίησης μεταξύ της δύσης και της ανατολής του ηλίου.
 • 11. Προσαρμόστε τον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων

  Ο πίνακας Γρήγορες ρυθμίσεις είναι μια σουίτα κουμπιών που σας επιτρέπει να ελέγχετε τις πιο βασικές λειτουργίες του τηλεφώνου σας, όπως Wi-Fi, Bluetooth, τοποθεσία, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ήχος και άλλα. Είναι καλή ιδέα να προσαρμόσετε το πλαίσιο Γρήγορες ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Samsung για να κάνετε τις επιλογές που είναι σημαντικές για εσάς πιο προσιτές.

  Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Προσθήκη (+) για να ανακαλύψετε περισσότερα εικονίδια Γρήγορων ρυθμίσεων που ίσως δεν ήξερες καν ότι υπήρχαν, όπως Ασφαλής φάκελος, εξοικονόμηση δεδομένων Ultra ή Σύνδεση με Windows.

  Απολαύστε το τηλέφωνό σας Samsung Galaxy στο έπακρο

  Αυτές οι ρυθμίσεις θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε όλες τις δυνατότητες του smartphone σας. Ορισμένοι μπορεί να βελτιώσουν την απόδοση ή τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ άλλοι επικεντρώνονται περισσότερο στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

  Και να θυμάστε ότι αυτά δεν είναι τα μόνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το τηλέφωνό σας δικό σας. Υπάρχουν επίσης πολλοί περισσότεροι τρόποι για να προσαρμόσετε και να εξατομικεύσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του τηλεφώνου Samsung.