11 καλύτερες εφαρμογές Apple Pencil για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας σε iPad και Mac

Από τότε που παρουσιάστηκε το Apple Pencil το 2015, τα πράγματα δεν ήταν πια τα ίδια για τους ανθρώπους.

Είτε σχεδιάζετε, κρατάτε σημειώσεις είτε απλά γράφετε μερικά χειρόγραφα κομμάτια, όλα γίνονται πολύ πιο ευέλικτα, βολικά και κομψά.

Για όσους από εσάς δεν είστε εξοικειωμένοι, το Apple Pencil είναι μια ασύρματη γραφίδα που λειτουργεί ως κανονικό μολύβι/στυλό, με τη διαφορά ότι το χρησιμοποιείτε στην οθόνη του iPad σας και είναι πολύ καλύτερο. Σας βοηθά με διάφορα πράγματα, όπως:

 • Γράψιμο σημειώσεων
 • σκαρίφημα
 • Το σχέδιο, το σκίτσο και η εικονογράφηση ως χόμπι ή επάγγελμα
 • Γράψιμο χειρόγραφων επιστολών

Εάν έχετε ένα Apple Pencil ή θέλετε να αποκτήσετε ένα και θέλετε να ελέγξετε μερικές από τις εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να «απελευθύνετε τη δημιουργικότητά σας», τότε αυτό είναι το σωστό μέρος στο οποίο βρίσκεστε.

Αυτή η ανάρτηση θα εξετάσει μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Apple Pencil σε iPad και Mac.

Οφέλη από τη χρήση του Apple Pencil

Αν δείτε κάποιον να χρησιμοποιεί ένα Apple Pencil για να γράψει κάτι στο iPad του αντί να χρησιμοποιεί στυλό σε χαρτί, απλά ξέρετε ότι η τεχνολογία κυριαρχεί και κάνει τα πράγματα βολικά.

Το Apple Pencil έχει ανυψώσει και, κατά κάποιο τρόπο, έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, σκιαγραφούμε και γράφουμε πράγματα. Έχει μετατρέψει κάτι τόσο απλό σε ψηφιακό, και σας λέω, δεν απογοητεύει καθόλου.

Στην πραγματικότητα, σου δίνει κυριολεκτικά την αίσθηση ότι κρατάς ένα κανονικό στυλό και γράφεις με ένα στυλό. Εκτός, έρχεται με πρόσθετα οφέλη, όπως:

 • Δημιουργήστε εύκολα σχήματα χωρίς σφάλματα
 • Επισημάνετε βασικά κείμενα
 • Αλλάξτε το χρώμα του μολυβιού για να γράψετε σε διαφορετικά χρώματα
 • Ευαισθησία πίεσης για τον καθορισμό του πάχους της εξόδου
 • Ευαισθησία κλίσης για απρόσκοπτη εργασία κατά τη σκίαση και πολλά άλλα

Τα χαρακτηριστικά αυτής της εκπληκτικής συσκευής περιλαμβάνουν απόρριψη παλάμης, ζύγισμα σαν μολύβι, χειρονομίες αφής και χαμηλή καθυστέρηση, μεταξύ πολλών άλλων δροσερών δυνατοτήτων.

Τώρα που γνωρίζουμε καλά πόσο καλό είναι το Apple Pencil, ας δούμε τις εφαρμογές.

Αλμπουμ

Σχεδιάστε, ζωγραφίστε και σχεδιάστε οπουδήποτε με τη βοήθεια του Sketchbook, μιας εφαρμογής για iPad που λειτουργεί σαν βούτυρο παράλληλα με το Apple Pencil.

Είναι μια βραβευμένη εφαρμογή για καλλιτέχνες και εικονογράφους και με τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά της, είναι δύσκολο να μην κολλήσετε αμέσως σε αυτήν. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Πολλοί τύποι βουρτσών, όπως μαρκαδόροι με μολύβι, αερογράφοι και άλλα
 • Βούρτσες εξαιρετικά προσαρμόσιμες για να ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας
 • Καθαρή και φιλική προς το χρήστη διεπαφή προορισμένη για σκίτσο
 • Εργαλεία ακριβείας όπως οδηγοί, χάρακες και εγκεφαλικά επεισόδια
 • Δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλά επίπεδα
  Το Blockchain στην Εφοδιαστική Αλυσίδα για να βελτιστοποιήσει τις προμήθειες και τη διανομή

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται στο δωρεάν πρόγραμμα. Εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε περισσότερες δυνατότητες, όπως η δημιουργία προσαρμοσμένων πινέλων, προσαρμοσμένων διαβαθμίσεων και τρόπων ανάμειξης κάλυψης επιπέδων, τότε μπορείτε να επιλέξετε τη δέσμη premium τους.

Παράγω

Ένα από τα απόλυτα αγαπημένα μου, το Procreate, είναι εξαιρετικά δημοφιλές για τις δυνατότητές του, οπότε αν είστε καλλιτέχνης, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Σχεδόν κάθε δημιουργικός άνθρωπος που εργάζεται στο iPad του έχει εγκαταστήσει αυτήν την εφαρμογή και υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό.

Παρόλο που είναι μια εφαρμογή επί πληρωμή, αξίζει κάθε χρήμα γιατί θα σας δοθούν όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έργα τέχνης υψηλού διαμετρήματος με τον πιο απρόσκοπτο τρόπο.

Διαθέτει ισχυρό σύστημα στρώσεων, εκπληκτικά φίλτρα και χιλιάδες εισαγόμενες βούρτσες. Επιπλέον, συνοδεύεται από φορτηγά με δροσερά χαρακτηριστικά που καλύπτουν κάθε ανάγκη ενός σχεδιαστή.

Διαβάστε επίσης: Διαδικτυακά μαθήματα σχεδίου για να γίνετε καλλιτέχνης

Χαρτί

Ένα ισχυρό εργαλείο με απλό όνομα είναι ένας από τους ενδιαφέροντες παράγοντες του Paper, μιας εφαρμογής της WeTransfer που χρησιμοποιείται από πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έχει μια όμορφη διεπαφή που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε με απόλυτη ελευθερία και εστίαση.

Εδώ είναι μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά αυτής της υπέροχης εφαρμογής:

 • Σκιτσάρετε, ζωγραφίστε, σχεδιάστε και δημιουργήστε εντυπωσιακά κολάζ
 • Ζητήστε βοήθεια με οδηγούς, οδηγίες και μια συλλογή από δημιουργικές προτροπές
 • Περιοχή σχεδίασης που σας επιτρέπει να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το χάος
 • Οργανώστε τις σελίδες σε όμορφα ημερολόγια

Συνολικά, το Paper είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να απελευθερώσετε τη δημιουργική σας πλευρά ή απλώς να σημειώσετε τις ιδέες σας.

Sketch Club

Το Sketch Club είναι γεμάτο με πολλές εξαιρετικές δυνατότητες που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάζετε, να σχεδιάζετε και να ζωγραφίζετε αβίαστα χρησιμοποιώντας το Apple Pencil.

Εδώ είναι τα κύρια σημεία αυτής της εφαρμογής:

 • Εκατοντάδες επιλογές στρώσεων
 • Δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας κόμικ και manga
 • Εξαιρετικά γρήγορη βούρτσα και κινητήρας σύνθεσης
 • Μέγεθος καμβά έως 60K
 • Εύκολη δημιουργία σχημάτων που συνοδεύονται από αυτόματη απόσπαση αναλογίας διαστάσεων
 • Αυτόματη αποθήκευση φόντου
 • Μόνιμη αναίρεση ιστορικού

Υπάρχει επίσης μια κοινότητα με μια νέα πρόκληση ζωγραφικής κάθε μέρα για να σας παρακινήσει να δημιουργήσετε ακόμα πιο εκπληκτικά έργα τέχνης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την πλευρική γραμμή του Office στον Microsoft Edge

Το Sketch Club λαμβάνει συνεχείς ενημερώσεις και βελτιώσεις για να διασφαλίζει ότι είναι πάντα ενημερωμένο.

Adobe Photoshop

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε το Adobe Photoshop. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία σχεδιασμού εκεί έξω και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές στον πλανήτη που δεν το έχουν χρησιμοποιήσει.

Η χρήση του Photoshop στο iPad σας μοιάζει πολύ με τον τρόπο που θα το χρησιμοποιούσατε σε έναν υπολογιστή. Μπορείτε απλά να συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας Adobe και να συνεχίσετε την πρόοδό σας με τον άμεσο συγχρονισμό.

Όταν συνδυάζεται με το Apple Pencil, σας επιτρέπει να δημιουργείτε σχέδια άψογα και να διασκεδάζετε πολύ όταν το κάνετε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να επιτύχετε κορυφαία απόδοση με τη γραφίδα.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα πρόσθετα Photoshop για να φέρετε τις δεξιότητές σας στο σχεδιασμό στο επόμενο επίπεδο

Linea Sketch

Κρατήστε σημειώσεις και ζωγραφίστε όπως θέλετε με το Linea Sketch. Είναι μια εφαρμογή που ενημερώνεται τακτικά και ένα από τα νεότερα χαρακτηριστικά της είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε κτυπήματα με υφή με το εργαλείο στυλό.

Επίσης, προσαρμόζεται καλά στη δυνατότητα κλίσης του Apple Pencil, επιτρέποντάς σας να σκιάζετε ευρείες περιοχές οργανικά.

Επιπλέον, μπορείτε να εισάγετε/εξάγετε σκίτσα, αρχεία, εικόνες, σελίδες και άλλα. Σας διευκολύνει επίσης να εργάζεστε με πολλά ζωντανά χρώματα και να παρουσιάζετε τα έργα τέχνης σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Linea Sketch είναι μια αρκετά ελαφριά εφαρμογή, επομένως είναι εύκολη για τη συσκευή σας.

Σημειώσεις

Μια απλή, εξαιρετική και χρήσιμη εφαρμογή που έρχεται ενσωματωμένη στη συσκευή σας Apple, απλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Notes. Μπορείτε να σημειώσετε σκέψεις, σημαντικές ημερομηνίες, προσωπικές σημειώσεις και πολλά άλλα.

Ακολουθούν ορισμένες περισσότερες δυνατότητες για αυτήν την εφαρμογή:

 • Εισαγάγετε εικόνες, συνδέσμους Ιστού, σαρωμένα έγγραφα και άλλα μέσα
 • Δημιουργήστε λίστες ελέγχου, χρησιμοποιήστε πίνακες και προσθέστε κουκκίδες
 • Ασφαλίστε ιδιωτικές σημειώσεις με μια κλειδαριά που μπορείτε να ανοίξετε μόνο εσείς
 • Παίξτε με διαφορετικά στυλ κειμένου
 • Χρησιμοποιήστε το Apple Pencil για σκίτσο, σκίτσο ή σκαρίφημα
 • Καρφιτσώστε σημαντικές σημειώσεις
 • Οργάνωση, αναζήτηση και αναδιάταξη σημειώσεων

Η εφαρμογή Notes είναι εντελώς δωρεάν για εγκατάσταση και χρήση.

Microsoft OneNote

Το Microsoft OneNote σάς επιτρέπει να καταγράφετε εύκολα σημειώσεις, ιδέες και σημειώσεις στο iPad σας. Δεδομένου ότι είναι από μια εταιρεία που είχε μεγάλη φήμη όλα αυτά τα χρόνια, είναι δύσκολο να μην ρίξετε μια ματιά σε αυτήν την εφαρμογή.

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να προγραμματίσετε μεγάλες εκδηλώσεις ή για κάτι τόσο απλό όπως να γράψετε τις σκέψεις σας για την ημέρα, το OneNote κάνει θαύματα για όλους τους σκοπούς.

  Πώς να γράψετε σενάρια τηλεφωνικών κέντρων για αρχάριους

Οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν σχέδιο, συγχρονισμό αυτοκόλλητων σημειώσεων, συνεργασία, οργάνωση και πολλά άλλα. Είναι εντελώς δωρεάν να ξεκινήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή.

GoodNotes 5

Συνδυάζοντας ψηφιακό σημειωματάριο και σήμανση PDF, το GoodNotes 5 δεν υστερεί σε κανέναν από αυτούς τους τομείς. Κάνει δύο πράγματα και το κάνει πολύ καλά. Μάλιστα ως σημειωματάριο καλύπτει όλες τις βάσεις.

Μπορείτε να γράψετε σημειώσεις μέσω του πληκτρολογίου σας ή να τις γράψετε με το χέρι χρησιμοποιώντας το Apple Pencil. Διαθέτει επίσης μια δυνατότητα που θα μεταμορφώσει τα «όχι και τόσο τέλεια» σχήματά σας σε τελειότητα και θα μετατρέψει τη γραφή σας σε κείμενο.

Αυτή η εφαρμογή δεν θα σας κάνει ποτέ να νιώσετε ότι χάνετε αυτή την αυθεντική αίσθηση «γραφής σε χαρτί», επειδή αντισταθμίζει υπέροχα με το σύνολο των δυνατοτήτων της.

Διασημότητα

Κάντε όλη τη διαδικασία λήψης σημειώσεων και σχολιασμού εύκολη χρησιμοποιώντας το Notability. Είναι μια εφαρμογή διαθέσιμη τόσο για συσκευές iPad όσο και για Mac, και για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχουν πολλά να παραπονεθούν.

Διαθέτει χαρακτηριστικά όπως:

 • Εγγραφή, επανάληψη και συγχρονισμός ήχου με τις σημειώσεις σας
 • Σκίτσο τόσο φυσικά όσο σε χαρτί
 • Δημιουργήστε διαγράμματα με σχήματα, βέλη και καμπύλες
 • Αλλάξτε και χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα μελανιού
 • Δημιουργήστε και μοιραστείτε ιδέες σε λειτουργία παρουσίασης
 • Εργαστείτε σε δύο διαφορετικές νότες ταυτόχρονα
 • Διαφάνειες σήμανσης, PDF και φόρμες

Συνολικά, είναι μια ισχυρή εφαρμογή λήψης σημειώσεων για τη διατήρηση σημειώσεων, εγγράφων και doodle επίσης.

LiquidText

Εάν θέλετε έναν πολύ φυσικό τρόπο ανασκόπησης, συλλογής και οργάνωσης πληροφοριών, τότε το LiquidText είναι η ασφαλέστερη επιλογή για αυτό. Σας βοηθά να προχωρήσετε πέρα ​​από το χαρτί, ενώ παράλληλα διατηρεί την εμπειρία πολύ εύκολη.

Μπορείτε να συγχρονίσετε, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, να εισαγάγετε, να μοιραστείτε, να αλληλεπιδράσετε και να συγκρίνετε τις σημειώσεις σας. Ο σχολιασμός είναι μια άλλη πτυχή αυτής της εφαρμογής που αντιμετωπίζεται πολύ καλά. Μπορείτε ελεύθερα να σχεδιάσετε και να επισημάνετε σημαντικά σημεία και να αλληλεπιδράσετε με όποιον τρόπο θέλετε.

Υποστηρίζει το Apple Pencil, έτσι σας επιτρέπει να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί.

Τελικές Λέξεις

Ένας πρόσθετος ενθουσιασμός της χρήσης του Apple Pencil είναι η αξιοποίησή του στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και αυτές οι παραπάνω εφαρμογές σας βοηθούν να το κάνετε αυτό.

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλήρες έργο τέχνης είτε απλά να γράψετε και να γράψετε τις σκέψεις σας, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε εύκολα.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να φορτίζετε το Apple Pencil σας.