11 Αναλυτής καταγραφής που βασίζεται σε νέφος για λειτουργικές πληροφορίες πληροφορικής

Η αύξηση του αριθμού των συσκευών, των απαιτήσεων συμμόρφωσης και των επιχειρηματικών αναγκών για τη συλλογή δεδομένων για συμβάντα είναι απαραίτητα για όλους τους τύπους επιχειρήσεων.

Η ανάλυση αρχείων καταγραφής μπορεί να σας δώσει πραγματικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο περιβάλλον πληροφορικής σας.

Μερικά από τα παραδείγματα σε πραγματικό χρόνο:

 • Πρόβλεψη χωρητικότητας
 • Έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων
 • Ενεργή αναφορά
 • Διαχείριση διαθεσιμότητας
 • Παρακολούθηση γεγονότων

Εάν έχετε μερικά MB αρχείου καταγραφής, τότε είναι δυνατό να τα ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο. Ωστόσο, όταν εργάζεστε για μια επιχείρηση Medium to Enterprise όπου τα αρχεία καταγραφής είναι διαθέσιμα σε GB, τότε η μη αυτόματη ανάλυση αρχείων καταγραφής είναι ένας εφιάλτης.

Εάν αναζητάτε μια λύση για την παρακολούθηση και την ανάλυση των αρχείων καταγραφής των εφαρμογών Ιστού, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής, τότε μπορείτε να εξετάσετε την ακόλουθη διαχείριση αρχείων καταγραφής που βασίζεται σε σύννεφο. Οι περισσότεροι έχουν ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμούς όπου μπορείτε να το δοκιμάσετε για να δείτε πώς λειτουργεί.

Αν ψάχνετε για μια λύση ανοιχτού κώδικα, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση.

Γραπτά ίχνη

Διαχείριση και ανάλυση αρχείων καταγραφής με Γραπτά ίχνη.

Συγκεντρώστε όλα τα αρχεία καταγραφής εφαρμογών, τα syslogs και τα έγγραφα αρχείου καταγραφής κειμένου σε ένα μέρος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα API, γραμμή εντολών ή πρόγραμμα περιήγησης για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο.

Το Papertrail σας ειδοποιεί άμεσα και σας δίνει την επιλογή να εντοπίσετε και να αρχειοθετήσετε τις τάσεις. Απολαύστε μια αστραπιαία αναζήτηση αρχείων καταγραφής σε δευτερόλεπτα. Αυτός ο αναλυτής είναι εύκολος στη χρήση, την κατανόηση και την εφαρμογή. Μπορείτε να αποκτήσετε ορατότητα σε διαφορετικά συστήματα σε ελάχιστο χρόνο.

Αξιοποιήστε τα αναλυτικά στοιχεία της ταχύτητας καταγραφής και αντιμετωπίστε τις αιχμές που καταγράφηκαν τα τελευταία λεπτά ή ώρες.

Graylog

Graylog που παρέχεται στο Cloud παρέχει μια απρόσκοπτη, ευέλικτη και ισχυρή εμπειρία διαχείρισης αρχείων καταγραφής αποφεύγοντας το βάρος του λειτουργικού κόστους ή του κόστους υποδομής. Απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν απρόσκοπτη συλλογή δεδομένων, γρήγορη αναζήτηση, ευέλικτη ανάλυση και μεγαλύτερη οικονομική προσιτότητα χωρίς την ταλαιπωρία της συντήρησης και της ενημέρωσης των συστημάτων στα οποία εκτελείται.

Το εργαλείο σάς επιτρέπει μεγαλύτερη προσέγγιση χρηστών, μειώνει το κόστος, μειώνει τον κίνδυνο, διασφαλίζει τη μεταφορά δεδομένων και παρέχει αξιόπιστη και επεκτάσιμη υποδομή. Εγγυάται ένα 99,9% uptime SLA που παρέχει εμπιστοσύνη για τη διαθεσιμότητά του. Θα λάβετε επίσης κρυπτογραφημένη και επικυρωμένη μεταφορά δεδομένων με ένα έτος αρχειοθετημένων δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι όλα όσα χρειάζεστε είναι έτοιμα.

Ελαστικό σύννεφο

Πιθανότατα, έχετε ακούσει για την Elastic Search. Δεν είσαι;

Βρείτε πληροφορίες εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας το Ελαστικό σύννεφο.

Σας επιτρέπει επίσης να αποκτήσετε πληροφορίες και να παρακολουθείτε τις επενδύσεις τεχνολογίας σε πλατφόρμες όπως το Google Cloud, οι Υπηρεσίες Ιστού του Amazon (AWS) ή το Microsoft Azure. Αφήστε το Elastic Cloud να χειρίζεται και να διατηρεί τις λύσεις σας, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε μόνο στην απόκτηση βαθύτερων πληροφοριών για να συνεχίσετε να διευθύνετε την επιχείρησή σας.

  Πώς να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας «Animal Crossing: New Horizons».

Το Elastic Cloud παρέχει μια προηγμένη εμπειρία αναζήτησης προσαρμοσμένη στις εφαρμογές, τους ιστότοπους ή τους χώρους εργασίας σας. Σας εξουσιοδοτεί με εργαλεία που μπορούν να μεταφέρουν την εμπειρία αναζήτησής σας στην αγορά και να τα κλιμακώσουν γρήγορα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενό σας ευανάγνωστο.

Σας επιτρέπει επίσης να ενοποιήσετε πλατφόρμες όπως το Salesforce, το Google Drive κ.λπ., σε μια φυσική και εξατομικευμένη εμπειρία αναζήτησης. Αξιοποιήστε το Elasticsearch στις εφαρμογές σας και ολοκληρώστε τις με εκλεπτυσμένα API, στοιχεία ελέγχου συνάφειας, ισχυρά αναλυτικά στοιχεία και έξυπνους πίνακες εργαλείων.

Συγκεντρώστε ολόκληρα τα ίχνη, τις μετρήσεις και τα αρχεία καταγραφής APM σε μία στοίβα σε κλίμακα για να αντιδράτε και να ανταποκρίνεστε στα γύρω συμβάντα. Προσθέστε τα δεδομένα σας και οραματιστείτε, στη συνέχεια, με μία μετάβαση σε μια λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης στο Kibana Lens. Το Elastic Security βοηθά στον εντοπισμό και την πρόληψη απειλών ενσωματώνοντας το Elastic SIEM στην ασφάλεια τελικού σημείου.

Περιλαμβάνει ροές εργασιών βαθιάς έρευνας, αυξανόμενες ενσωματώσεις και διαχείριση υποθέσεων για την αποτροπή απειλών από το να βλάψουν τα δεδομένα σας. Το Elastic Stack του αποτελείται από τα Elasticsearch, Beats, Logstash και Kibana.

Γραφάνα

Ψάχνετε για φιλοξενούμενες λύσεις Grafana;

Απολαύστε την πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα του Γραφάνα για την παρατήρηση της υποδομής και των εφαρμογών σας, συμπεριλαμβανομένων των πινάκων εργαλείων, των αρχείων καταγραφής και των μετρήσεων.

Αξιοποιήστε τις μετρήσεις Graphite, τα αρχεία καταγραφής Loki και τις μετρήσεις Prometheus σε αυτήν την πλατφόρμα, η οποία είναι υψηλής απόδοσης και είναι διαθέσιμη. Με αυτήν την πλατφόρμα δίπλα σας, δεν χρειάζεται να αναζητάτε πολλά εργαλεία και καρτέλες, επειδή όλες οι μετρήσεις και οι πηγές δεδομένων είναι διαθέσιμες σε ένα μέρος.

Το Grafana παρέχει μια κεντρική προβολή για ειδοποιήσεις και ερωτήματα σε διαφορετικές περιπτώσεις του Prometheus. Παρέχει επίσης διατήρηση 13 μηνών για προγραμματισμό χωρητικότητας και ανάλυση τάσεων. Αποκτήστε ευρύτερη ορατότητα στη στοίβα εφαρμογών με περισσότερες από 40 προσθήκες για Enterprise και τυπικές πηγές δεδομένων.

Είναι εύκολο να προσθέσετε πηγές στο Grafana Cloud χρησιμοποιώντας ένα μόνο κλικ ή μέσω του API. Ξεκινήστε γρήγορα με την παρουσία σας Grafana γιατί δεν χρειάζεται εγκατάσταση, καμία διαμόρφωση. Απλώς επιλέξτε προσθήκες και ξεκινήστε να εισάγετε δημοφιλείς πίνακες εργαλείων. Η τιμή για το Grafana Cloud ξεκινά από 49 $/μήνα.

DataDog

Μόχλευση DataDog για να παρακολουθείτε τα αρχεία καταγραφής σας, να ζητάτε ίχνη και μετρήσεις σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αναζητήστε, αναλύστε και φιλτράρετε τα αρχεία καταγραφής σας γρήγορα για εξερεύνηση δεδομένων και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το DataDog σάς δίνει την επιλογή να αναλύετε αρχεία καταγραφής και να τα εξερευνάτε από ολόκληρες τις εφαρμογές, τις πλατφόρμες και τις υπηρεσίες σας. Μπορείτε να φιλτράρετε και να αναζητήσετε γρήγορα τα αρχεία καταγραφής σας χρησιμοποιώντας πτυχές που δημιουργούνται αυτόματα. Οπτικοποιήστε τα δεδομένα καταγραφής σας ή δημιουργήστε ειδοποιήσεις στον πίνακα εργαλείων.

  Πώς να βρείτε ένα χρώμα με τέλεια αντίθεση για οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας

Έχετε μια σαφή εικόνα για τα πάντα στα συστήματά σας. Περιστρέψτε απευθείας από τα γραφήματα μέτρησης στα σχετικά αρχεία καταγραφής σας χρησιμοποιώντας παρόμοιες ετικέτες όπως υπηρεσία, κεντρικός υπολογιστής κ.λπ. Περιστρέψτε στο APM για να τοποθετήσετε τα αρχεία καταγραφής σας με βάση την απόδοσή του. Επεξεργαστείτε και στείλτε κάθε αρχείο καταγραφής που παράγουν η υποδομή ή οι εφαρμογές σας χωρίς όριο.

Αναλύστε σε βάθος για να αποφασίσετε πώς θα προχωρήσετε στη δυναμική ευρετηρίαση χρησιμοποιώντας τα φίλτρα. Το DataDog σάς επιτρέπει να παρατηρείτε κάθε πτυχή σε πραγματικό χρόνο μέσω του Live Tail, το οποίο δεν απαιτεί ευρετηρίαση. Αρχειοθετήστε το πράγμα που θέλετε καθώς αποθηκεύει το ιστορικό σας κεντρικά και δεν αφήνει τίποτα στους διακομιστές του.

Συλλέξτε και προσθέστε αυτόματα αρχεία καταγραφής και ενσωματώστε τα με ενσωματωμένες λειτουργίες. Μπορείτε να εφαρμόσετε όψεις αυτόματα στα δεδομένα καταγραφής όπως κωδικός κατάστασης HTTP, ρόλος, ζώνη διαθεσιμότητας κ.λπ. Χρησιμοποιήστε αποστολείς αρχείων καταγραφής τρίτου κατασκευαστή όπως Logstash, FluentD, NXlog και Rsyslog. Με το DataDog, μπορείτε να εμπλουτίσετε τα αρχεία καταγραφής μέσω τεχνολογιών ή να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους αγωγούς. Μπορείτε να κλωνοποιήσετε αγωγούς ή να τις τροποποιήσετε για να καταγράψετε πτυχές και πεδία.

Loggly

Loggly είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διαχείριση αρχείων καταγραφής για την ανάλυση σχεδόν οποιουδήποτε τύπου πηγής καταγραφής, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

 • Εφαρμογές Ιστού – Apache, Nginx, PHP, Node.js, NET, Java, JavaScript
 • OS – Linux, Windows

Με το Loggly, μπορείτε να συλλέξετε τα δεδομένα (καταγραφή) για να αναλύσετε και να δημιουργήσετε έναν ουσιαστικό πίνακα ελέγχου για την παρακολούθηση των μετρήσεων που χρειάζεστε. Και, φυσικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αναζήτηση σε αρχεία καταγραφής από τη διεπαφή Loggly.

Η Loggly απέκτησε μια ισχυρή αναζήτηση όπου μπορείτε να προσαρμόσετε και να φιλτράρετε για πλήρες κείμενο, μεμονωμένο πεδίο και Booleans. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε με email, PageDuty, Slack, HipChat κ.λπ., για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις.

SumoLogic

Λάβετε λειτουργικές πληροφορίες πληροφορικής σε πραγματικό χρόνο με SumoLogic για παρακολούθηση, ανάλυση, αντιμετώπιση προβλημάτων και ασφάλεια επιχειρηματικών εφαρμογών και υποδομών.

Η Sumologic έχει τον πράκτορα συλλογής/συλλέκτη σύννεφων που πρέπει να εγκατασταθεί στον διακομιστή σας για να συλλέξει και να προωθήσει τα αρχεία καταγραφής στο Sumologic. Μπορείτε να μετατρέψετε οποιονδήποτε τύπο αρχείου καταγραφής σε πίνακα εργαλείων σε πραγματικό χρόνο για να παρακολουθείτε και να ειδοποιείτε όταν συμπληρωθεί το όριο.

Η Sumologic έχει προδιαμορφώσει ορισμένες εφαρμογές με βάση τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις χρήσης για να επιταχύνει τις επιχειρησιακές εργασίες και τη διερεύνηση ζητημάτων.

Παράδειγμα εφαρμογών:

 • MongoDB – συνολική γενική υγεία, βελτιστοποίηση ερωτημάτων, παρακολούθηση ασφάλειας
 • AWS Lambada – Προληπτική παρακολούθηση, ορατότητα κόστους, βαθιά γνώση
 • AWS – εντοπισμός προβλημάτων απόδοσης, προληπτική παρακολούθηση ασφάλειας, προηγμένα αναλυτικά στοιχεία
 • Salesforce – αυξήστε την προσαρμογή των χρηστών, ίχνη ελέγχου, συγκρίνετε δεδομένα.
 • Trend Micro – Εξετάστε τα τρωτά σημεία, το ιστορικό συμβάντων, τη βελτιωμένη οπτικοποίηση επιθέσεων
 • Github – οπτικοποιήστε την παραγωγικότητα της ομάδας, την παραγωγικότητα της ομάδας, δημιουργήστε βασικές γραμμές χρήσης.
 • Docker – προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, αντιμετώπιση προβλημάτων
 • Linux – Αντιμετώπιση προβλημάτων και βελτιστοποίηση λειτουργικού συστήματος, ειδοποίηση σχετικά με την πρόσβαση/έλεγχο και συμβάντα ασφάλειας, πίνακας ελέγχου απόδοσης.
 • Nginx – επισκόπηση, τοποθεσία επισκεπτών, χρόνος απόκρισης, εντοπισμός σημείων συμφόρησης απόδοσης.
 • Apache – κατανόηση των επισκεπτών, βελτιστοποίηση απόδοσης, οπτικοποίηση επισκεπτών.
 • IIS – ολοκληρωμένες πληροφορίες, λεπτομέρειες κυκλοφορίας, πιο αργές σελίδες
 • MySQL – γενική υγεία, κορυφαία σφάλματα, παρακολούθηση της απόδοσης ερωτημάτων
  25 καλύτερες ταπετσαρίες Samsung Galaxy S9 και S9+

Στον δωρεάν λογαριασμό, θα λάβετε όγκο 500 MB ανά ημέρα με επτά ημέρες διατήρησης δεδομένων με οποιονδήποτε τύπο συλλογής δεδομένων πηγής.

Logsene

Logsene από το Sematext είναι η διαχειριζόμενη στοίβα ELK στο σύννεφο για διαχείριση και ανάλυση των αρχείων καταγραφής. Μπορείτε να στείλετε τα αρχεία καταγραφής μέσω κρυπτογραφημένων καναλιών από οποιαδήποτε πηγή, συμπεριλαμβανομένου του Syslog.

Λειτουργεί σε AWS και τηρεί τη συμμόρφωση ως SOC, SSAE, FISMA, DIACAP, HIPPA κ.λπ.

Ελέγξτε το ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για να δούμε πώς λειτουργεί.

Splunk

Splunk Cloud είναι διαθέσιμο στο AWS για συλλογή και ευρετηρίαση τυχόν δεδομένων μηχανήματος. Το Splunk είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος ανάλυσης και οπτικοποίησης των δεδομένων που δημιουργούνται από φυσικές συσκευές, cloud ή εικονικές συσκευές.

Με τη βοήθεια του Splunk, μπορείτε να παρακολουθείτε και να οπτικοποιείτε τα δεδομένα σας και να διαμορφώνετε το όριο μετρήσεων για ειδοποίηση. Δεν βλέπω ένα ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα, αλλά έχουν μια δοκιμή που σας επιτρέπει να αναλύσετε και να οπτικοποιήσετε 5 GB δεδομένων για 15 ημέρες.

Logz.io

Logz.io παρέχει φιλοξενούμενο ΕΛΚ ως υπηρεσία. Το ELK (Elastic Search, Logstash, Kibana) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ανάλυσης ανοιχτού κώδικα. Μπορεί να ευρετηριάσει δεδομένα από σχεδόν όλες τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και να σας παρέχει ανάλυση πληροφοριών με δυνατότητα δράσης με οπτικοποίηση δεδομένων και ειδοποιήσεις.

Μερικές από τις υποστηριζόμενες τεχνολογίες

 • Apache HTTP/Tomcat
 • Nginx
 • Hadoop
 • Heroku
 • Node.js
 • MongoDB
 • PostgreSQL
 • Windows
 • Linux
 • AWS

Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει τρεις ημέρες διατήρησης με 1 GB δεδομένων ανά ημέρα.

Ξυλεία

Μια πλατφόρμα καταγραφής σε πραγματικό χρόνο, προηγμένο φιλτράρισμα και γρήγορη αναζήτηση ενσωματωμένη σε μια εφαρμογή.

Ξυλεία μπορεί να ενσωματωθεί με την εφαρμογή και την πλατφόρμα σας.

Οι βιβλιοθήκες είναι διαθέσιμες για Node, Ruby και Elixir και υποστηρίζουν πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

 • Logstash
 • Zeit (Τώρα)
 • AWS Lambda
 • Λιμενεργάτης
 • Linux
 • Heroku
 • Kubernetes

Μπορείτε να το ξεκινήσετε με το ΔΩΡΕΑΝ σχέδιο για να γνωρίσετε την πλατφόρμα.

συμπέρασμα

Ελπίζω ο παραπάνω αναλυτής καταγραφής νέφους να σας βοηθήσει να αναζητήσετε, να αναλύσετε και να οπτικοποιήσετε τα δεδομένα σας και να διευκολύνετε τις λειτουργίες IT.