11 Εργαλεία CSV για μετατροπή, μορφοποίηση, επικύρωση και άλλα

Αναρωτιέστε τι είναι ένα αρχείο CSV ή αναζητάτε εργαλεία για να τα επεξεργαστείτε, να τα μετατρέψετε ή να τα μορφοποιήσετε; Ήρθατε στο σωστό μέρος καθώς παραθέτουμε τα καλύτερα εργαλεία για όλες τις ανάγκες σας που σχετίζονται με το CSV.

Ένα CSV (τιμές διαχωρισμένες με κόμμα) είναι ουσιαστικά ένα αρχείο κειμένου που περιέχει δεδομένα συνήθως από μια βάση δεδομένων και τα διαχωρίζει χρησιμοποιώντας κόμματα. Εάν ανοίξετε ένα αρχείο CSV χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Σημειωματάριο, ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να το καταλάβετε, αλλά είναι πολύ πιο επίπονο να το διαβάσετε από ένα φύλλο Excel. Λοιπόν, γιατί χρησιμοποιούμε αρχεία CSV παρά τις τόσο ήπιες δυνατότητες αναπαράστασης δεδομένων;

Μεγάλη απάντηση σύντομη? Δεν χρησιμοποιούμε απευθείας αρχεία CSV, αλλά έχουν τεράστια σημασία για τη διατήρηση και λειτουργία των βάσεων δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Δεν θα έχετε λογισμικό διαχείρισης βάσεων δεδομένων που να μην υποστηρίζει CSV, όλα χάρη στην απλή μορφή, την ελαφριά φύση και τις τεράστιες ικανότητες μεταφοράς δεδομένων. Όλα αυτά καθιστούν την CSV μια καθολική γλώσσα για τη μεταφορά δεδομένων μέσω βάσεων δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

Αν και τα CSV είναι υπέροχα, έχουμε ήδη αναφέρει τη μεγαλύτερη προειδοποίησή τους. είναι δύσκολο να διαβαστούν για έναν τακτικό χρήστη. Είναι προτιμότερο να μετατρέπετε, να μορφοποιείτε ή να επικυρώνετε τα αρχεία CSV σας μέσω εξειδικευμένων εργαλείων παρά μέσω ενός προγράμματος επεξεργασίας κειμένου.

Εδώ παραθέτουμε τα καλύτερα εργαλεία για όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με το CSV, μαζί με τα προνόμια και τα μειονεκτήματά τους:

CSV σε JSON

Όπως υποδηλώνει το όνομα, CSV σε JSON Το εργαλείο σάς επιτρέπει να μετατρέψετε τα αρχεία CSV σας σε JSON μέσω μιας πλούσιας σε χαρακτηριστικά και απλής διεπαφής χρήστη. Θα δείτε δύο μεγάλες ενότητες μόλις προσγειωθείτε στον ιστότοπό τους. το ένα για CSV και το άλλο για JSON. Μπορείτε να δείτε αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στο JSON ενώ τροποποιείτε το CSV χρησιμοποιώντας το πλαίσιο κειμένου CSV. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία CSV σας και να αποκτήσετε το JSON σε μορφή με δυνατότητα λήψης.

Έχετε μερικές βασικές επιλογές αλλαγής του διαχωριστικού, ανάλυσης αριθμών, ανάλυσης JSON και προσαρμογής της εξόδου ως Arrays, Hash ή Minify. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Flatfile για να ενσωματώσετε τις λειτουργίες του εργαλείου CSV σε JSON μέσα σε μια εφαρμογή Ιστού.

CSV Lint

Τα αρχεία CSV περιέχουν συνήθως μεγάλες ποσότητες δεδομένων και θα πρέπει πάντα να τα επικυρώνετε πριν τα τροφοδοτήσετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Το βοηθητικό πρόγραμμα που βασίζεται στον ιστό σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό με το γρήγορο και απλό εργαλείο επικύρωσης CSV.

Μπορείτε είτε να ανεβάσετε τα αρχεία σας μέσω του ιστότοπού τους είτε να προσθέσετε συνδέσμους στο σχήμα που περιγράφει τα περιεχόμενα του αρχείου CSV σας. CSV Lint εκτελεί διεξοδικές δοκιμές στα αρχεία σας και εμφανίζει μια εκτενή αναφορά, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιήσεων και δομικών προβλημάτων.

  Δημιουργήστε κείμενα Strike Through, Upside Down, Small και Wide Spaced

Παρατηρήστε πώς η πλατφόρμα εντόπισε πιθανά σφάλματα στο αρχείο CSV και στη συνέχεια το ανέφερε αναλυτικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το CSV Lint Webservice API για να ενσωματώσετε τις λειτουργίες αυτού του εργαλείου στην εφαρμογή Ιστού σας.

UltraEdit

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα CSV είναι δυσκίνητα στην ανάγνωση και την κατανόηση κυρίως λόγω της εκτεταμένης αναπαράστασης των δεδομένων. Το σταθερό πλάτος είναι μια άλλη μορφή αρχείου που βασίζεται σε κείμενο, η οποία στοχεύει να αποφορτίσει ένα αρχείο CSV διατηρώντας σταθερή απόσταση μεταξύ των στηλών. ο UltraEdit Το εργαλείο σάς επιτρέπει να μετατρέψετε τα αρχεία CSV σας σε μορφή σταθερού πλάτους ή το αντίστροφο μέσω ενός διαδραστικού και ανταποκρινόμενου UI.

Το UltraEdit μπορεί εύκολα να τροποποιήσει αρχεία με χιλιάδες ή και εκατομμύρια σημεία δεδομένων και να εμφανίσει τα αποτελέσματα μέσα σε δευτερόλεπτα. Έχετε μερικές χρήσιμες επιλογές για να σαρώσετε αυτόματα ολόκληρο το αρχείο και να προσδιορίσετε τα πλάτη των πεδίων. Επιπλέον, μπορείτε να τροποποιήσετε τα πλάτη των πεδίων διαχωριστικών χαρακτήρων ή να επιλέξετε να αγνοήσετε τους χαρακτήρες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Κιτ CSV

Όλα τα εργαλεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα ήταν είτε ιστότοπος είτε εφαρμογή με δυνατότητα λήψης, αλλά όχι Κιτ CSV. Το CSV Kit είναι μια σουίτα εργαλείων γραμμής εντολών ειδικά προσαρμοσμένα για να φέρουν όλα τα βοηθητικά προγράμματα CSV κάτω από μια στέγη.

Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το CSV Kit χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών:

sudo pip install csvkit

Μερικές χρήσιμες εντολές για αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα:

Μετατροπή του Excel σε CSV:

in2csv data.xls > data.csv

Μετατροπή JSON σε CSV:

in2csv data.json > data.csv

Εισαγωγή στο PostgreSQL:

csvsql --db postgresql:///database --insert data.csv

Μετατροπή CSV

Έχετε βαρεθεί τα εργαλεία που σας επιτρέπουν να κάνετε μόνο έναν συγκεκριμένο τύπο μετατροπής; Γιατί να επιλέξετε διαφορετικές πλατφόρμες για κάθε μετατροπή όταν το έχετε Μετατροπή CSV στη διάσωσή σας. Απλώς για αναφορά, έχετε την επιλογή να μετατρέψετε αρχεία σταθερού πλάτους, GeoJSON, HTML, JSON, KML, SQL, XML και ακόμη και YAML σε και από αρχεία CSV.

Όχι μόνο μετατροπές, αλλά λαμβάνετε επίσης πρόγραμμα προβολής, πρόγραμμα επεξεργασίας και μια εξαιρετική σειρά εργαλείων εξαγωγής για εξαγωγή CSV από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις URL. Το εργαλείο προτύπου CSV είναι μια άλλη εξαιρετική προσθήκη σε αυτήν την πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αποτελέσματα με βάση ένα καθορισμένο πρότυπο. Επιπλέον, το εργαλείο EDA και η εξαγωγή μέσω της δυνατότητας RegEx το καθιστούν μια εκπληκτική προσφορά.

XSV από το Burnt Sushi

XSV είναι ένα άλλο αξιόλογο βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να εκτελείτε με ευκολία λειτουργίες ευρετηρίασης, κοπής, ανάλυσης, διαχωρισμού και σύνδεσης στα αρχεία CSV σας. Οι απλές εντολές για την εκτέλεση σύνθετων λειτουργιών είναι το μεγαλύτερο USP του εργαλείου XSV. Ακολουθούν μερικές από τις χρήσιμες εντολές σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα με τις λειτουργίες τους:

  Μπορείτε να έχετε πολλούς λογαριασμούς Robinhood;

Cat – Η εντολή cat συνενώνει αρχεία CSV ανά γραμμές ή στήλες.

Count – Όπως υποδηλώνει το όνομα, μετράει τον αριθμό των σειρών στο αρχείο CSV σας.

Συχνότητα – Η δημιουργία ενός πίνακα συχνοτήτων με μη αυτόματο τρόπο φαίνεται σαν ταλαιπωρία, αλλά όχι όταν έχετε την εντολή συχνότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες συχνοτήτων για κάθε στήλη χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή.

Αντίστροφη – Αυτό σας βοηθά να αντιστρέψετε τη σειρά όλων των σειρών στα δεδομένα CSV.

Αναρωτιέστε πώς να εγκαταστήσετε το εργαλείο XSV στο μηχάνημά σας; Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση στο macOS Homebrew:

brew install xsv

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για macOS MacPorts:

sudo port install xsv

Σύγχρονο CSV

Η χρήση βοηθητικών προγραμμάτων της γραμμής εντολών ή ενός εργαλείου που βασίζεται σε ιστότοπο είναι εντάξει, αλλά ένα τεράστιο μέρος των χρηστών αγαπά την εμπειρία υπολογιστικού φύλλου. Σύγχρονο CSV κάνει ακριβώς αυτό, επιτρέποντάς σας να τροποποιήσετε τα αρχεία CSV σας σε Windows, Mac και Linux με μια εμπειρία που μοιάζει με υπολογιστικό φύλλο. Η εμπειρία επεξεργασίας είναι παρόμοια με το Excel και το φύλλο Google με όλες τις λειτουργίες που βασίζονται σε GUI ανέπαφες.

Το καλύτερο μέρος εδώ είναι η υποστήριξη για πολλές σειρές και στήλες για κάθε λειτουργία. Επιπλέον, λαμβάνετε επίσης μοναδικές συντομεύσεις πληκτρολογίου για σχεδόν κάθε λειτουργία που εκτελείτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Modern CSV. Ένα άλλο μεγάλο USP αυτού του βοηθητικού προγράμματος είναι ότι υποστηρίζει μεγάλες ποσότητες δεδομένων ενώ εκτελεί απρόσκοπτα όλες τις λειτουργίες.

Γίνετε CSV

Όπως το Convert CSV, Γίνετε CSV είναι προσαρμοσμένο για να υποστηρίζει διάφορες μετατροπές με επίκεντρο τα CSV. Το Be CSV είναι ένα πολυλειτουργικό εργαλείο που διαθέτει σχεδόν όλες τις σημαντικές μετατροπές που σχετίζονται με αρχεία CSV. Για αρχή, μπορείτε να μετατρέψετε τα CSV σας σε Πίνακες, Γραμμές, KML, XML, YAML, TXT και πολλά άλλα. Η μετατροπή CSV σε πίνακες ή γραμμές HTML είναι μια δουλειά-μαμούθ αν γίνει χειροκίνητα, αλλά το βοηθητικό πρόγραμμα Be CSV λειτουργεί σαν γούρι.

Το βοηθητικό πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης τη μετατροπή προς τα πίσω από πίνακες, XML, YAML, JSON, SQL και άλλα σε CSV. Υπάρχουν μερικά εύχρηστα εργαλεία όπως η προβολή CSV και το εργαλείο μεταφοράς επίσης. Το εργαλείο προβολής μπορεί να ταξινομήσει και να αλλάξει το μέγεθος των στηλών, μεταξύ άλλων βολικών λειτουργιών.

Εξερεύνηση CSV

Έχουμε παρουσιάσει πολλά εξαιρετικά εργαλεία επεξεργασίας CSV σε αυτήν τη λίστα, αλλά το CSV ExploreΤο r είναι ένα σημείο πάνω από όλα αυτά όσον αφορά την απλότητα και την αποτελεσματικότητα. Η εξαιρετικά απλή διεπαφή χρήστη με τη δυνατότητα εκτέλεσης σύνθετων λειτουργιών σε εκατομμύρια σειρές το καθιστά ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας CSV που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε. Ναι καλά ακούσατε! Το εργαλείο CSV Explorer μπορεί να χειριστεί έως και ένα εκατομμύριο σειρές από ένα μόνο CSV και να εκτελέσει απρόσκοπτα κάθε λειτουργία του βιβλίου.

  Πώς να αποθηκεύσετε αντικείμενα Google Slides ως εικόνες

Η άλλη εξαιρετική προσφορά του CSV Explorer είναι η απλότητά του. μπορείτε να κάνετε αναζήτηση, φιλτράρισμα, αναζήτηση και χειρισμό δεδομένων ακόμα και όταν έχετε στη διάθεσή σας ένα εκατομμύριο σειρές. Επιπλέον, μπορείτε να σχεδιάσετε δεδομένα και γραφήματα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα CSV ή να εξαγάγετε τα δεδομένα σε άλλο λογισμικό υπολογιστικών φύλλων όπως το Excel.

Εισαγωγέας CSV

Είστε κάτοχος μιας εφαρμογής Ιστού και σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια επιλογή εισαγωγής CSV σε αυτήν; Εισαγωγέας CSV μπορεί απλώς να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς, χάρη στην τέλεια εμπειρία μεταφόρτωσης που εξυπηρετεί τους χρήστες. Η δημιουργία ενός προσαρμοσμένου εισαγωγέα CSV είναι αρκετή ταλαιπωρία για μια σημαντικά μικρή λειτουργικότητα. Επιπλέον, η διατήρηση του κώδικα που χειρίζεται τεχνικά ζητήματα παρέχοντας μια αξιοπρεπή εμπειρία χρήστη είναι πράγματα που φοβούνται κάθε προγραμματιστής εφαρμογών.

Το CSV Importers σάς επιτρέπει να προσθέτετε τη λειτουργικότητα εισαγωγής στην εφαρμογή σας χωρίς προβλήματα. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να γνωρίζετε τις τεχνικές λεπτομέρειες της σύνταξης ενός κώδικα για να χρησιμοποιήσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα No-Code. Η τελική υλοποίηση λειτουργεί σε μια απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων. αφήστε τους χρήστες να επιλέξουν ένα αρχείο, να χαρτογραφήσουν τις στήλες, να επικυρώσουν τα δεδομένα και να υποβάλουν. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τους κανόνες επαλήθευσης και να ορίσετε το μοντέλο δεδομένων ανάλογα με την άνεσή σας.

Μετατροπέας CSV από τη σύγκριση κειμένου

Μετατροπέας CSV είναι μια εφαρμογή Ιστού που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα αρχεία CSV σας σε άλλες μορφές. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα υποστηρίζει όλες τις κύριες μορφές όπως TSV, SQL, GeoJSON, JSON, Text, HTML, Markdown και άλλα. Μπορείτε να επιλέξετε είτε να ανεβάσετε, να επικολλήσετε ή να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL στα αρχεία CSV σας στη διεπαφή χρήστη του ιστότοπου. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε το αρχείο εισόδου CSV και το αρχείο εξόδου σύμφωνα με τις κατάλληλες επιλογές.

Το καλύτερο μέρος του βοηθητικού προγράμματος είναι ότι δεν αποθηκεύει ποτέ τα δεδομένα σας μετά από μια επιτυχημένη μετατροπή. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κοινή χρήση των αρχείων που έχουν μετατραπεί απευθείας μέσω αυτού του βοηθητικού προγράμματος, αλλά να θυμάστε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα αντίγραφο του αρχείου σας στους διακομιστές του Text Compare.

συμπέρασμα

Όντας η καρδιά πολλών βάσεων δεδομένων παγκοσμίως, το CSV είναι μια αρκετά δημοφιλής μορφή αποθήκευσης δεδομένων. Το παραπάνω άρθρο μοιράζεται μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που σας επιτρέπουν να μετατρέπετε, να μορφοποιείτε και να επικυρώνετε τα αρχεία σας CSV με ευκολία. Επιπλέον, εργαλεία όπως το CSV Importer σάς επιτρέπουν να εφαρμόσετε τη λειτουργικότητα εισαγωγής στις εφαρμογές ιστού σας.

Τώρα μπορείτε να δείτε τα Εργαλεία JSON για ανάλυση, μορφοποίηση και επικύρωση.