11 καλύτερες κυρτές οθόνες παιχνιδιών που μπορείτε να αγοράσετε

Ψάχνετε για μια κορυφαία κυρτή οθόνη παιχνιδιών στο διαδίκτυο για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας;

Υπάρχει μια τεράστια γκάμα οθονών παιχνιδιών στην αγορά. Σε αυτή την εκτεταμένη γκάμα, ο μοναδικός σχεδιασμός των κυρτών οθονών είναι το κέντρο της προσοχής για τους λάτρεις των παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σε ένα σωρό κυρτών οθονών που διατίθενται στην αγορά, έχει γίνει ταραχώδης η επιλογή της σωστής επιλογής.

Διατίθενται διάφορες επιλογές σε μέγεθος, σχεδιασμό, σχήμα, δυνατότητα, προϋπολογισμό κ.λπ. Αυτές οι οθόνες όχι μόνο προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία στους παίκτες, αλλά είναι ιδανικές για δημιουργία περιεχομένου, παραγωγικότητα, ακόμη και παρακολούθηση ταινιών. Προσφέρουν μια καθηλωτική οπτική εμπειρία κατά το παιχνίδι, καθιστώντας την πρώτη επιλογή των gamers.

Γιατί να επιλέξετε καμπύλες οθόνες έναντι επίπεδης οθόνης;

Οι οθόνες με κυρτή οθόνη προσφέρουν μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων που τις καθιστούν απαραίτητη επιλογή σε σχέση με τις επίπεδες οθόνες. Εδώ είναι τα κύρια πλεονεκτήματα των κυρτών οθονών.

Καθηλωτική οπτική εμπειρία

Οι κυρτές οθόνες παιχνιδιών είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπαράγουν την πραγματική ζωή. Ως αποτέλεσμα, σας προσφέρουν μια καθηλωτική οπτική εμπειρία. Ενώ παίζετε παιχνίδια ή παρακολουθείτε ταινίες, νιώθετε ότι περιβάλλεστε από αυτά τα στοιχεία του παιχνιδιού στην πραγματική ζωή. Μπορείτε να απολαύσετε όλα τα πλεονεκτήματα του τρισδιάστατου παιχνιδιού με κυρτές οθόνες.

Μικρότερη παραμόρφωση

Θα είστε εξοικειωμένοι με το ενοχλητικό συναίσθημα όταν αντιμετωπίζετε θολές εικόνες στην οθόνη. Επιπλέον, είναι πιο απογοητευτικό να συνειδητοποιούμε ότι αυτή η θολούρα είναι ένα ζήτημα υλικού. Δεύτερον, σε μια επίπεδη οθόνη, η ποιότητα δεν παραμένει ίδια όταν κάνετε ζουμ σε μια εικόνα ή ένα βίντεο. Με μια κυρτή οθόνη, θα αντιμετωπίσετε σημαντικά λιγότερη παραμόρφωση.

Μεγαλύτερο οπτικό πεδίο

Οι κυρτές οθόνες κατευθύνουν το φως στα μάτια του θεατή από όλες τις γωνίες. Έτσι, αυτό διευκολύνει τα μάτια να καλύπτουν το μεγαλύτερο οπτικό πεδίο χωρίς κανένα άγχος. Ως αποτέλεσμα, οι καμπύλες οθόνες αισθάνονται μεγαλύτερες από τις επίπεδες οθόνες.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε όταν επιλέγετε μια κυρτή οθόνη

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να έχετε κατά νου όταν βρίσκετε μια κυρτή οθόνη παιχνιδιών στο διαδίκτυο.

Υψηλής ανάλυσης

Για μια εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού, συνιστάται να αναζητήσετε μια οθόνη με υψηλή ανάλυση. Αυτές τις μέρες, η εύρεση μιας οθόνης κάτω από ανάλυση 1080p είναι δύσκολη. Έτσι, αυτό μπορεί να είναι το ελάχιστο όριο ανάλυσης. Ορισμένες από τις πιο πρόσφατες οθόνες έχουν ανάλυση έως και 4K. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση της οθόνης, τόσο πιο ευκρινείς και πιο λεπτομερείς θα είναι οι εικόνες.

  8 μαθήματα κρυπτογράφησης για να γίνετε καλύτεροι στις συναλλαγές

Μέγεθος

Το μέγεθος της οθόνης είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Ωστόσο, εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του χώρου αποθήκευσης, τον προϋπολογισμό κ.λπ. Το μέγεθος της οθόνης καθορίζει την ανάλυση της οθόνης. Καθώς το μέγεθος αυξάνεται, θα πρέπει επίσης να αυξήσετε την ανάλυση για μια λεπτομερή προβολή παιχνιδιού.

Ρυθμός ανανέωσης

Για να απολαύσετε σταθερό παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη τον ρυθμό ανανέωσης. Ο ρυθμός ανανέωσης μετριέται σε Hertz(Hz) και αντιπροσωπεύει τον αριθμό των φορών που η οθόνη ανανεώνει την οθόνη της σε ένα δευτερόλεπτο. Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός ανανέωσης, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απόδοση. Για μια καλή εμπειρία παιχνιδιού, ο ρυθμός ανανέωσης 60 Hz είναι απαραίτητος και μπορεί να ξεπεράσει πολύ αυτό.

Χρόνος απόκρισης

Για τους λάτρεις των παιχνιδιών, ο χρόνος απόκρισης μιας κυρτής οθόνης gaming θα πρέπει να είναι χαμηλός. Ο μεγαλύτερος χρόνος απόκρισης προκαλεί θόλωση της κίνησης ενώ παίζετε παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό. Ο υψηλότερος χρόνος απόκρισης που μπορεί να έχει μια οθόνη παιχνιδιών είναι 5 ms. Ωστόσο, διάφορες γρήγορες οθόνες έρχονται με χρόνο απόκρισης μόνο 0,5 ms, που είναι αρκετά χαμηλός.

Τύπος πίνακα

Οι ποικιλίες του κυρτού πάνελ οθόνης παιχνιδιών περιλαμβάνουν IPS (In-Plane Switching), TN (Twisted Nematic) και VA (Vertical Alignment). Τα πάνελ IPS διαθέτουν συμπαγή χρωματική αντίθεση και γρήγορο χρόνο απόκρισης, καθιστώντας τα ιδανικά για παίκτες. Αν και με τις προηγμένες δυνατότητες που διαθέτουν, αυτές γίνονται πιο δαπανηρές από άλλες επιλογές.

Τα πάνελ TN είναι συγκριτικά λιγότερο δαπανηρά και έχουν καλό χρόνο απόκρισης και ρυθμό ανανέωσης. Ωστόσο, με αυτά, ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείτε σε κάποιο βαθμό την απόδοση χρωμάτων. Τα πάνελ VA προσφέρουν καλή αντίθεση, ωστόσο χάνουν την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του κρίσιμου παιχνιδιού. Έτσι, για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού, τα IPS και TN είναι εξαιρετικές επιλογές.

Ας δούμε διάφορες κυρτές οθόνες παιχνιδιών κορυφαίας ποιότητας που διατίθενται προς πώληση στο διαδίκτυο.

SAMSUNG 28″ Odyssey G70A Gaming Monitor

Η κυρτή οθόνη LED 28″ Odyssey G70A της Samsung είναι μια υπέροχη επιλογή για παίκτες που θέλουν να απολαύσουν μια απρόσκοπτη εμπειρία παιχνιδιού. Διαθέτει κυρτή οθόνη 28 ιντσών, χρόνο απόκρισης 1ms, ρυθμό ανανέωσης 144Hz και ανάλυση οθόνης UHD 4K και HDMI 2.1.

Έρχεται με φωτισμό Odyssey Infinity Core, ο οποίος είναι πλήρως προσαρμόσιμος, και Premium υποστήριξη FreeSync και G-Sync. Τα δύο μπροστινά πάνελ φωτός που φέρει σας προσφέρουν μια ενισχυμένη εμπειρία παιχνιδιού.

Το Samsung Odyssey G70A προσφέρει μια εξαιρετική οπτική εμπειρία με την ανάλυση 4K UHD μαζί με το βάθος HDR400. Μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε στην επιθυμητή θέση, όπως κλίση, περιστροφή, περιστροφή κ.λπ. Η μέγιστη ανάλυση οθόνης που προσφέρει είναι 3.840 x 2.160 pixel.

Καμπύλη οθόνη ASUS TUF Gaming 32″ 1080P

Η κυρτή οθόνη ASUS TUF Gaming 32″ 1080P διαθέτει καθηλωτική καμπυλότητα 31,5 ιντσών που προσφέρει εξαιρετικά γραφικά. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 165 Hz που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε παιχνίδια με τις υψηλότερες ρυθμίσεις γραφικών. Ο χρόνος απόκρισης 1 ms και το εξαιρετικά χαμηλό θάμπωμα κίνησης κάνουν το παιχνίδι πιο ανταποκρινόμενο και πιο ευκρινές.

  10 καλύτερα δίκτυα συνεργατών για να εγγραφείτε και να κερδίσετε χρήματα

Εκτός από αυτό, διαθέτει τεχνολογία FreeSync Premium που εξαλείφει τους ασταθείς ρυθμούς καρέ και το σκίσιμο της οθόνης. Η τεχνολογία ενίσχυσης σκιών του βελτιώνει τις λεπτομέρειες των εικόνων σε πιο σκοτεινές περιοχές.

Scepter Curved 30″ Οθόνη gaming LED 21:9

Το Scepter Curved 30″ 21:9 Gaming LED Monitor διαθέτει ανάλυση 2560 x 1080P. Αυτή η οθόνη έχει χρόνο απόκρισης κινούμενης εικόνας 1 ms που μειώνει το θάμπωμα ή την εμφάνιση ειδώλων. Προσφέρει δύο HDMI και μία DisplayPort που προσφέρει ρυθμό ανανέωσης έως και 85Hz. Έρχεται με ενσωματωμένα ηχεία που προσφέρουν ομαλή και σταθερή ποιότητα ήχου.

Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Αυτή η κυρτή οθόνη διαθέτει φωτεινά φώτα LED πίσω καλύμματος που φωτίζουν την πίσω πλευρά της οθόνης. Η ανακλινόμενη οθόνη του έχει δυνατότητα κλίσης 3 μοιρών προς τα εμπρός και 10 μοιρών προς τα πίσω. Έρχεται σε σχεδίαση χωρίς άκρες που σας δίνει την αίσθηση μιας εμπειρίας παιχνιδιού σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη.

AOC C27G2Z 27″ Καμπυλωτό πλαίσιο χωρίς πλαίσιο εξαιρετικά γρήγορη οθόνη παιχνιδιών

ο Καμπύλη οθόνη παιχνιδιών AOC C27G2Z 27″ έρχεται με ανάλυση Full HD 1920×1080, χρόνο απόκρισης 0,5 ms και ρυθμό ανανέωσης 240 Hz. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν αυτήν την οθόνη LED ιδανική για επαγγελματίες παίκτες. Το πάνελ VA του είναι ικανό να αποδίδει χρώματα παγκόσμιας κλάσης και ευρείες γωνίες θέασης. Επίσης, προσφέρει 2 HDMI και μία DisplayPort.

Αυτή η οθόνη διαθέτει ανακλινόμενο, κομψό και χωρίς πλαίσιο σχεδίαση που προσθέτει επίσης τάξη στο χώρο σας. Διαθέτει βάση ρυθμιζόμενου ύψους που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε παιχνίδια στην πιο άνετη θέση. Η καμπυλότητα του πάνελ 1500R σάς επιτρέπει να βουτήξετε βαθιά στο gameplay και να απολαύσετε μια εξαιρετική εμπειρία.

LG 34GP83A-B 34″ 21: 9 UltraGear Curved Monitor Gaming

Η οθόνη παιχνιδιών LG 34GP83A-B 34″ UltraGear σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ρύθμιση gaming επαγγελματικού επιπέδου. Αυτή η οθόνη διαθέτει οθόνη 34″ με αναλογία οθόνης 21:9. Είναι η πρώτη οθόνη στον κόσμο με υπερευρεία κυρτή οθόνη QHD nano IPS. Έχει χρόνο απόκρισης 1ms και ρυθμό ανανέωσης 165Hz.

Αυτή η κυρτή οθόνη gaming της LG διαθέτει προσαρμοσμένα χειριστήρια παιχνιδιών με σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο. Είναι δυνατό να προσαρμόσετε το ύψος της οθόνης σύμφωνα με τις απαιτήσεις άνεσής σας ενώ παίζετε.

Alienware 120Hz UltraWide Gaming Monitor

Το Alienware 120Hz UltraWide Gaming Monitor είναι μια κυρτή οθόνη gaming 34 ιντσών με αντιθαμβωτική οθόνη 3440 x 1440. Με καμπυλότητα οθόνης 1900R, σας επιτρέπει να βυθιστείτε πλήρως στο παιχνίδι και να κερδίσετε τους ανταγωνιστές σας.

Η οθόνη WQHD προσφέρει ευκρινή και κρυστάλλινα γραφικά και γραφικά. Ως αποτέλεσμα, θα μπορείτε να βλέπετε τα πράγματα πιο ζωντανά.

Το σύστημα φωτισμού AlienFX βελτιώνει την εμπειρία παιχνιδιού με τα δυναμικά εφέ φωτισμού του. Προσφέρει χρωματική κάλυψη 98% DCI-P3. Η τεχνολογία G-sync του βοηθά στο συγχρονισμό της οθόνης και της GPU. Ως αποτέλεσμα, βοηθά στην ελαχιστοποίηση της παραμόρφωσης των γραφικών.

Καμπύλη οθόνη ASUS TUF Gaming 23,6″ 1080P

Η οθόνη παιχνιδιών ASUS TUF διαθέτει οθόνη 23,6 ιντσών με μέγιστη ανάλυση οθόνης 1920 X 1080. Η καμπυλότητα της οθόνης 1500R διασφαλίζει ότι προσφέρει εξαιρετικές εικόνες από όλες τις γωνίες.

  Πώς να εξαγάγετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας Google

Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 165 Hz που σας κάνει να παίζετε άνετα ακόμα και παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό. Ο χρόνος απόκρισης 1 ms και το εξαιρετικά χαμηλό θάμπωμα κίνησης καθιστούν το παιχνίδι ανταποκρινόμενο και χωρίς παραμόρφωση.

Φέρει ένα δυναμικό λογισμικό ενίσχυσης σκιών που φωτίζει αυτόματα τις σκοτεινές περιοχές, ώστε να μπορείτε να βλέπετε κρυμμένους εχθρούς. Έρχεται επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία εξαιρετικά χαμηλού μπλε φωτός που αποτρέπει την πρόκληση βλάβης στα μάτια σας.

Καμπύλη οθόνη παιχνιδιών AOC C24G1A 24″ χωρίς πλαίσιο

Η οθόνη παιχνιδιών AOC C24G1A 24 ιντσών είναι μια ιδανική επιλογή εάν αναζητάτε μια μικρότερη οθόνη 24 ιντσών. Η οθόνη Full HD 24 ιντσών υποστηρίζεται με ρυθμό ανανέωσης 165 Hz και χρόνο απόκρισης 1 mm. Αυτό, με τη σειρά του, βελτιώνει την εμπειρία χρήστη σε απρόσκοπτο επίπεδο.

Διαθέτει πάνελ VA που προσφέρει ευρεία γωνία θέασης για φανταστική χρωματική αντίθεση. Διαθέτει μία VGA, μία DisplayPort και 2 συνδέσεις HDMI.

Διαθέτει κομψό σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο με δυνατότητα κλίσης και ρύθμισης ύψους. Η οθόνη του διαθέτει καμπυλότητα 1500R, περικλείοντας αποτελεσματικά την όρασή σας.

Καμπύλη οθόνη Dell 27 ιντσών

Η Dell προσφέρει αυτήν την κυρτή οθόνη παιχνιδιών με οθόνη 27 ιντσών και μέγιστη ανάλυση QHD 2560 x 1440. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 165 Hz που σας επιτρέπει να απεικονίσετε με σαφήνεια τα γρήγορα κινούμενα γραφικά παιχνιδιού.

Προσφέρει χρόνο απόκρισης 1 mm, καθιστώντας έτσι αυτή την οθόνη εκπληκτικά απόκριση και διαδραστική. Η καμπυλότητα 1500R προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία με ελάχιστη παραμόρφωση. Η κυρτή οθόνη Dell 27 ιντσών διαθέτει δυνατότητα ρύθμισης κλίσης και ύψους.

Οθόνη Asus ROG Strix XG49VQ 49″ Curved Gaming FreeSync Monitor

Αυτή η εξαιρετικά ευρεία οθόνη ASUS ROG Strix XG49VQ διαθέτει οθόνη DFHD 49 ιντσών με ανάλυση 3840 x 1080. Προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 144 Hz και καμπυλότητα 1800 R. Η 90% κάλυψή του DCI-P3 προσφέρει κινηματογραφική χρωματική απόδοση. Έρχεται με VESA Mount και επιλογές ρύθμισης κλίσης, περιστροφής και ύψους. Σας βοηθά να απολαύσετε το παιχνίδι σας στην πιο άνετη θέση.

Η τεχνολογία περιποίησης ματιών της ASUS προσφέρει φίλτρα μπλε φωτός και οπίσθιο φωτισμό χωρίς τρεμόπαιγμα που βοηθά στην εξάλειψη της κούρασης των ματιών.

Καμπύλη οθόνη παιχνιδιών SAMSUNG 24 ιντσών CRG5 144 Hz

Η καμπύλη οθόνη παιχνιδιών CRG5 24 ιντσών της SAMSUNG έχει καμπυλότητα 1800R για να σας προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού. Ο ρυθμός ανανέωσης 144 Hz σας προσφέρει να απολαμβάνετε γρήγορα παιχνίδια σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Το AMD Radeon FreeSync του βοηθά στην εξάλειψη του σκισίματος της εικόνας.

Βελτιώνει τις σκοτεινές σκηνές του παιχνιδιού σας με το πάνελ VA και την αναλογία αντίθεσης 3000:1. Η λειτουργία εξοικονόμησης ματιών σάς επιτρέπει να αποτρέψετε τη βλάβη στα μάτια σας από την εκπομπή μπλε φωτός.

συμπέρασμα

Έτσι, αν ψάχνετε για μια κυρτή οθόνη gaming, μπορεί να βρείτε αυτές τις επιλογές ιδανικές. Ανάλογα με το μέγεθος, τον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή οθόνη για τις ανάγκες σας για παιχνίδια.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μερικές άνετες καρέκλες παιχνιδιών.