10 Φύλλα εξαπάτησης γραμμής εντολών για Windows, Linux και macOS

Η διεπαφή γραμμής εντολών (CLI) σάς προσφέρει καλύτερο έλεγχο του υπολογιστή σας και σας βοηθά να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

Ακόμη και στην εποχή των ασύρματων ποντικιών, το CLI είναι αναντικατάστατο για πολλούς. Μπορείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή ή τα λειτουργικά σας συστήματα όπως τα Windows, το Linux/Unix ή το Mac πληκτρολογώντας εντολές σε ένα οπτικό μήνυμα που εμφανίζεται στον υπολογιστή σας για διάφορες εργασίες.

Πολλές εντολές είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε εργασίες όπως η αναζήτηση ενός αρχείου, η διαχείριση αρχείων και φακέλων, η αλλαγή ρυθμίσεων, η διαχείριση των πινάκων ελέγχου και πολλά άλλα. Ωστόσο, το να τα θυμάστε όλα είναι κουραστικό και χρονοβόρο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επιμεληθεί τα καλύτερα φύλλα εξαπάτησης της γραμμής εντολών για Windows, Linux/Unix και macOS για να σας βοηθήσουμε να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Ρίξτε μια ματιά!

Git-tower.com: Αυτό το φύλλο εξαπάτησης γραμμής εντολών από τον Tower είναι για Windows και macOS. Διαθέτει χρήσιμες εντολές και συμβουλές και κόλπα για να διευκολύνει τους ανθρώπους να εργάζονται με μια διεπαφή γραμμής εντολών. Αυτό το φύλλο εξαπάτησης δύο σελίδων έχει σχεδιαστεί για να μην κατακλύζει τους αναγνώστες χρησιμοποιώντας ανοιχτά χρώματα και κατηγορίες. Διαθέτει εντολές για καταλόγους, αρχεία, αναζήτηση, έξοδο, δίκτυο, δικαιώματα, διεργασίες, πλήκτρα βέλους, πλήκτρο «TAB», πλήκτρο «CTRL», συνδυασμό εντολών, έξοδος κατεύθυνσης, αρχικό φάκελο και άλλα.

Χατογραφία: Αυτός είναι ένας αρκετά δημοφιλής ιστότοπος για φύλλα εξαπάτησης, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε ένα εξαιρετικό φύλλο cheat γραμμής εντολών για Linux. Δημιουργήθηκε από τον Dave Child και περιέχει σημαντικές εντολές Linux με αναδυόμενους συνδέσμους που κατευθύνουν τις σελίδες. Αυτό το φύλλο εξαπάτησης 2 σελίδων έχει εντολές bash, λειτουργίες καταλόγου, νανοσυντομεύσεις, συντομεύσεις bash, αρχεία αναζήτησης, επιλογές Is, δικαιώματα αρχείων, λειτουργίες αρχείων, μεταβλητές bash, ανακατευθύνσεις IO, διαχείριση διεργασιών, λίστες εντολών και άλλα. Επομένως, προσθέστε το σελιδοδείκτη στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή κατεβάστε το αρχείο PDF του.

  Διορθώστε την κατάληψη μνήμης Cortana στα Windows 10

κόκκινο καπέλο: Αυτό το φύλλο εξαπάτησης γραμμής εντολών είναι για Linux και είναι χρήσιμο για όλους όσους αναζητούν συντομεύσεις από βασικό έως προχωρημένο επίπεδο. Επιπλέον, έχουν συμπεριλάβει καλά παραδείγματα για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν ο κώδικάς σας είναι σωστός. Για να κάνετε λήψη αυτού του δωρεάν πόρου, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Θα σας διδάξει επίσης πολλά σχετικά με την εργασία με Linux για προγραμματισμό γραμμής εντολών και δέσμες ενεργειών. Καλύπτει εντολές όπως SSH, pwd, Is, whoami, cd target, cat, man cat, top, which, env, head [file]και πολλά άλλα.

MakeTechEasier: Αυτό είναι για εσάς εάν ψάχνετε για ένα φύλλο εξαπάτησης γραμμής εντολών για Windows. Θα εμφανίσει το όνομα εργασίας που αναζητάτε μεταξύ και των 148 με μια γρήγορη εξήγηση για το καθένα. Αυτό το εύκολα κατανοητό φύλλο εξαπάτησης περιλαμβάνει εντολές για ονόματα εργασιών, όπως προσθήκη συσκευής, σχετικά με τα Windows, προχωρημένους λογαριασμούς χρηστών, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, διαχείριση εξουσιοδοτήσεων, αριθμομηχανή, πιστοποιητικά, μεταφορά Bluetooth, αλλαγή ρυθμίσεων απόδοσης υπολογιστή, προεπιλεγμένη τοποθεσία, πίνακας ελέγχου, οθόνη, καθαρισμός και διαχείριση δίσκου κ.λπ.

FOSSwire: Αυτό το φύλλο εξαπάτησης γραμμής εντολών είναι για Unix/Linux. Είναι ένα έγγραφο σελίδας που μπορείτε να κατεβάσετε και να το εκτυπώσετε για να το επικολλήσετε σε έναν τοίχο για να ρίξετε μια ματιά όποτε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια εντολή ενώ εργάζεστε σε V-env ή VM. Είναι ένας εύχρηστος πόρος για όλους, που περιέχει ορισμούς και σύνταξη για κάθε εντολή. Καλύπτει εντολές αρχείων, πληροφορίες συστήματος, διαχείριση διεργασιών, συμπίεση, δικαιώματα αρχείων, δίκτυο, συντομεύσεις, SSH, αναζήτηση και εγκατάσταση.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή μετάδοσης Bittorrent σε Linux

Makeuseof.tradepub.com: Μπορείτε να θεωρήσετε ότι αυτό το φύλλο εξαπάτησης γραμμής εντολών έχει επιμεληθεί για το τερματικό Mac, εάν είστε χρήστης macOS. Αποκτήστε περισσότερο έλεγχο στον υπολογιστή Mac σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών για διάφορες εργασίες. Είναι διαθέσιμο για λήψη μέσω του λογαριασμού σας στο LinkedIn. Εδώ, θα βρείτε τις εντολές με τις απλές περιγραφές τους για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε γρήγορα τη χρήση τους.

cmdref.net: Ένα άλλο φύλλο εξαπάτησης της γραμμής εντολών για Windows είναι εδώ με χρήσιμα παραδείγματα για καλύτερη κατανόηση. Αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος πόρος στον οποίο αναφέρεστε κατά την εργασία με τη γραμμή εντολών των Windows. Ξεκινά με έναν σαφή πίνακα περιεχομένων που χρησιμεύει ως οδηγός για την επιλογή της γραμμής εντολών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Έχει κατάλληλες επεξηγήσεις και παραδείγματα για κάθε ενότητα που θα σας βοηθήσουν να μάθετε. Περιέχει διάφορες εντολές για συστήματα, λογισμικό, βοήθεια, φάκελο, πίνακα ελέγχου, DNS, αρχείο, ώρα, θύρα, ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης και πακέτο. Επιπλέον, θα βρείτε καρτέλες αναφοράς για Linux και HP-UX επεξηγήσεις γραμμής εντολών με παραδείγματα επίσης.

cs.columbia.edu: Αυτό το φύλλο εξαπάτησης γραμμής εντολών είναι από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και περιέχει εντολές των Windows που χρησιμοποιούνται συνήθως. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το φύλλο εξαπάτησης και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας για να το δείτε όταν χρειάζεται χωρίς να θυμάστε τα πάντα. Έχουν επιμεληθεί τη λίστα των εντολών μαζί με τη χρήση τους και το τι κάνουν στον υπολογιστή σας. Εδώ, θα βρείτε εντολές όπως dir, cd, copy, rm, md, move, ren, del, exit, echo, type, fc, cls και help.

  Συντομεύσεις εικονικής επιφάνειας εργασίας Windows 10

ΣταθμόςΧ: Αυτή η πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας για εξέλιξη σταδιοδρομίας φιλοξενεί ένα καλό φύλλο εξαπάτησης της γραμμής εντολών που μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα με ένα κλικ. Έχουν σχεδιάσει το φύλλο εξαπάτησης με έναν πίνακα περιεχομένων που σας βοηθά να κοιτάξετε γρήγορα όλα τα στοιχεία και να επιλέξετε ποια εντολή θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Διαθέτει εντολές για πληροφορίες συστήματος και υλικού, πληροφορίες και διαχείριση χρηστών, παρακολούθηση και στατιστικά απόδοσης, εντολές αρχείων και καταλόγου, δικαιώματα αρχείων, διαχείριση διεργασιών, δικτύωση, αναζήτηση, χρήση δίσκου, συνδέσεις SSH, αρχεία, εγκαταστάσεις πακέτων, μεταφορές αρχείων και κατάλογο πλοήγηση.

WeTheGeek: Επισκεφτείτε το WeTheGeek για να βρείτε ένα χρήσιμο φύλλο εξαπάτησης της γραμμής εντολών τερματικού Mac που λειτουργεί για όλους. Μου άρεσε αυτό το cheat sheet γιατί η απλή αλλά κομψή χρήση κειμένου και συνδυασμών χρωμάτων κάνει την ανάγνωση ενδιαφέρουσα και εύκολη. Αναπαριστούν εντολές και τη χρήση τους για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια γραμμή εντολών. Ξεκινά με βασικές εντολές, συντομεύσεις, αλλαγή καταλόγου, διαχείριση αρχείων και καταλόγων, χώρο αρχείων και δίσκου, και φτάνει μέχρι το δίκτυο, το homebrew, την αναζήτηση και την έξοδο.

συμπέρασμα

Τα φύλλα εξαπάτησης της γραμμής εντολών που μόλις συζητήσαμε θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο στον υπολογιστή σας ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε – Windows, Linux/Unix ή macOS. Κατεβάστε και αποθηκεύστε το αγαπημένο σας cheat sheet στη συσκευή ή στο πρόγραμμα περιήγησής σας και ανατρέξτε σε αυτά για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.