10 λόγοι για να αποφύγετε τη φθηνή φιλοξενία για ιστότοπους WordPress

Συχνά είναι ο προϋπολογισμός που γίνεται ο αποφασιστικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός web host για την κατασκευή ενός ιστότοπου WordPress.

Πρέπει όμως να επιλέξετε τη φθηνότερη υπηρεσία φιλοξενίας;

Είναι υπερβολικές οι ακριβές λύσεις φιλοξενίας για αρχή;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που μπορεί να σας έλθουν στο μυαλό όταν επιλέγετε τη σωστή υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress, ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε να επενδύσετε πολλά για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο που υποστηρίζεται από WordPress.

Ωστόσο, η λύση για έναν φτηνό οικοδεσπότη Ιστού για το ιστολόγιό σας στο WordPress μπορεί να μην είναι μια σοφή απόφαση.

Εδώ, θα επισημάνω μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την επιλογή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Επίσης, εάν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ ξανά ιστότοπο WordPress, θα σας συνιστούσα να διαβάσετε τον οδηγό για αρχάριους για τη δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress και να εξερευνήσετε τους πόρους μας στο WordPress.

Περιορισμένοι πόροι διακομιστή

Όσο καλό κι αν ακούγεται στα χαρτιά, ο διακομιστής που παρέχεται από φθηνές επιλογές φιλοξενίας συχνά συνοδεύεται από σοβαρούς περιορισμούς πόρων.

Είτε πρόκειται για το όριο εύρους ζώνης, το όριο μνήμης, το όριο αποθήκευσης ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να καταλήξετε να χρησιμοποιείτε το όριο του ορίου γρήγορα, ειδικά εάν δεν γνωρίζετε τις απαιτήσεις συστήματος για έναν ιστότοπο WordPress.

Το WordPress είναι ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. σας επιτρέπει να εξοπλίσετε τον ιστότοπό σας με πολλές λειτουργίες. Αλλά με περιορισμένους πόρους διακομιστή, δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτούς.

Τελικά, θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί όπως αναμένεται.

Μπορείτε όμως να περιμένετε μια αξιοπρεπή ποσότητα πόρων διακομιστή σε προσιτό κόστος;

Ναι απολύτως.

Θα πρέπει να επιλέξετε κάποιες κοινόχρηστες υπηρεσίες φιλοξενίας για αρχάριους και δεν είναι ακριβές (αν όχι οι φθηνότερες).

Κακή απόδοση ιστότοπου

Για να αναλύσετε την τρέχουσα απόδοση του ιστότοπού σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για να ελέγξετε τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας. Φυσικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ορισμένες βελτιστοποιήσεις του WordPress για να βελτιώσετε και την απόδοση.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα εκτός ελέγχου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση του ιστότοπου:

  • Ο διακομιστής χρησιμοποιεί μονάδα Solid-State Drive (SSD) για αποθήκευση;
  • Διαθέτετε δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN);
  • Πού βρίσκεται ο διακομιστής;
  • Βελτιστοποίηση στοίβας λογισμικού back-end
  Πώς να προσθέσετε μια αναφορά επισκεψιμότητας χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google

Αλλά όταν πρόκειται για μια φθηνή επιλογή φιλοξενίας, συχνά βασίζονται σε διακομιστή με μονάδα σκληρού δίσκου, δεν βελτιστοποιούν το πίσω μέρος και ενδέχεται να μην προσφέρουν την πλησιέστερη τοποθεσία διακομιστή για την περίπτωση χρήσης σας.

Και όλα αυτά, όταν συνδυάζονται με περιορισμένους πόρους διακομιστή — κάνουν τον ιστότοπό σας αργό, ανεξάρτητα από το πώς τον βελτιστοποιείτε μόνοι σας.

Και αυτό μπορεί να επηρεάσει το blog/την επιχείρησή σας σε μεγάλο βαθμό:

  • Όσον αφορά την εμπειρία χρήστη (όπου οι επισκέπτες σας εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας και δεν επιστρέφουν ποτέ)
  • Αρνητικά αποτελέσματα SEO (λαμβάνοντας υπόψη ότι η Google τείνει προς την κατάταξη ιστοτόπων που φορτώνουν πιο γρήγορα)

Έτσι, για να έχετε μια αξιόπιστη απόδοση ιστότοπου, ένας φθηνός οικοδεσπότης Ιστού δεν είναι ποτέ μια δυνατότητα.

Συνεχής διακοπή λειτουργίας

Αν και θα μπορούσε να είναι αποδεκτό να έχετε χαμηλότερη απόδοση, σίγουρα δεν έχει νόημα εάν εσείς (ή οι επισκέπτες σας) δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας, σωστά;

Αυτό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν αφού χρησιμοποιήσουν μια φθηνή λύση φιλοξενίας για λίγο. Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται καλά για αρχή, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν είναι πάντα προσβάσιμο αν παρακολουθείτε προσεκτικά τον ιστότοπό σας.

Το να έχετε συνεχή διακοπή λειτουργίας είναι ένας γνωστός συμβιβασμός όταν εγγραφείτε για μια φθηνή υπηρεσία φιλοξενίας WordPress. Μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθείτε το χρόνο λειτουργίας του ιστότοπου για να το αξιολογήσετε.

Φυσικά, ακόμη και με premium επιλογές φιλοξενίας ιστοτόπων WordPress, μπορεί να υπάρξουν και διακοπές λειτουργίας. Απλώς δεν μπορείς να το προβλέψεις. Αλλά η πιθανότητα να έχετε χρόνο διακοπής είναι πολύ μικρότερη.

Αν δεν πειραματίζεστε απλώς με το WordPress για να μάθετε/εξερευνήσετε, ο χρόνος διακοπής δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Ωστόσο, σε κάθε άλλη περίπτωση, η συνεχής διακοπή λειτουργίας μπορεί να επηρεάσει τον ιστότοπο (ή την επιχείρησή σας).

Κακή ποιότητα υποστήριξης

Ας υποθέσουμε ότι έχετε αξιοπρεπή απόδοση και ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας για τα χρήματα που ξοδεύετε.

Τι γίνεται με την υποστήριξη πελατών;

Τι κάνετε όταν αντιμετωπίζετε τεχνικό πρόβλημα ή πρόβλημα χρέωσης;

Πώς το χειρίζονται αυτό;

Θα πρέπει να τα έχετε υπόψη σας, εάν θέλετε να αξιολογήσετε την ποιότητα υποστήριξης:

  • Μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε ένα σφάλμα στον ιστότοπό σας;
  • Σου διορθώνουν το σφάλμα ή σου λένε να το διορθώσεις;
  • Πόσος χρόνος χρειάζεται για να απαντήσει η ομάδα υποστήριξής της στα προβλήματά σας;

Παραδόξως, εκατοντάδες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων αποτυγχάνουν να προσφέρουν καλή υποστήριξη (ακόμη και με προγράμματα υψηλού επιπέδου). Και οι φθηνές επιλογές φιλοξενίας κάνουν χειρότερα από αυτή την άποψη.

  Κατανόηση Συμμόρφωσης SOC 1 vs SOC 2 vs SOC 3

Μπορεί να είναι σε θέση να επιλύσουν ορισμένα κοινά ζητήματα, αλλά μπορεί να καταλήξετε να περιμένετε σε μια μεγάλη ουρά για ερωτήματα και οι τεχνικοί μπορεί να μην είναι αρκετά ικανοί για να επιλύσουν όλα τα προβλήματα.

Επιπλέον, δεν θα έχετε επιλογές υποστήριξης 24/7, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσετε πολύτιμο χρόνο όταν υπάρχει κάποιο σφάλμα στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ο χρόνος είναι χρήμα — έπρεπε να γράψω αυτό το ιδίωμα (αναστεναγμός). Έτσι, η αναζήτηση ενός φθηνού παρόχου φιλοξενίας θα μπορούσε να σπαταλήσει τον χρόνο σας άσκοπα.

Κακή τεκμηρίωση

Είτε είστε αρχάριος είτε ειδικός, όλοι χρειάζονται κατάλληλη τεκμηρίωση όταν χρησιμοποιούν ένα προϊόν/υπηρεσία για την ανεξάρτητη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Όταν πρόκειται για μια λύση φιλοξενίας χαμηλού κόστους, η προσφερόμενη τεκμηρίωση ενδέχεται να μην είναι χρήσιμη (ή ξεπερασμένη). Ή χειρότερα — δεν προσφέρουν καμία τεκμηρίωση για αυτοβοήθεια.

Άβολες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (ή χωρίς αντίγραφα ασφαλείας)

Σήμερα, θα βρείτε κάθε εταιρεία φιλοξενίας να προσφέρει μια δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Στην περίπτωση μιας φθηνότερης εναλλακτικής, ενδέχεται να μην βρείτε την επιλογή για καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας ή τη δυνατότητα εύκολης επαναφοράς αντιγράφων ασφαλείας.

Εάν εργάζεστε ενεργά στον ιστότοπό σας, οι πιθανότητες είναι — θα κάνετε τακτικές αλλαγές. Και χωρίς αντίγραφα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο ή καθημερινά, ενδέχεται να μην μπορείτε να ανακτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του ιστότοπού σας σε περίπτωση καταστροφής.

Επιπλέον, θα παρατηρήσετε επίσης ότι τα πρόσθετα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress δεν λειτουργούν καλά με υπηρεσίες φιλοξενίας χαμηλού κόστους. Τεχνικά, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε. Αλλά ο διακομιστής σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις πόρων — κάτι που είναι πολύ πιθανό για ένα φτηνό πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress.

Μη επαρκώς κλιμακωτό

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη επενδύσει στο φθηνότερο διαθέσιμο πρόγραμμα φιλοξενίας. Λοιπόν, μπορείτε απλώς να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας για να φιλοξενήσει την αυξανόμενη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας;

Αυτό θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά σας, σωστά;

Λοιπόν, μισώ να σας το σπάσω – οι περισσότερες από τις φθηνές υπηρεσίες φιλοξενίας μπορεί να μην είναι επεκτάσιμες για τις μελλοντικές σας απαιτήσεις. Ακόμα κι αν το κάνουν, ίσως χρειαστεί να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με μη αυτόματο τρόπο και ενδέχεται να μην είναι σε θέση να σας βοηθήσουν με αυτό.

Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε πλατφόρμες φιλοξενίας cloud ή διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress για μελλοντική προστασία.

Κρυφό Κόστος

Αν και βρίσκετε τις καλές επιλογές φιλοξενίας ιστού λίγο ακριβές, συχνά συνοδεύονται από πολλές δυνατότητες (όπως Δωρεάν SSL, Δωρεάν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, δωρεάν αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού κ.λπ.) που το καθιστούν ελκυστική προσφορά.

  8 Ζωντανά Εργαλεία Παρακολούθησης Επισκεψιμότητας Ιστότοπων προς χρήση το 2022

Αντίθετα, οι φθηνότερες επιλογές μπορεί να αποδειχθούν αρκετά άβολες ώστε να ζητήσουν επιπλέον πληρωμή για βασικές λειτουργίες που προσφέρουν δωρεάν άλλοι πάροχοι. Και, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ακόμη και να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα για το πρόγραμμα φιλοξενίας που θεωρούσατε ότι ήταν “φθηνό” αρχικά.

Όχι μόνο αυτό, λόγω των περιορισμών πόρων στον διακομιστή σας, θα μπορούσατε να πληρώσετε για την υπέρβαση της χρήσης πόρων — κάτι που δεν διαφημίζεται όταν κάνετε την αγορά.

Θέματα ασφάλειας

Λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο των θεμάτων κυβερνοασφάλειας κάθε χρόνο, η ασφάλεια του ιστότοπού σας στο WordPress είναι σημαντική.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι πολύτιμος, μπορείτε να πέσετε θύμα κακόβουλης επίθεσης.

Φυσικά, το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται εξαρτάται από τον τύπο του ιστότοπου που διαθέτετε (eCommerce, blog, χαρτοφυλάκιο κ.λπ.). Αλλά με φθηνές προσφορές φιλοξενίας, οι περισσότερες δεν προσφέρουν τις ελάχιστες δυνατότητες ασφαλείας.

Μπορεί να διαφημίζονται ότι διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας — αλλά δεν θα πρέπει να βασίζεστε σε αυτά που λένε εάν θέλετε να κρατήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή από τους χάκερ.

Επικίνδυνα αναξιόπιστο

Συνδυάζοντας όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο πρέπει να είστε έτοιμοι – να βρείτε τον ιστότοπό σας να έχει χαθεί όταν ξυπνάτε.

Ναι, είναι βεβαίως πιθανό οι λύσεις φιλοξενίας dicey να μην ενδιαφέρονται για τον ιστότοπό σας ή να συντηρούν/ενημερώνουν τακτικά τον διακομιστή.

Οι αξιόπιστοι κεντρικοί υπολογιστές εκτελούν αυτόματα περιττά αντίγραφα ασφαλείας, σαρώσεις ασφαλείας και τακτική συντήρηση. Και αυτό αξίζει να το ξοδέψετε αντί να μην έχετε ιδέα για το τι συνέβη στον ιστότοπό σας.

Ξοδέψτε με σύνεση για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας στο WordPress

Η επιλογή του πιο ακριβού προγράμματος φιλοξενίας WordPress δεν είναι απαραίτητα η λύση. Αλλά η επιλογή του φθηνότερου σχεδίου για εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι επίσης γόνιμη.

Μπορεί να μην παρατηρήσετε αρχικά προβλήματα με τον πάροχο φιλοξενίας σας — αλλά αν ήταν μια συμφωνία απίστευτα χαμηλού κόστους, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα σύντομα. Επομένως, πρέπει να αξιολογήσετε τις απαιτήσεις φιλοξενίας σας και να αναλύσετε πού βρίσκεται ο πάροχος φιλοξενίας σας, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους βασικούς παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω. Στη συνέχεια επιλέξτε τη σωστή επιλογή για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress, αλλά συνοδεύεται από μια καμπύλη μάθησης που μεγαλώνει ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Η υπομονή είναι το κλειδί και είμαι βέβαιος ότι τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε όταν επιλέγετε μια πλατφόρμα φιλοξενίας Ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Αν με ρωτάτε, προτείνω να πάτε για μια αξιόπιστη πλατφόρμα όπως το SiteGround, ScalaHosting για ιστοτόπους ιστολογίου ή για αρχάριους και το Kinsta για επιχειρηματικούς ιστότοπους.