11 διαδικτυακά εργαλεία για να βρείτε το Doppelgänger σας

Έχετε ακούσει ότι ο καθένας από εμάς έχει έξι όμοιους σε αυτόν τον κόσμο. Αν και αυτό μπορεί να μην είναι απολύτως αλήθεια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί άνθρωποι έχουν doppelgängers. Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι θα θέλαμε να ανακαλύψουμε ποιος είναι ο δίδυμος μας.

Εάν και εσείς είστε περίεργοι, αυτός ο οδηγός θα σας δείξει μερικά διαδικτυακά εργαλεία για να βρείτε το doppelgänger σας.

Το Twin Strangers είναι ένας δωρεάν ιστότοπος που χρησιμοποιεί τον αλγόριθμό του για να βρει το doppelgänger σας. Το να βρείτε τον δίδυμο ξένο σας εδώ είναι πολύ απλό. Ανεβάζετε τη φωτογραφία σας και δημιουργείτε λογαριασμό στον ιστότοπό της, προσθέτοντας μερικές απαραίτητες λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, ο αλγόριθμος Twin Strangers βρίσκει τις αντιστοιχίες σας και εμφανίζει ένα σκορ αντιστοίχισης AI. Επιτρέπει πέντε δωρεάν αναζητήσεις για κάθε λογαριασμό, ώστε να μπορείτε να ανεβάσετε πολλές φωτογραφίες για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε ένα ταίριασμα.

Κατά την περιήγηση στα πιθανά όμοιά σας, μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα Τα δίδυμα μου. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να συνομιλείτε και να προγραμματίζετε μια συνάντηση με τον doppelgänger σας.

Οι Twin Strangers μπορούν να βρουν το όμοιό σας μόνο μεταξύ χρηστών που έχουν εγγραφεί εκεί. Με άλλα λόγια, αν θέλετε να βρείτε το doppelgänger σας στον ιστότοπο, πρέπει να σας αναζητούν και εκεί.

Επί του παρόντος, το Twin Strangers έχει πάνω από 10,7 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Καθώς οι χρήστες του αυξάνονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητές σας να βρείτε ένα τέλειο όμοιο.

2. My Twin Finder

Το My Twin Finder είναι μια εφαρμογή που προσπαθεί να βρει το όμοιό σας πραγματοποιώντας αντίστροφη αναζήτηση στην εικόνα σας. Για να βρείτε τα δίδυμα σας, μπορείτε είτε να ανεβάσετε την εικόνα σας από τη γκαλερί είτε να τραβήξετε μια νέα. Στη συνέχεια, η εφαρμογή πραγματοποιεί αναζήτηση και εμφανίζει τα αποτελέσματα στο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά.

Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί αντίστροφη αναζήτηση εικόνων, τα αποτελέσματά σας δεν περιορίζονται από τους εγγεγραμμένους χρήστες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι καθαρό και αναγνωρίσιμο στην εικόνα.

Λήψη: My Twin Finder για Android (Ελεύθερος)

Ακόμα κι αν δεν μοιάζετε με την αγαπημένη σας διασημότητα, το πιθανότερο είναι ότι μοιάζετε με οποιαδήποτε άλλη διάσημη προσωπικότητα. Για να βρείτε σε ποια διασημότητα μοιάζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το StarByFace – έναν ιστότοπο που βρίσκει τη διασημότητά σας.

  Ιδιωτική περιήγηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης έναντι ανώνυμης περιήγησης: Οι διαφορές

Για να βρείτε το ταίρι σας, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Απλώς ανεβάστε μια φωτογραφία στην οποία είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και αφήστε τον αλγόριθμο να βρει τη διασημότητά σας που μοιάζει. Με την επιλογή ντεγκραντέ, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μορφή εικόνας για εσάς και το ταίρι σας.

Είναι απίθανο να βρείτε το ακριβές doppelgänger σας εδώ, αλλά εξακολουθεί να είναι συναρπαστικό (και ποτέ δεν ξέρεις). Το StarByFace διαθέτει ιστότοπο καθώς και εφαρμογή για κινητά.

Λήψη: StarByFace για Android | iOS (Ελεύθερος)

Ένας άλλος διάσημος ιστότοπος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να βρει τους διασημότητες σας είναι το Lookaliker.

Για να βρείτε το όμοιό σας, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google. Στη συνέχεια, ανεβάστε ένα καθαρό στιγμιότυπο από τη συσκευή σας. Το Lookaliker αναζητά τη βάση δεδομένων του για να βρει τα δίδυμα διασημοτήτων σας. Το καλό είναι ότι εμφανίζει πολλαπλές πιθανές αντιστοιχίσεις, μαζί με μια βαθμολογία ομοιότητας και έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα Wikipedia της αντιστοιχισμένης διασημότητας.

Αν και αναζητά τους doppelgängers σας μόνο από διάσημα άτομα, η βάση δεδομένων του δεν περιορίζεται μόνο σε λίγους δημοφιλείς ηθοποιούς ή αθλητές. Έχει και εφαρμογή Android.

Λήψη: Lookaliker για Android (Ελεύθερος)

Σύμφωνα με το ILookLikeYou, όλοι έχουμε έως και έξι doppelgängers στον κόσμο—και θα σας βοηθήσουν να τους βρείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας κάνοντας κλικ στο Find Your Match. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητήσει να ανεβάσετε μια εικόνα του εαυτού σας καλής ποιότητας.

Αφού ανεβάσετε την εικόνα σας, το ILookLikeYou θα την επεξεργαστεί και θα καθορίσει ποια προφίλ έχουν χαρακτηριστικά που ταιριάζουν περισσότερο με τα δικά σας. Ενδέχεται να χρειαστεί να ανεβάσετε ξανά την εικόνα σας εάν ο ιστότοπος διαπιστώσει ότι η πρώτη φωτογραφία δεν ήταν δυνατή.

Τελικά, θα εμφανιστεί μια λίστα με τις καλύτερες αντιστοιχίσεις σας—συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού στο οποίο υπολογίζονται ότι ταιριάζουν με εσάς. Μπορεί να σοκαριστείτε από την ομοιότητα!

6. Διάσημοι

Το Celebs είναι μια άλλη εφαρμογή για κινητά που βρίσκει τα δίδυμα των διασημοτήτων σας. Όπως το StarByFace, έχει έναν αλγόριθμο που βρίσκει την ομοιότητα ανάμεσα στο πρόσωπό σας και αυτό των διασημοτήτων.

Για να βρείτε το doppelgänger σας εδώ, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να προσθέσετε τα στοιχεία σας. Απλώς ανεβάστε μια φωτογραφία και περιμένετε τα αποτελέσματα. Αυτή η εφαρμογή εμφανίζει επίσης μια μορφοποιημένη εικόνα εσάς και της διασημότητας και σας επιτρέπει να μοιραστείτε τα αποτελέσματα στο Snapchat ή στο Instagram.

  Δείτε τις συνήθεις εργάσιμες ώρες κατά τον προγραμματισμό συναντήσεων σε ζώνες ώρας

Εάν η εφαρμογή βρει μια πολύ κοντινή αντιστοιχία, θα σας ζητήσει να κάνετε αναβάθμιση σε Celebs+ για να δείξετε ότι μοιάζετε. Η εβδομαδιαία συνδρομή του κοστίζει 5 $.

Λήψη: Διάσημοι για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

7. Google Arts and Culture

Ανάμεσα στα εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην εφαρμογή Arts and Culture της Google, υπάρχει μια λειτουργία που ονομάζεται ArtSelfie. Αυτή η λειτουργία συγκρίνει τη selfie σας με χιλιάδες έργα τέχνης και δείχνει μερικά πορτρέτα που ταιριάζουν με το πρόσωπό σας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η εφαρμογή Τέχνη και Πολιτισμός σάς ενημερώνει επίσης για τη θέση των πινάκων που σας μοιάζουν, ώστε να μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το μουσείο και να δείτε το πορτρέτο σας.

Η εφαρμογή Google Arts and Culture δεν μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έναν ζωντανό doppelgänger. Αλλά, μπορεί να πει αν μοιάζετε με κάποιο από τα ιστορικά πρόσωπα ή τα φανταστικά πορτρέτα. Ωστόσο, είναι διασκεδαστικό να παίζεις με τους φίλους και την οικογένειά σου.

Λήψη: Google Arts and Culture για Android | iOS (Ελεύθερος)

Το FamilySearch είναι ένας οργανισμός που διατηρεί αρχείο των ανθρώπων και των προγόνων τους. Κυρίως, αυτός ο ιστότοπος μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους προγόνους σας και την ιστορία τους, αλλά έχει επίσης μια δυνατότητα για την εύρεση doppelgängers.

Γενετικά μιλώντας, μοιάζεις περισσότερο με τους συγγενείς σου παρά με έναν εντελώς άγνωστο. Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιδέα, η λειτουργία Συγκρίνετε ένα πρόσωπο της FamilySearch σάς βοηθά να βρείτε το doppelgänger σας. Για να βρείτε ότι μοιάζετε, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και των συγγενών σας. Εάν έχετε ήδη ένα οικογενειακό δέντρο στον ιστότοπο FamilySearch, μπορείτε απλώς να επιλέξετε τους συγγενείς εκεί.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό του, αυτός ο ιστότοπος θα σας πει πόσο μοιάζετε με τα μέλη της οικογένειάς σας. Το άτομο που σας μοιάζει περισσότερο στην οικογένειά σας είναι το οικογενειακό σας doppelgänger. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε το πρόσωπό σας με μερικές ιστορικές προσωπικότητες όπως η βασίλισσα Βικτώρια, ο Κάρολος Δαρβίνος και ο Αβραάμ Λίνκολν.

Όσον αφορά την ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων προσώπων, το Twinlets είναι ένα από τα καλύτερα. Αυτός ο ιστότοπος έχει πάνω από 150 εκατομμύρια πρόσωπα στην παγκόσμια βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί ο εντοπιστής doppelgänger, πράγμα που εγγυάται πρακτικά ότι θα βρείτε τουλάχιστον ένα παρόμοιο πρόσωπο κατά την αναζήτησή σας.

  Γιατί πρέπει να μάθετε τον προγραμματισμό Ruby το 2023 και 5 Καλύτερες Πηγές Εκμάθησης

Μπορείτε να βρείτε το δίδυμο σας με τα Twinlets επιλέγοντας το φύλο σας και ανεβάζοντας μια ποιοτική εικόνα του εαυτού σας στον ιστότοπο. Εάν βρεθεί ένας από τους δίδυμους αγνώστους σας, θα εμφανιστεί η εικόνα που εντόπισε ο ιστότοπος. Διαφορετικά, θα εμφανιστεί μια αστεία εικόνα για να μετριαστεί οποιαδήποτε απογοήτευση.

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική από τις αποκλειστικές εφαρμογές αντιστοίχισης doppelgänger είναι το Twinfinder. Αυτή η υπηρεσία αδελφοποίησης σάς επιτρέπει να αναζητήσετε τη διασημότητά σας που μοιάζει με τη χρήση δύο προεπιλογών: Ακριβής ή Γρήγορη.

Αφού ανεβάσετε μια selfie, το Twinfinder θα αρχίσει αυτόματα να χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου και να συγκρίνει το πρόσωπό σας με τις χιλιάδες διασημότητες και διάσημες φιγούρες στη βάση δεδομένων του.

Μόλις ο ανιχνευτής doppelgänger ολοκληρώσει την επεξεργασία, θα εμφανιστεί μια λίστα με τις 10 διασημότητες και ιστορικές προσωπικότητες που ταιριάζουν περισσότερο με την εμφάνισή σας. Κάνοντας κλικ σε κάθε αποτέλεσμα θα εμφανιστούν περισσότερες εικόνες για σύγκριση.

Μια ποιότητα του TwinFinder που μπορεί να απολαμβάνετε είναι ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητο. Αφού ανεβάσετε τη selfie σας, μπορείτε να περιμένετε να διαγραφεί από τους διακομιστές τους μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Το πρόβλημα με όλους αυτούς τους ιστότοπους είναι ότι η αναζήτησή σας περιορίζεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες. Ακόμα κι αν υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες, οι πιθανότητες είναι ότι το doppelgänger σας δεν είναι ένας από αυτούς. Οπότε, ένας καλύτερος τρόπος για να βρείτε ότι μοιάζετε είναι να χρησιμοποιήσετε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων.

Για να αντιστρέψετε την αναζήτηση εικόνων, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε Google Lens ή άλλες μηχανές αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου. Καθώς η Google προηγείται πολύ από άλλες όσον αφορά την αναγνώριση εικόνας, είναι καλύτερα να παραμείνετε στο Google Lens. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε το καθαρό στιγμιότυπο κεφαλιού σας και να περιηγηθείτε στις Οπτικά Παρόμοιες Εικόνες για να βρείτε πιθανές αντιστοιχίσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο doppelgänger σας έχει ανεβάσει την εικόνα του στον Ιστό, μπορείτε να τους βρείτε. Με περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το doppelgänger σας στο διαδίκτυο.

Μεταμορφώστε το πρόσωπό σας σε μια διασημότητα που μοιάζει

Αυτοί οι ιστότοποι διαθέτουν μια βάση δεδομένων με εκατομμύρια χρήστες και διασημότητες, ώστε να μπορείτε να βρείτε το doppelgänger σας—είτε είναι διασημότητα, άγνωστος ή συγγενής σας.

Αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε μια αξιοπρεπή εμφάνιση αφού δοκιμάσετε όλους αυτούς τους ιστότοπους, μην χάσετε την ελπίδα σας. Μπορείτε ακόμα να μεταμορφώσετε το πρόσωπό σας στην αγαπημένη σας διασημότητα και να παρακολουθήσετε τον εαυτό σας να μεταμορφώνεται.