11 καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσεων δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2023

Οι βάσεις δεδομένων και οι διακομιστές είναι σημαντικοί για τις σύγχρονες επιχειρήσεις να αποθηκεύουν μεγάλους όγκους δεδομένων και να δημιουργούν αντίγραφα ή αντίγραφα ασφαλείας αυτών των δεδομένων, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε περίπτωση ανάγκης.

Είτε πρόκειται για δεδομένα πελατών, οικονομικές πληροφορίες, λεπτομέρειες συναλλαγών, επιχειρηματικές διαδικασίες ή οποιαδήποτε άλλα κρίσιμα δεδομένα, όλες οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων είναι πολύ σημαντικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι επιχειρηματικές λειτουργίες των οργανισμών εξαρτώνται από αυτά τα δεδομένα, και εάν κάτι πάει στραβά, η όλη διαδικασία μπορεί να τερματιστεί.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για εσάς, είτε η επιχείρησή σας είναι μικρή είτε μεσαία, να προστατεύσετε ή να ανακτήσετε αυτές τις πληροφορίες σε συμβάντα όπως σφάλματα διακομιστή, εισβολή, μηχανική βλάβη ή οποιοδήποτε είδος εσωτερικού σφάλματος.

Ένας από τους βολικούς και έξυπνους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι να αποκτήσετε τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων.

Αλλά με τόσα πολλά εργαλεία που διατίθενται στην αγορά, η επιλογή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Για να σας βοηθήσω, έχω συντάξει μια λίστα με τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τι είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσεων δεδομένων;

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων περιλαμβάνει τη διαδικασία δημιουργίας, διαχείρισης και αποθήκευσης αντιγράφων σε άλλους διακομιστές βάσης δεδομένων που είναι χρήσιμη όταν τα κύρια δεδομένα χάνονται ή καταστραφούν.

Σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να δημιουργήσετε διπλότυπα στιγμιότυπα ή αντίγραφα της κύριας βάσης δεδομένων για να την προστατέψετε από τυχόν απώλειες. Επιτρέπει στις σύγχρονες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανακτούν γρήγορα και να τις χρησιμοποιούν προτού υπάρξει μαζική διακοπή στη ροή εργασιών της επιχείρησης ή πριν τα δεδομένα καταστούν άχρηστα. Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας γίνεται είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα μέσω ενός αποτελεσματικού εργαλείου διακομιστή και βάσης δεδομένων.

Η αντιγραφή της βάσης δεδομένων πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας αναπαραγωγής της βάσης δεδομένων, η οποία ισχύει τόσο για τη βάση δεδομένων όσο και για τον διακομιστή της βάσης δεδομένων. Ο διαχειριστής της βάσης δεδομένων αποθηκεύει ως επί το πλείστον τη βάση δεδομένων τοπικά ή σε έναν off-shore backup server που δεν είναι ενεργός με το κύριο πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια μιας ατυχίας ή επίθεσης ransomware, ο διαχειριστής μπορεί να χρησιμοποιήσει το αντίγραφο ασφαλείας και να τα επαναφέρει στην επιχειρησιακή του κατάσταση για να εξασφαλίσει μια ομαλή ροή εργασιών. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων από τις επιχειρήσεις αφορά τη διαφύλαξη ευαίσθητων δεδομένων και τη διατήρηση της συμμόρφωσης με διάφορους επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς κανονισμούς.

Γιατί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων και του διακομιστή σας;

Οι βάσεις δεδομένων και οι διακομιστές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων οργανισμών, επειδή βοηθούν στην εκτέλεση διαφορετικών επιχειρηματικών λειτουργιών και βοηθούν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Οι επιχειρήσεις βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε βάσεις δεδομένων για να αποθηκεύσουν όλες τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικές περιπτώσεις. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες παράγουν μια εκπληκτική ποσότητα δεδομένων καθημερινά. Επιπλέον, οι όγκοι δεδομένων αυξάνονται με την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Επομένως, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από απώλεια, είτε οφείλεται σε φυσικές είτε σε ανθρωπογενείς αιτίες. Η απώλεια δεδομένων μέσω φυσικών τρόπων όπως μια καταστροφή ή ανθρωπογενών τρόπων όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή η καταστροφή δεδομένων μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την επιχείρηση που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσης δεδομένων βοηθά τις εταιρείες να αποφεύγουν τέτοια ζητήματα, καθώς μπορείτε να διατηρήσετε ένα αντίγραφο όλων των δεδομένων και να αποτρέψετε οποιαδήποτε διακοπή. Βοηθά επίσης στη μείωση της επιβράδυνσης των επιχειρηματικών λειτουργιών, επειδή μπορείτε να αποθηκεύετε μόνιμα παλιά δεδομένα κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και να χρησιμοποιείτε μόνο την πιο πρόσφατη βάση δεδομένων. Είναι επίσης μια ζωτική πτυχή της ασφάλειας και της διαχείρισης δεδομένων.

Σύμφωνα με μια έκθεση, μια παραβίαση δεδομένων κοστίζει παγκοσμίως 4,35 εκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο. Ελλείψει συστημάτων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, οι οργανισμοί υποφέρουν από άποψη δεδομένων και οικονομικών απωλειών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι βάσεις δεδομένων και οι διακομιστές πρέπει να δημιουργούνται τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

Σημασία των εργαλείων αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Τα εργαλεία αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ας καταλάβουμε πώς.

  • Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα: Οι σύγχρονες επιχειρήσεις χειρίζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων καθημερινά και καθίσταται δυσκίνητο να τα αποθηκεύετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε μέρα. Τα εργαλεία αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σας σώζουν από αυτόν τον πονοκέφαλο και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα με την αυτόματη υποστήριξη των δεδομένων.
  • Αποτρέπει την απώλεια δεδομένων: Η αυτόματη υποστήριξη όλων των δεδομένων και άλλων ψηφιακών στοιχείων σε τακτά χρονικά διαστήματα σάς βοηθά να αποτρέψετε την απώλεια δεδομένων.
  Τι εμφανίζεται σε έναν έλεγχο φόντου;

  • Μειώνει τις παρεμβολές ροής εργασίας: Τα εργαλεία αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς βοηθούν να αποθηκεύετε τα απαιτούμενα δεδομένα σε διακομιστές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χωρίς να διακόπτετε τη ροή εργασίας.
  • Συντομότερα RPO: Όταν επιλέγετε την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δημιουργεί συχνά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και αυτό βοηθά στη μείωση των στόχων του σημείου ανάκτησης (RPO) της επιχείρησής σας. Αυτό βοηθά τις εταιρείες να μειώσουν τον χρόνο ανάκτησης στόχου παρέχοντας ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας κατά τη διάρκεια της ανάγκης.
  • Μειώνει το ανθρώπινο σφάλμα: Το αυτόματο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου λάθους. Η ανθρώπινη παρέμβαση προκαλεί πολλά λάθη κατά τη μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά τα αυτοματοποιημένα εργαλεία τα λύνουν.

Τώρα είναι καιρός να βουτήξουμε στα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Απλά αντίγραφα ασφαλείας

Αναμφίβολα, Απλά αντίγραφα ασφαλείας είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας. Είτε διευθύνετε μια επιχείρηση μικρής είτε μεσαίας κλίμακας, αυτό το εργαλείο αυτοματοποιεί όλους τους διακομιστές και τις βάσεις δεδομένων σας και σας βοηθά να εστιάσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσεων δεδομένων και διακομιστών χωρίς να απαιτείται κωδικός. Είναι συμβατό με τους κορυφαίους τύπους βάσεων δεδομένων και υποστηρίζει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χωρίς διακομιστή, δημιουργία σήραγγας, ενσωμάτωση αποθήκευσης στο cloud και ενσωμάτωση με λύσεις DaaS.

Κατά τη διάρκεια της αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία και φακέλους πρέπει να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας και επίσης να έχετε μια κεντρική προβολή όλων των διαδικασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Όπως και άλλα εργαλεία κορυφαίας ποιότητας, έχει επίσης τη δυνατότητα να αυτοματοποιεί την αναπαραγωγή των κουβάδων σας και την αποθήκευση cloud σε διακομιστές ή παρόχους offshore.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το εργαλείο μέσω τριών προγραμμάτων – Εκκίνηση με 29 $/μήνα, Εταιρεία με 69 $/μήνα και Επιχείρηση με 169 $/μήνα.

Ακρόνης

Ακρόνης είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βάσης δεδομένων και διακομιστή που προτείνουν πολλοί. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του φόρτου εργασίας του οργανισμού σας και επίσης να εκτελέσετε με ασφάλεια τη διαδικασία για να αποτρέψετε τυχόν απώλεια.

Το εργαλείο μπορεί να δημιουργήσει μεμονωμένα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας και επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της επιχειρηματικής βάσης δεδομένων ως ένα ενιαίο αρχείο για να εξασφαλίσει μια ικανότητα αποκατάστασης γυμνού μετάλλου. Με το Acronis, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων από τη φυσική, το cloud, την εικονική, την υβριδική και την κινητή υποδομή της επιχείρησής σας.

Πολλές επιχειρήσεις και προγραμματιστές προτιμούν αυτό το εργαλείο επειδή παρέχει μια γρήγορη και αξιόπιστη διαδικασία ανάκτησης από οποιοδήποτε περιστατικό. Αυτό το εργαλείο ενσωματώνει ενσωματωμένη προστασία ransomware που βασίζεται σε MI και συμβολαιογραφική επικύρωση blockchain για να σας προστατεύει από όλους τους τύπους απειλών.

Και το καλύτερο μέρος, σας παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες σε σχέδια που ξεκινούν από $85/μήνα.

SnapShooter

Με SnapShooter ενσωματώνεται στην επιχείρησή σας, η αυτοματοποίηση βάσεων δεδομένων, MongoDB, MySQL και Postgresql γίνεται ευκολότερη. Χρησιμοποιεί προηγμένες πολιτικές διατήρησης που διευκολύνουν την ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αναγκών της επιχείρησής σας.

Το SnapShooter υποστηρίζει τους περισσότερους παρόχους αποθηκευτικού χώρου συμβατούς με το S3 και αν δεν διαθέτετε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον αποθηκευτικό χώρο S3 του SnapShooter που είναι ενσωματωμένος σε AWS.

Αυτό το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ιδανικό για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux, ώστε να μπορείτε να τραβάτε εύκολα τα αρχεία σας από υπολογιστές Linux. Σε αντίθεση με άλλους, μπορείτε να εφαρμόσετε μια ενιαία εργασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διαφορετικών πόρων.

Ενώ συνεχίζεται η διαδικασία αντιγραφής της βάσης δεδομένων, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τη διαδικασία και να παρακολουθείτε τη χρήση των πόρων του διακομιστή. Εάν θέλετε να αποφύγετε τη λειτουργία ενός διακομιστή για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το SnapShooter μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό.

Αυτό το εργαλείο συμμορφώνεται με το ISO 27001 και σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε αντίγραφα ασφαλείας με κρυπτογράφηση OpenSSL RSA ενώ περιορίζετε την πρόσβαση βάσει IP.

Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για όλους και γι’ αυτό προσφέρεται σε πέντε διαφορετικά πακέτα, ξεκινώντας από 13 $/μήνα εάν χρεώνεται ετησίως.

  Διορθώστε αυτήν τη συσκευή που χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής

Backblaze

Εμπιστεύονται πολλές κορυφαίες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Backblaze είναι μια εξαιρετική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud που μπορεί να προστατεύσει τα δεδομένα της επιχείρησής σας από επιθέσεις ή κολλήματα, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων και των διακομιστών σας εύκολα και με ασφάλεια σε έναν διακομιστή αντιγράφων ασφαλείας εκτός τοποθεσίας.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά που θα έχετε με αυτό το εργαλείο είναι το εκτεταμένο ιστορικό εκδόσεων, το οποίο σας επιτρέπει να διατηρείτε εκδόσεις αρχείων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ελαφριά λύση και το MSP360 από το Backblaze διευκολύνουν επίσης τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του διακομιστή σας χωρίς να ξοδεύετε πολλά. Αυτό το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να μειώσει το χρόνο που αφιερώνουν οι πελάτες για τη διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας τους κατά ένα τεράστιο περιθώριο.

Πολλοί συνιστούν αυτό το εργαλείο για τα οικονομικά σχέδιά του, καθώς χρεώνει 5 $ το μήνα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και 70 $ ανά έτος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων.

Πίσω

Όταν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του διακομιστή και της βάσης δεδομένων σας και να τα προστατέψετε από κάθε είδους ατυχία, το Rewind θα μπορούσε να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για αυτήν την εργασία. Αυτό το δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σας παρέχει πλήρη κάλυψη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ελαχιστοποιώντας τις διακοπές.

Δεδομένου ότι αυτοματοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οι προγραμματιστές μπορούν να επικεντρωθούν στην παραγωγική εργασία αντί να επικεντρωθούν στη διαχείριση σεναρίων αντιγράφων ασφαλείας. Η ενσωματωμένη πύλη αυτοεξυπηρέτησης σάς επιτρέπει να εκτελείτε εξαιρετικά γρήγορη ανάκτηση κρίσιμων δεδομένων. Έτσι, δεν θα έχετε πρόβλημα να επαναφέρετε τη ροή εργασιών της επιχείρησής σας και να αποτρέψετε την απώλεια δεδομένων.

Το Rewind βοηθά τον οργανισμό σας να παραμείνει συμβατός με κανονισμούς όπως SOC 2, SOC 3, CCPA, GDPR κ.λπ., μέσω αυτοματοποιημένων λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης. Έρχεται επίσης με πλήρη κάλυψη αντιγράφων ασφαλείας που προστατεύει τη ροή εργασιών σας και πολλαπλές διευθύνσεις IP και διασφαλίζει την επαναφορά σε επίπεδο στοιχείου και σε επίπεδο λογαριασμού.

Η αρχική συνδρομή για το Rewind είναι Backup Only, ξεκινώντας από 9 $ ανά μήνα. Ωστόσο, εάν ψάχνετε για προηγμένες λύσεις, είναι καλύτερο να επιλέξετε το Protection Suite, με κόστος 79 $ το μήνα ή το Protection Suite-Enterprise, με κόστος 499 $ το μήνα.

BackupSheep

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων μπορεί να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή, αλλά Backupsheep το λύνει αυτοματοποιώντας και βελτιστοποιώντας τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με αποτελεσματικότητα και χωρίς να απαιτεί από εσάς να γράψετε κανέναν κώδικα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας, όπως MySQL ή MongoDB, σε οποιοδήποτε αντίγραφο ασφαλείας εκτός τοποθεσίας θέλετε. Χάρη στις πολιτικές διατήρησης premium, μπορείτε να διατηρείτε καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία αντίγραφα ασφαλείας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Το ίδιο ισχύει και για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή, καθώς τα εργαλεία μπορούν να αυτοματοποιηθούν για τη διατήρηση περιοδικών στιγμιότυπων του διακομιστή σας. Αυτό το εργαλείο μπορεί να ενσωματωθεί με τα περισσότερα συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής cloud, επομένως δεν θα έχετε πρόβλημα να το χρησιμοποιήσετε.

Για να γίνει αυτό το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας προσιτό σε όλους, ο οργανισμός έχει καταλήξει σε τέσσερα σχέδια, ξεκινώντας από το Lite, με κόστος 9 $/μήνα.

ΑΟΜΕΙ

AOMEI Backuper παρέχει αυτοματοποιημένα και εύχρηστα αντίγραφα ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων, απλοποιώντας την πλήρη διαδικασία.

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μιας συγκεκριμένης βάσης δεδομένων είτε ενός ολόκληρου διακομιστή, η AOMEI σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για τα πάντα με ευκολία. Όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε την αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε επαυξητικές και διαφορικές μεθόδους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διευκολύνετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Δεν θα έχετε προβλήματα συμβατότητας κατά τη χρήση αυτής της λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με τα συστήματά σας, επειδή λειτουργεί άψογα με τα περισσότερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του Linux. Χρησιμοποιεί πλήρεις τεχνικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα τον διακομιστή SQL και τις βάσεις δεδομένων που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Η ελάχιστη χρέωση ενοικίασης που θα πρέπει να πληρώσετε είναι 39,95 $ ετησίως.

EaseUS

EaseUS είναι μια αξιόπιστη και προσιτή λύση βάσης δεδομένων και backup server που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων ή του διακομιστή σας χωρίς να παρεμποδίζει την επιχειρηματική διαδικασία. Προσφέρει μια κεντρική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μέσω της οποίας μπορείτε να διαχειριστείτε όχι μόνο όλα τα αντίγραφα ασφαλείας του Endpoint αλλά και τα αντίγραφα ασφαλείας VM.

Αυτή η έξυπνη και αυτόματη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και να προστατεύει πληροφορίες. Το EaseUS χρησιμοποιεί τη σύγχρονη διαδικασία γρήγορης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπου δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μιας ολόκληρης βάσης δεδομένων ή διακομιστή σε ένα συμπιεσμένο αρχείο εικόνας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε γρήγορη ανάκτηση μετά από απώλεια δεδομένων ή καταστροφή.

  Πώς διαγράφετε τον λογαριασμό Xfinity

Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε ακόμη και να αναπτύξετε και να διαμορφώσετε συστήματα Windows στον διακομιστή σας, και αυτό με γρήγορο ρυθμό. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι είναι συμβατό τόσο με επιτόπιους όσο και με απομακρυσμένους διακομιστές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ανάλογα με την ευαισθησία της βάσης δεδομένων.

Εύχρηστο αντίγραφο ασφαλείας

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός επαγγελματικού διακομιστή και μιας βάσης δεδομένων δεν είναι εύκολη δουλειά, και γι’ αυτό Εύχρηστο αντίγραφο ασφαλείας έχει βρει μια αποτελεσματική λύση. Προσφέρει μια αυτόματη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικές μεθόδους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την πλήρη προστασία των πληροφοριών σας.

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη λύση, μπορείτε εύκολα να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας και να δημιουργήσετε πολλαπλές εκδόσεις των συνόλων δεδομένων σας για μια αποτελεσματική διαδικασία ανάκτησης. Το Handy Backup σας αντιμετωπίζει με μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή μέσω της οποίας μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, σας προσφέρει μια τεράστια επιλογή για μέσα αποθήκευσης που εκτείνονται από μονάδες USB, κοινόχρηστους φακέλους και Google Drive έως μονάδες NAS, διακομιστές FTPS και σύννεφα S3. Σας επιτρέπει να απεικονίσετε, να τροποποιήσετε και να επαναφέρετε επιλεγμένα αρχεία του αντιγράφου ασφαλείας σας χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων και φακέλων, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας βάσεων δεδομένων, εικόνων δίσκου και εικονικών μηχανών, κάτι που είναι σημαντικό για πολλές επιχειρήσεις.

Η λύση προσφέρεται σε πολλαπλές συνδρομές και το βασικό πρόγραμμα ξεκινά από το Standard 8, το οποίο ξεκινά από 39 $.

Backup Ninja

Backup Ninja είναι μια απλή και οικονομικά αποδοτική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των βάσεων δεδομένων σας, είτε βρίσκονται τοπικά είτε στο cloud. Συνδέεται με τον διακομιστή της βάσης δεδομένων σας χρησιμοποιώντας τον πράκτορα Bartender και σας βοηθά να διαχειριστείτε τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παρέχει μια απλή διεπαφή μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη διαμορφώσεων για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να τις προγραμματίσετε. Σε αντίθεση με άλλες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας σε συνδυασμό cloud και τοπικών διακομιστών, ώστε να έχετε πάντα μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για επαναφορά και να μην χάνετε ποτέ δεδομένα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθοδολογίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να αυτοματοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και να επιτύχετε την κατάλληλη ανάκτηση σε χρόνο. Σας βοηθά να δημιουργήσετε απλό αυτοματοποιημένο προγραμματισμό, που κάνει τα πράγματα πολύ πιο απλά για εσάς. Λειτουργεί ως πλήρης εφεδρική λύση παρέχοντάς σας εγκαταστάσεις παρακολούθησης και ειδοποιήσεις.

Το Backup Ninja συνοδεύεται από ένα μηνιαίο επιχειρηματικό σχέδιο απεριόριστης διάρκειας, όπου πρέπει απλώς να πληρώνετε 40 $ το μήνα.

Κομήτης

Βραβευμένο από πολλά κορυφαία περιοδικά, Κομήτης προσφέρει μια ευέλικτη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που σας βοηθά στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αυτό επίσης χωρίς να απαιτείται μεγάλη συμμετοχή.

Το Comet παρέχει μια γρήγορη και κρυπτογραφημένη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που αξιοποιεί την αφαίρεση διπλότυπων από την πλευρά του πελάτη για να σπάσει τα δεδομένα σε κρυπτογραφημένα κομμάτια και να τα αποθηκεύσει με ασφάλεια για ανάκτηση. Δεδομένου ότι το λογισμικό είναι διαμορφώσιμο και επεκτάσιμο από το σχεδιασμό, αυτό το εργαλείο θα προσαρμοστεί αυτόματα στις ανάγκες σας καθώς ο οργανισμός σας μεγαλώνει.

Επιπλέον, οι ενσωματώσεις τρίτων που προσφέρει η Comet βοηθούν στη χρήση κορυφαίων προμηθευτών cloud όπως το Google Cloud και το AWS για περιβάλλοντα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε ακόμη και να ενσωματώσετε σε βάθος τον διακομιστή Comet στο επιχειρηματικό σας περιβάλλον χρησιμοποιώντας το API για να δημιουργήσετε εσωτερικές δυνατότητες και θα είναι χρήσιμο για διάφορες εργασίες.

Η Comet παρέχει μια βασική χρέωση 2 $ ανά συσκευή, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του διακομιστή και της βάσης δεδομένων σας.

Τελικές Λέξεις

Η χρήση ενός εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και βάσης δεδομένων θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κρίσιμων επιχειρηματικών δεδομένων σας σε άλλο διακομιστή. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των δεδομένων σας από επιθέσεις και καταστροφές.

Τα καλύτερα εργαλεία διακομιστή και βάσεων δεδομένων που αναφέρονται παραπάνω είναι όλα αποτελεσματικά και έχουν υψηλή βαθμολογία στον κλάδο. Αυτές οι λύσεις όχι μόνο παρέχουν χρήσιμες λειτουργίες, αλλά είναι επίσης προσιτές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επομένως, επιλέξτε οποιοδήποτε από αυτά με βάση τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του Google Cloud VM.