10 παράγοντες που πρέπει να διαπραγματευτείτε εκτός από τον μισθό σε μια συνέντευξη για δουλειά

Ενώ η απόκτηση ενός καλού μισθού είναι κορυφαία προτεραιότητα όταν αναζητάτε εργασία, πέρα ​​από τα δολάρια και τα σεντς, οι εργοδότες προσφέρουν επίσης μερικά δελεαστικά προνόμια που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη σύμβαση εργασίας σας.

Για κάποιους, αυτά τα προνόμια έχουν γίνει εξίσου σημαντικά με έναν καλό μισθό. Σε αυτό το σημείωμα, εδώ είναι μερικοί παράγοντες για να διαπραγματευτείτε με τον εργοδότη σας εκτός από τον μισθό σας.

1. Ευελιξία ωρών εργασίας

Για να ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ευελιξία του ωραρίου εργασίας σας. Ορισμένοι εργοδότες σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ποιες ώρες εργάζεστε. Για παράδειγμα, αντί για το κανονικό 9-5, μπορείτε να αποφασίσετε να εργαστείτε από 10-6 αντ’ αυτού, εφόσον πληρείτε τις απαιτούμενες ώρες. Αυτό το είδος ευελιξίας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε χρόνο για τις προσωπικές σας υποχρεώσεις εκτός εργασίας.

Όταν διαπραγματεύεστε την ευελιξία των ωρών εργασίας, θα πρέπει να ερευνήσετε την πολιτική της εταιρείας απέναντι σε αυτό, ώστε να κατανοήσετε πόσο ευέλικτοι μπορούν να είναι. Επιπλέον, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να περιγράψετε με σαφήνεια πώς θα λειτουργήσει. Θα θέλετε να πείτε στον εργοδότη σας ποιες ώρες λειτουργούν καλύτερα για εσάς, ώστε να μπορεί να λάβει μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

2. Χρόνος Προσωπικού Έργου

Ένα άλλο προνόμιο που μπορείτε να διαπραγματευτείτε είναι ο χρόνος προσωπικού έργου. Αυτό είναι ένα επίδομα για να εργαστείτε σε ένα προσωπικό έργο κατά τις ώρες εργασίας. Αυτά τα έργα θα παραμείνουν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας και πρέπει να έχουν κάποιο σαφές όφελος για την εταιρεία.

Η δημιουργία χρόνου για προσωπικά έργα που ευθυγραμμίζονται με τους επαγγελματικούς σας στόχους μπορεί να βελτιώσει το σύνολο των δεξιοτήτων σας, καθιστώντας σας ένα πιο πολύτιμο πλεονέκτημα για τον εργοδότη σας. Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας το καταλαβαίνουν αυτό και έχουν ήδη δομές για αυτό.

  Πώς να διαχειριστείτε τα προφίλ HBO Max για παιδιά και ενήλικες

Αλλά αν έχετε να κάνετε με έναν εργοδότη χωρίς επιδόματα προσωπικού έργου, φροντίστε να το συζητήσετε. Αυτή η δημιουργική ελευθερία προωθεί την καινοτομία και δημιουργεί μια αίσθηση ιδιοκτησίας πάνω στην εργασία σας.

3. Ευκαιρίες ταξιδιού

Ένα ταξιδιωτικό σχέδιο που χρηματοδοτείται από την εργασία δεν είναι κάτι νέο. Ανάλογα με την εταιρεία, συζητάτε για την εκπροσώπησή τους σε βιομηχανικά συνέδρια, εργαστήρια, σεμινάρια ή συνεργασίες σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους.

Οι ευκαιρίες ταξιδιού όχι μόνο διευρύνουν τους ορίζοντές σας, αλλά είναι επίσης μια τέλεια ευκαιρία για δικτύωση, εξερεύνηση του κόσμου, περιήγηση στα αξιοθέατα και εκμάθηση νέων πολιτισμών.

4. Σχέδιο 401κ

Το 401k είναι ένα συνταξιοδοτικό αποταμιευτικό πρόγραμμα όπου ένα συμφωνημένο ποσοστό του μισθού σας κατατίθεται σε έναν επενδυτικό λογαριασμό όπου επιλέγετε ένα επενδυτικό σχέδιο με βάση αυτά που προσφέρει ο εργοδότης σας. Οι εργοδότες μπορεί επίσης να αντιστοιχίσουν τις συνεισφορές σας σε αυτόν τον λογαριασμό, αν και αυτό δεν αποτελεί απαίτηση.

Ένα καλά δομημένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αποταμίευσης καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στη μακροπρόθεσμη ευημερία σας πέρα ​​από τη θητεία σας. Εάν συμβιβάζεστε με άλλους παράγοντες, το σχέδιό σας 401k δεν πρέπει να είναι ένα. Και αν ξεκινήσετε νωρίς, στη συνταξιοδότησή σας, τα κέρδη σας μπορεί να είναι περισσότερα από τις συνεισφορές σας, καθώς επιδεινώνονται καθώς επανεπενδύετε τα κέρδη πίσω στο σχέδιό σας.

5. Άδεια πατρικής, μητρικής, γονικής ή γονικής άδειας

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο εισαγωγής στο τραπέζι είναι η γονική άδεια χωρίς αποκλεισμούς που αναγνωρίζει και υποστηρίζει διαφορετικές οικογενειακές δομές. Αυτές οι δίκαιες επιλογές άδειας σάς επιτρέπουν να εξισορροπήσετε τα επαγγελματικά καθήκοντα με τις αγαπημένες οικογενειακές στιγμές.

Μπορείτε επίσης να το αναδείξετε όταν τα κατοικίδιά σας υποδεχτούν ένα μωρό. Αν και αυτό μπορεί να σας χιούμορ, ορισμένες εταιρείες είναι πρόθυμες να χορηγήσουν αυτήν την άδεια μετ’ αποδοχών.

  Διορθώστε το Zoom Unable to Connect Κωδικός σφάλματος 5003

6. Προνόμια απομακρυσμένης εργασίας

Η εξ αποστάσεως εργασία είναι εδώ για να μείνει και έχει γίνει το νέο φυσιολογικό. Θα πρέπει να εξερευνήσετε τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασίας, ειδικά σε αυτήν την εποχή όπου η τεχνολογία σάς επιτρέπει να εργάζεστε από οπουδήποτε.

Επίσης, μπορείτε να εισάγετε μια υβριδική δομή εργασίας στη συζήτηση. Η υβριδική απομακρυσμένη εργασία σάς επιτρέπει να αποφασίσετε να εργαστείτε επιτόπου ή από την άνεση του σπιτιού σας. Ορισμένες εταιρείες έχουν υιοθετήσει αυτήν τη δομή εργασίας με την απαίτηση να εμφανίζεστε στο γραφείο για έναν καθορισμένο αριθμό ημερών κάθε χρόνο.

7. Ασφάλιση Υγείας

Η καλή ασφάλιση υγείας μπορεί να σας εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια ετησίως. Και τα προγράμματα ασφάλισης υγείας που βασίζονται στον εργοδότη συχνά καλύπτουν τους εργαζόμενους και τα εξαρτώμενα άτομα τους. Κατά τη διαπραγμάτευση ενός πακέτου ασφάλισης υγείας, συζητήστε την ημερομηνία έναρξης της κάλυψης, το ποσοστό κάλυψης, την ευκαιρία να επιλέξετε ένα επιθυμητό πρόγραμμα υγείας και τη δυνατότητα εκτεταμένης κάλυψης ακόμη και μετά από απόλυση.

Επίσης, θυμηθείτε να συζητήσετε την οδοντιατρική κάλυψη, καθώς πολλές εταιρείες τείνουν να την αποφεύγουν ή να την αγνοούν εντελώς.

8. Προσωπική Ανάπτυξη

Εάν η συνεχής μάθηση, εκπαίδευση και εξέλιξη είναι πολύ σημαντικά για εσάς, μπορείτε να διαπραγματευτείτε μια υποτροφία επαγγελματικής ανάπτυξης με τον εργοδότη σας.

Ορισμένες εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στην επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων τους και προσφέρουν ευκαιρίες σε αυτούς να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Παρέχοντας χορηγίες για δίδακτρα, εργαστήρια δεξιοτήτων και άλλα μαθήματα, οι εργαζόμενοι παραμένουν ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τάσεις στον κλάδο.

9. Σχέδιο Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας

Προτού συμφωνήσετε σε οποιαδήποτε δουλειά, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία έχει ενδιαφέροντα για την προσωπική σας επαγγελματική εξέλιξη και όχι μόνο για τις υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε. Βεβαιωθείτε ότι συζητάτε την πορεία της καριέρας σας εντός της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα για πρόοδο, προωθήσεις που βασίζονται σε δεξιότητες και τη διαθεσιμότητα προγραμμάτων καθοδήγησης που μπορούν να καθοδηγήσουν το επαγγελματικό σας ταξίδι.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο COSO για να μειώσετε τον κίνδυνο

10. Ημέρες ρεπό

Σε όλους μας αρέσει να έχουμε μερικές μέρες άδεια ενώ συνεχίζουμε να πληρωνόμαστε. Τα τακτικά διαλείμματα και το ρεπό επί πληρωμή βοηθούν στην επαναφόρτιση και τη διατήρηση της συνολικής σας ευεξίας. Όταν συζητάτε αυτό το προνόμιο, μπορείτε να λάβετε υπόψη:

  • Ορισμένο χρόνο άδειας ετησίως. Για παράδειγμα, ο μήνας Ιούλιος, οι διακοπές και οι διακοπές της Πρωτοχρονιάς.
  • Άδεια με αποδοχές για διακοπές, ημέρες ασθενείας, έκτακτα περιστατικά και προσωπικές ημέρες.
  • Πληρωμή για αχρησιμοποίητες ημέρες διακοπών, ας υποθέσουμε ότι συμβαίνει μια απόλυση.

Άλλα ενδιαφέροντα προνόμια προς διαπραγμάτευση

Εκτός από τα κύρια προνόμια που αναφέρθηκαν προηγουμένως, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα προνόμια που μπορείτε να διαπραγματευτείτε με τον εργοδότη σας.

Αρχικά, μπορείτε να ζητήσετε κάλυψη φυσικής κατάστασης και ευεξίας ως πρόσθετο στο πακέτο ασφάλισης υγείας. Εδώ, ο εργοδότης σας χορηγεί τις συνδρομές σας στο γυμναστήριο, τα εβδομαδιαία μασάζ, τις συνεδρίες σπα και τα μαθήματα γιόγκα.

Και πάλι, εάν έχετε ένα αξιολάτρευτο κατοικίδιο χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να περάσετε χρόνο χωρίς, μπορείτε να ζητήσετε να φέρετε το κατοικίδιό σας στη δουλειά. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται κυρίως από το αν ο ρόλος σας και το εργασιακό περιβάλλον μπορούν εύλογα να φιλοξενήσουν ένα κατοικίδιο. Πριν το διαπραγματευτείτε, να είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη για οποιαδήποτε κακία μπορεί να προκαλέσουν στη δουλειά.

Η ευελιξία του ενδυματολογικού κώδικα είναι ένα άλλο ενδιαφέρον και σχετικά εύκολο προνόμιο που πρέπει να συζητήσετε. Ενώ ορισμένες εταιρείες έχουν μια πολιτική δωρεάν ενδυμάτων, ορισμένες όχι. Βεβαιωθείτε ότι διαπραγματεύεστε ρούχα που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ και προσωπικότητα.

Τέλος, τα επιπλέον χρήματα είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε ένα δικαίωμα σε μπόνους για ορισμένα έργα ή ένα ειδικό κίνητρο έργου. Είναι δυνατό να λάβετε έναν πιο ακριβή αριθμό χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα εργαλεία για την εκτίμηση των μισθών στο διαδίκτυο.

Διαπραγματευτείτε μια απολαυστική εργασιακή εμπειρία

Όταν εξετάζετε μια προσφορά εργασίας, μην υποτιμάτε τον αντίκτυπο των προνομίων διαπραγμάτευσης πέρα ​​από τον μισθό. Μια ολιστική προσέγγιση στη διαπραγμάτευση σάς επιτρέπει να ανοίξετε το δρόμο για μια ολοκληρωμένη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Επίσης, θυμηθείτε να ερευνάτε πάντα την πολιτική προσλήψεων της εταιρείας εκ των προτέρων για να κερδίσετε ένα πλεονέκτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.