10 πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών για αύξηση των ποσοστών διατήρησης

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι πελάτες αποτελούν ουσιαστικό μέρος της επιχείρησής σας. Αν δεν προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη σημαίνει ότι θα πρέπει να προσελκύετε νέους αγοραστές τακτικά για να συνεχίσετε την επιχείρησή σας.

Σύμφωνα με την Huify, η απόκτηση νέων πελατών μπορεί να κοστίσει πέντε φορές περισσότερο από τη διατήρηση ενός υπάρχοντος. Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις με τους αγοραστές, ώστε να αυξήσετε το ποσοστό διατήρησης πελατών.

Αυτό το άρθρο θα καλύψει τι είναι το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών και θα παραθέσει μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες για την αύξηση των ποσοστών διατήρησης.

Τι είναι το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών;

Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά τις εταιρείες να βοηθήσουν πελάτες ή άτομα που θέλουν να κάνουν μια αγορά.

Το λογισμικό στοχεύει να παρέχει ένα κεντρικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων όπου οι πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών μπορούν να διαχειρίζονται, να παρακολουθούν και να επιλύουν ερωτήματα πελατών από όλα τα κανάλια. Μπορεί επίσης να διευκολύνει ή να ενημερώσει την παροχή εξυπηρέτησης πελατών παρέχοντας πληροφορίες παρακολούθησης ή άλλα παραδοτέα.

Αυτό δίνει στους αντιπροσώπους μια ενοποιημένη εικόνα των πληροφοριών που απαιτούνται για τη λήψη παραγγελιών πωλήσεων, την αντιμετώπιση προβλημάτων χρέωσης, την αναφορά προβλημάτων και την ανταπόκριση σε προωθήσεις.

Ο ρόλος του λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών σε κάθε επιχείρηση

Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών ενοποιεί και διευκολύνει την εξυπηρέτηση πελατών. Έτσι, βελτιώνει την εμπειρία που έχουν οι αγοραστές με την επιχείρησή σας.

Ο χρόνος απόκρισης είναι ένα από τα βασικά συστατικά για την εμπειρία του πελάτη.

Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να αποθηκεύσει αυτοματοποιημένες απαντήσεις, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο απόκρισης των ερωτημάτων. Σύμφωνα με έρευνα από το Hiver HQ, ο γρήγορος χρόνος απόκρισης και η συνέπεια μεταξύ των καναλιών είναι οι δύο μεγαλύτεροι οδηγοί της εμπειρίας ενός πελάτη.

Το λογισμικό μπορεί να παρακολουθεί τα αιτήματα των πελατών σας σε όλα τα κανάλια, διασφαλίζοντας ότι παρέχετε έγκαιρη απάντηση. Η παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών 24/7 είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε την αφοσίωση των πελατών.

Με το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών, μπορείτε να παρακολουθείτε διάφορες μετρήσεις για να παρακολουθείτε την παραγωγικότητα των αντιπροσώπων σας και την ποιότητα της εμπειρίας που προσφέρουν. Αυτό συμβάλλει άμεσα στη διατήρηση των πελατών και στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Οι πελάτες θέλουν να επικοινωνούν με τις επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τα κανάλια που προτιμούν. Σήμερα, η εξυπηρέτηση πελατών σας πρέπει να χρησιμοποιεί μια ποικιλία καναλιών όπως chatbot, email, τηλέφωνο και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθούν οι καλύτερες πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών που σας βοηθούν να διαχειριστείτε την επικοινωνία σας σε ένα μέρος:

Ευχαρίστως

Το Gladly είναι μια πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών all-in-one που διαχειρίζεται την επικοινωνία σε όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένων:

 • Τηλέφωνο
 • IVR
 • Αυτοεξυπηρέτηση
 • Κείμενο
 • Κουβέντα
 • Συζήτηση εντός εφαρμογής
 • Κοινωνικός
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Με το Glady, οι εκπρόσωποί σας μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο για την ανάκτηση ιστορικού πελατών.

Η πλατφόρμα διαθέτει ένα Χρονολόγιο συνομιλίας, όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ιστορικό συνομιλιών του αγοραστή, ανεξάρτητα από το κανάλι.

Αυτό παρέχει περισσότερο πλαίσιο και πιο γρήγορες απαντήσεις και επιτρέπει σε οποιονδήποτε πράκτορα να μεταβεί γρήγορα για να επιλύσει την κατάσταση.

Προσφέρει ευχαρίστως κάθε είδους χρήσιμες πληροφορίες για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση πελατών του οργανισμού σας. Θα λαμβάνετε ζωντανούς πίνακες εργαλείων και αναφορές για να αποκαλύψετε ευκαιρίες υποστήριξης αντιπροσώπων, να προσδιορίσετε ανερχόμενα θέματα και να ελέγξετε τα αποτελέσματα δρομολόγησης.

  Πώς να προσθέσετε γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του iPad σας στο iPadOS 14

Γραφείο Zoho

Το Zoho Desk διαθέτει πολλές δυνατότητες και ενσωματώσεις για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα των αντιπροσώπων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Διαχείριση εισιτηρίων: Διαχειρίζεται τα εισιτήρια σε όλα τα κανάλια σε ένα μέρος
 • Self-Service: Δημιουργία βάσης γνώσεων, κοινότητας και πλατφόρμας αυτοεξυπηρέτησης για τους πελάτες ώστε να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους
 • Παραγωγικότητα αντιπροσώπου: Οργανώνει εισιτήρια και προσθέτει λειτουργίες συνεργασίας για να κλείσετε περισσότερα εισιτήρια πιο γρήγορα
 • Αυτοματοποίηση διεργασιών: Δημιουργήστε ροές εργασίας και εκχωρήστε αυτόματα εισιτήρια στον κατάλληλο πράκτορα
 • Επεκτασιμότητα: Ενσωματώστε το Zoho Desk με το άλλο λογισμικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία σας

Το εργαλείο εμπιστεύεται η HP, η LaLiga, η Peta και πολλές άλλες επωνυμίες παγκοσμίως, καθιστώντας το μια αξιόπιστη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών.

Kustomer

Το Kustomer είναι ένα λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών όλων των καναλιών που επικεντρώνεται στη διαχείριση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και στη δημιουργία προληπτικών διαδικασιών για τη βελτίωση της εμπειρίας του αγοραστή σας.

Οι κύριες λύσεις τους περιλαμβάνουν:

 • Εξυπηρέτηση πελατών: Το πολυκαναλικό σύστημα υποστήριξης εξουσιοδοτεί τους πράκτορες να παρέχουν ταχύτερες απαντήσεις και να βλέπουν το χρονοδιάγραμμά τους για να βλέπουν κάθε αλληλεπίδραση από παραγγελίες, συναντήσεις, κριτικές και πολλά άλλα.
 • Self-Service: Ενδυναμώστε τους πελάτες σας να βοηθήσουν τον εαυτό τους δημιουργώντας το φιλικό προς το SEO κέντρο βοήθειας. Σχεδιάστε το χρησιμοποιώντας το Visual Theme Builder, το οποίο δεν απαιτεί κωδικοποίηση.
 • Τεχνητή Νοημοσύνη: Αυτοματοποιήστε και εξοικονομήστε χρόνο με την ανάπτυξη προσαρμοσμένων bots για τη διαχείριση επαναλαμβανόμενων αιτημάτων υπηρεσιών σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλαγής μηνυμάτων και συνομιλίας.
 • CRM για Εξυπηρέτηση Πελατών: Το σύστημα CRM χρησιμοποιεί δεδομένα με βάση τα συμφραζόμενα και τεχνολογία AI για την παροχή υπερ-εξατομικευμένης υποστήριξης. Για παράδειγμα, ένας VIP πελάτης μπορεί να επισημανθεί ως VIP και να λάβει ειδικά προνόμια και μεταχείριση.

Το εργαλείο προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μια επίδειξη με το Kustomer για να δείτε πώς το εργαλείο μπορεί να βοηθήσει εσάς και την επιχείρησή σας.

Richpanel

Το Richpanel είναι μια έξυπνη λύση εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει πολλές από τις δυνατότητες υποστήριξης πολυκαναλικών όπως οι άλλες πλατφόρμες.

Ωστόσο, το λογισμικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Αυτοματοποίηση περισσότερων εργασιών: Δημιουργήστε προσαρμοσμένες ροές για να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενα εισιτήρια
 • Λάβετε περισσότερες πωλήσεις: Μετατρέψτε τις αλληλεπιδράσεις των πελατών σε ευκαιρίες πωλήσεων χρησιμοποιώντας προτάσεις προϊόντων και κουίζ
 • Empower Agents: Διαθέτει μια διεπαφή μέσων κοινωνικής δικτύωσης που φέρνει τη διαχείριση παραγγελιών, τα κανάλια και το προφίλ πελατών όλα σε ένα μέρος

Όσον αφορά την τιμολόγηση, το Richpanel είναι συγκριτικά ακριβό σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών και είναι το καλύτερο για επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους.

Γοργίας

Το Gorgias είναι ένα άλλο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών που έχει σχεδιαστεί ρητά για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιούν Shopify, Magneto και BigCommerce. Στόχος τους είναι να βελτιστοποιήσουν το γραφείο υποστήριξής σας και να το μετατρέψουν σε μηχάνημα που βγάζει χρήματα.

Δείτε τι έχει να προσφέρει το λογισμικό:

 • Συγκεντρώστε αλληλεπιδράσεις 1:1: Ο Gorgias σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλα τα κανάλια σε ένα μέρος. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις και ετικέτες για να κάνετε την ολοκλήρωση των εργασιών πιο γρήγορα.
 • Αυτοματοποιήστε την εργασία σας: Ο Gorgias διαθέτει λειτουργίες αυτοματισμού για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Για παράδειγμα, οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων ξεκινά αυτόματα στέλνει ένα προ-γραμμένο μήνυμα με εξατομικευμένες ετικέτες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αυτοματοποιημένη ακολουθία για οποιοδήποτε σενάριο.
 • Ενδυναμώστε τις ομάδες υποστήριξης: Η πλατφόρμα εμφανίζει το ιστορικό των πελατών σας δίπλα στα εισιτήρια, ώστε να μπορούν να επιλύουν γρήγορα προβλήματα.
 • Μετρήστε και βελτιώστε: Μπορείτε να δείτε ποιοι πράκτορες έχουν κλείσει τα περισσότερα εισιτήρια, ποιοι έχουν τα περισσότερα εισιτήρια σε εκκρεμότητα, ποιοι έχουν πουλήσει τα περισσότερα έσοδα και πολλά άλλα.
  Το Eat Your Greens Αναλύει τι υπάρχει στο πιάτο σας από μια φωτογραφία [Paid]

Το Gorgias χρησιμοποιείται καθημερινά από μάρκες 10K+ DTC και είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών.

φρέσκα προϊόντα

Το Freshdesk είναι το εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών που δημιουργήθηκε από την Freshworks και βοηθά τις ομάδες εξυπηρέτησης να βελτιστοποιήσουν τη συνεργασία και την αυτοματοποίηση χρησιμοποιώντας τη διαισθητική διεπαφή του.

Διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε στο λογισμικό διαχείρισης υποστήριξης, όπως δρομολόγηση εισιτηρίων, chatbots, σήματα κοινωνικής δικτύωσης και πίνακες εργαλείων ομάδων.

Ένα από τα ωραία προνόμια του λογισμικού είναι ότι προσφέρουν Freshworks Academy, όπου μπορείτε να εκφορτώσετε το βάρος της εκπαίδευσης των πρακτόρων υποστήριξης του συστήματος.

Το εργαλείο έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά που κανένας από τους ανταγωνιστές του δεν διαθέτει. για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε την υγεία των πελατών και να ορίσετε ισχυρές ειδοποιήσεις που σας δείχνουν ποιους πελάτες πρέπει να παρακολουθήσετε πρώτα.

Tidio

Το Tidio είναι ένα λογισμικό που συνδυάζει chatbot και εργαλεία ζωντανής συνομιλίας για να βοηθήσει τις εταιρείες να παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και να δημιουργήσουν περισσότερες πωλήσεις.

Το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να ενσωματώσετε ζωντανές συνομιλίες ή chatbot στον ιστότοπό σας. Επικεντρώνονται στην απάντηση σε ερωτήσεις ζωντανά ενώ οι επισκέπτες βρίσκονται στον ιστότοπό σας, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά μετατροπών του ιστότοπου.

Μέσω της λειτουργίας παρακολούθησης επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο, οι πράκτορες σας μπορούν να δουν τι αναζητούν οι επισκέπτες του ιστότοπού σας και να επικοινωνήσουν μαζί τους την κατάλληλη στιγμή.

Hiver HQ

Το Hiver HQ είναι ένα γραφείο εξυπηρέτησης πελατών που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το Google Workspace. Αντί να χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα, το Hiver ενσωματώνει κοινές λειτουργίες CS στα υπάρχοντα προγράμματα του Google Office της επιχείρησής σας, όπως το SLA, τα κοινόχρηστα εισερχόμενα και τα αναλυτικά στοιχεία.

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους, που στοχεύουν στην παροχή εξατομικευμένων εμπειριών χωρίς επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε φωνητικά ρομπότ με κατανόηση φυσικής γλώσσας και να αυτοματοποιήσετε τις φωνητικές συνομιλίες.

Επιπλέον, η Hiver προσφέρει προγνωστική αφοσίωση, επιτρέποντάς σας να προσελκύσετε πελάτες την κατάλληλη στιγμή και να τους παρέχετε τις καλύτερες προσφορές ή προτάσεις.

Εμπρός

Το Front είναι λογισμικό που προορίζεται για ένα πιο προσωπικό στυλ επικοινωνίας με τους πελάτες. Τα εισιτήρια εκχωρούνται αυτόματα στους αντιπροσώπους καθώς έρχονται, δίνοντας στους πράκτορες πλήρεις ευθύνες για πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

Η Front εξυπηρετεί διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας B2B, της εφοδιαστικής, της κατασκευής, των επαγγελματικών υπηρεσιών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των ταξιδιών.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρές, αυτοματοποιημένες ροές εργασίας για να σας βοηθήσουν να κλιμακώσετε την υποστήριξη πελατών και να εξοικονομήσετε κόστος για την πρόσληψη μιας μεγάλης ομάδας υπαλλήλων εξυπηρέτησης πελατών.

Sprinklr

Το Sprinklr είναι μια πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών πλήρους εξυπηρέτησης που παρέχει όλες τις δυνατότητες που θα θέλατε σε ένα σύστημα γραφείου βοήθειας. Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά που παρέχει το Sprinklr:

 • Παντοκαναλική επικοινωνία: Υποστηρίζει 15+ κανάλια και παρέχει πληροφορίες τεχνητής νοημοσύνης για μείωση του όγκου των εισιτηρίων
 • Δρομολόγηση και ροές εργασίας: Αυτόματη αντιστοίχιση εισιτηρίων σε πράκτορες και δημιουργία ροών εργασιών για βελτίωση της αποτελεσματικότητας
 • Δημιουργία εργαλείων αυτοεξυπηρέτησης: Δημιουργία βάσης γνώσεων και chatbots για χρήστες που προτιμούν αναλύσεις αυτο-αναζήτησης
 • Ενσωματώσεις: Ενσωματώνεται με άλλα δημοφιλή εργαλεία μάρκετινγκ, πωλήσεων και αυτοματισμού

Η πλατφόρμα είναι η πλέον κατάλληλη για startups και τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό στη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης πελατών τους.

Πόσο σημαντική είναι η εξυπηρέτηση πελατών για μια επιχείρηση;

Η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας σας όταν εκτελείται σωστά. Οι αγοραστές συνήθως είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για να συνεργαστούν με επωνυμίες που προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία.

Επτά στους δέκα καταναλωτές δήλωσαν ότι ξόδεψαν 17% περισσότερα για να συνεργαστούν με μια εταιρεία που παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες.

  Γιατί δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Flash σε ένα iPad (και τι να κάνετε αντ 'αυτού)

Επιπλέον, το 73% των πελατών παραμένουν πιστοί σε μια εταιρεία όταν αλληλεπιδρούν με φιλικούς αντιπροσώπους εξυπηρέτησης και το 70% των αποφάσεων αγοράς βασίζονται στο πώς αισθάνεται ο πελάτης ότι τους φέρθηκαν.

Πηγή: EmailAnalytics

Η εξυπηρέτηση πελατών παρέχει πολλά οφέλη σε μια επιχείρηση, όπως π.χ

 • Βελτίωση του ποσοστού διατήρησης πελατών: Η απόκριση και η αντιμετώπιση προβλημάτων χρηστών μπορεί να βοηθήσει στη μακροπρόθεσμη διατήρηση των πελατών
 • Αύξηση της αξίας ζωής: Η ομάδα υποστήριξης μπορεί να προτείνει προϊόντα και υπηρεσίες για upsell και cross-selling με βάση τις ανάγκες τους με ενοποίηση δεδομένων
 • Λάβετε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις: Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών παρέχει μετρήσεις σχετικά με την απόδοση της ομάδας υποστήριξής σας και προσφέρει βαθμολογίες ικανοποίησης πελατών, επιτρέποντάς σας να εφαρμόσετε νέες διαδικασίες για να βελτιώσετε την εμπειρία τους

Τώρα, δείτε τις σημαντικές διαφορές μεταξύ εξυπηρέτησης πελατών και γραφείου υποστήριξης.

Εξυπηρέτηση πελατών έναντι γραφείου υποστήριξης

Το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση για την εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ τα γραφεία υποστήριξης ασχολούνται κυρίως με την επίλυση τεχνικών ζητημάτων.

Τα Helpdeks υποστηρίζουν μια σειρά ζητημάτων πληροφορικής, όπου αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής μεταξύ του παρόχου υπηρεσιών και του χρήστη. Μπορεί να χειριστεί δυσλειτουργίες, προβλήματα συνδεσιμότητας, αργό λογισμικό και πολλά άλλα.

Αντίθετα, τα γραφεία εξυπηρέτησης υιοθετούν μια πιο προληπτική προσέγγιση και είναι προσανατολισμένα στη διαδικασία. Αυτό συμβαίνει επειδή επικεντρώνονται σε διαφορετικές διαδικασίες για να κρατούν τους πελάτες ευχαριστημένους.

Μερικές από τις κοινές δραστηριότητες των γραφείων εξυπηρέτησης είναι

 • Διαχείριση γνώσης: Δημιουργήστε χρήσιμους πόρους για τους χρήστες
 • Self-Service: Ενδυναμώστε τους χρήστες να επιλύσουν τα προβλήματά τους
 • Διαχείριση υπηρεσιών: Απαντήστε σε ερωτήσεις πελατών και επιλύστε προβλήματα σε όλα τα τμήματα
 • Αναφορά: Ειδοποιήστε τυχόν σημαντικές αλλαγές ή γεγονότα

Εδώ είναι η κύρια διαφορά μεταξύ της εξυπηρέτησης πελατών και μιας πλατφόρμας γραφείου υποστήριξης:

Customer Service Desk Help Desk εργάζεται προληπτικά για την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων λύσεων Οι πράκτορες υποστήριξης ανταποκρίνονται αντιδραστικά σε τεχνικά ζητήματα καθώς προκύπτουν Εργάζεται για την εύρεση λύσεων πέρα ​​από το συγκεκριμένο ζήτημα Οι χρήστες ζητούν από το γραφείο βοήθειας να διορθώσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα Εστιάζει στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη Εστιάζει στην εργασία της παροχής λύση στον τελικό χρήστη

Πώς βοηθά η Εξυπηρέτηση Πελατών τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις;

Η υποστήριξη των υπαρχόντων πελατών σας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Πέρα από τη διατήρηση και τη βελτίωση της αξίας ζωής τους, η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία παραπομπών.

Οι πελάτες που απολαμβάνουν την εμπειρία τους με μια επωνυμία μπορεί να γίνουν υποστηρικτές που θέλουν να παραπέμψουν την εταιρεία σας στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους τους.

Ακολουθούν πρακτικές συμβουλές για την ενθάρρυνση της υπεράσπισης των πελατών:

 • Να ανταποκρίνεστε πάντα γρήγορα και να υποστηρίζετε τους πελάτες σε όλα τα κανάλια. Το 40% των πελατών παγκοσμίως εξακολουθεί να προτιμά το τηλέφωνο ως το κύριο κανάλι εξυπηρέτησης πελατών.
 • Οι εκπρόσωποι πρέπει να κάνουν το παραπάνω μίλι όταν λύνουν ζητήματα πελατών. Αυτό οδηγεί σε μια αξέχαστη και θετική εμπειρία πελάτη. Εδώ, μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ευχηθείτε στους πελάτες για τα γενέθλιά τους, να γράψετε ένα ευχαριστήριο μήνυμα κ.λπ.
 • Δημιουργήστε ενεργές κοινότητες πελατών για να ενθαρρύνετε τους πελάτες να αλληλεπιδρούν με άλλους σχετικά με την εμπειρία τους ή τον τρόπο χρήσης του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας στην επιχείρησή τους.

Τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω βοηθούν τις υπηρεσίες πελατών να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Τυλίγοντας

Η εύρεση του κατάλληλου λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ικανότητας της ομάδας υποστήριξής σας να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία και να αναπτύξει την επιχείρησή σας.

Η εξυπηρέτηση πελατών δεν χρειάζεται να είναι ένα μη οργανωμένο χάος. Το σωστό λογισμικό σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά την επικοινωνία μεταξύ των καναλιών, να εξατομικεύετε την απάντησή σας στους πελάτες και να ενσωματώνετε τα δεδομένα πελατών.

Αυτό το άρθρο θα βοηθήσει στην παροχή έγκαιρων και θετικών εμπειριών πελατών που αυξάνουν τις πωλήσεις και τη διατήρηση.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε το λογισμικό του αγωγού πωλήσεων.