11 καλύτερες πλατφόρμες δεδομένων ροής για ανάλυση και επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε καθοδηγείται από δεδομένα. Η απόκτηση ισχυρών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα δεδομένα του πραγματικού κόσμου επιτρέπει στην επιχείρησή σας να έχει πλεονέκτημα. Η ροή δεδομένων επιτρέπει τη συνεχή λήψη και επεξεργασία δεδομένων που προέρχονται από διάφορες πηγές δεδομένων, και γι’ αυτό έχουν σημασία οι καλές πλατφόρμες δεδομένων ροής.

Οι πλατφόρμες ροής δεδομένων είναι επεκτάσιμα, κατανεμημένα και εξαιρετικά αποδοτικά συστήματα που διασφαλίζουν την αξιόπιστη επεξεργασία των ροών δεδομένων. Υποστηρίζουν τη συγκέντρωση και την ανάλυση δεδομένων και συχνά συνοδεύονται από έναν ενοποιημένο πίνακα ελέγχου για την οπτικοποίηση των δεδομένων σας.

Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα πλατφορμών και λύσεων ροής δεδομένων — από πλήρως διαχειριζόμενα συστήματα όπως το Confluent Cloud και το Amazon Kinesis έως λύσεις ανοιχτού κώδικα όπως το Arroyo και το Fluvio.

Ποιες είναι μερικές περιπτώσεις χρήσης για ροή δεδομένων;

Οι πλατφόρμες ροής δεδομένων έχουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης που καλύπτουν. Ας δούμε γρήγορα μερικά από αυτά:

 • Ο εντοπισμός απάτης αντιμετωπίζεται με συνεχή ανάλυση συναλλαγών, συμπεριφοράς χρηστών και προτύπων.
 • Τα δεδομένα συναλλαγών στο χρηματιστήριο συλλέγονται από πολλαπλά συστήματα που πραγματοποιούν απίστευτα γρήγορες συναλλαγές υψηλού όγκου βάσει ανάλυσης αγοράς.
 • Οι προσαρμοσμένες πληροφορίες μέσω δεδομένων αγοράς σε πραγματικό χρόνο παρέχουν στις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου το κατάλληλο κοινό για να στοχεύσουν τα προϊόντα τους.
 • Υπάρχουν εκατομμύρια αισθητήρες σε διάφορα συστήματα που παρέχουν δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο και βοηθούν σε προγνωστικές πληροφορίες όπως οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Εδώ είναι οι καλύτερες πλατφόρμες δεδομένων για όλες τις ανάγκες ανάλυσης και επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο.

Συνεχές σύννεφο

Μια πλήρως cloud-εγγενής προσφορά του Apache Kafka, Συνεχές σύννεφο παρέχει ανθεκτικότητα, επεκτασιμότητα και υψηλή απόδοση. Παίρνετε τη δύναμη του προσαρμοσμένου κινητήρα Kora που παρέχει 10 φορές καλύτερη απόδοση από το να τρέχετε το δικό σας σύμπλεγμα Kafka. Σας φέρνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Τα συμπλέγματα χωρίς διακομιστή σάς προσφέρουν επεκτασιμότητα και ελαστικότητα. Μπορείτε να καλύψετε άμεσα τις απαιτήσεις ροής δεδομένων σας με την αυτόματη κλιμάκωση και συρρίκνωση κατ’ απαίτηση.
 • Οι απαιτήσεις αποθήκευσης δεδομένων σας ικανοποιούνται με άπειρη διατήρηση δεδομένων και ακεραιότητα δεδομένων. Χωρίς προβλήματα ανθεκτικότητας, μπορείτε να κάνετε το Confluent Cloud την πηγή της αλήθειας σας.
 • Το Confluent Cloud προσφέρει SLA χρόνου λειτουργίας 99,99%, ένα από τα καλύτερα του κλάδου. Σε συνδυασμό με την αναπαραγωγή πολλών ζωνών, προστατεύεστε από καταστροφή ή απώλεια δεδομένων.

Το Stream Designer σάς δίνει τη δυνατότητα με ένα drag-and-drop UI για να δημιουργήσετε οπτικά τη γραμμή επεξεργασίας σας. Επιπλέον, οι προ-ενσωματωμένες υποδοχές Kafka σάς επιτρέπουν να συνδέσετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή πάροχο δεδομένων.

Το Confluent Cloud σάς παρέχει το Stream Governance, τη μοναδική σουίτα διαχείρισης δεδομένων του κλάδου, η οποία είναι πλήρως διαχειριζόμενη. Η ασφάλεια και συμμόρφωση στο cloud για επιχειρήσεις σάς επιτρέπει να προστατεύετε τα δεδομένα σας και να ελέγχετε την πρόσβαση.

Το Confluent Cloud προσφέρει διαφορετικά επιλογές τιμολόγησης. Προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα πόρων για να σας βοηθήσει να βουτήξετε αμέσως.

Aiven

Aiven σας βοηθά να εκτελέσετε τις ανάγκες ροής δεδομένων σας σε μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία cloud Apache Kafka. Υποστηρίζει όλους τους μεγάλους παρόχους cloud, συμπεριλαμβανομένων των AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, Digital Ocean και UpCloud.

Ρυθμίστε τη δική σας υπηρεσία Kafka σε λιγότερο από 10 λεπτά χρησιμοποιώντας είτε την κονσόλα Ιστού είτε μέσω προγραμματισμού μέσω του API και του CLI. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να το εκτελείτε σε κοντέινερ.

Παραλείψτε την ταλαιπωρία να ανησυχείτε για τη διαχείριση του Kafka με μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία cloud. Μπορείτε να ρυθμίσετε γρήγορα τη διοχέτευση δεδομένων σας μαζί με έναν πίνακα ελέγχου παρακολούθησης. Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη που θα αποκομίσετε:

 • Λάβετε αυτόματες ενημερώσεις για το σύμπλεγμα σας και διαχειριστείτε τις αναβαθμίσεις και τη συντήρηση της έκδοσης με λίγα μόνο κλικ.
 • Η Aiven σάς παρέχει 99,99% χρόνο λειτουργίας και σχεδόν μηδενικές διακοπές.
 • Αυξήστε τον αποθηκευτικό σας χώρο κατά παραγγελία, προσθέστε περισσότερους κόμβους Kafka ή αναπτύξτε σε διαφορετικές περιοχές.
  Τι θα συμβεί αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης Amazon;

Μηνιαίο του Aiven τιμολόγηση ξεκινά από 200 $ και ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία σας και τον πάροχο cloud που επιλέγετε.

Ξερολάγγαδο

Αν ψάχνετε για μια πραγματικά εγγενή και ανοιχτού κώδικα λύση στο cloud για την ανάλυση και την επεξεργασία σας σε πραγματικό χρόνο, Ξερολάγγαδο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Τροφοδοτείται από το Arroyo Streaming Engine — μια λύση επεξεργασίας κατανεμημένης ροής που λάμπει όταν πρόκειται για αναζήτηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με αποτελέσματα δευτερολέπτου.

Το Arroyo έχει κατασκευαστεί για να κάνει την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο τόσο εύκολη όσο η επεξεργασία κατά παρτίδες. Όντας εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη από τη σχεδίασή σας, δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για την κατασκευή του αγωγού σας. Δείτε τι παίρνετε με το Arroyo:

 • Υπάρχει εγγενής υποστήριξη για διαφορετικές συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Kafka, Pulsar, Redpanda, WebSockets και Συμβάντων απεσταλμένων διακομιστή.
 • Μετά την απορρόφηση και την επεξεργασία δεδομένων, τα εξερχόμενα αποτελέσματα μπορούν να εγγραφούν σε διάφορα συστήματα — όπως το Kafka, το Amazon S3 και το Postgres.
 • Παίρνετε έναν μεταγλωττιστή τελευταίας τεχνολογίας, αποτελεσματικό και υψηλής απόδοσης που μετατρέπει τα ερωτήματά σας SQL ώστε να εκτελούνται με μέγιστη απόδοση.
 • Η ροή δεδομένων για τις πλατφόρμες δεδομένων σας μπορεί να κλιμακωθεί οριζόντια για να υποστηρίξει εκατομμύρια συμβάντα ανά δευτερόλεπτο.

Μπορείτε να εκτελέσετε την αυτο-φιλοξενούμενη παρουσία του Arroyo, η οποία είναι δωρεάν, ή να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια του Arroyo Cloud, ξεκινώντας από 200 $ το μήνα. Ωστόσο, ο Arroyo βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Alpha και ενδέχεται να λείπουν χαρακτηριστικά.

Amazon Kinesis

Δεδομένα Amazon Kinesis Το Streams σάς δίνει τη δυνατότητα να συλλέγετε και να επεξεργάζεστε μεγάλες ροές δεδομένων για γρήγορη και συνεχή απορρόφηση. Έχει τεράστια επεκτασιμότητα, ανθεκτικότητα και χαμηλό κόστος. Ας δούμε τα κορυφαία χαρακτηριστικά που λαμβάνετε:

 • Το Amazon Kinesis εκτελείται στο σύννεφο AWS σε λειτουργία χωρίς διακομιστή κατά παραγγελία. Με μερικά κλικ από την Κονσόλα διαχείρισης AWS, μπορείτε να εκτελέσετε τις ροές δεδομένων Kinesis.
 • Μπορείτε να έχετε το Kinesis να τρέχει σε έως και 3 Ζώνες Διαθεσιμότητας (AZ). Προσφέρει επίσης 365 ημέρες διατήρησης δεδομένων.
 • Οι ροές δεδομένων Kinesis σάς επιτρέπουν να συνδέσετε έως και 20 καταναλωτές. Επίσης, κάθε καταναλωτής έχει τη δική του αποκλειστική απόδοση ανάγνωσης και μπορεί να δημοσιεύσει μέσα σε 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την κατάποση.
 • Ικανοποιήστε τις απαιτήσεις ασφαλείας σας κρυπτογραφώντας τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση από την πλευρά του διακομιστή.
 • Η συμμετοχή στο AWS επιτρέπει στο Kinesis να ενσωματώνεται απρόσκοπτα με άλλες υπηρεσίες AWS όπως το Cloudwatch, το DynamoDB και το AWS Lambda.

Με το Amazon Kinesis, πληρώνετε για ό,τι χρησιμοποιείτε. Λαμβάνοντας υπόψη 1000 εγγραφές/δευτερόλεπτο των 3 KB η καθεμία, το ημερήσιο κόστος σας για μια λειτουργία κατ’ απαίτηση για αρχάριους θα είναι περίπου 30,61 $. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Αριθμομηχανή AWS για να μάθετε το κόστος σας με βάση τη χρήση.

Τούβλα δεδομένων

Εάν αναζητάτε μια ενιαία πλατφόρμα δεδομένων τόσο για επεξεργασία κατά παρτίδες όσο και για επεξεργασία ροής, το Databricks Lakehouse Platform είναι μια εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, λαμβάνετε αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, μηχανική εκμάθηση και εφαρμογές σε μία πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα Databricks Lakehouse έχει τη δική της προβολή δεδομένων που ονομάζεται Delta Live Tables (DLT) με τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Το DLT σάς επιτρέπει να ορίζετε εύκολα τη γραμμή δεδομένων σας από άκρο σε άκρο.
 • Λαμβάνετε αυτόματο έλεγχο ποιότητας δεδομένων. Ταυτόχρονα, μπορείτε να παρακολουθείτε τις τάσεις ποιότητας δεδομένων με την πάροδο του χρόνου.
 • Εάν ο φόρτος εργασίας σας είναι απρόβλεπτος, τότε το χειρίζεται η βελτιωμένη αυτόματη κλιμάκωση του DLT.

Έχετε το καλύτερο μέρος για να εκτελέσετε τους φόρτους εργασίας του Apache Spark, με βασική τεχνολογία το Spark Structured Streaming. Σε συνδυασμό με αυτό είναι η Delta Lake, η μόνη πλατφόρμα αποθήκευσης ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει δεδομένα ροής και δέσμης δεδομένων.

  Τα 8 καλύτερα εργαλεία για να δημιουργήσετε, να συλλέξετε και να μετρήσετε την καθαρή βαθμολογία σας στο Promoter Score (NPS)

Με την πλατφόρμα Databricks Lakehouse, μπορείτε να απολαύσετε μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, μετά την οποία θα εγγραφείτε αυτόματα στο πρόγραμμα που είχατε.

Qlik Data Streaming (CDC)

Το CDC ή Change Data Capture είναι η τεχνική με την οποία οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα ειδοποιείται σε άλλα συστήματα. Μια απλή και καθολική λύση, Qlik Data Streaming (CDC) σας επιτρέπει να μετακινείτε εύκολα τα δεδομένα σας από την πηγή στον προορισμό σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα μέσω μιας απλής γραφικής διεπαφής.

Το Qlik Data Streaming (CDC) παρέχει μια βελτιωμένη και αυτόματη διαμόρφωση. Έτσι, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε, να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τη διοχέτευση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Λαμβάνετε την υποστήριξη από ένα ευρύ φάσμα πηγών, στόχων και πλατφορμών. Αυτό σας επιτρέπει όχι μόνο να απορροφάτε μια μεγάλη ποικιλία δεδομένων αλλά και να συγχρονίζετε δεδομένα εσωτερικής εγκατάστασης, cloud και υβριδικών δεδομένων.

Το Qlik Enterprise Manager είναι το κεντρικό σας κέντρο εντολών που σας επιτρέπει να κλιμακώνεστε εύκολα και να παρακολουθείτε τη ροή δεδομένων μέσω ειδοποιήσεων.

Υπάρχει μια ευέλικτη επιλογή ανάπτυξης όσον αφορά την επιλογή του τρόπου εκτέλεσης του αγωγού CDC. Με βάση τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των εξής:

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα δωρεάν δοκιμή χωρίς να κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε τίποτα.

Fluvio

Αναζητάτε μια λύση ροής ανοιχτού κώδικα, εγγενή σε cloud, με χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή απόδοση; Fluvio ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή. Αποκτάτε τη δυνατότητα να εκτελείτε ενσωματωμένους υπολογισμούς χρησιμοποιώντας SmartModules που ενισχύουν τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας Fluvio.

Η Fluvio έχει διανείμει την επεξεργασία ροής με ελέγχους για την αποφυγή απώλειας δεδομένων και χρόνου διακοπής λειτουργίας. Επιπλέον, υπάρχει εγγενής υποστήριξη API για δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού όπως Rust, Node.js, Python, Java και Go. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι επιφυλάσσει η πλατφόρμα για εσάς:

 • Η δύναμη του συνδυασμού υπολογισμού με ροή σε ένα ενοποιημένο σύμπλεγμα σάς προσφέρει ελαχιστοποιημένες καθυστερήσεις.
 • Το Fluvio φορτώνει δυναμικά προσαρμοσμένες μονάδες που επεκτείνουν τις υπολογιστικές δυνατότητες.
 • Έχετε υψηλή επεκτασιμότητα που κυμαίνεται από μικρές συσκευές IoT έως συστήματα πολλαπλών πυρήνων.
 • Έχει δυνατότητες αυτόματης επούλωσης χρησιμοποιώντας δηλωτική διαχείριση, συμφιλίωση και αναπαραγωγή.
 • Επειδή δημιουργήθηκε με γνώμονα την κοινότητα προγραμματιστών, έχετε ένα ισχυρό CLI για αποτελεσματικότητα.

Είτε πρόκειται για τον φορητό υπολογιστή σας, είτε για το κέντρο δεδομένων της επιχείρησής σας ή για το δημόσιο νέφος της επιλογής σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Fluvio σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Λόγω του γεγονότος ότι είναι ανοιχτού κώδικα, δεν υπάρχουν χρεώσεις για τη λειτουργία του Fluvio.

Επεξεργασία ροής Cloudera (CSP)

Με την υποστήριξη των Apache Flink και Apache Kafka, Επεξεργασία ροής Cloudera (CSP) σας παρέχει δυνατότητες ανάλυσης για να αποκτήσετε πληροφορίες για τα δεδομένα ροής σας. Διαθέτει εγγενή υποστήριξη για τυπικές τεχνολογίες όπως SQL και REST. Επιπλέον, λαμβάνετε μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης ροής σε συνδυασμό με stateful επεξεργασία που έχει δημιουργηθεί για επιχειρήσεις.

Το Cloudera Stream Processing διαβάζει και αναλύει μεγάλους όγκους δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για να παράγει αποτελέσματα εντός δευτερολέπτων καθυστερήσεων. Λάβετε υποστήριξη για multi-cloud και υβριδικό cloud, μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία εξαιρετικά εξελιγμένων αναλύσεων βάσει δεδομένων. Απολαύστε τα ακόλουθα εργαλεία και δυνατότητες:

 • Υποστήριξη εκατομμυρίων μηνυμάτων ανά δευτερόλεπτο, μπορείτε να συμβαδίζετε με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες σας με εξαιρετικά επεκτάσιμη ροή.
 • Το Streams Messaging Manager προσφέρει μια προβολή από άκρο σε άκρο του τρόπου με τον οποίο τα δεδομένα σας μετακινούνται στον αγωγό επεξεργασίας δεδομένων σας.
 • Το Streams Replication Manager προσφέρει αναπαραγωγή, διαθεσιμότητα και ανάκτηση από καταστροφές.
 • Μετριάστε τις αναντιστοιχίες σχημάτων και τις διακοπές με το Μητρώο σχήματος που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα πάντα σε ένα κοινόχρηστο αποθετήριο.
 • Μια αυτόματα επιβαλλόμενη κεντρική ασφάλεια, το Cloudera SDX προσφέρει ενοποιημένο έλεγχο και διακυβέρνηση σε όλα τα στοιχεία σας.

Με την επεξεργασία ροής Cloudera σε λιγότερο από 10 λεπτά, μπορείτε να περιστρέψετε τη γραμμή επεξεργασίας ροής σας στην πλατφόρμα cloud της επιλογής σας — είτε είναι AWS, Azure ή Google Cloud Platform.

  Post Covid' Special Free Online

Σύννεφο Striim

Η πλατφόρμα δεδομένων σας και η ανάλυση σε πραγματικό χρόνο χρειάζονται μεγάλη ποικιλία από παραγωγούς και καταναλωτές δεδομένων; Σύννεφο Striim, με ενσωματωμένη υποστήριξη για 100+ υποδοχές, μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή. Ενσωματωθείτε εύκολα με τις υπάρχουσες αποθήκες δεδομένων σας και μεταδώστε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια μιας πλήρως διαχειριζόμενης πλατφόρμας SaaS που έχει σχεδιαστεί για το cloud.

Το Striim Cloud προσφέρει μια απλή διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης, η οποία όχι μόνο βοηθά στη δημιουργία του αγωγού σας, αλλά παρέχει επίσης πληροφορίες για τα δεδομένα σας. Υποστηρίζει τα πιο δημοφιλή εργαλεία ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων των Google BigQuery, Snowflake, Azure Synapse και Databricks. Εκτός από αυτό, λαμβάνετε τα εξής:

 • Οι ανησυχίες σας σχετικά με τις αλλαγές στη δομή δεδομένων αντιμετωπίζονται από τις δυνατότητες εξέλιξης σχημάτων του Striim. Μπορείτε να το διαμορφώσετε για αυτόματη ανάλυση ή χειροκίνητη παρέμβαση.
 • Χτισμένο σε πλατφόρμα κατανεμημένης ροής SQL, το Striim σάς επιτρέπει να εκτελείτε συνεχή ερωτήματα.
 • Το Striim προσφέρει υψηλή επεκτασιμότητα και απόδοση. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλιμακώσετε τον αγωγό σας χωρίς επιπλέον προγραμματισμό ή κόστος.
 • Η μέθοδος «ReadOnlyWriteMany» σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέτετε και να αφαιρείτε νέους στόχους χωρίς καμία επίδραση στα αποθέματα δεδομένων σας.

Πληρώστε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε. Το περιβάλλον προγραμματιστή Striim είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την πλατφόρμα με 10 εκατομμύρια συμβάντα/μήνα. Για μια επιχειρηματική λύση cloud, ξεκινά από 2500 $/μήνα.

Πλατφόρμα δεδομένων ροής VK

Με τα υψηλότερα πρότυπα προϊόντων δεδομένων και πληροφοριών, το Vertical Knowledge (VK) βοηθά τα άτομα και τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν ισχυρές αποφάσεις σε κλίμακα. Πλατφόρμα δεδομένων ροής VK σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τεράστιες ποσότητες δεδομένων μέσω ενός περιβάλλοντος ροής δεδομένων που βασίζεται στον ιστό.

Λάβετε χρήσιμες πληροφορίες με την αυτοματοποιημένη ανακάλυψη δεδομένων. Ακολουθούν τα βασικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας δεδομένων ροής της VK:

 • Αποκτάτε ισχυρή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο χάρη στη σταθερή υποδομή της VK που σας προστατεύει από κακόβουλο περιεχόμενο. Επίσης, μπορείτε να κάνετε λήψη δεδομένων μέσω εικονικού περιβάλλοντος.
 • Οι αυτοματοποιημένες ροές δεδομένων σάς επιτρέπουν να λειτουργείτε σε πολλές πηγές δεδομένων με ευκολία.
 • Με τη γρήγορη ανακάλυψη, μπορείτε να μειώσετε τις μη αυτόματες διαδικασίες, οι οποίες συχνά είναι χρονοβόρες.
 • Δημιουργήστε συλλογές δεδομένων σε βάθος εκτελώντας ταυτόχρονες αγωγές από πολλαπλές πηγές. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε συνολικά αποτελέσματα για επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά.
 • Μπορείτε να εξαγάγετε τις συλλογές δεδομένων σας σε ακατέργαστη μορφή JSON ή CSV ή να χρησιμοποιήσετε API για ενσωμάτωση με συστήματα τρίτων.

Πλατφόρμα HStream

Χτισμένο στο HStreamDB ανοιχτού κώδικα, το Πλατφόρμα HStream προσφέρει μια πλατφόρμα δεδομένων ροής χωρίς διακομιστή. Μπορείτε να απορροφήσετε τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να αποθηκεύσετε αξιόπιστα εκατομμύρια ροές δεδομένων. Το HStreamDB είναι τόσο γρήγορο όσο ο Κάφκα. Επιπλέον, μπορείτε να αναπαράγετε δεδομένα ιστορικού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την SQL για να φιλτράρετε, να μετασχηματίσετε, να συγκεντρώσετε, ακόμη και να συνδέσετε πολλές προβολές δεδομένων. Έτσι, αποκτάτε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα δεδομένα σας. Η πλατφόρμα HStream σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε από μικρά και είναι λιτή. Εδώ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά:

 • Όντας χωρίς διακομιστή, είναι έτοιμο για χρήση από την αρχή.
 • Δεν χρειάζεται ο Kafka για τις ανάγκες ροής σας.
 • Λαμβάνετε επιτόπια επεξεργασία ροής χρησιμοποιώντας τυπική SQL.
 • Καταναλώστε από και παράγετε σε διαφορετικά συστήματα, είτε πρόκειται για βάσεις δεδομένων, αποθήκες δεδομένων ή λίμνες δεδομένων. Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετα εργαλεία ETL.
 • Μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά όλο το φόρτο εργασίας σας σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα ροής.
 • Η εγγενής αρχιτεκτονική του cloud σάς επιτρέπει να κλιμακώνετε ανεξάρτητα τις ανάγκες υπολογιστών και αποθήκευσης.

Η πλατφόρμα HStream βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε δημόσια έκδοση beta. Είναι δωρεάν στη χρήση — το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι Εγγραφείτε γι ‘αυτό.

συμπέρασμα

Η επιλογή μιας καλής πλατφόρμας ροής δεδομένων εξαρτάται από την κλίμακα, την ανάγκη για διαφορετικούς συνδέσμους, το χρόνο λειτουργίας και την αξιοπιστία σας.

Ενώ ορισμένες πλατφόρμες αποτελούν υπηρεσίες πλήρους διαχείρισης, άλλες είναι ανοιχτού κώδικα και σας παρέχουν διάφορες προσαρμογές. Ρίξτε μια ματιά στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Στη συνέχεια, ακόμα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά τα δεδομένα; Δοκιμάστε εργαλεία πρόβλεψης και πρόβλεψης δεδομένων που υποστηρίζονται από AI για επιχειρήσεις.