10 μετατροπείς ήχου σε βίντεο για εκπληκτικό περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από οποιονδήποτε επιθυμεί να μετατρέψει τα αρχεία ήχου του σε αρχεία βίντεο.

Μεταξύ αυτών, ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι η κοινή χρήση ενός αρχείου ήχου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Instagram κ.λπ., ώστε να μπορούν να το ακούσουν περισσότεροι.

Πώς όμως να μετατρέψετε το αρχείο ήχου σας σε αρχείο βίντεο; Λοιπόν, ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί μετατροπείς διαθέσιμοι εκεί έξω που μπορούν να το κάνουν αυτό για εσάς.

Παρακάτω, θα δούμε μερικούς από τους καλύτερους μετατροπείς ήχου σε βίντεο για εκπληκτικό περιεχόμενο κοινωνικής δικτύωσης. Ενημερωθείτε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μετατροπείς ήχου σε βίντεο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βίντεο είναι ο πιο δημοφιλής τύπος περιεχομένου σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα βίντεο έχουν μεγαλύτερη προβολή και αφοσίωση από οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο. Επίσης, σε σύγκριση με εικόνες, το περιεχόμενο βίντεο παραμένει σχετικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με έρευνα του YouTube, οι μισοί από τους millennials και οι zoomers δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς να παρακολουθήσουν βίντεο. Επιπλέον, το περιεχόμενο βίντεο είναι πιο αποτελεσματικό στην αλληλεπίδραση με το κοινό και στη δημιουργία περισσότερων πωλήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έμποροι μέσων κοινωνικής δικτύωσης προτιμούν το περιεχόμενο βίντεο από οτιδήποτε άλλο.

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις μετατροπής ήχου σε βίντεο

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης μετατροπής ήχου σε βίντεο. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βίντεο που έχουν μετατραπεί σε πολλές περιπτώσεις. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

#1. Για επαναχρησιμοποίηση

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μετατροπείς για να μετατρέψουν αρχεία ήχου σε βίντεο και να τα επαναχρησιμοποιήσουν σε διάφορες πλατφόρμες. Αν και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη δημιουργία περιεχομένου βίντεο από την απλή μεταφόρτωση ήχου, αξίζει τον κόπο. Μόλις δημιουργηθεί, οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν το βίντεο σε πολλές πλατφόρμες για μεγαλύτερη απήχηση.

#2. Για Μάρκετινγκ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα βίντεο είναι πιο ισχυρά εργαλεία μάρκετινγκ σε σύγκριση με εικόνες ή ήχο. Οι πιθανοί πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν αφού παρακολουθήσουν κάπου το βίντεο της επωνυμίας. Αυτός είναι ο λόγος που οι έμποροι σήμερα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα εργαλεία μετατροπής ήχου σε βίντεο.

#3. Για ανέβασμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν επιτρέπουν στους χρήστες να ανεβάζουν απευθείας αρχεία ήχου ή ήχου. Επομένως, πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στρέφονται προς τα εργαλεία μετατροπής ήχου σε βίντεο για να δημιουργήσουν βίντεο χρησιμοποιώντας ήχο και στη συνέχεια να μοιραστούν αυτά τα βίντεο στις αγαπημένες τους πλατφόρμες.

Ποιες είσοδοι χρειάζονται για τη μετατροπή ενός αρχείου ήχου και τη δημιουργία ενός αρχείου βίντεο;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε μετατροπέας ήχου σε βίντεο είναι διαφορετικός και διαθέτει το δικό του σύνολο δυνατοτήτων. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την πραγματική διαδικασία μετατροπής, είναι λίγο πολύ το ίδιο. Ακολουθεί ένας βασικός οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο λήψης αρχείων βίντεο από τα αρχεία ήχου σας:

  Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από την αρχική οθόνη στο iPhone

Βήμα 1: Αρχικά, επιλέξτε το αρχείο ήχου που θέλετε να μετατρέψετε σε βίντεο και ανεβάστε το. Ενώ οι μετατροπείς σήμερα συνήθως υποστηρίζουν όλες τις κύριες μορφές ήχου, το καλύτερο στοίχημά σας θα ήταν να ανεβάσετε ένα αρχείο MP3, καθώς είναι εύκολο στην επεξεργασία και αποδεκτό.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα φόντο για το βίντεο. Μπορείτε είτε να επιλέξετε από τα προκαθορισμένα φόντο είτε να ανεβάσετε ένα δικό σας από τη συλλογή σας.

Βήμα 3: Εάν υπάρχουν σύνθετες ρυθμίσεις, αλλάξτε τις για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας ή διατηρήστε τις αμετάβλητες εάν όλα είναι καλά.

Βήμα 4: Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Μετατροπή τώρα» ή κάτι παρόμοιο για να μετατρέψετε το αρχείο ήχου σε αρχείο βίντεο.

Βήμα 5: Αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή, μπορείτε να αποθηκεύσετε το βίντεο που μετατράπηκε στη συλλογή σας και αργότερα να το ανεβάσετε σε πλατφόρμες όπως το YouTube, το Facebook, το Twitter κ.λπ.

Τώρα που γνωρίζουμε μερικά πράγματα σχετικά με τη μετατροπή ήχου σε βίντεο, ας σας ενημερώσουμε τώρα για τους καλύτερους τέτοιους μετατροπείς προς χρήση:

Διαδικτυακός μετατροπέας

Το Online Converter είναι ένα δωρεάν εργαλείο που βοηθά τους χρήστες να μετατρέπουν εύκολα αρχεία ήχου σε αρχεία βίντεο. Υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές ήχου, συμπεριλαμβανομένων των .mp3, .midi, .m4a, .amr, .wma, .wav, .aiff και ούτω καθεξής.

Μετά τη μετατροπή, η παρεχόμενη έξοδος θα είναι σε μορφή .mp4 και θα έχει την εικόνα που επιλέξατε ως προεπιλεγμένο φόντο.

Εάν δεν θέλετε να έχετε καμία εικόνα ως φόντο, μπορείτε να επιλέξετε ένα συμπαγές χρώμα από τη λίστα. Να θυμάστε ότι το Online Converter δεν υποστηρίζει κρυπτογραφημένα/προστατευμένα αρχεία ήχου. Επομένως, φροντίστε να μην ανεβάσετε τέτοιο αρχείο.

Media.io

Το Media.io είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για τη μετατροπή ήχου σε βίντεο μέσα σε λίγα λεπτά. Και, για αυτό, δεν χρειάζεται να έχετε προηγμένη τεχνική ικανότητα. Το Media.io υποστηρίζει μια πληθώρα μορφών ήχου, όπως .mp3, .wav, .flac, .wma και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε μια εικόνα, ένα βίντεο ή ακόμα και ένα GIF για να το χρησιμοποιήσετε ως φόντο βίντεο. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα υπότιτλους, να επιλέξετε αναλογία διαστάσεων, να προσθέσετε διαφορετικά εφέ και στυλ, κ.λπ., για να βελτιώσετε το βίντεο που έχει μετατραπεί. Έτσι, το Media.io είναι ένα ισχυρό κέντρο όσον αφορά τη μετατροπή ήχου σε βίντεο.

Voice2v

Το Voice2v είναι ένα εργαλείο μετατροπής ήχου σε βίντεο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εκπληκτικό περιεχόμενο κοινωνικών μέσων. Βοηθά τους χρήστες να μετατρέπουν εύκολα αρχεία ήχου σε βίντεο με φόντο εικόνας.

Το Voice2v επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέξουν από διάφορα εφέ και να βελτιώσουν τα βίντεό τους. FYI, ο μετατροπέας είναι συμβατός με όλες τις κύριες μορφές ήχου. Και καθώς το Voice2v δεν απαιτεί εγγραφή ή πιστωτικές κάρτες για χρήση, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

  Πώς να παραμείνετε ασφαλείς από κακόβουλες διαφημίσεις αναζήτησης

Ενώ η δωρεάν έκδοση του Voice2v λειτουργεί καλά, έχει περιορισμένες δυνατότητες και υδατογραφήματα. Εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε περισσότερες δυνατότητες και να προσθέσετε το προσαρμοσμένο λογότυπό σας, πρέπει να αγοράσετε την πλήρη έκδοσή του, η οποία κοστίζει 29,95 $.

EZ-Μετατροπέας

Το EZ-Converter είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μετατρέψετε τα αρχεία ήχου σας σε βίντεο και να τα δημοσιεύσετε σε οποιαδήποτε δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διάρκεια του ήχου.

Επιπλέον, το EZ-Converter είναι χωρίς διαφημίσεις και δεν έχει χρόνο αναμονής. Έτσι, γίνεται απασχολημένος μόλις ανεβάσετε ένα αρχείο ήχου μαζί με μια εικόνα για το φόντο του.

Σημειώστε ότι η δωρεάν έκδοση του EZ-Converter είναι περιορισμένη όσον αφορά τις δυνατότητες. Για να κάνετε αναβάθμιση, μπορείτε να αγοράσετε τα μηνιαία ή ετήσια προγράμματα premium για 30 $/μήνα και 84 $/μήνα, αντίστοιχα.

Clideo

Το Clideo βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν βίντεο από αρχεία ήχου μέσα σε λίγα λεπτά. Απλώς πρέπει να ανεβάσετε ή να σύρετε και να αποθέσετε τα επιθυμητά αρχεία, όπως ήχο, GIF, εικόνες ή άλλα βίντεο για να δημιουργήσετε μια έξοδο βίντεο που είναι ιδανική για όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Το Clideo υποστηρίζει όλες τις σύγχρονες μορφές ήχου, εικόνας και βίντεο. Ως εκ τούτου, έχετε μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή των αρχείων που θέλετε. Επιπλέον, η μινιμαλιστική, διαισθητική διεπαφή χρήστη διασφαλίζει ότι ακόμη και άτομα με περιορισμένες γνώσεις τεχνολογίας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς προβλήματα.

Επί του παρόντος, η δωρεάν έκδοση του Clideo έχει περιορισμούς χρόνου αποθήκευσης και υδατογραφήματα στα έργα. Ωστόσο, μπορείτε να τα αφαιρέσετε αγοράζοντας το Clideo Pro για 9 $/μήνα (μηνιαίο πρόγραμμα) ή 6 $/μήνα (ετήσιο πρόγραμμα, 72 $/έτος).

FreeConvert

Το FreeConvert σάς δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε εύκολα τα αρχεία ήχου σας και να τα μετατρέψετε σε αρχεία βίντεο με ένα μόνο κλικ του ποντικιού. Είναι ανοιχτού κώδικα και είναι εξοπλισμένο με “Προηγμένες ρυθμίσεις”, όπως ρυθμό καρέ βίντεο, αναλογία διαστάσεων, κωδικοποιητή βίντεο, κωδικοποιητή ήχου, ήχο fade-in και fade-out, υπότιτλους και ούτω καθεξής.

Αυτές οι ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε με ακρίβεια τη μετατροπή σας. Το FreeConvert θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε αρχεία βίντεο χρησιμοποιώντας αρχεία ήχου σε πολλές μορφές, .wav, .aac, .flac, .ogv, .mp2, κ.λπ.

Πιστό στο όνομά του, το FreeConvert είναι δωρεάν στη χρήση αλλά με περιορισμούς. Αλλά για να χρησιμοποιήσετε το FreeConvert στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, μπορείτε να αγοράσετε τα premium πακέτα του, ξεκινώντας από 9,99 $/μήνα.

FlexClip

Το FlexClip είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε αρχεία ήχου σε διάφορες δημοφιλείς μορφές, όπως .m4a, .aac, .flac, .ogg, .wav κ.λπ., σε αρχεία βίντεο. Το FlexClip επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν από πολλά πλούσια φόντο που περιλαμβάνουν καθαρά χρώματα, σχήματα, φωτογραφίες και βίντεο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FlexClip χωρίς εγγραφή ή λήψη. Μόλις το βίντεο που έχει μετατραπεί είναι έτοιμο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στη συλλογή σας και να το ανεβάσετε αργότερα στις αγαπημένες σας πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε τον δρομέα στο iPad σας

Παρά την αποτελεσματικότητά του και τα επαγγελματικά του αποτελέσματα, το FlexClip δεν χρεώνει δεκάρα για καμία από τις υπηρεσίες του. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τα βίντεο που έχουν μετατραπεί για εμπορικούς και μη εμπορικούς σκοπούς.

Σετ εργαλείων ήχου

Το Audio Tool Set παρέχει μια γρήγορη και δωρεάν λύση στις ανάγκες μετατροπής ήχου σε βίντεο. Απλά πρέπει να ανεβάσετε ένα αρχείο ήχου μαζί με μια εικόνα και το εργαλείο αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Βεβαιωθείτε ότι ανεβάζετε μια εικόνα με υψηλή ανάλυση. Διαφορετικά, δεν θα λάβετε βίντεο HD.

Επίσης, προς το παρόν, το Audio Tool Set υποστηρίζει αρχεία .mp3 διάρκειας έως και 100 λεπτών. Επομένως, προσπαθήστε να ανεβάσετε ήχο που εμπίπτει σε αυτό το εύρος μήκους. Το Audio Tool Set είναι δωρεάν στη χρήση και χρησιμοποιεί ένα σύστημα ουράς για όλους τους χρήστες.

Υπέροχα

Το Subly είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ομαλή μετατροπή των αρχείων ήχου σας σε βίντεο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με το Subly, η δημιουργία συναρπαστικού περιεχομένου από τα αρχεία ήχου σας γίνεται απολαυστικός.

Εκτός από τη μετατροπή ήχου σε βίντεο, προσθέτετε υπότιτλους, εικόνες, ηχητικά κύματα, διαφορετικά στυλ κ.λπ., για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα βίντεό σας που μετατρέπονται. Το Subly σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας με τα μέλη της ομάδας σας και να τα αφήνετε να το τροποποιούν.

Επί του παρόντος, τα βασικά προγράμματα της Subly ξεκινούν από 17 $/μήνα και μετά με περιορισμένες δυνατότητες. Οι πλήρεις δυνατότητες είναι διαθέσιμες μόνο στο επιχειρηματικό σχέδιο Subly, το οποίο κοστίζει 49 $/μήνα.

FileConverto

Το FileConverto σάς βοηθά να δημιουργείτε βίντεο .mp4 υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας αρχεία ήχου .mp3 με φόντο μια εικόνα (.jpg/.png). Καθώς είναι ένα εργαλείο που βασίζεται στο web, το FileConverto δεν απαιτεί εγγραφή ή λήψη. Ως εκ τούτου, είναι λίγο πολύ μια εμπειρία χωρίς προβλήματα.

Αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή, το FileConverto σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε το βίντεο που μετατράπηκε στη συλλογή σας και να το ανεβάσετε στο Facebook, το Instagram, το YouTube ή αλλού. Το FileConverto είναι ένα δωρεάν εργαλείο. Έτσι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του.

Σημείωση του συγγραφέα

Οι μετατροπείς ήχου σε βίντεο βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων όταν οι χρήστες θέλουν να μοιραστούν ένα αρχείο ήχου στην αγαπημένη τους πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες δεν υποστηρίζουν άμεσες μεταφορτώσεις .mp3.

Η μετατροπή ενός αρχείου ήχου σε βίντεο του δίνει επίσης μεγαλύτερη εμβέλεια, ώστε να εμφανίζεται στις ροές περισσότερων ατόμων. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε επιμεληθεί μερικούς από τους καλύτερους μετατροπείς ήχου σε βίντεο στην αγορά για τη δημιουργία περιεχομένου κορυφαίας ποιότητας.

Τώρα που γνωρίζετε τους καλύτερους μετατροπείς ήχου σε βίντεο για εκπληκτικό περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μην περιμένετε άλλο. Χρησιμοποιήστε τα σήμερα και δημιουργήστε εντυπωσιακό περιεχόμενο βίντεο που θα λατρέψει το κοινό σας. Οι προοπτικές είναι ατελείωτες.

Στη συνέχεια, ελέγξτε το καλύτερο λογισμικό μετατροπέα βίντεο για Windows και macOS.