11 Καλύτερη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων για μεσαίες και επιχειρηματικές επιχειρήσεις

Πολλοί από εμάς ζούμε ευτυχισμένοι στην άγνοια, πιστεύοντας ότι τα δεδομένα της εταιρείας μας προστατεύονται καλά, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το πώς εφαρμόζεται αυτή η προστασία.

Θα πρέπει να σκεφτείτε τα δεδομένα σας σαν να ήταν χρήματα (στην πραγματικότητα είναι χρήματα, εάν έχετε αμφιβολίες, σκεφτείτε πόσα θα πλήρωναν οι ανταγωνιστές σας): Βάζετε τα χρήματά σας σε ένα θησαυροφυλάκιο και παραμένετε ήρεμοι. αλλά θα πρέπει να ελέγχετε, κάθε τόσο, ότι τα χρήματά σας είναι ακόμα εκεί και ότι θα είναι διαθέσιμα σε περίπτωση που τα χρειαστείτε γρήγορα.

Το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα. Τα αντίγραφα ασφαλείας των εταιρικών σας δεδομένων πρέπει να είναι τόσο ασφαλή όσο σε ένα θησαυροφυλάκιο και πρέπει να είστε βέβαιοι ότι, σε περίπτωση απεργιών καταστροφής, θα μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας σε σύντομο χρονικό διάστημα και η εταιρεία σας θα επιστρέψει στις δραστηριότητές σας σαν να τίποτα δεν συνέβη. Αυτό πρέπει να παρέχει μια καλή στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, σε συνδυασμό με ένα καλό σύνολο εργαλείων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να καθορίσετε τη στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

  • Πού θα αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε δημόσιο σύννεφο ή ιδιωτικό δίκτυο;
  • Για πόσο καιρό θα τα κρατήσετε;
  • Τι είδους αντίγραφα ασφαλείας θα κάνετε;
  • Θα χρειαστεί να μπορέσετε να ανακάμψετε σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει η στρατηγική σας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Και οι απαντήσεις θα καθορίσουν ποια εργαλεία θα πρέπει να επιλέξετε γιατί δεν ικανοποιούν όλα τα εργαλεία κάθε στρατηγική.

Ένα μέρος της στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα περιλαμβάνει τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς: ποιες από αυτές μπορούν να γίνουν αυτόματα και ποιες απαιτούν μη αυτόματη παρέμβαση. Πόση προσπάθεια απαιτούν και τι πόρους χρησιμοποιούν. Αυτές οι πτυχές, επίσης, σχετίζονται στενά με τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που επιλέγετε. Διαβάζοντας τις παρακάτω περιγραφές προϊόντων, θα έχετε μια επισκόπηση των διαθέσιμων εργαλείων για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων.

Ακρόνης

Η λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της Acronis προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, από απλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων σε σταθμούς εργασίας έως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εφαρμογών σε διακομιστές. Οι αναφορές του παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για αποτυχίες και επιτυχίες, διευκολύνοντας τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για μικρές και μεσαίες εταιρείες που αναζητούν μια υβριδική λύση cloud που παρέχει ένα σταθερό και αξιόπιστο αντίγραφο ασφαλείας και προσφέρει επίσης ένα καλό επίπεδο τεχνικής υποστήριξης. Στην περίπτωση μεγαλύτερων συστημάτων και μεγαλύτερων δικτύων, η Acronis υστερεί και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ένα προϊόν για μεγαλύτερες εταιρείες.

Εκτός από την προστασία κρίσιμων συστημάτων, η Acronis δημιουργεί επίσης εικόνες για τη μετακίνηση μεμονωμένων συστημάτων σε νέο υλικό και κατασκευάζει εικονικούς σκληρούς δίσκους για χρήση σε VMware ή Hyper-V.

Αντίγραφο ασφαλείας ουρανίου

Χάρη στις πολλές διαθέσιμες δυνατότητες, το Uranium Backup είναι ένα ευέλικτο και ισχυρό, αλλά πολύ ελαφρύ, λογισμικό προστασίας δεδομένων για Windows.

Είναι διαθέσιμο τόσο σε δωρεάν όσο και σε πληρωμένη έκδοση.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα 120 Hz σε Xbox Series X και S

Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας, σταδιακά και διαφορικά, αρχείων και φακέλων. Ο αριθμός των αντιγράφων ασφαλείας που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι απεριόριστος, με δυνατότητα αντιγραφής δεδομένων σε πολλούς προορισμούς. Σας επιτρέπει επίσης να συμπιέσετε αρχεία και φακέλους με την τεχνολογία Zip64, να κρυπτογραφήσετε δεδομένα και να προγραμματίσετε αντίγραφα ασφαλείας ανά πάσα στιγμή, χωρίς τον κίνδυνο να ξεχάσετε να ξεκινήσετε τη λειτουργία χειροκίνητα. Όλα αυτά μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη διεπαφής (μεταφρασμένη πλήρως στα ιταλικά) που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε πλήρη, αυξητικά και διαφορικά αντίγραφα ασφαλείας σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι επί πληρωμή εκδόσεις του Uranium Backup (με τιμές που ξεκινούν από 80 ευρώ και με άδεια ζωής χωρίς λήξη) επιτρέπουν επίσης τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνων δίσκου (Drive Image), γραμματοκιβωτίων, εικονικών μηχανών και βάσεων δεδομένων σε πολλές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του cloud υπηρεσίες, NAS, σκληρούς δίσκους και διακομιστές FTP.

Για κάθε εγκατάσταση σε συγκεκριμένες συσκευές (Η/Υ ή Διακομιστές) χρειάζεστε μια ενιαία άδεια χρήσης που περιλαμβάνει δωρεάν ενημερώσεις και τεχνική υποστήριξη.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν.

Ρούμπρικ

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Cloud Data Management, το Rubrik επιτρέπει στους χρήστες να υπερβαίνουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά. Τους δίνει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για να έχουν τον πλήρη έλεγχο των εταιρικών τους δεδομένων κινητοποιώντας εφαρμογές, αναλύοντας δεδομένα εφαρμογών, ανακτώντας από ransomware και παρέχοντας άμεση διαθεσιμότητα εφαρμογών.

Οι χρήστες υβριδικού νέφους του Rubrik λατρεύουν την ταχύτητα των επαναφορών VM του, καθώς και τις πρόσθετες περιπτώσεις χρήσης που επιτρέπει, όπως το να έχουν ένα εικονικό περιβάλλον έτοιμο για την προσωρινή δοκιμή ή να κάνουν μετεγκατάσταση VM μέσω αναπαραγωγής συμπλέγματος μεταξύ κέντρων δεδομένων. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση με vCenter και Powershell μέσω του Rubrik API. Αν και θεωρείται μια κάπως ακριβή λύση, οι διαχειριστές συστημάτων λατρεύουν τον τρόπο που τους κάνει να μοιάζουν με ήρωες όταν χρειάζονται μόνο δευτερόλεπτα για να συνέλθουν από μεγάλες καταστροφές.

Veeam

Οι χρήστες αγαπούν την αξιοπιστία και τη διαφάνεια του Veeam, καθώς σπάνια βλέπουν αστοχίες και γνωρίζουν ακριβώς τι δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας και πού πηγαίνει. Η λύση μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εκατοντάδων εικονικών μηχανών και φυσικών συσκευών και τα υποστηρικτικά μέσα θα μπορούσαν να είναι είτε ένα τοπικό NAS είτε ένα αποθετήριο Veeam Cloud Connect.

Οι επιλογές εκτέλεσης εργασιών του Veeam προσφέρουν πολλές προσαρμογές όσον αφορά τις ρυθμίσεις αντιγράφων ασφαλείας, τα αντίγραφα και την αναπαραγωγή, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στις ανάγκες της επιχείρησής σας, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Τα διαθέσιμα εργαλεία ειδοποίησης και αναφοράς προσφέρουν πολλές γνώσεις σχετικά με την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόσετε τίποτα.

Επίσης, η διεπαφή χρήστη είναι επίσης πολύ κατατοπιστική και εύκολη στην πλοήγηση. Μία από τις λίγες πτυχές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη βελτίωση είναι η καθοδήγηση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ένας φιλικός μάγος θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτος.

Πίσω

Από το 2015, το Rewind έχει μια αποστολή να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προστατεύσουν τα δεδομένα SaaS και cloud. Περισσότεροι από 100.000 πελάτες παγκοσμίως έχουν εμπιστευτεί τις εφαρμογές και την υποστήριξη του Rewind με κορυφαίες κριτικές για να διασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές τους SaaS εκτελούνται αδιάκοπα.

  Πώς να βρείτε το λογότυπο για έναν ιστότοπο

Η σουίτα εφαρμογών του Rewind περιλαμβάνει αποκλειστικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για ηλεκτρονικό εμπόριο, λογιστική, ανάπτυξη και πολλά άλλα. Το Rewind επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας, να επαναφέρουν και να αντιγράφουν τα κρίσιμα δεδομένα τους, διασφαλίζοντας συνεχή πρόσβαση στις πληροφορίες που οδηγούν την επιχείρησή τους. Οι λεπτομερείς επαναφορές σε επίπεδο στοιχείου επιτρέπουν στους χρήστες να «αναιρούν» τυχόν λάθη με λίγα κλικ.

Από τη συμμόρφωση με τον έλεγχο έως την επιχειρησιακή συνέχεια και την ανάκτηση καταστροφών, η Rewind είναι ο νούμερο ένα πάροχος εφαρμογών SaaS.

Συνοχή

Αν ψάχνετε είτε για μια εφεδρική λύση υπερ-σύγκλισης είτε για οικονομικά αποδοτική αποθήκευση για ψυχρά δεδομένα, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο Cohesity. Ενσωματώνεται με πολλά άλλα συστήματα, όπως το AWS, το Pure Storage ή το VMware, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα API άμεσα διαθέσιμα στον χρήστη. Αναφέρεται ότι είναι αστραπιαία για την ευρετηρίαση και την επαναφορά δεδομένων και για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικονικών μηχανών. Παρέχει επίσης στιβαρούς κινητήρες για συμπίεση και αφαίρεση των δεδομένων.

Το Cohesity έχει ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη που επιτρέπει μια μικρή και σύντομη καμπύλη εκμάθησης. Προσφέρει διαφορετικά επίπεδα αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων αρχείων και φακέλων, για μερική ανάκτηση. Επίσης, για πραγματική ανάκαμψη από καταστροφές, το Cohesity παρέχει υγιείς επιλογές σχεδιασμού και αναπαραγωγής. Είναι μια προτιμώμενη λύση για την αντικατάσταση παλαιού τύπου εφεδρικών λύσεων, όπως οι βιβλιοθήκες ταινιών και η ενσωμάτωση με δημόσια σύννεφα.

Commvault

Η Commvault προσφέρει μια λύση που καλύπτει ολόκληρη την επιχείρηση. Τα ειδικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αλληλογραφίας για το Office365, μια λύση για τη μετακίνηση ολόκληρων τοποθεσιών μεταξύ των cloud, την πλήρη απεικόνιση του συστήματος και την ανάκτηση σε χρόνο σημείου για βάσεις δεδομένων SQL. Προβλέπει την επαναφορά δεδομένων αυτοεξυπηρέτησης τελικού χρήστη, κάτι που απαλλάσσει το προσωπικό πληροφορικής από την παροχή βοήθειας σε αυτό το θέμα.

Προορίζεται κυρίως για μεγάλες επιχειρήσεις με ενοποιημένες αναπτύξεις δεδομένων, γι’ αυτό δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί οικονομικά αποδοτικό σε σύγκριση με άλλες λιγότερο ολοκληρωμένες λύσεις ενσωματωμένες στο cloud. Εάν η εταιρεία σας έχει άφθονα μη δομημένα δεδομένα που βρίσκονται σε ξεχωριστές πηγές δεδομένων, είναι πιθανό η Commvault να μην μπορεί να σας προσφέρει μια σωστή λύση.

Σουίτα Spectrum Protect

Με τη λύση Spectrum Protect, η IBM προσφέρει ένα μόνο σημείο ελέγχου για όλες τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης της επιχείρησης. Είναι σε θέση να λειτουργεί με cloud ή φυσικά περιβάλλοντα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όλων των μεγεθών.

Το Spectrum Protect διαχειρίζεται τα δεδομένα χρήστη μέσω μιας ιεραρχίας μέσων αποθήκευσης: ακατέργαστες συσκευές, δοχεία συστήματος αρχείων, ταινία ροής και οπτικά μέσα. Παρέχει αντίγραφα ασφαλείας εκτός τοποθεσίας με δυνατότητα δημιουργίας διπλότυπων αντιγράφων σε διαδοχικά μέσα.

Για εικονικά περιβάλλοντα, το Spectrum αλληλεπιδρά με το VMware μέσω του Virtual Storage API, το οποίο διασυνδέεται επίσης με το Microsoft Hyper-V. Ως μοναδικό χαρακτηριστικό, η λύση της IBM προσφέρει ανάλυση what-if, η οποία επιτρέπει στο IT, στους ανθρώπους, να κάνουν προσομοιώσεις με πραγματικά στοιχεία απόδοσης και στη συνέχεια να προσδιορίζουν τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης των εικονικών τους υποδομών.

Veritas Backup Exec

Το Veritas Backup Exec ξεχωρίζει για την υποστήριξη μιας μεγάλης γκάμα συσκευών αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων των παλαιού τύπου, και για την επίτευξη εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων επαναφοράς. Μέσω ενός φιλικού προς τον χρήστη GUI, προσφέρει υψηλή αξιοπιστία και απλές διαδικασίες εγκατάστασης, διαμόρφωσης και συντήρησης. Οι χρήστες του Veritas συνήθως παραπονιούνται για την υψηλή τιμή του, αλλά λένε επίσης ότι η ποιότητα των χαρακτηριστικών του δικαιολογεί επαρκώς το κόστος του.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone

Εάν έχετε αμφιβολίες, η Veritas προσφέρει μια δοκιμή 60 ημερών για να ελέγξει αν ταιριάζει στις ανάγκες σας, κάτι που πιθανότατα θα κάνει, καθώς είναι μια επαρκής εφεδρική λύση για σχεδόν κάθε τύπο επιχειρηματικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με παλαιού τύπου υλικό.

Unitrends

Εδώ μπαίνει μια συσκευή στη λίστα εργαλείων!

Το Unitrends Recovery Series Backup Appliance στοχεύει στη σύγκλιση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και της ανίχνευσης ransomware σε μια πλατφόρμα all-in-one που είναι επίσης εύκολη στην εγκατάσταση και τη διαχείριση. Προσφέρει προληπτική παρακολούθηση και υποστήριξη, μαζί με διασφάλιση ανάκτησης και μια βαθιά ενσωματωμένη συνέχεια στο cloud, η οποία συμβάλλει στη μείωση του χρόνου στην αξία. Υποστηρίζει πολλαπλούς τύπους αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων αρχείων, υποδομών εικονικών μηχανών, εφαρμογών και λειτουργικών συστημάτων. Επιτρέπει επίσης προγραμματισμό πολλών διακομιστών και προσαρμοσμένες στρατηγικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Παρέχοντας μια ενοποιημένη συσκευή με χώρο αποθήκευσης, η λύση Unitrends Recovery Series απλοποιεί τις λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης, βοηθώντας τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων και τα στενά παράθυρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Προσφέρει υποστήριξη για ετερογενείς υποδομές, εξαλείφοντας την ανάγκη επέκτασης του χρόνου, των χρημάτων και των πόρων του προσωπικού όταν προκύπτει η ανάγκη κάλυψης διαφορετικών απαιτήσεων φόρτου εργασίας.

Backup Barracuda

Η Barracuda προσφέρει εφεδρικές συσκευές με πολλές επιλογές για προσαρμογή σε διάφορα σενάρια. Για παράδειγμα, μπορούν να αναπαράγουν δεδομένα στο cloud ή σε μια άλλη συσκευή σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Αυτή η ελευθερία επιλογής αποτελεί πλεονέκτημα για τους παρόχους υπηρεσιών που πρέπει να προσαρμόσουν τις υποδομές στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών τους. Σε περίπτωση που ένας πελάτης δεν θέλει τα δεδομένα του να απομακρυνθούν από το δίκτυο, για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξει μόνο επιλογές αναπαραγωγής τοπικού δικτύου.

Το Barracuda Backup έκδοση 6.0 περιλαμβάνει το Local Control, μια νέα επιλογή διαχείρισης για οργανισμούς που διαχειρίζονται δεδομένα στις δικές τους εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση μοναδικών κανονιστικών και επιχειρηματικών απαιτήσεων. (PRNewsFoto/Barracuda Networks, Inc.)

Για τους sysadmin, οι συσκευές Barracuda αντιπροσωπεύουν μείωση του φόρτου εργασίας τους, χάρη στις απλές διαδικασίες ρύθμισης, διαμόρφωσης και επαναφοράς. Οι χρήστες επισημαίνουν τη δυνατότητα αυτοματοποίησης εργασιών χρονοβόρου κατά τα άλλα, όπως η επαναφορά μιας συσκευής σε ένα ολόκληρο σύστημα σε ένα εικονικό σύμπλεγμα.

Επιλέξτε συνειδητά

Έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά εδώ μια επιλογή από εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που επιλύουν διαφορετικές ανάγκες. Θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει σε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν παρόμοιο με το δικό σας. Λάβετε υπόψη ότι ίσως αυτό που είναι καλύτερο για αποθήκευση στο cloud δεν αποδίδει τόσο καλά με παλαιού τύπου συστήματα ή αυτό που παρέχει αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο εφαρμογής δεν είναι η ιδανική επιλογή όταν χρειάζεται απλώς να επαναφέρετε μια δέσμη αρχείων.

Ή ίσως αυτός που τα κάνει όλα είναι πολύ δαπανηρή για τον προϋπολογισμό σας. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να ξεκαθαρίσετε την εικόνα, ώστε να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση.