11 καλύτερες εφαρμογές για την πώληση ρούχων στο Διαδίκτυο

Τι γίνεται αν τα παλιά ρούχα σου φέρνουν καλά μετρητά;

Έχετε κάποια ρούχα στην ντουλάπα σας που δεν φοράτε πια; Είναι η κατάλληλη στιγμή να συνηθίσεις τα καλά πράγματα και να βγάλεις κάποια χρήματα.

Ναι, είναι δυνατό, καθώς ορισμένες πολλαπλές πλατφόρμες και εφαρμογές σας προσφέρουν έναν τρόπο να πουλήσετε εύκολα τα παλιά σας ρούχα. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας πωλητής ή ιδιοκτήτης καταστήματος. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα προϊόν ένδυσης σε καλή κατάσταση.

Οι περισσότερες πλατφόρμες απαιτούν από εσάς να προσθέσετε φωτογραφίες των ρούχων σας και να αποφασίσετε την τιμή τους. Η κοινότητα των χρηστών σε αυτές τις πλατφόρμες μπορεί να είναι υποψήφιοι αγοραστές που ενδιαφέρονται για τα μεταχειρισμένα ρούχα σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η παγκόσμια αξία μεταπώλησης υφασμάτων υπολογίστηκε σε περίπου 96 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021. Η συνολική αξία αυτής της αγοράς εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2025. Εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τα 218 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026 .

Έτσι, βλέπετε πόσο μεγάλη είναι αυτή η αγορά μεταπώλησης υφασμάτων. Και διάφορες πλατφόρμες μεταπώλησης γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το γεγονός. Ως αποτέλεσμα, πολλές εφαρμογές και ιστότοποι προσφέρουν ένα μέρος για την πώληση μεταχειρισμένων ρούχων.

Αλλά προτού εξερευνήσουμε τέτοιες πλατφόρμες, ας καταλάβουμε πρώτα ορισμένα οφέλη από την πώληση μεταχειρισμένων ρούχων και πώς μπορείτε να το κάνετε σωστά.

Οφέλη από την πώληση μεταχειρισμένων ρούχων

Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την πώληση παλαιών ρούχων. ας εξετάσουμε μερικά σημαντικά.

  • Κερδίστε χρήματα: Φυσικά, αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την πώληση των μεταχειρισμένων αντικειμένων σας. Το γεγονός ότι μπορείτε ακόμη και να βγάλετε ένα αξιοπρεπές ποσό μέσω των παλιών σας αντικειμένων μπορεί να συναρπάσει σχεδόν οποιονδήποτε.
  • Περιβάλλον φιλικό προς το περιβάλλον: Εκτός από το να γεμίζει τις τσέπες σας, η μεταπώληση μπορεί επίσης να βοηθήσει το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί η γρήγορη μόδα θέτει σε κίνδυνο τη φύση μας. Τα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο υστερούν στην άντληση δισεκατομμυρίων προϊόντων την ημέρα. Με την πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων, μπορείτε να συμβάλετε στη διατήρηση της μόδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθώντας έτσι το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ας εξερευνήσουμε μερικές συμβουλές για την πώληση ρούχων στο διαδίκτυο.

Συμβουλές για την πώληση ρούχων στο Διαδίκτυο

Πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για τις καταχωρίσεις μεταχειρισμένων ρούχων σας. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

  • Τραβήξτε ελκυστικές και γνήσιες φωτογραφίες των ρούχων σας σε φυσικό φωτισμό.
  • Προσθέστε περιγραφικές λεπτομέρειες των ρούχων σας για να ενημερώσετε τους ενδιαφερόμενους τα πάντα για αυτό.
  • Καταγράψτε τις πληροφορίες που σχετίζονται με το υλικό ένδυσης.
  • Μάθετε τι πωλούν οι ανταγωνιστές σας και πώς παρουσιάζουν τα ρούχα τους προς πώληση. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για τη βελτίωση των καταχωρίσεών σας.
  • Ορίστε επαρκείς τιμές. Με βάση την κατάσταση και τη διάρκεια ζωής του προϊόντος σας, μπορείτε να ορίσετε ανταγωνιστικές τιμές.
  • Προωθήστε την καταχώρισή σας μεταπώλησης για να την δώσετε διαδικτυακή προβολή. Αυτό θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να μάθουν για το προϊόν σας προς πώληση.
  • Πριν καταχωρίσετε τα χρησιμοποιημένα ρούχα σας στο διαδίκτυο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ελαττώματα. Δεν πρέπει να έχει λεκέδες, τρύπες ή περισσότερα γιατί οι περισσότερες πλατφόρμες δεν δέχονται τέτοια προϊόντα.
  Τι είναι το Hybrid Cloud Computing;

Τώρα ας δούμε μερικές καλές επιλογές εφαρμογών που μπορείτε να δοκιμάσετε για να πουλήσετε τα ρούχα σας.

Tradesy

Το Tradesy είναι μια πλατφόρμα μόδας που σας βοηθά να πουλήσετε και να στείλετε τα μεταχειρισμένα ρούχα σας. Αυτή η πλατφόρμα εστιάζει στην αντιμετώπιση επωνυμιών που οι άνθρωποι αναζητούν συχνά. Το καλύτερο μέρος αυτού είναι ότι οι τιμές τους είναι αρκετά γνήσιες.

Το Tradesy σάς επιτρέπει να κερδίζετε από τα αντικείμενα της ντουλάπας που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Με χαμηλή χρέωση, μπορείτε να ξεκινήσετε να πουλάτε εδώ. Εδώ δεν θα πάρετε ποτέ το αντικείμενο σας πίσω. Σας επιτρέπει να καταχωρίσετε τα προϊόντα σας δωρεάν και έτσι χρεώνει προμήθεια 15% ανά πώληση.

Πρέπει να καταχωρίσετε το προϊόν σας προσθέτοντας εικόνες, περιγραφές, τιμές κ.λπ. Και το προϊόν σας είναι έτοιμο για πώληση. Οι αποκλειστικές εφαρμογές του Tradesy διευκολύνουν την πώληση ρούχων χρησιμοποιώντας τις συσκευές σας Android και Apple.

Mercari

Το Mercari είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα που αφήνει την γκαρνταρόμπα σας να αναπνεύσει ξανά πουλώντας τα μεταχειρισμένα ρούχα σας. Σας επιτρέπει να καταχωρίσετε τα προϊόντα σας, να πουλήσετε και να λάβετε την πληρωμή σας αμέσως. Η διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων είναι επίσης αρκετά εύκολη. Πρέπει να προσθέσετε εικόνες, περιγραφές και σχετικές λεπτομέρειες σχετικά με το στοιχείο.

Είστε αυτός που θα ορίσετε την τιμή του προϊόντος συν το κόστος αποστολής επίσης. Εδώ θα λάβετε μια προσφορά από τον αγοραστή ή θα αγοράσουν απευθείας. Η Mercari αποστέλλει τα στοιχεία σας μέσω FedEx ή USPS. Παίρνετε τα χρήματά σας μόλις ο αγοραστής πάρει το αντικείμενο και σας βαθμολογήσει ως πωλητή.

Μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε σχεδόν οτιδήποτε στο Mercari χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές του Google Play Store και App Store.

Facebook Marketplace

Το Facebook Marketplace είναι ένα θαυμάσιο μέρος για πώληση, αν και δεν έρχεται στο μυαλό μας για πρώτη φορά. Σας επιτρέπει να κερδίσετε μετρητά για τα μεταχειρισμένα σας αντικείμενα, όπως ρούχα.

Πηγή

Το Facebook Marketplace έχει αποκλειστικές ομάδες που σας βοηθούν να κατηγοριοποιήσετε τα στοιχεία σας. Αυτό δεν είναι μόνο χρήσιμο για πωλητές όπως εσείς αλλά και για αγοραστές. Επειδή μπορούν εύκολα να εξερευνήσουν την ομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία, που θέλουν. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να πουλήσετε το “Top”, μπορείτε να το καταχωρήσετε στην ομάδα “Tops for Sale”.

Εδώ μπορείτε επίσης να βρείτε ομάδες για συγκεκριμένες τοποθεσίες. Ως αποτέλεσμα, εάν θέλετε να πουλήσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό. Εάν διαθέτετε ειδικό κατάστημα, μπορείτε να το συνδέσετε με το Facebook Marketplace. Ή μπορείτε να καταχωρήσετε τα προϊόντα σας στη σελίδα σας στο Facebook.

Etsy

Το Etsy είναι μια δημιουργική αγορά που επιτρέπει σε πωλητές και επιχειρηματίες να συνδέονται με εκατομμύρια αγοραστές από παντού. Επιτρέπει στους πωλητές να πουλήσουν χειροποίητα αντικείμενα, vintage προϊόντα ή περισσότερα. Αυτό επιτρέπει σε επαγγελματίες και πωλητές όπως εσείς που θέλουν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα τους πράγματα.

  Δίκτυα διαφημίσεων υψηλής απόδοσης για Blogger [10 Google Adsense Alternatives]

Μπορείτε να καταχωρίσετε το προϊόν σας για 0,20 USD και πρέπει απλώς να πληρώσετε για την επεξεργασία πληρωμών και τη διαφήμιση εκτός τοποθεσίας. Δεν χρεώνει καμία προμήθεια κατά την πώληση. Σημαίνει ότι μπορείτε να βγάλετε ένα αξιοπρεπές ποσό εάν κλείσετε μια συμφωνία. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με το Etsy και να καταχωρήσετε τα ρούχα σας προς πώληση μέσα σε λίγα λεπτά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη στο Google Play Store και το App Store.

eBay

Το eBay είναι μια διάσημη και φημισμένη διαδικτυακή αγορά για την αγορά ή την πώληση σχεδόν οτιδήποτε. Η τεράστια βάση χρηστών του δημιουργεί μια μεγάλη κοινότητα αγοραστών για τους ενδιαφερόμενους πωλητές. Έτσι, αν θέλετε να πουλήσετε τα μεταχειρισμένα ρούχα σας, μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για εσάς.

Εδώ πρέπει να καταχωρίσετε το προϊόν σας προσθέτοντας ποιοτικές φωτογραφίες και περιγραφές. Πρέπει να ορίσετε την τιμή του αντικειμένου. Το eBay σας προσφέρει συστάσεις σχετικά με την υπηρεσία παράδοσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ετικέτες παράδοσης eBay για επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων στη ναυτιλία.

Για την τοπική πώληση των ρούχων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Local Pickup. Χρεώνει 10-15% στο τελικό ποσό μιας πώλησης. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή σε συσκευές Android και Apple.

Poshmark

Η Poshmark σάς προσφέρει έναν τρόπο να κερδίσετε χρήματα από τα μεταχειρισμένα ρούχα σας. Απλώς καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο Poshmark προσθέτοντας κατάλληλες φωτογραφίες και λεπτομέρειες. Πρέπει επίσης να το ονομάσετε με τη σωστή τιμή.

Μοιραστείτε τη λίστα προϊόντων σας με τους ακόλουθούς σας, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να μάθουν για το προϊόν σας. Κατά την αποστολή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα Poshmark για να πληρωθείτε το συντομότερο δυνατό.

Μπορείτε να καταχωρήσετε τα χρησιμοποιημένα ρούχα σας από τη συσκευή σας Apple ή Android αμέσως.

TheRealReal

Η αγορά TheRealReal ισχυρίζεται ότι πουλά τα προϊόντα σας πολύ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Ισχυρίζεται ότι πουλήσει οποιοδήποτε από τα προϊόντα σας εντός 30 ημερών.

Εκτός από ρούχα, σας επιτρέπουν επίσης να πουλάτε οτιδήποτε σχετίζεται με την παιδική, γυναικεία και ανδρική μόδα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν παπούτσια, ρολόγια, κοσμήματα, διακόσμηση σπιτιού κ.λπ. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα προϊόντος που πρέπει να πληροί το προϊόν σας. Εδώ μπορείτε να κερδίσετε περίπου το 85% της τιμής πώλησης.

Κατεβάστε την εφαρμογή Android ή Apple για καλύτερη και ταχύτερη εμπειρία χρήστη.

Vinted

Η αυξανόμενη κοινότητα του Vinted σάς επιτρέπει να πουλάτε εύκολα τα μεταχειρισμένα ρούχα σας σε λογικές τιμές. Εκτός από ρούχα, το Vinted σάς επιτρέπει να πουλάτε διακόσμηση σπιτιού, παιχνίδια, προϊόντα μόδας και πολλά άλλα.

Προσφέρει έναν εύκολο τρόπο καταχώρισης των αντικειμένων σας. Απλώς τραβήξτε μερικές καθαρές φωτογραφίες των αντικειμένων σας και ανεβάστε τις με την τιμή και την περιγραφή. Λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις κάθε φορά που κάποιος αγοράζει ή ακόμα και του αρέσει το προϊόν που έχετε καταχωρίσει. Σας επιτρέπει να κατεβάσετε την ετικέτα αποστολής και να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το δέμα.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Vinted από το Google Play Store ή το App Store και να ξεκινήσετε την καταχώριση των αντικειμένων σας. Το σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής καθιστά τη συλλογή πληρωμών γρήγορη και εύκολη.

  Μετατρέψτε εύκολα το αρχείο MOV σε MP4 με αυτά τα 12 εργαλεία

Depop

Θέλετε να μετατρέψετε τα μεταχειρισμένα ρούχα σας σε μετρητά; Το Depop μπορεί να είναι ο ιδανικός προορισμός σας για αυτό. Μπορείτε να ξεκινήσετε να πουλάτε τα μεταχειρισμένα σας πράγματα μόνο δωρεάν με το Depop. Σας επιτρέπει να διατηρείτε τα προϊόντα σας σε μια κυκλική οικονομία και συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης μόδας.

Πρέπει να τραβήξετε έως και τέσσερις φωτογραφίες των ρούχων που θέλετε να πουλήσετε και να τις αναφέρετε με περιγραφές και τιμές. Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη σας πώληση, μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις πωλήσεις και τις πληρωμές σας σε ένα μέρος. Αυτό είναι εφικτό με τη βοήθεια των εφαρμογών Android και Apple.

thredUP

Είτε θέλετε να πουλήσετε τα παλιά σας ρούχα είτε να κάνετε δωρεά σε έναν κοινωνικό σκοπό, το thredUP σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό. Σας επιτρέπει να πουλάτε άνετα παιδικά και γυναικεία μεταχειρισμένα ρούχα στις εφαρμογές Android και Apple.

Για αυτό, πρέπει να παραγγείλετε μια δωρεάν ετικέτα αποστολής ή ένα κιτ καθαρισμού στην εφαρμογή πώλησης. Απλώς γεμίστε την τσάντα με παιδικά και γυναικεία ρούχα από μάρκες όπως Zara, Lululemon κ.λπ., και στείλτε την πίσω σε αυτούς.

Η ομάδα του thredUP θα επιθεωρήσει αυτά τα αντικείμενα, θα τραβήξει φωτογραφίες και στη συνέχεια θα τα καταθέσει προς πώληση. Θα είναι επίσης υπεύθυνοι για την αποστολή προϊόντων για εσάς.

Kidizen

Το Kidizen είναι μια αγορά από γονέα σε γονείς που σας επιτρέπει να πουλάτε εύκολα μεταχειρισμένα ρούχα των παιδιών σας και άλλα προϊόντα μόδας. Εκτός από ρούχα, μπορείτε να πουλάτε παιδικά παπούτσια, παιχνίδια, τσάντες, παιδικούς σταθμούς, βιβλία, είδη διακόσμησης δωματίου και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε ρούχα εγκυμοσύνης, πορτ-μπεμπέ, σακούλες για πάνες κ.λπ.

Τραβήξτε φωτογραφίες των προϊόντων σας και επισυνάψτε μια τιμή μαζί τους. Δεν υπάρχει χρέωση εισαγωγής στο Kidizen. Μπορείτε να εγγραφείτε αμέσως και να αρχίσετε να καταχωρείτε τα στοιχεία σας.

Επίσης, κατεβάστε την εφαρμογή Android ή Apple για το smartphone ή το tablet σας και κάντε τις πωλήσεις πολύ πιο βολικές.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι κερδοφόρα η πώληση ρούχων στο διαδίκτυο;

Η πώληση των μεταχειρισμένων ρούχων σας μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε ένα ποσό που αξίζει την κατάστασή σας. Κάθε συμφωνία δεν μπορεί να είναι κερδοφόρα γιατί εξαρτάται από το πόσο άριστη είναι η κατάσταση των προϊόντων σας. Τα ρούχα σε καλή κατάσταση και η πρόσφατη ζήτηση μπορούν να σας προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος από οτιδήποτε άλλο.

Ποια εφαρμογή είναι ιδανική για αρχάριους;

Εάν είστε αρχάριοι, το Facebook Marketplace μπορεί να είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε, καθώς δεν χρεώνει καμία χρέωση καταχώρισης, κάτι που είναι ένα πλεονέκτημα για άτομα που μόλις ξεκινούν.
Επιπλέον, το Facebook Marketplace μπορεί να σας προσφέρει καλύτερη προβολή, καθώς είναι ήδη μια διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικές Λέξεις

Έτσι, εάν έχετε μια γκαρνταρόμπα γεμάτη με αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, ξεκινήστε να τα πουλάτε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να βγάλετε χρήματα από αυτά και να συμβάλουν στη μείωση της υγειονομικής ταφής.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε μερικές καινοτόμες ιδέες για μικρές επιχειρήσεις για να ξεκινήσετε.