11 Καλύτερος διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby για κώδικα εν κινήσει

Η Ruby, μια αντικειμενοστραφής, γενικής χρήσης γλώσσα γνωστή για την απλότητα και την παραγωγικότητά της, είναι μια από τις πιο αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού διακομιστή στον σύγχρονο κόσμο.

Παρόλο που η γλώσσα Ruby χρησιμοποιείται κυρίως για ανάπτυξη ιστού, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια ευέλικτη γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοματοποίηση, δημιουργία πρωτοτύπων, ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά, ανάπτυξη παιχνιδιών και ανάλυση δεδομένων.

Ένας προγραμματιστής χρειάζεται εργαλεία όπως διαδικτυακούς μεταγλωττιστές, IDE και επεξεργαστές κώδικα για να δημιουργήσει εφαρμογές ιστού και άλλες λύσεις χρησιμοποιώντας το Ruby.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει ως προγραμματιστή να προσδιορίσετε τον καλύτερο διαδικτυακό μεταγλωττιστή για το έργο σας. Θα ορίσουμε τι είναι ένας διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby, θα συζητήσουμε γιατί χρειάζεστε έναν και θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα.

Τι είναι ένας διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby;

Ένας διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που μετατρέπει τον πηγαίο κώδικα Ruby σε αναγνώσιμο από μηχανή κώδικα. Το Ruby είναι μια ερμηνευτική γλώσσα. Έτσι, η εκτέλεση του κώδικα του γίνεται γραμμή προς γραμμή.

Το Ruby σχεδιάστηκε με γνώμονα την απλότητα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κώδικας είναι υψηλού επιπέδου και αναγνώσιμος από τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι υπολογιστές μπορούν να διαβάζουν μόνο δυαδικούς αριθμούς και ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής μετατρέπει τον κώδικα από αναγνώσιμο από τον άνθρωπο σε αναγνώσιμο από μηχανή χωρίς να αλλάξει η λειτουργικότητα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό μεταγλωττιστή Ruby;

 • Προσβασιμότητα: Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Ruby στον υπολογιστή σας για να εκτελέσετε τον κώδικά σας. Οι περισσότεροι διαδικτυακοί μεταγλωττιστές Ruby σάς εξοικονομούν όλη τη φασαρία καθώς δημιουργούν ένα περιβάλλον για να γράψετε, να εντοπίσετε σφάλματα και να δοκιμάσετε τον κώδικά σας.
 • Rapid prototyping: Έχετε μια γρήγορη ιδέα που θέλετε να δοκιμάσετε με τη Ruby; Ένας διαδικτυακός μεταγλωττιστής θα σας ταξινομήσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετακινήσετε τον κωδικό σας στο αγαπημένο σας Ruby IDE όταν είστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν όπως αναμένεται.
 • Δοκιμές: Οι δοκιμές αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης. Ένας διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τον κώδικά σας για λειτουργικότητα πριν τον μεταφέρετε στην παραγωγή.
 • Εύκολη συνεργασία: Ορισμένοι διαδικτυακοί μεταγλωττιστές Ruby διαθέτουν δυνατότητες συνεργασίας για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών σας εάν εργάζεστε ως ομάδα.
 • Για να πειραματιστείτε: Εάν είστε έμπειρος προγραμματιστής που δεν θέλετε να εγκαταστήσετε το Ruby στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό μεταγλωττιστή για να το δοκιμάσετε.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα Ruby Online Compilers που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα

  Πώς να αλλάξετε τη χώρα ή την περιοχή για το Apple ID σας

Replit

Το Replit παρέχει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαδικτυακά περιβάλλοντα για ανάπτυξη. Εκτός από το ότι είναι διαδικτυακός μεταγλωττιστής, αυτό το εργαλείο είναι επίσης IDE, διερμηνέας κώδικα και επεξεργαστής.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Multiplatform: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Replit σε λειτουργικά συστήματα Windows, macOS και Linux.
 • Ενοποίηση Git: Μπορείτε να ενσωματώσετε αυτόν τον διαδικτυακό μεταγλωττιστή με στοιχεία ελέγχου έκδοσης όπως το Git για εύκολη διαχείριση κώδικα.
 • Προσαρμογή: Μπορείτε να προσαρμόσετε το περιβάλλον ανάπτυξής σας για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.
 • Λειτουργίες συνεργασίας: Μπορείτε να μοιραστείτε τις απαντήσεις σας για εύκολη συνεργασία με συναδέλφους.

Το Replit έχει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή προγράμματα. Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει απεριόριστα δημόσια Repls και χώρο αποθήκευσης λογαριασμού 0,5 GB. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 7 $/μήνα.

Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής του grtechpc.org

Έχουμε επίσης grtechpc.org online μεταγλωττιστή Ruby που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε τον κώδικά σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον διαδικτυακό μεταγλωττιστή Ruby.
 • Πολυπλατφόρμα: Οι χρήστες Windows, macOS και Linux μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο χωρίς να αντιμετωπίζουν σφάλματα.
 • Υποστηρίζει πολλά προγράμματα περιήγησης: Μπορείτε να εκτελέσετε και να εκτελέσετε τον κώδικά σας σε ορισμένα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής του grtechpc.org Ruby είναι δωρεάν. Μπορείτε επίσης να μεταγλωττίσετε άλλες γλώσσες, όπως Python και PHP, επιλέγοντάς τες στο αναπτυσσόμενο μενού στη δεξιά πλευρά του μεταγλωττιστή.

OnlineGDB

Ο μεταγλωττιστής OnlineGDB προσφέρει στους προγραμματιστές μια πλατφόρμα για να γράφουν, να εκτελούν και να διαμορφώνουν τον κώδικά τους. Είναι ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο στη χρήση αλλά και ισχυρό.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Εύκολο να ξεκινήσετε: Μπορείτε να εκτελέσετε τον κωδικό σας χωρίς να εγγραφείτε. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας το GitHub ή το Facebook.
 • Στυλ κώδικα: Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο έχει μια λειτουργία «ομορφύνει» για να κάνει τον κώδικά σας πιο εμφανίσιμο.
 • Κοινή χρήση κώδικα: Το εργαλείο δημιουργεί έναν σύνδεσμο που μπορείτε να μοιραστείτε με την ομάδα σας για έλεγχο κώδικα.
 • Μηνύματα σφάλματος: Μπορείτε να ελέγξετε τα μηνύματα σφάλματος στην κονσόλα κατά τη μεταγλώττιση.

Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής της Ruby είναι δωρεάν.

JDoodle

Αυτός ο μεταγλωττιστής JDoodle Online προσφέρει έναν βολικό τρόπο εγγραφής, εκτέλεσης και δοκιμής κώδικα.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό μεταγλωττιστή ως επισκέπτη ή να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google ή Microsoft.
 • Κοινή χρήση κώδικα: Μπορείτε να μοιραστείτε τον μη επεξεργάσιμο κώδικα με φίλους.
 • Συνεργασία: Μπορείτε να συνεργαστείτε με την ομάδα σας από αυτό το εργαλείο.
 • Μπορείτε να ενσωματώσετε το IDE στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τα πρόσθετα JDoodle.
 • Κωδικός με δυνατότητα λήψης: Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την έξοδο, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό Ruby στον τοπικό σας υπολογιστή χρησιμοποιώντας το κουμπί λήψης.
  Πώς να χαρτογραφήσετε δεδομένα σε έναν παγκόσμιο χάρτη

Οι χρήστες μπορούν να μεταγλωττίσουν 76+ γλώσσες χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

OneCompiler

Το Ruby Compiler του OneCompiler είναι ένα εργαλείο για τη σύνταξη, την εκτέλεση και την κοινή χρήση κωδικών Ruby. Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής συνοδεύεται από κώδικα boilerplate που οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Συνοπτικό και απλό: Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε τις ισχυρές δυνατότητες αυτού του εργαλείου.
 • Κατάλληλο για Rails: Μπορείτε να εκτελέσετε τον κώδικα Ruby on Rails, ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια Ruby, από αυτό το εργαλείο.
 • Ευέλικτο: Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο σάς επιτρέπει να γράφετε και να εκτελείτε κώδικα σε διαφορετικές γλώσσες. Επιλέξτε τη γλώσσα-στόχο σας στο αναπτυσσόμενο μενού για να ξεκινήσετε.

Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής της Ruby είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

myCompiler

Το myCompiler είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο για την εκτέλεση κώδικα Ruby από οποιαδήποτε συσκευή. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ανάπτυξης. αυτό το εργαλείο έχει βρει τα πάντα.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Υπερφορτισμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα: Το πρόγραμμα επεξεργασίας έχει συμπλήρωση κώδικα και επισημαίνει τη σύνταξη για να διευκολύνει τη διαδικασία ανάπτυξής σας.
 • Λειτουργία ετικέτας: Προσθέστε ετικέτες στον κώδικά σας για εύκολη αναφορά και αναζήτηση.
 • Υποστήριξη πολλών γλωσσών: Μπορείτε να μεταβείτε σε γλώσσες C, C++, C#, Python, Java και JavaScript ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο.

Οι χρήστες που επιθυμούν να αποθηκεύσουν τον κωδικό για μελλοντική αναφορά μπορούν να εγγραφούν και να βρουν το ιστορικό τους κάτω από τον πίνακα ελέγχου τους.

Κωδικός οπουδήποτε

Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής Codeanywhere παρέχει ένα ισχυρό περιβάλλον Ruby για την εγγραφή, την εκτέλεση και τον εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικα Ruby. Μπορείτε να ξεκινήσετε έργα μετά από μερικά κλικ στο διαδικτυακό IDE που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Έξυπνος επεξεργαστής κώδικα: Επωφεληθείτε από τη συμπλήρωση κώδικα, την επισήμανση σύνταξης και τη διόρθωση κώδικα χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.
 • Επεκτάσεις: Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής έχει διάφορες επεκτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του.
 • Υποστήριξη πολλών γλωσσών: Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού.

Το Codeanywhere είναι ένας πληρωμένος μεταγλωττιστής Ruby με σχέδια που ξεκινούν από $6/μήνα.

Rextester

Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby Rextester είναι ένας εύχρηστος διαδικτυακός μεταγλωττιστής για τη σύνταξη και την εκτέλεση κωδικών Ruby. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τις ρυθμίσεις εμφάνισης στο πρόγραμμα επεξεργασίας.

 • Minimalistic: Το Compile Ruby Online είναι ένα απλό αλλά ισχυρό εργαλείο.
 • Υποστήριξη πολλών γλωσσών: Μπορείτε να αλλάξετε γλώσσα όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον διαδικτυακό μεταγλωττιστή.
 • Μεγάλη κοινότητα: Υπάρχει μια μεγάλη και υποστηρικτική κοινότητα για να σας βοηθήσει να ξεκολλήσετε εάν έχετε προβλήματα.
  Πώς να στείλετε κώδικα στο Skype με σωστή μορφοποίηση

Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής είναι δωρεάν. Ωστόσο, τα μέλη του Patreon απολαμβάνουν τη δυνατότητα συνεργασίας.

CodeInterview.io

Ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής της Codeinterview είναι κατάλληλος για φοιτητές, προγραμματιστές και όσους θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στο Ruby.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Επεξεργαστής κώδικα: Απολαύστε όλες τις δυνατότητες ενός επεξεργαστή κώδικα Ruby χωρίς να κατεβάσετε τίποτα στο μηχάνημά σας.
 • Εντοπισμός σφαλμάτων: Τα σφάλματα είναι φυσιολογικά κατά τη σύνταξη κώδικα. Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby σάς επιτρέπει να διορθώσετε τον κώδικά σας και να εντοπίσετε σφάλματα.
 • Δοκιμαστικές περιπτώσεις: Μπορείτε να γράψετε και να εκτελέσετε δοκιμαστικές περιπτώσεις απευθείας από αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα.

Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια δωρεάν δοκιμή 10 ημερών με αυτόν τον διαδικτυακό μεταγλωττιστή.

Sololearn

Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής της Sololearn επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν και να εκτελούν κώδικα Ruby χωρίς να εγγραφούν. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να είναι συνδεδεμένοι για να κάνουν δημόσιο τον κώδικα Ruby.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Απλός επεξεργαστής κώδικα: Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής είναι απλός αλλά έχει τις περισσότερες από τις δυνατότητες που απαιτούνται για ένα τέτοιο εργαλείο.
 • Κονσόλα: Μπορείτε να εκτελέσετε τον κωδικό σας με ένα κλικ και να προβάλετε την έξοδο στο ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης.
 • Δυνατότητες κοινής χρήσης: Μπορείτε να κάνετε τον κώδικά σας «δημόσιο» και να μοιραστείτε συνδέσμους για έλεγχο κώδικα.
 • Μεγάλη κοινότητα: Η Sololearn έχει μια μεγάλη κοινότητα για να βοηθήσει στον εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικα Ruby σας.

Αυτός ο διαδικτυακός μεταγλωττιστής είναι δωρεάν για χρήση.

OnlineIDE

Ο μεταγλωττιστής OnlineIDE Ruby είναι κατάλληλος για εγγραφή, εκτέλεση και δοκιμή κώδικα Ruby.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Απλή και καθαρή σχεδίαση: Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο διατηρεί μινιμαλιστικό σχεδιασμό, αλλά εξακολουθεί να είναι ισχυρό ως μεταγλωττιστής.
 • Επιλογές αντιγραφής και λήψης: Μπορείτε είτε να αντιγράψετε είτε να κατεβάσετε τον κωδικό σας στον τοπικό σας υπολογιστή για μελλοντική χρήση.
 • Επιλογή κοινής χρήσης κώδικα: Αποθηκεύστε τον κωδικό σας στο cloud και αποκτήστε πρόσβαση σε αυτόν όποτε έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.
 • Multilanguage: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον διαδικτυακό μεταγλωττιστή με άλλες γλώσσες, όπως JavaScript και Python.

Ο μεταγλωττιστής OnlineIDE είναι ένα δωρεάν εργαλείο.

συμπέρασμα

Οι διαδικτυακοί μεταγλωττιστές Ruby μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φοιτητές, έμπειρους προγραμματιστές, άτομα που αναζητούν εργασία που θέλουν να σκεφτούν τα βασικά στοιχεία της Ruby και οποιονδήποτε άλλο χρειάζεται να δοκιμάσει τα πράγματα.

Τώρα μπορείτε να ορίσετε έναν διαδικτυακό μεταγλωττιστή Ruby, τα πλεονεκτήματά του και να απαριθμήσετε τα καλύτερα και τις περιπτώσεις χρήσης τους. Παρόλο που οι διαδικτυακοί μεταγλωττιστές έχουν τις περιπτώσεις χρήσης τους, δεν μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν τα Ruby IDE, καθώς το τελευταίο παρέχει περισσότερες δυνατότητες.

Η επιλογή ενός διαδικτυακού μεταγλωττιστή Ruby θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις, την ευκολία χρήσης και τα χαρακτηριστικά. Ορισμένα εργαλεία είναι δωρεάν, ενώ άλλα έχουν δωρεάν επίπεδα και επιλογές επί πληρωμή.