11 Καλύτερα Εργαλεία Συνεργατικής Κωδικοποίησης/Προγραμματισμού ζευγών για την ομάδα προγραμματιστή σας

Θέλετε να ενώσετε τα χέρια με τους συναδέλφους σας προγραμματιστές; Μάθετε για τα καλύτερα συνεργατικά εργαλεία κωδικοποίησης για ομάδες.

Η κωδικοποίηση δεν είναι εύκολη δουλειά, καθώς απαιτεί τεράστια προσπάθεια. Επιπλέον, δεν είναι ασυνήθιστο ακόμη και οι πιο έμπειροι προγραμματιστές να κολλάνε ενώ γράφουν κώδικα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η συλλογική κωδικοποίηση μπορεί να σώσει την πλάτη σας.

Εάν θέλετε να κάνετε τον προγραμματισμό συνδέοντας με άλλους προγραμματιστές της ομάδας σας, χρειάζεστε εξειδικευμένο λογισμικό ή εργαλεία. Ας σας παρουσιάσουμε μερικά ισχυρά συνεργατικά εργαλεία κωδικοποίησης. Πρώτα όμως, θα μάθουμε εν συντομία για τη συνεργατική κωδικοποίηση και τα οφέλη της.

Η Συνεργατική Κωδικοποίηση και τα Πλεονεκτήματά της

Συνεργατική κωδικοποίηση σημαίνει πολλούς προγραμματιστές που εργάζονται σε ένα έργο κωδικοποίησης. Έτσι, όλοι συμβάλλουν στη δημιουργία του κώδικα και στον έλεγχο του για σφάλματα. Πολλοί προγραμματιστές που εργάζονται στον ίδιο κώδικα σημαίνει ότι ο ολοκληρωμένος κώδικας θα έχει λιγότερα λάθη και σφάλματα. Επιπλέον, η ποιότητα του κώδικα θα είναι καλύτερη και τα έργα θα ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Δεδομένου ότι η συλλογική κωδικοποίηση περιλαμβάνει πολλούς προγραμματιστές, χρονοβόρες εργασίες όπως ο εντοπισμός σφαλμάτων κώδικα θα μπορούσαν να γίνουν γρήγορα. Υπάρχει επίσης επικοινωνία μεταξύ των προγραμματιστών που οδηγεί σε ταχύτερο εντοπισμό προβλημάτων και κοινή χρήση ιδεών. Πάνω απ ‘όλα, τα έργα θα έχουν λιγότερες πιθανότητες καθυστερήσεων και διαταραχών.

Τώρα, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα συνεργατικά εργαλεία κωδικοποίησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες ανάπτυξης για συνεργασία.

Visual Studio Live Share

Η Microsoft προσφέρει Visual Studio Live Share για συνεργαζόμενους προγραμματιστές. Ανεξάρτητα από τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε ή την εφαρμογή στην οποία εργάζεστε, αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να μοιραστείτε άμεσα το έργο με τους συμπαίκτες σας. Εδώ έχετε την επιλογή συνεπεξεργασίας και από κοινού εντοπισμού σφαλμάτων του κώδικα.

Επιπλέον, μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους προγραμματιστές, να ελέγξετε τα σχόλιά τους και να μοιραστείτε τερματικά και διακομιστές. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε διαφορετικά εργαλεία για εναλλαγή περιβάλλοντος και συνεργασία.

Σας επιτρέπει επίσης να γράφετε και να επεξεργάζεστε κώδικα σε πραγματικό χρόνο, να τραβάτε την προσοχή στον κέρσορά σας, να συνομιλείτε μέσω κειμένου με τους συμπαίκτες σας κατά τη διάρκεια των συνεδριών και να χρησιμοποιείτε κοινόχρηστους διακομιστές για την προβολή εφαρμογών και βάσεων δεδομένων.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το MMGuardian χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς

Replit Multiplayer

Αναζητάτε λογισμικό που θα σας επιτρέψει να συνεργαστείτε με άλλους προγραμματιστές απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού; Επιλέξτε το Replit Multiplayer, ένα εργαλείο που διευκολύνει τη σύνταξη, τον έλεγχο και τον εντοπισμό σφαλμάτων κωδικών μαζί σε πραγματικό χρόνο.

Με αυτό, οι προγραμματιστές μπορούν να μοιραστούν τα ζωντανά Repl Embeds ή ολόκληρα τα έργα Repl με την κοινότητα. Σε αυτήν την πλατφόρμα, έχετε μια εμπειρία επεξεργασίας παρόμοια με τα Έγγραφα Google, καθώς μπορείτε να δείτε ότι οι συνεργάτες κάνουν αλλαγές. Ο κοινός υπολογιστής του επιτρέπει την εκτέλεση κώδικα από κοινού. Κατά τον εντοπισμό σφαλμάτων, μπορείτε επίσης να μιλήσετε με τους συνεργάτες μέσω ζωντανής συνομιλίας.

Codefile

Το Codefile είναι ένα διαδικτυακό λογισμικό που σας επιτρέπει να μοιράζεστε συνεργατικά αποσπάσματα κώδικα. Εδώ, μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία κώδικα συνεργασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοινή χρήση και επεξεργασία αποσπασμάτων κώδικα για προγραμματισμό ζευγών.

Η δυνατότητα επισήμανσης σύνταξης είναι επίσης διαθέσιμη σε αυτήν την πλατφόρμα για 10+ δημοφιλείς γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Java, HTML, Ruby, Python και Swift. Διαθέτει επίσης κοινή χρήση με ένα κλικ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε το σύνδεσμο ενός αρχείου με τους συνεργάτες σας.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα, δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό. Επιπλέον, το Codelife είναι ένα για πάντα δωρεάν εργαλείο.

CodeTogether

Το CodeTogether είναι ένα άλλο διαδικτυακό εργαλείο για προγραμματισμό ζευγών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε έγκαιρα έργα. Οι προγραμματιστές μπορούν να μοιράζονται ζωντανές συνεδρίες κωδικοποίησης και IDE σε αυτό το λογισμικό. Η κρυπτογράφηση πηγής από άκρο σε άκρο διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή με ασφάλεια σε εταιρικό επίπεδο.

Αυτό το εργαλείο προσφέρει υποστήριξη cross-IDE για VS Code, IntelliJ και Eclipse, ενώ οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια μέσω των προγραμμάτων περιήγησης ή του IDE. Μπορείτε να μοιραστείτε απρόσκοπτα έναν σύνδεσμο με τους συμπαίκτες σας για να συμμετάσχετε σε μια ζωντανή συνεδρία κοινής χρήσης σε δευτερόλεπτα. Υποστηρίζει επίσης ταυτόχρονη επεξεργασία κώδικα.

Συνεργασία

Ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο συνεργασίας κωδικοποίησης είναι το Collabedit. Αυτός ο διαδικτυακός επεξεργαστής κώδικα είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για προγραμματιστές που θέλουν να συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια των έργων τους. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή σας, καθώς μπορείτε να το ανοίξετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

  Πώς να μεταβείτε στην αρχική οθόνη στο iPhone X

Επίσης, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό σε αυτήν την πλατφόρμα. Ο επεξεργαστής κειμένου του σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε τους κωδικούς από διαφορετικές τοποθεσίες. Η δυνατότητα ιστορικού εγγράφου είναι χρήσιμη για να βρείτε ποιος έκανε αλλαγές στο έγγραφο. Η επισήμανση σύνταξης και η ζωντανή συνομιλία είναι άλλες χρήσιμες λειτουργίες του.

Κωδικός μαζί μου

Το Code With Me είναι η απόλυτη υπηρεσία προγραμματισμού ζευγών από τον οίκο JetBrains. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους να συμμετάσχουν στα έργα IDE σας και να συνεργαστούν σε αυτά σε πραγματικό χρόνο, όπως η διερεύνηση ζητημάτων και ο έλεγχος των κωδικών για εντοπισμό σφαλμάτων.

Με αυτό το εργαλείο, η κωδικοποίηση, ο εντοπισμός σφαλμάτων και η επιδιόρθωση κώδικα γίνονται αβίαστα σε ένα μόνο απομακρυσμένο συνεργατικό IDE. Κατά τη χρήση του Code With Me, τα δεδομένα του έργου χρησιμοποιούν διακομιστές JetBrains και είναι ασφαλισμένα με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Επιπλέον, είναι επίσης δυνατό να το εκτελέσετε στους δικούς σας διακομιστές για εξαιρετικά ασφαλή συνεργασία.

Κωδικός οπουδήποτε

Το Codeanywhere είναι ένα IDE που βασίζεται σε σύννεφο που διευκολύνει την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης σε δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε στα έργα σας με άλλους προγραμματιστές μέσω ζωντανών συνόδων τερματικού ή προγραμματισμού ζευγών. Το web-based πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα υποστηρίζει όλες τις κύριες γλώσσες όπως C, C++, Python, Ruby, PHP κ.λπ.

Λειτουργίες όπως τα σημεία διακοπής και μια διαδραστική κονσόλα είναι χρήσιμες για τον εντοπισμό σφαλμάτων κώδικα. Το Codeanywhere υποστηρίζει επίσης τη χρήση του διακομιστή σας για συνεργασία με άλλους για την πραγματοποίηση γρήγορων επιδιορθώσεων. Σε αυτό το εργαλείο είναι επίσης δυνατή η κοινή χρήση έργων σε πραγματικό χρόνο με άλλους προγραμματιστές.

GitLive

Το GitLive επιτρέπει στις ομάδες ανάπτυξης να συγχωνεύονται με εξαιρετική ταχύτητα. Είναι ακόμη διαθέσιμο ως πρόσθετο για VS Code, JetBrains και Android Studio. Εδώ, μπορείτε να ελέγχετε τον κώδικά σας συνεχώς και απευθείας στο IDE σας χρησιμοποιώντας την προβολή ομάδας.

Σας επιτρέπει επίσης να βλέπετε τους διαδικτυακούς προγραμματιστές, τα ενεργά υποκαταστήματά τους και τις αλλαγές που έγιναν στον οργανισμό σας. Θα υπάρχουν επίσης ειδοποιήσεις εάν πέσετε πίσω από τον κύριο ή τον κλάδο παρακολούθησης. Το GitLive σάς επιτρέπει να βλέπετε το τρέχον πρόβλημά σας και με τι ασχολούνται οι άλλοι μέσω της προβολής ομάδας.

  2 εύκολοι τρόποι για να διαγράψετε το αποθετήριο GitHub

Πλειάδα

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή προγραμματισμού ζεύγους για Linux και macOS, το Tuple είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσάς. Αυτό το ειδικά κατασκευασμένο εργαλείο σάς προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία συνεργασίας από τη γενική κοινή χρήση οθόνης.

Και τα δύο μέρη που συμμετέχουν σε μια συνεργασία έχουν τον έλεγχο του ποντικιού και του πληκτρολογίου. Οι κλήσεις που πραγματοποιούνται από αυτήν την πλατφόρμα καταναλώνουν λιγότερη ισχύ CPU και δεν επηρεάζουν την απόδοση του υπολογιστή σας. Το Tuple υποστηρίζει ροή 5K και διευκολύνει τις κλήσεις ήχου χαμηλής καθυστέρησης.

CodeStream

Το CodeStream είναι μια επέκταση ανοιχτού κώδικα που μπορεί να επιβαρύνει τις ροές εργασιών ανάπτυξής σας. Σας βοηθά να τοποθετήσετε τα εργαλεία συνεργασίας στο IDE σας και μπορεί να εγκατασταθεί σε πλατφόρμες όπως το VS Code, το Visual Studio και το JetBrains. Τώρα, μπορείτε εύκολα να γράψετε και να ελέγξετε τους κωδικούς με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αυτή η επέκταση υποστηρίζει ακόμη και την ενσωμάτωση με Slack, Microsoft Teams και διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών email. Σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν κωδικό και να προσθέσετε ένα σχόλιο για αυτόν. Επίσης, προσφέρει ειδοποιήσεις στο πρόγραμμα επεξεργασίας και τα νήματα συνομιλίας συνδέονται με τοποθεσίες κώδικα.

Drovio

Το Drovio έχει τη δυνατότητα να φέρει σε επαφή την ομάδα απομακρυσμένης ανάπτυξης και να τους επιτρέψει να εργάζονται συλλογικά σε διαφορετικά έργα. Ανεξάρτητα από τις τοποθεσίες των προγραμματιστών ή τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, αυτή η λύση προγραμματισμού ζεύγους θα τους επιτρέψει να εργαστούν στο συγχρονισμό.

Τους επιτρέπει να μοιράζονται IDE, λογισμικό σχεδίασης ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή από την οθόνη με εμπειρία χαμηλής καθυστέρησης. Η επιλογή κοινόχρηστου ελέγχου είναι επίσης διαθέσιμη για έως και 10 συνεργάτες με τα ξεχωριστά στοιχεία ελέγχου κέρσορα. Για άμεση ανατροφοδότηση, το Drovio σάς προσφέρει φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Αυτό το λογισμικό τρέχει σε Windows, Mac και Linux.

Τυλίγοντας

Η συνεργατική κωδικοποίηση είναι ικανή να επιταχύνει την παραγωγικότητα της ομάδας σας, αλλά χρειάζεστε το κατάλληλο εργαλείο για αυτό. Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για να βρείτε τη σωστή λύση για προγραμματισμό ζευγών. Επίσης, μάθετε για τους καλύτερους επεξεργαστές κώδικα και κειμένου για προγραμματιστές.