11 καλύτερα εργαλεία αναζήτησης διευθύνσεων MAC για κάθε ανάγκη

Για τους επαγγελματίες πληροφορικής και τους διαχειριστές δικτύου, τα εργαλεία αναζήτησης διεύθυνσης MAC είναι ένας ισχυρός πόρος που μπορεί να παρέχει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνδεδεμένες συσκευές σε ένα δίκτυο.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία, αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να αναγνωρίσουν τους κατασκευαστές και τους τύπους συσκευών και τις άλλες λεπτομέρειες των διευθύνσεων MAC. Ως αποτέλεσμα, η αποτελεσματικότητα διαχείρισης και η ικανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων βελτιώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Εδώ, θα συζητήσουμε τα εργαλεία διεύθυνσης MAC που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση του δικτύου και να βελτιώσετε τα μέτρα ασφαλείας. Αλλά πρώτα, εξετάστε τη σημασία της αναζήτησης διευθύνσεων MAC και πώς αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του δικτύου.

Τι είναι η διεύθυνση MAC;

Πηγή: wikipedia.org

Το ακρωνύμιο της διεύθυνσης MAC είναι η διεύθυνση Media Access Control. Είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό που συνήθως ενσωματώνεται στον προσαρμογέα δικτύου μιας συσκευής κατά την κατασκευή. Μια διεύθυνση MAC περιέχει 12 ψηφία και είναι ένας αριθμός 48 bit. Αποτελείται από έξι ομάδες των δύο δεκαεξαδικών ψηφίων. Οι ομάδες χωρίζονται με άνω και κάτω τελεία ή παύλες.

Οι υπολογιστές, τα smartphone, οι δρομολογητές, οι διακόπτες δικτύου και κάθε άλλη συσκευή με δυνατότητα δικτύου έχουν μια μοναδική διεύθυνση MAC. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε διάφορες λειτουργίες δικτύου, όπως η αναγνώριση συσκευών, η ασφάλεια, η αντιμετώπιση προβλημάτων και η παρακολούθηση.

Σημασία της αναζήτησης διεύθυνσης MAC στη διαχείριση δικτύου

Η αναζήτηση διευθύνσεων MAC είναι απαραίτητη σε όλη τη διαδικασία διαχείρισης δικτύου. Διευκολύνει την παρακολούθηση δικτύου, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, την αναγνώριση συσκευών και την τμηματοποίηση του δικτύου. Δείτε τι μπορούν να κάνουν οι διαχειριστές δικτύου χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αναζήτησης MAC:

#1. Αναγνώριση συσκευής

Η διεύθυνση MAC είναι το μοναδικό αναγνωριστικό που συνδέεται με ελεγκτές διεπαφής δικτύου (NIC). Αναζητώντας τη διεύθυνση, οι διαχειριστές δικτύου μπορούν να αναγνωρίσουν και να διακρίνουν συσκευές στο δίκτυό τους, κάτι που είναι σημαντικό για την παρακολούθηση συσκευών και τη διαχείριση του αποθέματος.

#2. Βελτιωμένη ασφάλεια δικτύου

Βοηθά επίσης στη διατήρηση μιας λίστας επιτρεπόμενων συσκευών και τον αποκλεισμό μη εξουσιοδοτημένων συσκευών. Είναι επίσης απαραίτητο για εργασίες όπως το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC, μια πρακτική ασφαλείας που επιτρέπει σε συσκευές με συγκεκριμένες διευθύνσεις MAC να συνδέονται σε ένα δίκτυο. Έτσι, οι διαχειριστές μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στο δίκτυο.

#3. Παρακολούθηση Δικτύου

Η δυνατότητα αναζήτησης διεύθυνσης MAC είναι επίσης απαραίτητη για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας του δικτύου και την ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της ροής δεδομένων. Χρησιμοποιώντας διευθύνσεις MAC, οι διαχειριστές μπορούν να αναγνωρίσουν την πηγή και τον προορισμό των πακέτων δικτύου, να πάρουν μια ιδέα για τα μοτίβα κυκλοφορίας και να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του δικτύου.

#4. Αντιμετώπιση προβλημάτων

Για να επιλύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα δικτύου, το κλειδί είναι η άμεση αναγνώριση της πηγής. Όταν έχετε τα στοιχεία της διεύθυνσης MAC, γίνεται ευκολότερο να βρείτε τη συσκευή που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη διεύθυνση MAC για αντιμετώπιση προβλημάτων.

#5. Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Μέσω αναζήτησης διευθύνσεων MAC, οι οργανισμοί μπορούν να καταγράφουν διευθύνσεις MAC που σχετίζονται με συσκευές και να παρακολουθούν τη φυσική τοποθεσία, την ιδιοκτησία και τις λεπτομέρειες διαμόρφωσης των συσκευών δικτύου. Όσον αφορά την εγγύηση και τη διαχείριση της υποδομής δικτύου, παίζει σημαντικό ρόλο.

  Ξεκινήστε το ενημερωτικό δελτίο σας και κερδίστε χρήματα με αυτές τις λύσεις

#6. Τμηματοποίηση Δικτύου

Τμηματοποίηση δικτύου σημαίνει διαίρεση ενός δικτύου σε μικρότερα και απομονωμένα υποδίκτυα. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης, της ασφάλειας και της διαχείρισης του δικτύου. Με δεδομένα διεύθυνσης MAC στα χέρια, οι διαχειριστές μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τις συσκευές με βάση το τμήμα, τη λειτουργία, τις απαιτήσεις ασφαλείας κ.λπ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία αναζήτησης διευθύνσεων MAC για τον εντοπισμό ζητημάτων απόδοσης δικτύου

Ενώ μπορείτε να λάβετε τη βασική διεύθυνση MAC από τον υπολογιστή ή τη συσκευή δικτύου σας, χρειάζεστε πρόσθετα δεδομένα για τη διαχείριση της απόδοσης του δικτύου. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν εύκολα να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας εργαλεία αναζήτησης διευθύνσεων MAC που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο. Τα περισσότερα από αυτά είναι διαδικτυακά εργαλεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν.

Ο πρωταρχικός σκοπός αυτών των εργαλείων είναι η κοινή χρήση πληροφοριών σχετικά με τον πωλητή ή τον κατασκευαστή και τον τύπο της συσκευής που σχετίζεται με μια διεύθυνση MAC. Κανένα από αυτά τα εργαλεία δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει άμεσα τα προβλήματα απόδοσης δικτύου που ενδέχεται να έχετε εσείς ή ο οργανισμός σας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που δημιουργούνται από αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία ή πόρους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος της όλης διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία για να εντοπίσετε και να επιλύσετε προβλήματα δικτύου:

  • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να λάβετε τη διεύθυνση MAC της συσκευής σας ή της συσκευής που πιστεύετε ότι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα.
  • Εδώ έρχεται η χρήση των εργαλείων αναζήτησης διευθύνσεων MAC. Εισαγάγετε τη διεύθυνση MAC σε αυτό το εργαλείο για να λάβετε σημαντικές πληροφορίες, όπως το όνομα του προμηθευτή, το μοντέλο της συσκευής και πολλά άλλα.
  • Με αυτά τα δεδομένα στο χέρι, μπορείτε να αναζητήσετε τα κοινά ζητήματα απόδοσης δικτύου που είναι γνωστό ότι έχει η συγκεκριμένη συσκευή ή κατασκευαστής. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του προμηθευτή και να ελέγξετε την τεκμηρίωση υποστήριξής του για να δείτε τυχόν προβλήματα που έχουν αναφερθεί, ενημερώσεις υλικολογισμικού ή οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων για τη συγκεκριμένη συσκευή.
  • Δεν είναι μόνο αυτό; μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα που δημιουργούνται από το εργαλείο για να ελέγξετε και να αναλύσετε τη διαμόρφωση δικτύου της συσκευής. Ελέγξτε εάν η συσκευή χρησιμοποιεί ακριβείς ρυθμίσεις δικτύου για τη διαμόρφωση IP, τη μάσκα υποδικτύου, τους διακομιστές DNS κ.λπ., καθώς οι εσφαλμένες ρυθμίσεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα απόδοσης.
  • Εάν οι διαχειριστές δικτύου θέλουν να αξιολογήσουν την υποδομή δικτύου του οργανισμού, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία για να λάβουν λεπτομέρειες για όλες τις διευθύνσεις MAC του δικτύου. Έτσι, μπορούν να εντοπίσουν συμφόρηση δικτύου ή εσφαλμένες διαμορφώσεις που επηρεάζουν την απόδοση του δικτύου.

Τώρα που γνωρίζετε πόσο κρίσιμα είναι τα εργαλεία αναζήτησης διευθύνσεων MAC για τη διαχείριση δικτύου, ακολουθεί μια λίστα με μερικά αποτελεσματικά εργαλεία.

Αναζήτηση διεύθυνσης MAC

Η εύρεση του κατασκευαστή της συσκευής ή του ονόματος της συσκευής είναι εξαιρετικά εύκολη με το εργαλείο αναζήτησης διευθύνσεων MAC. Μπορεί να εμφανίζει το όνομα του προμηθευτή, την τοποθεσία και τα στοιχεία MAC από το OUI που έχετε εισαγάγει ή μια διεύθυνση MAC.

Αυτό το ολοκληρωμένο εργαλείο παρέχει πληροφορίες όπως OUI, όνομα προμηθευτή, διεύθυνση, τύπο ανάθεσης και αρχική ημερομηνία εγγραφής. Η καρτέλα Λεπτομέρειες περιέχει το εύρος διευθύνσεων, το μέγεθος του μπλοκ, το UAA, τον τύπο μετάδοσης και τις πληροφορίες Wireshark.

  Πώς να επαναφέρετε το δρομολογητή ATT

Η βάση δεδομένων του, με προθέματα διεύθυνσης MAC 48K+, ενημερώνεται μόλις υπάρξει ενημέρωση στον κατάλογο IEEE και στη βάση δεδομένων κατασκευαστή του Wireshark. Επομένως, κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης σάς προσφέρει τα πιο ακριβή δεδομένα κατασκευαστή με εγγύηση.

Αυτό το εργαλείο διαθέτει επίσης ένα δωρεάν και δημόσιο Rest API. Μπορεί να χειριστεί μεγάλο όγκο αιτημάτων και να τα αντιμετωπίσει σε χαμηλή καθυστέρηση.

AllDataFeeds.com

Το AllDataFeeds.com διαθέτει ένα εργαλείο αναζήτησης προμηθευτή διεύθυνσης MAC που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Εισαγάγετε τη διεύθυνση MAC σας σε οποιαδήποτε από τις τυπικές μορφές και θα φέρει τα στοιχεία του προμηθευτή, του αποκλεισμού και της διεύθυνσης MAC.

Μερικές από τις κρίσιμες παραμέτρους που εμφανίζονται από αυτό το εργαλείο είναι ο αριθμός OUI, το όνομα εταιρείας, η διεύθυνση εταιρείας, ο ιδιωτικός προμηθευτής, η εγκυρότητα της διεύθυνσης MAC, ο τύπος μετάδοσης, ο τύπος διαχείρισης, το μέγεθος μπλοκ, το εύρος μπλοκ, η κατάσταση εγγραφής μπλοκ και το μέγεθος του μπλοκ εκχώρησης.

MACVendorLookup.com

Οι διαχειριστές δικτύου που αναζητούν μια πλατφόρμα για να γνωρίζουν προμηθευτές, τοποθεσίες και άλλες πληροφορίες από μια διεύθυνση MAC θα πρέπει να χρησιμοποιούν το MACVendorLookup.com. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο σάς βοηθά να λαμβάνετε δεδομένα σχετικά με το όνομα της εταιρείας, τη διεύθυνση, το εύρος διευθύνσεων για τον προμηθευτή και τον τύπο.

Ακόμα κι αν δεν ξέρετε πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό Windows, Mac και Linux. Διαθέτει επίσης ένα REST API που μπορείτε να εφαρμόσετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή αναπτύσσετε.

DNSCHECER

Το DNSCHECKER σας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση MAC του υπολογιστή σας ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για δύο διαφορετικούς σκοπούς. Αρχικά, μπορείτε να εισαγάγετε μια διεύθυνση MAC ή OUI για να μάθετε για τον κατασκευαστή του. Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε ένα όνομα προμηθευτή για να μάθετε τις περιοχές και τις λεπτομέρειες της διεύθυνσης MAC του.

Τα δεδομένα προμηθευτή που δημιουργούνται από αυτό το εργαλείο είναι το πρόθεμα διεύθυνσης, το όνομα εταιρείας, η διεύθυνση εταιρείας, το εύρος διεύθυνσης έναρξης και το εύρος διεύθυνσης τέλους. Κάθε μία από τις πληροφορίες μπορεί να αντιγραφεί ξεχωριστά με ένα κλικ.

Επίσης, ανακτά τη διεύθυνση IP σας και την εμφανίζει αυτόματα στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτή η πλατφόρμα συνοδεύεται επίσης από έναν οδηγό για τον εντοπισμό της διεύθυνσης MAC της συσκευής σας.

WhatsMyIP.org

Το WhatsMyIP.org διευκολύνει λύσεις αναζήτησης διευθύνσεων MAC ή OUI μέσω αυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας. Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων προμηθευτή διευθύνσεων MAC χρησιμοποιώντας μια πλήρη διεύθυνση MAC, ένα πρόθεμα προμηθευτή OUI ή ένα όνομα προμηθευτή/κατασκευαστή.

Όταν εισάγετε τη διεύθυνση MAC, ο ιστότοπος θα σας εμφανίσει αμέσως το όνομα του προμηθευτή και το πρόθεμα διεύθυνσης. Εισαγάγοντας το όνομα του προμηθευτή, μπορείτε να λάβετε τη λίστα με τα προθέματα διευθύνσεων μαζί με το συσχετισμένο πλήρες όνομα προμηθευτή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Miniwebtool ως πλατφόρμα για να μάθετε για τον πωλητή ή τον κατασκευαστή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε την πλήρη διεύθυνση MAC ή τα πρώτα 6 ψηφία της δεκαεξαδικής διεύθυνσης.

Για την αναζήτηση προμηθευτή, υποστηρίζει τις κοινές μορφές όπως 34-C9-3D-4F-03-7B, 34:C9:3D:4F:03:7B, 34 C9 3D 4F 03 7B ή 34C93D4F037B. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων διευθύνσεων MAC από το IEEE, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι για την αυθεντικότητα και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων που λαμβάνετε.

Το Miniwebtool προσφέρει επίσης μια λίστα με προθέματα διεύθυνσης MAC ανάλογα με τους προμηθευτές. Για αυτό, πρέπει να εισαγάγετε τον πλήρη ή μερικό κατασκευαστή, για παράδειγμα, apple ή Apple Computer, Inc. Επίσης, τα αποτελέσματα που δημιουργούνται σε αυτήν την πλατφόρμα μπορούν να ληφθούν σε μορφές αρχείων PDF ή JPG.

  8 καλύτερες εφαρμογές βιντεοκλήσεων για επιχειρηματικές ομάδες για να παραμείνετε συνδεδεμένοι από μακριά

MACVendors.com

Θέλετε να βρείτε αμέσως το όνομα προμηθευτή διεύθυνσης MAC; Το MACVendors.com είναι εδώ για να σας εξυπηρετήσει. Λαμβάνει τη λίστα προμηθευτών των 16.500 εγγεγραμμένων προμηθευτών απευθείας από την Ένωση Προτύπων IEEE, η οποία ενημερώνεται πολλές φορές την ημέρα.

Αυτή η πλατφόρμα στερείται περιττών επιβαρύνσεων και σας επιστρέφει με το όνομα του προμηθευτή αφού της στείλετε ένα αίτημα HTTP GET/POST μαζί με τη διεύθυνση MAC. Έρχεται επίσης με ένα API που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σύστημά σας.

Επί του παρόντος, το API δέχεται 3,6 δισεκατομμύρια αιτήματα κάθε χρόνο. Οι βελτιστοποιημένοι και υψηλής απόδοσης διακομιστές αυτής της πλατφόρμας μπορούν να χειριστούν απρόσκοπτα ακόμη και 100.000 αιτήματα που υποβάλλονται από την εφαρμογή σας. Ωστόσο, εάν πρόκειται να κάνετε λιγότερα από 1.000 αιτήματα/ημέρα, δεν χρειάζεται να λάβετε το απαραίτητο κλειδί API ή να εγγραφείτε σε αυτήν την πλατφόρμα.

Ένα άλλο απλοϊκό διαδικτυακό εργαλείο για αναζήτηση διευθύνσεων MAC είναι το Dan’s Tools. Εδώ, οι χρήστες μπορούν είτε να ελέγξουν το όνομα του προμηθευτή της διεύθυνσης MAC είτε να εισαγάγουν το όνομα του προμηθευτή για να μάθουν για τα OUI διευθύνσεων MAC.

Αναζήτηση OUI

Το OUI Lookup παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις MAC και τους προμηθευτές OUI στους χρήστες του. Απλώς πληκτρολογήστε τη διεύθυνση MAC ή τον προμηθευτή στο πεδίο αναζήτησης και βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες προμηθευτή, όπως το όνομα του προμηθευτή και το OUI του προμηθευτή.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί GO για να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες όπως βασική σημείωση, σημειογραφία με κουκκίδες, σημειογραφία παύλας, μέγιστο και ελάχιστο εύρος και ακέραιος αριθμός. Για το όνομα του προμηθευτή, αποδέχεται το ακριβές όνομα ή μερικώς αντιστοιχισμένο όνομα.

Αυτή η πλατφόρμα διαθέτει επίσης ορισμένα μαθήματα σχετικά με τον τρόπο εύρεσης διευθύνσεων MAC για το λειτουργικό σύστημα και τη συσκευή σας, κάτι που είναι πολύ ωφέλιμο για άπειρους χρήστες.

Udger

Το Udger είναι ένας χρήσιμος πόρος που σας επιτρέπει να μάθετε για πληροφορίες προμηθευτή διεύθυνσης MAC. Η λίστα των προμηθευτών διευθύνσεων MAC που χρησιμοποιούνται από αυτήν την πλατφόρμα παρέχεται από την Ένωση Προτύπων IEEE. Τα δεδομένα ενημερώνονται καθημερινά, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα και ακριβή δεδομένα.

Το Udger σάς επιτρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση MAC και να πατήσετε το κουμπί Αναζήτηση. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα δημιουργήσει όλες τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες που σχετίζονται με τον προμηθευτή, όπως όνομα προμηθευτή, κωδικός προμηθευτή, διευθύνσεις, χώρα και κωδικό χώρας.

HWaddress

Το HWaddress είναι ένας ελάχιστος ιστότοπος για την αναζήτηση διευθύνσεων MAC. Αυτή η πλατφόρμα χωρίς ακαταστασία δεν σας αποσπά την προσοχή με πολλές πληροφορίες ή συνδέσμους. Αντίθετα, περιέχει μόνο ένα κενό πεδίο όπου πρέπει να εισαγάγετε ή να επικολλήσετε τη διεύθυνση MAC ή το όνομα του κατασκευαστή. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση, εμφανίζει το όνομα της εταιρείας, το OUI και την περιοχή MAC.

Αυτός ο ιστότοπος σάς λέει επίσης πώς να γράψετε αυτήν τη διεύθυνση MAC σε διαφορετικά στυλ, όπως Unix, Unix με μηδενική επένδυση, χωρίς οριοθέτες κ.λπ. Επιπλέον, αφού αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή, θα εμφανίσει αυτόματα τη δημόσια διεύθυνση IP σας.

Τελικές Λέξεις

Μέχρι στιγμής, έχουμε συζητήσει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία αναζήτησης διευθύνσεων MAC που είναι διαθέσιμα για δωρεάν χρήση. Επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πλατφόρμες και αυτές σας απαλλάσσουν από την ταλαιπωρία εγκατάστασης οποιουδήποτε λογισμικού στο τοπικό σύστημα. Ορισμένα από αυτά προσφέρουν ακόμη και τη δυνατότητα API που είναι απαραίτητη για μαζική αναζήτηση.

Περάστε από αυτές τις διαδικτυακές πλατφόρμες και θα μπορείτε να βρείτε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διεύθυνση MAC, εδώ είναι ένα άρθρο για το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC.