11 καλύτερα ανοιχτού κώδικα Headless CMS που πρέπει να δοκιμάσετε για την επόμενη εφαρμογή σας

Ένα σύστημα CMS χωρίς κεφάλι μπορεί να ανεβάσει το παιχνίδι περιεχομένου σας στο επόμενο επίπεδο με τις εντυπωσιακές του δυνατότητες από τα παραδοσιακά συστήματα.

Το πρόβλημα με τα παραδοσιακά CMS είναι ότι προσφέρουν πολλούς περιορισμούς για το σχεδιασμό και την απόδοση. Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν πτυχές frontend και backend σε ένα μέρος που αυξάνει τις δυσκολίες για την πραγματοποίηση αλλαγών και την επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου.

Αλλά η συνεχής δημοσίευση πολύτιμου περιεχομένου είναι απαραίτητη εάν θέλετε να αυξήσετε την παρουσία σας. Θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα, να τα μετατρέψετε σε πελάτες και να αναπτύξετε περισσότερο την επιχείρησή σας.

Το Headless CMS μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε αυτή τη ζήτηση με μεγαλύτερη ευελιξία, απόδοση και επεκτασιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η τεχνολογία είναι μοντέρνα και οι επιχειρήσεις στρέφονται τώρα σε αυτήν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζη παγκόσμια αγορά CMS χωρίς κεφάλι έφτασε τα 328,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2019. Αυτό αναμένεται να φτάσει τα 1.628,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2027.

Τώρα, μπορείτε να βρείτε πολλούς παρόχους υπηρεσιών που προσφέρουν λύσεις CMS χωρίς κεφάλι, συμπεριλαμβανομένων λύσεων επί πληρωμή και ανοιχτού κώδικα.

Έτσι, εάν χρειάζεστε την καλύτερη λύση CMS χωρίς κεφαλή ανοιχτού κώδικα για την επόμενη εφαρμογή σας, έχουμε παραθέσει μερικές από τις εξαιρετικές.

Ελέγξτε τα!

Αλλά πριν από αυτό, ας καταλάβουμε τι είναι οι λύσεις CMS χωρίς κεφαλές και πώς η χρήση τους έχει νόημα.

Τι είναι το Headless CMS;

Ένα Headless CMS είναι ουσιαστικά ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) με μόνο ένα σύστημα υποστήριξης, μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση αρχείων και ένα API για τη διανομή περιεχομένου. Δεν έχει σύστημα frontend, εξ ου και το όνομα “ακέφαλος”.

Αλλά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το CMS, είναι ένα σύστημα ή μια λύση λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση περιεχομένου. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να αποθηκεύετε, να διαχειρίζεστε και να τροποποιείτε εύκολα το περιεχόμενό σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία εμπειρία κωδικοποίησης ή τεχνικής υποστήριξης, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να αρχίσετε να δημοσιεύετε περιεχόμενο αμέσως χρησιμοποιώντας ένα καλό CMS, όπως WordPress, Wix, Joomla κ.λπ.

Επιστρέφοντας στο θέμα, τα συστήματα CMS χωρίς κεφάλι διαχειρίζονται περιεχόμενο χωρίς επίπεδο παρουσίασης ή διεπαφή. Αντίθετα, το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε αυτό διανέμεται μέσω κλήσεων API σε συσκευές και πλατφόρμες.

Πώς λειτουργεί το Headless CMS;

Τα παραδοσιακά συστήματα CMS χρησιμοποιούν μια μονολιθική αρχιτεκτονική όπου τα συστήματα frontend και backend μιας εφαρμογής ή τοποθεσίας συνδέονται με απλό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνει και τα δύο – το επίπεδο παρουσίασης του ιστότοπου, δηλαδή το frontend καθώς και το backend όπου αποθηκεύεται το περιεχόμενο.

Ας το καταλάβουμε αυτό λαμβάνοντας ως παράδειγμα το WordPress. Το frontend του είναι περιορισμένο. Αν και μπορείτε να τροποποιήσετε κάποιες αλλαγές μέσω προτύπων, εικονιδίων κ.λπ., δεν μπορείτε να τις αλλάξετε εντελώς. Περιορίζει επίσης τις λειτουργίες περιεχομένου, το σχεδιασμό, τη βελτιστοποίηση και την απόδοση.

Το Headless CMS βοηθά εδώ, αφαιρώντας εντελώς το “head” ή το frontend. Εκτελείται καθαρά στο backend μιας εφαρμογής και συνδέει το frontend μέσω του API. Με αυτόν τον τρόπο, οι προγραμματιστές έχουν την πλήρη ευελιξία να προσφέρουν περιεχόμενο οπουδήποτε.

Ονομάζεται “ακέφαλο” όπως στο – ένα σώμα χωρίς κεφάλι, όπου:

Frontend = Κεφάλι

Backend = Σώμα

Αρχιτεκτονική CMS = Frontend + Backend

Έτσι, ένα ακέφαλο CMS αποθηκεύει το περιεχόμενό σας και χρησιμοποιεί ένα API για να διανέμει το περιεχόμενο οπουδήποτε θέλετε, όπως ιστότοπους, tablet, κινητές συσκευές, CRM, smartwatches κ.λπ. Είναι στην πραγματικότητα μια πιο ευέλικτη μορφή CMS που εξαλείφει επίσης την ανάγκη για Οικοδεσπότες; Ως εκ τούτου, η συντήρηση γίνεται ευκολότερη με αυξημένη παραγωγικότητα και συνεργασία.

Ποια είναι τα οφέλη του Headless CMS για τις σύγχρονες επιχειρήσεις;

Ο διαχωρισμός των τμημάτων διεπαφής και υποστήριξης ενός συστήματος σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το backend μόνο για την αποθήκευση, την οργάνωση και τη διαχείριση περιεχομένου, ενώ αφήνετε το τμήμα διεπαφής για τη διανομή περιεχομένου για ένα συγκεκριμένο κανάλι. Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους προγραμματιστές και τους εκδότες.

Αυξημένη ευελιξία

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά CMS με πολλούς περιορισμούς, τα CMS χωρίς κεφάλι είναι πιο ευέλικτα. Το πρώτο τοποθετεί τα πάντα – περιεχόμενο, CSS και HTML σε ένα μόνο μέρος, καθιστώντας δύσκολη την επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου.

Αντίθετα, το headless CMS προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού, απόδοσης και διανομής διαχωρίζοντας το frontend και το backend και διανέμοντας περιεχόμενο μέσω API. Οι προγραμματιστές σας μπορούν να εργαστούν με πολλά πλαίσια, εργαλεία και τεχνολογίες της επιλογής τους χωρίς να ανησυχούν για περιεχόμενο, το οποίο θα δημοσιευτεί ανεξάρτητα. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε το δικό σας frontend όπως θέλετε και να αφιερώσετε χρόνο δημιουργώντας περισσότερο περιεχόμενο.

Κλιμακούμενος

Μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα περιεχόμενο από ένα σημείο και να κάνετε αλλαγές στα πλαίσια, τα εργαλεία και τις γλώσσες σας χωρίς να επηρεάζετε το περιεχόμενό σας. Επιπλέον, η χρήση της αρχιτεκτονικής που βασίζεται σε σύννεφο θα σας επιτρέψει επίσης να αυξομειώσετε και να κατεβάσετε εύκολα χωρίς προβλήματα. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να επιτρέπετε διακοπές λειτουργίας.

  Πώς να βρείτε τον αριθμό μοντέλου σε φορητό υπολογιστή

Εξαιρετική συμβατότητα

Τα συστήματα Headless CMS είναι συμβατά με όλες τις συσκευές, τις πλατφόρμες και τις τεχνολογίες της σύγχρονης εποχής. Έτσι, μπορείτε εύκολα να δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας οπουδήποτε θέλετε με σταθερή απόδοση. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε πολλές γλώσσες και βάσεις κωδικών για να κάνετε τα πράγματα πιο απλά.

Καλύτερη ασφάλεια

Εφόσον διαχωρίζετε το frontend και το backend, ακόμα κι αν το ένα από αυτά έχει παραβιαστεί, δεν θα επηρεάσει το άλλο. Αυτό προσφέρει καλύτερη ασφάλεια από τα παραδοσιακά συστήματα όπου και τα δύο μέρη συνδυάζονται. Επιπλέον, επιτρέπει ένα ενιαίο σημείο επαφής μεταξύ της στοίβας τεχνολογίας και του περιεχομένου σας μέσω του API. Ως εκ τούτου, η επιφάνεια επίθεσης μειώνεται σημαντικά.

Ευκολότερη συντήρηση

Η αφαίρεση της πρόσοψης θα διευκολύνει την ομάδα σας κατά τη διάρκεια της συντήρησης. Αυτό μειώνει την ανάγκη για λιγότερο εργατικό δυναμικό, χρόνο, χρήματα και άλλους πόρους και βελτιώνει τη συνεργασία μεταξύ της ομάδας σας, καθώς μπορούν να μοιραστούν πράγματα εύκολα.

Εξετάζοντας τα εντυπωσιακά οφέλη του headless CMS, είναι λογικό να μεταβείτε από το παραδοσιακό CMS και να αγκαλιάσετε τη σύγχρονη, αποτελεσματική αρχιτεκτονική των συστημάτων χωρίς κεφαλή CMS. Και αν το ψάχνετε, θα βρείτε πολλά, το καθένα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πολλά από αυτά πληρώνονται για προηγμένες λειτουργίες, τις οποίες μπορεί να μην χρειάζονται όλοι.

Λοιπόν, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα συστήματα CMS χωρίς κεφάλι ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να ελέγξετε.

Στράπι

Αποκτήστε το κορυφαίο CMS χωρίς κεφάλι ανοιχτού κώδικα για τις επόμενες εφαρμογές σας μέχρι Στράπι. Είναι προσαρμόσιμο, πρώτο από τον προγραμματιστή και 100% JavaScript που κάνει τη δημιουργία ενός αποδοτικού, προσαρμόσιμου και αυτο-φιλοξενούμενου περιεχομένου API εύκολη και απλή.

Το Strapi είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, καθώς η πλήρης βάση κώδικα του είναι διαθέσιμη δημόσια και διατηρείται στο GitHub από πολλούς συνεργάτες. Η προσαρμογή του API καθώς και του πίνακα διαχείρισης είναι εύκολη και μπορείτε να επεκτείνετε τη διαχείριση περιεχομένου σε δευτερόλεπτα με προσαρμοσμένες προσθήκες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το API από διάφορους πελάτες, όπως συσκευές Vue, Angular, React, IoT ή εφαρμογές για κινητές συσκευές χρησιμοποιώντας GraphQL ή RESTful.

Διατηρήστε το απόρρητο των δεδομένων σας με αυτο-φιλοξενούμενο περιεχόμενο και αναλάβετε τον έλεγχο όλων των δεδομένων και του κόστους. Η λύση θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσετε μια ευέλικτη δομή δεδομένων μέσα σε λίγα λεπτά με ισχυρές δυνατότητες προσαρμοσμένες στα μέτρα σας.

Καθορίστε εύκολα διαφορετικά μοντέλα και προσθέστε σχέσεις για να σχεδιάσετε μια πλούσια διάταξη για το περιεχόμενο που χρειάζεστε. Μπορείτε να γράψετε, να επεξεργαστείτε και να διαχειριστείτε τους τύπους περιεχομένου απρόσκοπτα με το Strapi. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε οποιεσδήποτε υπηρεσίες μέσω τρίτων προμηθευτών και να συνεχίσετε να δημιουργείτε εφαρμογές και να συνδέεστε με το πλαίσιο.

Αναπτύξτε το Strapi σε οποιονδήποτε παραδοσιακό διακομιστή φιλοξενίας, όπως Render, AWS, Azure, Heroku, 21YunBox και άλλα. Σας δίνει την ευελιξία να επιλέξετε τις πλατφόρμες φιλοξενίας για τους ιστότοπούς σας.

Απολαύστε τη δωρεάν υπηρεσία με περιορισμένες δυνατότητες. Αποκτήστε περισσότερα προνόμια με το πρόγραμμα επί πληρωμή που ξεκινούν από 9 $/διαχειριστής/μήνα.

Απόστροφος

Αποκτήστε ένα ευέλικτο και ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων ανοιχτού κώδικα – Απόστροφος – κατάλληλο για εταιρείες SaaS, επιχειρήσεις, τριτοβάθμια εκπαίδευση, ψηφιακά γραφεία και πολλά άλλα. Μπορεί να βελτιώσει τις ψηφιακές σας εμπειρίες από τον ίδιο πίνακα ελέγχου και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε ένα εργοστάσιο ιστοτόπων χωρίς κώδικα μέσω μιας σύγχρονης στοίβας τεχνολογίας.

Το Apostrophe εξουσιοδοτεί τους συντάκτες με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης να κάνουν αλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Θα βρείτε επίσης εύχρηστα εργαλεία οπτικού σχεδιασμού που επιτρέπουν δυναμικό στυλ χωρίς να ενοχλούν τις οδηγίες της επωνυμίας. Ως εκ τούτου, η ταχύτητα της αγοράς σας θα αυξηθεί κατά 10 φορές.

Ενσωματώστε την τεχνολογία σας, συμπεριλαμβανομένων των Express, MongoDB, npm, Vue.js και Node.js, με ευέλικτα και εγγενή API περιεχομένου λειτουργικών μονάδων. Επιπλέον, η Apostrophe παρέχει έναν ενιαίο πίνακα εργαλείων για κάθε λειτουργία, ώστε να μην σας λείπει ποτέ η αναζήτηση του τέλειου εργαλείου για τους ιστότοπούς σας. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το Jamstack για να δημιουργήσετε ισχυρές προσαρμοσμένες λύσεις.

Αποκτήστε ένα αρθρωτό και επεκτάσιμο σύστημα που υποστηρίζει προσαρμοσμένες προσθήκες και επωφεληθείτε από τα καλύτερα σχέδια και πακέτα στην κατηγορία που υποστηρίζουν τους στόχους σας. Κάντε κράτηση για μια επίδειξη και δείτε πώς το ακεφαλικό CMS μπορεί να αλλάξει τον τρόπο δημιουργίας ιστοτόπων σας.

Webiny

Webiny CMS χωρίς διακομιστή παρέχει μια ευέλικτη, επεκτάσιμη και ευέλικτη λύση για τις ανάγκες περιεχομένου σας. Δεδομένου ότι διαφορετικές επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, προσφέρει πολύτιμα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα στον οργανισμό σας, από την ομάδα ανάπτυξής σας έως την ομάδα μάρκετινγκ.

Το χωρίς κεφαλές CMS της Webiny βασίζεται στο GraphQL με ισχυρά χαρακτηριστικά μοντελοποίησης. Προσφέρει ισχυρό GraphQL και έλεγχο αδειών με λεπτόκοκκο για τη δημιουργία σελίδων προορισμού μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να διαχειρίζεστε περιεχόμενο σε διάφορες γλώσσες και πολλούς ιστότοπους με ενσωματωμένη πολλαπλή μίσθωση.

  Εκμάθηση υποδικτύων, που εξηγείται για όλους

Το πλαίσιο εφαρμογών Webiny παρέχει όλα όσα θέλετε να δημιουργήσετε, να αρχιτεκτονήσετε και να αναπτύξετε εφαρμογές χωρίς διακομιστή μαζί με έναν κόμβο περιεχομένου πολυκαναλικού. Παρέχει επίσης λειτουργίες φίλτρου και αναζήτηση ερωτημάτων για γρήγορη απόδοση. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε αλλαγές σε οποιοδήποτε περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή μέσω του ισχυρού API.

Το Webiny API σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ή να τροποποιείτε οποιαδήποτε μοντέλα περιεχομένου μέσω προγραμματισμού και να έχετε πλήρη έλεγχο πρόσβασης στις λειτουργίες σας. Είναι επεκτάσιμο, προσαρμόσιμο, ασφαλές, παρέχει ιδιοκτησία δεδομένων, έλεγχο αδειών, χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας και πολλά άλλα.

Δημιουργήστε δωρεάν web χωρίς διακομιστές πλήρους στοίβας με CMS χωρίς διακομιστή, πλαίσιο εφαρμογών και υποστήριξη κοινότητας. Επιτρέψτε στο Webiny να παρέχει προσαρμοσμένη τιμολόγηση σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Directus

Απολαύστε την καλύτερη πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων για τη μετατροπή των βάσεων δεδομένων SQL άμεσα σε όμορφες εφαρμογές χωρίς κώδικα και API με Directus. Ενισχύει το έργο σας με σύγχρονες λύσεις και είναι ειδικά σχεδιασμένο για προγραμματιστές.

Η αρθρωτή βάση κώδικα είναι πλήρως JavaScript. Το Directus χρησιμοποιεί τη δύναμη του Vue.js 3 και του Node.js για εξαιρετικά γρήγορη απόδοση και απλή επεκτασιμότητα. Θα έχετε επίσης τον πλήρη έλεγχο της υπάρχουσας ή της νέας βάσης δεδομένων σας χωρίς μετεγκατάσταση σε κανένα ιδιόκτητο μοντέλο δεδομένων.

Μπορείτε να διαχειριστείτε περιεχόμενο για κάθε εφαρμογή, περίπτερα, ψηφιακή σήμανση, ιστότοπο και άλλη ψηφιακή εμπειρία. Το Directus είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα που παρέχει ατελείωτες λύσεις, από λογισμικό ως υπηρεσία έως διαχείριση δεδομένων και ανάλυση.

Επιπλέον, παρέχει ένα δυναμικό GraphQL και REST API μέσω ενδοσκόπησης με βάση το σχήμα της βάσης δεδομένων σας. Ξεκινήστε να δημιουργείτε ένα έργο στον πίνακα ελέγχου του cloud self-service και μάθετε σε βάθος. Ενισχύστε τα έργα σας με το Directus με 25 $/μήνα και άψογα οφέλη.

Μπορείτε να εκτελέσετε το Directus με ένα κλικ στην πλατφόρμα Kamatera.

Squidex

Squidex σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το περιεχόμενό σας με σύγχρονο τρόπο χωρίς να απαιτείται άλλο σύστημα για το περιεχόμενό σας. Προσφέρει ένα ενιαίο μέρος με δομημένες, κεντρικές και απρόσκοπτες ενσωματώσεις σε άλλα συστήματα.

Κάθε αλλαγή που κάνετε σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή αντιμετωπίζεται μέσω ενός συστήματος έκδοσης που σας επιτρέπει να συγκρίνετε διάφορες εκδόσεις του περιεχομένου. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε στο προηγούμενο ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, η απρόσκοπτη ενοποίηση με άλλα συστήματα επιτρέπει στο περιεχόμενό σας να αντιδρά όταν γίνονται αλλαγές. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε το ιστολόγιό σας στο Medium και να δημιουργήσετε tweets.

Το Squidex απλοποιεί τη διαδρομή σας εξαλείφοντας τους περίπλοκους κανόνες για την αναθεώρηση ή τη δημοσίευση περιεχομένου. Μπορείτε να εφαρμόσετε τους κανόνες σας με το συναρπαστικό σύστημα ροής εργασιών της Squidex. Είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ειδικά σχεδιασμένο για προγραμματιστές με την καλύτερη βάση κώδικα στην κατηγορία του. Επιπλέον, το Squidex είναι εύκολο να επεκταθεί, ασφαλές, προσβάσιμο και εύκολο στη συντήρηση, καθιστώντας το επιθυμητό για επιχειρήσεις υψηλών προδιαγραφών.

Εγγραφείτε δωρεάν και ξεκινήστε να δημιουργείτε έργα σήμερα.

Φάντασμα

Ξεκινήστε το ακέφαλο ταξίδι σας στο CMS με Φάντασμα και μάθετε πώς να δημιουργείτε ανεξάρτητες, όμορφες εκδόσεις. Ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης από το τοπικό περιβάλλον έως την ανάπτυξη προϊόντων και εγκαταστήστε το λογισμικό εύκολα. Υποστηρίζει τον διακομιστή Ubuntu για την εκτέλεση αυτο-φιλοξενούμενων παρουσιών.

Μπορείτε να σχεδιάσετε δικά σας πρότυπα χρησιμοποιώντας τον ίδιο οδηγό. Κατανοώντας τη διαμόρφωση και την αρχιτεκτονική του Ghost, δεν θα σας λείπει ποτέ η δημιουργία νέων ιστότοπων, εφαρμογών κ.λπ. Με το πλαίσιο έναρξης θεμάτων ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να παρακολουθείτε ταχύτερα την ανάπτυξη προσαρμοσμένων θεμάτων.

Το REST API επιτρέπει την είσοδο και την έξοδο περιεχομένου μέσω προγραμματισμού με ευκολία και σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το API με τα διάφορα προσαρμοσμένα static ή frontend πλαίσια τρίτων. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με κοινότητες, όπως το GitHub, το StackOverflow, το Reddit, το φόρουμ προγραμματιστών και το Twitter για να αποκτήσετε και να μοιραστείτε γνώσεις.

Δημιουργήστε τη δημιουργική επιχείρησή σας με μια δοκιμαστική επιλογή 14 ημερών και ψάξτε βαθύτερα για τα οφέλη.

Netlify CMS

Ξεκινήστε να φτιάχνετε ευέλικτα και πιο γρήγορα έργα web χρησιμοποιώντας Netlify CMS μαζί με τη γεννήτρια στατικής τοποθεσίας. Σας βοηθά να διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας για τη ροή εργασιών Git και η χρήση ενός στατικού ιστότοπου θα προσφέρει επεκτασιμότητα, ασφάλεια και ταχύτητα μέσω μιας εύχρηστης διεπαφής επεξεργασίας για το περιεχόμενό σας.

Το Netlify CMS αποθηκεύει το περιεχόμενό σας στο αποθετήριο Git για ευκολότερη και απλούστερη έκδοση. Βοηθά επίσης στη δημοσίευση πολλών καναλιών και στο χειρισμό ενημερώσεων περιεχομένου μέσα στο Git. Έχει σχεδιαστεί ως εφαρμογή React μιας σελίδας. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε γραφικά στοιχεία διεπαφής χρήστη, προσθήκες επεξεργασίας, προεπισκοπήσεις με προσαρμοσμένο στιλ και να προσθέσετε backend για την υποστήριξη διαφόρων API πλατφόρμας Git.

Επιλέξτε ένα προδιαμορφωμένο πρότυπο με μια δημιουργία στατικής τοποθεσίας και αναπτύξτε το μέσα σε λίγα λεπτά με ένα μόνο κλικ στο παγκόσμιο CDN. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε σύγχρονα εργαλεία για να παρέχετε ασφαλέστερους, πιο επεκτάσιμους και ταχύτερους ιστότοπους.

Επιπλέον, οι συντάκτες σας θα έχουν μια διαισθητική ροή εργασίας και διεπαφή χρήστη που πληροί τις απαιτήσεις διαχείρισης περιεχομένου. Περιλαμβάνει επίσης προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο, μεταφορτώσεις πολυμέσων με drag-drop και επιλογές επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου.

  9 καλύτερα συστήματα διαχείρισης μάθησης (LMS) για SMB

Sanity Studio

Αποκτήστε δωρεάν προσαρμογή φόρμας και γρήγορη διαμόρφωση με Sanity Studio, ένα CMS ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε με React.js. Τα πρόσθετα και τα κιτ εργαλείων του σάς βοηθούν να δημιουργήσετε τις δικές σας ροές εργασίας με τον τρόπο που θέλετε και να αρχίσετε να διαχειρίζεστε το περιεχόμενό σας.

Αυτή η εφαρμογή μιας σελίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε πρόσθετα ή να τα δημιουργήσετε ανεξάρτητα. Μπορείτε επίσης να περιγράψετε επικυρώσεις περιεχομένου, δομές διεπαφής χρήστη, μοντέλα περιεχομένου σε JavaScript για να τα δείτε απευθείας στο επόμενο παράθυρο.

Απολαύστε την ελευθερία της αναδιοργάνωσης της πλοήγησης ή της απόδοσης δεδομένων αναλυτικών στοιχείων δίπλα στην επεξεργασία. Μην χάσετε τις ανέσεις επεξεργασίας ενώ εργάζεστε σε επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο. Αντίθετα, μπορείτε να περιμένετε επαναφορά εγγράφων σε επίπεδο συνεδρίας, σύγχρονες δυνατότητες και συνεργασία σε πραγματικό χρόνο από το Sanity Studio.

Θα λάβετε οφέλη, όπως αναθεώρηση εγγράφων, προεπισκοπήσεις τύπου κτιρίου, εργασία στο τηλέφωνο ή άλλες συσκευές αφής, μεταφόρτωση εικόνων απευθείας από το πρόχειρο, επικόλληση μορφοποιημένου κειμένου από την εργασία, τον ιστό ή τα Έγγραφα Google και πολλά άλλα. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε απλά αντικείμενα JavaScript και ρυθμίστε γρήγορα τις διεπαφές χρήστη και τα σχήματα περιεχομένου. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε UI για μοντέλα δεδομένων και να βελτιώσετε τις ροές εργασίας σας.

Ξεκινήστε το δωρεάν ή πληρώστε 99 $/έργο/μήνα και ξεκινήστε να δημιουργείτε ιστότοπους και εφαρμογές.

Plone

Plone είναι το απόλυτο επιχειρηματικό CMS ανοιχτού κώδικα που παρέχει πολλές δυνατότητες, όπως αποκριτικό θέμα, πολυγλωσσικό ενσωματωμένο και διάφορους τύπους περιεχομένου ιστού.

Το Plone έχει εκπληκτική δυνατότητα προσαρμογής και λειτουργικότητα εκτός συσκευασίας. Είναι μοναδικό μεταξύ άλλων χωρίς κεφάλι CMS όσον αφορά τη βιομηχανική ασφάλεια, τη δύναμη, τα αναλυτικά δικαιώματα, την προσβασιμότητα, την επεκτασιμότητα, την ευελιξία και την τεκμηρίωση.

Το Plone συνδυάζει προηγμένες δυνατότητες και ασφάλεια με ισχυρές και εύχρηστες τεχνολογίες web frontend. Έρχεται με τύπους περιεχομένου Dexterity και θεματολογία Diazo μαζί με την Python 3. Επιπλέον, προσφέρει REST API που λειτουργεί ως ένα χωρίς κεφάλι CMS και τροφοδοτεί διάφορα frontends JavaScript.

Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε διαφορετικούς ιστότοπους που βασίζονται στο Plone για να γνωρίσετε τις χρήσεις, τις ενσωματώσεις του και πολλά άλλα. Παρέχει αυτοκαθοδηγούμενους πόρους εκμάθησης, ώστε να μπορείτε να μαθαίνετε γρήγορα. Και μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος της κοινότητας για συζητήσεις και επικοινωνίες.

Flextype

Παίρνω Flextype να βιώσετε την ευελιξία, την ταχύτητα και την παραγωγικότητα για να δημιουργήσετε περιεχόμενο και να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά. Λόγω της ενσωματωμένης έξυπνης κρυφής μνήμης και της κομψής αρχιτεκτονικής του, είναι γνωστό ως το εξαιρετικά γρήγορο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Κατά τη δημιουργία CMS, το Flextype εστιάζει στην απλότητα και την ευελιξία για την παραγωγή ενός απλού αλλά ισχυρού API. Ο εκπληκτικός πίνακας ελέγχου του σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας περιεχομένου για να γράψετε το περιεχόμενό σας. Επιπλέον, θα έχετε πλήρη έλεγχο μέσω προγραμματισμού του CMS με το REST API και τα συμπαγή ωφέλιμα φορτία JSON.

Το Flextype προσφέρει χαρακτήρα επίπεδου αρχείου για τον καθορισμό απεριόριστων πεδίων ή δυναμικού περιεχομένου. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε τις εκδόσεις μέσω του Git ή άλλου συστήματος ελέγχου εκδόσεων. Το Flextype είναι κατάλληλο για διάφορα έργα, όπως εγγενείς εφαρμογές, ιστότοπους, περίπτερα, δεδομένα παιχνιδιών, πλατφόρμες SaaS, φορητές συσκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλα.

Αποκτήστε την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα τώρα και αναπτύξτε την επιχείρησή σας.

Θεμέλιο

Δημιουργήστε πιο γρήγορο και επεκτάσιμο περιεχόμενο με το Θεμέλιο Headless CMS πλατφόρμα. Απλώς περιγράψτε το σχήμα σας και αποκτήστε εκπληκτική διεπαφή χρήστη διαχείρισης και ισχυρό GraphQL API για δεδομένα και περιεχόμενο.

Στείλτε τον κώδικα με κομψά API χωρίς να διακυβεύετε την ευελιξία ενός εξατομικευμένου backend. Προσφέρει πολλούς τύπους πεδίων, διαχείριση περιόδων σύνδεσης, προσαρμοσμένο σχήμα, έλεγχο πρόσβασης, μετεγκαταστάσεις βάσεων δεδομένων, ισχυρά φίλτρα, σχεσιακά δεδομένα, άγκιστρα συμβάντων, αυτοματοποιημένο CRUD και πολλά άλλα.

Η διεπαφή χρήστη διαχειριστή της Keystone είναι διαισθητική και ευέλικτη ώστε να κατανοεί τις ανάγκες σας και να διαμορφώνει ανάλογα το περιεχόμενό σας. Επιπλέον, προσφέρει εμπλουτισμένο κείμενο επόμενης γενιάς WYSIWYG BYO προσαρμοσμένο React. Μπορείτε να το αναπτύξετε σε Heroku, Render, Digital Ocean κ.λπ., ή στην προσαρμοσμένη υποδομή σας. Το Keystone μπορεί να ταιριάζει στη ροή εργασιών κτιρίου σας που βασίζεται στο git και να προσφέρει αυτοματισμό και εργαλεία CI.

Δημιουργήστε αποτελεσματικά δυναμικές εφαρμογές, ιστότοπους κατάστασης, εφαρμογές για κινητά και web και εμπορικές λύσεις με το Keystone. Ενδυναμώστε την ομάδα σας με αυτό το εργαλείο και αναπτύξτε την επιχείρησή σας. Ξεκινήστε να χτίζετε σήμερα με εκκινητές 5 λεπτών, μηδενικά κλείδωμα και ένα παράδειγμα έργου δωρεάν.

συμπέρασμα

Τα συστήματα Headless CMS προσφέρουν μια σύγχρονη και αποτελεσματική προσέγγιση για τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου σε πολλαπλά κανάλια με υψηλή απόδοση, ευελιξία, επεκτασιμότητα και μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες.

Επομένως, εάν ψάχνετε για ένα ανοιχτού κώδικα σύστημα CMS χωρίς κεφάλι, ελέγξτε τις παραπάνω επιλογές με βάση τις ανάγκες σας. Αν ψάχνετε για επιλογές που βασίζονται σε σύννεφο, μπορείτε να δείτε τη λίστα των Headless CMS.