10 πλατφόρμες Cloud που προσφέρουν δωρεάν επίπεδο ή πίστωση για πρακτική εμπειρία

Οι πλατφόρμες cloud προσφέρουν συχνά ένα δωρεάν επίπεδο όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπολογιστικούς πόρους αυτών των πλατφορμών για μικρά έργα ή να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στη χρήση των διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρουν.

Σήμερα, θα δούμε τη λίστα με όλες τις μεγάλες πλατφόρμες cloud που προσφέρουν δωρεάν επίπεδο.

Τι είναι το cloud computing;

Το cloud computing είναι μια υπολογιστική υπηρεσία που βασίζεται στο Διαδίκτυο που συντίθεται με τη δυνατότητα χρήσης πόρων πληροφορικής κατά απαίτηση για υπολογιστές, αποθήκευση δεδομένων, δίκτυα και εφαρμογές σε κοινόχρηστα περιβάλλοντα με ολοκληρωμένο τρόπο μέσω του Διαδικτύου, οπουδήποτε και ανεξάρτητα από πλατφόρμα, χωρίς πρέπει να επενδύσει σε εξοπλισμό.

Στο cloud, η τιμολόγηση είναι ανά χρήση. πληρώνεις για αυτό που καταναλώνεις. Το όφελος αυτής της προσέγγισης δεν είναι μόνο η μείωση του κόστους με διακομιστές εσωτερικού χώρου. το cloud είναι ένας δυναμικός τρόπος προσαρμογής των αναγκών σε πόρους πληροφορικής της επιχείρησής σας με απλό, ασφαλή και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Σε αντίθεση με τα τυπικά μοντέλα, το cloud περιλαμβάνει μια σειρά διακομιστών που αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη συσκευή αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων, επιτρέποντας πλήρη ελαστικότητα σε όλους τους παρεχόμενους πόρους του.

  Πάρτε γραμματοσειρές από το FontShop για μια δοκιμαστική εκτέλεση σε οποιονδήποτε ιστότοπο

Μπορείτε να διαθέσετε τους πόρους αυτών των συνδεδεμένων διακομιστών για τη χρήση σας, προσαρμόζοντας την ικανότητα επεξεργασίας, τον χώρο, τη μνήμη και το εύρος ζώνης κατά παραγγελία. Όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά τίποτα και χωρίς να χάσετε χρόνο.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες cloud που προσφέρουν δωρεάν επίπεδο για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη δοκιμή εφαρμογών cloud.

Google Cloud

Στο δωρεάν επίπεδο του, το Google Cloud προσφέρει 20 δωρεάν προϊόντα, όπως το Compute Engine, το Cloud Storage και το BigQuery, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Παρέχει επίσης πάνω από 300 $ σε δωρεάν πιστώσεις για 90 ημέρες. Οι πιστώσεις αποκλείονται από τα δωρεάν προϊόντα και χρεώνονται μόνο όταν υπερβείτε το μέγιστο όριο.

Amazon AWS

Amazon AWS, στη δωρεάν βαθμίδα του, προσφέρει πάνω από 200 υπηρεσίες. Υπηρεσίες όπως το Amazon SageMaker και το Amazon Redshift είναι δωρεάν για δύο μήνες, ενώ άλλες υπηρεσίες όπως το Amazon EC2 και το Amazon EC2 είναι δωρεάν για ένα χρόνο με όριο τις 750 ώρες/μήνα. Το AWS προσφέρει επίσης υπηρεσίες που είναι πάντα δωρεάν, όπως το Amazon DynamoDB και το AWS Lambda.

  Πώς να ελέγξετε τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο σε Mac

IBM Cloud

IBM Cloud προσφέρει 350+ δωρεάν προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία. Τα πάντα δωρεάν προϊόντα περιλαμβάνουν το IBM Watson Machine Learning και το IBM Watson Studio. Το δωρεάν επίπεδο συνοδεύεται από πίστωση 200 $ και δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών IBM Cloud Kubernetes και Code Engine.

Oracle Cloud

Το Oracle Cloud προσφέρει δωρεάν πίστωση 300 $ για τη δημιουργία και τη δοκιμή εφαρμογών cloud για 30 ημέρες. Το δωρεάν επίπεδο συνοδεύεται από περισσότερες από 25+ πάντα δωρεάν υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Oracle Autonomous Databases και Arm Ampere A1 Compute.

Azure Cloud

Azure Cloud’s Το δωρεάν επίπεδο προσφέρει 40+ δωρεάν υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των AVM και της βάσης δεδομένων Azure SQL, για 12 μήνες. Το δωρεάν επίπεδο περιλαμβάνει δωρεάν Azure DevOps και AKS για 30 ημέρες και δωρεάν 200 $, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε υπηρεσία Azure.

Ψηφιακός Ωκεανός

Η δωρεάν βαθμίδα της Digital Ocean προσφέρει 100 $ για 60 ημέρες τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία εργασίας με το cloud. Οι υπηρεσίες στις οποίες έχετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας τη δωρεάν πίστωση περιλαμβάνουν droplets, Kubernetes, Load Balancer, Floating IP, διαφορετικές διαχειριζόμενες βάσεις δεδομένων και Terraform.

Οι χρήστες του grtechpc.org λαμβάνουν πίστωση 100 $ στο Digital Ocean.

  Τα καλύτερα ανέκδοτα, παιχνίδια και πασχαλινά αυγά για το Google Assistant

Linode

Η πλατφόρμα cloud Linode προσφέρει πίστωση 100 $ στη δωρεάν βαθμίδα της για 60 ημέρες, δίνοντάς σας πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως Kubernetes, MultiCloud, API και άλλες υπηρεσίες από διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες.

Οι χρήστες του grtechpc.org λαμβάνουν πίστωση 100 $ στο Linode.

AliBaba

Alibaba Το δωρεάν επίπεδο της πλατφόρμας Cloud προσφέρει 50+ δωρεάν υπηρεσίες αξίας περίπου $1700-$8500 για ένα μήνα. Παρέχει επίσης ένα δωρεάν επίπεδο επιχειρήσεων. Η δωρεάν βαθμίδα περιλαμβάνει πολλές πάντα δωρεάν και δοκιμαστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ECS και Global Accelerator.

OVH Cloud

OVH προσφέρει ένα δωρεάν δημόσιο επίπεδο cloud το οποίο συνοδεύεται από πίστωση 100 $ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για 60 ημέρες. Οι υπηρεσίες του OVH Cloud στη δωρεάν βαθμίδα του περιλαμβάνουν το Kubernetes, το Redis και το διαχειριζόμενο MongoDB.

Tencent Cloud

Tencent Cloud προσφέρει δύο διαφορετικά δωρεάν επίπεδα για ιδιώτες και εταιρείες. Το μεμονωμένο επίπεδο σάς παρέχει πίστωση 50 $ για να χρησιμοποιήσετε 10+ προϊόντα και το εταιρικό επίπεδο προσφέρει πίστωση 100 $ για χρήση 100+ προϊόντων.

Τελικές Λέξεις

Οι περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες cloud προσφέρουν δωρεάν επίπεδα, αλλά οι υπηρεσίες τους ποικίλλουν, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε μια πλατφόρμα cloud που ταιριάζει με την υπηρεσία που θέλετε να δοκιμάσετε. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι να μάθετε για την πολιτική χρέωσης πριν από τη χρήση της δωρεάν βαθμίδας για να αποφύγετε περιττές χρεώσεις.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες cloud για επιχειρήσεις.