10 φύλλα εξαπάτησης Linux για σελιδοδείκτη για αρχάριους

Με εκατοντάδες διαφορετικές εντολές Linux, γίνεται δύσκολο να τις θυμάστε όλες. Η χρήση του καλύτερου φύλλου εξαπάτησης Linux σώζει τον εαυτό σας από αυτήν την ταλαιπωρία και σας επιτρέπει να συνεχίσετε τη δουλειά σας με συνοχή.

Ο λόγος είναι ότι οι εντολές Linux μπορεί να σας εκφοβίσουν όταν είστε αρχάριοι ή δεν έχετε συνηθίσει να παίζετε με το τερματικό. Θα βρείτε τόνους εντολών για την εκτέλεση διεργασιών και λειτουργιών σε ένα σύστημα Linux.

Μπορείτε να καλέσετε σχεδόν τα πάντα που μπορεί να κάνει το Linux από ένα τερματικό, αλλά αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρθρωτό λειτουργικό σύστημα. Τα εργαλεία του μπορούν να παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και η γνώση κάποιων εντολών και ο συνδυασμός τους μπορεί να ανοίξει το δρόμο για χρήσιμα αποτελέσματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εντολές Linux είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν μπορείτε να τις απομνημονεύσετε όλες. εξάλλου δεν χρειάζεται. Επομένως, έχουμε επιμεληθεί αυτό το φύλλο εξαπάτησης Linux για να σας βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εντολή Linux μπορεί να χρειαστείτε και να κάνετε τις εργασίες σας πιο εύκολες.

Ελέγξτε τα!

Linux Training Academy: Διατίθεται τόσο σε έντυπα όσο και σε αντίγραφα PDF, αυτό το φύλλο εξαπάτησης Linux είναι ό,τι χρειάζεστε κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες εντολές Linux. Περιέχει εντολές για πληροφορίες συστήματος και υλικού, στατιστικά στοιχεία απόδοσης και παρακολούθηση, δεδομένα χρήστη και διαχείριση, διαχείριση διεργασιών, εντολές καταλόγου και αρχείων, άδειες αρχείων, αρχεία, δικτύωση, εγκατάσταση πακέτων, συνδέσεις SSH, αναζήτηση, χρήση δίσκου, μεταφορές αρχείων και κατάλογο πλοήγηση.

Χατογραφία: Αυτό το μονοσέλιδο φύλλο εξαπάτησης γραμμής εντολών Linux από τον Dave Child είναι ένα χρυσωρυχείο. Ανατρέξτε σε αυτό για να δείτε τις πιο συνηθισμένες εντολές Linux με συνδέσμους αναδυόμενων παραθύρων. Έχει επιμεληθεί εντολές bash, νανοσυντομεύσεις, λειτουργίες καταλόγου, συντομεύσεις bash, αρχεία αναζήτησης, συντομεύσεις οθόνης, μεταβλητές bash, λειτουργίες και δικαιώματα αρχείων, αριθμούς αδειών αρχείων, ανακατεύθυνση IO, διαχείριση διεργασιών, σωλήνες, λίστες εντολών και άλλα. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη αυτού του φύλλου εξαπάτησης για αποθήκευση στο σύστημά σας.

  Πώς να κάνετε ροή σε Twitch από τη γραμμή εντολών στο Linux

Loggly: Το Loggly είναι ένας άλλος ευρέως αναγνωρισμένος ιστότοπος για φύλλα εξαπάτησης εντολών Linux. Αυτό είναι επίσης ένα έγγραφο μιας σελίδας στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε για βασικές εντολές Linux εκτός από τη διαχείριση αρχείων και τα δικαιώματα, τη συμπίεση αρχείων, τον επεξεργαστή αρχείων, τις εντολές δικτύου, τα βοηθητικά προγράμματα καταλόγου και αρχείων, τη δέσμη ενεργειών, τα βοηθητικά προγράμματα δίσκου, τη μνήμη και τις διεργασίες και διάφορες εντολές . Κάθε πληροφορία είναι ορατή καθαρά με διακριτικά χρώματα.

FOSS Linux: Αυτός ο ιστότοπος είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις βασικές εντολές Linux σε ένα μόνο μέρος. Παρουσιάζει εντολές βασισμένες σε διαφορετικές κατηγορίες με συντακτικούς κανόνες. Μπορείτε ακόμη να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη εντολή Linux για να εξοικονομήσετε χρόνο και να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς να τις διαβάσετε όλες. Το φύλλο εξαπάτησης περιλαμβάνει εντολές με την αντίστοιχη περιγραφή τους για να σας κάνει να κατανοήσετε την έννοια. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε βασικές εντολές Linux, εντολές για πληροφορίες συστήματος, δικαιώματα αρχείων, δικτύωση, συμπίεση αρχείων, αρχειοθήκες, εγκατάσταση πακέτων, συνδέσεις SSH, διαχείριση και μεταφορές αρχείων, χρήση δίσκου και βοηθητικά προγράμματα, μεταβλητές περιβάλλοντος κ.λπ.

PhonenixNAP: Αυτό το φύλλο εξαπάτησης περιέχει τις πιο συνηθισμένες εντολές Linux με παραδείγματα και σύνταξη. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε και να το αποθηκεύσετε ως PDF μιας σελίδας για να λαμβάνετε αναφορά όποτε το χρειάζεστε. Μπορείτε να βρείτε εντολές Linux για πληροφορίες υλικού, να αναζητήσετε συγκεκριμένα μοτίβα σε ένα έγγραφο χρησιμοποιώντας grep, εντολές αρχείων, πλοήγηση καταλόγου, συμπίεση αρχείων και μεταφορά αρχείων. Διαθέτει επίσης εντολές για ενεργούς χρήστες, εγκατάσταση πακέτων, ενεργές διεργασίες, πληροφορίες συστήματος, χρήση δίσκου, συνδέσεις SSH, δικαιώματα αρχείων, εντολές δικτύου και συντομεύσεις πληκτρολογίου.

  Πώς να φιλοξενήσετε ένα παιχνίδι Minecraft σε μια εικονική μηχανή Linux

Σταθμός Χ: Το φύλλο εξαπάτησης της γραμμής εντολών Linux του Nathan House είναι ένας καλά δομημένος πόρος που εξετάζετε και κατεβάζετε. Έχει επιμεληθεί έναν ωραίο πίνακα περιεχομένων ακολουθούμενο από κάθε θέμα που περιέχει εντολές και την περιγραφή τους. Θα είναι εύκολο να πλοηγηθείτε στη σελίδα που περιέχει εντολές για πληροφορίες υλικού, πληροφορίες συστήματος, στατιστικά απόδοσης και παρακολούθηση, χρήση δεδομένων και διαχείρισης, διαχείριση διαδικασιών, δικτύωση, άδειες αρχείων, πλοήγηση καταλόγου, χρήση δίσκου, μεταφορές αρχείων, συνδέσεις SSH, εγκατάσταση πακέτου και πολλά άλλα.

FOSSwire: Αυτό το φύλλο εξαπάτησης είναι το καλύτερο εάν θέλετε τις απαραίτητες εντολές Linux σε μία μόνο σελίδα. Αυτός ο οδηγός αναφοράς εντολών για Linux/Unix είναι όμορφα δομημένος με ευανάγνωστες γραμματοσειρές και πλούσια χρώματα. Ανατρέξτε στις εντολές Linux για πληροφορίες συστήματος, συμπιέσεις αρχείων, εντολές, δικαιώματα, διαχείριση διεργασιών, εντολές δικτύου, εγκατάσταση, SSH, αναζήτηση και συντομεύσεις.

Λινοξείδιο: Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή για μια γρήγορη επισκόπηση των τυπικών εντολών Linux. Θα βρείτε διαφορετικές κατηγορίες και εντολές γραμμένες μέσα σε αντίστοιχα παράθυρα με την εξήγησή τους για να σας βοηθήσουν να θυμηθείτε τη χρήση τους. Καλύπτει εντολές για σύστημα, δίκτυο, υλικό, αρχεία, συμπίεση ή αρχεία, δεδομένα χρήστη, εγκατάσταση πηγών, εγκατάσταση πακέτων, συνδέσεις, αναζήτηση, μεταφορά αρχείων, χρήση δίσκου, σχετική με τη διαδικασία και διέλευση καταλόγου.

  Πώς να εγκαταστήσετε το GitCola σε Linux

Dummies.com: Δημιουργήθηκε από τον Richard Blum, το φύλλο εξαπάτησης του Linux for Dummies κάνει τη χρήση εντολών Linux αβίαστη. Είναι χρήσιμο για απόλυτους αρχάριους και αποτελείται από εντολές Linux που μπορεί να χρειάζεστε καθημερινά μαζί με μερικές πολύτιμες σελίδες βοήθειας. Και τα δύο σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε εύκολα σε ένα περιβάλλον Linux με το πληκτρολόγιό σας. Μπορείτε να διαβάσετε τις εντολές και να διαβάσετε την περιγραφή που αναφέρεται σε καθεμία από αυτές για να μάθετε τη χρήση τους. Αυτό το φύλλο εξαπάτησης περιλαμβάνει εντολές όπως cat, cd, clear, chmod, cp, date, du, df, file, find, kill, grep, in, less, passwd, ps, pwd, ssh, who και άλλα.

Sites.tufts.du: Αυτό το φύλλο εξαπάτησης Linux είναι διαθέσιμο για λήψη ως δωρεάν PDF. Είναι επωφελές για αρχάριους και περιέχει καλά καθορισμένες εντολές και επεξηγήσεις για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη χρηστικότητα μιας εντολής με σαφήνεια. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βρείτε μερικά παραδείγματα για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, όπως η μετακίνηση αρχείων σε έναν γονικό κατάλογο.

συμπέρασμα

Οι εντολές Linux μπορούν να κάνουν τις καθημερινές σας εργασίες πιο εύκολες. Έτσι, περάστε από τα παραπάνω φύλλα εξαπάτησης και επιλέξτε τα αγαπημένα σας για να εκτελέσετε τις εργασίες σας πιο γρήγορα. Μπορείτε να τα κατεβάσετε ή να τα αποθηκεύσετε ως σελιδοδείκτες στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να συνεχίσετε να τα αξιοποιείτε στην εργασία σας.
Μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε, να τροποποιήσετε και να αφαιρέσετε χρήστη στο Linux εδώ.