11 παιχνίδια σαν το Last Of Us που πρέπει να παίζουν όλοι

Αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια παρόμοια με το “Last Of Us”, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Εδώ, θα εξερευνήσουμε μερικά παιχνίδια ίδιου είδους για να προσθέσουμε περισσότερη διασκέδαση.

Όντας λάτρης των αποκαλυπτικών παιχνιδιών και εκπομπών, θα είχατε παρακολουθήσει τη διάσημη εκπομπή του HBO TV, «The Last of US». Αν όχι, τότε θα είχατε περάσει τον καλύτερο χρόνο παίζοντας τη σειρά παιχνιδιών στην οποία βασίζεται η εκπομπή. Αλλά ενοχλεί κάθε αληθινό θαυμαστή όταν τελειώνει τη σειρά παιχνιδιών και εξακολουθεί να λαχταρά μια πιο παρόμοια εμπειρία.

Ευτυχώς, μερικοί προγραμματιστές παιχνιδιών φροντίζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας δημιουργώντας παρόμοιες εμπειρίες gaming με λίγη από τη μοναδικότητά τους. Μερικοί προσθέτουν μια καλύτερη ιστορία, ενώ άλλοι έχουν προσθέσει περισσότερες προκλήσεις και συγκίνηση.

Σήμερα, αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους τους θαυμαστές του Last Of Us, καθώς φέραμε μερικά από τα καλύτερα επιλεγμένα παιχνίδια για εσάς, μέσω των οποίων μπορείτε να ζήσετε ξανά το παιχνίδι του Last Of Us χωρίς να βαρεθείτε.

Τι είναι το παιχνίδι The Last Of Us;

Εάν βρίσκεστε εδώ αφού παρακολουθήσετε την τηλεοπτική σειρά του HBO The Last Of Us, τότε επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το The Last Of Us είναι μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται σε ένα παιχνίδι που ονομάζεται ίδιο.

Αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά το 2013 από την Naughty Dog. Αργότερα, διασκευάστηκε ως τηλεοπτική σειρά με μερικές αλλαγές στην ιστορία τον Ιανουάριο του 2023.

Το The Last of Us είναι ένα μοναδικό concept παιχνίδι που θεωρήθηκε πολύ πιο μακριά από όταν κυκλοφόρησε. Αυτό το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να κυριαρχήσει στις καρδιές των παικτών λόγω της μοναδικής και συναρπαστικής ιστορίας του.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές δεν σταμάτησαν μέχρι ένα? έχουν έως και 5 παιχνίδια στη σειρά που κυκλοφορούν συχνά για όλους τους λάτρεις της.

Όπως αναφέρθηκε, το The Last Of Us κυκλοφόρησε αρχικά το 2013. Από τότε, ολόκληρη αυτή η σειρά έχει πουλήσει περισσότερα από 37 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο εκδότης και ο προγραμματιστής ανακοίνωσαν αυτόν τον αριθμό τον Δεκέμβριο του 2022.

Έτσι, δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τις πωλήσεις του, αλλά έχει τις καρδιές πολλών ανθρώπων. Γιατί όμως τρελαίνονται αυτοί οι άνθρωποι με το Last of Us; Τι κάνει το The Last of Us τόσο μοναδικό;

Η απλή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η μοναδική του ιστορία. Σε ποιον δεν αρέσει ένα παιχνίδι που σας εμπλέκει αποκλειστικά με τους βασικούς χαρακτήρες; Η ιστορία του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από δύο βασικούς χαρακτήρες που ονομάζονται Joel και Ellie, οι οποίοι έχουν αντίθετες προοπτικές για να δουν τον κόσμο.

Εκτός από την ιστορία, αυτό που κάνει το παιχνίδι παιχνιδιάρικο είναι το διαδραστικό του περιβάλλον και η προσθήκη της λειτουργίας για πολλούς παίκτες στη σειρά.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που περιβάλλουν την παρόμοια ιστορία του Last Of Us. Αλλά η εύρεση παιχνιδιών με το ίδιο επίπεδο συγκίνησης και περιπέτειας ήταν αρκετά επικίνδυνη. Ωστόσο, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε αν χάσετε το Last Of Us.

  Πώς και πότε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του WordPress

A Plague Tale: Innocence

Παιχνίδια που συνδυάζουν πραγματικότητα και φαντασία σε τέλεια αναλογία κλέβουν εύκολα την προσοχή. A Plague Tale: Innocence κάνει αυτή τη δουλειά ομαλά. Οι εκδότες κυκλοφόρησαν αρχικά το παιχνίδι τον Μάιο του 2019.

Αυτό είναι ένα παιχνίδι 15-20 ωρών όπου δύο νεαρά ορφανά παλεύουν για επιβίωση σε έναν σκοτεινό κόσμο που στοιχειώνεται από περίεργους στρατιώτες και ασταμάτητες σμήνη αρουραίων.

Αυτή η σειρά παιχνιδιών δράσης-περιπέτειας αποτελείται αυτήν τη στιγμή από δύο παιχνίδια: A Plague Tale: Innocence και A Plague Tale: Requiem. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε αυτό το παιχνίδι στο είδος τρόμου επιβίωσης.

Αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι είναι απρόβλεπτο και σας δίνει τον έλεγχο της Amicia, με περιορισμένα εργαλεία για να σώσετε τον εαυτό της και τον μικρό της αδερφό από περισπασμούς, στρατιώτες, ορδές αρουραίων και πολλά άλλα. Αυτό το δύσκολο παιχνίδι αποτελείται από γρίφους επιβίωσης που μπορούν να λυθούν χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες μεθόδους.

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Xbox One, Windows

Πέρα από δύο ψυχές

Το Beyond: Two Souls είναι ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι που έκανε πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival το 2013 παρόλο που ήταν παιχνίδι. Αυτές οι λέξεις μπορούν εύκολα να μεταφέρουν δημιουργικότητα και δημοτικότητα. Αυτό το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο του 2013 και πούλησε περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το 2018.

Τι έκανε το Beyond: Two Souls να αγαπηθεί τόσο πολύ; Η απάντηση είναι το διαδραστικό περιβάλλον και η ιστορία του. Σε αυτό το παιχνίδι για πολλούς παίκτες, ο παίκτης πρέπει να μετακινήσει και να καθοδηγήσει τον χαρακτήρα σε αλληλεπιδράσεις με άλλα αντικείμενα και χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες.

Ο βασικός χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι η Jodie, η οποία έχει μια ψυχική σχέση με μια μυστηριώδη οντότητα που ονομάζεται Aiden, με την οποία μπορεί να αλληλεπιδράσει και να κάνει τηλεπαθητικές πράξεις. Η πλοκή του παιχνιδιού αποκαλύπτεται από τις επιλογές του παίκτη σε όλο το παιχνίδι.

Έτσι, αν θέλετε να ζήσετε μια ζωή βασισμένη αποκλειστικά στις αποφάσεις σας με μια μυστηριώδη οντότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό!

Πλατφόρμες – PlayStation 3, PlayStation 4, Windows

BioShock Infinite

Το BioShock Infinite είναι ένα διάσημο παιχνίδι από τη σειρά BioShock. Αυτό το παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2013 από 2K γύρους. Το BioShock είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας με πολλά στοιχεία ρόλων.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα ανάλογα με τις δυσκολίες του, διευκολύνοντας τους αρχάριους να ξεκινήσουν και να προσαρμοστούν εύκολα στο παιχνίδι. Το BioShock είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι επιβίωσης, καθώς οι εχθροί είναι πολύ πιο απαιτητικοί και οι παίκτες μπορούν να φέρουν μόνο δύο όπλα ταυτόχρονα. Ποιος είναι όμως ο εχθρός;

Το BioShock Infinite έχει έναν εικονικό κόσμο όπου ο κριτικός χαρακτήρας Booker DeWitt στέλνεται στην Κολούμπια κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου για να βρει την Elizabeth. Το παιχνίδι δεν είναι τόσο απλό όσο οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι κατασκοπείας. Αντίθετα, είναι γεμάτο με πολλά μυστήρια και γεγονότα που μπορείτε να καταλάβετε μόνο παίζοντας.

Πλατφόρμες – PlayStation 3, Xbox 360, Windows

Days Gone

Θα είχατε δει πολλά παιχνίδια των οποίων οι σκηνές περιστρέφονται γύρω από την εποχή της πανδημίας. Αλλά το Days Gone, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019, είναι αρκετά έξω από το κουτί. Αυτό το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας τρίτου προσώπου βασίζεται σε μια ιστορία ενός μετα-αποκαλυπτικού κόσμου όπου ο παίκτης παίρνει τον έλεγχο του Deacon St. John, ενός κυνηγού επικηρυγμένων.

  26 Παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών (PS, Xbox, PC, Switch) για να δοκιμάσετε σήμερα

Το παιχνίδι σας μεταφέρει σε ένα μέρος που στοιχειώνεται από εκατομμύρια πλάσματα ζόμπι που εξελίσσονται γρήγορα και σκοτώνουν την ανθρωπότητα τριγύρω. Οι εχθροί δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά τα ανόητα πλάσματα. Αντίθετα, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε έναν νυχτερινό τύπο πλάσματος, τους Swarmers, που εισβάλλουν για φαγητό και νερό τη νύχτα.

Το παιχνίδι δίνει επίσης διάφορους στόχους ή αποστολές στον χαρακτήρα, όπως διάσωση ομήρων, συλλογή πόρων, εκκαθάριση φωλιών φρυγανιών κ.λπ., για να συνεχίσει το παιχνίδι και να κερδίσει πόντους εμπειρίας. Το Days Gone είναι ένας τέλειος συνδυασμός συγκίνησης και προκλήσεων.

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Windows

Dying Light

Τι μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό από το να υποδυθείς έναν μυστικό πράκτορα και να σώσεις τη θέση σου από έναν σκληρό απατεώνα; Το Dying Light μπορεί να σας αφήσει να το ζήσετε αυτό με μια πικάντικη και ηρωική ιστορία. Το Dying Light είναι ένα παιχνίδι τρόμου επιβίωσης που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015.

Παρόλο που το Dying Light έχει την ίδια τυπική ιστορία πλάσματος Zombie, έχει γίνει εμπορική επιτυχία πουλώντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο μέχρι τον Απρίλιο του 2022 λόγω των ανατροπών του στην πλοκή.

Ο βασικός χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι ένας μυστικός πράκτορας του GRE που ονομάζεται Kyle Crane. Τον στέλνουν να βρει μια πολιτική φιγούρα που έχει χαθεί απατεώνα που κάνει κατάχρηση ζωτικής σημασίας δεδομένων.

Σε αυτό το παιχνίδι, κάποιος πρέπει να περάσει από διάφορους κινδύνους σε όλο το παιχνίδι για να φτάσει στον κακό. Επιπλέον, ο παίκτης πρέπει επίσης να ολοκληρώσει αποστολές και να βοηθήσει τους επιζώντες στο ταξίδι.

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series

Red Dead Redemption 2

Η τρίτη είσοδος της σειράς Red Dead Redemption ονομάζεται Red Dead Redemption 2. Αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018 και σύντομα έγινε δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων δημιουργώντας δίσκους λόγω των μοναδικών τεχνικών του δυνατοτήτων.

Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας τόσο σε λειτουργίες για έναν παίκτη όσο και σε λειτουργίες online για πολλούς παίκτες. Η ιστορία και το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι αυθεντικά και αρχαία, καθώς πρόκειται για μια φανταστική αναπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών το έτος 1899.

Το gameplay περιλαμβάνει πυροβολισμούς, ληστείες, κυνήγι κ.λπ., σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κρίσιμος ρόλος του παίκτη είναι να διατηρήσει την τιμή του χαρακτήρα μέσω των κατάλληλων δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων.

Ακούγεται απλό; Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Η κύρια πρόκληση του παίκτη είναι να επιβιώσει στο παιχνίδι ενώ αντιμετωπίζει κυβερνητικές δυνάμεις, αντίπαλες συμμορίες και άλλους αντιπάλους. Το να είσαι ο ήρωας της ταινίας είναι καλό, αλλά το να είσαι ο πιο αγαπημένος κακός είναι ακόμα καλύτερο, και αυτό είναι που σου επιτρέπει να ζήσεις αυτό το παιχνίδι.

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Xbox One, Windows

Resident Evil 2

Ξέρετε το κλασικό απόφθεγμα, «το παλιό είναι χρυσός», και έχουμε ένα από αυτά τα χρυσά παιχνίδια. Το Resident Evil 2 είναι ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι από τον Ιανουάριο του 1998 που μπορεί ακόμα να σας τρομοκρατεί με την φανταστική πλοκή του παιχνιδιού. Αυτό το παιχνίδι τρόμου επιβίωσης δίνει στους παίκτες τον έλεγχο των Leon S Kennedy και Claire Redfield, οι οποίοι πρέπει να δραπετεύσουν από μια πόλη αφού οι περισσότεροι πολίτες της μεταμορφώνονται σε ζόμπι.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι η εξερεύνηση, τα παζλ και η μάχη. Ο παίκτης πρέπει να περάσει από διάφορα εμπόδια σε όλο το παιχνίδι. Το παιχνίδι αποτελείται από πολλούς άλλους χαρακτήρες, στους οποίους ο καθένας από αυτούς έχει μια μοναδική ιστορία και κινδύνους. Το Resident Evil 2 είναι ένα ατελείωτο συναρπαστικό παιχνίδι που μπορεί να σας προκαλέσει ανατριχίλες.

  15 Καλύτερο δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό NAS

Πλατφόρμες – PlayStation, Windows, Nintendo 64

State Of Decay 2

Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι Zombie που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018 από τα Xbox Game Studios. Το State of Decay 2 είναι ένα βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης όπου οι παίκτες πρέπει να δημιουργήσουν μια κοινότητα, να διαχειριστούν πόρους και να επιβιώσουν σε έναν επικίνδυνο κόσμο ζόμπι.

Αυτό το παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν ανοιχτό κόσμο όπου οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν τοποθεσίες για να δημιουργήσουν μια βάση και να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις με έως και τρεις άλλους παίκτες. Οι προγραμματιστές προσπάθησαν να δώσουν μια εντελώς ρεαλιστική εμπειρία παρέχοντας ένα διαδραστικό περιβάλλον και πολλές άλλες δυνατότητες.

Από την αποθήκευση και την επικοινωνία με τους επιζώντες έως τις συναλλαγές μαζί τους, μπορείτε να ζήσετε όλα αυτά σε αυτόν τον εικονικό κόσμο.

Πλατφόρμες – Xbox One, Windows

The Walking Dead

Η σειρά The Walking Dead: The Telltale Definitive κυκλοφόρησε αρχικά τον Απρίλιο του 2012. Η αναζήτησή σας μπορεί να τελειώσει εδώ αν ψάχνετε για μια μακροχρόνια σειρά παιχνιδιών.

Το Walking Dead είναι μια σειρά παιχνιδιών τεσσάρων εποχών με περισσότερες από 50 ώρες παιχνιδιού και 23 μεμονωμένα επεισόδια. Αυτή η σειρά παιχνιδιών σάς επιτρέπει να ζήσετε πώς ένα μικρό κορίτσι γίνεται από αθώο σε επιζών στον κόσμο των ζόμπι σε ένα κλάσμα της επίθεσης.

Το Walking Dead έχει ένα διαδραστικό περιβάλλον, κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο συναρπαστικό και συναρπαστικό. Επιπλέον, κάθε σκηνή στο παιχνίδι επηρεάζεται από αποφάσεις που λαμβάνονται από τον παίκτη. Ως εκ τούτου, θα βοηθούσε αν παραμένετε ενεργοί να παραμείνετε ζωντανοί στο παιχνίδι.

Πλατφόρμες – PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

σκιά του τάφου

Αν ασχολείστε με τα παιχνίδια, θα έχετε ακούσει για το The Shadow of the Tomb Raider. Αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά παγκοσμίως το 2019. Αυτό το παιχνίδι για έναν παίκτη έγινε διάσημο λόγω της συναρπαστικής ιστορίας και των γραφικών του.

Αυτό το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας παίζεται από προοπτική τρίτου προσώπου, όπου ο παίκτης παίρνει τον έλεγχο του ζωτικού χαρακτήρα που ονομάζεται Lara Croft. Αυτό το παιχνίδι είναι γεμάτο με παζλ και περιπέτειες. Από το κυνήγι άγριων ζώων μέχρι την εξερεύνηση διάφορων τάφων, μπορείτε να τα ζήσετε όλα αυτά σε ένα παιχνίδι.

Ο θεμελιώδης στόχος του παιχνιδιού είναι να τολμήσετε στην πόλη Paititi επιζώντας από την παραστρατιωτική οργάνωση και να σταματήσετε μια αποκάλυψη των Μάγια.

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Windows, Xbox One

Uncharted 4: A Thief’s End

Το Uncharted 4: A Thief’s End είναι και πάλι από τον Naughty Dog, έναν από τους πιο δημοφιλείς προγραμματιστές. Αυτό το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας είναι η 4η είσοδος στη δημοφιλή αχαρτογράφητη σειρά παιχνιδιών. Αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2016.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν κυνηγό θησαυρού και τη σύζυγό του που αναζητούν θησαυρό ενώ εξερευνούν διάφορα περιβάλλοντα, τοποθεσίες, πόλεις κ.λπ. Η πλοκή του παιχνιδιού είναι γεμάτη με διαφορετικές ανατροπές.

Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά όπλα για να πολεμήσει εναντίον άλλων κυνηγών θησαυρών. Εκτός από αυτό, υπάρχει επίσης μια online λειτουργία πολλαπλών παικτών. Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το παιχνίδι και με τους φίλους σας.

Πλατφόρμες – PlayStation 4, PlayStation 5, Windows

συμπέρασμα

Το να έχετε ένα PlayStation στο σπίτι και να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας παιχνίδι μπορεί να είναι το καλύτερο συναίσθημα. Σήμερα σε αυτό το blog, συζητήσαμε τα καλύτερα εναλλακτικά παιχνίδια του Last Of Us. Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να ταιριάζουν ή να μην ταιριάζουν με την αυθεντική εμπειρία και τη συγκίνηση αυτού του θρυλικού παιχνιδιού, αλλά θα απολαύσετε να τα παίζετε.