11 Καλύτερα Εργαλεία Συνεχούς Ενοποίησης (CI) το 2022

Στους προγραμματιστές αρέσει να γράφουν κομμάτια κώδικα που μοιάζουν με έργα τέχνης και αποδίδουν όμορφα και άψογα — τουλάχιστον στο δικό τους περιβάλλον ανάπτυξης.

Αλλά τελικά, πρέπει να ενσωματώσουν αυτό το έργο τέχνης με άλλα έργα τέχνης, γραμμένα από άλλους κωδικοποιητές. Και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο όμορφο. Αν μόνο το κομμάτι της ενσωμάτωσης θα μπορούσε να είναι ευθύνη κάποιου άλλου… σωστά;

Λοιπόν, αποδεικνύεται, μπορεί να είναι. Ο συνολικός σκοπός της συνεχούς ενοποίησης (CI) και του συνόλου των αυτοματοποιημένων εργαλείων της είναι να απελευθερώσει τους πόρους προγραμματισμού σας από τα εμπόδια της δοκιμής, της κατασκευής, της ανάπτυξης και της παράδοσης.

Καθώς ένα έργο μεγαλώνει, ο αριθμός των πραγμάτων που πρέπει να ενσωματωθούν αυξάνεται γρηγορότερα και οι εργασίες backtracking – αυτές που πρέπει να εκτελεστούν για να βρεθεί η πηγή των σφαλμάτων – αρχίζουν να καταναλώνουν περισσότερο χρόνο από τις ίδιες τις εργασίες κωδικοποίησης. Η CI σκοπεύει να βοηθήσει τους προγραμματιστές να ξεπεράσουν τις δυσκολίες ενσωμάτωσης και να διατηρήσουν την εστίασή τους σε αυτό που τους αρέσει να κάνουν: να γράφουν κώδικα.

Βασικά, το CI είναι μια πρακτική ανάπτυξης που απαιτεί από τους κωδικοποιητές να ενσωματώσουν την εργασία τους σε ένα κοινόχρηστο αποθετήριο — κάτι που ονομάζεται check-in — πολλές φορές την ημέρα. Τα αυτοματοποιημένα εργαλεία CI επαληθεύουν και δοκιμάζουν κάθε check-in και ανακατασκευάζουν την ενσωματωμένη λύση κάθε φορά, αναφέροντας σφάλματα και επιτρέποντας στα μέλη της ομάδας να τα επιλύσουν γρήγορα.

Τι να αναζητήσετε σε ένα εργαλείο αυτοματισμού CI;

Υπάρχουν αρκετά τέτοια εργαλεία στην αγορά και υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, επομένως η επιλογή του κατάλληλου για μια ομάδα ανάπτυξης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα επιθυμητά χαρακτηριστικά που πρέπει να ελέγξετε κατά την αξιολόγηση οποιουδήποτε από αυτά:

  • Εύκολη εγκατάσταση: τα μέλη της ομάδας σας είναι προγραμματιστές και όχι επαγγελματίες πληροφορικής. Έτσι, το εργαλείο CI θα πρέπει να επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση και εγκατάσταση, ώστε η ομάδα σας να αρχίσει να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματά του αμέσως.
  • Ευκολία στη χρήση: όσο λιγότερο χρειάζεται να γνωρίζουν τα μέλη της ομάδας για το εργαλείο, τόσο το καλύτερο. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να λειτουργεί πλήρως στο παρασκήνιο και οι κωδικοποιητές θα πρέπει μόνο να μάθουν πώς να κάνουν check-in και πώς να προβάλλουν το κτίριο και να αναπτύσσουν αποτελέσματα.
  • Ενσωμάτωση IDE: αυτό το στοιχείο σχετίζεται με την ευκολία χρήσης, εστιάζοντας στο να βοηθάει τους προγραμματιστές να κάνουν όλη τους τη δουλειά χωρίς να αφήνουν το IDE της επιλογής τους — όποιο κι αν είναι αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη γλώσσα: το εργαλείο CI θα πρέπει να είναι γλωσσοαγνωστικό, επομένως η ομάδα σας δεν θα χρειαστεί να μάθει κάτι νέο για να το χρησιμοποιήσει.
  • Ενσωμάτωση με πλατφόρμες cloud, όπως το Microsoft Azure, το Google Cloud ή το AWS: αυτού του είδους η ενσωμάτωση είναι σημαντική για την επιτάχυνση του χρόνου μεταφόρτωσης του λογισμικού στο cloud.
  • Επεκτάσιμη αρχιτεκτονική: τα πρόσθετα και τα πρόσθετα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λειτουργικότητα σε ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο CI που δεν βγαίνει από το κουτί.

Έχοντας υπόψη αυτές τις πτυχές, ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα εργαλεία αυτοματισμού CI που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή των προγραμματιστών πιο ευτυχισμένη.

Τζένκινς

Τζένκινς είναι ένας δημοφιλής διακομιστής αυτοματισμού ανοιχτού κώδικα για συνεχή ενοποίηση, με εκατοντάδες πρόσθετα και φιλική διεπαφή χρήστη. Προορίζεται για την αυτοματοποίηση όλων των εργασιών κατασκευής και ανάπτυξης για έργα ανάπτυξης λογισμικού οποιουδήποτε μεγέθους.

Ο διακομιστής Jenkins είναι διαθέσιμος για Windows, Mac-OS, Linux και άλλες γεύσεις Unix. Παρέχει απλές διαδικασίες εγκατάστασης και ενημέρωσης και μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί μέσω μιας γραφικής διεπαφής χρήστη. Έχει σχεδιαστεί ως επεκτάσιμος διακομιστής αυτοματισμού, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απλώς ως διακομιστής CI ή να μετατραπεί σε έναν πλήρη κόμβο συνεχούς παράδοσης.

  Τι είναι το Xbox Cloud Gaming (Project xCloud);

Μια αρχιτεκτονική master-slave επιτρέπει στον Jenkins να υποστηρίζει κατανεμημένες εκδόσεις και να δημιουργεί χρονοδιαγράμματα με βάση εκφράσεις. Προσφέρει ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση κατασκευής και υποστηρίζει την εκτέλεση εντολών σε βήματα προκατασκευής, για να επιτρέψει στους προγραμματιστές να ρυθμίσουν με ακρίβεια τη σωλήνωση του κτιρίου.

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε μόνοι σας το Jenkins, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια αξιόπιστη πλατφόρμα φιλοξενίας Jenkins.

Η εκμάθηση του Jenkins είναι εύκολη, μπορείτε να το ελέγξετε μάθημα μηδέν έως ήρωα.

Μπαμπού

Δημιουργήθηκε από την Atlassian — τους προγραμματιστές του πολύ δημοφιλούς λογισμικού ομαδικής εργασίας, όπως οι Jira και Trello — Μπαμπού είναι μια λύση συνεχούς ενοποίησης, ανάπτυξης και παράδοσης που σας επιτρέπει να συναρμολογείτε και να αυτοματοποιείτε εκδόσεις, δοκιμές και εκδόσεις σε μια ενιαία ροή εργασίας.

Το Bamboo ξεχωρίζει για την παροχή ολοκληρωμένης ορατότητας των εκδόσεων, των μετρήσεων ποιότητας και της κατάστασης.

Το Bamboo επιτρέπει έργα οποιουδήποτε μεγέθους, επιτρέποντάς σας να κλιμακώσετε την ικανότητα κατασκευής σας συνδέοντας διακομιστές στο δίκτυό σας μέσω του Amazon Elastic Compute Cloud (EC2). Μια δυνατότητα Agent Matrix σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε εύκολα build στους σωστούς πράκτορες, οπτικοποιώντας τις απαιτήσεις συστήματος για κάθε έκδοση.

Η ενσωματωμένη διακλάδωση Git και Mercurial επιτρέπουν στο Bamboo να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία συγχώνευσης κλάδων και από τα δύο συστήματα ελέγχου εκδόσεων. Η Bamboo φροντίζει για τις εργασίες ανίχνευσης, δημιουργίας, δοκιμών και συγχώνευσης διακλάδωσης, προκειμένου να αναπτύσσει κώδικα συνεχώς σε περιβάλλοντα παραγωγής ή σταδίου, με βάση αποκλειστικά το όνομα του κλάδου.

Μια βασική άδεια Bamboo on-premises, με χωρητικότητα για απεριόριστους τοπικούς πράκτορες και μηδενικούς απομακρυσμένους πράκτορες, κοστίζει 10 $ και περιλαμβάνει περίοδο υποστήριξης 12 μηνών εάν χρειάζεστε απομακρυσμένους πράκτορες, η τιμή κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό τους.

CircleCI

Ως λύση CI που βασίζεται σε σύννεφο, CircleCI είναι φυσικά πολλαπλών πλατφορμών και κατάλληλο για κατανεμημένες ομάδες, με πολλές επιλογές προσαρμογής. Υποστηρίζει πολλές διαφορετικές γλώσσες, όπως Java, Python, JS, Haskell, Ruby on Rails και Scala, αν και η μόνη του επιλογή για έλεγχο έκδοσης είναι το Github.

Το CircleCI είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο CI.

Περιγράφεται καλύτερα ως ένας κεντρικός κόμβος όπου ο κώδικας πηγαίνει από την ιδέα μέχρι την παράδοση. Διαθέτει μεγάλη βάση χρηστών, καθώς είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία DevOps, που επεξεργάζεται περισσότερες από ένα εκατομμύριο κατασκευές την ημέρα. Οι χρήστες του CircleCI εκτιμούν τους μοναδικούς πίνακες εργαλείων του με στατιστικά και δεδομένα σχετικά με το πώς λειτουργούν οι ομάδες και πώς εκτελείται ο κώδικάς τους, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν το χρόνο για την αγορά.

Αν και δεν είναι δωρεάν εργαλείο, έχει μια δωρεάν βαθμίδα που σας επιτρέπει να πάτε αρκετά μακριά πριν πληρώσετε. Μόλις οι ανάγκες σας ξεπεράσουν αυτό που προσφέρει η δωρεάν βαθμίδα, τίθεται σε ισχύ ένα έξυπνο σύστημα τιμολόγησης, που ξεκινά από 30 $ το μήνα και κλιμακώνεται ανάλογα με τον όγκο εργασίας.

φίλε

Ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνοψίσουμε του φιλαράκου Τα χαρακτηριστικά ως εργαλείο CI είναι να αναφέρετε τα 12 δευτερόλεπτα του μέσου χρόνου ανάπτυξης ή τη διαδικασία διαμόρφωσης των 15 λεπτών, που γίνεται μέσω μιας σαφής και κατανοητής διεπαφής χρήστη.

Ο Buddy χρησιμοποιεί αγωγούς για τη δημιουργία, τη δοκιμή και την ανάπτυξη λογισμικού. Οι ηγέτες ομάδων μπορούν να δημιουργήσουν αυτούς τους αγωγούς επιλέγοντας από περισσότερες από 100 έτοιμες προς χρήση ενέργειες που μπορούν να διευθετηθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε πιο συχνές αναπτύξεις και σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά αποτυχίας μετά την ανάπτυξη.

Το Buddy είναι ένα έξυπνο εργαλείο CI, σχεδιασμένο να μειώνει το όριο εισόδου του προγραμματιστή στα DevOps. Υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς γλώσσες, πλαίσια και διαχειριστές εργασιών και ενσωματώνεται με τα AWS, Azure, DigitalOcean, Google Cloud και άλλα.

Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα χρήσης του on-cloud ή on-premises. Η επιλογή cloud επιτρέπει έναν δωρεάν λογαριασμό, με όριο τα 5 έργα και 120 όριο εκτέλεσης ανά μήνα. Όταν ο όγκος της εργασίας σας υπερβαίνει αυτά τα όρια, υπάρχει μια μηνιαία χρέωση 75 $ ή 200 $, ανάλογα με τον αριθμό των έργων ή των πόρων που απαιτούνται. Η τιμή εσωτερικής εγκατάστασης ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών και ξεκινά από περίπου 25 $ ανά χρήστη.

  Πού πηγαίνουν οι λήψεις στο iPhone;

GoCD

Αν και το όνομά του υποδηλώνει ότι αυτό είναι περισσότερο ένα εργαλείο CD (συνεχούς παράδοσης), GoCD είναι στην πραγματικότητα ένας διακομιστής CI ανοιχτού κώδικα, που χρησιμοποιείται για την εύκολη οπτικοποίηση και μοντελοποίηση σύνθετων ροών εργασίας. Παρέχει μια διαισθητική διεπαφή για την κατασκευή αγωγών CD και την ανάπτυξη λογισμικού στην παραγωγή με ασφαλή τρόπο.

Οι αγωγοί μπορούν να αντιμετωπιστούν ως κανονικός κώδικας που ελέγχεται στον έλεγχο προέλευσης, ο οποίος επιτρέπει την έκδοση εκδόσεων διοχέτευσης και την αναδρομή.

Το GoCD υποστηρίζει μορφές JSON και YAML για να σας δώσει τη δυνατότητα να παραλείψετε τη διεπαφή χρήστη κατά τη διαχείριση των παραμέτρων σας. Υποστηρίζει επίσης παράλληλη και διαδοχική εκτέλεση, επιτρέποντας στους ηγέτες ομάδων να διαμορφώνουν εύκολα τις εξαρτήσεις. Οι ροές εργασίας μπορούν να οπτικοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο και από άκρη σε άκρη, χάρη στη λειτουργία χαρτογράφησης ροής αξίας του GoCD, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε μια δέσμευση σε όλη τη διαδρομή από το check-in έως την ανάπτυξη.

Η κοινότητα GoCD και το οικοσύστημα πρόσθετων επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του διακομιστή και των πρακτόρων όσον αφορά πιο ελαστικούς παράγοντες, τεχνουργήματα, ειδοποιήσεις και άλλα.

GitLab

GitLab παρέχει συνεχή ενοποίηση ως μέρος της προσφοράς ελέγχου έκδοσης. Το εργαλείο CI του περιλαμβάνεται ως εφαρμογή Ιστού με ανοιχτό API που διαχειρίζεται έργα μέσω μιας φιλικής διεπαφής χρήστη, ενσωματώνοντας όλες τις δυνατότητες του GitLab. Μέσω αυτού του API, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη βαθύτερες ενσωματώσεις με το προϊόν.

Το GitLab CI βοηθά τους προγραμματιστές να μετατρέψουν τις ιδέες σε παραγωγή, βρίσκοντας πιθανές βελτιώσεις στις διαδικασίες ανάπτυξής τους. Οι αγωγοί του δημιουργούν, δοκιμάζουν, αναπτύσσουν και παρακολουθούν τον κώδικα ως μέρος μιας ενιαίας, ολοκληρωμένης ροής εργασίας. Οι προγραμματιστές μοιράζονται κάθε νέο κομμάτι κώδικα σε ένα αίτημα συγχώνευσης, το οποίο ενεργοποιεί τη διοχέτευση που εκτελεί όλες τις εργασίες επικύρωσης πριν από τη συγχώνευση των αλλαγών στο χώρο αποθήκευσης πηγαίου κώδικα.

Το GitLab CI βοηθά τους προγραμματιστές να εντοπίσουν και να μειώσουν τα σφάλματα νωρίς στον κύκλο ανάπτυξης, ενώ η συνεχής παράδοση μετακινεί τον επαληθευμένο κώδικα πιο γρήγορα στους χρήστες και τους ενδιαφερόμενους. Προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα με όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του DevOps και έως και 2000 λεπτά CI/CD. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 4 $ ανά χρήστη/μήνα και προσθέτουν περισσότερο έλεγχο στον πηγαίο κώδικα, καλύτερη υποστήριξη, περισσότερα λεπτά CI/CD, μεταξύ άλλων premium χαρακτηριστικών.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε το GitLab CI/CD; Ελέγξτε αυτό Μάθημα Udemy.

CodeShip

Ένα απλό και ευέλικτο εργαλείο CI, σχεδιασμένο να βοηθά μικρές και αναπτυσσόμενες ομάδες με μια γρήγορη λύση συνεχούς ενοποίησης. CodeShip προσαρμόζεται στις προτιμήσεις των προγραμματιστών, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν ανάμεσα στο να ρυθμίσουν τα πάντα για αυτούς άμεσα ή να προσαρμόσουν το περιβάλλον και τη ροή εργασίας προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα.

Το CodeShip ενσωματώνεται σχεδόν με οποιοδήποτε εργαλείο, υπηρεσία ή σύννεφο, επιτρέποντας στους ηγέτες της ομάδας να προσθέτουν τις δυνατότητες που χρειάζονται — αναπτύξεις, ειδοποιήσεις, κάλυψη κώδικα, σάρωση ασφαλείας, έλεγχος έκδοσης κ.λπ. — για να σχεδιάσουν την τέλεια ροή εργασίας για τους οργανισμούς τους. Τα κεντρικά εργαλεία διαχείρισης ομάδας και οι πίνακες ελέγχου παρέχουν πρόσβαση σε εκδόσεις εντοπισμού σφαλμάτων και επιτρέπουν τον εντοπισμό σφαλμάτων χωρίς να φύγετε από το περιβάλλον CI.

Το CodeShip προσφέρει μια για πάντα δωρεάν έκδοση που επιτρέπει έως και 100 κατασκευές το μήνα, με απεριόριστα έργα και μέλη ομάδας. Εάν δεν επαρκούν 100 εκδόσεις ανά μήνα, μπορείτε να προσαρμόσετε την έκδοση επί πληρωμή (49 $ το μήνα) και να λάβετε απεριόριστες μηνιαίες εκδόσεις. Υπάρχουν επίσης επιλογές πληρωμής για περισσότερες ταυτόχρονες κατασκευές και περισσότερους παράλληλους αγωγούς ή μεγάλα μεγέθη παρουσιών.

Ποτέ κωδικοποίηση

Μια πλήρως αυτοματοποιημένη, βασισμένη στο cloud υπηρεσία CI και παράδοσης που εξαλείφει κάθε ανάγκη για ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Ποτέ κωδικοποίηση δημιουργεί αυτόματα το έργο για κάθε δέσμευση και εκτελεί όλες τις δοκιμές σε περιβάλλον εξομοίωσης ή σε πραγματικό υλικό. Διαθέτει εύχρηστη διεπαφή και καλή, κατανοητή τεκμηρίωση, η οποία επιτρέπει γρήγορη υιοθέτηση, χωρίς απότομες καμπύλες εκμάθησης.

  26 Παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών (PS, Xbox, PC, Switch) για να δοκιμάσετε σήμερα

Το Nevercode αυτοματοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία ανάπτυξης, από την ιδέα έως την παράδοση, και ενσωματώνεται με πολλά εργαλεία για τη διαμόρφωση περιεκτικών ροών εργασίας. Μεταξύ των δυνατοτήτων του, τα παράλληλα builds ξεχωρίζουν για να σας επιτρέπουν να αυτοματοποιείτε πολλές εκδόσεις ταυτόχρονα. Κάθε έργο ανακατασκευάζεται με κάθε ώθηση κώδικα στο GitHub, το Bitbucket ή το GitLab, δίνοντας άμεση ανατροφοδότηση.

Η αυτόματη ρύθμιση για έργα iOS, Android, Cordova, Ionic, React Native και Flutter είναι επίσης μια αξιοσημείωτη λειτουργία και η αυτοματοποίηση κυκλοφορίας, η οποία επιτρέπει την ενσωμάτωση με το Google Play, το iTunes Connect, το TestFairy, το HockeyApp και το Crashlytics, δίνει την τελευταία πινελιά στο συνταγή.

Το Nevercode έχει διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης, ξεκινώντας από 99 $ ανά μήνα, επιτρέποντας δύο εφαρμογές, δύο ταυτόχρονες εκδόσεις, ένα χρονικό όριο κατασκευής 45 λεπτών και απεριόριστες εκδόσεις.

AppVeyor

AppVeyor προσφέρει υπηρεσία CI/CD για Mac OS, Linux και Windows για δημιουργία, δοκιμή και ανάπτυξη εφαρμογών γρήγορα σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία CI μέσα σε λίγα λεπτά και εργαστείτε με οποιοδήποτε στοιχείο ελέγχου πηγής, όπως GitHub και GitHub Enterprise, Azure Repos, Gitea, Kiln, Bitbucket, GitLab ή προσαρμοσμένα repos. Δημιουργήστε VM πιο γρήγορα με πρόσβαση sudo/admin και επωφεληθείτε από την ανάπτυξη πολλαπλών σταδίων.

Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε το ενσωματωμένο UI ή το YAML και να αποκτήσετε ένα καθαρό και απομονωμένο περιβάλλον κατασκευής σε κάθε έκδοση. Το AppVeyor παρέχει εκδόσεις δημοσίων σχέσεων και υποκατάστημα που υποστηρίζει τη ροή εργασιών ανάπτυξης. Βοηθά στον εξορθολογισμό των διαδικασιών ανάπτυξης με μια ζωντανή κοινότητα και επαγγελματική υποστήριξη. Διαθέτει ενσωματωμένο διακομιστή NuGet και ανάπτυξη.

Είναι δωρεάν για έργα ανοιχτού κώδικα. Πληρώστε εάν θέλετε ιδιωτικά έργα και λάβετε μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Εγγραφείτε τώρα και αποκτήστε ένα από τα καλύτερα εργαλεία CI.

Ιπποσκευή

Ιπποσκευή είναι μια εγγενής και έξυπνη λύση CI σε δοχεία μαζί με τυποποιημένες επεκτάσεις και μεμονωμένες κατασκευές για να κάνουν τα τεχνουργήματα κτιρίων πιο γρήγορα και πιο έξυπνα.

Επιτρέψτε στους προγραμματιστές σας να εστιάσουν στη σύνταξη κώδικα, απλοποιώντας τη διαδικασία δημιουργίας. Το μοντέλο ML του Harness επιτρέπει στον κύκλο δοκιμής να τρέχει πιο γρήγορα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Οι προγραμματιστές έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την υποδομή που προτιμούν να χρησιμοποιήσουν για την αποτελεσματική εκτέλεση της κατασκευής.

Το Harness λειτουργεί με κάθε γλώσσα της επιλογής σας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τη λύση για οποιοδήποτε πλαίσιο. Μειώνει τα χειροκίνητα βήματα για να βοηθήσει τις ομάδες να κινούνται πιο γρήγορα χωρίς να μαθαίνουν διάφορα προϊόντα. Κατασκευάστε τον αγωγό με τον τρόπο που θέλετε, εκτελέστε τα βήματα διαδοχικά ή παράλληλα, ομαδοποιήστε κάθε βήμα μαζί, προσθέστε εκτέλεση σε κάθε επίπεδο και ορίστε τη στρατηγική αποτυχίας.

Δοκιμάστε τώρα με την απεριόριστη κατασκευή, την προηγμένη ασφάλεια και πολλά άλλα.

Kraken

Kraken δίνει έμφαση στις δοκιμές για να παρέχει τα ίδια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα με άλλες πλατφόρμες CI. Παρέχει ένα ανοιχτού κώδικα, on-premise και σύγχρονο σύστημα CI που είναι επεκτάσιμο και αξιόπιστο. Δείτε τη συμπεριφορά κάθε δοκιμαστικής περίπτωσης σε γραφήματα. Συγκρίνετε προηγούμενα αποτελέσματα, αναζητήστε αλλαγές και εντοπίστε αυτόματα ασταθείς δοκιμές.

Επιπλέον, υποστηρίζει στατιστική ανάλυση και πολλαπλές επαναλήψεις για δοκιμές απόδοσης με αυτόματη ανίχνευση παλινδρόμησης. Το Kraken επιτρέπει την εκτέλεση σε εικονικές μηχανές όπως το AWS EC2 ή κοντέινερ όπως το LXD ή το Docker.

Δεν υπάρχει ανάγκη για ακριβά περιβάλλοντα δοκιμών πάγκου για τη δοκιμή επικύρωσης προϊόντος. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό δοκιμής για να μειώσετε τον κίνδυνο παλινδρόμησης. Προσφέρει οφέλη όπως το ευρύ φάσμα περιβαλλόντων και λειτουργιών στο cloud.

Επιλέξτε το εργαλείο που κάνει τους κωδικοποιητές σας πιο χαρούμενους.

Είναι γεγονός ότι οι χαρούμενοι προγραμματιστές κάνουν καλύτερο λογισμικό. Επομένως, οποιοδήποτε εργαλείο προωθεί ένα χαρούμενο εργασιακό περιβάλλον για την ομάδα σας αναμφίβολα θα βελτιώσει την ποιότητα του τελικού προϊόντος λογισμικού. Λάβετε αυτό υπόψη όταν επιλέγετε ένα εργαλείο συνεχούς ενοποίησης και θα έχετε μια ομάδα χαρούμενων προγραμματιστών που θα δημιουργούν με υπερηφάνεια προϊόντα λογισμικού υψηλής ποιότητας.