10 CTA για να ενισχύσετε τις μετατροπές του ιστότοπού σας 2 φορές

Εάν θέλετε οι πελάτες ή οι επισκέπτες του ιστότοπού σας να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια, πρέπει να τους κατευθύνετε προς αυτήν. Δεν είναι μυστικό ότι απλά θα απομακρυνθούν χωρίς να αφιερώσουν άλλο δευτερόλεπτο στον ιστότοπό σας, αν δεν τους πείτε τι θα ακολουθήσει.

Τότε είναι που το κάλεσμα για δράση σε βοηθάει.

Όπως δείχνει το όνομα, η παρότρυνση για δράση ενημερώνει τους πελάτες σας για τη δράση που θέλετε να κάνουν. Είναι υπεύθυνο για την αύξηση των μετατροπών στη σελίδα ή τον ιστότοπό σας.

Οι πελάτες σας επιθυμούν πλέον πιο εξατομικευμένες και στοχαστικές CTA. Επομένως, εάν θέλετε να τραβήξετε το ενδιαφέρον των πελατών σας, πρέπει να το σκεφτείτε από το κουτί.

Οι εξατομικευμένες CTA μπορούν να μετατρέψουν έως και 202% περισσότερες από τις παραδοσιακές εκδόσεις.

Επιπλέον, εάν οι πελάτες σας βρουν το CTA σας χωρίς πρόταση αξίας, θα το παραλείψουν χωρίς έλεος. Και η παρότρυνση για δράση δεν θα οδηγήσει σε μετατροπές.

Ευτυχώς, ορισμένοι τρόποι μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα CTA σας πιο αποτελεσματικά και να βελτιώσετε τις μετατροπές.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα κορυφαία CTA που σίγουρα θα ενισχύσουν το ποσοστό μετατροπών της σελίδας σας.

Τι είναι τα CTA και γιατί είναι σημαντικά;

Τα CTA, ή παρότρυνση για δράση, είναι λέξεις ή φράσεις που προορίζονται να οδηγήσουν το ενδιαφέρον των πελατών σας στο επόμενο βήμα, ακριβώς εκεί που θέλετε να είναι. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από την αγορά κάτι μέχρι την εγγραφή στη λίστα email σας ή τη λήψη του δωρεάν.

Η παρότρυνση για δράση συμβάλλει στην επίτευξη επιθυμητών ενεργειών ή μετατροπών από το κοινό σας, ενθαρρύνοντάς το να αναλάβει δράση αμέσως μέσω συναρπαστικών λέξεων ή φράσεων. Είναι οι προτροπές ή οι οδηγίες που ενθαρρύνουν τους επισκέπτες ή τους πελάτες του ιστότοπού σας να προβούν σε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Περιλαμβάνει την αγορά, τη συμπλήρωση μιας φόρμας ή την εγγραφή σε ένα ενημερωτικό δελτίο.

Ο πρωταρχικός σκοπός των CTA είναι να μετατρέψουν τους παθητικούς επισκέπτες του ιστότοπου σε ενεργούς και αφοσιωμένους πελάτες. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, οι CTA μπορούν να βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των καμπανιών μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μάθετε για τις παγίδες καθώς και τους αποδεδειγμένους τρόπους για να κάνετε τα CTA σας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Για να αυξήσετε την αξία από το CTA σας, πρέπει να κοινοποιήσετε την αξία της λήψης μιας συγκεκριμένης ενέργειας.

Επιπλέον, φροντίστε να διευκολύνετε τους χρήστες να το κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών και θα αυξήσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Επιπλέον, η εφαρμογή αποτελεσματικών CTA σάς διευκολύνει να παρακολουθείτε και να μετράτε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μάρκετινγκ και διαφήμισης. Επιτρέπει την καλύτερη βελτιστοποίηση των στρατηγικών της επιχείρησής σας και επίσης αυξημένες αποδόσεις.

Βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ενός καλού CTA

Ένα CTA μπορεί να αναφέρεται ως ένα εργαλείο μάρκετινγκ που εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς αλλά με τον ίδιο τελικό στόχο. ξεκινά μια απάντηση από τον χρήστη. Κατά τη δημιουργία ενός ισχυρού CTA, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά σημεία.

Διατηρήστε το απλό και σαφές

Αρχικά, πρέπει να διασφαλίσετε ότι υπάρχει ένα εύκολα κατανοητό και απλό CTA. Μην το κάνετε περίπλοκο εισάγοντας μεγάλους όρους ή περίπλοκη γλώσσα, καθώς μπορεί να μπερδέψει τον επισκέπτη με αποτέλεσμα χάλια ποσοστά μετατροπών.

Κάντε το Δράσιμο

Χρησιμοποιήστε γλώσσα προσανατολισμένη στη δράση, όπως “Εγγραφείτε τώρα”, “Μάθετε περισσότερα” ή “Ξεκινήστε” για να δημιουργήσετε μια αίσθηση άμεσης δράσης στο μυαλό του αναγνώστη.

Χρησιμοποιήστε ισχυρά ρήματα

Δημιουργήστε το CTA σας χρησιμοποιώντας ισχυρά και ενεργά ρήματα. Μπορεί να είναι κάτι σαν “Συμμετοχή”, “Λήψη”, “Έναρξη” ή “Λήψη” για να φαίνεται πιο συναρπαστικό.

  Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος διαβάζει το email σας

Οπτικά ελκυστικό

Ο σχεδιασμός του CTA σας έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος από ό,τι νομίζετε. Μια τέλεια παρότρυνση για δράση πρέπει να έχει αντίθετα χρώματα και έντονο κείμενο. Δοκιμάστε να προσθέσετε κάτι για να βγει από τη σελίδα. Θα πρέπει να είναι κάτι που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας σας.

Τοποθετήστε το σε περίοπτη θέση

Τοποθετήστε το CTA σας σε εμφανές σημείο, όπως πάνω από το δίπλωμα ή κοντά στην κορυφή της σελίδας, όπου μπορείτε εύκολα να το δείτε και να έχει νόημα.

Εξατομικεύστε το

Προσαρμόστε το CTA σας στο κοινό-στόχο σας, χρησιμοποιώντας γλώσσα και εικόνες που αντηχούν μαζί τους. Πες τους ότι τους μιλάς.

Δοκιμή και Βελτιστοποίηση

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δοκιμάστε να παίξετε με διαφορετικά CTA και ελέγξτε ποιο έχει καλύτερη απήχηση στο κοινό σας. Επιπλέον, πρέπει να βελτιστοποιείτε και να βελτιώνετε με συνέπεια τα CTA σας με βάση τα δεδομένα απόδοσης που συλλέγετε χρησιμοποιώντας εργαλεία χαρτών θερμότητας.

Τώρα θα συζητήσουμε τα κορυφαία CTA που σίγουρα θα ενισχύσουν το ποσοστό μετατροπών της σελίδας σας.

Διαβάστε/Μάθετε περισσότερα

Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αλλά αποτελεσματικό CTA πρέπει να είναι αυτό! Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κατευθύνετε τους επισκέπτες σας στο επόμενο καλύτερο βήμα με αντάλλαγμα την προσφορά αξίας. Οικοδομείτε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες στους πιθανούς πελάτες σας.

Δείτε πώς φαίνεται ένα κουμπί “μάθετε περισσότερα”:

Κρατήστε το CTA σας σύντομο και καθαρό, καθώς θα το κάνει πιο πειστικό. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να θυμάστε σχετικά με το CTA είναι να το τοποθετήσετε στην κατάλληλη θέση στη σελίδα και σε κάποιο σημείο που είναι εύκολα ορατό και προσβάσιμο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετα με γνωστές λέξεις, όπως “Μάθετε περισσότερα για το τι κάνουμε” κ.λπ. Ένα καλοφτιαγμένο CTA πρέπει να κατευθύνει τον χρήστη σε σχετικές πληροφορίες και να δημιουργεί την αίσθηση του επείγοντος. Μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε περισσότερους επισκέπτες σε πελάτες και να αυξήσετε τις μετατροπές στον ιστότοπό σας.

CTA μολύβδου μαγνήτη

Τα CTA μολύβδου μαγνήτη λειτουργούν ενθαρρύνοντας το στοχευμένο κοινό σας να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια, συνήθως για να ανταλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας του για κάτι πολύτιμο. Ο μαγνήτης μολύβδου είναι ένας όρος μάρκετινγκ που αντιπροσωπεύει ένα δωρεάν προϊόν ή υπηρεσία. Είναι η πρόταση αξίας – θα μπορούσε να είναι ένα ebook, ένα διαδικτυακό σεμινάριο, ένα εκπτωτικό κουπόνι κ.λπ.

Δείτε πώς φαίνεται μια παρότρυνση για δράση για τη γενιά δυνητικών πελατών:

Ένα CTA μολύβδου-μαγνήτη περιλαμβάνεται συνήθως στο υλικό που προορίζεται να προσελκύσει το κοινό-στόχο, όπως μια σελίδα προορισμού ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι περιεχομένου. Μπορεί να είναι ένα κουμπί, μια φόρμα ή ένας υπερσύνδεσμος που οδηγεί τον επισκέπτη σε μια σελίδα όπου μπορεί να εισαγάγει τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Μόλις ο χρήστης αναλάβει δράση, θα λάβει τον μολύβδινο μαγνήτη σε αντάλλαγμα για τα στοιχεία επικοινωνίας του. Μπορεί επίσης να γίνει κατανοητό ως το πρώτο βήμα στη διοχέτευση πωλήσεων όταν ο στόχος είναι η δημιουργία δυνητικών πελατών για περαιτέρω καλλιέργεια και μετατροπή.

Εγγραφή στο Newsletter

Η συνδρομή σε ενημερωτικό δελτίο CTA είναι μια προτροπή ή κουμπί που ενθαρρύνει έναν επισκέπτη ιστότοπου να εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας εταιρείας. Θα βρείτε γενικά αυτούς τους τύπους CTA σε συγκεκριμένες τοποθεσίες σε έναν ιστότοπο, όπως κεφαλίδα, υποσέλιδο ή πλαϊνή γραμμή.

Επιπλέον, τα CTA συνδρομής σε ενημερωτικά δελτία συνδυάζονται με προκλητική γλώσσα που δίνει κίνητρα στον επισκέπτη με αντάλλαγμα να αναλάβει δράση. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν “Λάβετε αποκλειστικές προσφορές” ή “Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ενημερώσεις μας”.

Δείτε πώς φαίνεται μια παρότρυνση για δράση για εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο:

Όταν ένας επισκέπτης κάνει κλικ στο δεδομένο CTA, θα τον κατευθύνει σε μια φόρμα όπου θα πρέπει να εισαγάγει τα στοιχεία επικοινωνίας του, όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όνομα, τοποθεσία κ.λπ.

Μετά την επιτυχή υποβολή της φόρμας, εγγράφονται επίσημα στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας σας. Και μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα email σας χρησιμοποιώντας εργαλεία μάρκετινγκ email. Μετά από αυτό, θα μπορούν να λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις από την εταιρεία.

  12 Συμβουλές για τηλεδιάσκεψη ενώ εργάζεστε από το σπίτι

Τα CTA συνδρομής σε ενημερωτικά δελτία λειτουργούν μετατρέποντας τους επισκέπτες του ιστότοπου σε συνδρομητές. Επιτρέπει στις εταιρείες να οικοδομήσουν σχέσεις με το κοινό τους και να το κρατούν ενήμερο για νέα προϊόντα, υπηρεσίες και προωθητικές ενέργειες.

Η φόρμα επικοινωνίας είναι ένα εργαλείο που βασίζεται στον ιστό μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα ή ερωτήσεις σε έναν ιδιοκτήτη ή διαχειριστή ιστότοπου. Παρέχει έναν βολικό τρόπο για τους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη ενός ιστότοπου, χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψουν απευθείας τη διεύθυνση email τους.

Συνήθως, μια φόρμα επικοινωνίας εμφανίζεται σε μια ιστοσελίδα και περιέχει ένα σύνολο πεδίων που πρέπει να συμπληρώσει ο χρήστης.

Οι απαιτούμενες πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Το όνομα του χρήστη.
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Το θέμα του μηνύματος.
  • Το ίδιο το μήνυμα.

Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου ειδοποιείται για τις πληροφορίες όταν ο χρήστης κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» αφού συμπληρώσει τα στοιχεία.

Εκδηλώσεις ή προωθήσεις περιορισμένου χρόνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας και να το μεταφέρετε γρήγορα στο επόμενο βήμα. Αυτά τα CTA ενημερώνουν τους επισκέπτες σας για τις πιο πρόσφατες προσφορές που πραγματοποιεί η εταιρεία σας και τους βοηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε πώς φαίνεται μια παρότρυνση για δράση προώθησης εκδήλωσης:

Ενώ δημιουργείτε ισχυρά αλλά σοφά CTA προώθησης εκδηλώσεων, πρέπει να θυμάστε να συμπεριλάβετε λέξεις που προκαλούν την αίσθηση του επείγοντος στο κοινό σας. Η προσθήκη μιας πρέζας εξατομίκευσης θα μπορούσε να είναι το κεράσι από πάνω.

Μερικά καλύτερα παραδείγματα CTA προώθησης εκδηλώσεων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα “Λήψη της προσφοράς μου”, “Αγοράστε τώρα και εξοικονομήστε χρήματα” ή “Αξίωση της έκπτωσης μου”.

Για να μην αναφέρουμε, αν είστε αρκετά έξυπνοι για να παρατηρήσετε ότι αυτά τα παραδείγματα μιλάνε σε πρώτο πρόσωπο. Αυτό το βήμα απλώς ενισχύει τη δύναμη των CTA σας.

Κουμπιά κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων

Τα κουμπιά κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στο κοινό σας να μοιράζεται εύκολα το περιεχόμενό σας που μπορεί να βρει σχετικό, βοηθώντας έτσι, με τη σειρά του, να προσελκύσετε περισσότερη επισκεψιμότητα. Αλλά και μόνο η τοποθέτησή τους εκεί δεν θα κάνει τη δουλειά πια. Η χρήση μιας ισχυρής παρότρυνσης για δράση είναι απαραίτητη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προσπάθειές σας.

Για να επωφεληθείτε από τα οφέλη των κουμπιών κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων, πρέπει πρώτα να εστιάσετε στη σωστή τοποθέτηση των κουμπιών. Θα μπορούσαν να προσαρμοστούν οπουδήποτε, από τα ιστολόγιά σας σε οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που αξίζει να μοιραστείτε. Σημειώστε ότι πρέπει να το τοποθετήσετε σε μια τοποθεσία όπου είναι εύκολα προσβάσιμη.

Σε αυτό το παράδειγμα, όταν οι χρήστες διαβάζουν το άρθρο, είναι ελεύθεροι να το μοιραστούν στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν το βρίσκουν σχετικό.

Δείτε πώς φαίνεται μια παρότρυνση για δράση για κοινή χρήση μέσω κοινωνικού δικτύου:

Μόλυβδος Διατροφή

Η καλλιέργεια δυνάμεων είναι ένα ουσιαστικό συστατικό μιας επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ και οι παροτρύνσεις για δράση (CTA) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία. Προσφέροντας στοχευμένο περιεχόμενο, οι CTA που τροφοδοτούν τους πελάτες δημιουργούν ένα ταξίδι πελατών, μεταφέροντας το σωστό μήνυμα στο σωστό άτομο τη σωστή στιγμή.

Ένα CTA που τροφοδοτεί τους δυνητικούς πελάτες στοχεύει στην προσέλκυση πιθανών πελατών, τη δημιουργία σχέσεων και τη μετατροπή των δυνητικών πελατών σε πιστούς πελάτες. Αυτές οι CTA επικεντρώνονται στο να διασφαλίσουν ότι η εμπειρία ενός χρήστη είναι εξατομικευμένη, αποτελεσματική και σχετική.

Δείτε πώς φαίνεται μια παρότρυνση για δράση για δυνητικούς πελάτες:

Ορισμένα τυπικά CTA που τροφοδοτούν τους δυνητικούς πελάτες περιλαμβάνουν περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης, όπως λευκές βίβλοι και ηλεκτρονικά βιβλία, εγγραφή για διαδικτυακά σεμινάρια και εκδηλώσεις, φόρμες για τον προγραμματισμό μιας διαβούλευσης, λήψεις δοκιμών προϊόντων και εκπτώσεις σε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας τα σωστά CTA, μπορείτε να καλλιεργήσετε δυνητικούς πελάτες, να τους προσελκύσετε και να διασφαλίσετε ότι το προϊόν ή η υπηρεσία της εταιρείας σας είναι στο επίκεντρο των πιθανών πελατών.

Είτε πρόκειται για ανάρτηση ιστολογίου είτε για ενημερωτικό δελτίο, το σχετικό περιεχόμενο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο και είναι μια σημαντική πτυχή της αύξησης της αποτελεσματικότητας του περιεχομένου και του μάρκετινγκ.

  Πού μπορώ να βρω τους κωδικούς πρόσβασης στο Mac;

Οι CTA σχετικού περιεχομένου ενθαρρύνουν τους αναγνώστες να ασχοληθούν με το περιεχόμενο παρέχοντας πρόσθετο, σχετικό περιεχόμενο που προσθέτει περισσότερη αξία στην εμπειρία τους. Μπορείτε να ενσωματώσετε σχετικό περιεχόμενο μέσω υπερσυνδέσμων, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης προτεινόμενων συνδέσμων στο τέλος των αναρτήσεων ή σχετικών CTA σε κατάλληλες τοποθεσίες.

Δείτε πώς φαίνεται μια παρότρυνση για δράση σχετικού περιεχομένου:

Πρέπει να θυμάστε ότι τα CTA θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και στρατηγική για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα μιας ανάρτησης ιστολογίου. Εάν το κάνετε με τον σωστό τρόπο, οι CTA σχετικά με το περιεχόμενο μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της αφοσίωσης στις αναρτήσεις σας, αυξάνοντας παράλληλα την προσέγγιση χρηστών.

Δωρεάν δοκιμή / επίδειξη

Οι δωρεάν δοκιμαστικές/επίδειξη CTA μπορούν να ενθαρρύνουν το κοινό σας να δοκιμάσει τα προϊόντα/τις υπηρεσίες σας α. Αυτοί οι τύποι CTA χρησιμοποιούνται όταν δίνετε μια επίδειξη των προσφορών σας στο κοινό σας προτού επενδύσει τα χρήματά του.

Δείτε πώς φαίνεται μια δωρεάν δοκιμαστική παρότρυνση για δράση:

Όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν δοκιμαστικά CTA, μπορούν να σας βοηθήσουν να ενθουσιάσετε το κοινό σας σχετικά με τα προϊόντα σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για να δουλέψει το κοινό σας. πρέπει να δηλώσετε τα πλεονεκτήματα της διεκδίκησης της προσφοράς σας ενώ αμβλύνετε τις αντιρρήσεις.

Το BigCommerce έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το δωρεάν δοκιμαστικό CTA. Κοινοποιούν την αξία που μπορεί να λάβει ο επισκέπτης σε αντάλλαγμα κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί δωρεάν δοκιμής.

Επικοινωνήστε με τις πωλήσεις

Αυτός ο τύπος παρότρυνσης για δράση δίνει απευθείας ένα μήνυμα στον επισκέπτη να επικοινωνήσει με τις πωλήσεις και είναι πολύ εστιασμένο στις πωλήσεις. Αυτά τα CTA στοχεύουν πιθανούς πελάτες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε αυτές τις CTA σε σελίδες προϊόντων ή υπηρεσιών, καθώς αυτές είναι χρήσιμες για τη μετατροπή δυνητικών πελατών σε πελάτες.

Ποια είναι μερικά κοινά λάθη CTA;

Μερικά κοινά λάθη CTA περιλαμβάνουν κακή τοποθέτηση του CTA, χρήση μπερδεμένης γλώσσας, έλλειψη επείγοντος, χωρίς κίνητρο, μη ελκυστικό σχεδιασμό, προσθήκη πάρα πολλών CTA, έλλειψη εξατομίκευσης και καμία δοκιμή.

Μπορείτε να έχετε πάρα πολλά CTA;

Θεωρείται γενικά ότι πάρα πολλές παροτρύνσεις για δράση μπορεί να είναι συντριπτικές για τον χρήστη και να μειώσουν το μήνυμα. Μια ακατάστατη ή μπερδεμένη διάταξη με πολλαπλά ανταγωνιστικά CTA μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση και χαμηλότερα ποσοστά μετατροπής. Είναι καλύτερο να έχετε ένα σαφές, συνοπτικό μήνυμα και ένα κύριο ή μερικά CTA ανά σελίδα.

Πώς να δοκιμάσετε τα CTA A/B;

Ακολουθούν τα βήματα για τα CTA δοκιμής A/B:
Επιλέξτε δύο διαφορετικά CTA: Θέλετε να δοκιμάσετε δύο διαφορετικές παροτρύνσεις για δράση (CTA).
Καθορίστε τον στόχο: Αποφασίστε τι θέλετε να επιτύχετε με το CTA σας. Για παράδειγμα, θέλετε να αυξήσετε τα ποσοστά κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και μετατροπών ή να δημιουργήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες;
Δημιουργήστε μια υπόθεση: Αναπτύξτε μια υπόθεση σχετικά με το ποια CTA είναι πιο πιθανό να επιτύχει τον στόχο.
Ρύθμιση της δοκιμής: Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το Google Optimize ή το VWO για να ρυθμίσετε τη δοκιμή A/B.
Διαχωρίστε την επισκεψιμότητα: Το εργαλείο δοκιμών A/B μοιράζει τυχαία την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας μεταξύ των δύο CTA. Θα σας επιτρέψει να δείτε πώς αποδίδει κάθε CTA με διαφορετικό κοινό.
Συλλέξτε δεδομένα και αναλύστε: Παρατηρήστε πώς αποδίδει κάθε CTA σε μια καθορισμένη περίοδο.
Λάβετε μια απόφαση και επαναλάβετε: Με βάση τα αποτελέσματα του τεστ A/B, αποφασίστε ποιο CTA θα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας για να προχωρήσετε. Και φροντίστε να δοκιμάζετε και να βελτιώνετε συνεχώς τα CTA σας.

συμπέρασμα

Τα CTA δεν μπορούν ποτέ να ταιριάζουν με τα κριτήρια ενός μεγέθους. Με διαφορετικούς στόχους, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε σχετικές CTA. Ωστόσο, ένα πράγμα που δεν αλλάζει είναι ότι το CTA σας θα πρέπει να είναι αρκετά συναρπαστικό ώστε να προτρέπει μια απάντηση από την πλευρά του χρήστη. Οπότε καταβάλετε τις καλύτερες προσπάθειές σας και προχωρήστε με ένα σταθερό CTA!

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό δημιουργίας δυνητικών πελατών για νεοσύστατες επιχειρήσεις.