11 καλύτερες εφαρμογές ακουστικών βιβλίων για Android και iPhone

Το Audiobook είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ψηφιακά τμήματα αυτή τη στιγμή λόγω της στοχαστικής προσέγγισης που χρησιμοποιούν. Είναι πιθανό να ακούσετε ένα βιβλίο ενώ οδηγείτε ή όταν γυμνάζεστε, το οποίο κατά τα άλλα ξεχάστηκε εδώ και πολύ καιρό λόγω του πολυάσχολου προγράμματός σας.

Είσαι βιβλιόφιλος που λατρεύεις να διαβάζεις βιβλία στον ελεύθερο χρόνο σου; Λοιπόν, τώρα είναι δυνατό να διαβάσετε και να ακούσετε τα αγαπημένα σας βιβλία. Ακούγεται μαγικό; Ακούστε μας! Χάρη στα ηχητικά βιβλία, είναι πλέον δυνατό να ακούτε τους αγαπημένους σας τίτλους αντί να τους διαβάζετε.

Τα ηχητικά βιβλία είναι μια καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα και να χαρίσετε στα μάτια σας την απαραίτητη ξεκούραση. Η φωνή του αφηγητή αποδίδει κάθε συναίσθημα που περιγράφεται στην ηχητική μορφή των βιβλίων. θα γελάτε, θα κλαίτε και θα αγαπάτε την εμπειρία για μια ζωή.

Έχουν προκύψει πολυάριθμες εύχρηστες εφαρμογές που προσφέρουν μια πλούσια συλλογή τίτλων σε μορφή ηχητικού βιβλίου λόγω του ενδιαφέροντος του χρήστη για τα ηχητικά βιβλία. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο αγαπημένο σας ηχητικό βιβλίο και να το ακούσετε σε διάφορες πλατφόρμες, όπως smartphone, επιτραπέζιους υπολογιστές, υπολογιστή και πολλά άλλα.

Αυτές οι εφαρμογές είναι εξοπλισμένες με λειτουργίες που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη διαδικασία ακρόασης ενός ηχητικού βιβλίου ενώ μετακινείστε, πριν τον ύπνο ή κάνετε καθημερινές δουλειές.

Οι εφαρμογές ακουστικών βιβλίων είναι μια δημοφιλής τάση που δεν πρέπει να χάσετε. Σας καλύψαμε αν θέλετε να αναζητήσετε το καλύτερο ηχητικό βιβλίο για να δοκιμάσετε! Ακολουθεί μια εκτενής λίστα εφαρμογών ακουστικών βιβλίων που περιέχουν δωρεάν και μη αμειβόμενες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε να δοκιμάσετε τα ηχητικά βιβλία για πρώτη φορά.

Ακουστός

Το Audible της Amazon αποτελείται από περισσότερα από 200.000 ηχητικά βιβλία για διάφορα θέματα. Η εκτεταμένη βιβλιοθήκη ακουστικών βιβλίων αποτελείται από κλασικά, μυθοπλασία, μη μυθιστορήματα, τεχνολογία, πολιτική, μόδα, υγεία και ευεξία, ρομαντισμό και πολλά άλλα είδη. Με το Audible, η αγορά και η λήψη των ηχητικών βιβλίων που αγαπάτε είναι απρόσκοπτη.

Το Audible μπορεί επίσης να ληφθεί σε συσκευές iOS και Android και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα ηχητικά βιβλία που έχετε λάβει στο Kindle και στο Amazon Echo, Tap και Echo Dot.

Το Audible είναι εξοπλισμένο με ουσιαστικά φίλτρα που διευκολύνουν το φιλτράρισμα και η περιήγηση στα ηχητικά βιβλία στην πλατφόρμα είναι παιχνιδάκι. Τα προγράμματα τιμολόγησης της Audible ξεκινούν από 17,95 USD ανά μήνα.

AudioBooks.com

Το AudioBooks.com είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για να αποκτήσετε ελκυστικά ηχητικά βιβλία χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα. Η βιβλιοθήκη εκθέτει περισσότερα από 100.000 βιβλία και σχεδόν 7.000 είναι διαθέσιμα δωρεάν.

Η πλατφόρμα προσφέρει κορυφαία ποιότητα ήχου και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την ταχύτητα αφήγησης ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Το AudioBooks προσφέρει επίσης εφαρμογές συμβατές με iOS και Android που προσφέρουν πολλές στοχαστικές λειτουργίες, όπως σελιδοδείκτη, σύνταξη σημειώσεων και σημειώσεις για την τρέχουσα ανάγνωση.

  68 καλύτερες εφαρμογές Android της χρονιάς 2014

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η δυνατότητα συγχρονισμού που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας και να συνεχίσετε να διαβάζετε σε διαφορετικές συσκευές.

Ενώ η εφαρμογή είναι δωρεάν, πρέπει να αγοράσετε τα premium πακέτα της που ξεκινούν από 14,95 USD ανά μήνα για να έχετε απεριόριστη πρόσβαση στις δυνατότητές της.

Βιβλία Google Play

Ενώ συζητάμε για τις καλύτερες εφαρμογές ακουστικών βιβλίων εκεί έξω, δεν μπορούμε να παραμελήσουμε τα Βιβλία Google Play, μια εξαιρετική πλατφόρμα που προσφέρει πολλούς ήχους βιβλίων που ταιριάζουν με το γούστο σας.

Διαθέσιμο δωρεάν σε συσκευές Android καθώς και iOS, θα βρείτε ηχητικά βιβλία διαφορετικών ειδών, μαζί με ηλεκτρονικά βιβλία, σχολικά βιβλία και κόμικς, κάτι που αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα.

Η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με πολλές δυνατότητες που βοηθούν στη βελτίωση της εμπειρίας ηχητικού βιβλίου των χρηστών σε πολλές συσκευές. Οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν τα ηχητικά βιβλία από το σημείο που σταμάτησαν σε οποιαδήποτε συσκευή της επιλογής τους.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του ηχητικού βιβλίου πριν το αγοράσετε από την αγορά, κάτι που σας βοηθά να καταλάβετε αν αξίζει τον κόπο ή όχι.

Nook Audiobook από Barnes & Noble

Η Barnes & Noble προσφέρει ηχητικά βιβλία Nook, τα οποία μπορείτε να λάβετε από το Google Play Store και το Apple App Store. Η εφαρμογή διαθέτει μια βιβλιοθήκη που περιέχει περισσότερους από 300.000 τίτλους για διάφορα είδη που επιμελούνται αφοσιωμένοι λάτρεις του βιβλίου.

Αντί να προσφέρει συνδρομή, το Nook επιτρέπει στους χρήστες του να πληρώνουν μόνο για τα ηχητικά βιβλία που τους ενδιαφέρουν. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το αγαπημένο τους ηχητικό βιβλίο και να το ακούσουν από την εφαρμογή σε smartphone και tablet χάρη στο Nook, το οποίο συγχρονίζει άψογα το ψηφιακό σας περιεχόμενο σε όλα τα συσκευές.

Η εφαρμογή προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες όπως πολλά στυλ σελίδας, ταχύτητα ήχου, προσαρμοσμένα ράφια βιβλίων και εργαλεία κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων που προσαρμόζουν την εμπειρία του χρήστη.

Κόμπο

Το Kobo μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα ονόματα στη λίστα, αλλά διαθέτει μια πλούσια συλλογή eBooks και AudioBooks που περιλαμβάνει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια τίτλους. Προσφέρει εφαρμογές τόσο για πλατφόρμες Android όσο και για iOS και ο συγχρονισμός μεταξύ πλατφορμών σάς επιτρέπει να συνεχίσετε την ανάγνωση από εκεί που σταματήσατε.

Τα βιβλία Kobo είναι γνωστά για τα χαρακτηριστικά τους που απλοποιούν πολύ την ακρόαση ηχητικών βιβλίων και προσθέτουν ευκολία στην όλη διαδικασία.

Η εφαρμογή κάνει εξατομικευμένες προτάσεις ανάλογα με το ιστορικό ανάγνωσης και την πρόοδο που έχετε σημειώσει μέχρι τώρα. Η ενότητα ηχητικών βιβλίων του Kobo είναι εξοπλισμένη με εξελιγμένα εργαλεία, όπως μια γραμμή πλύσης χρονοδιαγράμματος, κουμπιά παράβλεψης χρόνου, πλοήγηση κεφαλαίων, διαμόρφωση ταχύτητας αναπαραγωγής και χρονοδιακόπτη αναβολής.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Android στο Linux με το Anbox

Ηχητικά βιβλία LibriVox

Το LibriVox, μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή audiobook, δεν χρειάζεται συστάσεις. Αυτή η δημοφιλής εφαρμογή διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή από 50.000 ηχητικά βιβλία και είναι επίσημος συνεργάτης του Project Gutenberg και του Internet Archive για τη δωρεάν φιλοξενία αρχείων ήχου.

Τα περισσότερα από τα ηχητικά βιβλία που βρίσκονται εδώ κυμαίνονται από κλασικά μπεστ σέλερ έως κομμάτια λογοτεχνίας και είναι προσβάσιμα δημόσια χωρίς πληρωμή. Μπορείτε να φιλτράρετε τη συλλογή με βάση τον τίτλο, τον συγγραφέα ή το είδος, να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε αριθμό ηχητικών βιβλίων και τοποθεσιών σελιδοδεικτών και να ενεργοποιήσετε ένα χρονόμετρο ύπνου.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Google Play Store και το App Store και να ακούσετε τα βιβλία σε μορφή ήχου εν κινήσει.

Libro

Στη συνέχεια, έχουμε το Libro. Το fm, ένας συσσωρευτής καταστημάτων ήχου βιβλίων, σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε ηχητικά βιβλία από την τεράστια συλλογή 150.000 ηχητικών βιβλίων που διαθέτει αποκλειστικό περιεχόμενο που βρίσκεται στο τοπικό βιβλιοπωλείο σας. Το Libro ωφελεί τις μικρές επιχειρήσεις μοιράζοντας το κόστος του ηχητικού βιβλίου μεταξύ του ανεξάρτητου βιβλιοπώλη και του εκδότη.

Αν και οι τιμές είναι αρκετά αξιοπρεπείς στην πλατφόρμα, η εγγραφή στο μηνιαίο πρόγραμμα συνδρομής διασφαλίζει ότι θα έχετε πρόσθετες εκπτώσεις στις αγορές σας. Οι υψηλής ποιότητας αφηγήσεις ηχητικών βιβλίων στην πλατφόρμα κάνουν το αγαπημένο σας ηχητικό βιβλίο ακόμα πιο ευχάριστο και η Libro προτείνει καταπληκτικά ηχητικά βιβλία που επιμελούνται τα indie βιβλιοπωλεία.

Το Libro είναι προσβάσιμο από πλατφόρμες Android και iOS, επιτρέποντάς σας να διαβάζετε τα αγαπημένα σας βιβλία οπουδήποτε και οποτεδήποτε!

Libby από το OverDrive

Μια δωρεάν προσφορά από το OverDrive, το Libby είναι μια διάσημη εφαρμογή για να ακούτε βιβλία σε μορφή ήχου. Η πλατφόρμα είναι επικεντρωμένη στα κινητά και μπορείτε να κατεβάσετε την επίσημη εφαρμογή της για τα smartphone σας iPhone ή Android.

Οι χρήστες πρέπει να δώσουν τα στοιχεία της κάρτας της βιβλιοθήκης τους για να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεράστια συλλογή ηχητικών βιβλίων που προσφέρει η βιβλιοθήκη τους. Είναι δυνατό να συνδέσετε κάρτες πολλών βιβλιοθηκών, να αποκτήσετε πρόσβαση σε δείγματα ακουστικών βιβλίων και να κρατήσετε τα βιβλία που θέλετε.

Μπορείτε να κάνετε steam τα ηχητικά βιβλία, να τα κατεβάσετε για μελλοντική χρήση, να προσθέσετε ετικέτες σε δημοφιλείς τίτλους και να συγχρονίσετε το τρέχον ηχητικό βιβλίο σας σε διαφορετικές συσκευές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cloud. Η διεπαφή χρήστη είναι καθαρή και οι επιμελημένες λίστες περιεχομένου και ο οδηγός καταλόγων θα σας βοηθήσουν να βρείτε την επόμενη ανάγνωση ανάμεσα στους πολλούς τίτλους που εμφανίζονται εδώ.

Realm.fm

Παλαιότερα γνωστό ως Serial Box, το Realm.fm μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημα για μια εφαρμογή ακουστικών βιβλίων που λατρεύει να ακούει μια καλή ιστορία την ώρα του ύπνου χωρίς να καταπονείται.

  Το Link Bubble για Android Ανοίγει συνδέσμους εντός εφαρμογής στο παρασκήνιο

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές ακουστικών βιβλίων, το Realm προσφέρει σύντομα, επεισοδιακά μέρη μεγάλων μυθιστορημάτων, τα οποία μπορούν να είναι μια καλή εναλλακτική για να περάσετε το χρόνο σας ενώ ταξιδεύετε ή απολαμβάνετε ένα διάλειμμα. Το Realm.fm διαθέτει περιεχόμενο ακουστικών βιβλίων σε διαφορετικά είδη – δράμα, φαντασία ή επιστημονική φαντασία.

Αυτά τα ηχητικά βιβλία είναι προσβάσιμα μέσω εφαρμογών Android και iOS δωρεάν, με τις διαφημίσεις να προβάλλονται μεταξύ του περιεχομένου. Για να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις και να ακούσετε αποκλειστικό περιεχόμενο ακουστικών βιβλίων, μπορείτε να εγγραφείτε για απεριόριστη συνδρομή που κοστίζει 2,49 $ το μήνα.

ChirpBooks

Το ChirpBooks δεν είναι μια mainstream εφαρμογή ακουστικών βιβλίων. Αντίθετα, σας βοηθούν να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκπληκτικές προσφορές για δημοφιλή ηχητικά βιβλία, ενώ περιλαμβάνουν τη μορφή ήχου των μπεστ σέλερ των New York Times.

Μόλις ολοκληρώσετε μια καταπληκτική συμφωνία, μπορείτε να κατεβάσετε το ηχητικό βιβλίο από τον ιστότοπο και θα εμφανιστεί στην εφαρμογή αναπαραγωγής. Το Chirp προσφέρει μια εφαρμογή αναπαραγωγής ηχητικών βιβλίων για πλατφόρμες Android και iOS που περιέχει όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως ρυθμιστή ταχύτητας αναπαραγωγής, σελιδοδείκτες και χρονοδιακόπτη ύπνου.

Η λειτουργία πλοήγησης σάς δίνει τη δυνατότητα να μεταβείτε γρήγορα από το ένα κεφάλαιο στο άλλο. Το ChirpBooks σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε λήψη του περιεχομένου για ακρόαση σε λειτουργία εκτός σύνδεσης, εάν δεν σας αρέσει να κάνετε απευθείας ροή των ηχητικών βιβλίων.

Hoopla Digital

Το Hoopla Digital είναι μια υπηρεσία ψηφιακών μέσων από την οποία μπορείτε να δανειστείτε ψηφιακό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ηχητικών βιβλίων, ταινιών, ηλεκτρονικών βιβλίων, μουσικής και πολλά άλλα. Η συλλογή ακουστικών βιβλίων είναι εντυπωσιακή και περιλαμβάνει χιλιάδες τίτλους από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε αυτούς που ταιριάζουν στο γούστο σας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας Android και iOS και να μεταδώσετε απευθείας τα ηχητικά βιβλία ή να κατεβάσετε το περιεχόμενο για πρόσβαση σε αυτό εκτός σύνδεσης όποτε θέλετε να χαλαρώσετε.

Η Hoopla προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο σε χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν παρέχουν τα στοιχεία της κάρτας της βιβλιοθήκης τους. Η προσθήκη ενός σελιδοδείκτη ή η σύνταξη μιας σημείωσης κατά την ακρόαση του ηχητικού βιβλίου είναι απλή. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα αναπαραγωγής, να προσθέσετε χρόνο ύπνου ή να μεταβείτε σε προσαρμοσμένες λειτουργίες κατά την οδήγηση ή την προπόνηση.

Τελευταίες λέξεις

Στην αναζήτησή μας, βρήκαμε αρκετές εφαρμογές ηχητικών βιβλίων. Ωστόσο, δεν αξίζει να αναφερθούν όλοι εδώ. Αυτά που περιγράψαμε παραπάνω, τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή, προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία για κάθε ουγγιά που ξοδεύετε αγοράζοντας ηχητικά βιβλία από αυτές τις πλατφόρμες.

Αναζητάτε έναν τρόπο να εξερευνήσετε τις περιλήψεις ορισμένων βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα; Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές σύνοψης βιβλίων για τη βελτιστοποίηση της ανάγνωσης