11 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης AWS το 2022

Η παρακολούθηση είναι ένα κρίσιμο μέρος οποιασδήποτε εφαρμογής. Αυτό το άρθρο εξετάζει τα εργαλεία παρακολούθησης X AWS που μπορείτε να ενσωματώσετε με τον λογαριασμό σας AWS.

Το cloud computing έχει κατακτήσει καταιγιστικά τον κόσμο της πληροφορικής. Έχουμε περάσει από το παραδοσιακό σύστημα των εσωτερικών διακομιστών στην εικονική υποδομή στις πλατφόρμες cloud μας. Χρησιμοποιούμε τους παρόχους cloud μας για όλα τα είδη εφαρμογών και σχεδόν δεν υπάρχουν δηλώσεις προβλημάτων που δεν μπορούμε να επιλύσουμε στο cloud. Η επεκτασιμότητα, η ευκολία χρήσης και η υψηλή διαθεσιμότητα καθιστούν το cloud μια προφανή και σημαντική επιλογή για τις περισσότερες σύγχρονες εφαρμογές.

Η AWS είναι ο κορυφαίος πάροχος cloud στον κόσμο. Διαθέτει πάνω από 200 υπηρεσίες και ελέγχει ένα τεράστιο κομμάτι του μεριδίου αγοράς του cloud. Χιλιάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις και πολυεθνικές εταιρείες εμπιστεύονται την AWS ως τον πάροχο cloud τους. Με τόσο μεγάλη ζήτηση για την πλατφόρμα AWS Cloud προκύπτει η ανάγκη για παρακολούθηση των υπηρεσιών μας στον λογαριασμό μας.

Το AWS έχει ένα μοντέλο κοινής ευθύνης. Ορισμένες υπηρεσίες στο AWS διαχειρίζονται αυτόματα, ενώ άλλες πρέπει να τις διαχειρίζεται ο χρήστης. Ακόμα κι αν το AWS επρόκειτο να κάνει το καθήκον του στο έπακρο, θα μπορούσαν να υπάρξουν σενάρια όπου το υλικό της υπηρεσίας σας δυσλειτουργεί ή η εφαρμογή σας διακόπτεται. Όλα αυτά τα σενάρια και τα πιθανά ατυχήματα θα πρέπει να έχουν σύστημα παρακολούθησης.

Η παρακολούθηση των πόρων AWS σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι ο πόρος σας (ή η εφαρμογή σας) αποδίδει αποτελεσματικά σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Η παρακολούθηση είναι ένα σημαντικό θέμα στις περισσότερες από τις εξετάσεις πιστοποίησης AWS.

Το AWS κατανοεί τη σημασία της παρακολούθησης και γιατί μπορεί να είναι κρίσιμο για τις εφαρμογές να διαθέτουν ένα αποτελεσματικό σύστημα παρακολούθησης. Δεν προορίζεται μόνο για αστοχίες εφαρμογής ή συστήματος. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της εφαρμογής σας με βάση τις πληροφορίες παρακολούθησης.

Εργαλεία παρακολούθησης AWS πρώτου μέρους

Το AWS προσφέρει ορισμένα εγγενή εργαλεία παρακολούθησης. Ας ρίξουμε μια ματιά.

AWS CloudWatch

AWS CloudWatch είναι η βασική και σημαντική υπηρεσία από την AWS. Ως επί το πλείστον, το CloudWatch είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά έχει ορισμένες λεπτομερείς λειτουργίες παρακολούθησης για τις οποίες ίσως χρειαστεί να πληρώσετε κάποια χρήματα. Είναι ένα εγγενές εργαλείο για το AWS και σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του λογαριασμού σας AWS. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του AWS CloudWatch σας είναι οι συναγερμοί CloudWatch.

Το CloudWatch μας επιτρέπει να ορίζουμε ξυπνητήρια για τις μετρήσεις του. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε μια ειδοποίηση για τη χρήση της CPU μιας παρουσίας EC2. Έτσι τώρα, κάθε φορά που η χρήση της CPU της παρουσίας σας ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, ο συναγερμός χτυπάει. Αυτός ο συναγερμός μπορεί να ενσωματωθεί περαιτέρω με πολλές άλλες υπηρεσίες για να ειδοποιήσει τον χρήστη του λογαριασμού ή να θεραπεύσει αυτόματα το περιβάλλον της εφαρμογής.

  Πώς να αποφύγετε τα Spoilers του Infinity War μέχρι να δείτε την ταινία

Το CloudWatch διαθέτει επίσης έναν πίνακα ελέγχου που ονομάζεται αρχεία καταγραφής CloudWatch. Αυτό είναι το αρχείο καταγραφής για τις υπηρεσίες AWS σας. Οι περισσότερες Υπηρεσίες AWS είτε ενσωματώνονται αυτόματα στο AWS CloudWatch είτε μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν ώστε να στέλνουν αρχεία καταγραφής στα αρχεία καταγραφής CloudWatch.

Μπορούμε επίσης να διαμορφώσουμε το CloudWatch ώστε να λειτουργεί με τους εσωτερικούς διακομιστές μας απλά εγκαθιστώντας και διαμορφώνοντας τον παράγοντα CloudWatch.

AWS CloudTrail

CloudTrail είναι μια μοναδική υπηρεσία από την AWS. Παρακολουθεί και καταγράφει όλη τη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας AWS. Καταγράφει κάθε αλλαγή που κάνετε στην υποδομή σας ή στον λογαριασμό σας AWS.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ανακαλύψατε ότι ορισμένοι ρόλοι IAM έχουν διαγραφεί από τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να αναζητήσετε την ενέργεια DeleteRole στο CloudTrail και να φιλτράρετε τα αποτελέσματα για να λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία διαγραφής σε αυτούς τους ρόλους. Το CloudTrail παρακολουθεί ολόκληρη την κλήση API που μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε ποιος ή ποια υπηρεσία διέγραψε αυτούς τους ρόλους, πότε διαγράφηκαν αυτοί οι ρόλοι και ούτω καθεξής.

AWS Config

AWS Config είναι ένα άλλο εργαλείο παρακολούθησης. Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε κανόνες για την αξιολόγηση, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των διαμορφώσεων των πόρων AWS μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπουμε μετρήσεις ή αρχεία καταγραφής στον πίνακα ελέγχου AWS Config. Αντίθετα, μπορούμε να ορίσουμε ορισμένους κανόνες που, όταν παραβιάζονται, θα επισημαίνονται στην κονσόλα Config.

Ένα συνηθισμένο παράδειγμα για το AWS Config μπορεί να είναι ότι μπορείτε να ορίσετε έναν κανόνα που ενεργοποιείται εάν η θύρα SSH (η θύρα 22) είναι ανοιχτή στο διαδίκτυο (0.0.0.0/0). Δεν είναι βέλτιστη πρακτική να έχετε μια θύρα SSH ανοιχτή στο διαδίκτυο, επομένως αυτός ο κανόνας σας επιτρέπει να επιβάλλετε τον έλεγχό σας στις ομάδες ασφαλείας.

Εργαλεία παρακολούθησης AWS τρίτων

Καθώς η εφαρμογή σας μεγαλώνει, οι υπηρεσίες AWS σας μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε αριθμό. Αυτό σημαίνει περαιτέρω ότι οι μετρήσεις και τα αρχεία καταγραφής AWS CloudWatch πρόκειται να αυξηθούν. Η εύρεση των σωστών πληροφοριών σε αυτές τις ακατέργαστες μετρήσεις και δεδομένα μπορεί να είναι εξαιρετικά συντριπτική και πιθανώς αδύνατη σε ορισμένες περιπτώσεις. Εδώ χρειαζόμαστε εφαρμογές τρίτων που είναι σε θέση να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες αναλύοντας τους πόρους στο cloud, τα αρχεία καταγραφής και τις μετρήσεις μας.

Datadog

Datadog είναι ένα από τα πιο ισχυρά και ολοκληρωμένα εργαλεία παρακολούθησης στο AWS. Είναι μια πλατφόρμα SaaS για παρακολούθηση και ανάλυση των πόρων AWS που σας βοηθά να φιλτράρετε και να αναλύετε γρήγορα αρχεία καταγραφής και μετρήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων ή απλώς να συλλέγετε δεδομένα σχετικά με την εφαρμογή σας. Η Datadog είναι επίσημα συνεργάτης της AWS Advanced Technology. Είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε συνδρομές και έχει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών.

Χαρακτηριστικά

 • Ευέλικτες επιλογές και σχέδια τιμολόγησης.
 • Πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο.
 • Χρωματικά κωδικοποιημένοι, εύχρηστοι και προσαρμόσιμοι πίνακες εργαλείων.
 • Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις μετρήσεις εφαρμογών και υποδομών.

Το Datadog σάς προσφέρει έναν ενιαίο, προσαρμόσιμο και ποικίλο ταμπλό για όλες τις ανάγκες παρακολούθησης AWS. Με περισσότερες από 350 ενσωματώσεις που υποστηρίζονται από προμηθευτές, το Datadog μπορεί να συλλέγει απρόσκοπτα μετρήσεις σε ολόκληρη τη στοίβα υπηρεσιών του λογαριασμού σας AWS, παρέχοντάς σας έτσι μια ζωντανή στατιστική για αυτά τα δεδομένα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Datadog για ένα υβριδικό περιβάλλον cloud διαμορφώνοντας τους διακομιστές και τις εφαρμογές σας εσωτερικής εγκατάστασης για παρακολούθηση του Datadog.

  Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό Kik

Paessler PRTG

Το Paessler PRTG είναι ένα δημοφιλές εργαλείο παρακολούθησης AWS. Χρησιμοποιεί αισθητήρες υπηρεσιών AWS για να συγκεντρώσει μετρήσεις AWS CloudWatch από το AWS και να σας παρέχει πληροφορίες απόδοσης. Το PRTG στοχεύει στη μείωση του χρόνου αντιμετώπισης προβλημάτων των εφαρμογών AWS σας βοηθώντας σας να παρακάμψετε εντελώς πολλά προβλήματα.

Το PRTG διαθέτει προδιαμορφωμένους αισθητήρες που σας επιτρέπουν να συλλέγετε δεδομένα AWS CloudWatch για πολλές υπηρεσίες AWS. Επιπλέον, αυτοί οι αισθητήρες είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμοι και μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Χαρακτηριστικά

 • Προσαρμόσιμος πίνακας ελέγχου.
 • Προδιαμορφωμένοι αισθητήρες AWS.
 • Δωρεάν έως και 100 αισθητήρες.

Το PRTG έχει ένα μήνα δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, μετά τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το PRTG δωρεάν εάν χρειαζόμαστε λιγότερους από 100 αισθητήρες.

Νέο Λείψανο

Νέο Λείψανο είναι μια υπηρεσία παρακολούθησης AWS Advanced Technology Partner. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το New Relic για να δούμε όλα όσα συμβαίνουν στον λογαριασμό μας AWS σε πραγματικό χρόνο. Το Pixie βοηθά στην κατανόηση των επικοινωνιών εντός του συμπλέγματος για τον εντοπισμό των προβλημάτων απόδοσης των συμφορήσεων και τη μείωση των τρωτών σημείων.

Το New Relic ενσωματώνεται με πολλές υπηρεσίες AWS παρέχοντάς σας μια προβολή σε πραγματικό χρόνο των μετρήσεων και των ζητημάτων απόδοσης. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων και να εκτελέσετε τις λειτουργίες “slice and dice” στα δεδομένα AWS.

Χαρακτηριστικά

 • Πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο. Δεν απαιτείται εγκατάσταση και συντήρηση.
 • Κλίμακες με την υποδομή σας.
 • Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων και ειδοποιήσεις.
 • Παρακολουθεί άμεσα το κόστος του λογαριασμού AWS και προβλέπει το κόστος για μελλοντική ανάπτυξη.

Το New Relic μπορεί να χρησιμοποιηθεί από startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AWS Activate.

LogicMonitor

LogicMonitor είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο που μας παρέχει μια ενοποιημένη πλατφόρμα για όλες τις μετρήσεις AWS μας. Απαιτεί μια απλή ρύθμιση σε τρία βήματα για την παρακολούθηση του λογαριασμού AWS και των εφαρμογών σας. Χρησιμοποιεί βελτιωμένες απεικονίσεις και παρέχει άμεση ορατότητα σε μετρήσεις, αρχεία καταγραφής και πόρους για γρήγορη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Χαρακτηριστικά

 • Ενσωματωμένες ειδοποιήσεις για βέλτιστες πρακτικές.
 • Ενιαίος πίνακας εργαλείων για εφαρμογές πολλαπλών cloud.
 • Γρήγορη και εύκολη ενσωμάτωση.
 • Πατενταρισμένοι αλγόριθμοι για τον εντοπισμό ανωμαλιών καταγραφής.
 • Πραγματοποιεί ανάλυση απόδοσης επένδυσης (ROI) για να παρατηρήσει το κόστος AWS και να ενημερώσει σχετικά με πιθανή εξοικονόμηση κόστους.
 • Προβλέπει τις μελλοντικές δαπάνες με βάση ιστορικά δεδομένα.

Το LogicMonitor μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα με πολλές πλατφόρμες cloud, όπως το GCP, το Azure και το AWS για τις εφαρμογές μας σε πολλά νέφη. Το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των on-prem διακομιστών μας.

Manage Engine: Applications Manager

ο διαχειριστής εφαρμογών είναι το εργαλείο παρακολούθησης cloud που κατασκευάστηκε από τη Manage Engine. Στοχεύει στην παροχή πληροφοριών με δυνατότητα δράσης από ακατέργαστα δεδομένα και αρχεία καταγραφής του Cloudwatch. Το Applications Manager μπορεί να ενσωματωθεί με περιβάλλοντα on-prem (υβριδικό νέφος) και περιβάλλοντα πολλαπλών νέφους για ολοκληρωμένη παρακολούθηση της εφαρμογής σας. Το εργαλείο παρέχει μια ενοποιημένη άποψη ολόκληρης της υποδομής και προσδιορίζει τα κρίσιμα ζητήματα στους πόρους AWS.

  Πώς να προσθέσετε γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του iPad σας στο iPadOS 14

Χαρακτηριστικά

 • Παρέχει χρήσιμες πληροφορίες από ακατέργαστες μετρήσεις και δεδομένα AWS.
 • Εντοπίζει ασυνεπείς πόρους.
 • Προσαρμόσιμοι πίνακες εργαλείων.
 • Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε προφίλ συναγερμών και ανωμαλιών και να συσχετίσουμε διορθωτικές ενέργειες με αυτά.
 • Απλό στη χρήση, ακόμη και για άτομα που δεν ασχολούνται με την τεχνολογία.
 • Εντοπίζει αυτόματα βάσεις δεδομένων, διακομιστές και άλλες συσκευές σε πραγματικό χρόνο.

Manage Engine: Η Διαχείριση εφαρμογών υποστηρίζει πολλαπλές υπηρεσίες όπως EC2, Lambda, χρέωση AWS, βάσεις δεδομένων RDS και πολλά άλλα. Συλλέγει όλα τα δεδομένα απόδοσης με τη μορφή μετρήσεων και συμβάντων και παρέχει μια ενοποιημένη προβολή της υποδομής και των εφαρμογών AWS.

Νάγιος

Nagios XI είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης ανοιχτού κώδικα για διακομιστές AWS και on-prem. Τα εργαλεία δημιουργούν ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε ασυνήθιστη συμπεριφορά στον λογαριασμό σας και ο πίνακας εργαλείων παρέχει λεπτομερείς ενημερώσεις σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία του διακομιστή, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού χρόνου αντιμετώπισης προβλημάτων.

Χαρακτηριστικά

 • Γρήγορες πληροφορίες και συναγερμοί.
 • Απλός οδηγός διαμόρφωσης.
 • Εύχρηστος.
 • Πολλά δωρεάν πρόσθετα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προηγμένες λειτουργίες.
 • Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ειδοποιήσεις για αποτυχία συστήματος και παραβιάσεις ορίου.

Το Nagios είναι μία από τις χαμηλού κόστους επιλογές παρακολούθησης AWS, αλλά τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά αυτού του προϊόντος είναι πολύ προηγμένα και πολύ εύκολα στη χρήση.

SolarWinds

Solarwinds Server και Application Monitor είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη για την παρακολούθηση διακομιστών. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά αφιερωμένα στο AWS Cloud. Το εργαλείο εντοπίζει αυτόματα αλλαγές (για παράδειγμα, μια νέα παρουσία EC2) στον λογαριασμό σας AWS και αρχίζει να παρακολουθεί τις μετρήσεις του. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με διακομιστές εσωτερικής εγκατάστασης.

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει αυτόματη ανακάλυψη νέων διακομιστών.
 • Προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων.
 • Επιτρέπει την παρακολούθηση υβριδικών εφαρμογών.

Το Solarwinds είναι μια αρκετά τεχνική πλατφόρμα και μπορεί να είναι ελαφρώς δύσκολο να γίνει κατανοητό από χρήστες που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία.

Splunk

Splunk είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό και μια αξιοσέβαστη μάρκα για την παρακολούθηση εφαρμογών. Μας επιτρέπει να βλέπουμε τις αλλαγές AWS και να αποτρέπουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη και μη φυσιολογική δραστηριότητα. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε έναν καθαρό, ενοποιημένο πίνακα εργαλείων. Το Splunk μπορεί επίσης να απορροφήσει τα αρχεία καταγραφής του CloudWatch για σκοπούς αρχειοθέτησης.

Συνολικά, το Splunk είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παρακολούθηση AWS, αλλά είναι πιο κατάλληλο για μεγάλες επιχειρήσεις.

συμπέρασμα

Όταν επιλέγετε ένα εργαλείο παρακολούθησης τρίτου μέρους, η επιλογή ενός ολοκληρωμένου, αποτελεσματικού και οικονομικά αποδοτικού εργαλείου είναι πολύ σημαντική. Συνιστώ να ξεκινήσετε με τη χρήση εργαλείων που έχουν αξιοπρεπή δοκιμαστική περίοδο ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι το εργαλείο που θα επιλέξετε θα πρέπει να καλύπτει τις περισσότερες υπηρεσίες AWS, όχι μόνο τις κοινές όπως το S3 και το EC2. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε λειτουργίες όπως η ζωντανή παρακολούθηση και ειδοποιήσεις SMS ή email με βάση τις απαιτήσεις σας.

Ελπίζω η παραπάνω λίστα να σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την επιλογή του σωστού εργαλείου παρακολούθησης AWS.