11 Πελάτες FTP/SFTP που πρέπει να γνωρίζετε ως Sysadmin και προγραμματιστής

Η μεταφορά δεδομένων έχει γίνει μια κοινή λειτουργία στο σύγχρονο τοπίο της πληροφορικής.

Πρέπει να έχετε να κάνετε με έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που περιλαμβάνει τη συλλογή, τη διαχείριση και τη μεταφορά τους σε αξιόπιστη αποθήκευση.

Τώρα, το πρόβλημα είναι ότι η μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων απαιτεί άφθονο χρόνο και πόρους και δεν μπορείτε ποτέ να αποκλείσετε τους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επομένως, ως διαχειριστής ή προγραμματιστής συστήματος, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η μεταφορά δεδομένων είναι αποτελεσματική, σωστή και, το πιο σημαντικό, ασφαλής.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί προηγμένοι τρόποι για την εκτέλεση γρήγορης και ασφαλούς μεταφοράς δεδομένων, όπως FTP, SFTP και άλλα. Και η γνώση αυτών των τεχνολογιών και υπηρεσιών ή των πελατών FTP/SFTP θα διευκολύνει την εργασία σας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη γρήγορη, ασφαλή και ομαλή μεταφορά δεδομένων.

Λοιπόν, ας μιλήσουμε πρώτα για το FTP και το SFTP πριν εμβαθύνουμε.

Τι είναι το FTP και το SFTP;

Το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων (FTP) είναι ένα πρωτόκολλο δικτύου που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά δεδομένων ή αρχείων μεταξύ ενός διακομιστή και ενός πελάτη σε ένα δίκτυο υπολογιστών.

Το FTP ακολουθεί μια αρχιτεκτονική πελάτη-διακομιστή με ξεχωριστές συνδέσεις δεδομένων και έλεγχο μεταξύ του διακομιστή και του πελάτη. Οι χρήστες πρέπει να ελέγχουν την ταυτότητα τους χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο εισόδου, γενικά, ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο FTP ανώνυμα, υπό την προϋπόθεση ότι ο διακομιστής έχει μια διαμόρφωση που να το επιτρέπει.

Το SSH File Transfer Protocol (SFTP), που ονομάζεται επίσης Secure File Transfer Protocol, είναι επίσης ένα πρωτόκολλο δικτύου για πρόσβαση, μεταφορά και διαχείριση αρχείων σε ένα αξιόπιστο και ασφαλές μέσο.

Εδώ, SSH σημαίνει Secure Socket Shell ή Secure Shell πρωτόκολλο, ένα κρυπτογραφικό πρωτόκολλο που προσφέρει ασφαλή πρόσβαση σε έναν υπολογιστή σε ένα μη ασφαλές δίκτυο.

Το SFTP θεωρείται πιο ασφαλές από το FTP.

Ποιες είναι οι χρήσεις του FTP και του SFTP;

Μπορείτε να βρείτε πολλές περιπτώσεις χρήσης FTP και SFTP που περιλαμβάνουν μεταφορά αρχείων από έναν υπολογιστή σε άλλο, διαχείριση αρχείων μέσω απομακρυσμένου συστήματος και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει:

  • Κοινή χρήση αρχείων με SFTP για την κάλυψη κανονιστικών απαιτήσεων ή απαιτήσεων συμμόρφωσης όπως FIPS, HIPAA κ.λπ.
  • Μεταφόρτωση ενός αρχείου σε ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) όπως το Magento, το WordPress κ.λπ.
  • Για διαχείριση διακομιστή
  • Για να επιτύχετε αναβαθμίσεις υλικολογισμικού

Πώς να χρησιμοποιήσετε το FTP/SFTP;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε FTP/SFTP με μια διεπαφή γραμμής εντολών όπως το DOS για Windows, ενώ το Terminal για macOS και Linux.

Δείτε παραδείγματα εντολών SFTP στο Linux.

Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι κατάλληλο για εσάς, μπορείτε να αναζητήσετε πελάτες FTP/SFTP που είναι διαθέσιμοι στο Διαδίκτυο. Μερικά είναι δωρεάν, ενώ άλλα πληρώνονται.

Λοιπόν, εδώ είναι μια λίστα με τους επιλεγμένους πελάτες μας FTP/SFTP για εσάς.

WinSCP

WinSCP είναι ένας εξαιρετικός πελάτης FTP και SFTP για Windows. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αντιγραφή αρχείων μεταξύ ενός απομακρυσμένου διακομιστή και ενός τοπικού υπολογιστή χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα SFTP, FTP, WebDAV, SCP ή S3.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του WinSCP περιλαμβάνουν ένα κομψό γραφικό περιβάλλον χρήστη, εύχρηστο ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και όλες τις τυπικές λειτουργίες αρχείων όπως αντιγραφή, επικόλληση, διαγραφή κ.λπ. Υποστηρίζει επίσης μετάφραση σε διάφορες γλώσσες.

Άλλα προηγμένα και βασικά χαρακτηριστικά του WinSCP είναι η διεπαφή γραμμής εντολών και η επιλογή διεπαφής χρήστη, η δημιουργία σήραγγας σύνδεσης και η φορητή χρήση. Επιπλέον, μπορείτε να το ενσωματώσετε σε μια εφαρμογή που βασίζεται σε Windows, PuTTY κ.λπ.

Το WinSCP υποστηρίζει συνέχιση μεταφοράς, ουρές ή μεταφορές στο παρασκήνιο και χώρους εργασίας. Για ασφάλεια, προσφέρει κρυπτογράφηση αρχείων, μετατροπές χρονικών σφραγίδων, μάσκες αρχείων για επιλεγμένα αρχεία, έλεγχο για ενημερώσεις εφαρμογών, καταγραφή (όπως καταγραφή XML) και διαχειριστικούς περιορισμούς.

Εκτός από αυτά, λαμβάνετε τρόπους μεταφοράς κειμένου και δυαδικής μεταφοράς, προσωρινή αποθήκευση καταλόγου, προσαρμοσμένες εντολές και μεμονωμένες συνεδρίες φλοιού για την εκτέλεση απομακρυσμένων εντολών. Επιπλέον, λαμβάνετε προηγμένες ρυθμίσεις μεταφοράς αρχείων, επιλέξιμη αποθήκευση ρυθμίσεων, λειτουργική κάλυψη αρχείων για αλλαγή ονομάτων αρχείων και λειτουργίες για εργασία με διαδρομές και ονόματα αρχείων.

FileZilla

FileZilla είναι μια μινιμαλιστική λύση FTP που είναι δωρεάν στη χρήση. Αυτή η λύση ανοιχτού κώδικα είναι διαθέσιμη με την άδεια GNU GPL και υποστηρίζει FTP μέσω TLS και SFTP. Είναι ένας ασφαλής και γρήγορος πελάτης FTP πολλαπλών πλατφορμών με πολλά πολύτιμα χαρακτηριστικά.

Το γραφικό περιβάλλον χρήστη του FileZilla είναι με καρτέλες, αρκετά διαισθητικό και εύκολο στη χρήση. Λειτουργεί σε Windows, macOS X, Linux, BSD και άλλα, υποστηρίζει IPv6 και μεταφορά αρχείων και επαναλαμβάνει αρχεία μεγαλύτερα από 4 GB. Έρχεται επίσης με έναν ισχυρό διαχειριστή ιστότοπου, ουρές μεταφοράς και σελιδοδείκτες.

Τακτοποιήστε τα αρχεία εύκολα με τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης, επωφεληθείτε από τα φίλτρα ονομάτων αρχείων, τη σύγκριση καταλόγου και την απομακρυσμένη επεξεργασία αρχείων. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε τα όρια ταχύτητας μεταφοράς αρχείων, να συγχρονίσετε την περιήγηση σε κατάλογο και να πραγματοποιήσετε απομακρυσμένη αναζήτηση αρχείων.

Το FileZilla προσφέρει επίσης άλλες δυνατότητες, όπως οδηγό διαμόρφωσης δικτύου, KeepAlive, καταγραφή αρχείων και υποστήριξη για HTTP/1.1, FTP-proxy και SOCKS5. Προσφέρουν επίσης FileZilla Pro που υποστηρίζει πρόσθετα πρωτόκολλα, συγκεκριμένα WebDAV, Dropbox, S3, OneDrive, Azure, Google Drive, Google Cloud Storage και Backblaze B2.

  Κορυφαίες 10 λύσεις ηλεκτρονικής υπογραφής για προσωπικά έγγραφα σε επαγγελματικά έγγραφα

Μετάδοση 5

Το Panic προσφέρει μια εντυπωσιακή εφαρμογή μεταφοράς αρχείων για macOS – Μετάδοση 5. Η διεπαφή χρήστη του είναι αβίαστη, ισχυρή και οικεία σε όλους, ώστε να μπορείτε να κάνετε λήψη, να ανεβάσετε και να διαχειριστείτε τα αρχεία σας σε πολλούς διακομιστές.

Το Transmit 5 συνδέεται με 15 υπηρεσίες cloud, συμπεριλαμβανομένων κλασικών όπως FTP, SFTP, WebDAV και Amazon S3, καθώς και σε νέες όπως Box, Backblaze B2, DreamObjects, Google Drive, Dropbox, Rackspace Cloud Files, Microsoft Azure & OneDrive και OpenStack Swift .

Επιπλέον, το Transmit 5 διαθέτει Panic Sync, έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο συγχρονισμού των τοποθεσιών σας. Επίσης, οι δυνατότητες συγχρονισμού αρχείων τους υποστηρίζουν συγχρονισμό από απόσταση σε απομακρυσμένο και τοπικό σε τοπικό, ενώ προσφέρουν πιο λεπτομερή έλεγχο. Επιπλέον, η Panic έχει αποσυναρμολογήσει και ανακατασκευάσει τον κινητήρα του Transmit για να αυξήσει την ταχύτητά του, να προσφέρει καλύτερο πολλαπλό νήματα και να χειρίζεται πολύπλοκους φακέλους.

Το Transmit 5 περιλαμβάνει επίσης μια νέα δυνατότητα – Προβολή δραστηριότητας για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα της δραστηριότητας του Transmit. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση Transmit για να βελτιώσουν διάφορες πτυχές, όπως πλαϊνή γραμμή πληροφοριών, ενσωματωμένη μετονομασία δέσμης, γραμμή θέσεων για γρήγορη μετάβαση φακέλων, ασφαλή κλειδιά και πολλά άλλα.

WS_FTP

Εμπιστεύονται 40+ εκατομμύρια χρήστες, WS_FTP Professional προσφέρει τον ευκολότερο και ταχύτερο τρόπο λήψης και αποστολής αρχείων σε διακομιστή. Σας παρέχει μεταφορές SFTP ενώ παράλληλα διασφαλίζει υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης αρχείων, σας επιτρέπει να προσαρμόζετε εύκολα και μειώνει τον διοικητικό φόρτο.

Το WS_FTP Professional υποστηρίζει SSL, SSH και HTTP/S. Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τα αρχεία σας κατά τη διάρκεια, μετά και πριν από τη μεταφορά αρχείων εύκολα χρησιμοποιώντας AES 256-bit, κρυπτογραφική επικύρωση FIPS 140-2 και κρυπτογράφηση OpenPGP.

Χρησιμοποιήστε το SFTP για τη σύνδεση και τον έλεγχο ταυτότητας διακομιστών που απαιτούν πελάτες SSH, ανταποκρινόμενοι σε προτροπές ελέγχου ταυτότητας που ορίζονται από τον διακομιστή και ονόματα χρήστη. Επιπλέον, το WS_FTP Professional περιλαμβάνει μια δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης, προσαρμόσιμη οθόνη και άλλες λειτουργίες εξοικονόμησης χρόνου για την απλοποίηση της λειτουργίας πελάτη FTP.

Μπορείτε να εντοπίσετε αρχεία και να τα μεταφέρετε χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες μηχανές αναζήτησης επιτραπέζιων υπολογιστών Google, Windows ή Copernic. Επίσης, πραγματοποιήστε αναζήτηση με διάφορες παραμέτρους όπως τύπο αρχείου, ημερομηνία και μέγεθος και συνδεθείτε σε διαφορετικούς διακομιστές άμεσα χρησιμοποιώντας τον πελάτη SFTP.

Το WS_FTP Professional προσφέρει εύκολη διαχείριση για τον προγραμματισμό ενεργειών όπως μετακίνηση, μετονομασία ή διαγραφή αρχείων μετά τη μεταφορά. Μπορείτε επίσης να τα συγχρονίσετε εικονικά σε διακομιστή, συσκευή, μονάδα δίσκου, τοποθεσία και ενσωματωμένες λειτουργίες μόχλευσης, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ειδοποίηση email και συμπίεση αρχείων.

Αναβαθμίστε τις δυνατότητες μεταφοράς αρχείων για να καλύψετε τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, την ασφάλεια, το SLA και τις βελτιωμένες επιχειρηματικές απαιτήσεις, χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως η τεκμηριωμένη παράδοση και οι έλεγχοι με προφανείς παραβιάσεις. Επιπλέον, το WS_FTP Professional σάς επιτρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε υπηρεσίες μεταφοράς συμβατές με HIPAA και PCI – MOVEit Cloud ή MOVEit Transfer Server.

Το WS_FTP Professional προσφέρει άλλες δυνατότητες, όπως δημιουργία μικρογραφιών, διακομιστές μεσολάβησης, συνδεδεμένους φακέλους και Υπηρεσίες Web Apache και υποστήριξη υπηρεσιών IIS. Επιπλέον, παρέχουν επίσης ευέλικτες επιλογές αδειοδότησης ανεξάρτητα από το πόσες άδειες χρειάζεστε, 200 ή 200 χιλιάδες.

Τα σχέδιά τους ξεκινούν από 49,95 $/άδεια χρήσης για έναν μόνο χρήστη και εγγύηση 30 ημερών.

Cyberduck

Cyberduck είναι ένας εξαιρετικός διακομιστής libre που λειτουργεί επίσης ως πρόγραμμα περιήγησης αποθήκευσης cloud σε συσκευές Windows και Mac. Υποστηρίζει FTP, SFTP, Amazon S3, WebDAV, OpenStack Swift, Azure και OneDrive, Backblaze B2, Dropbox και Google Drive.

Η διεπαφή χρήστη του Cyberduck μπορεί να συνδεθεί αβίαστα σε διαφορετικούς διακομιστές και υπηρεσίες αποθήκευσης cloud και κοινής χρήσης αρχείων σε επίπεδο επιχείρησης. Εδώ, μπορείτε επίσης να βρείτε διάφορα προφίλ σύνδεσης κορυφαίων υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Το Cyberduck υποστηρίζει FTP μέσω ασφαλούς σύνδεσης TLS/SSL, SFTP με συμπαγείς κρυπτογραφήσεις, έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων και δημόσια κλειδιά. Εκτός από τις κύριες υπηρεσίες cloud, το Cyberduck υποστηρίζει επίσης το Dracoon 6 και το Files.com (προσιτή και γρήγορη υπηρεσία cloud διαθέσιμη σε 7 παγκόσμιες τοποθεσίες.)

Το Cyberduck έρχεται με κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη χρησιμοποιώντας το Cryptomator 6 που παρέχει διαλειτουργικά θησαυροφυλάκια για ασφάλεια δεδομένων σε οποιοδήποτε χώρο αποθήκευσης cloud ή διακομιστή. Και το Cryptomator προσφέρει κρυπτογράφηση για ονόματα αρχείων και περιεχόμενο χωρίς backdoors ή εγγραφή. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε αρχεία ενσωματώνοντάς τα απρόσκοπτα με την προτιμώμενη εφαρμογή επεξεργασίας αρχείων και αλλάζοντας το περιεχόμενο, το κείμενο ή το δυαδικό αρχείο.

Το Cyberduck σάς επιτρέπει να οργανώνετε τους σελιδοδείκτες χρησιμοποιώντας φίλτρα και λειτουργίες μεταφοράς και απόθεσης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε σελιδοδείκτες στο Finder.app, να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εισαγωγής Spotlight, να προβάλετε το ιστορικό διακομιστή που επισκεφτήκατε και να εισαγάγετε σελιδοδείκτες από εφαρμογές τρίτων.

Ενεργοποιήστε τη γρήγορη μεταφορά με προσωρινή αποθήκευση, ελέγξτε τις ταυτόχρονες μεταφορές και συγχρονίστε αρχεία χρησιμοποιώντας απομακρυσμένους καταλόγους.

Διοικητής Ένα

Eltima Software’s Διοικητής Ένα είναι ένας απίστευτα γρήγορος, αξιόπιστος και ασφαλής πελάτης FTP για Mac. Η διεπαφή του είναι φιλική προς το χρήστη και διαισθητική, με όλες τις βολικές επιλογές που μπορείτε να περιμένετε για τη μεταφορά αρχείων και την εκτέλεση λειτουργιών όπως προβολή αρχείων, αντιγραφή, δημιουργία, διαγραφή κ.λπ.

  Κατακτήστε γρήγορα την ταχύτητα ανάγνωσης με την εφαρμογή Readsy Web

Έχετε πλήρη υποστήριξη για διάφορα πρωτόκολλα όπως FTP, πολλαπλές ταυτόχρονες συνδέσεις και περιήγηση με καρτέλες για να απολαύσετε μια αποτελεσματική και άψογη μεταφορά αρχείων. Ενώ χρησιμοποιείτε το Commander One, μπορείτε να αντιστοιχίσετε τον διακομιστή FTP ως την τοπική σας μονάδα δίσκου και να εργαστείτε με τα αρχεία σας, υποθέτοντας ότι αυτά τα αρχεία βρίσκονται στον τοπικό σας υπολογιστή.

Αυτή η λύση FTP προσφέρει έναν γρήγορο τρόπο πρόσβασης και διαχείρισης των διακομιστών και των cloud του δικτύου σας σε ένα μόνο μέρος. Το Commander One επιτρέπει την κρυπτογραφημένη μεταφορά μεταξύ αποθήκευσης cloud ή απομακρυσμένων διακομιστών και του Mac σας για να εξασφαλίσει καλύτερη ασφάλεια.

Εκτός από όλα αυτά, έχετε και άλλες μοναδικές δυνατότητες, όπως μια γραμμή εργαλείων με ένα κουμπί για την εμφάνιση κρυφών αρχείων, μια σύντομη λειτουργία για πρόσβαση και διαχείριση φακέλων και αρχείων ταυτόχρονα, προβολή αγαπημένων φακέλων και ιστορικού και ορισμός χρωμάτων και γραμματοσειρών για μια αισθητικά ευχάριστη εμπειρία .

Εκχωρήστε προσαρμόσιμα πλήκτρα πρόσβασης για διαφορετικές ενέργειες, απεριόριστες καρτέλες για εργασία σε πολλά αρχεία ταυτόχρονα, ευέλικτη επιλογή αρχείων και λειτουργίες αρχείων στην ουρά στο παρασκήνιο. Επιπλέον, λαμβάνετε επίσης υποστήριξη ZIP για εξαγωγή ή συμπίεση αρχείων, ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής αρχείων που υποστηρίζει αρχεία Hex, binary, κειμένου, εικόνας, HTML και πολυμέσων.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κοινόχρηστους υπολογιστές στο τοπικό σας δίκτυο και να επωφεληθείτε από την πρόσβαση root για τα αρχεία σας. Επιπλέον, στο πακέτο PRO, λαμβάνετε λειτουργίες όπως διαχείριση σύνδεσης, τοποθέτηση συσκευών iOS ως δίσκους, τοποθέτηση Android και MTP, εξομοιωτή τερματικού, προβολή διεργασιών και πολλά έγχρωμα θέματα για την εξατομίκευση της οθόνης.

Τώρα, προσφέρει επίσης εγγενή συμβατότητα με τους Mac της Apple που τροφοδοτούνται με M1. Το Commander One είναι διαθέσιμο σε 13 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γαλλικών, ολλανδικών, ισπανικών, πολωνικών και άλλων.

Δωρεάν FTP

Διαθέσιμο για Windows 8, 7 και Vista, ΔΩΡΕΑΝ FTP είναι μια αποτελεσματική και γρήγορη λύση για τη μεταφορά δεδομένων. Έχει σχεδιαστεί ως ένα φιλικό προς τον χρήστη και ισχυρό εργαλείο που σας βοηθά να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή cloud με ένα μόνο κλικ για λήψη ή αποστολή αρχείων.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφορά σύροντας και αποθέτοντας τα αρχεία προς/από τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας. Το δωρεάν FTP σάς επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε τα πάντα χρησιμοποιώντας τον πίνακα δραστηριότητας FTP. Αυτός ο πίνακας εμφανίζει όλα τα δεδομένα ταξινομημένα με σαφήνεια για να παρέχει μια γρήγορη προβολή των λήψεων αρχείων, των μεταφορτώσεων και άλλων δραστηριοτήτων, απλοποιώντας την περίπλοκη καταγραφή FTP.

Εάν παρουσιαστεί κάποιο σφάλμα κατά τη μεταφορά του αρχείου, μπορείτε να το δείτε με υψηλή αναγνωσιμότητα και να διορθώσετε τα πράγματα πιο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να διαχειρίζεστε αρχεία απρόσκοπτα χωρίς καμία σύγχυση. Το δωρεάν FTP προσφέρει μια καινοτόμο και κομψή δυνατότητα που ονομάζεται Combo Bookmarks που λειτουργεί σαν τυπικοί σελιδοδείκτες, αλλά σας επιτρέπει να αποθηκεύετε απομακρυσμένους και τοπικούς φακέλους και να τους καλείτε ταυτόχρονα όποτε θέλετε.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαχειριστείτε τους φακέλους και τα αρχεία αποτελεσματικά και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μεταβαίνοντας απευθείας σε αυτά. Εκτός από το FTP, το Free FTP μπορεί επίσης να χειριστεί διαφορετικά πρωτόκολλα όπως FTPS, HTTP, SFTP και μεθόδους κρυπτογράφησης. Η γραμμή κατάστασης περιέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιόδους λειτουργίας FTP για να μάθετε πόσα αρχεία διαχειρίζεστε κάθε φορά.

Επιπλέον, το Free FTP θυμάται τις τοποθεσίες όλων των αρχείων ακόμα κι αν ξεχάσετε και διαχειρίζεται κάθε διαδρομή δραστηριότητας σε ένα αναπτυσσόμενο μενού για εύκολη πρόσβαση. Προσφέρει επίσης εύκολη διαχείριση αρχείων με δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης για μετακίνηση, προσθήκη ή εκκίνηση αρχείων από το τοπικό πρόγραμμα περιήγησης αρχείων.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που έχετε είναι το Direct FTP που μπορεί να ολοκληρώσει τον κώδικά σας αυτόματα. ξεκινήστε να πληκτρολογείτε μια ετικέτα/χαρακτηριστικό HTML στον ενσωματωμένο επεξεργαστή και αφήστε αυτήν τη δυνατότητα να κάνει τα υπόλοιπα για να ξεκουραστεί τα χέρια και το πληκτρολόγιό σας. Η δωρεάν λειτουργικότητα Make ZIP Archive του FTP δημιουργεί αυτόματα φακέλους ZIP και τους αποθηκεύει στον υπολογιστή σας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων ή του ιστότοπού σας με ένα κλικ.

Πελάτης sFTP

Πρόσβαση στον απομακρυσμένο ή τοπικό διακομιστή FTP, τοπικό διακομιστή, αποκλειστικό διακομιστή, κοινόχρηστη φιλοξενία, διακομιστή cloud ή VPS χρησιμοποιώντας Πελάτης sFTP. Αυτή η λύση FTP είναι απλή αλλά ισχυρή, καθώς είναι χτισμένη πάνω στη διεπαφή εφαρμογών συσκευασμένης με το Google Chrome OS, επιτρέποντάς της να αποκρίνεται και να είναι γρήγορη.

Ορισμένες από τις λειτουργίες του περιλαμβάνουν έναν διαχειριστή λογαριασμού FTP ή SFTP για αποθήκευση και οργάνωση συνδέσεων SFTP/FTP και πρόσβαση σε αυτές με ένα κλικ. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ουρές αρχείων ή φακέλων για να δείτε τα στοιχεία που ανεβάζετε ή κατεβάζετε αυτήν τη στιγμή.

Το sFTP Client διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε επιπλέον λογισμικό για να αλλάξετε τον κώδικά σας. Επίσης, προσφέρει λειτουργίες όπως τυπικές συνδέσεις FTP, συνδέσεις SSH, αρχεία κλειδιού άδειας για συνδέσεις SSH και παθητική λειτουργία FTP ή SFTP.

  Ο Ιστός πριν από τον Ιστό: Μια ματιά πίσω στο Gopher

Έχετε τον διακομιστή «Σύνδεση με απομακρυσμένο» και τοπικούς διακομιστές FTP/SFTP/SSH, μια επιλογή για να αλλάξετε τα δικαιώματα αρχείων ή φακέλων και να ανεβάσετε ή να κάνετε λήψη πολλών φακέλων και αρχείων. Επιπλέον, ο ισχυρός επεξεργαστής του διαθέτει χαρακτηριστικά επισήμανσης σύνταξης όπως αποθήκευση, αυτόματη αποθήκευση και αυτόματη μεταφόρτωση.

Το sFTP Client σάς επιτρέπει να εισάγετε και να εξάγετε λογαριασμούς, να μετονομάζετε και να διαγράφετε αρχεία, να δημιουργείτε νέα αρχεία/καταλόγους, να ανανεώνετε απομακρυσμένες και τοπικές λίστες, να αλλάζετε μέγεθος και να ταξινομείτε στήλες, να κάνετε πολλαπλή επιλογή αρχείων και να περιηγείστε σε απομακρυσμένους και τοπικούς φακέλους κατά διαδρομή. Προσφέρει επίσης περισσότερες δυνατότητες, όπως το αρχείο καταγραφής της κονσόλας, το Google Sockets API, την αντιγραφή μιας διεύθυνσης URL στο πρόχειρο, τη σύνδεση KeepAlive, τη συγχρονισμένη περιήγηση και τη σύνδεση με κύριο κωδικό πρόσβασης.

Αποκτήστε sFTP με εφάπαξ χρέωση 50 $ και υπάρχει διαθέσιμη δοκιμαστική περίοδος 2 ωρών.

Bitvise

Bitvise Το SSH Client προσφέρει δωρεάν μεταφορά αρχείων SSH για όλους και συνοδεύεται από δυνατότητες δημιουργίας σήραγγας και τερματικού. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις διακομιστή και επιτραπέζιου υπολογιστή των Microsoft Windows, συμπεριλαμβανομένων των 64 και 32-bit, και των Windows 10 έως XP SP3.

Το Bitvise χρησιμοποιεί μια προηγμένη γραφική διεπαφή και εξομοίωση τερματικού και υποστήριξη για πρωτόκολλα όπως το vt100, το bvterm και το xterm. Επιπλέον, υποστηρίζει απλή σύνδεση με έλεγχο ταυτότητας SSPI Kerberos 5 & NTLM και έλεγχο ταυτότητας δημόσιου κλειδιού χρησιμοποιώντας DSA, RSA και ECDSA.

Απολαμβάνετε ασφάλεια και κρυπτογράφηση αιχμής για να παραμείνετε συμβατοί με το HIPAA, το PCI ή το FIPS 140-2. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αλγόριθμους ανταλλαγής κλειδιών όπως curve25519, αλγόριθμους υπογραφής όπως Ed25519 και αλγόριθμους κρυπτογράφησης όπως AES-256, κλειδιά 128 bit (λειτουργία GCM).

Η χρήση ασαφούς SSH καθιστά δύσκολο για τους παρατηρητές να εντοπίσουν εάν έχετε χρησιμοποιήσει πρωτόκολλο SSH, διασφαλίζοντας υψηλότερη ασφάλεια. Με το Bitvise, λαμβάνετε ισχυρές δυνατότητες προώθησης θυρών, όπως δυναμική προώθηση χρησιμοποιώντας ενσωματωμένο HTTP CONNECT και διακομιστή μεσολάβησης SOCKS. Λαμβάνετε επίσης σταθερές παραμέτρους γραμμής εντολών για να προσαρμόσετε τον πελάτη SSH και να χρησιμοποιήσετε τα ελεγχόμενα περιβάλλοντά του.

Το Bitvise προσφέρει μια γέφυρα FTP-to-SFTP για να σας βοηθήσει να συνδέσετε έναν διακομιστή SFTP με μια εφαρμογή FTP παλαιού τύπου. Άλλες λειτουργίες της γραμμής εντολών που περιλαμβάνονται σε αυτήν είναι το sftpc (με δυνατότητα δέσμης ενεργειών και για προχωρημένους), το sexec (απομακρυσμένο πρόγραμμα-πελάτη και το scriptable), το stermc (πελάτης τερματικής κονσόλας) και το stnlc (πελάτης με δυνατότητα δέσμευσης σήραγγας).

Tectia

SSH.COM’s Πελάτης/Διακομιστής Tectia SSH παρέχει ασφαλή και γρήγορη μεταφορά αρχείων με απομακρυσμένη πρόσβαση. Είναι γνωστό για την παροχή υψηλών επιδόσεων, την υποστήριξη 24/7 και την αξιοπιστία εταιρικού επιπέδου. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows, Linux, Unix και IBM z/OS.

Η χρήση του Tectia SSH σάς επιτρέπει να κρυπτογραφείτε τα αρχεία γρήγορα και να μεταφέρετε αρχεία μεγάλων όγκων μέσω εργαλείων γραμμής εντολών SFTP και SCP. Προσφέρει επίσης έναν μηχανισμό επανεκκίνησης ή σημείου ελέγχου για τη μεταφορά μεγάλων αρχείων εάν παρουσιαστεί οποιαδήποτε διακοπή.

Είτε είστε τεχνικό είτε μη τεχνικό άτομο, μπορείτε να κάνετε εύκολα απομακρυσμένες συνδέσεις στο Tectia. Επίσης, εκχωρήστε πολλούς χρήστες σε ομάδες επιλέγοντας μεθόδους ελέγχου ταυτότητας. Ο διακομιστής και ο πελάτης Tectia SSH είναι διαλειτουργικοί χρησιμοποιώντας τυπικές υλοποιήσεις τρίτου μέρους για καταγγελία SSHv2 και OpenSSH.

Η Tectia χρησιμοποιεί πιστοποίηση κρυπτογραφίας FIPS 140-2, υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας X.509 PKI και έξυπνες κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των CAC και PIV. Κάνοντας αυτό, η Tectia διασφαλίζει ότι συμμορφώνεστε με όλους τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Και για αυτό το λόγο, πολλά μεγάλα πρακτορεία και τράπεζες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Tectia.

Αυτός ο πελάτης και ο διακομιστής SSH είναι κατάλληλος για οργανισμούς όλων των μεγεθών που εμπλέκονται σε απομακρυσμένη πρόσβαση αρχείων και ασφαλείς μεταφορές. Απολαμβάνετε επίσης ισχυρή ασφάλεια για αυτοματοποιημένες μεταφορές αρχείων και αποθηκεύει τις εργασίες των διαχειριστών του συστήματος με δοκιμασμένα και μεταγλωττισμένα πακέτα για παρακολούθηση και λήψη ενημερώσεων από διάφορες πηγές.

Η Tectia προσφέρει υποστήριξη έκδοσης Secure Shell, απρόσκοπτη ενοποίηση με υποδομές λογιστικής, εξουσιοδότησης και ελέγχου ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων των X.509, CAC, SecureID και GSSAPI. Επιπλέον, προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, όπως αυτόματη διοχέτευση εφαρμογών και ρύθμιση σύνδεσης, προώθηση θύρας IP/TCP, πολυπλεξία και άλλα.

FTPMmanager

FTPMmanager είναι ένας πελάτης FTP και SFTP για συσκευές Apple και σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση στα αρχεία σας. Μπορείτε να προβάλετε και να διαχειριστείτε όλα τα απομακρυσμένα αρχεία σας, να επεξεργαστείτε τα αρχεία που βασίζονται σε κείμενο, να κάνετε ροή μουσικής και βίντεο στο iPad/iPhone σας και να τα μεταφέρετε μεταξύ του διακομιστή FTP και του iPad/iPhone.

Το FTPManager διαθέτει λειτουργίες όπως αντιγραφή, μετονομασία, διαγραφή, μετακίνηση και ταξινόμηση/αναζήτηση αρχείων. Παίρνετε έναν διακομιστή FTP εντός εφαρμογής για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των συσκευών σας μέσω Wi-Fi. Επίσης, προσφέρουν μια σκοτεινή λειτουργία, πολλά παράθυρα iPad, αντιγραφή, συγχρονισμό και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών από τη συλλογή φωτογραφιών σας σε διακομιστές.

Άλλες χρήσιμες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες σε αυτό είναι η μεταφορά αρχείων μεταξύ κοντινών συσκευών iOS χωρίς σύνδεση LTE ή Wi-Fi. Επιπλέον, διαθέτει επίσης πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης με επισήμανση σύνταξης, αναζήτηση κειμένου, θέματα και επέκταση πληκτρολογίου.

συμπέρασμα

Η μεταφορά δεδομένων πρέπει να είναι γρήγορη, ομαλή και εξαιρετικά ασφαλής. Και ως διαχειριστής ή προγραμματιστής συστήματος, πρέπει να το φροντίσετε χρησιμοποιώντας προηγμένες και ασφαλείς τεχνολογίες, όπως πελάτες FTP/SFTP, όπως αυτές που συζητήσαμε παραπάνω.

Αποφύγετε αυτά τα 9 πράγματα στο βιογραφικό του προγραμματιστή ή του Sysadmin.
Ακολουθούν μερικές εντολές Linux που πρέπει να γνωρίζετε για ένα Sysadmin.