11 εκπληκτικοί πόροι iOS για να σας κάνουν καλύτερο προγραμματιστή εφαρμογών

Δεν πιστεύετε ότι έχει γίνει πρόκληση να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών κινητών εν μέσω της εισροής εφαρμογών στην αγορά;

Από το τέταρτο τέταρτο του 2019, υπάρχουν 2,57 εκατομμύρια εφαρμογές Android και 1,84 εκατομμύρια εφαρμογές για iOS. Το 2018, τα συνολικά έσοδα από λήψεις εφαρμογών για κινητά, διαφημίσεις και αγορές εντός εφαρμογής ήταν 365,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2023, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να φθάσει τα 935,2 $, που υποδηλώνει ένα σημαντικό άλμα κατά σχεδόν 2,7Χ.

Δεδομένου όμως πόσο έχει υπερβεί η διείσδυση του Διαδικτύου για κινητά τα μισα του παγκόσμιου πληθυσμού, αυτές οι στατιστικές δεν προκαλούν καθόλου έκπληξη.

Οι καταναλωτές εξακολουθούν να κατεβάζουν εφαρμογές για κινητά, παρόλο που το παγκόσμιο ποσοστό απεγκατάστασης μετά από 30 ημέρες είναι 28%.

Αυτό δείχνει ότι, παρόλο που οι εφαρμογές για κινητά είναι δημοφιλείς, δεν αρκεί να ξεκινήσετε απλώς μία πια. Αντίθετα, η επιτυχία της εφαρμογής εξαρτάται από το πόσο καλά έχει αναπτυχθεί, διατεθεί στην αγορά και ενημερώθηκε. Και σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη εφαρμογών iOS.

Οι εφαρμογές iOS παίρνουν την τούρτα

Μιλώντας για το iOS, το Apple Store είναι το δεύτερο κορυφαίο κατάστημα εφαρμογών για κινητά στον κόσμο, το οποίο θα περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια εφαρμογές – συμπεριλαμβανομένων και iPhone και iPad – μέχρι το τέλος του 2020. Εξάλλου, πέρυσι, το App Store της Apple ήταν το #1 οι ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας περισσότερες πωλήσεις από το Google Play.

Από τότε που ο τεχνολογικός γίγαντας άνοιξε τις πόρτες του App Store του, ο αριθμός των προγραμματιστών από όλο τον κόσμο που προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτήν την προσοδοφόρα ευκαιρία έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με Μισθολογικη κλιμακα, οι προγραμματιστές iOS με εμπειρία πέντε ετών κερδίζουν 100.000 $ κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ, από το 2020. Ενώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούν να κερδίσουν 36.000 £. Στην Ινδία, ο μέσος μισθός ενός φρέσκου είναι 6.56.000 INR.

Οι αριθμοί είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η ανάπτυξη εφαρμογών μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιρίες υψηλών πληρωμών – οπουδήποτε στον κόσμο. Επομένως, εάν είστε προγραμματιστής που θέλει να ξεκινήσει να αναπτύσσει μια εφαρμογή για κινητά iOS ή να αναβαθμίσει τον εαυτό σας, αυτοί οι πόροι ανάπτυξης εφαρμογών iOS δεν θα σας απογοητεύσουν.

  Πώς να ενημερώσετε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS

Apple Developer

Ψηφιακός πόρος

Αν θέλετε να μάθετε γρήγορα τα σχοινιά της ανάπτυξης iOS, τότε Προγραμματιστής είναι κατάλληλο για εσάς. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια πηγή ψηφιακής μελέτης που προσφέρεται από την ίδια την Apple. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του προγραμματιστή περιστρέφεται γύρω από την ανάπτυξη iOS, το Xcode, το Swift, τους οδηγούς προγραμματισμού και τις παρουσιάσεις.

Μπορείτε να κάνετε γρήγορα κλικ στους συνδέσμους και να βρείτε πόρους σε κάθε πλατφόρμα της Apple, όπως MacBook, iPhone, iPad, Apple Watch και Apple TV. Επιπλέον, ο πόρος ανοίγει δρόμους για τη σύνδεση με άλλους προγραμματιστές της Apple και την ανταλλαγή γνώσεων.

LinkedIn Learning

Το LinkedIn είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα για διαδικτυακή μάθηση. Προσφέρει μια εξαντλητική λίστα μαθημάτων για Ανάπτυξη εφαρμογών iOS. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά –ανάλογα με την εξειδίκευσή σας– και να μάθετε με τον δικό σας ρυθμό από εύχρηστες διαλέξεις βίντεο.

Εκτός από την ανάπτυξη, τον εντοπισμό σφαλμάτων και την ανάπτυξη εφαρμογών στο Objective-C, εξερευνήστε μοτίβα σχεδίασης, οδηγίες κωδικοποίησης και βασικές έννοιες που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών, όπως το storyboard, το μοντέλο-προβολή-ελεγκτής και η ανάθεση.

Άλλωστε κάποιοι LinkedIn Learning Τα μαθήματα προσφέρουν μια λίστα ελέγχου για την επιτυχή υποβολή της εφαρμογής στο App Store. Η τιμή για κάθε μάθημα στην πλατφόρμα ποικίλλει, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτά που σας αρέσουν καλύτερα.

Υπερχείλιση στοίβας

Διαδικτυακή κοινότητα

Δεν είναι ιστότοπος εκμάθησης, αλλά είναι ένας εξαιρετικός πόρος για την εκμάθηση της ανάπτυξης εφαρμογών iOS, εάν είστε απλώς αρχάριοι. Υπερχείλιση στοίβας λειτουργεί περισσότερο σαν μια κοινότητα Q & A που επικεντρώνεται στον προγραμματισμό γενικά και σας επιτρέπει επίσης να συνδεθείτε με άλλους προγραμματιστές.

Μπορείτε ακόμη να περιηγηθείτε σε λύσεις κώδικα και αποσπάσματα για να επιλύσετε τακτικά προβλήματα προγραμματισμού. Εάν αντιμετωπίζετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση σε αυτό αμέσως σε κανένα από τα σεμινάρια, τότε το Stack Overflow είναι ο ιστότοπός σας.

Ανάπτυξη εφαρμογών για iOS

Μάθημα Apple Podcast

Το δωρεάν μάθημα βίντεο έχει σχεδιαστεί από το Stanford’s School of Engineering και διευθύνεται από τον Paul Hegarty. Διαθέσιμο για προβολή στα Apple Podcastsτο μάθημα προσφέρει τεράστια αξία σε προγραμματιστές που θέλουν να ξεκινήσουν από τα βασικά της δημιουργίας εφαρμογών για προϊόντα Apple.

Μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε τα API και τα εργαλεία του iPhone, όπως το Interface Builder and Instruments και το Xcode, να διαχειρίζεστε τη μνήμη εφαρμογών, να σχεδιάζετε διεπαφή χρήστη χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πολλαπλής αφής και να δημιουργείτε ένα αντικειμενοστραφή σχέδιο χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο μοντέλου-προβολή-ελεγκτή.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το "Press Home to Unlock" στη συσκευή σας iOS 10

Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε σε βίντεο και διαφάνειες διαλέξεων για να μάθετε με τον δικό σας ρυθμό.

Εκμάθηση Geeky Lemon Xcode

Μάθημα Apple Podcast

Το Geeky Lemon είναι άριστα πληρωμένο πόρος για να μάθετε να δημιουργείτε iPhone, iPad, iPod σε Apple Watch και Apple TV. Τα σεμινάρια Xcode θα σας καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα και θα σας διδάξουν πόσο εύκολο είναι να αντιγράψετε/επικολλήσετε τους κωδικούς.

Περιέχουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τη δημιουργία έργων, την απαραίτητη κωδικοποίηση, την οπτική ανάπτυξη και πολλά άλλα. Τα σεμινάρια είναι σε βάθος και εύκολο να ακολουθηθούν χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Xcode εκείνη την εποχή.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το πλήρες φάσμα των μαθημάτων τους εδώ.

Ιστολόγιο Ray Wenderlich

Διαδικτυακή κοινότητα

Αυτό blog είναι μια δεξαμενή με πάνω από 3.000 διαδικτυακά σεμινάρια υψηλής ποιότητας που βοηθούν τους αρχάριους να μάθουν γρήγορα την ανάπτυξη iOS. Μπορείτε να βρείτε μαθήματα για τα πιο απαιτητικά θέματα που σχετίζονται με το iOS, την ανάπτυξη εφαρμογών και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες επεξηγημένα με σαφήνεια.

Από βίντεο και podcast μέχρι γραπτό περιεχόμενο – υπάρχει κάτι για όλους στο ιστολόγιο Ray Wenderlich. Υπάρχει επίσης ένα φόρουμ για τους μαθητές για να συζητήσουν την ανάπτυξη του iPhone, να επιλύσουν όποια ζητήματα μπορεί να έχουν σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών και να συνδεθούν με συμφοιτητές και ειδικούς.

Μάθημα προγραμματιστών iOS 11 & Swift

Μάθημα Udemy

Δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριος, προγραμματιστής ή επαγγελματίας προγραμματιστής, αυτό το 34ωρο αυστηρό Μάθημα Udemy σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών iOS. Αποτελούμενο από 250 διαδικτυακές διαλέξεις, είναι μια πλήρης εργαλειοθήκη για όποιον θέλει να σχεδιάσει εφαρμογές όπως το iOS 11, το ARKit, το Depth Photo API και το Swift 4.

Το μάθημα αγγίζει τα βασικά του Xcode9 και του Swift 4 και στη συνέχεια ρίχνει φως στις προηγμένες λειτουργίες του iOS και σας διδάσκει επίσης να κλωνοποιείτε δημοφιλείς διαδραστικές εφαρμογές όπως το Instagram, το Tinder, το Uber και το Snapchat.

Στο τέλος κάθε διάλεξης είναι μια πρόκληση για τους μαθητές να ολοκληρώσουν. Όποιες ισχυρές στρατηγικές για τη χρήση του iOS 11 διδάσκονται στο μάθημα μπορούν να ενσωματωθούν γρήγορα σε πραγματικά έργα. Δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί λογισμικό επί πληρωμή. Η κωδικοποίηση διδάσκεται στο XCode9, το οποίο είναι δωρεάν.

iOS 11 Βασικές αρχές

Μάθημα PluralSight

Συχνά αποκαλούμενο Netflix για προγραμματιστές λογισμικού, το PluralSight διαθέτει περισσότερα από 5000 μαθήματα για την ανάπτυξη εφαρμογών iOS. Ένα από τα πιο δημοφιλή ονομάζεται iOS 11 Βασικές αρχέςτο οποίο θα σας βάλει σε λειτουργία σε Swift 4 και Xcode 9 για να δημιουργήσετε εφαρμογές iOS 11 με προσαρμοστικές διεπαφές χρήστη.

  Πού είναι η αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11;

Από τη διαχείριση έργων iOS και δομικών στοιχείων για τις εφαρμογές μέχρι την κατανόηση των επιλογών πλοήγησης, το μάθημα ενημερώνει για τις πιο πρόσφατες βέλτιστες πρακτικές στην αρχιτεκτονική του iOS. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάθημα με $299.

Ωστόσο, εάν διστάζετε να επενδύσετε εκ των προτέρων, εγγραφείτε στη δοκιμή 10 ημερών του και παρακολουθήστε δωρεάν 200 ώρες περιεχομένου.

Το Εγχειρίδιο που λείπει

Βιβλίο τσέπης

Εάν έχετε κατακτήσει την πλατφόρμα iOS και γνωρίζετε το Swift σαν την άκρη του χεριού σας, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε την εφαρμογή σας για το App Store. Ναι, η σωστή κωδικοποίηση είναι απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής. Ωστόσο, δεν είναι αυτό.

Πρέπει να κατανοήσετε την επωνυμία και τη σχεδίαση, το κοινό-στόχο σας και τις βασικές αρχές της κυκλοφορίας μιας εφαρμογής για να μπορέσετε να υποβάλετε στο App Store. Αν θέλετε σοβαρά να δημοσιεύσετε μια εφαρμογή, αυτό το βιβλίο θα σας γεμίσει με πράγματα που δεν πιστεύατε ότι έπρεπε να γνωρίζετε.

Μοτίβα σχεδίασης κακάο

Βιβλίο τσέπης

Το βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 2009, εξακολουθεί να κατέχει εξέχουσα θέση επειδή έχει πολλές πληροφορίες για προγραμματιστές iOS, ειδικά όσους εργάζονται σε macOS. Ωστόσο, το Cocoa Design Patterns δεν είναι ένα βιβλίο για ερασιτέχνες.

Ξεκινά με ένα κεφάλαιο για το μοτίβο Model-View-Controller και ανεβάζει το ρυθμό από εκεί. Μην περιμένετε να γεμίσετε με κάθε τεχνική. Αλλά αν έχετε κάποια εμπειρία στον προγραμματισμό iOS, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας με τρόπους που δεν φανταζόσασταν.

Τυλίγοντας

Το να μπορείτε να αναπτύξετε μια εφαρμογή και να τη δημοσιεύσετε στο κατάστημα της Apple είναι πράγματι επιβράβευση. Επομένως, δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριος ή έμπειρος προγραμματιστής εφαρμογών iOS. Αν έχετε μια ιδέα και θέλετε να την κάνετε πραγματικότητα, αναβαθμίστε τις δεξιότητές σας με οποιοδήποτε από αυτά τα μαθήματα.

Επιπλέον, οι τεχνικές γνώσεις σας θα σας προσφέρουν πάντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Επομένως, μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να πάει και συνεχίστε να μαθαίνετε. Και αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε για το μάθημα, επικοινωνήστε με έναν ειδικό προγραμματιστή εφαρμογών iOS για καθοδήγηση.