11 κορυφαία εργαλεία για την παρακολούθηση διακομιστών Windows το 2022

Σε δίκτυα ενδοδικτύου ή διαδικτύου, είναι πολύ συχνό φαινόμενο η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε κρίσιμους διακομιστές ή διακομιστές παραγωγής. Μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών, απομακρυσμένο έλεγχο διακομιστών, παραβίαση κρίσιμων βάσεων δεδομένων και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την Global Statcounter αναφορά, το μερίδιο αγοράς των Windows Server ήταν 31,44% τον Δεκέμβριο του 2021, το οποίο είναι το υψηλότερο από όλα τα λειτουργικά συστήματα παγκοσμίως.

Λόγω της τεράστιας διείσδυσης των διακομιστών Windows σε επιχειρήσεις και εταιρείες, οι δραστηριότητες συντήρησης, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, της παρακολούθησης, της ασφάλειας κ.λπ., γίνονται όλο και πιο ανησυχητικές. Σε αυτήν την ενότητα, εξετάζουμε το καλύτερο λογισμικό παρακολούθησης διακομιστή Windows για να διατηρήσετε τον διακομιστή σας ασφαλή και να αποτρέψετε μεγάλες βλάβες.

Γιατί είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του Windows Server;

Παρακολουθώντας τους διακομιστές Windows, οι διαχειριστές μπορούν προληπτικά να παρακολουθούν και να ανταποκρίνονται σε σφάλματα, ζητήματα και χρόνους διακοπής λειτουργίας και αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν στην αποφυγή μεγάλων βλαβών και διακοπών και στην αποφυγή παραβιάσεων του SLA (Service Level Agreement).

Όταν δεν χρησιμοποιείται λογισμικό παρακολούθησης, οι διαχειριστές αντιδρούν και ανταποκρίνονται σε προβλήματα μετά την εμφάνιση ενός συμβάντος και στη συνέχεια αναζητούν σημεία συμφόρησης για να βρουν λύσεις για να τα διορθώσουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, συμβαίνουν κρίσιμα περιστατικά όταν οι διακομιστές των Windows δεν παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, εάν μια άγνωστη διεύθυνση IP προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν διακομιστή και αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ολόκληρη η ασφάλεια του τομέα και του δικτύου μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες για τις μικρές επιχειρήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Η παρακολούθηση διακομιστή των Windows έχει μεγάλη αξία για τη διαχείριση προβλημάτων και τη διαχείριση περιστατικών, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στη συνολική διαχείριση των λειτουργιών του έργου. Βοηθά επίσης τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους SLA και να αποφύγουν αυστηρές κυρώσεις και απώλεια αξιοπιστίας.

Με λίγα λόγια, τα οφέλη της παρακολούθησης των Windows είναι τα εξής:

 • Παρακολουθήστε την υγεία του διακομιστή για να μειώσετε τα σφάλματα και τις διακοπές λειτουργίας
 • Αυξήστε τη διαθεσιμότητα διακομιστών, εφαρμογών και σχετικών υπηρεσιών
 • Γρήγορη αναγνώριση και διόρθωση σφαλμάτων, αποτυχημένων υπηρεσιών και διαδικασιών
 • Βοηθήστε να διατηρήσετε ομαλές λειτουργίες για να αυξήσετε την εμπιστοσύνη στην εταιρεία/προϊόν ή υπηρεσία

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε τις ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες για την παρακολούθηση των διακομιστών των Windows για την πρόληψη μεγάλων περιστατικών και τη διατήρηση μιας ισχυρής υποδομής.

Sysguage

Sysguage Το λογισμικό παρακολούθησης διακομιστή βοηθά στην παρακολούθηση και πρόσβαση σε όλους τους πόρους υλικού που χρησιμοποιούνται για την εκκίνηση ενός διακομιστή Windows. Είναι ένα από τα πιο εύκολα λογισμικά για την οργάνωση, την παρακολούθηση και την ανασκόπηση των αναφορών και τη λήψη των απαραίτητων ενεργειών όποτε χρειάζεται.

Ο φιλικός προς το χρήστη πίνακας εργαλείων του βοηθά στη διευκόλυνση της λειτουργίας και διαχείρισης των διακομιστών των Windows, εντοπίζοντας υψηλότερες χρήσεις και σημεία συμφόρησης. Οι προδιαμορφωμένες μετρήσεις βοηθούν στην ενεργοποίηση και την άμεση έναρξη της παρακολούθησης, ενώ μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε τους μετρητές για να ταιριάζουν στις ανάγκες υποδομής σας.

Αυτό είναι ένα μοντέλο πελάτη-διακομιστή όπου το πακέτο διακομιστή είναι εγκατεστημένο στον διακομιστή και οι μετρήσεις είναι προσβάσιμες από οποιοδήποτε σύστημα στο δίκτυο μέσω του λογισμικού διεπαφής πελάτη.

Η διεπαφή πελάτη βοηθά στη διαμόρφωση των μετρητών παρακολούθησης διακομιστή, στη ρύθμιση ειδοποιήσεων μέσω email για τυχόν παραβιάσεις ορίου, στην παρακολούθηση της απόδοσης μέσω διαφόρων αναφορών και πολλά άλλα.

Οι διαχειριστές συστήματος μπορούν να παρακολουθούν έως και 200 ​​μετρητές πόρων σε διακομιστές Windows, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μνήμης, της δραστηριότητας του δίσκου, της δραστηριότητας δικτύου, των νημάτων επεξεργαστή και του πρωτοκόλλου TCP/IP. Μαζί με αυτούς τους πόρους, είναι δυνατή η παρακολούθηση του NAS (Network Attached Server), του SQL Server και του IIS Server.

Η μηχανή αναφορών του προσφέρει διάφορους τύπους ειδοποιήσεων και αναφορών, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων σφαλμάτων ήχου, email, εκθέσεων Excel, αναφορών PDF και πολλά άλλα.

Για να αποκτήσετε ένα πρώιμο ιστορικό των διακομιστών Windows, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε το εύκολο στη διαχείριση λογισμικό Sysguage Server, διαθέσιμο προς 125 $ με υποστήριξη ενός έτους.

PAESSLER

PAESSLER είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες από το 1997 και προσφέρει λύσεις παρακολούθησης για όλες τις εταιρείες και τις βιομηχανίες όλων των μεγεθών. Αυτό το λογισμικό εμπιστεύονται 5 lakh χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το PAESSLER AG Network Monitor είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό και η παρακολούθηση διακομιστή των Windows είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του.

Το PRTG χρησιμοποιεί πολλές τεχνολογίες όπως WMI (όργανο διαχείρισης Windows), μετρητές απόδοσης των Windows, SNMP, ανίχνευση πακέτων και Netflow για τη συλλογή και παρουσίαση μετρήσεων παρακολούθησης του διακομιστή Windows στον κεντρικό πίνακα εργαλείων του.

Είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό που βοηθά στην παρακολούθηση ολόκληρου του εύρους διακομιστών, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών βάσης δεδομένων, email, ιστού και εικονικών διακομιστών, και τις κρίσιμες παραμέτρους τους όπως ο χρόνος λειτουργίας, η χρήση της CPU και της μνήμης, η δραστηριότητα του δίσκου, το εύρος ζώνης κυκλοφορίας κ.λπ.

  Πώς να διορθώσετε το κατεστραμμένο PowerShell στην ενημέρωση δημιουργών των Windows 10

Παρακολουθεί πόρους υλικού διακομιστή Windows και βοηθά με βασικές δραστηριότητες αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως παρακολούθηση ενημερώσεων κώδικα και ενημερώσεις διακομιστή και προειδοποίηση για ημιτελείς ενημερώσεις και οι ενσωματωμένες ειδοποιήσεις στέλνουν ειδοποιήσεις όταν οι πόροι υπερβαίνουν τα όρια κ.λπ.

Είναι ένα από τα ταχύτερα λογισμικά παρακολούθησης, καθώς οι διαχειριστές πρέπει να εισαγάγουν το εύρος IP για παρακολούθηση και η ενσωματωμένη αυτόματη ανίχνευση και οι προκαθορισμένοι αισθητήρες θα ξεκινήσουν την αυτόματη ανακάλυψη. Οι αισθητήρες που καθορίζονται σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου θα αρχίσουν να παρακολουθούν τους διακομιστές σας αμέσως.

Χαρακτηριστικά

 • Απομακρυσμένη παρακολούθηση με εφαρμογή για κινητά
 • Παρακολούθηση αρχείου καταγραφής συμβάντων: Παρακολουθεί τα αρχεία καταγραφής εφαρμογών και συστημάτων των Windows και ενεργοποιεί ειδοποιήσεις όταν προκύπτουν σφάλματα.
 • Προσαρμόσιμες μετρήσεις/μέτρα για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών υποδομής
 • Ιστορικά γραφήματα των προηγούμενων 365 ημερών

Η πλήρης έκδοση του λογισμικού PRTG μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί δωρεάν για 30 ημέρες, μετά τις οποίες το λογισμικό επανέρχεται αυτόματα στη δωρεάν περιορισμένη έκδοσή του. Η πληρωμένη έκδοση έχει μόνιμη άδεια και συνδρομή. Η τιμή του ξεκινά από 1750 $ για παρακολούθηση 500 πτυχών και 50 συσκευών.

ManageEngine

ManageEngine Το λογισμικό Application Monitoring έχει πάνω από 120 βραβεία για διάφορα λογισμικά διαχείρισης IT, συμπεριλαμβανομένου του Gartner’s 2021 Magic Quadrant for Application Performance Monitoring. Η παρακολούθηση διακομιστή των Windows είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του λογισμικού παρακολούθησης εφαρμογών ManageEngine.

Το λογισμικό παρακολούθησης εφαρμογών είναι λογισμικό παρακολούθησης ευρείας εμβέλειας που παρακολουθεί πόρους υλικού και λογισμικού διακομιστών Windows, συμπλεγμάτων Windows, SQL, διακομιστών ιστού, εικονικών διακομιστών, στατιστικών στοιχείων ιστότοπου και άλλων.

Η παρακολούθηση στοιχείων υλικού περιέχει λεπτομερείς μετρητές απόδοσης για κρίσιμους παράγοντες όπως η ταχύτητα ανεμιστήρα της CPU, η θερμοκρασία και η χρήση του μεμονωμένου πυρήνα της CPU, στατιστικά στοιχεία εισόδου/εξόδου δίσκου και άλλα.

Το λογισμικό φροντίζει για βασικές ενέργειες αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως συναγερμούς κατωφλίου, ειδοποιήσεις email ή SMS για συμβάντα των Windows που σχετίζονται με εφαρμογές, σύστημα, ασφάλεια, υπηρεσίες αναπαραγωγής αρχείων, διακομιστή DNS, επανεκκίνηση διακομιστή, ζητήματα χώρου στο δίσκο και άλλα.

Στο μέτωπο των αναφορών, διάφορες αναφορές μπορούν να ληφθούν από τον πίνακα εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων αναφορών σχεδιασμού χωρητικότητας που βοηθούν στην πρόβλεψη της υπερχρησιμοποίησης και της υποχρησιμοποίησης του διακομιστή για την αποφυγή υπερφόρτωσης ή σφάλματος διακομιστή.

Χαρακτηριστικά

 • Οι προγραμματισμένες εργασίες των Windows μπορούν να παρακολουθούνται για βελτιστοποίηση της απόδοσης
 • Παρακολούθηση αρχείου καταγραφής συμβάντων για τον εντοπισμό ανωμαλιών δικτύου, παραβιάσεων δεδομένων και παραβιάσεων δικτύου
 • Συλλέγει στατιστικά στοιχεία απόδοσης δικτύου, όπως εισερχόμενη κίνηση, εξερχόμενη κίνηση, σφάλματα δικτύου, ταχύτητα
 • Πρόβλεψη τάσεων χρήσης με βάση τη χρήση και την απόδοση του διακομιστή

Αυτό το λογισμικό διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Professional και Enterprise. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άδεια τόσο σε συνδρομητικές όσο και σε διαρκείς εκδόσεις. Τα τέλη άδειας συνδρομής ξεκινούν από 395 $. Αυτό το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν για 30 ημέρες. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες.

SolarWinds

SolarWinds Η παρακολούθηση της Microsoft καλύπτει όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Microsoft, όπως Windows Server, SQL-DB, Hyper-V, Azure και άλλα.

Οι εκτεταμένες πλατφόρμες όπως το Azure Monitor και τα AWS IaaS, PaaS και SaaS παρακολουθούνται από διακομιστές Solarwind και λογισμικό παρακολούθησης εφαρμογών (SAM). Το SAM παρακολουθεί ολόκληρη τη στοίβα IT της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης, του χρόνου λειτουργίας, της χωρητικότητας και της χρήσης πόρων.

Οι προγνωστικοί δείκτες SAM εντοπίζουν εύκολα πότε οι πόροι του διακομιστή φτάνουν σε κρίσιμες προειδοποιήσεις και όρια, κάτι που είναι ένα από τα σημαντικά κριτήρια για τη λήψη προφυλάξεων για την αποφυγή σφαλμάτων και διακοπών.

Το SAM παρακολουθεί φυσικά στοιχεία και εφαρμογές, όπως υψηλή χρήση CPU, χρήση δίσκου, εξισορρόπηση φόρτου δικτύου, υπηρεσίες εκτύπωσης, υπηρεσίες απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, υπηρεσίες FTP και άλλα. Το λογισμικό παρακολουθεί επίσης μετρήσεις απόδοσης που σχετίζονται με τη χρήση του αρχείου σελιδοποίησης, τον χρόνο CPU, τις σελίδες/δευτερόλεπτο, τις ουρές δίσκων και άλλα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που έχουν ετερογενή περιβάλλοντα είναι το λογισμικό Solarwind, το οποίο προσφέρει προσαρμόσιμη παρακολούθηση διακομιστή χρησιμοποιώντας API και περίπου 1200+ πρότυπα παρακολούθησης.

Η βασική αντιμετώπιση προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης σφαλμάτων υλικού, της επανεκκίνησης του διακομιστή και της παρακολούθησης της υγείας του διακομιστή, εκτελείται με χρήση SAM.

Με λίγα λόγια, η κεντρική κονσόλα SAM της Solarwinds μπορεί να παρακολουθεί στενά τους Windows Server, Active Directory, IIS, Exchange Server, Dynamics CRM, Skype for Business, SQL Server, SharePoint, DHCP και DNS.

Χαρακτηριστικά

 • Βοηθήστε στη δημιουργία ενός αποθέματος περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής εντοπίζοντας και συλλέγοντας στοιχεία υλικού και λογισμικού.
 • Προσδιορίστε ζητήματα απόδοσης Active Directory και διορθώσετε
 • Παρακολούθηση DNS για ζητήματα διαθεσιμότητας και απόδοσης
 • Βοηθώντας το μέγεθος του διακομιστή με βάση την εκτίμηση και τον προσδιορισμό της χωρητικότητας του διακομιστή

Η τιμή SAM ξεκινά από 1.663 $ για μια ετήσια συνδρομή. Το λογισμικό μπορεί να δοκιμαστεί στο περιβάλλον σας για 30 ημέρες δωρεάν.

Nagios XI

Nagios XI είναι ένας εταιρικός διακομιστής και λογισμικό παρακολούθησης δικτύου που εμπιστεύονται εκατομμύρια χρήστες, από μικρές επιχειρήσεις έως το Fortune 500. Παρέχει πλήρη παρακολούθηση υποδομής πληροφορικής με διαφάνεια, απόδοση και προσαρμογή με ευκολία στη χρήση.

Το λογισμικό καλύπτει όλα τα στοιχεία υποδομής, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών, υπηρεσιών, λειτουργικών συστημάτων, πρωτοκόλλων δικτύου, μετρήσεων συστήματος και υποδομής δικτύου.

  Πώς να απενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το iMessage σε iPhone ή iPad

Το λογισμικό προσφέρει επίσης ενοποίηση με εκατοντάδες πρόσθετα τρίτων για την παρακολούθηση σχεδόν όλων των εφαρμογών, υπηρεσιών και εσωτερικών συστημάτων, καθιστώντας το συμβατό με ετερογενή περιβάλλοντα.

Το λογισμικό είναι κατασκευασμένο με τέσσερις μηχανές παρακολούθησης που παρέχει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης διακομιστή παρακολούθησης με υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα επεκτασιμότητας.

Το Nagios XI παρέχει πλήρη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο κρίσιμων υπηρεσιών των Windows, όπως μετρήσεις συστήματος, διεργασίες, μετρητές απόδοσης, αρχεία καταγραφής συμβάντων, διακομιστής πληροφοριών Internet (IIS), Active Directory, DHCP, Exchange Server, DNS και άλλα.

Το λογισμικό παρακολουθεί το πλήρες υλικό διακομιστή από άκρο σε άκρο, συμπεριλαμβανομένων στατιστικών στοιχείων δικτύου, χρήσης σκληρού δίσκου, τάσεων χρήσης της CPU και απόδοσης μνήμης.

Οι διαχειριστές συστήματος μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την προηγμένη διαχείριση χρηστών, την εύκολη εγκατάσταση, την αυτόματη ανακάλυψη, τις αναβαθμίσεις συστήματος με βάση τον προγραμματισμό χωρητικότητας και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά

 • Ένας κεντρικός και αποκλειστικός πίνακας εργαλείων που παρέχει γενικές πληροφορίες σχετικά με κεντρικούς υπολογιστές, υπηρεσίες και συσκευές δικτύου.
 • Αναλυτικά δεδομένα απόδοσης λειτουργικών συστημάτων Windows
 • Ολοκληρωμένη παρακολούθηση των διαδικασιών των Windows από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων
 • Παρακολουθεί τους προσαρμογείς δικτύου για απροσδόκητο εύρος ζώνης για μια χρονική περίοδο

Το Nagios XI μπορεί να αγοραστεί σε τυπικές και εταιρικές εκδόσεις που ξεκινούν από 1.995 $. Αυτό το λογισμικό δεν διαθέτει μοντέλο άδειας συνδρομής, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν για 30 ημέρες πριν από την αγορά.

Zabbix

Zabbix είναι ένα επαγγελματικά αναπτυγμένο λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την παρακολούθηση και παρακολούθηση οποιασδήποτε μέτρησης από οποιαδήποτε πηγή στην υποδομή πληροφορικής. Το λογισμικό Zabbix παρακολουθεί την υγεία και την ακεραιότητα των διακομιστών, των εικονικών μηχανών, των παραμέτρων δικτύου, των εφαρμογών, των υπηρεσιών, των βάσεων δεδομένων, των ιστότοπων και του cloud.

Ο παράγοντας Zabbix πρέπει να εγκατασταθεί για τη βαθιά παρακολούθηση των διακομιστών των Windows, ενώ άλλα στοιχεία υποδομής μπορούν να παρακολουθούνται μέσω πρωτοκόλλων όπως SNMP, TCP, ICMP κ.λπ.

Το λογισμικό βοηθά στην παρακολούθηση, παρακολούθηση και παρουσίαση κάθε λεπτομερούς λεπτομέρειας διακομιστών όπως CPU, μνήμη, σύστημα αρχείων, φυσικός δίσκος κ.λπ., μέσω προτύπων που βασίζονται σε XML για τη μέτρηση της απόδοσης για αποτελεσματική διαχείριση της υποδομής διακομιστή.

Οι ειδοποιήσεις που βασίζονται σε email επιτρέπουν γρήγορη απάντηση σε ζητήματα διακομιστή. Αυτό το λογισμικό παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την αναφορά και την οπτικοποίηση δεδομένων εξαιρετικού σχεδιασμού χωρητικότητας.

Χαρακτηριστικά

 • Ορίστε αυτόματα τη γραμμή βάσης με βάση τα ιστορικά δεδομένα για να παρακάμψετε τη μη αυτόματη ρύθμιση ορίου
 • Πρώιμη πρόβλεψη ορίων προβλημάτων για μια προληπτική προσέγγιση
 • Εντοπίζει αυτόματα τα σημεία συμφόρησης στην εισερχόμενη μετρική ροή
 • Εξαγωγή ανοιχτών θεμάτων σε πραγματικό χρόνο σε συστήματα τρίτων για περαιτέρω ανάλυση

Το web-based frontend του διασφαλίζει ότι η υγεία των διακομιστών μπορεί να παρακολουθείται και να υποστηρίζεται εξ αποστάσεως. Το Zabbix μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρούς οργανισμούς σε μεγάλες εταιρείες και, κυρίως, χωρίς κόστος. ΝΑΙ, το Zabbix είναι δωρεάν. Η υποστήριξη πελατών της είναι εμπορική.

Checkmk

Checkmk είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης όχι μόνο για διακομιστές αλλά και για εφαρμογές και δίκτυα. Το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση καθώς αναπτύχθηκε μετά από χρόνια έρευνας και σχόλια πελατών.

Η κύρια μηχανή του έχει μια μαζικά επεκτάσιμη αρχιτεκτονική που υποστηρίζει χιλιάδες υπηρεσίες, εκατοντάδες ιστότοπους και εκατομμύρια συσκευές που διαταράσσονται σε πολλές τοποθεσίες.

Το τμήμα αυτοματισμού του checkmk είναι ευέλικτο και περιλαμβάνει αυτοματοποίηση διαμόρφωσης με χρήση REST-API, αυτόματη παρακολούθηση της Εφήμερης υποδομής, διαμόρφωση βασισμένη σε κανόνες 1-to-N που ελαχιστοποιεί τη διαμόρφωση σε πολύπλοκα περιβάλλοντα και αυτοματοποίηση εφαρμογών τρίτων με χρήση API.

Η βάση δεδομένων λογισμικού περιέχει 1900 πρόσθετα, έτσι ώστε σχεδόν οποιοδήποτε λογισμικό μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα. Οι κατάλληλοι δείκτες μπορούν να παρακολουθούνται και να παρακολουθούνται σε ετερογενή περιβάλλοντα, όπως η εύκολη διαχείριση συμβάντων με την ενσωμάτωση με εργαλεία τρίτων όπως το Jira, το Slack, το PagerDuty κ.λπ. και το VictorOps.

Το Checkmk είναι ένα από τα κορυφαία λογισμικά παρακολούθησης κατάλληλο για μικρές έως πολύπλοκες υποδομές. Μία από τις ιδιαιτερότητές του είναι ότι χρησιμοποιεί προηγμένες αναλύσεις που βασίζονται σε αλγόριθμους παρατήρησης που προβλέπουν κατώφλια βάσει ιστορικών γεγονότων.

Χαρακτηριστικά

 • Εντοπίστε εύκολα κεντρικούς υπολογιστές για ενημέρωση με επείγουσες επιδιορθώσεις με παρωχημένες και ευάλωτες εκδόσεις λογισμικού.
 • Ανιχνεύει αυτόματα σχετικούς δείκτες και ξεκινά την παρακολούθηση μέσα σε λίγα λεπτά
 • Προσαρμόσιμος πίνακας εργαλείων με βάση τις απαιτήσεις διαχειριστή και μπορεί ακόμη και να ενσωματωθεί με το Grafana
 • Έξυπνος μηχανισμός ειδοποίησης για προώθηση ειδοποιήσεων σε συγκεκριμένους διαχειριστές αντί για υπερφόρτωση όλων των ειδοποιήσεων

Το λογισμικό μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται για να ταιριάζει σε όλη την παρακολούθηση υλικού και λογισμικού, την αντιμετώπιση προβλημάτων, την παρακολούθηση αρχείων καταγραφής, την αναφορά, την ενοποίηση με τα εργαλεία ITOM/ITSM για τον εξορθολογισμό των ροών εργασίας, την αυτοματοποίηση της διαμόρφωσης, την επεκτασιμότητα και πολλά άλλα. Η τιμή του ξεκινά από 600 ευρώ, ενώ υπάρχει και μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού που υποστηρίζει 25 host.

Opsview

Opsview μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση, ανάλυση, παρακολούθηση και αυτοματοποίηση υπηρεσιών, εφαρμογών και λύσεων πληροφορικής από άκρο σε άκρο. Το Opsview υποστηρίζει βάσεις δεδομένων, εικονικά περιβάλλοντα (AWS, Azure), λειτουργικά συστήματα, δίκτυα, ιστότοπους και πολλά άλλα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε) και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αφής στο Word

Η παρακολούθηση πλατφόρμας Opsview παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη των Windows και των σχετικών υπηρεσιών και εφαρμογών σε έναν κεντρικό πίνακα εργαλείων, για να αναφέρουμε μερικά:

 • Παρακολούθηση υλικού: Παρακολούθηση CPU, ουρά δίσκων, αρχεία σελιδοποίησης, φυσική μνήμη, συμβάντα των Windows κ.λπ.
 • Παρακολούθηση αρχείου καταγραφής συμβάντων: αρχεία καταγραφής εφαρμογών, συστήματος και ασφάλειας
 • Υπηρεσίες: Παρακολούθηση καταλόγου Active Directory, DNS, IIS, Exchange, SQL, Azure, Terminal Services κ.λπ.

Εάν είστε διαχειριστής IT ή διαχειριστής συστημάτων που αναζητάτε μια λύση παρακολούθησης και διαχείρισης για την υποδομή πληροφορικής σας, το Opsview ενσωματώνεται εύκολα στο περιβάλλον σας, ανεξάρτητα από την κλίμακα, τον τύπο, το προϊόν και το βάθος. Οι τιμές εξαρτώνται από τον κεντρικό υπολογιστή και ξεκινούν από 4,5 ευρώ (Enterprise Edition) ανά host/μήνα.

Cloudradar

Cloudradar είναι μια πλατφόρμα που φιλοξενείται στο Cloud για ολοκληρωμένη παρακολούθηση, ειδοποίηση και αντιμετώπιση προβλημάτων διακομιστών Windows και σχετικών υπηρεσιών και εφαρμογών. Η πλατφόρμα Cloud του είναι περιττή και έχει ελάχιστο λανθάνοντα χρόνο καθώς διαθέτει οκτώ παγκόσμια κέντρα δεδομένων. Είναι εύκολο να ρυθμίσετε και να το διαχειριστείτε και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση και την παρακολούθηση στοιχείων μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες μετρήσεις. Η πλατφόρμα παρέχει διάφορα συστήματα ειδοποιήσεων, όπως Email, SMS, Slack, Pushover, Telegram, Whatsapp, επομένως υπάρχει πολύ λίγος χώρος για να χάσετε τις ειδοποιήσεις.

Χαρακτηριστικά

 • Προβλέψτε προβλήματα με προληπτικές προειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις
 • Λεπτομερείς μετρήσεις για στοιχεία υλικού διακομιστή, όπως CPU, μνήμη, δίσκος, εύρος ζώνης και άλλα.
 • Προσαρμοσμένες προειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις ανά διακομιστή, υπηρεσία ή διαδικασία.
 • Προσαρμόσιμα αυτοματοποιημένες αναφορές και γραφήματα για εμφάνιση μετρήσεων απόδοσης.

Το Cloudradar είναι το λογισμικό χαμηλού κόστους αυτής της κατηγορίας, με τιμή 1,70 $ ανά μήνα με απεριόριστες μετρήσεις ανά κεντρικό υπολογιστή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν για 15 ημέρες.

Icinga

Icinga Η Παρακολούθηση Υποδομής μπορεί να παρακολουθεί μεγάλα και πολύπλοκα περιβάλλοντα σε πολλές τοποθεσίες. Η πλατφόρμα παρακολουθεί τους πόρους του δικτύου, προειδοποιεί τους χρήστες για σφάλματα και συλλέγει δεδομένα για σκοπούς αναφοράς.

Είναι μια σουίτα παρακολούθησης πλήρους στοίβας που υποστηρίζει παρακολούθηση υποδομής, μετρήσεις και αρχεία καταγραφής, αυτοματοποίηση παρακολούθησης, παρακολούθηση cloud και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε τη ζωντανή επίδειξη στο Επίδειξη Icinga Σύνδεσμος.

Το λογισμικό παρακολουθεί τους διακομιστές Linux, UNIX, Windows στις εγκαταστάσεις και στο cloud και ειδοποιεί αμέσως τους διαχειριστές για σφάλματα και βοηθά στη διόρθωσή τους. Ένας κεντρικός πίνακας ελέγχου βοηθά στην παρακολούθηση ολόκληρης της υποδομής, συλλέγοντας και αναλύοντας δεδομένα για τον εντοπισμό σφαλμάτων με μια ματιά.

Το μοντέλο επεκτασιμότητας προσαρμόζεται εύκολα στην τρέχουσα υποδομή σας και προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες διαμόρφωσης, αυτοματισμού, κλιμάκωσης κ.λπ. Η Icinga επικοινωνεί ακόμη και με τα εργαλεία DevOps για να δημιουργήσει προσαρμοσμένες λύσεις παρακολούθησης που ταιριάζουν στις ανάγκες της υποδομής σας.

Χαρακτηριστικά

 • Ειδοποιήστε προληπτικά τα σφάλματα πριν γίνουν διακοπές
 • Παρέχει σημείο εισόδου για σωστή RCA (Ανάλυση ριζικής αιτίας)
 • Προσφέρει διάφορα πρόσθετα για εύκολη ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες/προϊόντα
 • Διαχείριση και διαχείριση χρηστών για τον έλεγχο της χρήσης λογισμικού για καλύτερη διαχείριση

Το Icinga μπορεί να χωρέσει σε ένα μεγάλο ετερογενές περιβάλλον. Το λογισμικό καλύπτει έξι βασικούς τομείς υποδομής για να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, ειδοποιήσεις, οπτικές εικόνες και αναλυτικά στοιχεία για την υποστήριξη της κάλυψης από άκρο σε άκρο και τη βελτίωση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Οι τιμές είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος για προσφορά.

Syskit

Syskit Το Monitor είναι ένα εργαλείο για την παρακολούθηση και τη διαχείριση εταιρικών διακομιστών. Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση εικονικών εφαρμογών σε διακομιστές Citrix, Share Point, SQL και Windows, συνεδρίες RDP και Gateways.

Εκτός από την παρακολούθηση, το λογισμικό βοηθά επίσης στον έλεγχο δραστηριότητας των χρηστών. Οι κύριες λειτουργίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της απόδοσης του διακομιστή όσον αφορά τη χρήση της CPU, της μνήμης και του δίσκου, τις συναλλαγές SQL, τις συνδέσεις IIS, τις απομακρυσμένες συνδέσεις με διακομιστές και άλλα.

Το λογισμικό παρακολουθεί επίσης τη χρήση διακομιστή όσον αφορά τη διάρκεια πρόσβασης, τις ταυτόχρονες συνδέσεις και την αποτελεσματικότητα χρήσης. Το Syskit παρακολουθεί επίσης τη δραστηριότητα των χρηστών που σχετίζεται με συνδέσεις διακομιστή, συνδέσεις/εξόδους χρηστών κ.λπ.

Αυτό το λογισμικό είναι διαθέσιμο δωρεάν για 30 ημέρες. Η τιμή του ξεκινά από 199 $ ανά διακομιστή ανά έτος.

Συμπέρασμα 👇

Η παρακολούθηση των διακομιστών Windows έχει γίνει μια σημαντική εργασία για εταιρείες όλων των μεγεθών και από όλους τους τομείς.

Η παρακολούθηση των διακομιστών των Windows είναι σημαντική για να βοηθήσει τους οργανισμούς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για τον εντοπισμό προβλημάτων, την πρόληψη τους πριν από την εμφάνιση τους και την αποφυγή μεγαλύτερων ζητημάτων πριν προκύψουν περιστατικά υψηλής προτεραιότητας.

Το λογισμικό παρακολούθησης των Windows βοηθά στον εντοπισμό διαφόρων ζητημάτων διακομιστή, συμπεριλαμβανομένων των διαρροών RAM (Random Access Memory) για την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης, την αποτροπή πρόσβασης από εισβολείς, τον αποκλεισμό ενημερώσεων από αναξιόπιστους πόρους, την εύκολη εύρεση σημείων συμφόρησης και το πιο σημαντικό, βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων και συνδέστε τον διακομιστή γρηγορότερα.

Η τεχνολογία προχωρά με πολύ ταχύτερο χώρο, έτσι στον σημερινό κόσμο ο αυτοματισμός αντικαθιστά τις χειροκίνητες εργασίες, επομένως το λογισμικό ή τα εργαλεία που βοηθούν στον αυτοματισμό θα αποδεικνύονταν καλή αντικατάσταση έναντι των μη αυτόματων δραστηριοτήτων εξασφαλίζοντας υψηλότερο χρόνο λειτουργίας των διακομιστών και ως εκ τούτου την αξιοπιστία ολόκληρου του διακομιστή όπως εφαρμογές, υπηρεσίες , οι διαδικασίες κ.λπ. βελτιώνονται για την επίτευξη των στόχων και των στόχων της εταιρείας.

Μπορείτε τώρα να δείτε μερικές από τις καλύτερες λύσεις παρακολούθησης ιστοτόπων.