11 επεκτάσεις Chrome για εστίαση στην εργασία και κατάργηση περισπασμών

Αποτρέψτε τους περισπασμούς στο διαδίκτυο από το να τραβήξουν την προσοχή σας και να επηρεάσουν την παραγωγικότητά σας με τη βοήθεια των επεκτάσεων του Chrome.

Το να αποσπάται η προσοχή από το έργο υψίστης σημασίας είναι η ανθρώπινη φύση. Αυτό ήταν από την αρχή του χρόνου. Ως αποτέλεσμα, αυτή η απόσπαση της προσοχής επηρεάζει την καθημερινή σας παραγωγικότητα. Σε αυτή τη σύγχρονη εποχή, οι προοδευτικές τεχνολογίες συμβάλλουν πολύ στο να σας κάνουν τον τέλειο εργαζόμενο. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός περισπασμών έχει έρθει επίσης στο προσκήνιο.

Ένα μόνο λάθος κλικ μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από μια παραγωγική συνεδρία και να σπαταλήσει τα πολύτιμα λεπτά σας. Αυτό συμβαίνει γιατί μπαίνεις σε ένα ατελείωτο διαδίκτυο που μπορεί να μουδιάσει το μυαλό. Και μόλις αποσπαστείτε από τη δουλειά σας, δεν φαίνεται εύκολο να ανακτήσετε αυτή τη χαμένη συγκέντρωση.

Αυτό το είδος απόσπασης της προσοχής φαίνεται πολύ πιο αποτελεσματικό όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως όταν δεν έχετε κανέναν να σας επιβλέπει. Ένα ζευγάρι παπούτσια που εμφανίζονται σε μια ιστοσελίδα ή μια πεντανόστιμη προσφορά πίτσας που επισημαίνεται στην πλαϊνή γραμμή αποσπούν την προσοχή.

Και μόλις αποσπαστείτε, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, σας παίρνει γύρω 23 λεπτά για να ανακτήσετε την εστίαση στο έργο σας. Όποιο κι αν είναι το περιβάλλον εργασίας, το Google Chrome είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού παγκοσμίως. Εάν το άνοιγμα μιας καρτέλας στο Chrome μπορεί να προκαλέσει απόσπαση της προσοχής, ταυτόχρονα προσφέρει πολλές χρήσιμες επεκτάσεις. Αυτές οι επεκτάσεις μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους περισπασμούς και να σας ενθαρρύνουν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

Ας εξερευνήσουμε τέτοιες εξαιρετικές επεκτάσεις Chrome.

Ορμή

Ορμή είναι μια υπέροχη επέκταση χρωμίου που σας βοηθά να μετατρέψετε τη νέα σας καρτέλα σε έναν εμπνευσμένο πίνακα ελέγχου.

Ο εμπνευσμένος πίνακας ελέγχου σας θα περιλαμβάνει τις καθημερινές σας δραστηριότητες εστίασης, τη λίστα υποχρεώσεων, συνδέσμους και σελιδοδείκτες και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα πράγματα θα σας εμποδίσουν να αποσπάσετε την προσοχή και θα σας κρατήσουν κίνητρο όλη την ημέρα. Αυτό είναι ένα δωρεάν πρόσθετο Chrome που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Chrome.

  Μεταδώστε τη ροή YouTube, Twitter και Reddit στο Chromecast [Android]

Noisli

Noisli είναι μια μοναδική επέκταση χρωμίου που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ήρεμοι και χαλαροί ενώ παραμένετε συγκεντρωμένοι. Σας δίνει τη δυνατότητα να κρύψετε ενοχλητικούς ήχους και να ακούσετε χαλαρωτικούς ήχους που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητά σας.

Έρχεται με μια βιβλιοθήκη ήχων υψηλής ποιότητας που μπορείτε να αναμίξετε και να επιμεληθείτε μια λίστα αναπαραγωγής που σας ενδιαφέρει. Το Noisli σάς επιτρέπει να εργάζεστε σε περιόδους σύνδεσης χρησιμοποιώντας το χρονόμετρο του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου χωρίς περισπασμούς για εργασία.

Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν για να αρχίσετε να απολαμβάνετε τις διάφορες δυνατότητες του Noisli.

Ώρα διάσωσης

Αν ψάχνετε για ένα ειδικό εργαλείο για να σας κρατά σε εγρήγορση και κίνητρο, πηγαίνετε στο Rescue Time. Είναι ένα λογισμικό διαχείρισης χρόνου που σας επιτρέπει να εργάζεστε με βάση έναν καθημερινό στόχο εστίασης. Καθώς εργάζεστε στο σύστημά σας, παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας.

Η επέκταση Chrome του Rescue Time παρακολουθεί τι εργάζεστε και σας ειδοποιεί να παραμείνετε συγκεντρωμένοι με αδιάκοπες προσπάθειες. Παρακολουθεί αυτόματα εάν χάνετε την εστίασή σας ή αντιμετωπίζετε πάρα πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

Σας βοηθά επίσης εμποδίζοντας τους σημαντικούς περισπασμούς σας και έτσι προσφέρει αναφορές για την εστίασή σας.

OneTab

Μερικές φορές το άνοιγμα πάρα πολλών καρτελών του Chrome αποσπά την προσοχή. Επειδή με πάρα πολλές καρτέλες, η εναλλαγή μεταξύ των άμεσα απαιτούμενων καρτελών γίνεται ακατάστατη. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, OneTab μπαίνει στο παιχνίδι.

OneTab σας επιτρέπει να μετατρέψετε όλες τις καρτέλες σας σε λίστα. Κάθε φορά που χρειάζεται να ανοίξετε ξανά τις καρτέλες, μπορείτε να τις επαναφέρετε μεμονωμένα και ταυτόχρονα.

Εκτός από την αύξηση της αποτελεσματικότητας, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα αυτού είναι ότι εξοικονομεί περίπου το 95% της μνήμης σας. Αυτή η επέκταση Chrome είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.

  Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία και το θέμα στο Google Chromebook σας

Κερδίστε την Ημέρα

Κερδίστε την Ημέρα είναι ένα άλλο καλό εργαλείο εστίασης που έρχεται με τη μορφή α Επέκταση Chrome. Σας επιτρέπει να θέσετε τους καθημερινούς σας στόχους. Με βάση αυτούς τους στόχους, παρακολουθεί τις καθημερινές σας δραστηριότητες και τις συνήθειες χρήσης του Διαδικτύου. Στη συνέχεια σας ειδοποιεί στέλνοντας αναφορές εστίασης.

Το Win the Day σας υπενθυμίζει τους καθημερινούς σας στόχους και έτσι σας κρατά συγκεντρωμένους στην επίτευξή τους. Η λειτουργία εστίασής του σάς επιτρέπει να αποκλείετε τους κύριους περισπασμούς και να παραμένετε παραγωγικοί όλη την ημέρα.

Χρόνος παρακολούθησης

Χρόνος παρακολούθησης, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα λογισμικό παρακολούθησης χρόνου που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την παραγωγικότητα της ομάδας σας. Διάφοροι οργανισμοί όλων των μεγεθών χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του εργατικού τους δυναμικού.

Σας παρέχει πλήρη αρχεία σχετικά με τον αριθμό των ωρών που εργάστηκαν τα μέλη της ομάδας σας. Δεν περιορίζεται στην παρακολούθηση χρόνου. Είναι μια ενιαία λύση για τις ανάγκες σας για προϋπολογισμό έργου, τιμολόγηση, μισθοδοσία κ.λπ.

Παρακολούθηση της επέκτασης Chrome του Time σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την ομάδα σας σε πραγματικό χρόνο και να μετράτε την παραγωγικότητά της.

Δάσος

Forest App είναι μια εφαρμογή εστίασης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας αποτρέπει από την υπερβολική χρήση του smartphone σας. Εάν είστε εθισμένος στα smartphone και αυτή η συνήθεια εμποδίζει την εργασία σας, η εφαρμογή Forest μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Τονίζει το σύνθημά του, «Μείνε συγκεντρωμένος, είσαι παρών». Αυτό το tagline παρακινεί τον καθένα προς τη δουλειά του. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να ορίσετε όρια στη χρήση του smartphone σας.

StayFocusd

Εάν θέλετε να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το άνοιγμα περιττών συνδέσμων και τοποθεσιών στον Ιστό, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε StayFocusd. Περιορίζει τον χρόνο που χάνετε επισκεπτόμενοι συνδέσμους που χάνουν χρόνο.

  Πώς να μεταδώσετε δωρεάν τα επεισόδια του South Park στο Chromecast

Μόλις χρησιμοποιήσετε όλο τον εκχωρημένο χρόνο, οι αποκλεισμένοι ιστότοποι παραμένουν απρόσιτοι για όλη την ημέρα. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επέκταση εστίασης, μπορείτε να αποκλείσετε συγκεκριμένους ιστότοπους, συγκεκριμένους υποτομείς, συγκεκριμένες σελίδες, συγκεκριμένες διαδρομές και πολλά άλλα.

BlockSite

BlockSite σας βοηθά να διατηρήσετε την εστίασή σας στην εργασία σας, επιτρέποντάς σας να αποκλείσετε τις εφαρμογές ή τους ιστότοπους που προκαλούν απόσπαση της προσοχής. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για επαγγελματίες αλλά και για φοιτητές. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβασή σας στον Ιστό και το περιεχόμενο περιήγησής σας.

Σας επιτρέπει να ορίζετε τους καθημερινούς σας στόχους και να διατηρείτε την εστίασή σας σε αυτούς τους στόχους. Μπορείτε να κάνετε λήψη BlockSite δωρεάν και ελέγξτε το χρόνο σας αποτελεσματικά.

BeTimeFul

Εάν, ενώ εργάζεστε, επιδίδεστε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ένα newsfeed συχνά σπαταλά τον χρόνο σας, BeTimeFul μπορώ να βοηθήσω.

Μπορεί να σας βοηθήσει αφαιρώντας όλους τους περισπασμούς και να διατηρήσετε την εστίασή σας στη δουλειά. ο Επέκταση BeTimeful Chrome λειτουργεί ως αποκλεισμός διαφημίσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μειώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Youtube ή παρόμοιους περισπασμούς αφαιρώντας τις ειδήσεις.

PomoDone App

PomoDone App σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδο του τρέχοντος έργου σας. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, μπορείτε να συνδέσετε την υπηρεσία διαχείρισης εργασιών με το PomoDoneApp και να απολαμβάνετε άμεσα όλα τα πλεονεκτήματά της.

Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τον χρόνο που ξοδεύετε στις εργασίες σας. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε εργασίες απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας χρησιμοποιώντας το PomoDone Επέκταση Chrome.

συμπέρασμα

Εάν μπορείτε να κερδίσετε αυτούς τους περισπασμούς, θα είστε σε θέση να εργαστείτε πολύ πιο παραγωγικά από ποτέ. Έτσι, αν βρεθείτε παγιδευμένοι σε τέτοιους περισπασμούς στο διαδίκτυο, δοκιμάστε οποιαδήποτε από αυτές τις επεκτάσεις χρωμίου εστίασης. Αυτά θα σας βοηθήσουν θαυμάσια στο να σας επαναφέρουν στην πορεία.

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη αυτών των επεκτάσεων Chrome για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα.