11 Καλύτερος Πίνακας Ελέγχου που βασίζεται σε Cloud για τη Διαχείριση Διακομιστών και Ιστοσελίδων

Ναι, μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε έναν διακομιστή. Είναι εύκολο!

Αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις.

Έτσι, αποκτήσατε έναν νέο λαμπερό διακομιστή cloud από τον αγαπημένο σας πάροχο υποδομής cloud. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά: πρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές και υπηρεσίες, να τις διαμορφώσετε, να φροντίσετε όλα τα θέματα ασφάλειας, να σχεδιάσετε αντίγραφα ασφαλείας κ.λπ. Πώς θα κάνετε όλα αυτά τα πράγματα αν δεν έχετε ιδέα για το πώς να κάνω διαχείριση διακομιστή;

Η απάντηση είναι απλή:

Πρέπει να επιλέξετε έναν πίνακα ελέγχου που βασίζεται σε σύννεφο για να δημιουργήσετε και να συντηρήσετε ιστότοπους και να διαχειριστείτε διακομιστές που σας επιτρέπουν να τα κάνετε όλα αυτά χωρίς να φτάσετε στα άκρα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές καλές επιλογές για να διαλέξετε. Με αυτούς τους πίνακες ελέγχου και τα εργαλεία, θα μπορείτε να διαχειριστείτε μια υποδομή που βασίζεται σε σύννεφο σε οποιονδήποτε από τους πιο δημοφιλείς παρόχους cloud χωρίς να αφήνετε την άνεση του μαξιλαριού σας.

Τι να περιμένετε από έναν πίνακα ελέγχου;

Δεδομένου ότι ο κύριος σκοπός του είναι να σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια, ένας πίνακας ελέγχου καλής διαχείρισης θα πρέπει να απλοποιεί πολύπλοκες εργασίες, να αυτοματοποιεί τις διαδικασίες ρουτίνας και να εφιστά την προσοχή σας μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Όταν πρόκειται για σύνθετες εργασίες που χρειάζονται απλοποίηση, η δημιουργία και η διαμόρφωση διακομιστή βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο πίνακας ελέγχου θα πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και τον πάροχο υποδομής cloud για να κρύβει όλες τις σκοτεινές (αλλά κρίσιμες) πτυχές που πρέπει να προσέχετε κατά τη δημιουργία και τη διαμόρφωση ενός διακομιστή.

Στη συνέχεια ακολουθεί η εγκατάσταση της στοίβας λογισμικού. Ίσως να μην είστε σίγουροι τι να εγκαταστήσετε στον νέο σας διακομιστή, αλλά ο πίνακας ελέγχου μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι σκοπεύετε να κάνετε με τον ιστότοπό σας.

Μόλις ο διακομιστής σας είναι σε λειτουργία και λειτουργεί, είναι ώρα να αρχίσετε να εκτελείτε εργασίες ρουτίνας, όπως παρακολούθηση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, διαχείριση αδειών κ.λπ. Εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε μόνοι σας αυτή τη δουλειά ή να προσλάβετε έναν ειδικό για να την κάνει, χρειάζεστε ένα εργαλείο που εκτελεί αυτόματα όλες αυτές τις εργασίες.

Θα χρειαστεί επίσης να ενημερώνεστε όταν συμβαίνει κάτι που χρειάζεται την παρέμβασή σας. Ένα καλό εργαλείο διαχείρισης θα πρέπει να εκδίδει σημαντικές προειδοποιήσεις μέσω διαφορετικών καναλιών, όπως email, τηλεφωνικές κλήσεις ή ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο σχετικούς πίνακες ελέγχου που πρέπει να εξετάσετε εάν είστε εντάξει με την ιδέα να παραδώσετε τον έλεγχο των διακομιστών σας.

Σπανέλ

Το Spanel by Scala Hosting προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα φιλοξενίας για τη διαχείριση υπηρεσιών cloud VPS. Είναι μια εύκολη και γρήγορη αντικατάσταση του cPanel με πρόσθετα οφέλη. Θα έχετε καλύτερη ασφάλεια, ταχύτερους ιστότοπους και 100% παράδοση email. Οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται διακομιστές AWS, DigitalOcean και ScalaHosting μέσω του Spanel, λειτουργώντας ως λύση φιλοξενίας ιστοσελίδων all-in-one.

Κάθε χρήστης έχει πρόσβαση στη διεπαφή για να διαχειριστεί προωθητές, email, ρυθμίσεις anti-spam, βάσεις δεδομένων, πιστοποιητικά SSL, ζώνες DNS, ονόματα τομέα και πολλά άλλα. Ο κάτοχος του διακομιστή μπορεί να έχει πρόσβαση στη διεπαφή διαχειριστή για να διαχειρίζεται όλους τους λογαριασμούς, να προσθέτει, να τροποποιεί και να αφαιρεί λογαριασμούς, να καταργεί την αναστολή ή να αναστείλει ιστότοπους, να αλλάζει κωδικούς πρόσβασης και πολλά άλλα.

Μπορείτε να δείτε την κατάσταση και την κατάσταση του διακομιστή, να επανεκκινήσετε μεμονωμένες υπηρεσίες ή να επανεκκινήσετε ολόκληρο τον διακομιστή. Το Spanel υποστηρίζει διακομιστές web Nginx, LiteSpeed ​​Enterprise, OpenLiteSpeed ​​και Apache. Λόγω αυτού, μπορείτε να απολαύσετε υψηλότερη ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας, η οποία είναι απαραίτητη για την κατάταξη SEO και την προσέλκυση επισκεπτών.

Το Spanel σάς επιτρέπει να μετεγκαταστήσετε τους ιστότοπούς σας χωρίς διακοπές λειτουργίας. Μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βάσεις δεδομένων και ιστότοπους χωρίς να ανησυχείτε για τα όρια. Κάθε ιστότοπος θα έχει ένα δωρεάν πιστοποιητικό κρυπτογράφησης SSL το οποίο εγκαθίσταται και ανανεώνεται αυτόματα.

  Πώς να εγγράψετε χωρίς ήχο σε ένα iPhone

Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε οποιαδήποτε έκδοση PHP από την 5.6 και μετά. Με το Spanel, έχετε τα πάντα, από τη διαχείριση έως την ασφάλεια του διακομιστή σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Spanel δωρεάν με μια επίδειξη.

cPanel στην Καματέρα

Το cPanel είναι ένας δημοφιλής πίνακας ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων με GUI και εργαλεία αυτοματισμού για την απλοποίηση των τακτικών εργασιών συντήρησης ιστότοπου. Παρουσιάζει μια δομή τριών επιπέδων που προσφέρει στους τελικούς χρήστες ιδιοκτήτες ιστότοπων, μεταπωλητές και διαχειριστές δυνατότητες ελέγχου των διαφορετικών πτυχών της διαχείρισης διακομιστή και ιστότοπου μέσω μιας διεπαφής ιστού.

Το cPanel προσφέρει επίσης πρόσβαση βάσει API και γραμμή εντολών για να επιτρέψει σε προγραμματιστές, τρίτους προμηθευτές λογισμικού και παρόχους φιλοξενίας ιστού να εφαρμόζουν διαφορετικά μοντέλα χρήσης στη λειτουργικότητά του. Το Kamatera σάς επιτρέπει να επιλέξετε την προτιμώμενη έκδοση του cPanel κάθε φορά που δημιουργείτε έναν νέο διακομιστή. Αφού το εγκαταστήσετε, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το GUI του για να διαχειρίζεστε όλες τις πτυχές του διακομιστή σας, από την πρόσβαση FTP και τους λογαριασμούς email έως την ανάπτυξη των νέων τοποθεσιών και της διαμόρφωσης του διακομιστή σας.

Το Kamatera προσφέρει επίσης άλλους πίνακες ελέγχου όπως Plesk, Webmin και Vesta.

Cloudways

Προσανατολισμένη προς τις ψηφιακές εταιρείες και τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, η διαχειριζόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας της Cloudways προσφέρει ηρεμία. Υπόσχεται χρόνο μετάδοσης λίγων λεπτών, διασφαλίζοντας ότι θα φροντίσουν για όλες τις πολυπλοκότητες της δημιουργίας ή της μετεγκατάστασης ενός ιστότοπου. Οι επιλογές διαχειριζόμενης φιλοξενίας περιλαμβάνουν WordPress, Magento, Laravel και προσαρμοσμένες εφαρμογές PHP.

Αντί για το συνηθισμένο cPanel για τη διαχείριση διακομιστή, το Cloudways προσφέρει τον δικό του προσαρμοσμένο πίνακα ελέγχου, ο οποίος παρέχει μια φιλική εμπειρία χρήστη σε συνδυασμό με τη δύναμη διαχείρισης όλων των διαθέσιμων λειτουργιών. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος, υπάρχει επίσης υποστήριξη 24/7/365 που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα τιμολόγησης.

Το Cloudways υποστηρίζει 5 παρόχους cloud: AWS, DigitalOcean, Google Cloud, Linode και Vultr, με απεριόριστη επιλογή εφαρμογής PHP. Όλα τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα ενδιαφέρον σύνολο καλούδια που σας απαλλάσσουν από περίπλοκες εργασίες συντήρησης, όπως διακομιστές αυτόματης θεραπείας, αποκλειστικά τείχη προστασίας, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας και τακτική ενημέρωση κώδικα ασφαλείας.

RunCloud

Συνήθως, όταν αναζητάτε την απλότητα, πρέπει να παραιτηθείτε από την εξουσία. Αυτό δεν συμβαίνει με το RunCloud, το οποίο προσφέρει μια απλή αλλά ισχυρή γραφική διεπαφή για τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστότοπων που υποστηρίζονται από DigitalOcean, AWS ή Google Cloud. Αντί να θυμάται πολλές συνδέσεις για κάθε οντότητα που μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστείτε, το RunCloud προσφέρει έναν πλήρη πίνακα ελέγχου για τον έλεγχό τους: εφαρμογές web, βάσεις δεδομένων, υπηρεσίες, αρχεία, εργασίες, αντίγραφα ασφαλείας κ.λπ.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον καθορισμό της καλύτερης διαμόρφωσης για τον διακομιστή σας. Το RunCloud προσαρμόζει την καλύτερη διαμόρφωση για οποιαδήποτε κίνηση και σας επιτρέπει να την εφαρμόσετε στον διακομιστή σας με λίγα μόνο κλικ. Ο πίνακας εργαλείων διευκολύνει την εγκατάσταση οποιασδήποτε συγκεκριμένης έκδοσης PHP, τη διαμόρφωση του Nginx ή του Apache2, την εγκατάσταση SSL/TLS από την Let’s Encrypt ή άλλον πάροχο ή ακόμα και τη διαμόρφωση του SSL σας ώστε να συμμορφώνεται με τα πρότυπα PCI-DSS ή NIST ή τους κανονισμούς HIPAA.

Οι εργασίες παρακολούθησης απλοποιούνται επίσης μέσω καθαρισμού, ευανάγνωστων αρχείων καταγραφής και κομψών γραφημάτων και πινάκων. Αλλά αν δεν μπορείτε να περάσετε τη μέρα κοιτάζοντας κομψές οθόνες, το RunCloud αναλαμβάνει τις δραστηριότητες παρακολούθησης και σας ειδοποιεί για σημαντικά γεγονότα μέσω email, Slack ή Telegram.

ServerPilot

Ο πίνακας ελέγχου του ServerPilot σάς επιτρέπει να συνδέετε διακομιστές από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών για να φροντίσετε όλες τις εργασίες διαμόρφωσης και διαχείρισης που απαιτούνται για τη φιλοξενία οποιασδήποτε εφαρμογής PHP, όπως το WordPress ή άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Με το ServerPilot, μπορείτε να διαμορφώσετε έναν νέο διακομιστή σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να γίνουν αλλαγές στον διακομιστή σας, καθώς όλες οι αλλαγές εφαρμόζονται αμέσως. Οι διακομιστές περιλαμβάνουν μια στοίβα λογισμικού ειδικά προσαρμοσμένη για να παρέχει ταχύτητα στους ιστότοπούς σας: Ubuntu, Apache, Nginx, MySQL, για να αναφέρουμε μερικά.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο LinkedIn

Ειδικά σχεδιασμένη για προγραμματιστές, εταιρείες και παρόχους φιλοξενίας, η λύση του ServerPilot φροντίζει για όλες τις εργασίες διαχείρισης διακομιστή cloud για να παρέχει στους χρήστες ελευθερία να επικεντρωθούν στην επιχείρησή της. Το ServerPilot προσφέρει ένα σύγχρονο API REST που παρέχει πλήρη έλεγχο διακομιστών, εφαρμογών, χρηστών συστήματος και βάσεων δεδομένων στους διακομιστές σας μέσω αιτημάτων HTTPS για παρόχους φιλοξενίας που δημιουργούν τις πλατφόρμες τους.

Εφόσον το ServerPilot γνωρίζει ακριβώς τι τρέχει στον διακομιστή σας και πώς έχει ρυθμιστεί, μπορείτε να βασιστείτε στις ενσωματωμένες λειτουργίες παρακολούθησης για εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας. Επιπλέον, τα στατιστικά διακομιστή σε πραγματικό χρόνο σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε την υγεία των στοιχείων σας όποτε είναι δυνατόν.

Βρύο

Το Moss δεν είναι απλώς ένα εργαλείο διαχείρισης ή ένας πίνακας ελέγχου. είναι ένας εικονικός συμπαίκτης για επαγγελματίες ανάπτυξης Ιστού. Στόχος του είναι να βοηθήσει με ό,τι μπορεί, να συμμετάσχει στην ομάδα ανάπτυξης λογισμικού και να εκτελέσει εργασίες διαχείρισης διακομιστή και ιστότοπου.

Η Moss φροντίζει τις εφαρμογές Ιστού και τους διακομιστές σας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας για την ανάπτυξη εφαρμογών και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Θα έχετε τη βοήθεια της Moss όταν χρειαστεί να αναπτύξετε, να διαχειριστείτε ή να παρακολουθήσετε τους διακομιστές και τους ιστότοπούς σας.

Όταν συνδέεται σε έναν νέο διακομιστή Ubuntu, ο Moss ζητά άδεια να συνδεθεί μέσω SSH και να τον ρυθμίσει για λογαριασμό σας. Μπορεί να διαχειριστεί το VPS σας, τον διακομιστή σας στο cloud, ακόμη και τον διακομιστή κάτω από το τραπέζι σας, αρκεί να εκτελεί μια νέα εγκατάσταση του Ubuntu.

Για να κάνει τις εφαρμογές σας να εκτελούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η Moss διαμορφώνει τους ιστότοπούς σας ώστε να χρησιμοποιούν βελτιστοποιήσεις όπως το HTTP/2 και το OCSP Stapling, μεταξύ άλλων. Φροντίζει επίσης για την ασφάλεια, τη ρύθμιση τείχη προστασίας, την εγκατάσταση ενημερώσεων ασφαλείας, τη διαχείριση των αδειών χρήστη και τον έλεγχο της πρόσβασης SSH/SFTP στους διακομιστές σας.

Vepp

Το Vepp προσφέρει ένα σύνολο πάνελ Ιστού που σας βοηθούν να μεγιστοποιήσετε την απόδοση, την ευελιξία και την ασφάλεια του ιστότοπού σας που φιλοξενείται από VPS, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις προσπάθειες διαχείρισης. Είτε είστε κάτοχος ιστότοπου, έμπορος ή διαχειριστής ηλεκτρονικού εμπορίου, με τη Vepp, μπορείτε να διαχειριστείτε τους ιστότοπους WordPress σας σε διακομιστή χωρίς να ξοδεύετε ώρες για τη διαμόρφωση τομέων, γραμματοκιβωτίων και πιστοποιητικών SSL.

Τα πάνελ της Vepp προσφέρουν απλοποιημένη διαχείριση, με γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα κρίσιμα στοιχεία του ιστότοπού σας. Έχετε επίσης στη διάθεσή σας αξιόπιστα εργαλεία ασφαλείας, όπως προστασία από ιούς, αντίγραφα ασφαλείας και ισχυρά πιστοποιητικά SSL. Ένας έλεγχος διαθεσιμότητας σάς δίνει επιπλέον σιγουριά ότι οι ιστότοποί σας θα λειτουργούν συνεχώς ομαλά, ενώ τα στατιστικά της ζωντανής επισκεψιμότητας σας ενημερώνουν για την πορεία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή είστε ιδιοκτήτης πρακτορείου, μπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη σας προσφέροντας στους πελάτες σας έναν απλό πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση των ιστοσελίδων τους. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε την πλατφόρμα Vepp στη δική σας υποδομή και να την πουλήσετε ως λύση SaaS.

Εστία

Η Vesta προσφέρει έναν απλό και ελαφρύ πίνακα ελέγχου που μπορεί να μην έχει προηγμένες δυνατότητες, όπως ρυθμίσεις πολλών διακομιστών, αλλά εστιάζει στην απόδοση. Η πρόσοψη του πάνελ Ιστού που βασίζεται στο Nginx παρέχει εύκολη πρόσβαση στη διαχείριση χρηστών, ιστοτόπων, DNS, λογαριασμών/διακομιστών αλληλογραφίας, βάσεων δεδομένων, εργασιών cron, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διευθύνσεων IP και πολλά άλλα. Ο πίνακας εμφανίζει επίσης ολοκληρωμένα γραφήματα και στατιστικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να δείτε πώς πηγαίνει ο ιστότοπός σας.

Η διαμόρφωση του διακομιστή γίνεται απλά μέσω μιας επιλογής μενού που εμφανίζει στατιστικά στοιχεία χρήσης πόρων και λεπτομέρειες διαμόρφωσης, όπως έκδοση λειτουργικού συστήματος, αριθμός CPU, εγκατεστημένη μνήμη κ.λπ. Άλλες δυνατότητες που προσφέρει η Vesta περιλαμβάνουν τείχος προστασίας, διαχείριση/προβολή αρχείων καταγραφής, διαχείριση ενημερώσεων και αυτοματισμό. μεταξύ άλλων.

Ο πυρήνας Vesta είναι ανοιχτού κώδικα και γράφεται σε bash, την εγγενή γλώσσα προγραμματισμού που προτιμούν οι διαχειριστές διακομιστή Linux. Η λίστα εντολών που είναι διαθέσιμη στην κονσόλα περιλαμβάνει 381 εντολές και μέτρηση. Χάρη στο bash και την GPL, η Vesta μπορεί να διορθώσει προβλήματα και να εφαρμόσει νέες δυνατότητες γρήγορα.

  Μπορείτε να αποστείλετε ένα Snap; Κατά μια έννοια

Plesk on Vultr

Το Plesk παρέχει έναν ισχυρό πίνακα ελέγχου που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τη διαχείριση των εφαρμογών και των ιστότοπών σας. Παρουσιάζει έναν εύχρηστο πίνακα ελέγχου που περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται για την εκτέλεση των περισσότερων από τις εργασίες διαχείρισης του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων των πολύπλοκων.

Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα που σας επιτρέπει να τροποποιείτε αρχεία αμέσως.

Η πλατφόρμα Vultr σάς επιτρέπει να επιλέξετε από τρεις διαφορετικές εκδόσεις του Plesk: Web Admin Edition SE, Web Pro Edition και Web Host Edition. Η ενεργοποίηση άδειας χρήσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη για να κάνει την ανάπτυξη όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Το Vultr προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για την υποκείμενη πλατφόρμα της παρουσίας σας Plesk. Θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα υπολογιστικού νέφους με επεξεργαστές Intel και 100% αποθήκευση SSD. αποκλειστικοί διακομιστές γυμνού μετάλλου με μηδενικό επίπεδο εικονικοποίησης. Αποθήκευση μπλοκ: πλεονάζουσα αποθήκευση με υποστήριξη SSD με όγκους έως 10 TB. ή αποκλειστικές παρουσίες υπολογιστικού νέφους χωρίς «θορυβώδεις» γείτονες.

Το Vultr προσφέρει έναν εύχρηστο πίνακα ελέγχου, εκτός από το Plesk, που σας επιτρέπει να αναπτύξετε εύκολα νέες παρουσίες, να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα διακομιστή σας από πολλές διανομές Linux, να αποφασίσετε τη γεωγραφική θέση του διακομιστή σας κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε περισσότερα Plesk φιλοξενία εδώ.

Ploi

Ένα εργαλείο διαχείρισης διακομιστή που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή πιο εύκολη για τους επαγγελματίες ανάπτυξης λογισμικού. Το Ploi επικεντρώνεται στην απλοποίηση των εργασιών ανάπτυξης, αφαιρώντας όλη τη δύσκολη δουλειά από τα χέρια των προγραμματιστών για να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο: να αναπτύξουν εφαρμογές.

Το Ploi σάς επιτρέπει να παρέχετε γρήγορα διακομιστές και να αναπτύσσετε ιστότοπους με πολλούς παρόχους IaaS, συμπεριλαμβανομένων των AWS EC2, DigitalOcean, Linode, Scaleway, UpCloud, Vultr ή ενός προσαρμοσμένου VPS. Για την επιτάχυνση των πραγμάτων, ακόμη περισσότερο, κάθε νέος διακομιστής εγκαθίσταται από προεπιλογή τα NGINX, PHP και Redis, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ελεύθερα άλλα εργαλεία και εφαρμογές, όπως Laravel, WordPress, Git και Cloudflare.

Τα σχέδια Ploi ξεκινούν με 5 διακομιστές, απεριόριστες αναπτύξεις και απεριόριστους τομείς. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να εφαρμόσετε εξισορρόπηση φορτίου για να κατανείμετε την επισκεψιμότητά σας μεταξύ όλων των διακομιστών σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερους διακομιστές ή δυνατότητες, μπορείτε να προσαρμόσετε σε ένα πιο προηγμένο σχέδιο, με δυνατότητες όπως απεριόριστους διακομιστές, παρακολούθηση διακομιστή/ιστοτόπο και διαχείριση ομάδας.

Forge στη Laravel

Το Forge σάς επιτρέπει να παρέχετε και να αναπτύσσετε απεριόριστες εφαρμογές PHP στην υποδομή της επιλογής σας: AWS, DigitalOcean, Linode, Vultr ή άλλες. Μπορείτε να αποκτήσετε τους διακομιστές σας με όλα τα καλούδια που θέλετε προεγκατεστημένα από προεπιλογή: Nginx, PHP, MySQL, Postgres, Redis, για να αναφέρουμε μερικά. Για να το αναπτύξετε, πρέπει να πιέσετε για master στο αποθετήριο GitHub ή Bitbucket και να αφήσετε το Forge να το χειριστεί από εκεί.

Εάν προτιμάτε να διαχειρίζεστε τους διακομιστές σας μέσω προγραμματισμού αντί να χρησιμοποιείτε μια διεπαφή ιστού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το API του Forge, το οποίο παρέχει πρόσβαση στις περισσότερες από τις δυνατότητες του. Για βελτιωμένη ασφάλεια, το Forge εγκαθιστά αυτόματα ενημερώσεις ασφαλείας και παρέχει προστασία τείχους προστασίας από το κουτί. Επίσης, οι διακομιστές του απαιτούν έλεγχο ταυτότητας κλειδιού SSH και κάθε τοποθεσία εκτελείται ξεχωριστά, αποφεύγοντας τις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους.

Οι πελάτες του επιχειρηματικού σχεδίου λαμβάνουν ορισμένες προηγμένες δυνατότητες, όπως η κοινή χρήση των πινάκων εργαλείων διαχείρισης μεταξύ συναδέλφων και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των βάσεων δεδομένων MySQL ή Postgres σε AWS ή DigitalOcean Spaces.

Περισσότερο μπαμ για τα λεφτά σας

Ακόμα κι αν έχετε έναν ειδικό στην ομάδα σας που ξέρει ακριβώς πώς να φροντίζει τους διακομιστές και τους ιστότοπούς σας, ένας καλός πίνακας ελέγχου θα μπορούσε να τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά τον χρόνο τους. Επομένως, όταν εξετάζετε το κόστος ενός τέτοιου εργαλείου, λάβετε υπόψη όλες τις οικονομίες που θα λάβετε ως αντάλλαγμα, όχι μόνο από άποψη χρόνου και χρημάτων, αλλά και σε λιγότερους πονοκεφάλους και μεγαλύτερους ιστότοπους.

Ακόμα, θέλετε να διαχειριστείτε τους διακομιστές μόνοι σας;

Κανένα πρόβλημα; Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το CWP (εάν χρησιμοποιείτε CentOS) ή άλλο λογισμικό διαχείρισης διακομιστή.