11 εφαρμογές και διαδικτυακοί πόροι για την εξάσκηση της αυτοσυμπόνιας

Πιάνετε ποτέ τον εαυτό σας στην πράξη να κρίνετε τον εαυτό σας πολύ πιο σκληρά για τα λάθη και τις αποτυχίες σας από ό,τι κάνετε ποτέ τους άλλους; Αυτή η αυτοκαταστροφική τάση είναι πολύ συχνή σε άτομα που ασχολούνται με θέματα ψυχικής υγείας.

Εάν αυτό σας ταιριάζει και ξέρετε ότι είστε συνεχώς πολύ σκληροί με τον εαυτό σας, ήρθε η ώρα να μάθετε τη δική σας αξία και να ασκήσετε λίγη ευγένεια στον εαυτό σας. Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία και εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αυτοσυμπόνια.

Πόροι ιστότοπου αυτοσυμπόνιας

1. Θετική Ψυχολογία

Ο ιστότοπος Positive Psychology είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, με άφθονους πόρους για θεραπευτές, δασκάλους και συμβούλους. Αν και έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες κοινωνικής πρόνοιας, ο καθένας μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν Θετική Ψυχολογία Πακέτο ασκήσεων αυτοσυμπόνιας.

Αυτός ο οδηγός 20 σελίδων περιλαμβάνει τρία σετ ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα δυνατά σας σημεία, να εξετάσετε τις βασικές σας αξίες και να δώσετε στρατηγικές συμπόνιας για τον εαυτό σας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτήν την εσωτερική κριτική φωνή. Είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης εάν θέλετε έναν οδηγό από ειδικούς για να φέρεστε στον εαυτό σας πιο συμπονετικά.

2. Αυτοσυμπόνια

Ο ιστότοπος Self-Compassion είναι έργο της Dr. Kristen Neff, μιας κορυφαίας ψυχολόγου που έχει ερευνήσει εκτενώς την αυτοφροντίδα. Στον ιστότοπο, θα βρείτε άρθρα, συνδέσμους και μαθήματα. Κατευθυνθείτε προς το Ασκήσεις αυτοσυμπόνιας όπου υπάρχουν και καθοδηγούμενες πρακτικές ως αρχεία ήχου με δυνατότητα λήψης και μια σειρά από αυτοκαθοδηγούμενες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ανεξάρτητα.

  Πώς να προσθέσετε διακλάδωση σε φόρμες Microsoft

3. CCI Health

Αν και ένας ιστότοπος της αυστραλιανής κυβέρνησης φαίνεται απίθανη πηγή, το Κέντρο Κλινικών Παρεμβάσεων έχει μια σειρά από φύλλα πληροφοριών και ένα καταπληκτικό βιβλίο εργασίας που ονομάζεται Building Self-Compassion. Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείτε επίσης πολλές οδηγίες ψυχικής υγείας για τη φροντίδα του εαυτού σας και των άλλων.

4. Ασκήσεις ενσυνειδητότητας

Το Mindfulness Exercises παρέχει μια σειρά από δωρεάν ασκήσεις αυτοσυμπόνιας που επιμελείται ο διεθνής εκπαιδευτής ενσυνειδητότητας Sean Fargo. Μπορείτε επίσης να λάβετε πολύτιμη βοήθεια από το Ασκήσεις Mindfulness YouTube Κανάλι.

Εφαρμογές για αυτοσυμπόνια

5. Η εφαρμογή Self-Compassion

Η εφαρμογή Self-Compassion αναπτύχθηκε από δύο κορυφαίους γιατρούς στον τομέα, τον Chris Irons και την Elaine Beaumont, ως μια πλήρης πηγή βοήθειας με αυτοσυμπόνια για όποιον παλεύει με το άγχος και το άγχος.

Η εφαρμογή προσφέρει περισσότερες από 50 ιδέες και ασκήσεις που βασίζονται σε τεκμήρια, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων αναπνοής, διαλογισμών, εργαλείων ημερολογίου, ακουστικών οδηγών και σωματικών δραστηριοτήτων. Πλήθος περιεχομένου είναι δωρεάν ή εγγραφείτε για να ξεκλειδώσετε όλους τους πόρους.

Λήψη: Η εφαρμογή Self-Compassion για iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

6. Ο πιθανός μου εαυτός

Βραβευμένη δωρεάν εφαρμογή My Possible Self ακολουθεί μια ολιστική, γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) προσέγγιση για την ψυχική υγεία. Σας βοηθά να εξετάσετε όλα τα ζητήματα που μπορεί να σας κάνουν να επικρίνετε και να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας.

Η εργαλειοθήκη αυτοβοήθειας περιλαμβάνει ανιχνευτές διάθεσης, μηνύματα κινήτρων, ασκήσεις ήχου και εργαλεία ημερολογίου. Μεταβείτε στην ενότητα Αγάπη για τον εαυτό της στην καρτέλα Εξερεύνηση για άρθρα, podcast και επιβεβαιώσεις. Ένα κόκκινο κουμπί Crisis βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας εάν χρειάζεστε άμεση επαγγελματική βοήθεια.

Το My Possible Self εμπιστεύονται φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης όπως το Priory και το NHS της Μεγάλης Βρετανίας.

Λήψη: My Possible Self for iOS | Android (Ελεύθερος)

7. Καλή αίσθηση: Ψυχική φυσική κατάσταση

Η εφαρμογή Feeling Good είναι μια άλλη πηγή εξαιρετικών ηχητικών κομματιών που βοηθούν στην ανάπτυξη της ψυχικής σας ανθεκτικότητας, με βοήθεια για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως προβλήματα ύπνου και διακοπή του καπνίσματος.

  Εργαλεία Analytics 12 ατόμων για αναμόρφωση του τοπίου HR

Ο ακρογωνιαίος λίθος του Feeling Good είναι το πρόγραμμα Θετικής Ψυχικής Εκπαίδευσης 12 κομματιών που χρησιμοποιεί τις ίδιες δεξιότητες οπτικοποίησης που χρησιμοποιούν οι Ολυμπιακοί αθλητές για να σας διδάξει πώς να χαλαρώνετε, να γίνετε πιο ήρεμοι και να αναπτύξετε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Αν και η εφαρμογή είναι δωρεάν, η πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο είναι διαθέσιμη μέσω συνδρομής ή κωδικού παραπομπής. Ο πάροχος υγείας σας μπορεί να μπορεί να παρέχει έναν κωδικό, αλλά ελέγξτε τον Feeling Good website επισης. Τη στιγμή της σύνταξης, ένας δωρεάν κωδικός ήταν διαθέσιμος εδώ σε όλους.

Λήψη: Feeling Good: Mental Fitness for iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Η χρήση οποιασδήποτε από αυτές τις εφαρμογές ή ιστότοπους θα αποκαλύψει σύντομα παρόμοιες στρατηγικές για την εξάσκηση της αυτοσυμπόνιας. Οι επιβεβαιώσεις, το ημερολόγιο, η επίγνωση και η άσκηση θα συμβάλουν στη βελτίωση της αίσθησης της αυτοεκτίμησής σας. Αυτές οι εφαρμογές θα βοηθήσουν.

8. Χρησιμοποιήστε τις επιβεβαιώσεις ως εργαλείο αυτοσυμπόνιας: Εφαρμογή κινήτρων

Οι αυτοεπιβεβαιώσεις, οι σύντομες θετικές φράσεις, είναι υπέροχες για μια μικρή έκρηξη θετικότητας και αγάπης προς τον εαυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από ισχυρά εργαλεία αυτοεπιβεβαίωσης, αλλά ένα από τα πιο πλήρως εξοπλισμένα είναι το Motivation, το οποίο παρέχει πολλές όμορφες εικόνες και φράσεις για να σας τονώνει κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το γραφικό στοιχείο οθόνης κλειδώματος της εφαρμογής για να λαμβάνετε μια μικρή υπενθύμιση της αυτοεκτίμησής σας κάθε φορά που σηκώνετε το τηλέφωνό σας.

Λήψη: Κίνητρο για iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

9. Χρησιμοποιήστε το journaling ως εργαλείο αυτοσυμπόνιας: Εφαρμογή Worry Tree Anxiety Journal

Υπάρχουν πολλές καθοδηγούμενες εφαρμογές ημερολογίου αυτοφροντίδας, αλλά δοκιμάστε την εφαρμογή Worry Tree Anxiety Journal για να αντιμετωπίσετε την ανάγκη σας για αυτοσυμπόνια.

Αυτό το εργαλείο γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT) σας βοηθά να πιάσετε και να αμφισβητήσετε τις αρνητικές σκέψεις. Αντίθετα, η εφαρμογή σάς προτρέπει να εξετάσετε τυχόν μη βοηθητικά στυλ σκέψης που μπορεί να στηρίζουν τις ανησυχίες σας. Μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε «χρόνο ανησυχίας» στο ημερολόγιό σας, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε την υπόλοιπη ημέρα σας.

  Πώς να λάβετε έναν έλεγχο ιστορικού (Τέσσερις εύκολοι τρόποι)

Λήψη: Περιοδικό Ανησυχίας Δέντρου Ανησυχίας για iOS | WorryTree: Anxiety Relief CBT για Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

10. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές Mindfulness για να σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε την αυτοσυμπόνια

Ο ενσυνείδητος διαλογισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το μυαλό σας. Η παύση κάθε μέρας για να θυμάστε και να γιορτάζετε τα θετικά στη ζωή σας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη νοοτροπία σας. Τότε γίνεται ευκολότερο να εξαλείψεις αυτές τις περιττές ανησυχίες ότι δεν είσαι αρκετός.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά εξαιρετικά εργαλεία και πόρους για να διευκολύνετε τον διαλογισμό. Εφαρμογές όπως η εφαρμογή Insight Timer, η εφαρμογή διαλογισμού Calm ή η εξατομικευμένη προσέγγιση διαλογισμού της εφαρμογής Balance μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε να εξασκείτε την πειθαρχία με τα εισαγωγικά τους προγράμματα. Αντί να μένετε στις αρνητικές σας σκέψεις, χρησιμοποιήστε μια από αυτές τις εφαρμογές διαλογισμού για μια προσεκτική στιγμή εν κινήσει.

11. Χρησιμοποιήστε την άσκηση ως εργαλείο αυτοσυμπόνιας: Εφαρμογή Gentler Streak

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για αυτοεξυπηρέτηση από το να σηκώνεσαι και να κυκλοφορείς. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας κάνοντας όποια άσκηση σας αρέσει και σας κάνει να νιώθετε καλά. Αυτές οι ενδορφίνες θα σας βοηθήσουν να τονώσετε τη διάθεσή σας και να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας.

Η συμπονετική εφαρμογή για iOS Gentler Streak είναι ιδανική, καθώς γιορτάζει ακόμη και μικρές νίκες στη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης και σας επιτρέπει να χτίζετε τις ημέρες ανάπαυσης και τις ενεργές περιόδους αποκατάστασης. Έτσι, δεν θα νιώσετε άσχημα αν έχετε μια μέρα άδεια από τη ρουτίνα.

Η άσκηση είναι καλή τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα και μπορείτε επίσης να εξασκηθείτε στον διαλογισμό πεζοπορίας με αυτές τις εφαρμογές.

Λήψη: Gentler Streak για iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Ασκήστε την αυτοσυμπόνια για μια πιο ευτυχισμένη, πιο υγιή ζωή

Δεν θα κερδίσετε κανένα πραγματικό όφελος από το να μιλάτε συνεχώς για τον εαυτό σας. Ωστόσο, η εξάσκηση της αυτοσυμπόνιας θα σας οδηγήσει σε έναν πιο χαρούμενο, λιγότερο πιεσμένο, πιο ανθεκτικό τρόπο ζωής. Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να βρείτε πολλές πρακτικές στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε αυτές τις αρνητικές εσωτερικές φωνές.

Όλοι κάνουν λάθη και έχουν κακές μέρες, και πρέπει να θυμάστε ότι έχετε και εσείς αυτό το προνόμιο!