11 Καλύτερο λογισμικό πληκτρολόγησης για βελτίωση της ταχύτητας και της ακρίβειας [2023]

Έχετε ποτέ επιθυμήσει να πληκτρολογήσετε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια; Είστε τυχεροί με τη λίστα των επιλεγμένων λογισμικού πληκτρολόγησης που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ταχύτητα και την ακρίβεια.

Αυτό το ιστολόγιο θα εξετάσει μερικά από τα καλύτερα λογισμικά πληκτρολόγησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην πληκτρολόγηση. Θα εξετάσουμε τις δυνατότητες κάθε λογισμικού και θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματά τους και τις πλατφόρμες που υποστηρίζει κάθε λογισμικό. Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το ποιο λογισμικό πληκτρολόγησης είναι το καλύτερο για εσάς.

Έτσι, αν θέλετε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην πληκτρολόγηση, συνεχίστε να διαβάζετε!

Τι είναι το λογισμικό πληκτρολόγησης;

Το λογισμικό πληκτρολόγησης είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που διδάσκει στους χρήστες πώς να πληκτρολογούν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, συνήθως μέσω ασκήσεων πληκτρολόγησης και μαθημάτων. Αν και υπάρχουν ορισμένα προγράμματα για έμπειρους χρήστες, τα περισσότερα λογισμικά πληκτρολόγησης είναι σχεδιασμένα για αρχάριους.

Διαφορετικές ασκήσεις πληκτρολόγησης, όπως χρονομετρημένες δοκιμές και ασκήσεις με βάση την ακρίβεια, βοηθούν τους χρήστες να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβειά τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, όπως αρχάριο, μεσαίο και ειδικό, για να ταιριάζουν με το επίπεδο δεξιοτήτων τους.

Επιπλέον, το λογισμικό περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες για να διατηρεί τους χρήστες παρακινημένους και αφοσιωμένους ενώ εξασκούν τις δεξιότητές τους στην πληκτρολόγηση. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από απλές κάρτες flash μέχρι πιο σύνθετες δραστηριότητες.

Το λογισμικό πληκτρολόγησης συχνά περιλαμβάνει μια δοκιμή πληκτρολόγησης που μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδο και να μετράει τις αλλαγές στην ταχύτητα και την ακρίβεια πληκτρολόγησης με την πάροδο του χρόνου. Οι χρήστες του λογισμικού δακτυλογράφησης μπορούν να προωθήσουν γρήγορα τις ικανότητές τους στην πληκτρολόγηση και να αυξήσουν την καθημερινή τους παραγωγικότητα.

Τα πλεονεκτήματα της γρήγορης και ακριβούς ταχύτητας πληκτρολόγησης

Ακολουθούν μερικά οφέλη από την εκμάθηση της γρήγορης πληκτρολόγησης στην επιχείρηση και την καθημερινή ζωή.

Βελτιωμένη απόδοση: Η πληκτρολόγηση πιο γρήγορα και με ακρίβεια μπορεί να σας βοηθήσει να εργάζεστε πιο γρήγορα, να τελειώνετε εργασίες πιο γρήγορα και να ελευθερώνετε χρόνο για άλλες δραστηριότητες.

Καλύτερη επικοινωνία: Μπορείτε να απαντάτε αμέσως σε email και μηνύματα όταν πληκτρολογείτε πιο γρήγορα και με ακρίβεια. Η παραμονή σε επαφή και η παροχή άμεσων απαντήσεων μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους και τους πελάτες.

Λιγότερο άγχος: Οι ακριβείς δεξιότητες πληκτρολόγησης σας κάνουν λιγότερο επιρρεπείς στο να κάνετε λάθη. Αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας και το να μην κάνετε λάθη μειώνει τα επίπεδα άγχους σας.

  Κωδικοί Roblox Tatakai V.2: Εξαργυρώστε τώρα

Καλύτερες προοπτικές εργασίας: Η ικανότητα πληκτρολόγησης με ακρίβεια σάς βοηθά να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό και να απευθύνεστε στους εργοδότες. Μπορεί να λάβετε καλύτερες προσφορές εργασίας, που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην καριέρα σας.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή λογισμικού πληκτρολόγησης

Προσαρμόσιμες ρυθμίσεις

Επιλέξτε ένα λογισμικό πληκτρολόγησης που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για να καλύψετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας. Αυτό περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη συνολική σχεδίαση του λογισμικού και τις δυνατότητες και επιλογές για την ταχύτητα και την ένταση των μαθημάτων και των ασκήσεων πληκτρολόγησης.

Ευρύ φάσμα Δραστηριοτήτων

Το λογισμικό που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων πληκτρολόγησης θα πρέπει να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Ο σωστός συνδυασμός ασκήσεων, που κυμαίνονται από απλές ασκήσεις πληκτρολόγησης έως πιο απαιτητικά μαθήματα, είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσετε.

Πλήρης Παρακολούθηση Προόδου

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα ταχύτητα πληκτρολόγησης, την ακρίβεια και τη χωρητικότητα λέξης ανά λεπτό, περιλαμβάνονται επίσης σε αυτό.

Ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο

Αναζητήστε λογισμικό πληκτρολόγησης που σας δίνει σχόλια απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Θα πρέπει να υπάρχουν συμβουλές για το πώς να αυξήσετε την ακρίβεια και την ταχύτητα πληκτρολόγησης.

Ας προχωρήσουμε στη σύνοψη του καλύτερου λογισμικού πληκτρολόγησης που περιλαμβάνει δωρεάν και επί πληρωμή εναλλακτικές.

Τύπος KAZ

Το KAZ Type είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα πληκτρολόγησης που παρέχει πολλές δυνατότητες, όπως χρονομετρημένη πληκτρολόγηση, ελέγχους ακρίβειας, παρακολούθηση ταχύτητας και εξατομικευμένες συνεδρίες πρακτικής για τη βελτίωση των δυνατοτήτων πληκτρολόγησης. Διαθέτει εικονικό πληκτρολόγιο, μαθήματα πληκτρολόγησης με δυνατότητα διαμόρφωσης, σχόλια σε πραγματικό χρόνο, παιχνίδια πρακτικής παρακολούθησης και λεπτομερείς αναφορές.

Το KAZ Type προσφέρει πρακτική πληκτρολόγησης σε τέσσερις γλώσσες, δηλαδή. Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο λεξικό και ορθογραφικό έλεγχο. Επιπλέον, το KAZ Type μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εγγράφων κειμένου και οι χρήστες μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν την εργασία τους και να τη μοιραστούν με άλλους.

Όλα τα κοινά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου και επεξεργασίας κειμένου, όπως το Microsoft Office, το Google Docs και το Apple Pages, υποστηρίζονται από το λογισμικό. Το εργαλείο πληκτρολόγησης είναι συμβατό με Windows και Mac.

TypingMaster 11

Το TypingMaster 11 είναι ένα προηγμένο λογισμικό πληκτρολόγησης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να μαθαίνουν και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στην πληκτρολόγηση. Το εργαλείο παρέχει εξατομικευμένες ασκήσεις, λεπτομερείς αναφορές προόδου και διεγερτικά παιχνίδια εξάσκησης για να κάνει την πληκτρολόγηση διασκεδαστική. Προσφέρει επίσης πολύγλωσση υποστήριξη, με εκδόσεις διαθέσιμες στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Το Typing Master διαθέτει ένα προσαρμοστικό σύστημα εκμάθησης που προσαρμόζει το επίπεδο δυσκολίας ώστε να ταιριάζει με τις ικανότητες πληκτρολόγησης του χρήστη. Επιπλέον, προσφέρει ανατροφοδότηση απόδοσης και σφαλμάτων για να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν και να διορθώνουν σφάλματα.

Ένα εικονικό πληκτρολόγιο και ένας μετρητής πληκτρολόγησης είναι πρόσθετα στοιχεία του TypingMaster 11, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξάσκηση στην πληκτρολόγηση χωρίς πραγματικό πληκτρολόγιο. Περιλαμβάνεται επίσης μια δοκιμή πληκτρολόγησης 10 λεπτών που μετράει την ταχύτητα και την ακρίβεια πληκτρολόγησης.

Ratatype

Η εκμάθηση και η εξάσκηση στην πληκτρολόγηση με το Ratatype, ένα πρόγραμμα με πολλές λειτουργίες είναι απλούστερη και ευκολότερη.

  Πώς να κάνετε σίγαση του iPhone σας για μια ταινία με μια συντόμευση Siri

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ratatype είναι τα εξής:

• Προσαρμοσμένη πρακτική: Το Ratatype προσφέρει εξατομικευμένα εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να επικεντρώνουν την πρακτική τους στους τομείς όπου τη χρειάζονται περισσότερο. Επιπλέον, παρέχει εξατομικευμένες ασκήσεις και μαθήματα που μπορούν να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες ικανότητες του χρήστη.

• Προκλήσεις που βασίζονται σε παιχνίδια: Το Ratatype παρέχει επίσης προκλήσεις που βασίζονται σε παιχνίδια στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην πληκτρολόγηση. Οι εργασίες γίνονται για να είναι ευχάριστες και συναρπαστικές, έτσι ώστε οι χρήστες να συνεχίσουν να ενθαρρύνονται και να προωθούν τις ικανότητές τους στην πληκτρολόγηση.

KeyBlaze

Η KeyBlaze είναι παγκόσμιος ηγέτης στο λογισμικό δακτυλογράφησης, που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφόρων χρηστών. Είναι η τέλεια λύση πληκτρολόγησης για επαγγελματίες δακτυλογράφους, επιχειρηματίες, χαλαρούς χομπίστες και φοιτητές.

Το KeyBlaze έχει πολλές δυνατότητες, όπως αυτόματη διόρθωση, πρόβλεψη φράσεων και αυτόματη συμπλήρωση. Επιτρέπει την προσαρμογή του χρήστη σε διάφορα επίπεδα, όπως η αλλαγή της γραμματοσειράς, του μεγέθους της γραμματοσειράς και του συνδυασμού χρωμάτων. Είναι συμβατό με λειτουργικά συστήματα Windows και Mac.

Όλα ο σωστός τύπος

Το All The Right Type είναι ένα καινοτόμο λογισμικό πληκτρολόγησης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα άτομα να γίνουν καλύτεροι δακτυλογράφοι. Περιλαμβάνει πολλούς τρόπους πληκτρολόγησης, όπως εξάσκηση, δοκιμή ταχύτητας και παιχνίδι πληκτρολόγησης. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι η λειτουργία punch-in, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην πληκτρολόγηση χωρίς να βασίζονται στο πληκτρολόγιο.

Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης διάφορα στατιστικά στοιχεία, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να ανταγωνίζονται άλλους. Τέλος, το πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν απαιτεί ειδικό υλικό ή λογισμικό. Το Atrtonline είναι προσβάσιμο μέσω διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac OS και Linux.

RapidTyping

Το RapidTyping είναι ένα δημοφιλές εργαλείο πληκτρολόγησης που δημιουργήθηκε για να αυξήσει την ταχύτητα και την ακρίβεια πληκτρολόγησης των χρηστών. Περιλαμβάνει μια ποικιλία λειτουργιών, όπως δοκιμές ταχύτητας πληκτρολόγησης, λειτουργικότητα μετατροπής κειμένου σε ομιλία και μαθήματα που έχουν σκοπό να διδάξουν στους χρήστες πού να τοποθετούν τα δάχτυλά τους σε κάθε πλήκτρο.

Επιπλέον, προσφέρει ολοκληρωμένα στατιστικά στοιχεία και σχόλια σχετικά με την απόδοση πληκτρολόγησης. Πολλές γλώσσες υποστηρίζονται από το RapidTyping, καθιστώντας το ένα τέλειο εργαλείο δίγλωσσης πληκτρολόγησης συμβατό με συσκευές Windows και Mac.

Tipp10

Το Tipp10 είναι ένα δωρεάν λογισμικό πληκτρολόγησης αφής με ένα διαδραστικό, βήμα προς βήμα σεμινάριο που διδάσκει στον χρήστη τα βασικά της πληκτρολόγησης αφής. Περιλαμβάνει δέκα μαθήματα, το καθένα διδάσκει διαφορετική τεχνική πληκτρολόγησης, όπως ακρίβεια, ταχύτητα και ρυθμό. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι χρήστες μπορούν να κάνουν τεστ για να μετρήσουν την πρόοδό τους.

Περιλαμβάνει εργονομική διάταξη πληκτρολογίου, σύστημα αυτόματης διόρθωσης, ρυθμιζόμενη ταχύτητα πληκτρολόγησης και λεπτομερή στατιστικά στοιχεία. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσαρμόσουν την εμφάνιση και την αίσθηση του προγράμματος αλλάζοντας γραμματοσειρές, χρώματα και φόντο.

  Δημιουργήστε GIF από βίντεο και προσθέστε κείμενο με το νέο Imgur GIF Creator

Το Tipp 10 λειτουργεί άψογα ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε και υποστηρίζει πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Stamina Typing Tutor

Με το Stamina Typing Tutor, οι χρήστες μπορούν να μάθουν τις σωστές συνήθειες πληκτρολόγησης, να επιταχύνουν την πληκτρολόγηση και να ενισχύσουν την ακρίβειά τους. Προσφέρονται πολλά στοιχεία που ενθαρρύνουν την πρακτική πληκτρολόγησης, συμπεριλαμβανομένων χρονομετρημένων αξιολογήσεων, διαμορφώσιμων τάξεων πληκτρολόγησης και εξελιγμένων σχολίων.

Διάφορα παιχνίδια και ασκήσεις είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τους χρήστες να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην πληκτρολόγηση. Αυτό το εργαλείο πληκτρολόγησης είναι συμβατό με πολλά λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, iOS και Android.

Εκπαιδευτής δακτυλογράφησης

Οι χρήστες όλων των ηλικιών μπορούν να μάθουν να πληκτρολογούν γρήγορα και με ακρίβεια με τη βοήθεια του Typing Instructor, ενός ολοκληρωμένου και ισχυρού διαδικτυακού εργαλείου πληκτρολόγησης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται διάφορες προπονήσεις και δραστηριότητες για να βοηθήσουν τους χρήστες να αναπτύξουν τη συνολική τους ταχύτητα και ακρίβεια πληκτρολόγησης. Μαζί με πολλά ρυθμιζόμενα χαρακτηριστικά, προσφέρει επίσης μια επιλογή από εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τυπικός

Οι χρήστες μπορούν να μάθουν, να εξασκηθούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην πληκτρολόγηση με τη βοήθεια του λογισμικού πληκτρολόγησης ιστού Typesy Instructor, ενός εκπαιδευτή πληκτρολόγησης που βασίζεται στον ιστό. Προσφέρει συμβατότητα με πολλές γλώσσες και περισσότερες από 20 διαφορετικές διατάξεις πληκτρολογίου. Για να βοηθήσει τους χρήστες να αυξήσουν την ακρίβεια και την ταχύτητά τους, διαθέτει επίσης ενσωματωμένη φωνητική ανάδραση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση και βοήθεια στην πληκτρολόγηση αφής, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης σπαστών και εργονομικών πληκτρολογίων.

Επιπλέον, το Typesy Instructor είναι συμβατό με λειτουργικά συστήματα Windows και Mac.

Εκπαιδευτής Λέσχης Δακτυλογράφησης

Το Typing Club Instructor είναι ένα λογισμικό πληκτρολόγησης βασισμένο στο διαδίκτυο, σχεδιασμένο για εκπαιδευτές και δασκάλους για να βοηθήσει τους μαθητές τους να κατανοήσουν τις δεξιότητες πληκτρολόγησης. Ορισμένες δυνατότητες περιλαμβάνουν οπτική παρακολούθηση προόδου, διάφορα παιχνίδια και μαθήματα πληκτρολόγησης και προσαρμοσμένα μαθήματα για κάθε μαθητή. Το λογισμικό είναι συμβατό με Windows, Mac, Chromebook, iPad και διάφορα προγράμματα περιήγησης.

Επιπλέον, το Typingclub Instructor προσφέρει επίσης μια έκδοση του λογισμικού για φορητές συσκευές. Αυτό επιτρέπει στους εκπαιδευτές να παρακολουθούν την πρόοδο των μαθητών και να διαχειρίζονται μαθήματα από οποιαδήποτε κινητή συσκευή.

Σημείωση του συγγραφέα

Η πληκτρολόγηση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα για οποιονδήποτε στον σύγχρονο κόσμο. Από την πληκτρολόγηση αναφορών έως την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η γρήγορη και ακριβής πληκτρολόγηση είναι απαραίτητη. Ευτυχώς, διάφορα δωρεάν και επί πληρωμή προγράμματα λογισμικού πληκτρολόγησης μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην πληκτρολόγηση.

Από παιχνίδια μέχρι εκπαιδευτικά προγράμματα, αυτά τα προγράμματα μπορούν να παρέχουν στους χρήστες τα εργαλεία που χρειάζονται για να γίνουν ικανοί δακτυλογράφοι. Η λίστα μας με τα καλύτερα προγράμματα λογισμικού πληκτρολόγησης περιλαμβάνει μια σειρά από λύσεις λογισμικού.

Είτε αναζητάτε δωρεάν λογισμικό πληκτρολόγησης είτε ενδιαφέρεστε περισσότερο για ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πληκτρολόγησης, υπάρχει κάτι σε αυτή τη λίστα για όλους.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καλύτερα εργαλεία για να κάνετε μια δοκιμή πληκτρολόγησης λέξεων ανά λεπτό.