10 τρόποι για να διορθώσετε το PS4 συνεχίζει να απενεργοποιείται

Πολλοί θαυμαστές του PlayStation απολαμβάνουν να παίζουν διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών στο PS4 τους. Η ευφορία που βιώνουν παίζοντας στο PS4 είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, το PlayStation 4 τείνει να απενεργοποιείται μόνο του λίγο μετά την ενεργοποίησή του ή μετά από μια περίοδο αδράνειας. Η λυχνία της κονσόλας αναβοσβήνει με κόκκινο ή μπλε χρώμα σε αυτήν την περίπτωση, υποδεικνύοντας ότι η κονσόλα σας πρόκειται να σβήσει απροσδόκητα. Άλλοι χρήστες ανέφεραν επίσης ότι το ps4 συνεχίζει να απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τις απενεργοποιήσεις του PS4 από μόνο του. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε την εγγυημένη λύση!

10 τρόποι για να διορθώσετε το PS4 συνεχίζει να απενεργοποιείται

Γιατί το PS4 μου απενεργοποιήθηκε μόνο του και δεν ενεργοποιείται ξανά;

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τι δημιουργεί το πρόβλημα που διαρκώς απενεργοποιεί το PS4. Οι αιτίες για αυτό το πρόβλημα παρατίθενται παρακάτω:

  • Ζητήματα με τις πηγές ενέργειας: Μία από τις πιο διαδεδομένες αιτίες του προβλήματος συνεχούς απενεργοποίησης του PS4 είναι ένα ζήτημα τροφοδοσίας. Εάν υπάρχουν προβλήματα με το καλώδιο τροφοδοσίας ή το τροφοδοτικό, μπορεί να προκύψει αυτό το πρόβλημα.

  • Βλάβη σκληρού δίσκου: Το σύστημα PlayStation 4 και τα αρχεία παιχνιδιών είναι μεταξύ των σημαντικών στοιχείων που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο. Εάν ο σκληρός σας δίσκος αποτύχει, ορισμένα κρίσιμα αρχεία ενδέχεται να καταστραφούν, προκαλώντας τυχαία απενεργοποίηση του PS4.

  • Η κονσόλα υπερθερμαίνεται: Ένας θερμικός διακόπτης ενεργοποιείται όταν η κονσόλα PlayStation 4 υπερθερμαίνεται και το σύστημα συνεχίζει να απενεργοποιείται αυτόματα. Εάν το PS4 συνεχίζει να σβήνει χωρίς προειδοποίηση, θα πρέπει να επιθεωρήσετε την κονσόλα για ζημιά.

  • Ζητήματα με την APU, την CPU και την GPU: Εάν ορισμένα εξαρτήματα της APU δεν έχουν συγκολληθεί σωστά, ενδέχεται να έχετε πρόβλημα με το κλείσιμο του PS4.

  • Λογισμικό που έχει μολυνθεί από ιούς: Μια άλλη τυπική αιτία δυσκολιών στο PS4, όπως οι κωδικοί σφάλματος μπλε οθόνης θανάτου (BSOD), SU-41350-3 και CE-34788-0, είναι το παλιό ή ελαττωματικό λογισμικό συστήματος.

Τώρα, ακολουθήστε προσεκτικά τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω για να διορθώσετε το πρόβλημα με τις απενεργοποιήσεις του PS4 από μόνο του.

Μέθοδος 1: Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης ρεύματος

Προτού προχωρήσουμε σε πιο περίπλοκες μεθόδους επιδιόρθωσης, επιτρέψτε μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σύνδεσης ρεύματος στο PlayStation 4 για να δούμε αν μπορεί να διορθώσει το εν λόγω πρόβλημα.

Βήμα 1: Αλλάξτε το καλώδιο/καλώδιο τροφοδοσίας

Ελέγξτε για τυχόν προβλήματα σύνδεσης ρεύματος με το σύστημά σας PS4.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον 7 δευτερόλεπτα για να απενεργοποιήσετε εντελώς το PS4.

Σημείωση: Θα ηχήσει δύο φορές για να δείξει ότι έχει απενεργοποιηθεί.

2. Αποσυνδέστε το καλώδιο ρεύματος της κονσόλας από την πρίζα.

3. Ελέγξτε τα καλώδια ρεύματος για ζημιές. Εάν έχετε επιπλέον καλώδια, μπορείτε να τα αλλάξετε για να δείτε εάν το πρόβλημα προκαλείται από τη σύνδεση ρεύματος.

Βήμα 2: Διασφαλίστε σταθερή σύνδεση ρεύματος

Οι υπερτάσεις ισχύος ενδέχεται περιστασιακά να διαταράξουν τον κύκλο τροφοδοσίας του PlayStation 4, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας του. Το PS4 μπορεί να κλείσει λόγω έλλειψης ρεύματος εάν υπάρχουν πολλά στοιχεία συνδεδεμένα στην ίδια πρίζα.

1. Συνδέστε το PS4 σε μία μόνο πρίζα χωρίς άλλες συσκευές στην πρίζα πριν το ενεργοποιήσετε. Εάν αυτό επιλύσει το πρόβλημα, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαχωρίσετε την ισχύ του PS4 από τον άλλο εξοπλισμό.

2. Συνδέστε το σε διαφορετική πρίζα και παρατηρήστε εάν το πρόβλημα παραμένει. Εάν δεν το κάνει, ελέγξτε το ηλεκτρικό σας σύστημα.

Βήμα 3: Αφαιρέστε τους πολλαπλούς συνδέσμους

Αυτές τις μέρες, οι πολλαπλές συνδέσεις γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες. Αυτά επιτρέπουν στο PS4 να συνδέεται με άλλες συσκευές που απαιτούν καλώδιο HDMI. Οποιαδήποτε ενέργεια από άλλη μονάδα μπορεί να οδηγήσει το PlayStation 4 να τερματιστεί ενώ είναι ακόμα σε λειτουργία.

1. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνδέστε απευθείας το PS4 αντί να χρησιμοποιείτε υποδοχές.

2. Απομονώστε επίσης το PS4 από την οθόνη ή την τηλεόραση.

3. Αποσυνδέστε τα καλώδια USB που είναι συνδεδεμένα στην μπροστινή θύρα.

Μέθοδος 2: Αντιμετώπιση προβλημάτων υπερθέρμανσης APU/GPU

Μπορείτε επίσης να βιώσετε ότι το PS4 συνεχίζει να απενεργοποιεί το πρόβλημα ασταμάτητα εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα υπερθέρμανσης της APU, της GPU και της CPU, ειδικά όταν παίζετε ένα παιχνίδι. Πρέπει πρώτα να καταλάβετε γιατί η θερμότητα δεν εκκενώνεται σωστά έξω από το PS4. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, ο ανεμιστήρας του PS4 πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας.

Ομοίως, εάν οι μονάδες ταχείας επεξεργασίας (APU) ορισμένων κονσολών PS4 δεν είναι σωστά κολλημένες στη μητρική πλακέτα, μπορεί να προκύψει αυτό το ζήτημα. Αυτό δεν διορθώνεται και η μόνη επιλογή είναι να ζητήσετε μια συσκευή αντικατάστασης από τη Sony. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος με τον οποίο η APU θα πέσει από τη μητρική πλακέτα είναι εάν υπερθερμαίνεται.

1. Ένας ακάθαρτος ή κατεστραμμένος ανεμιστήρας είναι ο πιο πιθανός λόγος.

Σημείωση: Εάν ο ανεμιστήρας ουρλιάζει, δώστε μεγάλη προσοχή στον ήχο που δημιουργεί και διορθώστε τον.

2. Βεβαιωθείτε ότι το PS4 βρίσκεται σε καλά αεριζόμενο περιβάλλον για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

3. Αποφύγετε τη χρήση της κονσόλας για μεγάλες χρονικές περιόδους. Μετά από πολλές ώρες βαριάς χρήσης, βάλτε το για ύπνο ή κλείστε το.

4. Για να κρυώσετε την κονσόλα, χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα.

Μέθοδος 3: Αλλαγή σκληρού δίσκου

Ένας λανθασμένα εγκατεστημένος σκληρός δίσκος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα απόδοσης και ένας κατεστραμμένος μπορεί να τερματίσει εντελώς τη λειτουργία της κονσόλας σας. Ελέγξτε εάν βρίσκεται στη σωστή θέση ή/και εάν υπάρχουν κακοί τομείς στον σκληρό δίσκο.

Σημείωση: Επειδή αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την αποσυναρμολόγηση του gadget, θα πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή.

1. Για να απενεργοποιήσετε εντελώς το PS4, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον 7 δευτερόλεπτα. Δύο μπιπ υποδεικνύουν ότι έχει απενεργοποιηθεί.

2. Αποσυνδέστε το καλώδιο ρεύματος από την πρίζα και από το καλώδιο. Αποσυνδέστε τυχόν πρόσθετα καλώδια από την κονσόλα.

3. Σύρετε το κάλυμμα της υποδοχής της μονάδας σκληρού δίσκου προς τα έξω και απομακρύνετε από τον υπολογιστή για να το αφαιρέσετε.

4Α. Τώρα, βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός δίσκος είναι σωστά εγκατεστημένος και ασφαλισμένος στον υπολογιστή.

4Β. Εάν θέλετε να αλλάξετε τον σκληρό δίσκο, αφαιρέστε τη βίδα και αντικαταστήστε τον σκληρό δίσκο με έναν νέο.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι ο νέος σκληρός δίσκος θα απαιτήσει εγκατάσταση νέου λογισμικού συστήματος.

Μέθοδος 4: Επανατοποθετήστε/Αντικαταστήστε την μπαταρία PS4 CMOS

Όταν τα δεδομένα του PS4 CMOS είναι κατεστραμμένα, μπορεί να προκύψουν διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού του PS4 από μόνο του. Παρά την ισχυρή σύνδεση, πολλοί άνθρωποι δεν θα συσχετίσουν το αδιάκοπο κλείσιμο του PS4 με δεδομένα CMOS. Συνιστούμε να το τοποθετήσετε ξανά ή να το αντικαταστήσετε.

Σημείωση: Επειδή αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την αποσυναρμολόγηση του gadget, θα πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή.

1. Απενεργοποιήστε το PlayStation 4 και αφαιρέστε το PS4 από το τροφοδοτικό.

2. Ανοίγοντας το περίβλημα του PS4, εντοπίστε την μπαταρία CMOS στη μητρική πλακέτα.

Σημείωση: Η μπαταρία είναι μπαταρία μεγέθους νομίσματος CR2032.

3. Με ένα μικροσκοπικό κατσαβίδι, αφαιρέστε τον πείρο που συγκρατεί τη μπαταρία στη θέση της. Αφαιρέστε προσεκτικά την μπαταρία CMOS.

4. Μετά από λίγα λεπτά, τοποθετήστε ξανά την μπαταρία CMOS.

5. Συνδέστε το PS4 σε μια πρίζα, ανοίξτε τον διακόπτη και μετά περιμένετε 5-10 λεπτά πριν το ενεργοποιήσετε.

Μέθοδος 5: Μετάβαση σε Καλωδιακό Διαδίκτυο

Έχει βρεθεί ότι οι μονάδες Wi-Fi προκαλούν διακυμάνσεις ρεύματος σε κονσόλες και φορητούς υπολογιστές, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να απενεργοποιείται συνεχώς το PS4.

1. Μπορεί να βρεθεί μια πρίζα καλωδίου στο πίσω μέρος του PS4 σας. Συνδεθείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας καλώδιο.

2. Εάν δεν έχετε καλωδιακό internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση LAN για να συνδέσετε τον δρομολογητή σας με το PS4.

3. Αποφύγετε τη χρήση της σύνδεσης Wi-Fi εάν το PS4 είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο LAN.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε στατική διεύθυνση IP

Όταν κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας, ο ISP σας δίνει μια νέα διεύθυνση και η δυναμική διεύθυνση IP αλλάζει. Μια διεύθυνση IP που δεν μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου είναι γνωστή ως στατική διεύθυνση IP. Οι στατικές διευθύνσεις IP είναι πιο αξιόπιστες όταν πρόκειται για συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο. Εάν οι ρυθμίσεις της διεύθυνσης IP σας λένε αυτόματη, προφανώς χρησιμοποιείτε μια δυναμική διεύθυνση IP. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ρυθμίσετε τη στατική διεύθυνση IP στο PS4 σας:

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε Δίκτυο από το μενού.

3. Επιλέξτε την επιλογή Προβολή κατάστασης σύνδεσης από το μενού. Από εδώ, σημειώστε τη διεύθυνση IP, τη μάσκα υποδικτύου και την προεπιλεγμένη πύλη.

4. Επιστρέψτε στο μενού Δίκτυο και επιλέξτε Ρύθμιση σύνδεσης στο Internet.

5. Για το Πώς θέλετε να συνδεθείτε στο δίκτυο;, επιλέξτε τον τύπο σύνδεσης που χρησιμοποιείτε ήδη για τη λειτουργία του PS4:

  • Χρησιμοποιήστε Wi-Fi
  • Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο LAN

6. Για Πώς θέλετε να ρυθμίσετε τη σύνδεση;, επιλέξτε Προσαρμοσμένη επιλογή.

7. Στην περιοχή Ρυθμίσεις διεύθυνσης IP, επιλέξτε Μη αυτόματη.

8. Τώρα, εισαγάγετε τα τέσσερα πρώτα ψηφία της διεύθυνσης IP σας ως έχουν. Στη συνέχεια, εισαγάγετε οποιονδήποτε αριθμό μεταξύ 2 και 255 για το τελικό ψηφίο.

Σημείωση: Δεν πρέπει να εισάγετε τα ίδια ψηφία της διεύθυνσης IP που σημειώσατε νωρίτερα.

9. Στη συνέχεια, εισαγάγετε την ίδια μάσκα υποδικτύου και τα ψηφία της Προεπιλεγμένης πύλης που σημειώσατε στο Βήμα 3.

10. Εισαγάγετε 8.8.8.8 στο πεδίο Κύριο DNS για να συνδεθείτε στον δημόσιο διακομιστή DNS της Google.

11. Εισαγάγετε 8.8.4.4 στο πεδίο Δευτερεύον DNS και επιλέξτε Επόμενο.

12. Επιλέξτε Αυτόματη για τις Ρυθμίσεις MTU όπως φαίνεται.

13. Στην περιοχή Proxy Server, επιλέξτε την επιλογή Do Not Use.

14. Στην οθόνη ενημέρωσης των ρυθμίσεων Internet, επιλέξτε Δοκιμή σύνδεσης στο Internet.

15. Στην οθόνη ολοκλήρωσης δοκιμής σύνδεσης, θα λάβετε τις πληροφορίες σχετικά με τις ταχύτητες σύνδεσης λήψης και αποστολής.

Ελέγξτε εάν το πρόβλημα με τη συνεχή απενεργοποίηση του PS4 έχει επιλυθεί ή όχι και λαμβάνετε τις ελάχιστες απαιτούμενες ταχύτητες.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος PS4 σε ασφαλή λειτουργία

Εάν δεν είναι πρόβλημα υλικού, είναι σχεδόν σίγουρα η συνέπεια μιας κακής ενημέρωσης. Στην ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να αναβαθμίσετε το λογισμικό συστήματος για να διορθώσετε το πρόβλημα συνεχούς απενεργοποίησης του PS4 ως εξής:

1. Σε μια διαμορφωμένη μονάδα USB, δημιουργήστε ένα PS4 φάκελο σε μορφή FAT32.

2. Στη συνέχεια, δημιουργήστε έναν φάκελο UPDATE μέσα στο φάκελο PS4.

3. Πραγματοποιήστε λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης του PS4 από τον επίσημο ιστότοπο του Playstation και αποθηκεύστε τη στο φάκελο UPDATE.

4. Αφού κλείσετε εντελώς το PS4, συνδέστε τη μονάδα USB σε μία από τις θύρες USB που βλέπει προς τα εμπρός.

5. Για να εισέλθετε σε ασφαλή λειτουργία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 3 δευτερόλεπτα. Θα απενεργοποιηθεί αφού αναβοσβήσει μερικές φορές.

6. Για άλλη μια φορά, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το αφού ακούσετε το δεύτερο μπιπ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το PS4 θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία.

7. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση λογισμικού συστήματος με την τρίτη αρίθμηση στη λίστα.

8. Τέλος, επιλέξτε Update from USB Storage Device και πατήστε OK.

Μέθοδος 8: Ανοικοδόμηση της βάσης δεδομένων PS4 σε ασφαλή λειτουργία

Η βάση δεδομένων του PS4 μπορεί να είναι κατεστραμμένη, με αποτέλεσμα το PS4 να απενεργοποιεί συνεχώς προβλήματα.

1. Για να εισέλθετε σε ασφαλή λειτουργία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 3 δευτερόλεπτα. Θα απενεργοποιηθεί αφού αναβοσβήσει μερικές φορές.

2. Τώρα πάλι, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το αφού ακούσετε το δεύτερο μπιπ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το PS4 θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία.

3. Συνδέστε το χειριστήριο DualShock 4 στο σύστημα PS4 με ένα καλώδιο USB και πατήστε το κουμπί PS4 στο χειριστήριο Dual Shock 4.

4. Από το χειριστήριό σας, πατήστε το κουμπί X.

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Rebuild Database που φαίνεται και επισημαίνεται παρακάτω.

6. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το PS4 σας θα εκκινήσει αμέσως.

7. Συνδεθείτε σε Wi-Fi, συνδεθείτε στο PlayStation Network και απολαύστε παιχνίδια!

Μέθοδος 9: Επαναφέρετε το PlayStation 4

Τα δεδομένα στο PS4 μπορεί να καταστραφούν για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα το PS4 να απενεργοποιείται χωρίς προειδοποίηση. Τα κατεστραμμένα δεδομένα διαφέρουν από την καταστροφή της βάσης δεδομένων του PS4. Το τελευταίο μπορεί να διορθωθεί εύκολα με την επαναφόρτωση της βάσης δεδομένων του PS4 όπως εξηγήθηκε στην προηγούμενη μέθοδο. Ο μόνος τρόπος για να επιδιορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να επαναφέρετε πλήρως το PS4 και να ξεκινήσετε ξανά με το λογισμικό συστήματος.

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται το σκούπισμα του σκληρού δίσκου και την επιστροφή του συστήματος στην κατάσταση που βρισκόταν όταν το εγκαταστήσατε αρχικά.

1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης για 3 δευτερόλεπτα. Θα απενεργοποιηθεί αφού αναβοσβήσει μερικές φορές.

2. Τώρα πάλι, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το αφού ακούσετε το δεύτερο μπιπ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το PS4 θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία.

3. Επιλέξτε Initialize PS4 (Επανεγκατάσταση λογισμικού συστήματος) που εμφανίζεται επισημασμένο.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για επιτυχή επαναφορά του PS4.

Μέθοδος 10: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Sony

Εάν καμία από αυτές τις προτάσεις δεν λειτουργεί για το πρόβλημα απενεργοποίησης του PS4, ενδέχεται να χρειαστεί σέρβις στο σύστημά σας. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επισκευής, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Playstation της Sony για πρόσθετη βοήθεια.

***

Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε το πρόβλημα που διαρκώς απενεργοποιεί το PS4. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις.

  Διορθώστε το σφάλμα 98 Ο τερματισμός SMS απορρίφθηκε