10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Google Slides

Όσον αφορά τα εργαλεία σχεδίασης και παρουσίασης, τα PowerPoint, Canva και Keynote είναι τα πιο γνωστά. Αλλά υπάρχει ένα ευέλικτο εργαλείο που πιέζεται πολύ λίγο – το Google Slides.

Όχι μόνο οι Παρουσιάσεις Google είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά βολικές. Η δυνατότητα συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για επαγγελματικές και δημιουργικές χρήσεις. Εάν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με τις Παρουσιάσεις Google, ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση μερικών πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε με το εργαλείο.

1. Δημιουργήστε μια παρουσίαση για την εργασία ή το σχολείο

Παρουσιάσεις Google είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία οπτικά ελκυστικών παρουσιάσεων που είναι ενημερωτικές και ελκυστικές. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα ή να δημιουργήσετε τη δική σας παρουσίαση από την αρχή.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης διάφορα πολυμέσα, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και GIF, και μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε την παρουσίασή σας σε Έγγραφα ή Φύλλα.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι θα έχετε πάντα πρόσβαση σε όλες τις αλλαγές σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ιστορικού εκδόσεων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε μια προηγούμενη έκδοση της παρουσίασής σας ή να δείτε όλες τις αλλαγές που έχετε κάνει από τότε ξεκινήσατε να εργάζεστε για το έργο σας.

2. Διακοσμήστε ξανά το σπίτι σας

Εάν σκέφτεστε να διακοσμήσετε ξανά τον χώρο σας ή ακόμα και ένα δωμάτιο στο σπίτι σας, η χρήση διαδικτυακών πλατφορμών σχεδιασμού και διακόσμησης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να βασιστείτε μόνο στη φαντασία σας πριν κάνετε μια ακριβή επένδυση. Το Google Slides, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι το τέλειο εργαλείο για να παίξετε με διαφορετικές επιλογές σχεδίασης, διάταξη επίπλων και επιλογές χρωμάτων.

  Πώς να κάνετε στιγμιότυπο οθόνης στο Chromebook

Για παράδειγμα, μπορείτε να εργαστείτε με το Shapes στο Google Slides για να δημιουργήσετε αυτοσχέδια έπιπλα. Ομοίως, αν θέλετε να πειραματιστείτε με χρώματα έμφασης για τους τοίχους σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς εξαγωνικούς κωδικούς χρωμάτων στις διαφάνειες μέχρι να βρείτε κάτι που σας αρέσει και να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει στο σπίτι σας.

3. Προγραμματίστε διακοπές

Οι Παρουσιάσεις Google μπορούν να απλοποιήσουν σημαντικά τη διαδικασία δημιουργίας ταξιδιωτικού δρομολογίου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε ένα πρότυπο δρομολογίου που διαθέτει προκαθορισμένες ενότητες για να εισάγετε βασικές λεπτομέρειες, όπως ημερομηνίες ταξιδιού, τοποθεσίες, πιθανά συμβάντα και φωτογραφίες. Εάν προτιμάτε, ωστόσο, μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε το δικό σας προσαρμοσμένο πρότυπο.

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία της παρουσίασής σας, μπορείτε είτε να τη κατεβάσετε είτε να τη μοιραστείτε διαδικτυακά με τους φίλους και την οικογένειά σας, αν θέλετε να έχετε τη γνώμη τους. Χάρη στη δυνατότητα διαδικτυακής συνεργασίας των Παρουσιάσεων Google, τα άτομα με τα οποία τη μοιράζεστε θα μπορούν να προσθέτουν τις σημειώσεις και τα σχόλιά τους ή ακόμα και να κάνουν αλλαγές.

4. Διδάξτε μια τάξη

Το Google Slides είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία εκεί έξω για τη δημιουργία διαδραστικών παρουσιάσεων που θα προσελκύσουν τους μαθητές σας. Με μια επιλογή από δωρεάν πρότυπα, ζωντανούς υπότιτλους, σημειώσεις ομιλητών και μια εύχρηστη προβολή παρουσιαστή, θα μπορείτε να αναβαθμίσετε το παιχνίδι παρουσίασής σας χάρη στις Παρουσιάσεις Google.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των Παρουσιάσεων Google είναι ότι δεν περιορίζεστε στη χρήση τους για παρουσιάσεις στην τάξη. Αντίθετα, μπορείτε επίσης να τις μοιραστείτε με τους μαθητές σας, να τους αναθέσετε εργασίες για το σπίτι ή να συνεργαστείτε σε διαδραστικές διαφάνειες με τους βοηθούς διδασκαλίας σας.

  Οι καρτέλες Safari που εξαφανίζονται σε iPhone/iPad: 7 επιδιορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε!

5. Συνεργαστείτε σε ομαδικά έργα

Όπως και στην περίπτωση πολλών εργαλείων Google Workspace, οι Παρουσιάσεις Google επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να εργάζονται στο ίδιο έργο ταυτόχρονα. Αυτό το καθιστά ιδανικό εργαλείο παρουσίασης για ομαδικά έργα ή ομαδικές συνεργασίες.

Σε αντίθεση με ορισμένα εργαλεία παρουσίασης, έχετε πρόσβαση σε πολλές ρυθμίσεις κοινής χρήσης όταν χρησιμοποιείτε τις Παρουσιάσεις Google. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε το έργο σας ιδιωτικό, να επιτρέψετε στους χρήστες να δουν το έργο σας αλλά να μην το επεξεργαστούν ή να επιτρέψετε στους άλλους να δουν και να επεξεργαστούν την εργασία σας.

6. Δημιουργήστε ένα αξέχαστο άλμπουμ φωτογραφιών

Ένα εξαιρετικό ψηφιακό υποκατάστατο για φυσικά άλμπουμ φωτογραφιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Slides για να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε εικόνες στο Drive και να τις εισαγάγετε στην παρουσίαση των Παρουσιάσεων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λεζάντες ή περιγραφές σε κάθε φωτογραφία, έτσι ώστε τα άτομα που τη βλέπουν σε μεταγενέστερο σημείο να έχουν κάποιο πλαίσιο.

Το καλύτερο μέρος της χρήσης του Google Slides ως ψηφιακού άλμπουμ φωτογραφιών είναι ότι επιτρέπει την εύκολη επεξεργασία και προσαρμογή. Αυτό σας δίνει την επιλογή να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να αναδιατάξετε φωτογραφίες, επιτρέποντάς σας να ενημερώσετε το άλμπουμ σας όπως απαιτείται.

7. Δημιουργήστε ένα χαρτοφυλάκιο

Είτε θέλετε να καταγράψετε τα εκπαιδευτικά σας επιτεύγματα είτε να έχετε έναν ψηφιακό χώρο για να παρουσιάσετε όλα τα έργα στα οποία έχετε συνεργαστεί, το Google Slides είναι η τέλεια πλατφόρμα.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο Portfolio που θα δείτε προσυμπληρωμένο στη λίστα προτύπων των Παρουσιάσεων Google. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το πρότυπό σας από την αρχή. Ωστόσο, η προηγούμενη επιλογή είναι αναμφίβολα ευκολότερη.

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση χωρίς επαναφορά του Clash of Clans

8. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν εργαλεία όπως τα Έγγραφα Google και ο Canva για τη δημιουργία βιογραφικών, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα διαδραστικό βιογραφικό με δυναμικά στοιχεία χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google.

Χάρη σε όλες τις ενσωματωμένες δυνατότητες σχεδίασης στις Παρουσιάσεις Google, μπορείτε να μορφοποιήσετε το βιογραφικό σας με ευκολία και να δημιουργήσετε κάτι που να ξεχωρίζει. Επιπλέον, καθώς οι Παρουσιάσεις Google είναι επεξεργάσιμες, μπορείτε να προσαρμόσετε την τρέχουσα σχεδίαση ανά πάσα στιγμή στο μέλλον, ώστε να ταιριάζει στις επαγγελματικές σας δυνατότητες και απαιτήσεις εκείνη τη στιγμή.

9. Δημιουργήστε Flashcards

Οι κάρτες flash είναι εξαιρετικές για τη διατήρηση της μνήμης. Τούτου λεχθέντος, η δημιουργία τους με στυλό και χαρτί μπορεί να είναι χρονοβόρα και σπατάλη πόρων. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Slides για να δημιουργήσετε γρήγορα ψηφιακές κάρτες flash.

Μπορείτε να εκτυπώσετε τις κάρτες flash αν θέλετε ή να τις χρησιμοποιήσετε online. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιστρέψετε στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google και να επεξεργαστείτε τις κάρτες flash, εάν χρειάζεται. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μελετάτε κάτι δύσκολο ή διδάσκετε κάποιον.

10. Γράψτε ένα περιοδικό

Το ημερολόγιο έχει μια σειρά από θεραπευτικά οφέλη. Ωστόσο, ένα περιοδικό εκτός σύνδεσης εγείρει ένα σωρό ανησυχίες για το απόρρητο. Επιπλέον, ενδέχεται να μην είναι πάντα προσβάσιμο σε εσάς. Το Google Slides, ευτυχώς, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό ψηφιακό υποκατάστατο.

Δεδομένου ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε, εφόσον έχετε σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Παρουσιάσεις Google για να καταγράψετε με ασφάλεια τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς σας.

Αξιοποίηση των ενσωματωμένων δυνατοτήτων του Google Slides

Το Google Slides είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο χρήσιμα και ευέλικτα εργαλεία του Google Workspace. Αν και συχνά παραβλέπεται από πιο δημοφιλείς εναλλακτικές, η δυνατότητα ενσωμάτωσης της πλατφόρμας με άλλα εργαλεία Workspace και η γκάμα ισχυρών χαρακτηριστικών την καθιστούν εξαιρετική επιλογή τόσο για επαγγελματικά όσο και για προσωπικά έργα.

Σε τελική ανάλυση, είτε πρόκειται για τη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρηματικών παρουσιάσεων είτε για το σχεδιασμό σχεδίων για την κρεβατοκάμαρά σας, οι Παρουσιάσεις Google αποδεικνύονται ένα απαραίτητο εργαλείο.