10 πόροι για να μάθετε την ανάλυση της εφοδιαστικής αλυσίδας από την αρχή

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και η ανάλυση εφοδιαστικής αλυσίδας σάς βοηθά να βελτιώσετε το περιβάλλον διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με τη χρήση αναλυτικών στοιχείων, μπορείτε να αναλύσετε τα δεδομένα που συλλέγονται από διαφορετικά εργαλεία και να λάβετε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταστήσουν τη διαδικασία πιο αποτελεσματική.

Για να διαπρέψετε σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε να λάβετε βοήθεια από διάφορους πόρους εκμάθησης. Αλλά πρώτα, ρίξτε μια ματιά στα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των αναλύσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Δυνατότητες ανάλυσης εφοδιαστικής αλυσίδας

 • Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από διαφορετικά εργαλεία
 • Συλλέξτε και οργανώστε μη δομημένα δεδομένα από πολλαπλές πηγές
 • Βελτιώστε τον προγραμματισμό και τον προγραμματισμό των αποθεμάτων με την ανάλυση των απαντήσεων των πελατών
 • Μειώστε τον όγκο των δεδομένων που αποτυπώνονται σε έναν οργανισμό
 • Εντοπίστε αμέσως προβλήματα και διορθώστε τα

Οφέλη και περιπτώσεις χρήσης του Supply Chain Analytics

Τα οφέλη από την ενσωμάτωση αναλυτικών στοιχείων εφοδιαστικής αλυσίδας παρατίθενται παρακάτω:

 • Σας βοηθά να σχεδιάζετε και να προγραμματίζετε αποτελεσματικά συμβάντα με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο
 • Λάβετε μια πρόβλεψη για τη ζήτηση των καταναλωτών που βοηθά στη διαχείριση των πόρων
 • Προσφέρει ενημερωμένες πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς
 • Μειώστε το κόστος αγοράς
 • Βελτιστοποιήστε τη διαδικασία SCM παρακολουθώντας την παραγωγή και τη λειτουργία
 • Λογιστική βελτίωση με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο
 • Αυξήστε την ικανοποίηση των πελατών

Οι περιπτώσεις χρήσης των αναλύσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας θα ποικίλλουν ανάλογα με τον κλάδο. Ωστόσο, τα πεδία περιλαμβάνουν σχεδιασμό, προμήθειες, logistics, παραγωγή και λειτουργίες, διαχείριση κινδύνου, σχεδιασμό ζήτησης, πρόβλεψη, κόστος, παρακολούθηση γενικών εξόδων κ.λπ.

Ας εξερευνήσουμε ορισμένους πόρους εκμάθησης για την ανάλυση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εισαγωγή στο Supply Chain Analytics

Αυτό το μάθημα Udemy σάς προσφέρει τις βασικές αρχές της περιγραφικής και προκαθοριστικής ανάλυσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σας εξοικειώνει επίσης με αναλυτικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προβλέψετε τη ζήτηση, να αξιολογήσετε τα αποτελέσματα παραγωγής και να δημιουργήσετε στρατηγικές συνδυασμού προϊόντων.

  Τρόπος χρωματικής κωδικοποίησης συμβάντων ημερολογίου του Outlook χρησιμοποιώντας κατηγορίες

Αυτό το μάθημα αποτελείται από 5 ώρες βίντεο κατά παραγγελία και 9 πόρους με δυνατότητα λήψης. Επίσης, έχετε πρόσβαση εφ’ όρου ζωής στους πλήρεις πόρους του μαθήματος. Για αυτό το μάθημα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις Microsoft Excel, επιχειρηματική οξυδέρκεια και κατασκευή ή logistics.

RA: Data Science and Supply Chain Analytics με Python

Αυτό το μάθημα Udemy είναι ιδανικό για εκμάθηση της επιστήμης δεδομένων της εφοδιαστικής αλυσίδας, της Python, της διαχείρισης αποθέματος, του γραμμικού προγραμματισμού, της πρόβλεψης και της τιμολόγησης. Διδάσκει που δεν έχετε ξανακούσει τεχνικές της εφοδιαστικής αλυσίδας που θα σας βοηθήσουν να γίνετε επιτυχημένος διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας ή επιστήμονας δεδομένων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Θα μάθετε επίσης τη διαχείριση εσόδων και την τμηματοποίηση πελατών, προϊόντων και προμηθευτών. Το μάθημα αποτελείται από 37 ώρες βίντεο κατά παραγγελία και 128 πόρους με δυνατότητα λήψης. Απαιτεί επίσης να γνωρίζετε Excel, Anaconda και spyder.

RA: Data Science and Supply Chain analytics με τον R

Από αυτό το μάθημα Udemy, μπορείτε να μάθετε R, Βελτιστοποίηση αποθέματος, επιστήμη δεδομένων εφοδιαστικής αλυσίδας, μηχανική μάθηση, πρόβλεψη μεγάλων δεδομένων και διαχείριση εσόδων. Άλλα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το μάθημα περιλαμβάνουν πολιτικές μετοχών, προτάσεις προϊόντων, προβλέψεις και ανάλυση, βελτιστοποίηση τιμολόγησης και τμηματοποίηση πελατών.

Για αυτό το μάθημα, θα πρέπει να γνωρίζετε το Microsoft Excel και να έχετε κίνητρο να μάθετε R. Διαθέτει 38 ώρες μαθημάτων κατ’ απαίτηση και 157 πόρους με δυνατότητα λήψης.

Εξειδίκευση Αναλύσεων Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Άτομα που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην ανάλυση εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να συμμετάσχουν στο μάθημα Coursera. Με αυτό, μπορείτε να κυριαρχήσετε εργαλεία που βασίζονται σε δεδομένα για βελτιωμένη απόδοση της αλυσίδας εφοδιασμού. Καθώς σας βοηθά να κατανοήσετε τα σημεία πόνου ενός περιβάλλοντος εφοδιαστικής αλυσίδας, μπορείτε να ιεραρχήσετε ομαλά τα προβλήματα.

Επίσης, σας διδάσκει να αναπτύσσετε αποτελεσματικές στρατηγικές logistics και να σχεδιάζετε ζήτηση και προσφορά για συστήματα διανομής επιχειρήσεων. Αυτό το 100% διαδικτυακό μάθημα έχει ένα ευέλικτο πρόγραμμα και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 5 μήνες με ρυθμό κατά προσέγγιση 2 ώρες την εβδομάδα.

  5 δωρεάν εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης για σύνδεση σε υπολογιστή ή Mac

IIM Calcutta Supply Chain Analytics

Αυτό το μάθημα Coursera σάς διδάσκει να χρησιμοποιείτε αναλύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας για επιχειρηματική αποτελεσματικότητα και διορατική αλλαγή στην επιχείρηση. Σας βοηθά να επιλύσετε προβλήματα λήψης αποφάσεων σχετικά με την παραγωγή, την τοποθεσία, την επιλογή αποθήκης, την αποθήκευση, τον προγραμματισμό αποθεμάτων και την τιμολόγηση, ακόμη και με περιορισμένους πόρους και σε δυναμικά σενάρια.

Η διάρκεια αυτού του διαδικτυακού μαθήματος είναι περίπου 6 μήνες, εάν μπορείτε να επενδύσετε 6-8 ώρες κάθε εβδομάδα.

Αναλύσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Αυτό το μάθημα edX θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε τις βασικές μεθοδολογίες της ανάλυσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως στατιστικές, πιθανότητες, παλινδρόμηση και βελτιστοποίηση. Αυτό το πρακτικό μάθημα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει υπολογιστικά φύλλα για να εφαρμόσει αυτές τις προσεγγίσεις που βρίσκονται σε πραγματικές μελέτες περιπτώσεων.

Εδώ, μπορείτε να μάθετε βασικές αναλυτικές μεθόδους, στατιστικά στοιχεία εφοδιαστικής αλυσίδας, διαμόρφωση και επίλυση μοντέλων βελτιστοποίησης και μεθόδους εφαρμογής βασικών μοντέλων πιθανοτήτων. Αυτό το μάθημα που καθοδηγείται από εκπαιδευτές είναι αυτορυθμισμένο και διαρκεί 15 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί εάν μπορείτε να αφιερώσετε 8-12 ώρες/εβδομάδα.

Η γλώσσα του μαθήματος είναι τα αγγλικά, ενώ οι υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι στα Αγγλικά, Ισπανικά και Ιαπωνικά. Εκτός από τα βασικά στοιχεία της στατιστικής και των πιθανοτήτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει επίσης να είναι εξοικειωμένοι με την άλγεβρα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τις βασικές έννοιες των μαθηματικών.

Supply Chain Analytics Foundations

Αυτό το μάθημα LinkedIn Learning καλύπτει τα βασικά στοιχεία των αλυσίδων εφοδιασμού και της ανάλυσης. Από αυτό, μπορείτε να μάθετε πώς οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν ένα πρόγραμμα ανάλυσης εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, θα κατανοήσετε τη χρήση σημαντικών εργαλείων ανάλυσης και προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού.

Άλλα θέματα απαραίτητα για να γίνετε ένας πολυπόθητος επαγγελματίας, όπως η πρόβλεψη, η χαρτογράφηση, οι διακοπές και η διαχείριση κινδύνου, καλύπτονται επίσης εδώ. Το υλικό του μαθήματος είναι προσβάσιμο από το smartphone ή το tablet σας. Έρχεται επίσης με κουίζ 4 κεφαλαίων και σας προσφέρει ένα μάθημα ολοκλήρωσης αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς το μάθημα.

Αναλύσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Αυτό το βιβλίο σας παρέχει μια εστιασμένη στις επιχειρήσεις επισκόπηση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και σας διδάσκει πώς να εφαρμόζετε τεχνολογίες όπως η ανάλυση δεδομένων και η μηχανική μάθηση σε αυτόν τον τομέα. Θα σας μυήσει επίσης στις σχετικές έννοιες και τεχνικές του λογισμικού ανάλυσης δεδομένων και προγραμματισμού.

  9 λόγοι που χρειάζεστε οπωσδήποτε μια εφαρμογή γονικού ελέγχου

Επίσης, θα μάθετε να αναπτύσσετε τη δύναμη της λήψης αποφάσεων στις σύγχρονες αλυσίδες εφοδιασμού. Αυτός ο πόρος καλύπτει τη διαχείριση της προσφοράς και της ζήτησης, τη βελτιστοποίηση μεταφοράς, την αποθήκευση και τον έλεγχο αποθεμάτων και άλλες σημαντικές διαδικασίες της αλυσίδας εφοδιασμού.

Αναλύσεις & Μοντελοποίηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Αυτό το βιβλίο σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως τα επιχειρηματικά μοντέλα και η μαθηματική μοντελοποίηση.

Σε αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται διάφορα μοντέλα επιχειρηματικής ανάλυσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε τη γνώση τους. Περιέχει επίσης μελέτες περιπτώσεων και διαδικτυακούς πόρους όπως διαφάνειες διαλέξεων.

Αυτός ο πόρος καλύπτει επίσης τον σχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας, την πρόβλεψη ζήτησης, τις κατανομές προϊόντων, τη βελτιστοποίηση μεμονωμένων και πολλαπλών στόχων, τα μοντέλα προγραμματισμού δρομολόγησης και μεταφοράς και την προσομοίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας από άκρο σε άκρο.

Αναλύσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα μάθετε για την ανάλυση δεδομένων και την αποτελεσματική χρήση τους στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Περιγράφει τις βασικές διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας με παραδείγματα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δεδομένων, εξόρυξης δεδομένων, βελτιστοποίησης και υπολογιστικού νέφους.

Ο πόρος εστιάζει επίσης στις βασικές διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας όπου μπορείτε να εφαρμόσετε αναλυτικές τεχνικές για συνεχή βελτίωση. Τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους ηγέτες της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, προσφέρει τεχνογνωσία διαχείρισης και τεχνικές δεξιότητες για καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Τυλίγοντας

Η ανάλυση εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένας εξελισσόμενος κλάδος όπου νέα μοντέλα δεδομένων και εφαρμογές εφαρμόζονται με την πάροδο του χρόνου. Για να διασφαλίσετε βέλτιστες πρακτικές και καλύτερη λήψη αποφάσεων σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις πιο πρόσφατες έννοιες και τεχνικές.

Μπορείτε να λάβετε βοήθεια από οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες πόρους για να μάθετε αναλυτικά στοιχεία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επίσης, διαβάστε για το Blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού και πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση CSCP με πιστοποίηση APICS.