10 συναρπαστικά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας του 2025 Cadillac Escalade IQ

Βασικά Takeaways

  • Το Escalade IQ της Cadillac διαθέτει μια τεράστια κυρτή οθόνη LED 55 ιντσών με φωνητικά ελεγχόμενες εφαρμογές από την Google, δημιουργώντας μια διαισθητική και χωρίς περισπασμούς εμπειρία οδήγησης.
  • Το Super Cruise, η τεχνολογία hands-free υποστήριξης οδηγού της GM, διατίθεται στάνταρ στο Escalade IQ, επιτρέποντας την ασφαλή και αυτόνομη οδήγηση σε συμβατούς δρόμους.
  • Με χαρακτηριστικά όπως το σύστημα διεύθυνσης με τέσσερις τροχούς και τη λειτουργία άφιξης, το Escalade IQ προσφέρει βελτιωμένο χειρισμό, σταθερότητα και ευελιξία στο χώρο στάθμευσης, καθιστώντας το ένα ευέλικτο και ικανό πολυτελές SUV.

Οι ναυαρχίδες EV της Cadillac, συμπεριλαμβανομένων των Celestiq και Escalade IQ, δίνουν μια σαφή εικόνα για το πού οδεύει η αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά τη σχεδίαση και την τεχνολογία. Προχωρώντας προς το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της, το νέο Escalade IQ της Cadillac επαναπροσδιορίζει το εμβληματικό SUV με τη μορφή ενός υπερπολυτελούς και υπερσύγχρονου EV SUV που είναι γεμάτο gadgets.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας στο Escalade IQ 2025 για τα οποία είμαστε πιο ενθουσιασμένοι.

1. Ψηφιακός ταμπλό 55 ιντσών

Πίστωση εικόνας: Cadillac

Ένα από τα πιο εκθαμβωτικά χαρακτηριστικά του Escalade IQ είναι η κυρτή οθόνη LED 55 ιντσών από κολόνα σε κολόνα. Τροφοδοτείται από μια πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies. Η Cadillac λέει ότι οι 35 ίντσες της οθόνης είναι αφιερωμένες στον οδηγό. οι άλλες 20 ίντσες είναι για τον επιβάτη. Η πλευρά του συνοδηγού είναι πολωμένη, γεγονός που την καθιστά λιγότερο ορατή στον οδηγό για να μειώσει την απόσπαση της προσοχής.

Οι εφαρμογές με φωνητικό έλεγχο παρέχονται από την ενσωματωμένη Google, η οποία περιλαμβάνει τον Βοηθό Google, τους Χάρτες Google και το Google Play. Δεν είναι διαθέσιμα ούτε το Apple CarPlay ούτε το Android Auto και το ταμπλό δεν έχει φυσικά κουμπιά. Όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη απτικών κουμπιών, ένα στέλεχος της Cadillac είπε ότι το διαισθητικό εσωτερικό εξανθρωπίζει τη συνολική εμπειρία στο Escalade IQ με το να γνωρίζει το όχημα τι θέλετε όταν το θέλετε.

  Πώς να μεταβείτε σε μια σελίδα στο Word στο Microsoft 365

2. Super Cruise

Πίστωση εικόνας: Cadillac

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού χωρίς χέρια Super Cruise της GM θα είναι ένα στάνταρ χαρακτηριστικό στο Cadillac Escalade IQ 2025 με τριετές πρόγραμμα OnStar Super Cruise επίσης να περιλαμβάνεται. Μόλις λήξει, θα σας κοστίσει 25 $ το μήνα ή 300 $ ετησίως.

Σύμφωνα με την Cadillac, το Super Cruise επιτρέπει στους οδηγούς να ταξιδεύουν σε περισσότερα από 400.000 μίλια συμβατών δρόμων στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Χρησιμοποιεί δεδομένα χάρτη LiDAR, κάμερες, ραντάρ και GPS για να κρατά το Escalade IQ στο κέντρο της λωρίδας του, ενώ μπορεί επίσης να ρυθμίζει αυτόματα την επιτάχυνση και το φρενάρισμα και να εκτελεί αλλαγές λωρίδας που ξεκινούν από τον οδηγό και το σύστημα.

3. Τετράτροχο τιμόνι και λειτουργία άφιξης

Πίστωση εικόνας: Cadillac

Ένα άλλο τυπικό χαρακτηριστικό για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι είναι το Four-Wheel Steer του Escalade IQ (που επιτρέπει στους πίσω τροχούς να κατευθύνονται έως και 10 μοίρες) και η λειτουργία άφιξης. Σκεφτείτε το σαν τις λειτουργίες Four-Wheel Steer και CrabWalk του GMC Hummer EV, αλλά όχι για να βγείτε εκτός δρόμου. Όταν το τετρακίνητο σύστημα διεύθυνσης του Escalade IQ μειώνει τη διάμετρο στροφής στα 39,4 πόδια, ο κύκλος στροφής του Hummer EV είναι 35,4 πόδια.

Η Cadillac λέει ότι δίνοντας και στους δύο άξονες τη δυνατότητα να κατευθύνουν βελτιώνει επίσης το χειρισμό και τη σταθερότητα σε υψηλότερες ταχύτητες, ιδιαίτερα κατά τη ρυμούλκηση. Επιπλέον, το Arrival Mode, όπως και το CrabWalk, επιτρέπει στο Escalade IQ να κινείται διαγώνια για καλύτερους ελιγμούς στο χώρο στάθμευσης.

4. Προηγμένη ανάρτηση με λειτουργία χαμηλής διαδρομής

Πίστωση εικόνας: Cadillac

Μια εξαιρετικά ομαλή οδήγηση έχει προτεραιότητα με την Adaptive Air Ride Suspension και το Magnetic Ride Control 4.0 του Escalade IQ. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι η σουίτα πλήρως ενσωματωμένων προηγμένων τεχνολογιών απομονώνει τους επιβάτες από τις ατέλειες του οδοστρώματος, ενώ παρέχει ακριβές σύστημα διεύθυνσης και αίσθηση.

Σύμφωνα με την Cadillac, το σύστημα Adaptive Air Ride Suspension επιτρέπει στο όχημα να χαμηλώσει έως και δύο ίντσες και να ανυψωθεί μία ίντσα. Η λειτουργία Low Ride του EV του δίνει τη δυνατότητα να οδηγείται σε χαμηλές ταχύτητες με την ανάρτηση πλήρως χαμηλωμένη, γεγονός που δίνει στο όχημα μεγάλη παρουσία.

  6 Καλύτερες λύσεις φιλοξενίας Plesk για την εφαρμογή Ιστού σας

5. Dual-Motor eAWD

Πίστωση εικόνας: GMC

Κινώντας το 2025 Cadillac Escalade IQ είναι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας μπροστά και ένας πίσω. Μαζί, καθιστούν το Escalade IQ δυνατότητα ηλεκτρονικής τετρακίνησης (eAWD), επομένως θα πρέπει να έχει πρόσφυση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Στην κανονική λειτουργία οδήγησης, η ισχύς υπολογίζεται σε 680 ίππους και η ροπή είναι 615 lb-ft. Η μετάβαση στη λειτουργία “Velocity Max” αυξάνει την απόδοση ισχύος έως και 750 ίππους, ενώ η ροπή αυξάνεται στα 785 lb-ft. Αυτό μεταφράζεται σε χρόνο 0 έως 60 mph λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Το βάρος και η ροπή του Escalade IQ του επιτρέπουν επίσης να ρυμουλκεί έως και 8.000 λίβρες.

6. Μεγάλη εμβέλεια, γρήγορη φόρτιση

Πίστωση εικόνας: GMC

Η τροφοδοσία του Escalade IQ είναι μια τεράστια μπαταρία Ultium ιόντων λιθίου 24 μονάδων 200 kWh. Η Cadillac εκτιμά ότι το Escalade IQ μπορεί να ταξιδέψει έως και 450 μίλια πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί.

Η αρχιτεκτονική 800 volt της πλατφόρμας Ultium επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση DC επιπέδου 3 έως και 350 kW. Αυτό μπορεί να προσθέσει έως και 100 μίλια αυτονομίας σε περίπου 10 λεπτά χρόνου φόρτισης.

7. Τυπικά χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας

Πίστωση εικόνας: Cadillac

Εκτός από το Super Cruise, το Escalade IQ διαθέτει μια στάνταρ σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Υποβοήθηση διεύθυνσης τυφλής ζώνης
  • Διασταύρωση Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης
  • HD Surround Vision
  • Βελτιωμένη αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης και
  • Μπροστινό φρενάρισμα πεζών και ποδηλάτων

Αγαπάμε την ασφαλή οδήγηση και το Βελτιωμένο αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά. Επιτρέπει στο όχημα να κατευθύνει αυτόματα, να φρενάρει και να αλλάζει ταχύτητες για να παρκάρει μόνο του σε παράλληλο ή κάθετο χώρο, καθώς και να βγαίνει από το σημείο μόνο του. Μαζί με τη λειτουργία τετρακίνησης του τιμονιού, η οποία παρέχει στο όχημα επιπλέον ευελιξία, το άγχος παρκαρίσματος μπορεί απλά να εξαφανιστεί.

8. Εξωτερικά χαρακτηριστικά

Πίστωση εικόνας: Cadillac

  Διόρθωση σφάλματος OBS Αποτυχία σύνδεσης με τον διακομιστή

Όσο κι αν η Cadillac έχει αποκλίνει το Escalade του μέλλοντος από το Escalade του παρελθόντος, ορισμένα από τα κλασικά σχεδιαστικά μοτίβα της έχουν παραμείνει ίδια. Για παράδειγμα, ο κάθετος φωτισμός και η επιμήκης κουκούλα. Το Escalade IQ κάνει χρήση του δωματίου του κάτω από το καπό του, μετατρέποντας τον χώρο σε ένα πολύ λειτουργικό μπροστινό πορτμπαγκάζ, το οποίο μπορεί να χωρέσει έως και 12 κυβικά πόδια.

Η Cadillac θα εξοπλίσει το Escalade IQ με μηχανοκίνητες πόρτες που ανοίγουν μόνες τους, ένα χαρακτηριστικό που μοιράζεται με την ανακτορική ηλεκτρική λιμουζίνα BMW i7 και μια χούφτα άλλα εξαψήφια αυτοκίνητα. Η σύνδεση του οχήματος γίνεται εύκολα χάρη στην πόρτα της θύρας φόρτισης, η οποία είναι επίσης μηχανοκίνητη και μπορεί να ανοίξει αυτόματα με ένα άγγιγμα.

Ο υπερσύγχρονος σχεδιασμός του Escalade IQ ολοκληρώνει ένα σύνολο τεράστιων τροχών αεροπλάνου 24 ιντσών που τοποθετούνται σε ελαστικά 35 ιντσών.

9. Καθίσματα Στελέχους Δεύτερης Σειράς

Πίστωση εικόνας: Cadillac

Το Escalade IQ είναι εξίσου συναρπαστικό για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες του. Η Cadillac λέει ότι οι επιβάτες της δεύτερης σειράς μπορούν να απολαύσουν ένα διαθέσιμο πέρασμα Executive Seating.

Το πακέτο περιλαμβάνει τραπέζια με δίσκους, προσωπικές οθόνες 12,6 ιντσών, πίσω κεντρική οθόνη εντολών, διπλές ασύρματες επιφάνειες φόρτισης τηλεφώνου, θύρες USB-C και HDMI, καθίσματα μασάζ και ηχεία προσκέφαλου. Μια σταθερή πανοραμική ηλιοροφή βοηθά την καμπίνα να αισθάνεται πιο ευάερη και προσθέτει στην premium ατμόσφαιρα.

10. Σύστημα ήχου AKG Studio

Πίστωση εικόνας: Cadillac

Ένα καλό πολυτελές αυτοκίνητο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα καλό ηχοσύστημα. Τροφοδοτημένο από τον θρυλικό μηχανικό ήχου AKG και περιτυλιγμένο σε όμορφα χαραγμένο ανοξείδωτο ατσάλι, το Escalade IQ προσφέρει πολλές σειρές συστημάτων ήχου ποιότητας στούντιο.

Η βασική ρύθμιση για τα διακοσμητικά Luxury 1 και Sport 1 περιλαμβάνει ένα ηχοσύστημα AKG Studio 19 ηχείων. Ανεβείτε στις διακοσμήσεις Luxury 2 και Sport 2 και αποκτήστε ένα ηχοσύστημα AKG Studio Reference με 36 ηχεία. Όταν είναι εξοπλισμένο με το πακέτο Executive Second Row, το εσωτερικό του Escalade IQ γίνεται μια καθηλωτική εμπειρία ήχου 360 μοιρών με ένα σύστημα ηχείων AKG Studio Reference 40 ηχείων.

Το Cadillac Escalade IQ είναι ένα υπερπολυτελές και υπερ-τεχνολογικό θαύμα

Η Cadillac έκανε όλα τα εμπόδια για να δημιουργήσει μια νέα γενιά Escalade. Αποβάλλοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τους περιορισμούς που συνδέονται με αυτόν, γίνεται ένα υπερσύγχρονο, υπερπολυτελές Escalade του μέλλοντος.

Όπου κάποιοι μπορεί να γκρινιάζουν για την απώλεια ενός άλλου εικονιδίου ICE, είμαστε ενθουσιασμένοι με όλη την ενημερωμένη τεχνολογία που περιλαμβάνεται στο Escalade IQ. Φυσικά, αυτό έρχεται με μια βαριά τιμή που ξεκινά από περίπου 130.000 $.